Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ - γενική συζήτηση - απορίες και συμβουλές.

Recommended Posts

καλημέρα κορίτσια!! Την Κυριακή έκανα την ωοληψία και χθές την εμβρυομεταφορά! και τώρα ξάπλα καμια βδομάδα και στις 27 του μηνος θα ξέρουμε αν θα έχουμε μπεμπε ή όχι...

2 μερες πριν την ωοληψια έκανα υπερηχο και είχα 15 αβγουλακια. Στην ωοληψία μου πήραν 11 απο τα οποία τα 5 ήταν καλά και γονιμοποιήθηκαν μόνο τα 2. πολύ χαλια το ποσοστο 2 στα 11... όποτε ουτε αβγουλακια για καβατζα εχουμε αν δεν πετυχει η εξωσωματική. ειμασταν 8 κοπέλες για εξωσωματική και όλες πολυ νεες (28-35) αλλα δυστηχώς μονο οι 4 καναμε εμβρυομεταφορα... εγω να σας πω την αληθεια πόνεσα στην ωοληψία ενω οι άλλεσ δεν κατάλαβαν τιποτα, τι να πώ μαλλον παραείμαι ευαίσθητη γιατι γενικώς πονάω στις εξετάσεις, (στην σαλπιγγογραφία έκλαιγα απο τον πόνο ενω είναι μια σχετικά ανώδυνη εξεταση).

τωρα πώς θα περάσουν οι μερες μου λέτε...?? έγω είμαι πολύ νευρικός άνθρωπος, θέλω συνέχεια να κινούμαι... το οτι θα είμαι ξαπλα τόσες μέρες χωρις να κάνω τιποτα με τρελαίνει!!!!

Qhtop3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια,

οι γιατροί λένε πως χρειάζεται μόνο 1-2 μέρες μετά την εμβρυομεταφορά απουσία από την εργασία όμως.... ακόμα και αν είναι καθιστική εργασία, προσωπική μου άποψη και συμβουλή που θα έδινα, μην το ρισκάρετε.

Προσπαθείστε να μείνετε 5-6 μέρες (αν όχι 1 εβδομάδα) στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο ξάπλα, ημιξάπλα, καθιστή κλπ.

Τα χρήματα είναι πολλά αλλά σημαντικότερη είναι η όλη διαδικασία, η προσπάθεια και φυσικά ο στόχος.

Εάν δεν πάει κάτι καλά, θα αναρωτιέστε μετά εάν έπαιξε και αυτό ρόλο....

Σας μιλάω εκ πείρας (δικιάς μου αλλά και των κοριτσιών που γνώρισα έως τώρα).

Σοφία s : καλή σας επιτυχία!!! Κι εγω εχω προβλημα με την άδεια και δεν ξερω τι να πω οταν θα παω για εξωσωματικη. Μάλλον την αλήθεια και θα κοιταξω να παρω μια μερα μονο αδεια.τι να κανουμε!!!!

Loulouca : εχω και pregnyl και καποιες αλλες cetrotide (καπως ετσι). Και γω μονη μου θα τις κανω.Αστα! τωρα ποιος θα μου δείξει δεν ξερω! (ειχα δει και ενα βιντεακι καπου :-) )

Καποια φαρμακα τα πληρωσε το ΙΚΑ και σε καποια αλλα πληρωσα συμμετοχη (οχι πολλα)

as1cJLNoXn-0000NzA5OTRkfDY0MWR8RmlsaXBwb3MgYW5kIEVtaWxpb3MgYXJl.gif

Διπλή κούραση, διπλή ευτυχία, διπλό όνειρο!!!

Εμένα με παρακολουθεί ο Νταφόπουλος . Ο μεσσήνης είναι ο διευθυντής της γυναικολογικής και είναι κ αυτός πολύ καλός. Στο νοσοκομείο τα πραγματα ειναι πόλυ καλά, δεν ξέρω τι παραπάνω θα μου προσφερε μια κλινική... οι νοσοκόμες και οι μαιες είναι πολυ ευγενικές και βασικά πιο πολυ με την μαια θα έχετε επικοινωνία παρα με τους γιατρούς . για το πανεπιστημιακο εχω ακούσει τα καλύτερα λόγια, γι αυτο και πήγα εκει, έρχονται ζευγάρια απο όλη την Ελλάδα. Γνωρισα μια κοπέλα που πηγαινοερχεται η καημενη απο Πατρα και μια άλλη απο Θεσ/νικη... αρα δεν είναι τυχαίο που και οι ιδιωτες γυναικολογοι το προτεινουν

Qhtop3.png

Κορίτσια,

οι γιατροί λένε πως χρειάζεται μόνο 1-2 μέρες μετά την εμβρυομεταφορά απουσία από την εργασία όμως.... ακόμα και αν είναι καθιστική εργασία, προσωπική μου άποψη και συμβουλή που θα έδινα, μην το ρισκάρετε.

Προσπαθείστε να μείνετε 5-6 μέρες (αν όχι 1 εβδομάδα) στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο ξάπλα, ημιξάπλα, καθιστή κλπ.

Τα χρήματα είναι πολλά αλλά σημαντικότερη είναι η όλη διαδικασία, η προσπάθεια και φυσικά ο στόχος.

Εάν δεν πάει κάτι καλά, θα αναρωτιέστε μετά εάν έπαιξε και αυτό ρόλο....

Σας μιλάω εκ πείρας (δικιάς μου αλλά και των κοριτσιών που γνώρισα έως τώρα).

Δεν παίζει ρόλο, το αν θα καθήσεις πάνω από 2-3 μέρες ξάπλα. Κι εγώ εκ πείρας σου μιλάω.

Στην πρώτη εξωσωματική, πήρα άδεια από την εμβρυομεταφορά μέχρι και τη χοριακή κι ήμουν συνέχεια στο σπίτι, ξαπλωμένη ή χαλαρή στον καναπέ, δουλειές δεν έκανα καθόλου. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Στη δεύτερη και πετυχημένη προσπάθεια, έμεινα στο σπίτι (όχι στο κρεβάτι) 3 μέρες και μετά πήγα στη δουλειά κανονικά, οδηγώντας 140 χλμ κάθε μέρα σε δρόμο όχι και τόσο καλό. Ανέβαινα σκάλες 4-5 φορές τη μέρα (σχολείο γαρ), και δουλειές έκανα κανονικά στο σπίτι, απλά δεν σήκωνα βάρη.]

Δεν είπαμε να κάνουμε υπερβολές, απλά και το να κάθεσαι να "κλώσσας" δεν εγγυάται το αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία σε όλες. :D

και εγώ στο Μεσσήνη,περιμένω να διαθετήσω σε λίγες ημέρες,θα πάω να κάνω υπέρηχο την 2η ημέρα να δούμε αν έφυγαν κάτι κύστες που είδε χθες που πήγαμε και αν έφυγαν θα ξεκινήσω την ίδια μέρα.εγώ είμαι από Θεσσαλία και με δέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη?εσύ γιατί παίζει ρόλο.[/quote

Λοιπόν μόλις πήρα στη Θεσσαλονικη, το σήκωσαν αμέσως και κλείσαμε ραντεβού για τις 15 Δεκέμβρη, μου είπε για το σπέρμοδιαγραμμα αφού δεν κάνουν στο ΙΚΑ ότι μπορώ να το κάνουμε σε ιδιωτικό με γνωμάτευση γιατρού του ΙΚΑ κ σφραγίδα ότι δεν κάνει το ΙΚΑ της περιοχής μου. Πάλι καλα! Ελπίζω να προλάβουμε τις εξετάσεις ως τότε γιατί πρέπει να αδιαθετησω για την fsh. Ξερεις πόσες μέρες κάνουν να βγουν τα αποτελέσματα γιατί θα Είμαι οριακά με το ραντεβού όταν Είμαι στη 2 η μέρα του κύκλου για την fsh! Πολυ φοβάμαι ότι αν θέλουν μέρες δε προλαβαίνω τισ15/12! Αλλο άγχος!!

Σου εύχομαι να πανε όλα καλα, να εξαφανίστηκαν οι κυστουλες κ να ξεκινήσεις αμέσως!!!! Εγω Είμαι απο Κέρκυρα. Κανονικά λέει είμαστε στης Αθήνας αλλα με δεχτηκαν

Διαφημίσεις

Miranda μου ευτυχώς που σε δέχτηκαν εκεί,είναι πολύ καλύτερα!μην αγχώνεσαι γιατί αν δεις και στο site του ΙΚΑ που λέει για τα δικαιολογητικά λέει ότι η fsh και κάποιες άλλες ορμονικές είναι απαραίτητες για γυναίκες άνω των 39,δεν ξέρω πόσο είσαι,εμένα που είμαι 29 ναι μεν μου είχε πει ο γιατρός να τις κάνω αλλά αν θυμάμαι καλά στην επιτροπή δεν τις κοίταξαν και πολύ,δεν κρίθηκε από αυτό η απόφαση,εκτός αν το προβλημά σου είναι ορμονικό,εμένα ήταν λόγω ενδομητρίωσης.Γενικά όμως αυτές οι εξετάσεις κάνουν κάποιες μέρες να βγουν,ρώτα και το μικροβιολογικό και ρώτησέ τους μήπως μπορούν να τις βγάλουν πιο γρήγορα

Miranda μου ευτυχώς που σε δέχτηκαν εκεί,είναι πολύ καλύτερα!μην αγχώνεσαι γιατί αν δεις και στο site του ΙΚΑ που λέει για τα δικαιολογητικά λέει ότι η fsh και κάποιες άλλες ορμονικές είναι απαραίτητες για γυναίκες άνω των 39,δεν ξέρω πόσο είσαι,εμένα που είμαι 29 ναι μεν μου είχε πει ο γιατρός να τις κάνω αλλά αν θυμάμαι καλά στην επιτροπή δεν τις κοίταξαν και πολύ,δεν κρίθηκε από αυτό η απόφαση,εκτός αν το προβλημά σου είναι ορμονικό,εμένα ήταν λόγω ενδομητρίωσης.Γενικά όμως αυτές οι εξετάσεις κάνουν κάποιες μέρες να βγουν,ρώτα και το μικροβιολογικό και ρώτησέ τους μήπως μπορούν να τις βγάλουν πιο γρήγορα

Αχ μακάρι. Εγω Είμαι 30 κ το πρόβλημα μας είναι το σπέρματος. Γιατί τα υπολογιζω κ δε νομίζω να προλαβαίνουμε. Οπότε λες να μη χρειάζονται ε; Θα πω κ στο ιατρείο αν γίνεται να βιαστούν. Γιατί ελεγα να ξανακλεισω στο Μεσσήνη την επόμενη μέρα ώστε να κάνουμε ένα ταξίδι να γλιτώσουμε κάποια έξοδα. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Πάω τώρα στο ΙΚΑ να μου σφραγίσει ο ελεγκτής τις εξετάσεις. Θα ξαναμπω αργότερα! Σε φιλω!

Γεια σας κοριτσια!βρισκομαι κι εγω στον δρομο προς την 1η μου εξωσωματικη..!το Σαββατο εχω ραντεβου με τον γυναικολογο μου να μας ενημερωσει λεπτομερως για την διαδικασια και ελπιζω τον Ιανουαριο με το καλο να κανουμε την προσπαθεια μας..Το προβλημα μας ολιγοσπερμια.Ηθελα να σας ρωτησω..μπορουμε να διαλεξουμε εμεις ποιο πρωτοκολο θα ακολουθησουμε η το αποφασιζει ο γιατρος αναλογα με την περιπτωση της καθεμιας?Εσεις ποσες μερες μεχρι την εβρυομεταφορα κανατε ενεσεις?δεν ξερω πως θα τα καταφερω...:confused::oops:

1η IVF Φεβρουαριος 2012 αρνητικη

2η IVFΜαιος 2012 βιοχημικη κυηση

Νοεμβριος 2012 Φυσιολογικη συλληψη!!

G2GGp3.png

Γεια σας κοριτσια!βρισκομαι κι εγω στον δρομο προς την 1η μου εξωσωματικη..!το Σαββατο εχω ραντεβου με τον γυναικολογο μου να μας ενημερωσει λεπτομερως για την διαδικασια και ελπιζω τον Ιανουαριο με το καλο να κανουμε την προσπαθεια μας..Το προβλημα μας ολιγοσπερμια.Ηθελα να σας ρωτησω..μπορουμε να διαλεξουμε εμεις ποιο πρωτοκολο θα ακολουθησουμε η το αποφασιζει ο γιατρος αναλογα με την περιπτωση της καθεμιας?Εσεις ποσες μερες μεχρι την εβρυομεταφορα κανατε ενεσεις?δεν ξερω πως θα τα καταφερω...:confused::oops:

ΕΥΗ μην ανησυχείς.. εμπιστεψου τον γιατρό σου. Το πρωτοκολλο το αποφασίζει ο γιατρος ανάλογα με την περίπτωση. εγω π.χ έκανα 2 ένεσεις καθημερινά για 12-13 μερες και αναλογα με την οιστραδιολη (κανεις εξετ αιματος ενδιαμεσα) σου σρυθμίζει και την δοσολογία... δεν πονανε οι ενεσεις μονη σου θα τις κάνεις, αλήθεια δεν είναι τίποτα. μια χαρά θα τα καταφέρεις όπως τα καταφέρνουν τόσες άλλες γυναίκες!!! ρωτα με ότι θες... εγω έκανα εμβρυομεταφορά την τριτη

Qhtop3.png

Louloucaa....

Καλή επιτυχία!!!!!!

Πόσα έμβρυα έβαλες????

Όλα να πάνε κατ' ευχή!!!!

ΕΥΗ μην ανησυχείς.. εμπιστεψου τον γιατρό σου. Το πρωτοκολλο το αποφασίζει ο γιατρος ανάλογα με την περίπτωση. εγω π.χ έκανα 2 ένεσεις καθημερινά για 12-13 μερες και αναλογα με την οιστραδιολη (κανεις εξετ αιματος ενδιαμεσα) σου σρυθμίζει και την δοσολογία... δεν πονανε οι ενεσεις μονη σου θα τις κάνεις, αλήθεια δεν είναι τίποτα. μια χαρά θα τα καταφέρεις όπως τα καταφέρνουν τόσες άλλες γυναίκες!!! ρωτα με ότι θες... εγω έκανα εμβρυομεταφορά την τριτη

as1cJLNoXn-0000NzA5OTRkfDY0MWR8RmlsaXBwb3MgYW5kIEVtaWxpb3MgYXJl.gif

Διπλή κούραση, διπλή ευτυχία, διπλό όνειρο!!!

Διαφημίσεις

Εlisa Twins σ ευχαριστώωω πολυ!!! 2 εμβρυακια βάλαμε.. δυστηχως απο τα 11 μόνο 2 γονιμοποιηθηκαν... έστω το 1 να πιάσει και δεν θέω τίποτα άλλο!!! οχι οτι θα με χαλαγε να έχω διδυμακια!!

εχω παρα πολύ αγωνία ...

απο το nickname σου να φανταστώ οτι έχεις δίδυμα???

Qhtop3.png

Ευχαριστω πολυ για την αισιοδοξια που μου δινεις loulouca!Σου ευχομαι να μας πεις συντομα τα ευχαριστα αποτελεσματα με μια τεραστια χοριακη!ποτε περιμενεις τα αποτελεσματα?

G2GGp3.png

Ευχαριστω πολυ για την αισιοδοξια που μου δινεις loulouca!Σου ευχομαι να μας πεις συντομα τα ευχαριστα αποτελεσματα με μια τεραστια χοριακη!ποτε περιμενεις τα αποτελεσματα?

στις 27 είναι να κάνω κανονικά αλλα πέφτει Κυριακή:evil::evil::evil: οπότε θα πάω Δευτερα πρωί... εκτός κι αν δεν αντέξω και πάω την παρασκευή;)

θα δείς ευη οτι η διαδικασία δεν είναι τίποτα, το δύσκολο είναι η αναμονή.. περιμένεις να δείς αν είναι καλές οι εξετασεις

περιμένεις να σου ερθει η καταραμενη για να ξεκινήσεις τα φάρμακα

περιμένεις να κάνεις τα αβγουλάκια σου

περιμενεις να δεις αν ειναι καλα κ αν γονιμοποιήθηκαν

και αφου περιμένεις περιμενεις .. περιμένεις κ 2 βδομαδες για να δεις καλη χοριακή...

αρα πρέπει να ε΄χουμε γερά νευρα και ΥΠΟΜΟΝΗ! προσπάθησε να εφοδιαστείς με όση υπομονή μπορείς μην πεις σε κανεναν οτι ξεκινας εξωσωματική (εκτος απο τους πολύ δικους ανθρωπους εννοείται) γιατι αλλιως εκτός απο την δική σου αγωνία θα έχεις και τους άλλους να σε ρωτάνε συνέχεια (απο ενδιαφέρον βεβαια αλλα δεν παυει να είναι κουραστικό)

Qhtop3.png

Αντε σε 1 βδομαδουλα θα χοροπηδας απο την χαρα σου!Πηγα στον γιατρο και στο κεντρο εξωσωματικης.Ηρεμησα ερκετα θα ελεγα.Αρχες Δεκεμβριου με το που θα αδιαθετησω θα ξεκινησω για ενα μηνα αντισυλληπτικα..και μολις ξανααδιαθετησω ξεκινω τις ενεσουλες!βραχυ πρωτοκολλο μου ειπε ο γιατρος θα κανουμε!μου εδειξε ποσο μικρες ειναι οι συριγγες και με πιασανε τα γελια!αφου αρχισα να προβληματιζομαι τοσο μικρη που ειναι αν θα φτασει το μηκος της..χιχι!!αυτα για τωρα..τα λεμε!

G2GGp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...