Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Το λάχανο τουρσί είναι μία από τις καλύτερες πηγές προβιοτικών! Δεν ξέρω ο Μανδραγόρας πώς το φτιάχνει, δηλαδή για πόσο καιρό το ζυμώνει. Πολύ καλά κάνεις και τρως είναι απαραιτητη τροφή ;)

Εμείς παιδιά έχουμε την πιο "απλή" λύση : δεν έχουμε τηλεόραση :lol::lol:

Εχουμε μια μεγαλη οθόνη αλλά χωρίς καλώδιο που να συνδέεται με την τηλεόραση ;) Ετσι κι αλλιώς χρόνος για τηλεόραση κυριολεκτικά ΔΕΝ υπάρχει από κανέναν μεσα στο σπίτι, κατά δεύτερον ενημέρωση παίρνουμε μόνο μέσω internet, blogs κλπ γιατί θεωρούμε πως η ποιοτική τηλεοραση προ πολλού έχει εξαφανιστεί στην Ελλάδα.

Εχω ένα ipad και έχω κατεβάσει μία εφαρμογή που αποθηκεύει ταινίες από το youtube. Ετσι έχουμε κάποια βιντεάκια αποθηκευμένα πχ Χαιντι ή Μικυ και βλέπει από εκεί ότι θέλει (γιατί δεν θέλω να βλέπει και ολόκληρη ταινία-σιγουρα κάτι τρομακτικό θα έχει ακόμα και της Disney) και αν είναι να δει κάποια ταινία της βάζω στην τηλεόραση dvd αλλά αυτό πιο σπάνια. Το ipad το χρησιμοποιώ πολύ και όταν πάμε έξω και μπορέι να βαριέται πχ στο αεροπλάνο ή σε κάποιο εστιατόριο αν χρειαστεί να πάμε. Γενικά δεν θέλω να βλέπει ανεξέλενκτα, θα δούμε βέβαια και όταν θα μεγαλώσει τί θα γίνει γιατί τώρα 3 είναι ακόμη...:rolleyes:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτο φοβαμαι δεν προκειται να το αποφυγουμε! Πολυ δυσκολα ενα παιδι σε τετοια ηλικια να μην ακολουθησει το κοπαδι, αλλωστε ειναι νοστιμα τα ατιμα κι εμεις τα ιδια καναμε. Μας πηρε χρονια να καταλαβουμε και να επιβαλουμε στον εαυτο μας οτι δεν πρεπει να τα τρωμε.

Μονο αν υπαρχουν σοβαρα θεματα υγειας μπορουν να εκπαιδευτουν σε τετοιο βαθμο που να μη τα καταναλωνουν.

έτσι σκέφτομαι και εγώ όταν με παίρνει από κάτω, και εμείς τα ίδια κάναμε.. νομίζω όμως ότι σε βάθος χρόνου θα αποδώσουν όλα αυτά, ιδιαίτερα το παράδειγμα και όχι τόσο το μπλα μπλα (ο δικός μου με βλέπει να διαβάζω για να κοιμηθώ όχι να βλέπω τηλεόραση, το καλοκαίρι που στο εξοχικό κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο παίρνει και αυτός ένα βιβλίο, όχι παραμύθι, βιβλίο και κάνει πως διαβάζει.. ;) )

Εμείς παιδιά έχουμε την πιο "απλή" λύση : δεν έχουμε τηλεόραση :lol::lol:

Εχουμε μια μεγαλη οθόνη αλλά χωρίς καλώδιο που να συνδέεται με την τηλεόραση ;) Ετσι κι αλλιώς χρόνος για τηλεόραση κυριολεκτικά ΔΕΝ υπάρχει από κανέναν μεσα στο σπίτι, κατά δεύτερον ενημέρωση παίρνουμε μόνο μέσω internet, blogs κλπ γιατί θεωρούμε πως η ποιοτική τηλεοραση προ πολλού έχει εξαφανιστεί στην Ελλάδα.

Μπράβο σας !

Ζηλεύω, αν πέρναγε μόνο από το χέρι μου αυτό θα έκανα, και πάλι μπράβο !!

Το βλεπω απο τον 5χρονο γιο μου που αντιδρα ηδη σε οτι κανουμε. Καποτε αυτα που του ελεγα ηταν νομος. Τωρα θελει να τρωει μονο οτι πουλανε στα μαγαζια, περιφρονει τα χειροποιητα και συνεχεια προβαλει ως επιχειρημα τι τρωνε τα αλλα παιδια στο σχολειο (να ναι καλα οι παππουδες που επιμενουν να τον ταιζουν οτι σαβουρα να'ναι). Για πολυ καιρο μου ελεγε οτι εχουν στο τοστ ζαμπον και τι κανουν οι δικοι τους γονεις. Σκεψου δλδ τι εχει να γινει στην εφηβεια. Δυστυχως ειναι στη φυση των εφηβων να κανουν επανασταση απεναντι στην οικογενεια τους και σε οσα πρεσβευει αυτη. Ισως αργοτερα να ειναι σε θεση να κατανοησουν καποια πραγματα. Ισως βοηθησει οταν ειναι σε καταλληλη ηλικια να μαθουν για τις τροφες και τους κινδυνους που ελλοχευουν. Παντως θα ειναι δυσκολα τα πραγματα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Το βλεπω απο τον 5χρονο γιο μου που αντιδρα ηδη σε οτι κανουμε. Καποτε αυτα που του ελεγα ηταν νομος. Τωρα θελει να τρωει μονο οτι πουλανε στα μαγαζια, περιφρονει τα χειροποιητα και συνεχεια προβαλει ως επιχειρημα τι τρωνε τα αλλα παιδια στο σχολειο (να ναι καλα οι παππουδες που επιμενουν να τον ταιζουν οτι σαβουρα να'ναι). Για πολυ καιρο μου ελεγε οτι εχουν στο τοστ ζαμπον και τι κανουν οι δικοι τους γονεις. Σκεψου δλδ τι εχει να γινει στην εφηβεια. Δυστυχως ειναι στη φυση των εφηβων να κανουν επανασταση απεναντι στην οικογενεια τους και σε οσα πρεσβευει αυτη. Ισως αργοτερα να ειναι σε θεση να κατανοησουν καποια πραγματα. Ισως βοηθησει οταν ειναι σε καταλληλη ηλικια να μαθουν για τις τροφες και τους κινδυνους που ελλοχευουν. Παντως θα ειναι δυσκολα τα πραγματα.

αυτό το επιχείρημα το τι κανουν οι άλλοι με στέλνει....

:-)

ας είμαστε αισιόδοξοι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτό που κάνουμε ήδη, εξάλλου όλα αυτά είναι φυσιολογικά..

για σκεφτείτε.. θα θέλατε ένα παιδάκι που να συμφωνεί σε όλα?

που ακούει τα πάντα?

που κάθεται ήσυχο συνέχεια ?

ε.. κάτι δεν θα πήγαινε καλά.. μην τρελαθούμε κιόλας !!!!!

:lol:

αυτό το επιχείρημα το τι κανουν οι άλλοι με στέλνει....

:-)

ας είμαστε αισιόδοξοι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτό που κάνουμε ήδη, εξάλλου όλα αυτά είναι φυσιολογικά..

για σκεφτείτε.. θα θέλατε ένα παιδάκι που να συμφωνεί σε όλα?

που ακούει τα πάντα?

που κάθεται ήσυχο συνέχεια ?

ε.. κάτι δεν θα πήγαινε καλά.. μην τρελαθούμε κιόλας !!!!!

:lol:

συμφωνω...απο τοσο μικροι και παντα αντιδραση ρε παιδι μου. Οταν θυμωνω που δεν ακουνε σκεφτομαι οτι και εγω ποτε μα ποτε δεν ακουγα τη μαμα μου! Μονο ό,τι μου περνουσε στο φιλοτιμο.

Παντως αυτο με το παραδειγμα των γονιων ειναι σιγουρο χαρτι. Αν μας βλεπουν καθε μερα παραγγελια σουβλακι το ιδιο θα κανουν και αυτα. Οταν θα εχουν λεφτα ελπιζω να το θεωρουν εξαιρεση και να παιρνουν μια στο τοσο οχι καθε μερα. Το θεμα ειναι μεχρι τοτε να εχουν γερο οργανισμο ωστε να μπορει να αποβαλλει τα τοξικα και οχι να τα αποθηκευει. Στην εφηβεια φταιχνεται το σωμα μετα πολυ δυσκολα αλλαζει. Αλλα ειπαμε αυτο να του το λες δεν περναει. Οταν ο γονιος λεει 'εγω που ειμαι μεγαλη ξερω τι σου λεω' το παιδι θελει να το τεσταρει μονο του!

Διαφημίσεις

Δεν ξερω για το παραδειγμα....εμενα μου πηρε πολλα χρονια να φθασω να βλεπω κατι καλο στους δικους μου......παντα τους απερριπτα. Νομιζω μονο με την γνωση μπορουμε να τα βοηθησουμε....να μαθουν γιατι ειναι καλο η κακο κατι και να ειναι σε θεση να το αξιολογουν και οχι να κανουν κατι επειδη ετσι πρεπει η επειδη το λεμε εμεις. Και φυσικα να προσπαθησουμε να επικοινωνουμε μαζι τους χωρις να προκαλουμε αντιδραση......δυσκολο πολυ αυτο αλλα ειναι ο κυριως στοχος.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας και μάλιστα με πολύ κόπο και μελέτη. Τώρα είναι στο χέρι τους να το εκτιμήσουν και σε τι ποσοστό...

Τηλεόραση και εμείς την έχουμε διακοσμητική και για κανένα DVD, διότι δεν έχουμε πάρει αποκωδικοποιητή και πολύ μας άρεσε που χάθηκε το σήμα.

Ψάχνω το θέμα φιλτραρίσματος του νερού. Διαβάζοντας παλιότερα posts σας, βρήκα αυτό "Domestic Purification System with Booster Pump" - αντίστροφης όσμωσης 5 σταδίων, από www.ro-man.com, στα 263 ευρώ, μαζί με τα έξοδα αποστολής.

Rosie αν κατάλαβα καλά έχετε παρόμοιο φίλτρο?

Ότι άλλο όμως έχω δει αντίστροφης όσμωσης, από Ελλάδα βγαίνει πάνω από 500 ευρώ. Μήπως κάπου έχω κάνει λάθος? Να τολμήσω την επιλογή?

Οργανώνομαι σιγά σιγά.... ξεκίνησα και την εξαγωγή των αμαλγαμάτων.

Σε ευχαριστώ Vera για τις συστάσεις. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.

149fp3.pnga>

Aν εννοείς τον Έλληνα προμηθευτή του Ro-Man μακριά, δεν θέλω να γράψω παραπάνω γιατί θα θεωρηθεί δυσφήμιση!

Διάλεξε κάποιον άλλο Έλληνα πωλητή, δεν έχω κάποιο υπόψη μου.

Γιατί από το εξωτερικό τέτοια πράγματα δεν συμφέρουνε, είναι ψηλά τα μεταφορικά ειδικά μια και θα πρέπει να παραγγέλνεις ανταλλακτικά φίλτρα συχνά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Rosie τελικά αυτή η συσκευή για τα "μακαρονια" ε'ιναι καλή? Την δοκίμασες?

Θελω να μου πεις αν πιάνει και χώρο. Γιατί πόσες συσκευές πια????

(θυμάμαι που παλιά κορόιδευα την καημένη την πεθερα μου που είχε ολόκληρη συλλογή από θερμομιξ μεχρι γιαουρτομηχανή και τωρα κάνω τα ίδια :lol::lol: και χειρότερα μάλλον:confused:)

Εγώ εδώ και καιρό γλυκοκοιτάζω και της moulinex μια μικρή και οικονομική συσκευή που ψιλοκόβει αλλά αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερα να μαζέψω λεφτα για food processor καλύτερα :?

http://www.moulinex.gr/Products/Choppers/freshexpress%20.aspx

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Εγώ εδώ και καιρό γλυκοκοιτάζω και της moulinex μια μικρή και οικονομική συσκευή που ψιλοκόβει αλλά αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερα να μαζέψω λεφτα για food processor καλύτερα :?

http://www.moulinex.gr/Products/Choppers/freshexpress%20.aspx

την ειδα κι εγω ψαχνοντας για μπλεντερ. Φαινεται ωραια.. Μηπως ειναι καλυτερα πολλες και μικρες διαφορετικες; Γιατι αν εχεις το food processor δεν θα βαριεσαι να το χρησιμοποιησεις για να κοψεις καροτα; οποτε θα το κανεις στο χερι. Ακομα κι εγω γιαυτο το λογο δεν εχω αποφασισει αν θα παρω μπλεντερ απλο ή food processor.

Τα μεταφορικά για όλο το σύστημα είναι 40 ευρώ πόσο να είναι για τα φίλτρα? Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά RO (που σημαίνει reverse osmosis) αλλά Ro-Man μόνο αυτός που βρήκες και εσύ. Rosie είχε κάποιες πιστοποιήσεις, πως καταλήξατε σε αυτό? Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αντίστοιχα φίλτρα στην αγορά, έχουν μέχρι 1000 ευρώ.

Η τοποθέτηση είναι εύκολη?

Miriki τελικά χρειάστηκες άντρα για να το τοποθετήσεις?

149fp3.pnga>

Να πω κι εγω τον πονο μου; Στα παρτυ σε παιδοτοπο, εχετε μαζι σας κατι προχειρο και τους δινετε αντι να φανε αυτα που εχει το μενου; Εχουμε ξεκινησει τα παρτυ...και δεν ξερω τι να κανω. Και αν τους εχω κατι μαζι μου, ολα τα παιδακια στο τραπεζι θα τρωνε τα τζανκ και εμεις τα δικα μας; Γιατι σιγουρα θα θελουν να φανε. Το ιδιο και για την τουρτα... 'Η ειναι καλυτερα να φυγουμε οταν βγει το φαι..Σκεφτομαι ποσες φορες θα ακουσω το 'ε μια φορα αμα φαει τι θα παθει'

πω πω αυτές οι τούρτες, βόμβες ζάχαρης και φυτικών λιπαρών!

(για να μην αναφέρω τα χημικά χρώματα κλπ, ούτε που με ενδιαφέρει να το ψάξω)

μερικές φορές κάνω πλάκα πως θα κάνω πάρτυ με ... μπρόκολο :lol:

πᾶν μέτρον ἄριστον

πω πω αυτές οι τούρτες, βόμβες ζάχαρης και φυτικών λιπαρών!

(για να μην αναφέρω τα χημικά χρώματα κλπ, ούτε που με ενδιαφέρει να το ψάξω)

μερικές φορές κάνω πλάκα πως θα κάνω πάρτυ με ... μπρόκολο :lol:

Mακάρι να ήταν απλά βομβες ζάχαρης, δυστυχώς είναι ενα μίγμα από αμφιβόλου ποιοτητας υλικά και ειδικά τα φυτικά λιπαρα που ανέφερες! Η ζαχαρη η πιο αθώα είναι εκεί μέσα :cool:

Υπάρχουν ζαχαροπλαστεια που χρησιμοποιούν για όλα υποκατάστατα και κανένα original υλικό για να ρίξουν την τιμή!

Υπάρχουν βέβαια και ποιοτικά αλλά δεν νομίζω τώρα πια να επιλεγουν πολλοί τα πιο ακριβά, λογω κρίσης :-(

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Χα χα Camouflage δεν έτυχε να σας πω ότι εγώ την κόρη μου πάντα στα πάρτυ (σε παιδόποτους ειδικά!) την στέλνω με ταπεράκι γεμάτο λουκάνικο, γυάλινη μπουκαλίτσα με κεφίρ νερού και μερικές φορές (αν δεν βαριέμαι) με τρουφίτσες σοκολάτας; :lol:

Μια χαρά τα τρώει, με όρεξη, και ποτέ δεν μου ζήτησε τίποτα άλλο!

Ο μεγάλος φυσικά έχει το ελεύθερο να φάει ό,τι θέλει αλλά συνήθως δεν τρώει τίποτα, τις τούρτες ειδικά ούτε που τις αγγίζει!

Αλλά το ζητούμενο εδώ είναι να φέρουμε τα παιδιά μας σ' ένα πολύ καλό επίπεδο υγείας ώστε να μπορούνε να τρώνε τα πάντα σ' ένα πάρτυ αν το θελήσουνε χωρίς επιπτώσεις στην υγεία τους.

Αυτό άλλωστε λέει και η Campbell ως σκοπό της GAPS, δεν θεραπευόμαστε τώρα για να τρώμε junk αργότερα σε συχνή βάση αλλά να μπορούμε να πάμε σ΄ένα πάρτυ και να φάμε ό,τι θέλουμε χωρίς να πέσουμε ξεροί κάτω!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Εμενα δεν προκειται να φαει τιποτα απο αυτα που θα φερω απο το σπιτι. Η θα πρεπει να ετοιμασω κατι διαφορετικο και να το κανω να φανει οτι μας το προσφερουν εκει η να μην επιτρεψω να φαει τιποτα. Βασικα αποφευγουμε τα παρτυ η αν αναγκαστω να παω μαλλον τον μικρο θα τον αφησω σπιτι. Παθαινει αμοκ σε τετοια μερη και θελει να φαει οτι και οι αλλοι. Γι αυτο το λογο δεν μπορω ουτε να τον αφηνω στους γονεις μου, αν χρειαστει ερχονται αυτοι να τον κρατησουν σπιτι μας. Ψαχνει παντα την κουζινα τους για κατι διαφορετικο, απο εκεινα που ετρωγε προ γκαπς.

Ο μεγαλος τωρα, οσες φορες πηγαμε (λιγες) ετρωγε οτι ηθελε, δεν νομιζω κι εγω δλδ οτι θα παθει κατι μια φορα στο τοσο. Το θεμα ειναι τι τρωνε καθε μερα.

Εγώ και η γυναίκα μου σχηματίσαμε την ίδια εντύπωση ή μάλλον καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα : Το γάλα που πουλάει η Ρούμελη για άθερμο δεν είναι άθερμο!

Με κοροϊδεύουν τόσο καιρό!

Με βλέπω από Δευτέρα να σταματάω.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ξερω οτι φτιαχνεται τα δικα σας γιαουρτακια,(θελω κι εγω να ξεκινησω!) αλλα βρηκα στο Βασιλοπουλο ενα γιαουρτι (δεν το εχω δοκιμασει γιατι το αγορασα σημερα) το οποιο γραφει στα συστατικα : Νωπο προβειο γαλα , ζωντανη καλλιεργεια γιαουρτης και εχει 6% λιπαρα. Ειναι του Λεγγα.

Δοκιμασα το τυρακι emmentaler το οποιο γινεται απο μη παστεριωμενο γαλα (παλι απο τον Βασιλοπουλο) και μου αρεσε πολυ.Πηγα σημερα να το ξαναπαρω αλλα δεν το βρηκα.Θα ξαναπροσπαθησω.

Επισης βρηκα και ενα Προσιουτο απο την Ευρυτανια του Στρεμμενου το οποιο εχει πολυ λιγα συστατικα.Αλλα δεν ξερω κατα ποσον τους εμπιστευομαστε οταν κατι ειναι τυποποιημενο.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

:mad:

Ωραίο όμως το ερίφι..... χαχαχαχα για αυτο και δεν ειναι καλό σας το λεώ με σιγουρια, εχω τον μπαμπά μου για κριτήριο. Αυτο μου λεει κατσικισιο δε το λες. Ειναι σιγουρα πολυ επεξεργασμενο μου λεει, το κατσικισιο εχει εντονη μυρωδια και γευση.

Του Σταμου ειχα πετυχει μια φορα κατσικισιο και πηγα να κανω εμετο απο τη γευση ακι τη μυρωδια, πρεπει να ειναι πιο οριτζιναλ! χαχαχαχαχα

Δεν ηξερα οτι εχει και προβειο η Ρουμελη.

Για το γιαουρτι θα προτιμησω μπιο ΑΒ ή Εβολ η οποιο αλλο προτεινεται δεν με νοιαζει το κόστος γιατι με ενα μπουκαλι γαλα βγαζεις 5 γιαουρτακια που αλλιως θα τα χρυσοπληρωνα.

δευτερη επιλογη κουκακη η αμερικανικης γεωργ σχολής.

Έτσι είναι (τα bold δικά μου).

Συγνώμη για το συνοπτικό μήνυμα χθες βράδυ. Λοιπόν τα και καλά "άθερμα" της Ρούμελης δείχνουν τουλάχιστον ομογενοποιημένα, δεν μαζεύουν πάνω λίπος (τουλάχιστον τα γίδινο & πρόβειο που έχω πάρει αρκετές φορές). Είμαι ηλίθιος (δείτε ζυγό) :oops::D:D:D

... που άργησα τόσο να το καταλάβω !

Επιπλέον η γυναίκα μου που την έστειλα μια φορά να πάρει εκείνη την παραγγελία έλαβε και άλλη μια ένδειξη για αυτό που θα προτιμούσα να μην την γράψω (παρά μόνο σε πμ ίσως). Μπορεί να έχει μια κάποια ποιότητα αλλά είναι @#@!%^& :evil:

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ξερω οτι φτιαχνεται τα δικα σας γιαουρτακια,(θελω κι εγω να ξεκινησω!) αλλα βρηκα στο Βασιλοπουλο ενα γιαουρτι (δεν το εχω δοκιμασει γιατι το αγορασα σημερα) το οποιο γραφει στα συστατικα : Νωπο προβειο γαλα , ζωντανη καλλιεργεια γιαουρτης και εχει 6% λιπαρα. Ειναι του Λεγγα.

Φτιάχνουμε τα δικα μας γιατι εκτος των αλλων στην gaps επιτρεπονται ΜΟΝΟ γιαουρτια 24ωρης ζυμωσης κατι που αποκλειεται να βρεις στο εμποριο.

Καλημερα κ παλι...

Να ρωτησω κ κατι βρε κοριτσια?Στη μικρη 7μιση μηνων που εχει πολυ βηχα με φλεμματα κ μπουκωμα εχετε κανα γιατροσοφι?Της εχω δωσει ομοιο ακομη δεν βλεπω καποια βελτιωση (εχουμε αλλαξει 3)κ θα θελα πολυ να γλιτωσω τα φαρμακα εαν γινεται,ειναι ομως ιωση που κρααταει πολυ καιρο ,εμεις ειμασταν ετσι πανω απο μηνα...Δε θελω να ταλαιπωρηθει κ αλλο ηδη εχει 2 βδομαδες.

ΥΓ.Ουτε εμεις εχουμε τηλεοραση;)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...