Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Καλημέρα.

Ελπίζω να βρεις άκρη με τα προβλήματα που αναφέρεις. Και εγώ είχα μωρό με κρυφή παλινδρόμηση και για αυτό ξέρω τι περνάς. Αφου πρώτα διαβάσεις το θέμα εδώ θα δεις ότι πολλές απορίες σου θα λυθούν, για να μην πω όλες. Για αυτό και δεν γράφουμε πια τόσο πολύ, αφού όλα σχεδόν τα έχουμε απαντήσει.

Παρόλα αυτά, επειδή καταλαβαίνω την αγωνία σου, θα σου απαντήσω με τη σειρά στα ερωτήματά σου.

Δεν υπάρχει κανείς gaps practitioner στην Ελλάδα δυστυχώς. Έτσι ακολουθούμε τη διατροφή με προσωπική μελέτη μέσα από τα αντίστοιχα βιβλία και κάνοντας ερωτήσεις στα αντίστοιχα γκρουπς (διαβάζοντας εδώ θα συναντήσεις και τα λινκς).

Η ίντρο είναι όντως σοκ για τον οργανισμό αλλά πας πιο γρήγορα προς την ίαση. Θα διαβάσεις εδώ τις ιστορίες μας από την ίντρο και θα καταλάβεις.

Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να πάθεις κάτι σοβαρότερο από ότ,ι ήδη έχεις δεδομένου ότι ακολουθείς πιστά το βιβλίο και ενημερώνεσαι διαρκώς. Όποια απορία έχεις που δεν έχει ήδη απαντηθεί σε αυτό το θέμα μπορείς να τη ρωτήσεις.

Ο άντρας μου να δεις κόλλημα με το ψωμί. Εδώ θα βρεις εναλλακτικές συνταγές για ψωμί για να βολευτεί στην αρχή. Ο δικός μου όταν είδε την βελτίωση κατάλαβε ότι αξίζει μια τέτοια θυσία για λίγο ώστε να αισθάνεται καλύτερα. Πρέπει να ενημερωθεί και αυτός και να μην ξεκινήσετε απότομα. Καλύτερα πρώτα με φουλ γκαπς και μετά ιντρο.

Αν ένας οργανισμός έχει πολλά προβλήματα καλό θα είναι και μετά την γκαπς να μην επιστρέψει στα τελείως τζανκ αλλά να κρατήσει ένα μέτρο στην κατανάλωση όσων ενοχλούν. Αν ακολουθήσεις τη διατροφή θα δεις ότι κάποια στιγμή από μόνος σου δεν τα ζητάς. Γίνεται ένα κλικ στο μυαλό.

Εμείς με τη μικρή είδαμε βελτίωση στους 3 μήνες. Δεν μπορούσε να φάει καθόλου γαλακτοκομικά, για αυτό και τη θήλαζα ως τα 3. Κάθε περίπτωση όμως είναι διαφορετική.

Κάποια πράγματα δεν τα βρίσκουμε εδώ ή τα βρίσκουμε πολύ πιο ακριβά. Θα πρέπει να κάνεις τις δικές σου σγκρίσεις. Δεν είναι όλα αυτά που παραγγελνουμε απαραίτητα για τη διατροφή. Είναι για να έχουμε εμείς ποικιλία.

Τα βασικά για τη διατροφή είναι προβιοτικές τροφές (γιαούρτι, κεφίρ, τουρσί), που τις φτιάχνεις μόνη σου, ζωμοί (που επίσης φτιάχνεις μόνη σου), κρέας και αυγά. Τα υπόλοιπα είναι υποστηρικτικά και επιπλέον αν τα θες.

Καταλαβαίνω ότι αισθάνεσαι πελαγωμένη.Όλοι έτσι ήμασταν στην αρχή. Διάβασε εδώ τα σχετικά θέματα, πάρε και ξεκοκκάλισε το βιβλίο, προετοιμάσου κατάλληλα με τροφές αλλά και ψυχολογικά και οργάνωσε το χρόνο σου πριν ξεκινήσεις. Μην βιαστείς.

Ελπίζω να βοήθησα. Καλή αρχή και θετική σκέψη και όλα θα φτιάξουν.

:)Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!Το να βλέπεις ότι άλλοι με το ίδιο πρόβλημα είχαν αποτέλεσμα και μάλιστα σύντομα είναι πολύ ενθαρρυντικό.Μια και είχατε όμως και σεις παλινδρόμηση, θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα για τα γαλακτοκομικά: κάνατε κάποια εξέταση και το διαπιστώσατε;εγώ τη θηλάζω και τα χω κόψει προληπτικά λόγω ΓΟΠ εδώ και 3 μήνες,υπάρχει μια βελτίωση άλλα όχι τελείως. Από τα γαλακτοκομικά στην gaps έτρωγες κεφίρ και γιαούρτι;ρωτάω γιατί έχω πάρει κεφιρόσπορους και φτιάχνω κεφίρ νερού,κάνει την ίδια δουλειά;Ευχαριστώ και πάλι!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είχαμε πάει σε παιδογαστρεντερολόγο όταν ήταν νομίζω 3 μηνών και από τα συμπτώματα το κατάλαβε. Πήραμε και αγωγή για οισοφαγίτιδα επαντορέν και λαπραζόλ. Δυστυχώς τη διατροφή την ανακάλυψα αργά. Όταν η μικρή ήταν περίπου 2 νομίζω (αν κοιτάξεις το πρώτο μου ποστ εδώ θα δεις). Ως τότε απείχα πλήρως από τα γαλακτοκομικά. Μετά στη διατροφή έφαγα και η μικρή και εγώ ξεκινώντας από κεφίρ και μετά γιαούρτι. Στο βιβλίο θα δεις ότι υπάρχει ειδική σειρά εισαγωγής αυτών των τροφών για άτομα με αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Είχαμε πάει σε παιδογαστρεντερολόγο όταν ήταν νομίζω 3 μηνών και από τα συμπτώματα το κατάλαβε. Πήραμε και αγωγή για οισοφαγίτιδα επαντορέν και λαπραζόλ. Δυστυχώς τη διατροφή την ανακάλυψα αργά. Όταν η μικρή ήταν περίπου 2 νομίζω (αν κοιτάξεις το πρώτο μου ποστ εδώ θα δεις). Ως τότε απείχα πλήρως από τα γαλακτοκομικά. Μετά στη διατροφή έφαγα και η μικρή και εγώ ξεκινώντας από κεφίρ και μετά γιαούρτι. Στο βιβλίο θα δεις ότι υπάρχει ειδική σειρά εισαγωγής αυτών των τροφών για άτομα με αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

Μια χαρά, ευχαριστώ! Όσον αφορά τα ιατροφαρμακευτικα πάντως έχουμε κάνει ακριβώς τα ίδια:|

καλησπερα...επειδη βλεπω ειστε ειδικες στην gaps,κι εγω τωρα θα την ξεκινησω και ειμαι ασχετη (αν και χρονια κανω εναλλακτικη διατροφη, δεν εκανα την συγκεκριμενη ποτε) ηθελα να ρωτησω, πρεπει οπωσδηποτε να παρω το βιβλιο της campell ή μπορω και με ψαξιμο δικο μου στο ιντερνετ να βγαλω ακρη? στο σαιτ της λεει φυσικα οτι μονο αν αγορασω το βιβλιο της θα μπορεσω να εφαρμοσω σωστα την διατροφη....

επισης ειδατε βελτιωση σε ακμη και κυτταριτιδα? κακος μπελας και τα δυο!

Θέλω να σου κάνω, οτι η ανοιξη στις κερασιές...

Διαφημίσεις

!!σ ευχαριστω πολυ, αλλα τελικα δεν κρατηθηκα και εκανα παραγγελια!!!!! απο το αμαζον!σ ευχαριστω πολυ!!!! ειναι χρησιμο ελπιζω...

καλησπερα...επειδη βλεπω ειστε ειδικες στην gaps,κι εγω τωρα θα την ξεκινησω και ειμαι ασχετη (αν και χρονια κανω εναλλακτικη διατροφη, δεν εκανα την συγκεκριμενη ποτε) ηθελα να ρωτησω, πρεπει οπωσδηποτε να παρω το βιβλιο της campell ή μπορω και με ψαξιμο δικο μου στο ιντερνετ να βγαλω ακρη? στο σαιτ της λεει φυσικα οτι μονο αν αγορασω το βιβλιο της θα μπορεσω να εφαρμοσω σωστα την διατροφη....

επισης ειδατε βελτιωση σε ακμη και κυτταριτιδα? κακος μπελας και τα δυο!

Ναι βοηθα και σε αυτα. Πρεπει να παρεις και να διαβασεις το βιβλιο, να καταλαβεις τι συμβαινει και γιατι συμβαινει και πως θα ερφαρμοστει η διατροφη. Ειναι το μικροτερο εξοδο που αφορα η gaps και απαραιτητο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

σ ευχαριστω πολυ...χρονια παλευω με ροδοχρου ακμη και αυτοανοσα και προς απογοητευση των γιατρων αρνουμαι να παρω αντιβιωση και αγνοω τις ηλιθιοτητες τους οτι "η διατροφη δεν παιζει καθολου ρολο στην ακμη" !!!!προσπαθω μονη μου με ερευνες στο ιντερνετ να φτιαξω την υγεια του εντερου, και νομιζω η gaps ειναι η ολοκληρωμενη επιστημονικη λυση που εψαχνα....

!!σ ευχαριστω πολυ, αλλα τελικα δεν κρατηθηκα και εκανα παραγγελια!!!!! απο το αμαζον!σ ευχαριστω πολυ!!!! ειναι χρησιμο ελπιζω...

Και γκαπς να μη κανεις το βιβλιο ειναι εξαιρετικο. Θα δεις πως λειτουργει ο οργανισμος και θα σε βοηθησει να διορθωσεις τον τροπο που ζεις και τρεφεσαι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Και γκαπς να μη κανεις το βιβλιο ειναι εξαιρετικο. Θα δεις πως λειτουργει ο οργανισμος και θα σε βοηθησει να διορθωσεις τον τροπο που ζεις και τρεφεσαι.

θα την κανω....ηδη εδω και χρονια δεν τρωω καθολου ζαχαρη, γλουτενη, ετοιματζιδικα ή φαγητα με συντηρητικα ουτε υψηλους υδατανθρακες.Απλως μου λειπει να τα κανω πιο....οργανωμενα!

σ ευχαριστω παρα πολυ!

• 1 month later...

κοριτσια σας παρακαλω τη βοηθεια σας!!προσπαθω να βρω τη συνταγη για τις κομπρεσσες μουσταρδας της Ροζι αλλα δε βρισκω αυτη τη στιγμη κατι.....μπορειτε παρακαλω να με βοηθησει καποια που ισως τη θυμαται?

Να το το βρήκα είναι στα οικολογικά βιολογικά προϊόντα παντός τύπου.

Αρχικά βρείτε σπόρους μαύρης μουστάρδας (έχει ο Μανδραγόρας αλλά γενικά δεν τους βρίσκεις εύκολα) να τους έχετε σε στιγμή ανάγκης.

Θα τους πολτοποιήσετε (σε spice grinder το κάνω εγώ) και με ελάχιστο νερό θα κάνετε μια πηκτή πάστα.

Βάλτε την ανάμεσα σε δύο βαμβακερά υφάσματα (ποτέ κατευθείαν στο δέρμα!) και δέστε τα γύρω από το παιδί (η μουστάρδα να βρίσκετε στο ύψος του στήθους, κάτω από την ωμοπλάτη (όχι μπροστά).

Καλό είναι να κρατάτε το παιδί ζεστό κατά τη διάρκεια της κομπρέσσας, πχ μ' ένα μάλλινο κασκόλ γύρω από το στήθος του.

Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. Η περιοχή θα κοκκινίσει οπότε βάλτε κάτι καταπραϋντικό μετά, πχ λάδι καρύδας.

Η συχνότητα εξαρτάται από τη σοβαρότητα της περίπτωσης.

Εμείς που ήμασταν πολύ σοβαρή περίπτωση το κάναμε 3 φορές τη μέρα αλλά κάναμε επίσης και μπάνια με υδρατμούς, κάτι σαν σάουνα δηλαδή.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Να το το βρήκα είναι στα οικολογικά βιολογικά προϊόντα παντός τύπου.

Αρχικά βρείτε σπόρους μαύρης μουστάρδας (έχει ο Μανδραγόρας αλλά γενικά δεν τους βρίσκεις εύκολα) να τους έχετε σε στιγμή ανάγκης.

Θα τους πολτοποιήσετε (σε spice grinder το κάνω εγώ) και με ελάχιστο νερό θα κάνετε μια πηκτή πάστα.

Βάλτε την ανάμεσα σε δύο βαμβακερά υφάσματα (ποτέ κατευθείαν στο δέρμα!) και δέστε τα γύρω από το παιδί (η μουστάρδα να βρίσκετε στο ύψος του στήθους, κάτω από την ωμοπλάτη (όχι μπροστά).

Καλό είναι να κρατάτε το παιδί ζεστό κατά τη διάρκεια της κομπρέσσας, πχ μ' ένα μάλλινο κασκόλ γύρω από το στήθος του.

Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. Η περιοχή θα κοκκινίσει οπότε βάλτε κάτι καταπραϋντικό μετά, πχ λάδι καρύδας.

Η συχνότητα εξαρτάται από τη σοβαρότητα της περίπτωσης.

Εμείς που ήμασταν πολύ σοβαρή περίπτωση το κάναμε 3 φορές τη μέρα αλλά κάναμε επίσης και μπάνια με υδρατμούς, κάτι σαν σάουνα δηλαδή.

αχ κοριτσι μου σε ευχαριστω πολυ!να εισαι καλα....η μικρη ηταν καλυτερα με τα ακροαστικα αλλα θελω οπωσδηποτε να της κανω και αυτο αυριο...βεβαια δε βρηκα μαυρη μουσταρδα αλλα στο αλλο θεμα μια κοπελια τοεκανε με ξανθη και ειδε επισης αποτελεσμα...ιδωμεν...σε ευχαριστω και παλι!!!

Διαφημίσεις

καλημερα και παλι μετα απο τοσο καιρο που σας ειχα ξαναρωτησει οσες εφαρμοζετε gaps

η μικρη τωρα ειναι 2 χρονων και 7 μηνων

θηλαζα 19 μηνες

δεν εχει αρρωστησει,καλα να ειναι,μονο μπουκωμα 2 φορες και 2 γαστρεντεριτιδες στα 2 χρονια

ομως δεν κοιμαται συνεχομενα ποτε βραδυ

κοιμοταν απο 2 μηνων ως 5,5 μηνων συνεχομενα μονο

μολις πηγε κουνια στο δωματιο της 5,5 μηνων στον αερα

πριν τα 2 χρονια επειδη κουραστηκα να σηκωνομαι συνεχεια και στη φαση αποθηλασμου την βαλαμε κρεβατι ξενωνα ,αφου δεν ηθελε κουνια και ο μπαμπας διπλα στο αλλο κρεβατι

ενα χρονο ο αντρας μου δε ξερει τι παει να πει συνεχομνος υπνος

ουτε εγω 2,5 χρονια,εστω μια νυχτα(με εξαιρεση 2 μηνων εως 5,5)

κοιμαται στο διπλανο κρεβατι η μικρη στις 10.30 ή11 βραδυ και ξυπναει 2.30 ή 3

μεχρι τοτε πεφτει ταβλα δηλαδη 4 ωρες

απο 2.30 ή 3 και μετα ξυπναει και λεει αγκαλιτσα καθε 2 ωρες ή καθε 1 ωρα και παλι νανι

τι να πω?τι γινεται μετα τις 3?

παρατηρω οτι εχει μπουκωμα τοσο καιρο χωρις να τρεχει μυτη, ξαφνικα σα να κλεινει μυτη, να ξηραινεται και μυριζει οταν ξυπναει το στομα της

αυτη η μυρωδια ειναι κακη βακτηριακη χλωριδα?

ή επειδη αναπνεει απο στομα καποιες φορες?

και πως το ψαχνω αν ειναι?

να ειναι παλινδρομηση?

να ειναι το γαλα το αγελαδινο?

αλλεργια στο περιβαλλον?

το μπούκωμα μπορεί να ξυπνάει το παιδί?

πως το ψαχνω?δε ξερω

απλα η αυπνια εχει φερει ενταση μεγαλη,ο αντρας μου με κατηγορει οτι φταιω που δε κοιμαται συνεχομενα στην κουνια της και ετσι ειμαστε συνεχεια φορτισμενοι

παω σε ωρλ?

αλλαζω,προσεχω διατροφη?

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

• 2 εβδομάδες μετά...

διαθετω 6 κιλα αλευρι καρυδας και 1 γαλονι λαδι καρυδας αγορασμενα απο mercola,αν ενδιαφερεται καποιος-α ας μου στειλει μηνυμα (ημ.ληξης το μαιο του '15 για το αλευρι και τον ιουνιο του '15 για το λαδι)τα λινκ απο οπου τα αγορασα ειναι αυτα:

http://shop.mercola.com/product/coconut-flour-22-lbs-per-bag-1-bag,194,50.htm

http://shop.mercola.com/product/coconut-oil-1-gal-per-container-1-container,193,51.htm

ευχαριστω-αν δεν επιτρεπεται η δημοσιευση ας την σβησουν οι διαχειριστες

fBaep3.png

uwK7p3.png

• 3 months later...
Μου περισσεύει ένα βιβλίο αν θες.

mesastoura σου περισσεύει ακόμα;είμαι και εγώ καινούργια και δεν ξέρω από που να αρχίσω μιας και το 4,5 μηνών αγοράκι μου έχει ταλαιπωρηθεί από εντερικά μικρόβια και παρατεταμένη διάρροια και αίμα στα κακά του...

• 4 εβδομάδες μετά...
valeri πήρα από έναν παραγωγό που βρήκα εδώ www.peliti.gr Aν επιλέξεις από την αριστερή μπάρα "προϊόντα καλλιεργητών" είναι ο δεύτερος στη σειρά, από Σέρρες. Έχει και σουσάμι.

Χθες μας είπε ότι θα τα πήγαινε ταχυδρομείο, οπότε αν προλάβω θα τα λάβω μέχρι Παρασκευή αλλιώς μετά τις γιορτές.

Μπορείτε να μου πείτε το όνομα αυτού του καλλιεργητή γιατί δεν το βρίσκω παραπάνω (και σε πμ αν υπάρχει πρόβλημα); Τα αμύγδαλα που παίρνετε είναι με το κέλυφος φαντάζομαι. Πόσο καθαρό αμύγδαλο μένει μετά την αφαίρεσή του;

qcvQp3.pngy83hp2.png

• 1 month later...

IMG_0209.jpg

Για όσους και όσες ενδιαφέρονται για το νούμερο 7

χαρίζονται κουτάβια. Σε 2 βδομάδες συμπληρώνουν 8 βδομάδες και θα είναι ότι πρέπει.

IMG_3693.jpg

Φυσικά μπορείτε να τα πάρετε και τώρα. Είναι Σέτερ ημίαιμα

πᾶν μέτρον ἄριστον

• 3 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...