Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σας Αρέσει το πλέξιμο, ράψιμο,κέντημα.....

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 415
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

zoitheodos σ' ευχαριστώ. Να σου πω τι έκανα εγώ χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις. Επειδή δεν είχα τα σχετικά εργαλεία και περιοδικά για να βγάλω πατρόν, (δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα) έβαλα κάτω ένα πουκάμισο της μικρής μου κόρης και ένα γιλέκο αμάνικο δικό μου και ζωγράφισα την περίμετρο. Υπολόγισα 1εκ περίπου περιθώριο για το ράψιμο και το έκοψα.

Το σχέδιο που έραψα με τις χρυσές τρέσες και κορδόνια αλλά και τη δαντέλα στα πουκάμισα είναι από το μυαλό μου. Τα σχέδια για τη διακόσμηση του γιλέκου βγαίνουν κι από φωτογραφίες ηρώων της επανάστασης σε περίπτωση που δεν έχεις έμπνευση. Ή ακόμη και από εγκυκλοπαίδειες λαογραφίας.

Τα φέσια, εκτός από το μπλε που το έφτιαξα από την αρχή από ένα παραλληλόγραμμο ύφασμα, τα βρήκα έτοιμα σε μαγαζιά εδώ που βρίσκομα και απλώς τα κέντησα και τους έβαλα φούντα. Βέβαια δεν βρήκα όλα τα υλικά όπως θα ήθελα γιατί εδώ δεν έχουν, αλλά πάλι καλά κι έτσι.

1457745k8p286od3g.gif

Ψάχνω οδηγίες για βρεφικό σκουφάκι και καλτσάκια, για νεογέννητο μωράκι...Πλέξιμο με βελόνες....Αν κάποια έχει κάτι ανάλογο, θα το εκτιμούσα να μου το δείξει...Σας ευχαριστώ..

Το έχεις ψάξει καθόλου στο youtube; Από μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτά:

http://www.youtube.com/watch?v=QOlsvJNklow

http://www.youtube.com/watch?v=hhje0RQM9KI&feature=channel

Υπάρχουν και άλλα video στο ίδιο site, όπως επίσης δωρεάν patterns που μπορείς να βρεις στο google.

Μου άρεσε αυτό το site:

http://www.crochetpatterncentral.com/directory/baby_booties_mittens.php

Έγω δεν ασχολούμαι, αλλά ξέρει η μαμά μου :cool:

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

κι εγώ από το youtube βρήκα βιντεάκια κι έπλεξα μερικά πραγματάκια.

μια κουβερτούλα για την μικρή μου, 2 κασκόλ.αλλά χωρίς σχέδια πολλά,δεν έχω μάθει ακόμα πολλά.

βελονάκι θέλω να μάθω,αλλά πρέπει κάποιος να μου δείξει.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

κεντάω, πλέκω και ράβω....Προσφατα έφτιαξα κάτι μάλλινα σοσονάκια για το μελλοντικό νινάκι μου και μια ζακετούλα...Επίσης ένα σκουφάκι και μια παιδική κουβερτούλα μπεζ με μωβ τελειώματα, τα έπλυνα καλά και τα έβαλα στην γωνία της ντουλάπας που μαζεύω πράγματα για όταν κάνω νινάκι.....ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΗ το ξέρω...

• 1 month later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΕΜΑΘΑ ΛΙΓΑ ............ ΑΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ SITE ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΧΕΔΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΕΞΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΑΙ .................ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαφημίσεις

Νουφαράκι σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Στην πραγματικότητα φαίνονται μόνο από μέσα στη ραφή τους ότι είναι δουλειά στο χέρι. Ευτυχώς εξωτερικά τα μικροελαττώματα κρύβονται από το κέντημα.

Τώρα έχω καταπιαστεί και με φουστανέλα την οποία έχω ήδη ξεκινήσει, αλλά μάλλον λόγω περιορισμένου χρόνου θα την τελειώσω στην Αθήνα. Αυτή δε θα τη δωρίσω στο σχολείο της Τζέντας, αλλά πιθανόν στο σχολείο της μικρής μου κόρης στη Γλυφάδα.

1457745k8p286od3g.gif

Νουφαράκι σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Στην πραγματικότητα φαίνονται μόνο από μέσα στη ραφή τους ότι είναι δουλειά στο χέρι. Ευτυχώς εξωτερικά τα μικροελαττώματα κρύβονται από το κέντημα.

Τώρα έχω καταπιαστεί και με φουστανέλα την οποία έχω ήδη ξεκινήσει, αλλά μάλλον λόγω περιορισμένου χρόνου θα την τελειώσω στην Αθήνα. Αυτή δε θα τη δωρίσω στο σχολείο της Τζέντας, αλλά πιθανόν στο σχολείο της μικρής μου κόρης στη Γλυφάδα.

1457745k8p286od3g.gif

• 2 εβδομάδες μετά...

άξιες όλες! eviri είσαι καθηγήτρια χρυσό μου!

εγώ δηλώνω απλά θαυμάστρια των σπορ. ούτε κουμπί δεν ξέρω να ράψω!

και δεν θέλω να μάθω! ιδρώνω και μόνο που βλέπω βελόνα και κλωστή!

μπράβο σας! τυχερά τα παιδάκια σας!

Διαφημίσεις

Sevoula σε ευχαριστώ κι εσένα. Κάθε φορά που ολοκλήρωνα με επιτυχία κάτι με το οποίο καταπιανόμουν για πρώτη φορά και κυρίως χωρίς να το γνωρίζω από τεχνικής άποψης, η μάνα μου με έλεγε "κουτουρατζού", επειδή έκανα κουτουρού ό,τι ξεκινούσα.

Τώρα βέβαια ο τίτλος "καθηγήτρια" στη ραπτική μου πέφτει βαρύς, γιατί όντως βάδιζα στα τυφλά και χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

1457745k8p286od3g.gif

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ

ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ.:-P

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΗΜΑ.

ΤΩΡΑ ΚΕΝΤΑΩ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΔΥΛΟ ,ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ.

ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΛΙΝΑ ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.:!:

ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΩ.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

κορίτσια, εγώ πρίν απο αρκετό καιρό πήρα να πλέξω ένα ζακετάκι για το μωράκι που περιμένω. έπλεκα γενικά απο μικρή, κεντούσα, έραβα, -βλέπετε μοδίστρα η μαμά-. το θέμα είναι οτι μόλις αγόρασα φορμάκια για το μωρό διαπίστωσα την διαφορά.

αυτό που έπλεκα ήταν για 2 χρονών παιδί και όχι για 4 μηνών που θα είναι τα Χριστούγεννα..! οπότε...ξήλωμα το ζακετάκι, και θα το πλέξω αφού γεννηθεί...!!!!!!!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

καλημέρα

είμαι κι εγω καινούργια στο φορουμ !

ευτυχώς τώρα έχω το χρόνο να ασχολούμαι με τις χειροτεχνίες που τόσο μου αρέσουν !

απο Ιανουάριο όμως που γεννάμε δεν νομίζω οτι θα προλαβαίνω να κάνω και πολλά !

koda με το καλό να γεννήσεις και μην ανησυχείς όλα γίνονται καλή θέληση και όλα γίνονται εγώ με 3 παιδάκια και δουλειά και σπίτι και πάλι όλο και κάτι κάνω δεν γίνονται βέβαια γρήγορα αλλα γίνονται

Εγώ πάλι που ποτέ στη ζωή μου δεν έπλεξα ή έραψα οτιδήποτε, το ξεκίνησα όταν πήρα την εξάμηνη άδεια του ΟΑΕΔ. Ήταν χειμώνας και δεν περνούσε ο χρόνος στο σπίτι (ήταν και ήσυχο το μωρό βέβαια :) ). Βρήκα λοιπόν ένα μαγαζάκι στη γειτονία, πήρα βελόνες και κλωστές και έπλεξα στην αρχή κασκολ (πολλά κασκόλ 5-6), μετά σκουφάκι για το μωρό και τώρα θέλω να πλέξω ζακετούλα για το χειμώνα! Όλα αυτά από περιοδικά...καλή επιτυχία σε όλες μας!

• 1 month later...

επιτελους μετά από 3 χρόνια τελειώσα το αριστούργημα μου.Πως σας φαινεται?

[ URL = http://img836.imageshack.us/i/97259804.jpg/ ] [img = http://img836.imageshack.us/img836/2609/97259804.jpg ] [ / IMG] [ / url]

36881773.th.jpg

89660228.th.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...