Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σε πόσους μήνες ξαναπροσπαθήσατε μετά από παλίνδρομη?

tsarli

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, είμαι 8 εβδομ. και 2 ημερών, πρώτη εγκυμοσύνη, 34 ετών. Την Παρασκευή κάνω απόξεση. Ο γιατρός(ο καλύτερος στην πόλη μου) μου είπε ότι θα μπορέσουμε να ξαναπροσπαθήσουμε μετά από 6 μήνες και ήταν κάθετος σ' αυτό. Ένας άλλος γιατρός μας είπε σε 2 μήνες. Εννοείται ότι θα ακούσω τον γιατρό που θα μου κάνει την απόξεση, αλλά θα΄ήθελα να μάθω από σας που είχατε παρόμοια εμπειρία, μετά από πόσο καιρό προσπαθήσατε ξανα?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 119
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στους 3 μήνες μου είχε πει εμένα, αλλά πάνε και έξι χρόνια απο τότε οπότε μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Άκουσε το γιατρό σου, θωράκισε την ψυχή σου γιατί είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό που περνάς και συνέχισε...

Κάθε γιατρός λέει τα δικά του αυτό ξέρω εγώ!!!Εγώ πριν κάνω τον γιο μου πέρασα μια αποβολή στον 5ο μήνα(πολύ πρόωρος τοκετός στην ουσία) και μετά μου έκαναν απόξεση.Η γιατρός που μου την έκανε μου είπε να βάλω μπρος μετά απο 4κύκλους περιόδου.Ο διευθυντής του γυναικολογικού τμήματος που ήρθε να με δει μου είπε μετά απο 40 μέρες!Ένας γιατρός που πήγα μετά για εξέταση μου είπε μετά απο 2 μήνες!Βγάλε άκρη εσυ τώρα!Εγώ δεν άκουσα κανέναν επειδή μου στοίχισε πολύ η όλη ιστορία και ήθελα απεγνωσμένα να μείνω έγκυος ΑΜΕΣΩΣ για να νιώσω καλύτερα.Μόλις καθάρισα άρχισα τις ελεύθερες επαφές...έγκυος έμεινα όμως μετά απο 11 μήνες!!!!Άργησα πολύ...άγχος,ανωμαλίες στον κύκλο μου,κύστες καθυστέρησαν την σύλληψη.Σημασία έχει το αποτέλεσμα όμως!Όποτε νιώσεις έτοιμη βάλε μπρος.Η μαμά μου πριν 27χρόνια είχε κάνει απόξεση και καπάκι έμεινε έγκυος σε μένα!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Κορίτσια καλησπέρα, είμαι 8 εβδομ. και 2 ημερών, πρώτη εγκυμοσύνη, 34 ετών. Την Παρασκευή κάνω απόξεση. Ο γιατρός(ο καλύτερος στην πόλη μου) μου είπε ότι θα μπορέσουμε να ξαναπροσπαθήσουμε μετά από 6 μήνες και ήταν κάθετος σ' αυτό. Ένας άλλος γιατρός μας είπε σε 2 μήνες. Εννοείται ότι θα ακούσω τον γιατρό που θα μου κάνει την απόξεση, αλλά θα΄ήθελα να μάθω από σας που είχατε παρόμοια εμπειρία, μετά από πόσο καιρό προσπαθήσατε ξανα?

καλησπέρα...μετα απο απόξεση ναι 6 μήνες πρεπει να περιμενεις...αν δεν χρειαζοταν αποξεση θα μπορουσες και μετα απο ενα μηνα χωρις να υπαρχει προβλημα...ελπίζω να βοηθησα...μην στεναχωριεσαι...ειχα 2 εγώ αλλα ευτυχως δεν χρειαστηκε να κανω αποξεση...δεν ειχε προχωρησει πολυ γι'αυτο...κ ετσι μετα απο λιγο καιρο εμεινα εγκυος στο φασολακι μου...:wink:

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Διαφημίσεις

Εγώ έκανα απόξεση τον Ιούλιο (στις 7 εβδομάδες παλλίνδρομη) και μου είπε να προσπαθήσω μετά από 2 κύκλους.. ρώτησε τον γιατί πιστεύει ότι θέλει τόσο καιρό να επουλωθεί η πληγή??

Κορίτσια ευχαριστώ που μοιράζεστε μαζί μου τις περιπτώσεις σας. Μου δίνετε πολύ θάρρος. Θα κρατήσω την άποψη του γυναικολόγου που θα μου κάνει την απόξεση και φαντάζομαι με τον καιρό αν με δει καλύτερα θα μου πει πότε να ξεκινήσουμε.

Το κακό είναι ότι θα μου κάνουν και εισαγωγή την Πέμπτη και επέμβαση Παρασκευή πρωί. Μα για ποιό λόγο για μια τέτοια επέμβαση ρουτίνας γι' αυτούς μας κρατάν 1 μέρα μέσα!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα η γιατρός μου είχε πει ν' αφήσω έναν κύκλο να περάσει, δλδ αφού αδιαθετήσω μια φορά, από τον επόμενο και μετά. Με είδε και με υπέρηχο και είπε ότι το ενδομήτριο ήταν ΟΚ. Στους 3 μήνες πάνω έκανα κι εξωσωματική, ούτε ο εξωσωματικός είχε πρόβλημα. Κι εμένα είχε παλινδρομήσει νωρίς, οπότε ήταν εύκολη η απόξεση. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που σου είπε να περιμένεις 6 μήνες, καθώς οι περισσότεροι γιατροί λένε 3. Ρώτησέ τον για ποιο λόγο. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Διάβασα σε άλλο θέμα που έγραψες ότι "το ενδομήτριο δε φαίνεται καθαρό"

Καλημέρα. Εμένα ο γιατρος μου την πρώτη φορά μου είχε πει σε 3 μήνες να προσπαθήσω πάλι (εγώ στους 2 έμεινα). Τώρα που παλιδρόμισε το έμβρυο μου είπε πάλι σε 3 μήνες (τό ίδιο βέβαια μου είχε πει και μετά τις γέννες μου με καισαρική).

Να ρωτήσω κάτι Tsarli: γιατί σου είπε να μπεις από την προηγούμενη μέσα; Εγώ θα μπω Σαββάτο πρωί και σε 2 ώρες από ότι μου είπε θα έχω τελειώσει.

Μήπως ξέρετε ποια είναι η διαδικασία; την προηγούμενη φορά δεν χρειάστηκε γιατί αποβλήθηκε μόνο του, ενώ το δίδυμο της κόρης μου απλώς αποροφήθηκε. Τώρα μου είπε ότι χρειάζεται αποξεση, θα πάω Σάββατο πρωί θα μου κάνουν αναισθησία με ένεση (θα είναι ολική ή απλώς θα είμαι ζαλισμένη-προτιμώ να μην καταλαβαίνω τίποτα) θα κάνουν ότι κάνουν θα με κρατησουν 2 ώρες και μετά θα φύγω. Έτσι είναι; Εχθές από την ταραχή μου ξέχασα να ρωτήσω λεπτομέρειες. Σήμερα που είμαι πιο ψύχραιμη απλώς με φοβίζει το άγνωστο. Και ακόμα δε βρήκα τι θα κάνω με τα παιδιά το Σαββατο, μάλλον μας βλέπω να τα κουβαλάμε μαζί. Επιτρέπουν ξέρετε την παραμονή τους;

Οταν ειχα την αποκολληση 11 εβδομαδον μου ειπε να ξανα προσπαθισω σε 6 μηνες ενο τωρα που ειχα ανεμβριακη 6 εβδομαδον και κατι μου ειπε σε 3 μηνες .Μιπος πεζουν ρολο η εβδομαδες ;;;;

Εμενα μου ειχε πει μετα απο εναν κυκλο να ξαναπροσπαθησω.Οταν εκανα αποξεση μου εκανε ολικη ναρκωση, και σε 2 ωρες ειμουν και σπιτι μου.

Δεν καταλαβαινω γιατι να πας απο την προηγουμενη.Μηπως για να σε χρεωσουν δωματιο και διανυκτερευση???

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Εμενα μου ειχε πει μετα απο εναν κυκλο να ξαναπροσπαθησω.Οταν εκανα αποξεση μου εκανε ολικη ναρκωση, και σε 2 ωρες ειμουν και σπιτι μου.

Δεν καταλαβαινω γιατι να πας απο την προηγουμενη.Μηπως για να σε χρεωσουν δωματιο και διανυκτερευση???

Κι εγώ αυτο σκέφτηκα. Απ' την άλλη, αν κάνει απόξεση σε δημόσιο νοσοκομείο, ίσως να είναι απαραίτητη η εισαγωγη από την προηγούμενη, δεν ξέρω.

Διαφημίσεις

Καλημερα, ολα θα πανε καλα μην ανησυχεις, ειναι πολυ απλη σαν διαδικασια, ολα τα υπολοιπα δυστυχως δεν ειναι απλα σχετικα με τις παλλινδρομες..

Εγω εκανα τον προηγουμενο μηνα στο Ιασω, με βαλαν σε ενα δωματιο, αλλαζεις, σε πανε για καρδιογραφημα, μετα σε πανε στο χειρουργειο, σου κανουν μια ελαφρια ναρκωση - λεγεται μεθη- ειναι ολικη αλλα κραταει λιγο και σε περιπου μιση ωρα εχεις τελειωσει και σε ξυπνανε , μετα καθεσαι να ξεζαλιστεις καμια ωριτσα και μετα πας σπιτι σου. Αν θυμαμαι καλα σε περιπου 2 ωρες συνολο ειχαν τελειωσει ολα και ειχα φυγει για το σπιτι..

Αυτα καλο κουραγιο κοριτσι μου , καλη αναρρωση ψυχικη και σωματικη και γρηγορα μια τελειομηνη εγκυμοσυνη ευχομαι χχχχ

Καλημέρα. Εμένα ο γιατρος μου την πρώτη φορά μου είχε πει σε 3 μήνες να προσπαθήσω πάλι (εγώ στους 2 έμεινα). Τώρα που παλιδρόμισε το έμβρυο μου είπε πάλι σε 3 μήνες (τό ίδιο βέβαια μου είχε πει και μετά τις γέννες μου με καισαρική).

Να ρωτήσω κάτι Tsarli: γιατί σου είπε να μπεις από την προηγούμενη μέσα; Εγώ θα μπω Σαββάτο πρωί και σε 2 ώρες από ότι μου είπε θα έχω τελειώσει.

Μήπως ξέρετε ποια είναι η διαδικασία; την προηγούμενη φορά δεν χρειάστηκε γιατί αποβλήθηκε μόνο του, ενώ το δίδυμο της κόρης μου απλώς αποροφήθηκε. Τώρα μου είπε ότι χρειάζεται αποξεση, θα πάω Σάββατο πρωί θα μου κάνουν αναισθησία με ένεση (θα είναι ολική ή απλώς θα είμαι ζαλισμένη-προτιμώ να μην καταλαβαίνω τίποτα) θα κάνουν ότι κάνουν θα με κρατησουν 2 ώρες και μετά θα φύγω. Έτσι είναι; Εχθές από την ταραχή μου ξέχασα να ρωτήσω λεπτομέρειες. Σήμερα που είμαι πιο ψύχραιμη απλώς με φοβίζει το άγνωστο. Και ακόμα δε βρήκα τι θα κάνω με τα παιδιά το Σαββατο, μάλλον μας βλέπω να τα κουβαλάμε μαζί. Επιτρέπουν ξέρετε την παραμονή τους;

Δεν ειναι τιποτα 20 λεπτα το πολυ .Εμενα μου πηρε αιμα απο την προιγουμενι μερα και μου κανανε καρδιογραφιμα και πηγα το πρωι και σε δυο ωρες το πολυ ημουν σπιτι .Μου εδωσε και αντιβιωση .Ολα καλα θα πανε .

Κι εγώ αυτο σκέφτηκα. Απ' την άλλη, αν κάνει απόξεση σε δημόσιο νοσοκομείο, ίσως να είναι απαραίτητη η εισαγωγη από την προηγούμενη, δεν ξέρω.

Δεν σου κανουν εισαγωγη οχι , απλα μπωρει να σου παρουν αιμα και καρδιογραφημα απο τη προιγουμενη .Εγω εκανα δυο φορος αυτο το καλοκαιρι.

Καλημέρα. Έκανα απόξεση χθες. Ήμουν στην αρχή της 6 εβδομάδας. Σαν διαδικασία είναι απλά. Μια ένεση κάνουν κ κοιμάσαι, δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Σε μισή ώρα ξύπνησα. Έμεινα 1,5 ώρα περίπου ξάπλα μέχρι να ξεζαλιστώ κ στις 2 ώρες έφυγα. Αίμα είχα ελάχιστο μόνο χτες. Σε ιδιωτική κλινική την έκανα γιατί απ' ότι έμαθα στην πόλη μου τουλάχιστον στα δημόσια δεν κάνουν απόξεση σε μικρές εβδομάδες κάνουν μόνο τη διαδικασία με τα χάπια η οποία είναι πολύ επώδυνη, κρατάει περισσότερο σε μέρες κ δεν είσαι κ σίγουρη αν έφυγαν όλα. Παίρνω αντιβίωση κ θα πάρω κ αντισυληπτικά για 1 μήνα για να φτιάξει ο κύκλος. 2-3 μήνες μπορούμε να ξαναπροσπαθήσουμε. Καρδιογράφημα έκανα την προηγούμενη, αίμα δεν μου πήραν γιατί είμαι αιμοδότρια οπότε μπήκα με την κάρτα μου. Το δύσκολο είναι μετά όμως. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Κι εγώ είχα κάνει εισαγωγή από την προηγούμενη (σε δημόσιο).Ακολουθήσαμε μια πιο φυσιολογική διαδικασία θα λεγα,δηλαδή το βράδυ μου βαλαν κάτι υπόθετα κολπικά,δεν έπιασαν(δεν πόνεσα καθόλου), το πρωί μου ξαναέβαλαν,σε κάνα 2ωρο με έπιασε αιμοραγία όπου ήρθε ο γιατρός στο δωμάτιο και μου αφαίρεσε με το χέρι του το έμβρυο και κάτι άλλα(πλακούντας?δεν ξέρω) και μετά πήγαμε στο χειρουργείο απλά για να με καθαρίσει τελείως.Δεν ξέρω ίσως γι'αυτό με άφησε από τον επόμενο κύκλο να ξαναμείνω έγκυος.

Καλησπέρα κορίτσια, αύριο θα κάνουμε εισαγωγή (σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί εκεί είναι ο γιατρός που θέλω να μου την κάνει, αλλά και για περισσότερη ασφάλεια). Σας ευχαριστώ πολύ για όλα, θα το ξαναπώ, σημαίνει πολλά για μένα το γεγονός ότι μοιράζομαι αυτό το άσχημο γεγονός με ανθρώπους που έχουν βιώσει την ίδια εμπειρία. Η κατανόηση και η στήριξή σας είναι γνήσια και πραγματική, σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

sLvDp3.png

Ξέχασα να σας ρωτήσω, εσείς τί εμπιστεύεστε περισσότερο, δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο? Εγώ να σας πώ την αλήθεια, πριν κάποια χρόνια έκανα 1 πλαστική και την έκανα στο διαβαλκανικό Θεσσαλονίκη. Τώρα όμως σ' ό,τι αφορά σε γέννα, απόξεση κλπ., μία φίλη γιατρός μου συνέστησε ανεπιφύλακτα το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης μας (στο οποίο βρίσκεται και ο γιατρός που θα με χειρουργήσει, διευθυντής της μαιευτικής). Η κοπέλα αυτή να φανταστείτε προέρχεται από οικογένεια γιατρών και όταν γέννησε (είχε 2 παλίνδρομες και 1 γέννα εμπιστεύτηκε το δημόσιο νοσοκομείο και τον συγκεκριμένο γιατρό).

Πάντως το καλύτερο τμήμα μαιευτικής όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια, είναι το Ιπποκράτιο Θεσσαλονίκης.

sLvDp3.png

Ξέχασα να σας ρωτήσω, εσείς τί εμπιστεύεστε περισσότερο, δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο? Εγώ να σας πώ την αλήθεια, πριν κάποια χρόνια έκανα 1 πλαστική και την έκανα στο διαβαλκανικό Θεσσαλονίκη. Τώρα όμως σ' ό,τι αφορά σε γέννα, απόξεση κλπ., μία φίλη γιατρός μου συνέστησε ανεπιφύλακτα το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης μας (στο οποίο βρίσκεται και ο γιατρός που θα με χειρουργήσει, διευθυντής της μαιευτικής). Η κοπέλα αυτή να φανταστείτε προέρχεται από οικογένεια γιατρών και όταν γέννησε (είχε 2 παλίνδρομες και 1 γέννα εμπιστεύτηκε το δημόσιο νοσοκομείο και τον συγκεκριμένο γιατρό).

Πάντως το καλύτερο τμήμα μαιευτικής όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια, είναι το Ιπποκράτιο Θεσσαλονίκης.

Εφόσον έχεις δικό σου γιατρό, καλά κάνεις και πας νοσοκομείο. Κι εγώ αν είχα, εκεί θα πήγαινα. Απλά τελευταία ακούμε για πολλές ελλείψεις και προσωπικά φοβάμαι. Να σκεφτείς αίμα πήγα να μου πάρουν 2 φορές και δεν έχουν καν handsaplast να σου βάλουν. Σου βάζουν βαμβάκι και στο δένουν με χαρτοταινία. Το καλό με το Ιπποκράτειο είναι ότι έχει εντατική νεογνών. Αν συμβεί κάτι δύσκολο, αν είσαι σε κλινική, το μωρό εκεί θα το πάνε.

ΟΜΩΣ, με τις νέες τιμές, πραγματικά δεν αξίζει να γεννήσεις σε νοσοκομείο πλέον, οι κλινικές κάνουν πολύ οικονομικά πακέτα.

Και εμένα αν ο γιατρός μου ήταν σε δημόσιο, εκεί θα πήγαινα. Και όχι για το νοσοκομείο, για το γιατρό. Αλλά κ πάλι θα το έψαχνα για να έκανα απόξεση. Πιστεύω πως όλο αυτό με τα χάπια κ όλα τα άλλα που περιέγραψε η lazariska δεν θα το αντεχα συν ότι θα με έβαζε κ για καθαρισμό. Προσωπική μου άποψη.

Εγώ πάλι φρίκαρα εντελώς μ' αυτό!!! :shock:

... ήρθε ο γιατρός στο δωμάτιο και μου αφαίρεσε με το χέρι του το έμβρυο και κάτι άλλα (πλακούντας?δεν ξέρω) και μετά πήγαμε στο χειρουργείο απλά για να με καθαρίσει τελείως.Δεν ξέρω ίσως γι'αυτό με άφησε από τον επόμενο κύκλο να ξαναμείνω έγκυος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...