Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προτιμά το δικό μας φαγητό!

Recommended Posts

Έχω γράψει και σε άλλα thread, γενικά έχω προβληματιστεί πολύ με τις στερεές τροφές στο μωρό μου, δεν έχουμε βρει ακόμη κάποια ισορροπία. Γενικά αρνείται να φάει σχεδόν οτιδήποτε άλλο πέρα από φρούτα. Ωστόσο, δε λέει ποτέ όχι, όταν του δίνουμε να δοκιμάσει από το δικό μας φαγητό. Με αλάτι, μπαχαρικά, τσιγάρισμα κλπ. Φυσικά, του δίνουμε ελάχιστο, γιατί προφανώς δεν είναι κατάλληλο. Όμως το δικό του το νερόβραστό δεν το θέλει. Το δικό μας ζητάει κι άλλο!

Επίσης, δείχνει να απεχθάνεται τα αλεσμένα, ιδίως το κρέας. Οπότε προσπαθώ να τον ταίσω μαλακές τροφές σε μέγεθος κόκκου, πχ. κιμά, ρύζι, τραχανά, λαχανικά λιωμένα με το πηρούνι κλπ., με μπόλικο ζουμί για να γλιστράει.

Έχει συμβεί σε καμιά άλλη μαμά; Πώς θα μπορούσα να νοστιμίσω το φαγητό του για να το δεχτεί; Καμιά πρόταση;

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Διαφημίσεις

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις ντομάτα στη κρεατόσουπα? Ή σέληνο και λεμόνι?

Τη κρεατόσουπα, στην ηλικία που είναι ο μικρός σου, μπορείς να την εμπλουτίσεις και με διάφορα λαχανικά. Μπρόκολο, κουνουπίδι, αρακά και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς!

Δοκίμασε να του αλλάξεις λίγο τις γεύσεις με διάφορα λαχανικά να δείς τι του αρέσει!

Και αφού προτιμά το δικό σας φαί, βάλε μια μέρα να κάνεις πως τρώς εσύ τη σούπα του, μήπως ζηλέψει και τη φάει!

Η ντομάτα φαίνεται να του αρέσει. Το σέλινο και το λεμόνι τα βάζω, αλλά δε βλέπω διαφορά. Δεν είμαι και σίγουρη τι μπορώ να του δώσω. Να δώσω φακές, ας πούμε, ή άλλα όσπρια; Παντζάρια; Λάχανο; Ψάρι, σόγια, τυρί, γιαούρτι από πότε; Κρεμμύδι μου είπαν να μη βάζω, αλλά μου φαίνεται απαραίτητο...

Όσο για να τον κάνω να ζηλέψει, μπα, δεν τον κοροϊδεύεις...

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Αφού του αρέσει η ντομάτα, λιώνε του μέσα στη σούπα και μισή ντοματούλα!

Όσπρια καλύτερα όχι ακόμα και γιαούρτι συνιστάται απο τον 8ο και μετά...

Το κρεμμύδι καλό θα ήταν να του το έβαζες γιατί δίνει μια γλυκήτητα στη σούπα...

Πρόσθεσέ του μπρόκολο, αρακά, σέληνο, σπανάκι. Εννοείται όχι όλα μαζί...

Και αν είναι καλός στα κιλά του (όχι γεματούλης), μπορείς να προσθέσεις και ρυζάκι, κριθαράκι ή τραχανά!

Αυτο που θελω να σου πω εντελως φιλικα ειναι πως πρεπει να σταματησεις να του δινεις απο τα δικα σας φαγητα εστω και να δοκιμαζει. Ακομη δεν γνωριζει τις γευσεις και εαν γευτει τα νοστιμα δεν προκειται να ξαναφαει νεροβραστα. Εγω ξεκινησα να του δινω σουπα με πατατα καροτο κολοκυθακι σελινο και λιγο ρυζι για καμια εβδομαδα και μετα προσθεσα κρεας η κοτοπουλο. Η παιδιατρος ηταν πολυ αυστηρη με το φαγητο του μικρου μου και οτι μου ελεγε εκανα . Δεν το συζητας κι εσυ με τον δικο σου παιδιατρο καλυτερα?

Διαφημίσεις

Αυτο που θελω να σου πω εντελως φιλικα ειναι πως πρεπει να σταματησεις να του δινεις απο τα δικα σας φαγητα εστω και να δοκιμαζει. Ακομη δεν γνωριζει τις γευσεις και εαν γευτει τα νοστιμα δεν προκειται να ξαναφαει νεροβραστα. Εγω ξεκινησα να του δινω σουπα με πατατα καροτο κολοκυθακι σελινο και λιγο ρυζι για καμια εβδομαδα και μετα προσθεσα κρεας η κοτοπουλο. Η παιδιατρος ηταν πολυ αυστηρη με το φαγητο του μικρου μου και οτι μου ελεγε εκανα . Δεν το συζητας κι εσυ με τον δικο σου παιδιατρο καλυτερα?

Συμφωνώ απόλυτα. Βασικά πρέπει να δίνουμε στα μικρά για "δοκιμή" κάπου κοντά στον χρόνο, τότε δλδ που αρχίζουν να επιτρέπουν οι παιδίατροι να τρώνε όλα τα φαγητά. Εσένα αν σου έδιναν μακαρόνια με κιμά με τα όλα τους από τη μια και από την άλλη μοσχάρι νερόβραστο με λαχανικά από την άλλη τι θα διάλεγες?

Δίνε στο παιδί αυστηρά τα φαγητά που θα σου πει ο παιδίατρος. Το κλασικό είναι κρέας (μοσχάρι ή κοτόπουλο) με πατάτα, καρότο και σέληνο για αρχή, έπειτα προσθέτεις και κρεμμύδι και σιγά σιγά κάνεις εναλλαγές με άλλα λαχανικά. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ χωρίς αλάτι και μπαχαρικά και φυσικά χωρίς τσιγάρισμα. Θα του τινάξεις το στομάχι στον αέρα. Δεν πειράζει ας έδωσες για δοκιμή απλά τώρα πρέπει να προσπαθήσεις να φάει το φαγητό που πρέπει.;)

Εκτιμώ τις συμβουλές σας. Αρχικά, ξεκίνησα κι εγώ σύμφωνα με το πρόγραμμα του παιδιάτρου. Όμως απογοητεύτηκα πολύ που το μωρό δε ...συμφωνούσε με αυτό το πρόγραμμα και κάθε μέρα πέταγα φαγητό. Πειραματιζόμενη λοιπόν να δω τι του φταίει, ξεκίνησα να του δίνω να δοκιμάζει διάφορα. Διαπίστωσα λοιπόν ότι τους ωραίους μεζέδες τους τρώει ευχαρίστως, όπως και τις κρέμες τύπου Νουτρίτσια που είναι τίγκα στη ζάχαρη, ενώ τα Holle, ακόμη και τη Frezylac που δοκίμασα, έστριβε τη μούρη του αλλού. Δεν είναι της υγιεινής διατροφής, φαίνεται...

Παρεμπιπτόντως, η μητέρα μου μου αποκάλυψε ότι ούτε εγώ έτρωγα αλεσμένα και νερόβραστα, ούτε καν φρούτα, αλλά ξεκίνησα κατευθείαν με ...παστίτσιο.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Επειδή είναι ακόμη ανώριμο το πεπτικό του σύστημα να δεχτεί την οποιαδήποτε τροφή και τα νεφράκια του να δεχτουν το αλάτι, καλό θα ήταν να πειραματίζεσαι με τροφές κατάλληλες για αυτή την ηλικία!

Βάλε του στη σούπα διάφορα λαχανικά να του αλλάζεις γεύσεις, βάλε του λεμόνι, σέληνο, ντομάτα, κρεμμύδι, λίγο λαδάκι, για περισσότερη νοστιμιά!

Εκτιμώ τις συμβουλές σας. Αρχικά, ξεκίνησα κι εγώ σύμφωνα με το πρόγραμμα του παιδιάτρου. Όμως απογοητεύτηκα πολύ που το μωρό δε ...συμφωνούσε με αυτό το πρόγραμμα και κάθε μέρα πέταγα φαγητό. Πειραματιζόμενη λοιπόν να δω τι του φταίει, ξεκίνησα να του δίνω να δοκιμάζει διάφορα. Διαπίστωσα λοιπόν ότι τους ωραίους μεζέδες τους τρώει ευχαρίστως, όπως και τις κρέμες τύπου Νουτρίτσια που είναι τίγκα στη ζάχαρη, ενώ τα Holle, ακόμη και τη Frezylac που δοκίμασα, έστριβε τη μούρη του αλλού. Δεν είναι της υγιεινής διατροφής, φαίνεται...

Παρεμπιπτόντως, η μητέρα μου μου αποκάλυψε ότι ούτε εγώ έτρωγα αλεσμένα και νερόβραστα, ούτε καν φρούτα, αλλά ξεκίνησα κατευθείαν με ...παστίτσιο.

καλημέρα και υπομονή....Ο μικρός σου είναι μερακλής (σαν το δικό μου). Κι εμένα έτρωγε φρούτο-γάλα ευχάριστα, κρέμα έτσι κι έτσι αλλά με το νερόβραστο είχαμε μεγάλο θέμα. Ποτέ δεν του άρεσε και πάντα έτρωγε μετά βίας το μισό, ότι πειραματισμούς και να έκανα. Το πράγμα βελτιώθηκε κάπως αφού περάσαμε το 8ο μήνα και φάγαμε αυγουλάκι, γιαούρτι και βγάλαμε και 4 δόντια όπου ψιλομάσαγε ό,τι του έδινα στο χεράκι (μαλακό εννοείται). Μετά το χρόνο που έτρωγε από τα δικά μας φαγητά (ελαφρά μαγειρεμένα), βελτιώθηκε αισθητά η κατάσταση. Έτρωγε μακαρόνια με κιμά, λαδερά, όσπρια, κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, κοκκινιστό...Απ' όλα. Μερικές φορές "ξανακυλάει" και δεν του αρέσει κάποιο φαγητό που μέχρι πριν λίγες μέρες το έτρωγε αλλά του περνάει.

Πιστεύω ότι μπορείς να δοκιμάσεις π.χ. αντί μοσχαρόσουπα με λαχανικά, να φτιάξεις ελαφρά (χωρίς αυγό και αλατοπίπερο) γιουβαρλάκια και να τα λιώσεις με το πηρουνάκι. Ή να του φτιάξεις λαχανικά λαδερά αντί νερόβραστα (πχ φασολάκια με πατατούλα και κολοκυθάκι ή αγκινάρα με αρακά και καροτάκι- πατατούλα) αλλά βάζοντας το λάδι στο τέλος και να τα λιώσεις πάλι με το πηρουνάκι. Ουσιαστικά δηλαδή να κάνεις μία μικρή παραλλαγή του σκέτου νερόβραστου, χωρίς να ρισκάρεις να βαρύνει το στομαχάκι του μωρού.

Σημείωση: Το πάτημα με το πηρούνι να είναι πολύ καλό γιατί απ΄ότι βλέπω το μωράκι είναι μικρό, δεν πρέπει να έχει περισσότερα από 4 δόντια (στην καλύτερη, χιχι)....Καλή επιτυχία.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Τι πιο φυσικό από το να ενδιαφέρεται ένα μωράκι για το φαγητό της οικογένειας; Το φαγητό είναι και κοινωνικό γεγονός. Αποδέξου το, και φρόντισε απλά να προσαρμόσεις τα δικά σας φαγητά, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. Π.χ. μην τσιγαρίζεις, από μπαχαρικά να προτιμάς βότανα όπως ρίγανη αντί για πιπέρι και κάρυ, αλάτι ελάχιστο ή καθόλου, και να προσθέτει μετά ο καθένας στο πιάτο του.

Διαφημίσεις

καλημέρα και υπομονή....Ο μικρός σου είναι μερακλής (σαν το δικό μου). Κι εμένα έτρωγε φρούτο-γάλα ευχάριστα, κρέμα έτσι κι έτσι αλλά με το νερόβραστο είχαμε μεγάλο θέμα. Ποτέ δεν του άρεσε και πάντα έτρωγε μετά βίας το μισό, ότι πειραματισμούς και να έκανα. Το πράγμα βελτιώθηκε κάπως αφού περάσαμε το 8ο μήνα και φάγαμε αυγουλάκι, γιαούρτι και βγάλαμε και 4 δόντια όπου ψιλομάσαγε ό,τι του έδινα στο χεράκι (μαλακό εννοείται). Μετά το χρόνο που έτρωγε από τα δικά μας φαγητά (ελαφρά μαγειρεμένα), βελτιώθηκε αισθητά η κατάσταση. Έτρωγε μακαρόνια με κιμά, λαδερά, όσπρια, κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, κοκκινιστό...Απ' όλα. Μερικές φορές "ξανακυλάει" και δεν του αρέσει κάποιο φαγητό που μέχρι πριν λίγες μέρες το έτρωγε αλλά του περνάει.

Πιστεύω ότι μπορείς να δοκιμάσεις π.χ. αντί μοσχαρόσουπα με λαχανικά, να φτιάξεις ελαφρά (χωρίς αυγό και αλατοπίπερο) γιουβαρλάκια και να τα λιώσεις με το πηρουνάκι. Ή να του φτιάξεις λαχανικά λαδερά αντί νερόβραστα (πχ φασολάκια με πατατούλα και κολοκυθάκι ή αγκινάρα με αρακά και καροτάκι- πατατούλα) αλλά βάζοντας το λάδι στο τέλος και να τα λιώσεις πάλι με το πηρουνάκι. Ουσιαστικά δηλαδή να κάνεις μία μικρή παραλλαγή του σκέτου νερόβραστου, χωρίς να ρισκάρεις να βαρύνει το στομαχάκι του μωρού.

Σημείωση: Το πάτημα με το πηρούνι να είναι πολύ καλό γιατί απ΄ότι βλέπω το μωράκι είναι μικρό, δεν πρέπει να έχει περισσότερα από 4 δόντια (στην καλύτερη, χιχι)....Καλή επιτυχία.

Ευχαριστώ πολύ. Δύο δοντάκια μόνο προς ώρας!

Τόσο απαιτητικός καλεσμένος να απορρίπτει έτσι τα φαγιά μου, πρώτη φορά!

Το μόνο που είχε επιτυχία ήταν σούπα μοσχαράκι με ντομάτα και τραχανά. Αλλά το κρέας το διάλυσα ψιλό ψιλό με το πηρούνι. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να τα χωνέψει μη αλεσμένα...

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Αλλά το κρέας το διάλυσα ψιλό ψιλό με το πηρούνι. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να τα χωνέψει μη αλεσμένα...

Τα χωνεύει πιο δύσκολα, αυτό είναι σίγουρο. Γι' αυτό και πρέπει να τα κάνεις - όπως είπες - πολύ ψιλά και καλολιωμένα. Πιθανώς να τρώει λιγότερη ποσότητα έτσι γιατί θα φουσκώνει πιο γρήγορα αλλά δεν πιστεύω να έχει και τρομερή διαφορά, δεν θα τα δίνεις και γκουμούτσες:). Θα είναι ας πούμε, σαν να σταματάς το μούλτι λίγο πριν γίνουν τελείως πουρές, δεν είναι και τραγικό....Να σου πω την αλήθεια, αν γύριζα το χρόνο πίσω, κι εγώ θα σταματούσα το τελείως πουρέ νωρίτερα γιατί ψιλοταλαιπωρήθηκα:cry:

Παρένθεση: Πρόσεχε τον τραχανά, πωλείται με και χωρίς αλάτι...Επίσης μπορεί να έχει πρόβειο γάλα μέσα, αν το μωρό σου έχει καμία αλλεργία σε γαλακτοκομικά (λέω τώρα, αν), μην του δημιουργηθεί θέμα....

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Τι πιο φυσικό από το να ενδιαφέρεται ένα μωράκι για το φαγητό της οικογένειας; Το φαγητό είναι και κοινωνικό γεγονός. Αποδέξου το, και φρόντισε απλά να προσαρμόσεις τα δικά σας φαγητά, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. Π.χ. μην τσιγαρίζεις, από μπαχαρικά να προτιμάς βότανα όπως ρίγανη αντί για πιπέρι και κάρυ, αλάτι ελάχιστο ή καθόλου, και να προσθέτει μετά ο καθένας στο πιάτο του.

Αυτό ακριβώς που είπε η Pax. Ενδέχεται να προτιμάει το δικό σας φαγητό επειδή είναι δικό σας και όχι απαραίτητα επειδή του αρέσουν τα μπαχαρικά. Συνεπώς το πιο εύκολο θα ήταν να μαγειρεύεις το δικό σας φαγητό προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιδιού και να του δίνεις.

Κρεμμύδι γιατί δεν βάζεις; Εμάς ο παιδίατρος μας είπε την πρώτη μέρα να βάλουμε πατάτα-καρότο-κολοκύθι, την δεύτερη να προσθέσουμε σέλινο, την τρίτη κρεμμύδι, την τέταρτη ντομάτα και μετά άλλα λαχανικά εκτός από σπανάκι, πατζάρια, φρέσκα φασολάκια, αγκινάρες, μπρόκολο.

δεν αρεσουν σ ολα τα μωρα τα αλεσμενα, μπορεις λοιπον να τα λιωνεις με το πιρουνι. δωστου πατατες, καροτα, ντοματουλα, κουνουπιδι, κρεμμυδι, ριξε και μια κουταλια ελαιολαδο στο τελος (τα μωρα εχουν αναγκη απο καλα λιπαρα) και εννοειτε μην του δινεις απο τωρα τα νοστιμα, αστα για μετα το χρονο

• 2 months later...

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και μ' εμάς. Τον τελευταίο καιρό (περίπου 2 εβδομάδες) της δίνω να δοκιμάσει λίγο από πράγματα που τρώμε εμείς, ιδίως όταν δεν έχουν αλάτι (το κάνω συχνά στο μαγείρεμα). Επίσης, της δίνω μια μπουκίτσα ψωμάκι στο χεράκι γιατί πλέον ζηλεύει πολύ όταν τρώμε εμείς - και για να μπορέσουμε να φάμε - αλλά και επειδή χαίρεται απίστευτα. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει μειώσει τις ποσότητες που τρώει από τα δικά της. Ενώ δηλαδή έτρωγε καλά, τώρα τρώει πολύ λιγότερο. Δεν ανησυχώ, γιατί θηλάζει και γιατί είναι εξαιρετική η ανάπτυξή της. Πότε όμως θεωρείτε πως είναι καλό να αρχίσει να τρώει το παιδί από το οικογενειακό τραπέζι κανονικά? Ο Παπαβέντσης λέει από το χρόνο κι έπειτα. Επίσης, λέει πως καλό είναι έως το χρόνο να έχουν δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα, γι αυτό και την εκθέτω σε διάφορα σιγά σιγά. Έως τώρα δηλαδή, έχει φάει όσπρια, ψάρι, αρκετά λαχανικά, όλα τα φρούτα εποχής, και κατσικίσιο τυρί.... Πότε αρχίσατε μανούλες την κανονική τροφή??? Και πότε κόψατε τα αλεσμένα? Να σημειώσω ότι η δική μου σχεδόν μασάει κανονικά...

Διαφημίσεις

και οι δυο γιοι μου δεν ηταν του αλεσμενου..

ο μεγαλος ΚΑΘΟΛΟΥ δηλαδη απο τεσσαρων μηνων μασαγε ακομα και το μοσχαρι

ο μικρος εφαγε και λιγο κουταλι ...αλλα και αυτος απο οκτω μηνων ολα κανονικα μη αλεσμενα και απο ενος κανονικοτατα οτι τρωμε στο αναλατο του και με συχνοτερο στην εβδομαδα το μοσχαρακι....

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

και οι δυο γιοι μου δεν ηταν του αλεσμενου..

ο μεγαλος ΚΑΘΟΛΟΥ δηλαδη απο τεσσαρων μηνων μασαγε ακομα και το μοσχαρι

ο μικρος εφαγε και λιγο κουταλι ...αλλα και αυτος απο οκτω μηνων ολα κανονικα μη αλεσμενα και απο ενος κανονικοτατα οτι τρωμε στο αναλατο του και με συχνοτερο στην εβδομαδα το μοσχαρακι....

Πώς τα πρόσφερες ? Τα έκοβες μικρά μικρά κομματάκια?

πολυ καλα βρασμενο με τα λαχανικα μικρα μικρα κομματακια και το μοσχαρι το "ανοιγα"στο χερι

Άρα γιατί να μη φάει από τώρα, (ανάλατα) τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα? Από τα δικά μας δηλαδή...

ειναι θεμα παιδιατρου

εμενα μου εδωσε για παραδειγμα ψαρι και οσπρια μετα το χρονο

στην κουμπαρα μου πολυ νωριτερα...

Η δικια μου πάντως απο 7 μηνών τρώει απο τα δικά μας. Αλλα μαγειρεύω χωρίς αλάτι.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ο Παπαβεντσης λεει απο 9 μηνών οτι χρησιμοποιούνται τα φαγητά της οικογένειας. Καθως και μυρωδικά κτλ. Συγκεκριμένα στην κόρη του έδινε απο πριν γίνει 8 μηνών φακες.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Εγώ πάντως την παιδίατρο, επέλεξα να μην την ακούσω στο θέμα διατροφή. Διότι αν την είχα ακούσει, το μωρό μου θα έτρωγε ως τώρα μόνο κοτόπουλο, μοσχάρι, πατάτα, καρότο, κολοκύθι, μπανανα, μήλο, αχλάδι. Τα κλασσικά δηλαδή. Πράγμα που δεν θεωρώ σωστό. Κι όταν της είπα, μήπως βαρεθεί? - κολλήσει στα αλεσμένα? κ.λ.π...απάντησε - ε, μήπως κι εμείς όλο τα ίδια δεν τρώμε???

Τέλος πάντων, θεωρώ επίσης πως το πέρασμα στο φαγητό, σιγά σιγά και σταδιακά, με τρόπο που ακολουθεί αλλά και καλλιεργεί τη φυσική περιέργεια του μωρού, αποτελεί πρωτίστως διαδικασία ωρίμανσης και μου φαίνεται πολύ σημαντική.

Ελπίζω μόνο να παραμείνει έτσι μερακλού και φαγανή η καλή μου!!!!!!!

Οι παιδιατροι γενικώς δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές σε θέματα διατροφής. Μόνο οι IBCLC παιδιατροι.

Πάντως υπάρχουν μωρα που τρώνε 6 μήνες το ίδιο μεσημεριανο και δεν βαριουνται. Η δικια μου όμως δεν είναι έτσι. Σήμερα πχ θα φάει φασολάδα!

edit admin Παραπληροφόρηση - Μύνημα απο την διαχείριση της ΕΕΕΓ:

Δεν είναι μόνο οι παιδίατροι με πιστοποίηση IBCLC γνώστες θεμάτων διατροφής και

δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος IBCLC για να ειδικευτεί ή να ενημερώνει σωστά τους γονείς για θέματα διατροφής.

Franz Kafka

Οι παιδιατροι γενικώς δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές σε θέματα διατροφής. Μόνο οι IBCLC παιδιατροι.

Πάντως υπάρχουν μωρα που τρώνε 6 μήνες το ίδιο μεσημεριανο και δεν βαριουνται. Η δικια μου όμως δεν είναι έτσι. Σήμερα πχ θα φάει φασολάδα!

Σας βρίσκω σούπερ!!!!!!!!! Η δική μου αν της έδινα θα 'τρωγε και κοκορέτσι! Μακάρι να μείνει έτσι.

Υ.γ Το πάσχα πάντως που θα 'ναι λίγο πάνω από έτος , θα φάει το ωραιότατο αρνάκι της

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...