Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

όταν τα παιδάκια σας έχουν πυρετό, κοιμάστε μαζί τους ;

Recommended Posts

Κοριτσάκια μου, έχουμε μια διαφωνία με τον σύζυγο. Όταν ο μικρός μου (5,5) έχει πυρετό, επειδή το δωμάτιό του είναι λίγο πιο μακριά από το δικό μας, πάω και κοιμάμαι μαζί του, γιατί τον έχω συνέχεια έννοια.

Ο άντρας μου με μαλώνει, λέει ότι αν το παιδί δεν νιώθει καλά τώρα που έχει μεγαλώσει, θα ξυπνήσει και θα με φωνάξει.

Έχω παρατηρήσει όμως, ότι όταν του ανεβαίνει ο πυρετός, δεν ξυπνάει να με φωνάξει, απλώς στριφογυρίζει στο κρεβάτι. Αν δεν είμαι δίπλα του, πως θα ξυπνήσω να του δώσω αντιπυρετικό;

Εσείς τι κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις;

Διαφημίσεις

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εγω δεν κοιμαμαι καθολου....ξαπλωνω διπλα του και λαγοκοιμαμαι.... ΦΥΣΙΚΑ και τα αντανακλαστικα του δεν ειναι καλα, οταν ειναι αρρωστουλικο.

Επισης, κακως ισως, δεν θα δεχοομουν κανενα περιορισμο οσον αφορα την εκδηλωση του ενδιαφεροντος μου και της αγαπης μου προς το παιδι μου, ακομη και αν αυτος ερχεται απο τον πατερα του!

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Εγώ συντοπίτισσα, τις παίρνω στο κρεβάτι μου.

Δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώνομαι κάθε τρεις και λίγο να ελέγχω 2 παιδιά αν ανέβασαν πυρετό, ειδικά τώρα το χειμωνα.

Το βρίσκω ευκολότερο και ασφαλέστερο. Βέβαια εγώ δεν έχω πρόβλημα με το co-bedding. Αντιθέτως, μου αρέσει πολύ.:D

Εσύ τώρα που πας στο δικό του δωμάτιο, είναι καλύτερα εφόσων δεν θέλεις να ρισκάρεις, αλλά δεν πιστευω ότι ο άντρας σου έχει δίκιο. Ενα άρρωστο παιδί που θα ανεβάσει ένα 39, δύσκολα θα σηκωθεί από το κρεβάτι. Το πιθανότερο είναι να κάτσει εκεί και να ψήνεται.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

οχι , αργησε πολυ ο μεγαλος να φυγει απο το κρεβατι μας (3 +) οποτε δεν ρισκαρω να ξανακολλησει. Προτιμω να σηκωθω 500 φορες μεσα στη νυχτα.

Παντα μαζι της οταν εχει πυρετο και ΔΕΝ κοιμαμαι. ΑΝ ψωφισω μετα κανα 2 μερες αυπνοια τοτε διπλα της παλι βαζω ξυπνητηρι ανα 1 ωρα για να την ελεγχω. Ή αυτο ή κοιμαμαι εγω και μενει ξυπνιος ο αντρας μου. Δυσκολα παιδι που ψηνεται θα σηκωθει για βοηθεια. Εδω εγω ανεβασα πριν κανα 15μερο 39.5 και οχι να σηκωθω δεν μπορουσα αλλα ουτε τα ματια μου να ανοιξω.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Κοιμάμαι μαζί της όποτε είναι άρρωστη, όχι μόνο όποτε έχει πυρετό. Στην περίπτωση πυρετού βάζω ανα 1 ώρα ξυπνητήρι μη τυχόν αποκοιμηθώ για να την τσεκάρω...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

κι εμεις τα ιδια..την παιρνουμε στο κρεβατι μας για να ειμαστε σιγουροι.τιε προαλες το ερμο ειχε γαστρεντεριτιδα και κοιμηθηκαμε ολοι μαζι με εναν κουβα κατω απο το κρεβατι για τους εμετους.τι να σου κανει μονο του και αρρωστο το καημενο.Το βλεπω κι απ τον εαυτο μου αλωστε.Οταν ειμαι αρρωστη-οπως σημερα καλη ωρα-θελω αγκαλιτσες και στοργη..γιατι το μωρο μου να το αφησω μονο του!!

A14gp2.png

XEMvp2.png

Όταν έχουν πυρετό ή κοιμάμαι σε ένα στρώμα δίπλα στο κρεββάτι τους, ή στο κρεββάτι μου και με ξυπνητήρι σηκώνομαι σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θα προτιμούσα για την ευκολία μου να κοιμούνται στο κρεββάτι μας αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν.

Djccp2.png

67KIp2.png

Έχω παρατηρήσει όμως, ότι όταν του ανεβαίνει ο πυρετός, δεν ξυπνάει να με φωνάξει, απλώς στριφογυρίζει στο κρεβάτι.

Και εγώ μετά από 2 παιδιά εκεί έχω καταλήξει. Δεν ξυπνάνε να ζητήσουν βοήθεια μόνο στριφογυρίζουν και ταλαιπωρούνται. Αναλόγως πόσο βαριά ήταν η περίπτωση τα έπαιρνα και στο κρεβάτι αλλά και από το στριφογύρισμα στο δικό τους κρεβάτι ξυπνούσα και έδινα αντιπυρετικό αν και δεν έχω δώσει πάνω από μία φορά μέσα στη νύχτα. 5,5 χρονών είναι πολύ μικρό για να καταλάβει τι του γίνεται και να ζητήσει βοήθεια. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Εσύ ξενυχτάς εξάλλου. Που και να του έλεγες να το προσέχει αυτός.

Διαφημίσεις

Κατα περιπτωση...

Στον μεγαλο πηγαινα εγω στο δωματιο του. Τωρα κοιμαται με τη γιαγια του που ουτως ή αλλως ξυπναει στις 3 οποτε τον προσεχει και με ξυπναει οταν ζορισουν τα πραγματα. Ο μικρος κοιμαται ουτως ή αλλως στο δωματιο μας οποτε οταν ειναι αρρωστος ερχεται στην αγκαλια μου..

ωχουυυυ μαυτα που διαβαζω μαλλον ειμαι αχρηστη !αρχικα να πω πως ωραια ειναι να κοιμομαστε μαζι με πυρετο η χωρις αλλα καμια δε μου καθεται.

Τη μεγαλη που εχουμε περασει περισσοτερους πυρετους μαζι της δινω αντιπυρετικο και μετα παλι στο κρεββατι της μιας και φωναζει και κλωτσαει πως θελει δε θελει να κοιμηθει στο δικο μας και θελει να κοιμηθει εκει. τη ξαναπαω λοιπον στο κρεββατι της κ κοιμαμαι κι εγω !!!( μαλλον δε θα πρεπε εεεε???).

Τη μικρη γενικα οταν ειναι ανησυχη μιας και 2 χρονων ακομα βγαζει δοντια και εχουμε ψιλοανησυχιες, την παιρνω στο κρεβατι μας αλλα μολις μας παιρνει ο υπνος μετα απο λιγο αυτη μεσα στον υπνο της σκαρφαλωνει πανω μας, μας κλωτσαει, εχει πεσει και απο το κρεββατι (εφτασε στη κατω μερια!!!!!) οποτε δεν ειναι και πολυ ασφαλης ουτε αυτη εκει και μετακομιζει σιγα σιγα κι αυτη στο δικο της κρεββατι. καλυτερα στα κρεβατια τους και να σηκωνομαι μια φορα τη νυχτα να δω αν εχει περασει το αντιπυρετικο κ χουν ξανακανει πυρετο, παρα να ειναι αρρωστη μια και να μη κοιμομαστε και οι 4. κι αυτο γιατι αν απο την ανησυχια/ φωνες κλππ ξυπνησει η μια την αλλη νυχτιατικα ειναι δραμα. το ξενυχταμε οικογενειακως!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

εμενα αντιθετως ο αντρας μου ειναι αυτος που μου λεει πρωτος να τον παρουμε στο κρεβατι εχει δεν εχει πυρετο(εχουμε ριξει καβγαδες.... εγω του το κοβω κ ο αντρας μου τον ξαναμαθαινει.) αλλα ειδικα οταν ειναι αρρωστος δεν τον αφηνω ουτε κ εγω μονο του. κ μονο στην σκεψη οτι μπορει κατι να μου παθει κ εγω να κοιμαμαι..... τρελαινομαι

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Εννοείται ότι κοιμάμαι μαζί τους όταν είναι άρρωστα! Πριν δυο μήνες ο μεγάλος μου γιος είχε "προεόρτια" ίωσης (ανόρεκτος, κρύα άκρα κλπ) και το βράδυ έκανε εμετό στον ύπνο του. Ευτυχώς κοιμόμασταν αγκαλιά και ξύπνησα αμέσως αφού ένιωσα κάτι ζεστό να με βρέχει. Εκείνος συνέχιζε τον ύπνο του και με δυσκολία τον ξύπνησα. Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν....

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ βρε κορίτσια μου. Γιατί παραλίγο να με βγάλει τρελή, ότι μόνο εγώ φέρομαι έτσι και ανησυχώ τόσο πολύ, ενώ οι άλλες μανούλες είναι πιο cool.

Εγώ κοιμάμαι μαζί με το παιδάκι μου αγκαλίτσα στο κρεβάτι του, έτσι αν κάνει κάποια κίνηση ή στριφογυρίσει αμέσως ξυπνάω.

Στο δικό μας κρεβάτι δεν τον παίρνω, γιατί τρόμαξα να τον βγάλω. Στα 3 έφυγε και πήγε στο δικό του.

Κοιμάμαι μαζί της όποτε είναι άρρωστη, όχι μόνο όποτε έχει πυρετό. Στην περίπτωση πυρετού βάζω ανα 1 ώρα ξυπνητήρι μη τυχόν αποκοιμηθώ για να την τσεκάρω...

Το ίδιο κάνω κι εγώ!

Καταρχην.....δεν κοιμαμαι!!!!

Ειχαμε πυρετο πριν 10 μερες, μας κρατησε 6 μερες ...δεν κατεβαινε με τιποτα.Εκτος του οτι ξαπλωνα μαζι της.....δεν κοιμηθηκα 6 μερες και εβαζα και ξυπνητηρι καθε μια ωρα μη τυχον και με παρει κανενας υπνος.

Παντως......ματωσε η ψυχη μου.Ενα εκατομμυριο φορες ειπα μακαρι να αρωσταινα εγω και οχι το παιδακι μου.Κουρνιαζε η καημενουλα στην αγκαλιτσα μου και δεν ειχε κουραγιο να κουνηθει.100 φορες πεθανα και αναστηθηκα απο την στεναχωρια και το αγχος.

Ολα τα παιδακια του κοσμου γερα να ειναι Παναγια μου.......

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Παντα μαζι της οταν εχει πυρετο και ΔΕΝ κοιμαμαι. ΑΝ ψωφισω μετα κανα 2 μερες αυπνοια τοτε διπλα της παλι βαζω ξυπνητηρι ανα 1 ωρα για να την ελεγχω. Ή αυτο ή κοιμαμαι εγω και μενει ξυπνιος ο αντρας μου. Δυσκολα παιδι που ψηνεται θα σηκωθει για βοηθεια. Εδω εγω ανεβασα πριν κανα 15μερο 39.5 και οχι να σηκωθω δεν μπορουσα αλλα ουτε τα ματια μου να ανοιξω.

Αυτό ακριβώς και εγώ!

eNortjKzUjI0NDQ2slCyBlwwFVcCzQ,,48.pngeNortjKzUjI0NDQ2slSyBlwwFVoCzg,,98.png

μια φορα που ανεβασε η μεγαλη μου πυρετο (μιοαμε για πυρετο πυο να χρειαζεται αντιπυρετικο, οχι για δεκατα) ξυπνησε κι εκλαιγε. Ο γιος μου δυο -τρεις φορες κι αυτος που εκανε αντεδρασε το ιδιο. Σε ολες τις περιπτωσεςι εδωσα αντιπυρετικο, τ'αγκαλιασα μεχρι να ξανακοιμηθουν (που με το αντιπρετικο δεν παιρνει πολυ ωρα) και πηγα στο κρεβατι μου και ξεραθηκα. Ουτε μου περασε απο το μυαλο να κοιμηθω μαζι τους ή να σηκωθω να τα ελεγξω, προφανως βλεποντας την αντιδραση τους στο πυρετο ημουνα ησυχη οτι ετσι θα κανουν αν ξανανεβασουν. :oops::oops::oops::oops::oops: Τωρα που διαβαζω οτι ολες σηκωνεστε να τα ελεγξετε νιωθω :oops::oops::oops::oops::oops:

Αν βεβαια καποιο δε νιωθει καλα και ερθει στο κρεβατι μου λογω αρρωστιας θα το κρατησω, δε θα το διωξω....

μια φορα που ανεβασε η μεγαλη μου πυρετο (μιοαμε για πυρετο πυο να χρειαζεται αντιπυρετικο, οχι για δεκατα) ξυπνησε κι εκλαιγε. Ο γιος μου δυο -τρεις φορες κι αυτος που εκανε αντεδρασε το ιδιο. Σε ολες τις περιπτωσεςι εδωσα αντιπυρετικο, τ'αγκαλιασα μεχρι να ξανακοιμηθουν (που με το αντιπρετικο δεν παιρνει πολυ ωρα) και πηγα στο κρεβατι μου και ξεραθηκα. Ουτε μου περασε απο το μυαλο να κοιμηθω μαζι τους ή να σηκωθω να τα ελεγξω, προφανως βλεποντας την αντιδραση τους στο πυρετο ημουνα ησυχη οτι ετσι θα κανουν αν ξανανεβασουν. :oops::oops::oops::oops::oops: Τωρα που διαβαζω οτι ολες σηκωνεστε να τα ελεγξετε νιωθω :oops::oops::oops::oops::oops:

Αν βεβαια καποιο δε νιωθει καλα και ερθει στο κρεβατι μου λογω αρρωστιας θα το κρατησω, δε θα το διωξω....

μην ανησυχείς φίλη μου, σε λίγο που θα σου τα πάρει η Πρόνοια δεν θα έχεις ούτε αυτά τα ελάχιστα ξυπνήματα-ενοχλήσεις...

(πάντως σόρρυ ρε παιδιά, παγκοσμίως ανά 3-4 ώρες μετράνε πυρετό, στην Ελλάδα μόνο τα μετράμε κάθε 1 ώρα; ευτυχώς είναι αδύναμα από τον πυρετό, αλλιώς δεν θα τη γλιτώναμε τη μπούφλα :D:D)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

καλε τι γκαντεμια ειναι αυτη! φτου μακρια... χθες εγραψα το απογευμα απαντηση εδω στο θεμα και απο το βραδυ βηχας-πονος αυτιου και σημερα πυρετος! τελικα την πηρα και κατεβηκαμε και κοιμηθηκαμε στο σαλονι γιατι εβλεπε εφιαλτες και εκλαιγε μεσα στον υπνο της, κοντευε να ξυπνησει τους αλλους δυο και τη μαμα μου που ειχαμε φιλοξενουμενη μεσα στην αγρια νυχτα!!! παντως αυτο που σας ειπα πως δε θελει να κοιμαται στο κρεβατι μας ειναι γεγονος. με τα χιλια ζορια τη κρατησα μιση ωρα μπας κ ηρεμησει. αντε περαστικα μας!!!

παλι καλα η 1η μας αρρωστια φετος τελος νοεμβριου, πως κ φτασαμε ως εδω θαυμα!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

μην ανησυχείς φίλη μου, σε λίγο που θα σου τα πάρει η Πρόνοια δεν θα έχεις ούτε αυτά τα ελάχιστα ξυπνήματα-ενοχλήσεις...

Δεν ειναι αστεια αυτα, η προνοια δυστυχως εχει πολυ μεγαλυτερα προβληματα να λυσει και παιδακια να σωσει απο πραγματικα τραγικες καταστασεις, δε θα κατσει να ασχοληθει με το αν σηκωνομαι εγω καθε μια ωρα τη νυχτα να μετρησω τη θερμοκρασια των παιδιων μου.

Ντροπη!!!!