Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σε πόσους μήνες ξαναπροσπαθήσατε μετά από παλίνδρομη?

tsarli

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 119
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγώ είχα κάνει εισαγωγή από την προηγούμενη (σε δημόσιο).Ακολουθήσαμε μια πιο φυσιολογική διαδικασία θα λεγα,δηλαδή το βράδυ μου βαλαν κάτι υπόθετα κολπικά,δεν έπιασαν(δεν πόνεσα καθόλου), το πρωί μου ξαναέβαλαν,σε κάνα 2ωρο με έπιασε αιμοραγία όπου ήρθε ο γιατρός στο δωμάτιο και μου αφαίρεσε με το χέρι του το έμβρυο και κάτι άλλα(πλακούντας?δεν ξέρω) και μετά πήγαμε στο χειρουργείο απλά για να με καθαρίσει τελείως.Δεν ξέρω ίσως γι'αυτό με άφησε από τον επόμενο κύκλο να ξαναμείνω έγκυος.

Οπως μου ειπε ο γιατρος μου υπαρχουν δυο τροποι για να σε καθαριζουν, τα χαπια και η αποξεση .Σε σενα τα καναν και τα δυο , για ποιο λογο , δεν μπορω να το καταλαβω ;;;Ο γιατρος μου ειπε οτι με τα χαπια δεν ειναι σιγουρος οτι καθαριζεις καλα .

Καλά εντάξει μη φρικάρετε,εγώ δεν κοίταζα καν.Απλά κατάλαβα ότι έγινε η διαδικασία όπως σε μερικές κοπέλες που τυχαίνει και αποβάλουν σπίτι τους και μαζί με το αίμα φεύγει και το έμβρυο(αυτό το είχε πάθει και η μάνα μου πριν από μενα).Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα,ούτε πόνεσα απλά άκουσα που ζήτησε ειδικό κουτάκι για να βάλει το έμβρυο για εξέταση.Από κει και πέρα έπρεπε να πάω και χειρουργείο για καθαρισμό,ήμουν και 13ων εβδομάδων,δε γινόταν να καθαρίσει όλο το σύστημα μόνο του.Εμένα πάντως μου είπε ο γιατρός ότι είναι η πιο ανώδυνη διαδικασία για τη μήτρα,δεν την τρυπάει (σ'αυτή την ηλικία κύησης) οπότε δε με ένιαξε.

Οπως μου ειπε ο γιατρος μου υπαρχουν δυο τροποι για να σε καθαριζουν, τα χαπια και η αποξεση .Σε σενα τα καναν και τα δυο , για ποιο λογο , δεν μπορω να το καταλαβω ;;;Ο γιατρος μου ειπε οτι με τα χαπια δεν ειναι σιγουρος οτι καθαριζεις καλα .

Συχνά δίνουν το χάπι για να διευκολυνθεί η διαδικασία της απόξεσης. Εγώ είχα κάνει απόξεση λόγω παλίνδρομης στην 9η εβδομάδα και μου είχαν δώσει και το χάπι. Μου είπε η γιατρός να το πάρω λίγες ώρες πριν.

Το ίδιο ακριβώς μου είπαν κ εμένα κ μάλιστα κ οι2 γιατροί που πήγα. Επίσης δεν νομίζω να "τρυπάει" η μήτρα ανεξάρτητα από την εβδομάδα κύησης. Διορθώστε με βέβαια αν κάνω λάθος. Ο δεύτερος γιατρός ειδικά μου έκανε κ ολόκληρο σχεδιάγραμμα με τη διαδικασία της απόξεσης, του μηχανήματος που την κάνει, πως θα μπεί, πως θα βγει κ τι ακριβώς λειτουργία εκτελεί. Πουθενά δεν είδα κ δεν αναφέρθηκε τρύπημα της μήτρας!!!!

Διαφημίσεις

τσαρλι μου, εμένα μετά απο παλύνδρομη μου είπε μετά την απόξενση όταν δω περίοδο δικαιούμε να ξαναδοκιμάσω. Δοκίμασα και τσουπ επιασε απο την πρώτη και τώρα έχω την κόρη μου στην αγκαλιά μου.

http://lb2f.lilypie.com/41map3.png?wzu3DM8P

Στις 23/09/2010, πήγα να με καθαρίσουν έπειτα από παλίνδρομη στις 7,5 εβδομάδες.

Η αλήθεια είναι πως είχα νιώσει πολύ άσχημα, γιατί ήμουν στο ίδιο μέρος με τις κυρίες που έκαναν εκτρωσεις. Ηταν ένα επιπλέον σοκ λοιπόν...

Πέρασαν 2,5 μήνες για να ξαναδω περίοδο, και από το Γενάρη και μετά είχαμε ελεύθερες επαφές. Προς τα τέλη Μαρτιου έμεινα έγκυος και περιμένω τη δεύτερη μπουμπού μου μεχρι τα Χριστούγεννα το αργότερο.

Όλοι οι γιατροί λένε ότι το τρίμηνο είναι ένα ασφαλές διάστημα για να συνέλθει κάπως το αναπαραγωγικό. Βέβαια το διάστημα αναμονής είναι μεγαλύτερο για τις κυήσεις που "χάνονται' στον 4ο ή 5ο μήνα και μετά...

Α και κάτι άλλο που μου τόνισε ο γιατρός.

Απόξεση -με τον όρο που εννοειται- δεν γίνεται σε κυήματα μέχρι 12 εβδομάδων, αλλά αντίθετα με ένα πολύ λεπτό σωληνάκι καθαρίζεται αποτελεσματικά το ενδομήτριο μειώνοντας στο ελάχιστο τους τραυματισμούς ή την πιθανότητα μόλυνσης του εσωτερικού της μήτρας. Το σωληνάκι αυτό τοποθετείται στην είσοδο του τραχήλου της μήτρας και "τραβά" έξω σιγά σιγά τα υπολείμματα.

Η όλη διαδικασία κρατά κάπου 10 λεπτά το πολύ. Θυμαμαι πως μπήκα στο χειρουργείο στις 10 το πρωί και ξύπνησα στις 10:20. Το διάστημα βέβαια μου φάνηκε πολύ μεγαλύτερο...

καλησπερα....εγω ειχα μια παλινδρομη κυηση τον Γεναρη του 2011...ειμουνα 2 μηνων...Ο γιατρος μου ειπε να προσπαθησουμε μετα απο 2 περιοδους....Βεβαια ταλαιπωρηθηκα πολυ γιατι αδιαθετησα μετα απο 3 μηνες μετα την αποξεση.

Καλημέρα tsarli,

Λυπάμαι πολύ που ακούω για την απώλεια σου.... Ο Θεός θα σου δώσει δύναμη και προσπάθα να μην το αφήσεις να σε πάρει από κάτω... Είμαστε όλες δίπλα σου... Εγώ έμεινα έγκυος τον Ιούνιο που μας πέρασε. Στις 8 εβδομάδες, διαγνώστηκε κενός σάκος και απέβαλα δυστυχως.. Χρειάστηκε απόξεση που έγινε στις 17 Αυγούστου. Ο γιατρός μου, είπε να περιμένω 2 κύκλους και να ξεκινήσω προσπάθειες. Πήγα και για δεύτερη γνώμη και μου είπαν να περιμένω 3 κύκλους και να ξεκινησω. Αφού όμως μετά την απόξεση δεν είχα καθόλου αίμα, μου ήρθε η πρώτη περίοδος στις 27 μέρες και η δεύτερη στις 30 μερες ξεκίνησα ήδη τις προσπάθειες. Σου εύχομαι γρήγορη ανάρρωση, η διαδικασία της απόξεσης είναι πολύ απλή, δεν πονάς καθόλου και όταν ξυπνας μετά από κανένα δεκάλεπτο ζάλης, μπορείς να φας κάτι και να πας στο σπίτι. Το ψυχολογικό είναι το δύσκολο κομμάτι... Σου στέλνω την αγάπη μου

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

Αντισυλληπτικά πήρατε όλες κορίτσια μετά? Εμένα μου είπε να πάρω για ένα μήνα για να ξαναφτιάξει ο κύκλος μου. Γενικότερα δεν έχω πάρει ποτέ.

Εγώ δεν πήρα.

Για 4 μέρες μου έδωσε εμένα. 1 χαπάκι κάθε 12 ώρες. Επίσης έχω υγρά (λίγα) μπεζ-ελαφρώς κίτρινα. Φυσιολογικό είναι? Αίμα είχα 2 σταγόνες μόνο τη μέρα της απόξεσης.

Πριν 2 ώρες γυρίσαμε σπίτι. Φρικτή εμπειρία. Μπήκα το πρωί χθες, μου έκαναν εξετέσεις αίματος και καρδιογράφημα, το βράδυ κλύσμα, και μετά υπόθετα κολπικά στις 12. Πέθανα από τον πόνο με τα υπόθετα. Δεν κοιμήθηκα ούτε 1 δευτερόλεπτο από τον πόνο. Έκλαιγα, τόσο πολύ πονούσα. Ο γιατρός είπε ότι τα βάζουν για να γίνει διαστολή. Μετά ξανά 1 ακόμη υπόθετο και στις 9 το πρωί χειρουργείο. Επίσης μου έβαλαν πεταλούδα (ενδοφλέβια) από χθες, σε περίπτωση που χρειαζόταν. Στο χειρουργείο όλα καλά. Τώρα μου δωσαν αντιβίωση και κάτι χάπια. Σε 20 μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα της ιστολογικής. Πάντως από όλη την ιστορία, τα υπόθετα και ο πόνος που προκαλούν (επίσης αρχίζεις να έχεις πολύ αίμα) είναι ...εξωπραγματική κατάσταση, 9 ώρες με πόνους γέννας χωρίς ούτε ραχιαία, ούτε επισκληρίδιο, ούτε τελοσπάντων ένα ηρεμιστικό, κάτι.. Και όσο εγώ υπέφερα όλο το βράδυ, άκουγα και τα ροχαλητά από 3 ακόμη γυναίκες που ήταν στο θάλαμο. Επίσης έκανα 3 φορές εμετό, έβγαζα ένα κίτρινο υγρό, ο γιατρός είπε ότι το παθα από τον πολύ πόνο από τα υπόθετα, αντιδρούσε ο οργανισμός. Tα διπλανά δωμάτια είχαν μωράκια, στην πτέρυγα που ήμουν είχαν γεννηθεί μόνο κορίτσια, όλα ήταν ροζ, μπαλόνια κλπ. Δεν ένιωθα καθόλου άνετα που έβλεπα συνέχεια κόσμο με δώρα και άκουγα κλάματα νεογέννητων.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Καλά βρε κορίτσι μου, γιατί σε άφησαν να πονάς τόσο? Μα ούτε παυσίπονο? Τίποτα? Εμένα μόλις μου έβαλαν την πεταλούδα μου πέρασαν κ παυσίπονο. Η εμπειρία είναι όντως τραγική. Πριν 4 μέρες την πέρασα. Και επίσης όλο αυτό με τα μωρά.

tsarli, λυπάμαι πολύ που το βίωσες έτσι, αλλά σκέψου τα κορίτσια που δεν έχουν υποβληθεί ακόμα σε απόξεση (κι εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ)... αν μπουν και διαβάσουν κάποιες που πρόκειται να κάνουν απόξεση λόγω παλίνδρομης, φαντάσου πόσο κακό θα τους κάνει. Ψυχολογικά εννοώ.

Εγώ δεν το βίωσα έτσι. Δεν υπέφερα, δεν είχα πολύ αίμα, δεν πονούσα παρά ελάχιστα (σαν πόνους περιόδου ήταν). Δεν είχα δίπλα μου γυναίκες με μωρά, μόνο τη γιατρό μου είδα όταν συνήλθα που ηρθε να δει αν είμαι καλά. Και τον άντρα μου.

Καλημέρα κορίτσια, μια χαρά είμαι (σωματικά). Είδα όνειρο ότι γέννησα κοριτσάκι και ότι οι γονείς μου δεν μου μιλούσαν και δεν το ήθελαν (τρελό αυτό γιατί με τους γονείς μου έχω άριστες σχέσεις, είμαι η χαϊδεμένη τους) και από το νοσοκομείο μου είπε η μαία να σφύξω με κάτι το ένα στήθος για να βγει γάλα μόνο από το άλλο και να ταϊσω τη μπέμπα, αλλά εγώ το ξέχασα και πήγα να την ταϊσω μετά από ένα 24ωρο. Εκεί ξύπνησα, όταν πήγαινα να δω αν είναι ζωντανό. Φρίκαρα!!!

Όσο για την περιγραφή της απόξεσης ως "τραγική εμπειρία" και το κατά πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει άλλες κοπέλες, θεωρώ ότι εδώ μέσα είμαστε για να λέμε τις αλήθειες μας, να τις μοιραζόμαστε΄και έτσι να αλληλοβοηθιόμαστε. Εγώ πριν μπω για απόξεση όλοι μου έλεγαν ότι δεν είναι τίποτα. Κανείς δεν με προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που μου βάλουν κολπικά υπόθετα, πιθανότατα θα πονάω. Ίσως αν το ήξερα να μιλούσα με το γιατρό μου και να ζητούσα παυσίπονο (εγώ το βράδυ που μου τα έβαλαν βρήκα μόνο τον ειδεκευόμενο και τη νοσοκόμα). Εκ των υστέρων θα ήθελα να ήξερα όλους τους τρόπους απόξεσης πριν μπω.

Άλλωστε τα άτομα που μπαίνουν στο forum είναι ενήλικα και ικανά να διαχειριστούν την κάθε περίπτωση. Τί σημασία θα είχε αν έλεγα ψέματα ή καλύτερα τη μισή αλήθεια, και έγραφα ότι όλα ήταν τέλεια? Δεν ήθελα να τρομοκρατήσω ή να φοβήσω καμία, μόνο να περιγράψω πώς το βίωσα έγώ. Ίσως κάποια άλλη κοπέλα να μην πονέσει τόσο με τα υπόθετα, ή να μην την πιάσουν καν (όπως ήδη αναφέρθηκε). Εμένα με παραέπιασαν και βίωσα οπως μου είπαν πόνους τοκετού χωρίς παυσίπονο..άρα είμαι δυνατή..λέτε αν ποτέ μείνω έγκυος και φτάσω σε τοκετό, να πάω χωρίς αναισθησία??? Πλάκα κάνω!! Τέλοσπάντων, αν τρόμαξα κάποια μέλη με την εμπειρία μου, ζητάω συγνώμη, αλλά η αλήθεια είναι βρε κορίτσια ότι αν το ξαναπάθαινα και πονούσα, πάλι τα ίδια θα έγραφα. Εγώ πάντως "θύμωσα" με τον ειδικευόμενο που μου είπε "θα νιώσεις ένα μικρό τσίμπημα"!!! Βέβαια μπορεί όντως σε μερικές να πιάνει τρελά και να προκαλεί υπερβολική αιμοραγία (όπως σε μένα) και σε μερικές όχι.

Τώρα πλέον ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μην το ξαναπάθω. Έχω πολύ χάλια ψυχολογία. Φοβάμαι πως αν ξαναμείνω έγκυος θα αντιμετωπίσω την ίδια κατάσταση. Και τώρα, στην παρούσα φάση, ναι μεν με παρηγορεί το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα ξαναμείνω έγκυος, αλλά από την άλλη δεν είμαι καθόλου έτοιμη, ούτε θα είμαι για αρκετό καιρό, να αντιμετωπίσω κάτι παρόμοιο. Θέλω προς το παρόν να κάτσω στο σπίτι και να μην πάω πουθενά.

sLvDp3.png

Tsarli ..εσυ ειπες την εμπειρια σου οπως εμεις τη δικια μας .Εχεις δικιο να φοβασαι γιατι δε περασες λιγα .Ο γιατρος σου ειναι απαραδεκτος , τι ειναι αυτα σα να γεννησεις κανονικα ....Θα περασει ο καιρος και θα θελεις να ξαναδοκιμασεις.

Νονίζω ότι δε χρειαζόταν να ακολουθήσετε τέτοια επίπονη διαδικασία,δεν ήταν και τόσο προχωρημένη η κύηση.Από την πλειοψηφία θα δεις ότι όντως η απόξεση δεν είναι κάποια ιδιαίτερη διαδικασία ούτε πονάει.Κι όσο για τα υπόθετα,υπάρχουν 2 ειδών, αυτά που δεν πονάνε αλλά μπορεί να σου πάρουν πολλές ώρες μέχρι να δράσουν μπορεί και μέρες(αυτά πήρα κι εγώ) και τα άλλα που τα κάνουν όλα πολύ γρήγορα και υποφέρεις.Τώρα γιατί σε ταλαιπώρησε τόσο δεν ξέρω...Περαστικά σου τώρα κι εννοείται μη σκέφτεσαι ότι θα ξανασυμβεί,οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου,τα άσχημα πέρασαν και η επόμενη φορά θα είναι και η τυχερή.Όποτε νιώσεις έτοιμη προχώρα,μη φοβάσαι τίποτα.

Δεν ξέρω γιατί έπρεπε να υποβληθώ σε τέτοια επώδυνη διαδικασία. Θα το ρωτήσω. Μία νοσοκόμα που ρώτησα μου είπε ότι εδώ στο νοσοκομείο ακολουθούμε τις ασφαλέστερες διαδικασίες. Ξέρω και γω...

sLvDp3.png

tsarli κοριτσι μου με πονεσε η καρδια μου διαβαζοντας τι σου συνεβη..

περασα κι εγω το "ψυχολογικο" μαρτυριο της αποξεσης πριν απο 36 ημερες ομως η διαδικασια που ακολουθηθηκε δεν ηταν η συγκεκριμενη και μου κανει εντυπωση!!

Στη δικη μου περιπτωση λιγες ωρες πριν την επεμβαση πηρα ενα χαπι για διαστολη του τραχηλου ετσι ωστε να μην ανοιχτει βιαια κατα την αποξεση. Ο γιατρος μου ειχε πει πως ισως ειχα πονακια και οντως ειχα, αλλα ανεκτα και χωρις παυσιπονο.

Εκανα την αποξεση με αναρροφηση και οχι ξεστρο οπως συνηθιζαν παλιοτερα. Ειχα αιμα μεχρι και το βραδυ της ιδιας μερας δλδ για καποιες ωρες που σταδιακα μειωνοταν οπου και σταματησε τελειως. Οι πονοι ηταν ανεκτοι, εντονοι πονοι περιοδου, αλλα δεν χρειαστηκε να παρω καν παυσιπονο. Εκανα αγωγη καποιες μερες με αντιβιωση και με mitrotan και τερμα.

Ημουν στην 8η προς 9η εβδομαδα.

Στενοχωρηθηκα πολυ που περασες ΚΑΙ σωματικο μαρτυριο και δεν καταλαβαινω το λογο..:-(:-(:-(

Δεν φτανει που εχουμε το τεραστιο ψυχολογικο τραυμα πρεπει να αντιμετωπιζουμε και το σωματικο;;

Αν ησουν σε προχωρημενη κυηση να το καταλαβω ολο αυτο, αλλα τωρα γιατι;;:-(:sad::-(:sad:

επισης πολυ καλα εκανες και εγραψες την ιστορια σου, εμενα δεν με ενοχλησε που την εγραψες, με ενοχλησε ομως που τη βιωσες..

Στη φαση που βρισκεσαι δεν θα σου πω ουτε κουραγιο, ουτε δεν πειραζει θα κανεις αλλο ουτε τπτ απο αυτα που μου ελεγαν και εκνευριζομουν απιστευτα..

Θα σου πω να πενθησεις το χρονικο διαστημα που χρειαζεται ωστε να ανασυνταξεις παλι τις δυναμεις σου και να προσπαθησεις ξανα για ενα γερο μωρο!

Δυστυχως δεν εχω καποια μαγικη συμβουλη να σου δωσω...να ξερεις ομως πως ειμαστε πολλες, αλλα αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να το βαλουμε κατω..κι εγω φοβαμαι να ξαναμεινω εγκυος, αλλα η θεληση μου να γινω μανα νικαει σιγα σιγα τον φοβο..

καλη αναρρωση σου ευχομαι και συντομα ν' αποκτησεις το δικο σου γερο μωρο..:D

Για να ειμαι και εντος θεματος εμενα ο γιατρος μου ειπε να περιμενω 3 μηνες και με τπτ να μη ξεκινησω νωριτερα προσπαθειες!επισης μου ειπε τον 1ο μηνα να απεχω σεξουαλικα..

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Eμένα μου έδωσαν τα nelabocin και methergin. Όσο σκέφτομαι τί τράβηξα, προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ότι στην περίπτωσή μου χρειαζόταν αυτή η αντιμετώπιση. Αυτά για να περηγορηθώ. Όταν θα ξαναδώ όμως το γιατρό, δε θα παραλείψω να τον ρωτήσω.

Επίσης δε σας είπα το καλύτερο: το βράδυ της Πέμπτης (Πέμπτη πρωί έγινε εισαγωγή), πριν μου βάλουν τα υπόθετα, ένας ειδικευόμενος ζήτησε να μου ξανακάνει υπέρηχο γιατί δεν "πείσθηκε", αφού είχα ακόμη συμπτώματα και η χοριακή μου ήταν 7.450 την Τρίτη και 8.450 την Τετάρτη. Ξανακάναμε υπέρηχο, όλα του φαινόταν καλά, το μόνο κακό ήταν ότι δεν γινόταν αιμάτωση. Μου είπε ότι στη θέση μου θα περίμενε και ότι είναι πολύ περίερη η περίπτωση μου, 50-50. Τέλοσπάντων, αφού το έψαξε πόλύ, είπε ότι θα μπορούσε να΄είναι και θέμα ωρών το θετικό αποτέλεσμα, αν και οι ενδείξεις εν τέλει ήταν αρνητικές. Ήμουν τόσο παγωμένη που δεν με επηρέασε καθόλου το όλο γεγονός. Μπράβο στους ειδικευόμενους για το ενδιαφέρον και για το γεγονός ότι θέλουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο πριν καταλήξουν στην έσχτη λύση.

sLvDp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...