Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομοιοπαθητικη και εμβολια

jenny_v

Recommended Posts

DALIA κ εμενα ο παιδιατρος μου ειχε ενα μωρο που ειχε πνευμονιοκοκο κ του ειχε καταστρεψει τον εγκεφαλο τελειως κ παρακαλαγε να φυγει το παιδακι,οταν μου το ειχε πει αυτο ειχα αρρωστησει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 177
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• yogini

yogini 30 δημοσιεύσεις

• Dimitra83

Dimitra83 17 δημοσιεύσεις

• mamyb

mamyb 13 δημοσιεύσεις

• TARA

TARA 10 δημοσιεύσεις

Το ρίσκο του να κάνεις ένα εμβόλιο ειναι στις παρενέργειες που μπορεί να έχει. Δεν ειναι όλα ακίνδυνα και μπορείς να το διαπιστώσεις διαβάζωντας κάθε φορά τις αναγραφόμενες παρενέργειες στο κουτί όπως κάνουμε και με τα υπόλοιπα φάρμακα. Ξέρεις ειναι σπάνιες οι παρενέργειες αλλά όταν θα συμβεί κάτι μπορει να ειναι εξίσου μοιραίο με μια πνευμονία.

Εγω ας πούμε κάνω ομοιοπαθητική τα τελευταία δυο χρόνια και απο τότε που ξεκίνησα δεν έχω αρρωστήσει ποτέ παρά μονο ένα 37 και μια καταροή μιας μέρας. Περνάω όλο το χειμώνα μεσα σε αίθουσες γιόγκα, ξυπόλυτη με πολλά άτομα με ιώσεις κτλ αλλά δεν κολλάω με τίποτα! Δεν σου συζητάω στα λεωφορεία που βύχει ο άλλος επάνω σου και αδιαφορεί :evil:

Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι όταν δεν κάνουμε χρήση φαρμάκων το σώμα μας συνηθίζει τους ιούς και νοσεί πολύ πιο δύσκολα απ'ότι όταν ειναι σε μια μονιμη αποστείρωση και με το παραμικρό φάρμακο (όπως ειναι οι γονείς μου). Όταν λοιπόν ξεκινήσει ένα μωράκι την ομοιοπαθητική το ανοσοποιητικό του θα ανταποκριθεί πολύ καλυτερα στη θεραπεια απο ένα άτομο που έχει φάει χρονια αντιβιώσεις κτλ. Επίσης όταν θα χρειαστεί αντιβίωση σε κάτι πολύ σοβαρό το σώμα του θα το δεχτεί αμέσως το φάρμακο μιας και δεν θα έχει αναπτύξει το μικρόβιο ανοσια. Σαφώς και δεν αρνούμαστε την κοινή ιατρική απλά χρειάζεται μόνο σε σοβαρότερα πράγματα.

....ελπιζω να μην σας κούρασα :)

oλα αυτα που ειπες τα δεχομαι, απλα εγω φοβαμαι την πιθανοτητα να παθει κατι το παιδι μου κ να ξερω οτι αμα ειχα κανει κατι αλλο οπως να το εμβολιασω ισως κ να μην ειχε παθει τιποτα.Αυτο ειναι που σε τρωει κ σε βαζει στο τρυπακι να τα κανεις ολα αυτα,εμενα το παιδι μου επερνε απο 2,5μηνω φαρμακα κ επρεπε να τα συνεχισω μεχρι τον 10μηνα τουλαχιστον, τελικα καταφερα να της τα κοψω οταν ηταν 4,5μηνων,ουτε εγω θελω να δηλητιριαζω τον οργανισμο της με φαρμακα, κ ειμαι απολυτα συμφωνη σε αυτο,αλλα με τον εμβολιασμο σε τρωει το εαν παθει καποια παιδικη ασθενεια κ δεν το εχεις εμβολιασει το παιδι το τι μπορει να γινει.

Και το πιο ασχημο απο ολα ειναι οτι οι σοβαρες ασθενεις οπως ο πνευμονιοκοκος κ η μυνηγγιτιδα δεν τα εχουν στα υποχρεωτικα εμβολια κ γι αυτο υπαρχουν καθε χρονο κρουσματα που πεθαινουν παιδια

oλα αυτα που ειπες τα δεχομαι, απλα εγω φοβαμαι την πιθανοτητα να παθει κατι το παιδι μου κ να ξερω οτι αμα ειχα κανει κατι αλλο οπως να το εμβολιασω ισως κ να μην ειχε παθει τιποτα.Αυτο ειναι που σε τρωει κ σε βαζει στο τρυπακι να τα κανεις ολα αυτα,εμενα το παιδι μου επερνε απο 2,5μηνω φαρμακα κ επρεπε να τα συνεχισω μεχρι τον 10μηνα τουλαχιστον, τελικα καταφερα να της τα κοψω οταν ηταν 4,5μηνων,ουτε εγω θελω να δηλητιριαζω τον οργανισμο της με φαρμακα, κ ειμαι απολυτα συμφωνη σε αυτο,αλλα με τον εμβολιασμο σε τρωει το εαν παθει καποια παιδικη ασθενεια κ δεν το εχεις εμβολιασει το παιδι το τι μπορει να γινει.

Και το πιο ασχημο απο ολα ειναι οτι οι σοβαρες ασθενεις οπως ο πνευμονιοκοκος κ η μυνηγγιτιδα δεν τα εχουν στα υποχρεωτικα εμβολια κ γι αυτο υπαρχουν καθε χρονο κρουσματα που πεθαινουν παιδια

Επειδή ξεφεύγει το θέμα του απο την αρχική του ροή και δεν ειναι σωστό... καλά θα κάνεις vann μου και θα εμβολιασεις το παιδάκι σου. Εμείς απο την άλλη θα επιλέξουμε μια λιγο πιο διαφορετική προσέγγιση. Ελπίζω όλα τα παιδάκια να ειναι πάντα υγιή και ευτυχισμένα :)

Στο θεμα φαρμακων-αντιβιωσεω και'γω ειμαι κατα,υπερ ειπα ειμαι στα εμβολια αλλο το ενα, αλλο το αλλο.Επίσης κατα των φαρμακων ειναι και ο παιδιατρος μου, που ειναι της κοινης ιατρικης.Και θα συμφωνησω απολυτα με την yogini για την ανοσια στα φαρμακα.Εμένα ο μικρος που ηταν παρθενος οργανισμος απο φαρμακα και αντιβιωσες περασε βρογχοπνευμονια σε 2 μερες, ουτε οι γιατροι το πιστευαν.Και γω επίσης δεν περνω φαρμακα καθολου και γενικα δεν ειμαι της αποστειρωσης ευτυχως ετσι εχω κανει και το παιδακι μου, εχω να αρρωστησω απο τα εφηβικα μου χρονια.

Α ξεχασα γιατρο ειδα τελευταια, την γυναικολογο μου!!

Ο παιδιατρος μου επαναλαμβανω της κοινης ιατρικης 9 στις 10 μου λεει αστο θα περασει μονο του.Και τελικα ετσι γινεται.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

ο γιατρος σου DALIA μαλλον ειναι κρυφοεναλλακτικος....!

μπα δεν νομιζω,απλα πολυ εμπειρος ειναι και γω επισης δεν ειμαι καμια υστερικη να πιεζω δωσε κατι να γινουμε γρηγορα καλα,εχω υπομονη :wink:

Ετσι και αλλιως τα περισσοτερα που παθαινουν τα παιδακια μας σ'αυτες τις ηλικιες προερχονται απο ιο και ο ιος ως γνωστο αν δεν κανει τον κυκλο του,δωσεις δεν δωσεις αντιβιωσεις δεν θα αλλαξει κατι.

rQGhp3.png

ΑΡΙΑ κ εμενα ο δικος μου ετσι ειναι, κ πιστευω πλεον οτι οι πιο πολυ ειναι ετσι, δεν σου δινουν φαρμακα ετσι απλα κ εμενα οταν κανει πυρετο μου λεει μετα το 39 να της δωσω αντιπυρετικο,στο θεμα των εμβολιων ειναι καθετος

κοιταξτε βρε κοριτσια ..μαζι σας ειμαι ...και θελω να πω υπαρχουν γιατροι και γιατροι....προφανως οι δικοι σας ειναι αυτο που λεμε ανοιχτα μυαλα και λιγο πιο διαβαζμενοι...υπαρχουν κι αλοι πχ που δεχονται την ομοιπαθητικη παροτι δεν την εχουν σπουδασει....υπαρχουν δε και ομοιπαθητικοι που ειναι πολυ των ακρων θα ελεγα....και δνε δεχονται τηνκλασσικη αντιμετωπιση κι αν πας σε αυτους σε κραζουν γιατι πειρες φαρμακ στα 18(μου χει τυχει για αυτο το λεω)....

επανερχομαι ομως στον Ιπποκρατη που αντιμετωπιζει τον καθε ασθενη και την καθε ασθαινεια ξεχωριστα...

εκει ειναι το θεμα μου ουσιαστικα....και μονο...

εγω ποτε δεν ειπα ξου ξου ξου εμβολια , ή ξου ξου ξου αταραξ(που προσφατα εδωσα στο παιδι γιατι δενγινοταν αλλιως) αλλα δεν δεχομαι (σαν προσωπικοτητα) να ακουω το ξου ξου ξου απο αλους για μενα και την ομοιπαθητικη λες και ειναι αιρεση ή κατι το κακο....

για αυτο και νομιζω υπαρχει και αυτο το ποστ οπως και αλλα να δωσουμε μια νοτα εναλλακτικη ....

τωρα για τα εμβολια τις ερευνες τα δειγματα...γινεται μια μεγαλη ερευνα απο ανξαρτητο 100% οργανισμο για αυτα τα θεματα και εμαθα τα αποτελεσματα θα ανακοινωθουν μεσα στο 2009 ...τοτε θα μπορεσω να μιλησω πιο σιγουρα και αν μου ερθουν στα χερια μου τα αποτελεσματα θα τα δημοσιευσω εδω

Σήμερα πήγα και βρήκα στο πατρικό μου τα βιβλιάρια υγείας για να τσεκάρω τι εμβόλια εχω κάνει εγω... ευτυχώς η μανούλα έχει ξεχάσει κάποια :)

Της είπα ότι σκέφτομαι να μην κάνω στο μωρό όλα τα εμβόλια και άρχισε τα γνωστά της "Αμαν εσυ να μην ακούς τι σου λένε" κτλ....της ήρθε όμως το παρακάτω κλικ......

Η μητέρα μου εργάζεται σαν νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο (ΝΙΜΙΤΣ) και έτυχε σε μια κουβέντα όπου ένας πολύ καλός νευροχειρουργός που έχουν εκέι (δεν θα πω το όνομα του) τους είπε ότι κάποια εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες όπως "Σκλήρυνση κατα Πλάκας" αλλά δεν υπάρχουν επαρκής έρευνες ακόμα....και δεν θα αφήσει και καμία φαρμακευτικη να υπάρξουν συμπληρώνω εγω....μετά που το θυμήθηκε το ξανασκέφτηκε και η μαμα μου :lol::lol::lol:

άρα δεν ειναι κάτι που το πιστεύουν μερικοί εναλλακτικοί γονείς όπως πχ μπορεί να ειμαστε εμεις.....

Διαφημίσεις

Λίγο ασχετο αλλα θα το πώ....

εχουμε αγορασει το κιτ των πρωτων βοηθειων με ομοιπαθητικα φαρμακα του ΚΟΡΡΕ για την μικρη ειναι των 30ch και για μενα πειρα το 1m τωρα το καλοκαιρι για τις διακοπες και γενικα μου φανηκα πολυ χρησιμο γιατι εμεις εχουμε και την μεγαλη δυσκολια στο να βρουμε φαρμακειο με ομοιπαθιτκα φαρμακα....(π΄ποσο μαλλον αν εναι εκατακτη αναγγη και χρειαζομαστε εφημερευον φαρμακειο)

εχει μεσα 20 μπουκαλιακα με τα βασικα φαρμακα ομοιπαθιτικης για παραδειγμα αποτομη αδιαθεσια(Μπελαντονα Οπως λεμε πονσταν) Απίσ για εξανθματα απο τσιμπαματα απο μελισσες κλπ κλπ)και ολο το κιτ κανεις 50 ε

το βρηκα πολυ χρησιμο ειδικα με την μικρη και σας το προτεινω!

εχουμε αγορασει το κιτ των πρωτων βοηθειων με ομοιπαθητικα φαρμακα του ΚΟΡΡΕ για την μικρη ειναι των 30ch και για μενα πειρα το 1m τωρα το καλοκαιρι για τις διακοπες και γενικα μου φανηκα πολυ χρησιμο γιατι εμεις εχουμε και την μεγαλη δυσκολια στο να βρουμε φαρμακειο με ομοιπαθιτκα φαρμακα....(π΄ποσο μαλλον αν εναι εκατακτη αναγγη και χρειαζομαστε εφημερευον φαρμακειο)

εχει μεσα 20 μπουκαλιακα με τα βασικα φαρμακα ομοιπαθιτικης για παραδειγμα αποτομη αδιαθεσια(Μπελαντονα Οπως λεμε πονσταν) Απίσ για εξανθματα απο τσιμπαματα απο μελισσες κλπ κλπ)και ολο το κιτ κανεις 50 ε

Καλέ δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα!!!! Α εσύ είσαι πολύ προχω λέμε!

αυτο αν πας σε ενα φαρμακειο με ομοιπαθητικα θα πρπει να το παραγγειλεις δεν το εχουν σε στοκ....

υπάρχει σε καψουλες και σε μπιλακια...θα παρεις αυτο με τα μπιλακια(ειναι πιο χρησιμο και πιο μικρο και μεταφετρετε παντου, ειναι σαν ενα ποτροφολι το μεγεθος του)

χρήση:

5 μπιλακια ισοδυναμουν με μια καψουλα των 30 , 200 ch, 1 m.... γιατο μωρο: τα αερωενεις με βραστο νερο (στην αρχη που θα τα θελει ολα αποστειρωμενα) και του το δηνεις με ενα σταγονομετρο....μετα που δεν χρειαζετε να αποστειρωνεις θα διαλεις απλα τα μπιλακια και θα τα δηνεις ... gγια σενα η χρηση ειναι πιο ευκολη 5 μπιλακια με λιγο νερο και γκλουπ....

γενικα να ξερεις οτι αποκτας και εικονα για το τι ειναι το καθε φαρμακο μιας και υπαρχει ενα χαρτι μεσα που περιγραφει το συμπτωμα που αντοιστηχει σε καθε φαρμακο....

Προτημαμε τα μπιλακια γιατι...

ο μονος λόγος να εχεις παρενεργεια απο ομοιπαθιτικο φαρμακα ειναι απο το πλαστικο περιβλημα της καψουλας...(χαχαχαχαχαχ)(που δεν ειναι πλαστικο αλλα δεν θυμαμαι πως το λενε τωρα μη με βαρατε!!.... ακομα και οταν χρειαζετε να παρω καψουλες εγω τις ανοιγω...και παιρνω μονο το περιεχομενο τους,και το παιδι βεβαιως δεν μπορει να καταπιει καψουλα...αρα there is no use....

καλησπερα!

τα εχουμε ακι εμεις αυτα και χρειαστηκανε.. μονο που θελουν λιγο συμπληρωμα διοτι τα Χριστουγεννα που αρρωστησε η μικρη δεν ειχε μεσα πχ. το sulfur για να της δωσω , τεσπα το περασαμε με χαμομηλα..

Για τα εμβολια και η δικη μου ομοιοπαθητικος ειναι κατα και υπερ μονο των υποχρεωτικων.. αλλα και εγω που ειμαι φαν της ομοιαπαθητικης λεω .. και αν συμβει κατι αλλαο και λεω γιατι δεν εκανα το εμβολιιο?

ειναι το θεμα οτι αποφασιζεις για καποιον αλλο ο οποιος απο μονος του δεν μπορει να μιλησει και να αποφασισει.. \

ακομα δεν εχω καταληξει τι θα κανω.. θα δω.. προς το παρον κανω τα εμβολια ενα ενα οσα μπορω και καθε μηνα . δεν τα κανω ολα μαζι..

Το κοριτσάκι μας είναι σχεδόν 11 μηνών. Δεν έχουμε κάνει κανένα εμβόλιο και ούτε θα κάνουμε προς το παρόν.

Δεν έχει αρρωστήσει κιόλας...το μόνο που της έχω δώσει μέχρι τώρα είναι Chamomilla για μια δυο μέρες που ήταν πολύ ανήσυχη με τα δοντάκια της και την ταλαιπωρούσαν.

Με τη σύμφωνη γνώμη του παιδίατρου (που είναι και ομοιοπαθητικός) θα ξανασυζητήσουμε τα εμβόλια μετά το χρόνο και βλέπουμε...

Προσέχω τη διατροφή της όμως, σκέφτομαι θετικά, εμπιστεύομαι τη ζωή και τον οργανισμό της. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπω στη ψυχολογία του φόβου που θέλει το σύστημα να μας εντάξει. :wink:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Πιστεύω ότι ο επίλογος του άρθρου είναι σημαντικός και πρέπει να τον λάβουμε σοβαρά υπόψη:

Θα παραθέσω εδώ αρχές και παραινέσεις για τους εμβολιασμούς του Dr. Chain Rosenthal (Διευθυντή της Ισραηλινής Σχολής Ομοιοπαθητικής)

1. Να μην εμβολιάζουμε χωρίς προηγούμενη επιλογή.

2. Να αποφεύγουμε τον εμβολιασμό κατά το πρώτο έτος της ζωής.

3. Να βλέπουμε το παιδί μετά το πρώτο έτος και τότε να αποφασίζουμε αν θα εμβολιαστεί και ποια εμβόλια θα κάνει.

4. Να παίρνουμε υπ' όψη μας την πιθανή ζημία σε σχέση με το όφελος και κάθε περίπτωση να εξετάζεται ξεχωριστά. 5. Μερικά εμβόλια μπορεί να μην γίνουν καθόλου (Ηπατίτιδας, τετάνου, κοκίτη, M.M.R., ανεμοευλογιά.)

6. Να γίνεται ο εμβολιασμός όταν το παιδί είναι για τρεις μήνες απόλυτα υγιές.

7. Όχι πολλά εμβόλια μαζί.

8. Καθυστέρηση επανεμβολιασμου σε περίπτωση υποψίας παρενεργειών.

9. Σε περίπτωση νευρολογικής διαταραχής (υποτονία - αργή ανάπτυξη) αναβολή εμβολιασμού.

10. Σε περίπτωση ανεπιθύμητων ενεργειών από τον εμβολιασμό οπωσδήποτε ομοιοπαθητική θεραπεία.

Τέλος σε περίπτωση έξαρσης τοπικής επιδημικής νόσου το παιδί ανάλογα με τα παραπάνω ή να εμβολιαστεί ή να του δοθεί κατάλληλη ομοιοπαθητική αγωγή (ιδιοσυγκρασιακό, νοσώδες, φάρμακο επιδημίας)

• 1 month later...

Το βρήκα ενδιαφέρον και σας το παραθέτω αυτούσιο

Πρόληψη υγείας της πρώτης παιδικής ηλικίας με ομοιοπαθητική ιατρική

Αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η αναζήτηση Ομοιοπαθητικής πρωτοβάθμιάς και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, από τους ασθενείς, έχει αυξηθεί με γεωμετρικούς ρυθμούς. Οι βασικοί λόγοι για αυτή την αύξηση είναι, αφενός τα πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα που καταγράφονται στα ομοιοπαθητικά ιατρεία καθημερινά, αφετέρου η έξοδος από την εσωστρέφεια που έχει επιδείξει η Ελληνική Ομοιοπαθητική Ιατρική κοινότητα. Η υιοθέτηση του εκπαιδευτικού προγράμματος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα επιτυχημένα συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και η επιτυχής παρουσία των μελών του Δ.Σ. σε Ιατρικά συνέδρια, η άσκηση Ομοιοπαθητικής σε Κέντρο Κεφαλαλγίας Δημόσιου Νοσοκομείου, οι τρεις διδακτορικές διατριβές και δύο διπλωματικές εργασίες σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα, όλα αυτά καταδεικνύουν με το πιο σαφή τρόπο ότι το μέλλον της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Ελλάδα προδιαγράφεται ευοίωνο με δεδομένες βέβαια τις δυσκολίες που ανακύπτουν σε κάθε βήμα. Τα ισχυρά θεραπευτικά αποτελέσματα των, μάχιμων κλινικά, Ομοιοπαθητικών ιατρείων οφείλονται αφενός στη διατήρηση στην Ελλάδα, κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό, της άσκησης Ομοιοπαθητικής από διπλωματούχους ιατρούς- γεγονός που είναι και απαίτηση των ασθενών- αφετέρου στη σύγχρονη διδασκαλία του Γ.Βυθούλκα, ο οποίος με την ανάλυση των επιπέδων υγείας του ασθενούς, θέτει και τις μελλοντικές βάσεις άσκησης Νοσοκομειακής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών που προσφεύγουν στα Ομοιοπαθητικά ιατρεία όλης της χώρας, είναι αυτοί της βρεφικής και παιδικής ηλικίας. Όλο και περισσότεροι γονείς εμπιστεύονται την πρόληψη και τη θεραπεία των παιδιών τους σε Ομοιοπαθητικούς ιατρούς, κυρίως συστημένοι από άλλους γονείς, που έχουν ήδη δει τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της θαυμαστής θεραπευτικής στα δικά τους παιδιά. Επίσης τελευταία, βάσει επίσης των συστάσεων αυτών, ή και ύστερα από άλλου είδους ενημέρωση (διαδίκτυο, ΜΜΕ) πολλοί γονείς προσφεύγουν στα Ομοιοπαθητικά ιατρεία, προκειμένου να καταγραφεί το ιστορικό των παιδιών τους ώστε να έχουν την απαιτούμενη πρόληψη υγείας από πλευράς Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, σε συνεργασία πάντα με την κλασσική παιδιατρική.

Τελευταία πολλοί παιδίατροι που δεν έχουν εκπαιδευτεί στην Ομοιοπαθητική, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα ευεργετικά προληπτικά και θεραπευτικά αποτελέσματά της. Οι γονείς όλο και περισσότερο, αισθάνονται έτοιμοι να "παραδεχτούν" στον καλό κλασσικό παιδίατρο, ότι παράλληλα βλέπει τα παιδιά τους και ένας Ομοιοπαθητικός συνάδελφός τους. Επειδή η χρήση χημικών -ιδιαίτερα αντιβιοτικών και εισπνεομένων βρογχοδιασταλτικών και κορτικοστεροειδών- μειώνεται στατιστικά εντυπωσιακά στην ομάδα παιδιών που έχουν Ομοιοπαθητική κάλυψη, η διαφορά αυτή είναι τόσο εμφανής που δύσκολα αφήνει αδιάφορο έναν καλό κλασσικό παιδίατρο. Το επίθετο καλός εδώ πρέπει να χρησιμοποιηθεί με την έννοια της ελάχιστης δυνατής, άδικα, αρνητικής προκατάληψης.

Στο άρθρο αυτό θα σκιαγραφήσουμε τις βασικές αρχές που διέπουν την άσκηση Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στη βρεφική και παιδική ηλικία σε επίπεδο πρόληψης και θεραπείας. Για την καλύτερη κατανόηση των πληροφοριών από μη ειδικούς, η καταγραφή θα γίνει με υποκεφάλαια.

* Η Ομοιοπαθητική Ιατρική εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες, στα νεογνά, τα βρέφη στα παιδιά, ακόμα και στην ενδομήτρια ζωή. Δεν προκαλεί εθισμό και δεν έχει παρενέργειες. Ως μοναδική παρενέργεια της χρήσης Ομοιοπαθητικής, θα μπορούσε να θεωρηθεί η καθυστέρηση της θεραπείας και άρα η εξέλιξη της νόσου σε παιδιά με χαμηλά επίπεδα υγείας που πάσχουν από μία χρόνια εκφυλιστική νόσο. Για να συμβεί αυτό απαιτείται ο ατυχής συνδυασμός, αφενός μεν χορήγησης λάθους Ομοιοπαθητικού φαρμάκου που δεν έχει δράσει, αφετέρου δε, κακής αξιολόγησης της φυσικής εξέλιξης της νόσου του παιδιού. Ασφαλιστική δικλείδα σε αυτή την περίπτωση είναι η καλή εκπαίδευση του Ομοιοπαθητικού ιατρού τόσο στην Ομοιοπαθητική και στη θεωρία των επιπέδων υγείας, όσο και στην Κλασσική Ιατρική. Η συμβουλή του ειδικού παιδιάτρου εδώ, απαιτείται σε περίπτωση που το νόσημα εμπίπτει σε κάποια Παιδιατρική υπο-ειδικότητα.

* Η πρόληψη της παιδικής ηλικίας με την Ομοιοπαθητική, ξεκινά με την θεραπεία των γονέων πριν τη σύλληψη. Πράγματι η αφαίρεση των νοσηρών προδιαθέσεων των γονέων και η σταθεροποίησή τους με μία ομοιοστατική κατάσταση σωματικής και ψυχικής υγείας μέσω της Ομοιοπαθητικής συντελεί στην γέννηση υγιών παιδιών. Περί του θέματος έχει αναφερθεί διεξοδικά ο Καθ. Γ. Βυθούλκας στο άρθρο του : «Πώς γεννιούνται υγιέστερα παιδιά» που μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα : http://www.vithoulkas.com. Επίσης η αντιμετώπιση πολλών ιατρικών συμβαμάτων στην έγκυο γυναίκα με την Ομοιοπαθητική, μειώνει ή αναιρεί τη χρήση χημικών σκευασμάτων που θα μπορούσαν να βλάψουν το κύημα. Οι γαστρεντερικές διαταραχές της κύησης και οι λοιμώξεις κατέχουν την πρώτη θέση στα νοσήματα για τα οποία έγκυες γυναίκες προσφεύγουν επιτυχώς στο Ομοιοπαθητικό ιατρείο.

* Η Ομοιοπαθητική μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία σαν συμπληρωματική μέθοδος κατά τη διάρκεια του τοκετού . Σε πολλά μαιευτήρια του εξωτερικού δίνεται αυτή η δυνατότητα, ενώ στην Ελλάδα η εμπειρία προέρχεται είτε από λίγους Γυναικολόγους Μαιευτήρες που έχουν εκπαιδευτεί σχετικά, είτε από την χορήγηση θεραπευτικής αρωγής από τον Ομοιοπαθητικό Ιατρό που ήδη παρακολουθούσε την έγκυο γυναίκα και ενωρίτερα. Οι πιο συχνές παρεμβάσεις της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής κατά τη διάρκεια του τοκετού αφορούν στην υποβοήθηση των εξωθήσεων- φάρμακα όπως το Caullophyllum και η Cimisifuga ) ενώ έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά αλλαγής σε κεφαλική προβολή εμβρύων που έρχονταν με ισχιακή προβολή ύστερα από τη χορήγηση Ομοιοπαθητικού φαρμάκου (κυρίως Pulsatilla ).

* Η χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων είναι τελείως ασφαλής σε νεογνά από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ζωής τους. Στο σημείο αυτό θα κάνουμε μερικές ζωτικής σημασίας παρατηρήσεις σχετικά με την καλή υγεία των νεογνών.

Α. Αναμφίβολα ο θηλασμός αποτελεί την ακρογωνιαία λίθο στην πρόληψη και την καλή υγεία, σωματική και ψυχική του νεογνού. Δυστυχώς σήμερα, η προσφορά του μητρικού γάλακτος όχι μόνο δεν υπερτονίζεται από τους ιθύνοντες, (τι έγιναν άραγε οι αφίσες που προέτρεπαν στο θηλασμό τις νέες μητέρες στα μαιευτήρια; ) αλλά χωρίς να φανεί υπερβολικό συχνά αποτρέπεται. Μία νέα μητέρα που δεν είναι εκπαιδευμένη ή αρκούντως πληροφορημένη κινδυνεύει να χάσει τη δυνατότητα να προσφέρει αυτό το δώρο ζωής στο νεογνό της, για λόγους που συζητείται εάν είναι επιστημονικοί ή όχι. Δυστυχώς η προώθηση της διαφήμισης των παιδικών τεχνητών γαλάτων έχει τόσο πολύ διεισδύσει στο σύστημα των μαιευτηρίων, ειδικότερα των ιδιωτικών, που συντελεί πολλές φορές και καθορίζει ανεπανόρθωτα την υγεία των μικρών νέων ανθρώπων που γεννιούνται μαζικά εκεί. Μία μητέρα πρέπει να ζητήσει επίμονα και αρκετές φορές από την προϊστάμενη του ορόφου, ότι απαιτεί αποκλειστικό θηλασμό, καθώς επίσης να διεκδικήσει επίμονα να έχει το νεογνό κοντά της κάθε φορά που κλαίει, αλλιώς είναι απόλυτα βέβαιο ότι αυτό θα θραφεί με τεχνητό γάλα αρκετές φορές την ώρα που είναι μακριά από την μητέρα. Το νεογνό μαθαίνει την γλυκιά γεύση του γάλακτος αυτού, συχνά χάνει την δυνατότητα να θραφεί με το πρωτόγαλα της μητέρας που είναι πλούσιο σε αντισώματα, και παράλληλα μαθαίνει στην ευκολία του μπουκαλιού και όχι στις απαιτούμενες θηλαστικές κινήσεις. Αυτές είναι απαραίτητες γιατί διεγείρουν την παραγωγή γάλακτος από το μαστό μέσω της έκκρισης προλακτίνης, ενώ ταυτόχρονα συντελούν και στην γρηγορότερη αποκατάσταση της μήτρας της μητέρας. Τελευταία παρατηρείται στην Ελλάδα το φαινόμενο όλο και περισσότερες νέες μητέρες στο ιατρείο να αναφέρουν ότι δεν είχαν γάλα, ή ότι το παιδί δεν μπορούσε να πιάσει σωστά τη θηλή με αποτέλεσμα τη χορήγηση τεχνητού γάλακτος από την αρχή, και σταδιακά τη μείωση και γρήγορη διακοπή του θηλασμού. Όταν αναλύσει μία, μία κανείς τις περιπτώσεις οδηγείται αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η μητέρα είτε δεν ενθαρρύνθηκε, είτε δεν εκπαιδεύτηκε ή ακόμα χειρότερα αποτράπηκε από τη διαδικασία. Δυστυχώς υπήρξαν και μεμονωμένα περιστατικά παιδιάτρων που ενίσχυσαν αυτή την αποθάρρυνση. Η Ομοιοπαθητική μπορεί να συντελέσει σημαντικά στη διατήρηση του θηλασμού , όπου πραγματικά υπάρχει μείωση του γάλακτος. Επίσης αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και γρήγορα τις μαστίτιδες που είναι ένας συχνός ιατρικός λόγος διακοπής θηλασμού.

Β. Ένα συχνό πρόβλημα που παρατηρείται στα νεογνά ύστερα από τη χορήγηση τεχνητού γάλακτος είναι η έντονη δυσκοιλιότητα, που οφείλεται εν πολλοίς στην ενισχυμένη σύσταση αυτού. Η κατάσταση αυτή ποικίλλει σε σοβαρότητα διότι κυμαίνεται από απλή μείωση των καθημερινών κενώσεων, μέχρι και πλήρη κατακράτηση κοπράνων λόγω του έντονου πόνου που βιώνουν τα βρέφη ύστερα από κάποιο διάστημα δυσκοιλιότητας. Κάποιες φορές μπορεί να παρατηρηθεί μέχρι και ψυχοκινητική καθήλωση της εξέλιξης του βρέφους, με έντονη κατακράτηση κοπράνων, αναγκαστική χορήγηση κλυσμάτων. Στο ιατρείο έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις βρεφών με βραδυψυχισμό και δυσκοιλιότητα που χρειάστηκαν βαθιά φάρμακα, όπως το Alumina , για να αποκατασταθούν, και επρόκειτο για περιπτώσεις που, από την ψυχοκινητική εξέλιξη και την παθολογία του φαρμάκου γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε σύνδρομα σχετιζόμενα με αυτισμό. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μία έμμεση παθοφυσιολογική σχέση της χρόνιας τεχνητής δυσκοιλιότητας και της ψυχοκινητικής καθήλωσης που αφορά αφενός τη διαταραχή της φυσιολογικής χλωρίδα του εντέρου, αφετέρου την επίδραση στην αναλογία των κυττάρων T helpers 1 και Τα helpers 2. H χορήγηση του απαιτούμενου Ομοιοπαθητικού φαρμάκου σε όσον το δυνατό πιο πρώιμα στάδια εμφάνισης αυτών των διαταραχών αναδεικνύεται καθοριστική για τη συνολική εξέλιξη της υγείας του παιδιού.

Γ. Μία επίσης καθοριστική δράση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στα νεογνά και βρέφη είναι η αντιμετώπιση των πρώτων λοιμώξεων. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι, στην Ελλάδα παρατηρείται να είναι πολύ πιο αβασάνιστη η χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων. Η άγνοια και ο φόβος των γονέων καθώς και η ανάγκη για γρήγορη και άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού, συντελούν συχνά στη χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων κατά τη διάρκεια των πρώτων ιογενών λοιμώξεων, που θα όφειλαν να αντιμετωπιστούν αλλιώς. Η διατήρηση όμως της φυσιολογικής χλωρίδας και άμυνας του οργανισμού, είναι αυτή που θα συντελέσει μακροπρόθεσμα στην καλή υγεία του παιδιού. Η αντιμετώπιση των πρώτων λοιμώξεων καθορίζει καταλυτικά και την αντιμετώπιση των επόμενων. Σε ένα παιδί που του έχει χορηγηθεί αντιβίωση στην πρώτη ιογενή ωτίτιδα, αυξάνονται γεωμετρικά οι πιθανότητες να ξανακάνει ωτίδιδα λόγω της διαταραχής της χλωρίδας. Παράλληλα οι επόμενες ωτίτιδες είναι πιο πιθανό να είναι βακτηριδιακής αιτιολογίας, λόγω αυτής της διαταραχής και να απαιτούν ακόμα περισσότερο τη χρήση αντιβιοτικών. Το ίδιο συμβαίνει με τη χορήγηση κοτρικοστεροειδών στην πρώτη ιογενή λαρυγγίτιδα. Η δεύτερη λαρυγγίτιδα θα είναι πιο σοβαρή και θα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί χωρίς κορτικοστεροειδή, ενώ οι επόμενες θα απαιτούν άμεση χορήγηση αυτών. Η διαδικασία αυτή αναιρείται με την άμεση έγκαιρη χορήγηση του απαιτούμενου Ομοιοπαθητικού φαρμάκου από την πρώτη κιόλας λοίμωξη. Η ενίσχυση και η εκπαίδευση του ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους που συντελείται κατά τη διάρκεια της Ομοιοπαθητικής θεραπείας, οδηγεί στην μακροχρόνια αποφυγή των υποτροπιαζουσών λοιμώξεων. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πρώτης ωτίτιδας, λαρυγγίτιδας ή άλλης λοίμωξης στην βρεφική ηλικία με την Ομοιοπαθητική θεραπεία, μειώνει δραματικά την πιθανότητα επανεμφάνισής της. Η διαδικασία αυτή απαιτεί βέβαια καλή γνώση της Ιατρικής και Παιδιατρικής Επιστήμης.

Τελειώνοντας θα αναφερθούμε σε μερικές παρατηρήσεις και κατευθυντήριες οδηγίες προς τους γονείς σχετικά με την πρόληψη των νεογνών και βρεφών.

1. Η ομοιοπαθητική εφαρμόζεται άφοβα σε όλες τις ηλικίες, στα νεογνά, στα βρέφη, στην ενδομήτρια ζωή. Δεν έχει παρενέργειες, δεν προκαλεί εθισμό.

2. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο διεγείρει την αμυντική ικανότητα του οργανισμού, δεν καταστέλλει το σύμπτωμα. Βοηθά τον οργανισμό να κινηθεί προς την όμοια αμυντική κατεύθυνση στην οποία ο ίδιος προσπαθεί προκειμένου να πετύχει μια ισορροπία υγείας.

3. Άμεσα ανταποκρίσιμα νοσήματα της παιδικής ηλικίας είναι: το αλλεργικό και βρογχικό άσθμα, ρινίτιδες, ιγμορίτιδες, βρογχίτιδες, ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ουρολοιμώξεις και γενικά όλες οι υποτροπιάζουσες λοιμώξεις. Επίσης παθήσεις του δέρματος, έκζεμα, παιδική ψωρίαση, μυκητιάσεις, σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις. Επίσης, η παιδική ημικρανία, τα αυτοάνοσα νοσήματα (νεανική ρευματοειδής αρθρίτις, θυρεοειδίτις). Επίσης τα σύνδρομα με διάσπαση της προσοχής και υπερικινητικότητα και τα σχετιζόμενα με τον αυτισμό σύνδρομα.

4. Ένδειξη καλής υγείας ενός παιδιού είναι η ικανότητα του να ανεβάζει υψηλό πυρετό. Αυτή η ικανότητα πέφτει από τους πολλαπλούς εμβολιασμούς. Όταν ύστερα από πολλά εμβόλια, το παιδί πάψει να μπορεί να ανεβάζει υψηλό πυρετό, αυτό μπορεί να είναι η αρχή ενός αυτοάνοσου νοσήματος.

5. Ένα παιδί που βρίσκεται σε κατάσταση όπου κάποια λοίμωξη υποτροπιάζει συνέχεια (π.χ. επανειλημμένες ωτίτιδες), βρίσκεται σε μια σημαντική στιγμή της άμυνάς του. Εάν με συνεχείς αντιβιώσεις σταματήσουν οι ωτίτιδες, τότε μετά από καιρό θα εμφανίσει κάτι άλλο βαθύτερο, συνήθως άσθμα.

6. τα εκζέματα στα παιδιά δεν πρέπει με τίποτα να καταστέλλονται με χημικά. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, ύστερα από την καταστολή ενός δερματικού σε παιδί με κρέμες κορτικοστεροειδών ή ανοσοκατασταλτικών, η αλλεργική προδιάθεση να βαθύνει και να εμφανίσει αλλεργική ρινίτιδα ή αλλεργικό άσθμα. στην περίπτωση αυτή η ομοιοπαθητική θεραπεία θα θεραπεύσει τη ρινίτιδα ή το άσθμα, επαναφέροντας το δερματικό εξάνθημα, το οποίο θα θεραπευτεί σε δεύτερο χρόνο.

7. Η υπερκινητικότητα και η διάσπαση της προσοχής που οφείλεται κυρίως στα χημικά φάρμακα που έχουν πάρει τα παιδιά από μικρή ηλικία, ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην ομοιοπαθητική θεραπεία.

8. Επίσης ένα αυτιστικό παιδί που συνεχίζει ακόμα και κάνει λοιμώξεις, έχει πολλές πιθανότητες με την ομοιοπαθητική θεραπεία να θεραπευτεί, αφού πρώτα επανακτήσει την ικανότητα του να ανεβάζει υψηλό πυρετό.

9. Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι ίσως η καλύτερη πρόληψη με επιστημονική βάση για την υγιή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού και νευρο-ορμονικού συστήματος του παιδιού. Είναι επίσης απόδειξη ότι η ομοιοπαθητική δεν μπορεί να είναι αυθυποβολή, αφού τα νεογνά που δεν αυθυποβάλλονται έχουν πολύ καλύτερη ανταπόκριση.

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Ιατρός Ομοιοπαθητικός

Γ.Γ. Έρευνας Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα σε όλους. Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας, είτε και η εμπειρία σας. Είμαι στο μήνα μου και εντός των ημερών θα επισκεφτώ μια παιδίατρο να πάρω μια ιδέα τι και πως... Είναι το πρώτο μας παιδάκι (όπως φαντάζεστε).

Από διάφορα που έχω δει κατά καιρούς στην tv και που έχω διαβάσει, με έχει απασχολήσει πολύ το θέμα της ομοιοπαθητικής. Δεν έχω κάνει ποτέ και δεν ξέρω και κανένα κοντινό μου πρόσωπο. Με έχει προβληματίσει πολύ το ζήτημα των εμβολίων αν πρέπει τελικά να τα κάνει ή να βάλω το παιδάκι μου εξ αρχής στο πλαίσιο της ομοιοπαθητικής.

Πραγματικά θα με βοηθούσε πολύ η συμμετοχή σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βασιλική:roll:

Το θεωρώ πολύ επικίνδυνο να μην κάνεις στο παιδί όλα τα εμβόλια.

Για να φτάσει το επίπεδο υγείας σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, έχει απαιτηθεί πάρα πολύ προσπάθεια. Με τα εμβόλια έχουν εξαλειφθεί πάρα πολλές ασθένειες.

Αν δεν κάνεις στο παιδί εμβόλια, το εκθέτεις σε απίστευτους κινδύνους.

Σε άλλα κράτη πεθαίνουν τα παιδιά από έλλειψη εμβολίων, και να μην του τα κάνεις;

Με το καλό το μωράκι σου!!

Καλησπέρα.

Εγώ κάνω ομοιοπαθητική στο μωράκι μου (κ στον εαυτό μου) απτο 2ο μήνα του και το έχει βοηθήσει πολύ (είχε άσχημη γοπ κ αλλεργία).

Η ομοιοπαθητικός παιδίατρος βεβαίως τα κάνει τα εμβόλια (τα υποχρεωτικά του βιβλιαρίου όχι άλλα επιλογής που τα πληρώνεις έξτρα) αλλά όχι με τη συνηθισμένη σειρά. Τα πολυδύναμα τα κάνει σε πιο μεγάλη ηλικία πχ όχι 3-4 μηνών. Και για κάποια έχει σοβαρές αντιρρήσεις. Αυτά ξέρω μέχρι στιγμής, έχω αποφασίσει ότι θα τα κάνω τα εμβόλια απλά για όλα τα άλλα θέματα θα στρέφομαι στην ομοιοπαθητική. Από τα κλασικά φάρμακα εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ προκοπη. Θα δούμε!

Πάντως ομοιοπαθητικοί παιδίατροι δεν είναι και πολλοί -7 στην επίσημη λίστα νομίζω-. Μπορείς να μιλήσεις με κάποιον απευθείας.

k6rO.png

yMCu.png

Τα thavmatakia μου και γω!

..εννοείται πως τα εμβόλια τα κάνεις κανονικά, άλλωστε τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα από ότι οι παρενέργειες..δεν το συζητώ..

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...