Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Αμ γιαυτό λέω τα γράφω ξύλινα. Το ίδιο πράγμα λέμε κορίτσια.

Για τις επιλογές μας και την παρατήρηση. Κάποια πράγματα μοιάζουν να είναι αναπόφευκτα, απλά κάθε φορά ψάχνεις να βρεις πού υπάρχει το λιγότερο κόστος και το μεγαλύτερο όφελος. Δηλ τον τέτανο πώς θα τον παλέψεις (δεν είναι ρητορικό το ερώτημα, πώς το αντιμετωπίζετε εσείς; ) Δε μιλάω για την ανεμοβλογιά, ούτε για τη γρίπη, ούτε για τη γαστρεντερίτιδα.

Κάθε τι που κάνουμε εμπεριέχει επιλογή και αυτή βασίζεται στα δέδομένα που έχουμε τη συγκεκριμένη στιγμή, ζυγίζοντας τους όποιους κινδύνους. Ακριβώς αυτή η στάση μου άρεσε στην Κάμπελ που δεν αφορίζει ούτε εκθειάζει τα εμβόλια, σου λέει πώς να χειριστείς την επιλογή σου....

Ευχαριστώ για το φίλτρο, θα το προσπαθήσω....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ME ojyzene και νερο τρεχουμενο χειριζεσαι τον τετανο κι αν κοπεις απο σκουριασμενο αντικειμενο θα πας για ορρο ειτε εχεις κανει εμβολιο ειτε οχι, γιατι δεν το ρισκαρεις. Δεν μπορεις ποτε να ξερεις αν θα ειναι αποτελεσματικο ενα εμβολιο η οχι. Γι αυτο το εβαλα το αρθρο, επειδη συνηθως ειναι το μονο εμβολιο που κανουν ακομα και οι ομοιοπαθητικοι και δεν εχουν ακουστει πολλα γι αυτο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Μα το μονό εμβόλιο του τετάνου έτσι κι αλλιώς δεν το κάνουμε γιατί περιέχει υδράργυρο και είναι για ενήλικες, και το πολλάπλο το αποφεύγουμε γιατί τα πολυδύναμα εμβόλια είναι και τα πιο ζημιογόνα, αυτό δεν λέει και η Campbell;

Εγώ πραγματικά πιστεύω ότι τα παιδάκια μου θα είχανε σοβαρά συμπτώματα GAPS αν τους έκανα εμβόλια λαμβάνοντας υπόψη και το δικό μου τοξικό φορτίο.

Σιγά σιγά βλέπω ότι οι επιλογές μου όσο δύσκολες και αν ήτανε πολλές φορές αποδίδουνε καρπούς και χαίρομαι (πχ αποφυγή πολλών υπέρηχων, φυσικός τοκετός, θηλασμός, μη-εμβολιασμός κτλ) όσο ακραίες και αν ακούγονται σε μερικούς.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Σιγά σιγά βλέπω ότι οι επιλογές μου όσο δύσκολες και αν ήτανε πολλές φορές αποδίδουνε καρπούς και χαίρομαι (πχ αποφυγή πολλών υπέρηχων, φυσικός τοκετός, θηλασμός, μη-εμβολιασμός κτλ) όσο ακραίες και αν ακούγονται σε μερικούς.

Αυτο το βεβαιωνω και εγω που τα εκανα ολα αυτα αντιθετα. :-( Οσο για το ακραιες, ακραιο ειναι σημερα να μη δωσεις ντεπον στον πυρετο, οποτε...

Εγω διαπιστωνω οτι στη σημερινη εποχη πρεπει οι γονεις να κανουν μεγαλυτερο αγωνα για να προστατευουν συνεχως τα παιδια. Και ειλικρινα δεν ξερω αν μπορω να ανταπεξελθω. Δεν ειναι μονο η διατροφη, αφορμη για την απογοητευση μου ειναι κατι προγραμματα στην τηλεοραση που μου εξιστορουσαν τα παιδια οτι ειδαν στη γιαγια, ολο βια, ολο τερατα! Τι προγραμματα ειναι αυτα; Δηλ ποσο πια να τα προστατευσεις και τι να τα αφησεις να κανουν που να μην ειναι επικινδυνο για τη σωματικη ή ψυχικη τους υγεια!! Χωρια τα παιχνιδια που ακολουθουν τις εκπομπες αυτες...Και πως να τους εξηγησεις;

Διαφημίσεις

Γεια σας και από μένα. Εγώ σήμερα είμαι χάλια. Με έχει πιάσει μάλλον ιγμόρειο και νιώθω μία πίεση σε όλο μου το κεφάλι. Είναι τόσο επίπονη που πήγα να μετρηθώ στο φαρμακείο γιατί φοβήθηκα. Και πράγματι ήταν αυξημένη η πίεση μου. Εχει κανείς εμπειρία από ιγμόρειο? Να υποθ΄σω ότι συνταγογραφούν αντιβίωση?

Γιώτα τι λάθος έκανες με τα όμοιο και την ωτίτιδα? Με ενδιαφέρει για την μεγάλη.

Βέρα καλό είναι να μην τον πιέζεις γιατί μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να το σιχαθεί. Κι εγώ στις δικές μου το δίνω σκέτο όποτε το θέλουν.

Εγώ παίρνω το Ρούμελη από μπακάλικο και όχι από τα καταστήματα της Ρούμελη . Στα μπακαλικα λοιπόν δεν επιστρέφονται τα γάλατα πίσω, αλλά τα χρεώνονται κανονικά. Γι αυτό και συνήθως παιρνουν λίγα και με παραγγελίες.

μιρίκι με πήρες μάλλον την ώρα που έκλεισε το κινητό από μπαταρία και μετά επικράτησε ένας πανικός με τις κρίσεις που πάθαινα στο κεφάλι μου (σαν ηλεκτρισμός να με διαπερνάει) και δεν καταφερα να σε πάρω πίσω. Θα σε πάρω αύριο.

Συγνωμη που γράφω έτσι βιαστικά..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γεια σας και από μένα. Εγώ σήμερα είμαι χάλια. Με έχει πιάσει μάλλον ιγμόρειο και νιώθω μία πίεση σε όλο μου το κεφάλι. Είναι τόσο επίπονη που πήγα να μετρηθώ στο φαρμακείο γιατί φοβήθηκα. Και πράγματι ήταν αυξημένη η πίεση μου. Εχει κανείς εμπειρία από ιγμόρειο? Να υποθ΄σω ότι συνταγογραφούν αντιβίωση?

Γιώτα τι λάθος έκανες με τα όμοιο και την ωτίτιδα? Με ενδιαφέρει για την μεγάλη.

Βέρα καλό είναι να μην τον πιέζεις γιατί μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να το σιχαθεί. Κι εγώ στις δικές μου το δίνω σκέτο όποτε το θέλουν.

Εγώ παίρνω το Ρούμελη από μπακάλικο και όχι από τα καταστήματα της Ρούμελη . Στα μπακαλικα λοιπόν δεν επιστρέφονται τα γάλατα πίσω' date=' αλλά τα χρεώνονται κανονικά. Γι αυτό και συνήθως παιρνουν λίγα και με παραγγελίες.

μιρίκι με πήρες μάλλον την ώρα που έκλεισε το κινητό από μπαταρία και μετά επικράτησε ένας πανικός με τις κρίσεις που πάθαινα στο κεφάλι μου (σαν ηλεκτρισμός να με διαπερνάει) και δεν καταφερα να σε πάρω πίσω. Θα σε πάρω αύριο.

Συγνωμη που γράφω έτσι βιαστικά..[/quote']

Εγώ έχω θέματα με τα ιγμόρεια από τοτε που ξεκίνησα gaps :P

Εκεί μου βγαίνει η αποτοξίνωση και το die off :? Εχω μια τάση να τσακίζω το γιαούρτι (πραγματικά δεν μπορώ να τρώω σταδιακά) και τώρα που ξεκίνησα πάλι gaps (3η βδομάδα πάλι στη full) και τσάκισα το γιαούρτι σήμερα με έπιασε πάλι. Ετσι όπως το περιγράφεις τρομερή πίεση παντου που νομίζεις οτί θα σου στρίψει :-(

Βοηθουν πολύ τα kali bichrobicum αν το γραφω σωστά. Δεν χρειάζεται πάντα αντιβίωση. Πρακτικά μπορέι απλά να έχουν φράξει οι δίοδοι και να αισθάνεσαι την πίεση ή να έχουν γεμίσει με πύον τα ιγμόρεια και αυτό συνήθως περνάει μόνο με αντιβίωση. Εγω πέρσυ που πέρασα έτσι πολύ δύσκολα για καμμιά 15 αριά μέρες με βαρβάτη ιγμορίτιδα μόνο με ομοιο την ξεπέρασα αν και εχω την εντύπωση οτί δεν πέρασε ποτέ. Μονο οταν αποτοξινωθω θα περάσει, ετσι νιώθω τουλάχιστον...

Yugup3.png

Βοηθουν πολύ τα kali bichrobicum αν το γραφω σωστά. Δεν χρειάζεται πάντα αντιβίωση. Πρακτικά μπορέι απλά να έχουν φράξει οι δίοδοι και να αισθάνεσαι την πίεση ή να έχουν γεμίσει με πύον τα ιγμόρεια και αυτό συνήθως περνάει μόνο με αντιβίωση. Εγω πέρσυ που πέρασα έτσι πολύ δύσκολα για καμμιά 15 αριά μέρες με βαρβάτη ιγμορίτιδα μόνο με ομοιο την ξεπέρασα αν και εχω την εντύπωση οτί δεν πέρασε ποτέ. Μονο οταν αποτοξινωθω θα περάσει, ετσι νιώθω τουλάχιστον...

Ναι αυτο!! Κανει θαυματα! Να σαι καλα Κατερινουλα που μου το συστησες οταν επαθα εγω ιγμοριτιδα (αρχες ιντρο) και πραγματικα εκει που ημουν για αντιβιωση και δεν μπορουσα ουτε να σκυψω το κεφαλι με 1 χαπι ηδη ειδα διαφορα.

Παρτο αυριο κιολας νεραιδομαμα!

Ναι αυτο!! Κανει θαυματα! Να σαι καλα Κατερινουλα που μου το συστησες οταν επαθα εγω ιγμοριτιδα (αρχες ιντρο) και πραγματικα εκει που ημουν για αντιβιωση και δεν μπορουσα ουτε να σκυψω το κεφαλι με 1 χαπι ηδη ειδα διαφορα.

Παρτο αυριο κιολας νεραιδομαμα!

Eγώ είχα ρωτήσει και τον ομοιο, δεν ξερω αν κάνει και για όλους... Αλλά και σε μένα βοήθησε πολύ! :)

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Άσχετο το φίλτρο του νερού μπαίνει εύκολα; Μπορώ να το βάλω εγώ ή χρειάζεται κάτι σε άντρα;

Παρα την κουραση και τα χαλια μου, αυτο το "κατι σε αντρα" με τρελανε! Ακομη γελαω! :lol: Να 'σαι καλα, μου εφτιαξες τη διαθεση!

Για τα δοντια το υποσχομαι, μολις συνελθουμε λιγο.

Rosie, χιλια ευχαριστω! Ημουν τοσο θολωμενη που δεν αντεχα να κατσω να κοιταω δοσολογιες. Ηδη αυξησα τη δοση και ηδη η σημερινη μερα ηταν λιγο καλυτερη. Μπορει, βεβαια, να ειναι και τυχαιο και απλως να μπαινουμε σιγα σιγα σε φαση αναρρωσης. Μακαρι γιατι βασανιζεται το μωρο μου.

mesastoura, θελω εδω και μερες να το πω, νομιζω οτι δεν θα μπορεσεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για τα οποια θεματα σε απασχολουν αν μπερδευεις τα σταδια της ιντρο. Ειναι καθαρα ιατρικο πρωτοκολλο η ιντρο και μαλιστα πολυ αυστηρο. Αν θες, προσεξε το λιγο αυτο το σημειο.

Και επειδη ειδα μεγαλο ενδιαφερον, ηρεμα με τη σοδα, παιδια, ειναι εντονα αποτριπτικη. Δεν ειναι για ολους.

Γενικοτερα, αν δεν ειστε απολυτα σιγουροι/ες οτι τα συστατικα ενος σκευασματος ειναι οχι μονο βιοσυμβατα αλλα και καταλληλα για εσας και το στομα σας, μην κανετε πολλα πειραματα. Γνωμη μου. Στο κατω κατω, βουρτσιστε χωρις "οδοντοκρεμα", πρεπει ντε και καλα να εχει κατι πανω η οδοντοβουρτσα?

yleap2.png In10p2.png

Και επειδη ειδα μεγαλο ενδιαφερον, ηρεμα με τη σοδα, παιδια, ειναι εντονα αποτριπτικη. Δεν ειναι για ολους.

Αυτό ήξερα κι εγώ. Θα μπορούσε λες άλεξ να είναι εντάξει για όλους μια ορισμένη (χαμηλή) περιεκτικότητα της σόδας στο μείγμα με το λάδι καρύδας;

697577wcowvfyq3s.gif

Για τα ιγμόρια εισπνοές με ευκάλυπτο.

Εάν δεν έχετε το αιθέριο έλαιο (εγώ το πήρα αυτό το χειμώνα για να το χρησιμοποιώ στα παιδιά όταν έχουνε υγρό βήχα) πάρτε τα φύλλα και βράστε τα καλά σε μια κατσαρόλα και κάντε βαθιές εισπνοές με μια πετσέτα στο κεφάλι για να μην ξεφεύγει ο ατμός.

Αλεξ στην GAPS δεν χρησιμοποιούμε τη σόδα για καθάρισμα των δοντιών μόνο αλλά και για την καταπολέμηση των βακτηρίων του στόματος.

Είναι το μόνο που προτείνει η Campbell για το στόμα μαζί με το λάδι.

Αλλά ναι αν δεν σας κάνει βάλτε σκέτο λάδι καρύδας όπως προτείνει η Μαρία.

Και αν έχει κάποια ενοχλήσεις στα ούλα να σας γράψω και το λαδάκι με όζον που μου έδωσε η οδοντίατρος μου και μου έκανε θαύματα, απ' εκεί που με έπιανε πονοκέφαλος με την ενόχληση όταν μασούσα τώρα πέρασε εντελώς!

Δεν ειναι μονο η διατροφη, αφορμη για την απογοητευση μου ειναι κατι προγραμματα στην τηλεοραση που μου εξιστορουσαν τα παιδια οτι ειδαν στη γιαγια, ολο βια, ολο τερατα! Τι προγραμματα ειναι αυτα; Δηλ ποσο πια να τα προστατευσεις και τι να τα αφησεις να κανουν που να μην ειναι επικινδυνο για τη σωματικη ή ψυχικη τους υγεια!! Χωρια τα παιχνιδια που ακολουθουν τις εκπομπες αυτες...Και πως να τους εξηγησεις;

Φαντάζομαι ότι η γιαγιά τους βάζει το κλασικό Nickelodeon που βάζουνε όλες οι γιαγιάδες μια και έχει καρτούνς όλη μέρα, ε;

Εγώ το απαγόρευσα όταν μια μέρα τυχαία στη μαμά μου είδα λίγο από τα καρτούνς του και φρίκαρα κυριολεκτικά, όλο βια και υβρισίες, μέχρι και ο Μπομπ o Σφουγγαράκης ακατάλληλος είναι κατά τη γνώμη μου.

Άσε που τους δημιουργούνται ένα σωρό ανάγκες από τις διαφημίσεις που βάζουνε στο ενδιάμεσο!

Γενικά απαγορεύω τα βίαια καρτούνς όσο μπορώ, τώρα του κατεβάσαμε όλα τα Στρουμφάκια (τα ίδια που βλέπαμε εμείς) και επιτρέπω μόνο αυτά και κάποιες ταινίες της Disney.

Αλλά όταν πάνε σχολείο δεν μπορείς να αποφύγεις τα τέρατα και τις υπόλοιπες βλακείες που κυκλοφορούνε...

Και βλέπω και αυτά τα κοριτσίστικα και σκέφτομαι τι θα βλέπει η κόρη μου σε λίγο καιρό και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι (πχ Μπάρπι σχολή για πριγκήπισσες!!! :rolleyes:)

Διαφημίσεις

Mias και πολλοι απο μας αποφευγουμε λογω γκαπς τα εμβολια αλλα θεωρουμε το εμβολιο τετανου απαραιτητο διαβαστε αυτο το σχετικο λινκ που ειναι ανησυχητικο

http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-01-29/tetanus-vaccine-causes-new-disease-new-vaccines-worse/

Δεν θεωρώ κανένα εμβόλιο απαραίτητο, έχω πεισθεί εντελώς για αυτό, έχω μετανιώσει όλα που του έχω κάνει (έως 12 μηνών).

Φαντάζομαι ότι η γιαγιά τους βάζει το κλασικό Nickelodeon που βάζουνε όλες οι γιαγιάδες μια και έχει καρτούνς όλη μέρα, ε;

Εγώ το απαγόρευσα όταν μια μέρα τυχαία στη μαμά μου είδα λίγο από τα καρτούνς του και φρίκαρα κυριολεκτικά, όλο βια και υβρισίες, μέχρι και ο Μπομπ o Σφουγγαράκης ακατάλληλος είναι κατά τη γνώμη μου.

Άσε που τους δημιουργούνται ένα σωρό ανάγκες από τις διαφημίσεις που βάζουνε στο ενδιάμεσο!

Γενικά απαγορεύω τα βίαια καρτούνς όσο μπορώ, τώρα του κατεβάσαμε όλα τα Στρουμφάκια (τα ίδια που βλέπαμε εμείς) και επιτρέπω μόνο αυτά και κάποιες ταινίες της Disney.

Αλλά όταν πάνε σχολείο δεν μπορείς να αποφύγεις τα τέρατα και τις υπόλοιπες βλακείες που κυκλοφορούνε...

Και βλέπω και αυτά τα κοριτσίστικα και σκέφτομαι τι θα βλέπει η κόρη μου σε λίγο καιρό και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι (πχ Μπάρπι σχολή για πριγκήπισσες!!! :rolleyes:)

Η λύση είναι dvd dvd και μετά λίγο dvd !!!

το συγκεκριμένο της μπάρμπι με κάνει να χαίρομαι ακόμα πιο πολύ που έκανα αγόρι!!! ελεος...

...

Εγω διαπιστωνω οτι στη σημερινη εποχη πρεπει οι γονεις να κανουν μεγαλυτερο αγωνα για να προστατευουν συνεχως τα παιδια. Και ειλικρινα δεν ξερω αν μπορω να ανταπεξελθω. Δεν ειναι μονο η διατροφη, αφορμη για την απογοητευση μου ειναι κατι προγραμματα στην τηλεοραση που μου εξιστορουσαν τα παιδια οτι ειδαν στη γιαγια, ολο βια, ολο τερατα! Τι προγραμματα ειναι αυτα; Δηλ ποσο πια να τα προστατευσεις και τι να τα αφησεις να κανουν που να μην ειναι επικινδυνο για τη σωματικη ή ψυχικη τους υγεια!! Χωρια τα παιχνιδια που ακολουθουν τις εκπομπες αυτες...Και πως να τους εξηγησεις;

Σε καταλαβαίνω σχεδόν απόλυτα. Έτσι αισθάνομαι και εγώ. Τόσο που μόλις πήρα τηλέφωνο σπίτι και ευτυχώς βλέπουν Μικρό Νικόλα (δεν πήγαν σχολείο σήμερα : εκκλησία)

...

Εγώ παίρνω το Ρούμελη από μπακάλικο και όχι από τα καταστήματα της Ρούμελη . Στα μπακαλικα λοιπόν δεν επιστρέφονται τα γάλατα πίσω' date=' αλλά τα χρεώνονται κανονικά. Γι αυτό και συνήθως παιρνουν λίγα και με παραγγελίες.

...[/quote']

Θα μπορούσες λοιπόν αν μην παραγγείλεις για κάποιο διάστημα, και να κάνουμε μια κίνηση, αν το συμφωνήσουμε όλοι μαζί.

Eγώ είχα ρωτήσει και τον ομοιο, δεν ξερω αν κάνει και για όλους... Αλλά και σε μένα βοήθησε πολύ! :)

Η υπογράμμιση δική μου ;)

...mesastoura, θελω εδω και μερες να το πω, νομιζω οτι δεν θα μπορεσεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για τα οποια θεματα σε απασχολουν αν μπερδευεις τα σταδια της ιντρο. Ειναι καθαρα ιατρικο πρωτοκολλο η ιντρο και μαλιστα πολυ αυστηρο. Αν θες, προσεξε το λιγο αυτο το σημειο...

Η αλήθεια είναι πως πάω μπρος πίσω προσπαθώντας να λύσω το θέμα της γαστροπάρεσης. Δεν είναι πως δεν μπορώ να πειθαρχήσω. Ευτυχώς οι μύξες και τα φλέματα μειώθηκαν κατά πολύ (οπότε δεν χρειάζεται να μείνω στο 2ο στάδιο, όπως αναφέρει στην απάντηση για "heavy post-nasal mucous" στο faq).

What causes gastro-paresis (slow stomach emptying)? Does its presence change the suitability and implementation of the GAPS programme in any way?

In many GAPS people the stomach wall has an overgrowth of pathogens, various microbes which normally should not be there. They produce toxins which have an ability to paralyze the muscles of the stomach, causing gastro-paresis with slow emptying. The same situation happens in the bowel causing slow transit of food and constipation. Work on the GAPS Nutritional Protocol to remove pathogens and replace them with beneficial flora, and your paresis will go away.

Όπως βλέπετε η συγκεκριμένη απάντηση είναι αρκετά γενική. Δεν καταλαβαίνω καν σε ποιό στάδιο της intro πρέπει να πάω ή αν πρέπει να πάω στην full. Τώρα που είμαι κάπου στο 4-6 στάδιο ακολουθώ το βιβλίο στο μέρος που αναφέρει για constipation και είμαι, με συνοπτικές διαδικασίες, σε θεραπευτική δόση προβιοτικών, μαζί με kefir, ξυνολάχανο, homemade γιαούρτι. Συνεχίζω να βράζω τα λαχανικά αλλά λιγότερο από 15 λεπτά ώστε να βοηθήσω στο θέμα. Αν είναι να φτιάξω χυμό τι να βάλω; (κατάλαβα πως πρέπει να μείνω μακρυά από τα καρότα :-) )

Μήπως πρέπει να προχωρήσω σε ωμές σαλάτες;

Μάλλον πρέπει να μελετήσω παραπέρα το βιβλίο... :idea:

Άλλες παρατηρήσεις: Χθες το μεσημέρι επιτέλους πείνασα και έτσι έφαγα. Κρυώνω, ιδιαίτερα από το απόγευμα και μετά.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Κορίτσια, καλύτερη λύση είναι όσο γίνεται περισσότερες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Απο 4ων χρονών που αρχίζουν να αναζητάνε πιο πολύ την τηλεόραση

υπάρχουν εξωσχολικές δραστηριότητες

(σύστημα ORFF σε ωδεία, μπαλέτο)

Εμεις τα απογεύματα που γυρνάει η μεγάλη απο τα σχολείο

της έχουμε σχεδόν κάθε μέρα και απο κάτι

(μπαλέτο,ωδείο, ζωγραφική, σκάκι)

Οσο βρίσκονται σπίτι

είναι πειρασμός αυτη η παλιο-τηλεόραση

Αλλιώς dvd οπως λέει και το Μπαμπουράκι

(εμείς τα έχουμε περάσει όλα σε έναν σκληρό δίσκο

τον οποίο τον έχουμε μόνιμα συνδεδεμένο στην tv)

Θα τα δουν τα τέρατα κάποια στιγμή,

δεν θα τα γλιτώσετε

απλά τότε να τους λέτε συνέχεια:

Tι σαχλαμάρες είναι αυτά,

δεν υπάρχουν τέρατα,

να δούμε κάτι πιο ωραίο.

Σε εμάς πιάνει (εως ένα σημείο)

παρόλο που έχει επηρεαστεί πολλές φορές απο τα συνομήλικα παιδιά.

Ηρθε μια μέρα απο το σχολείο και μου έλεγε

οτι ήθελε να δει τις Winx :roll:

Tι να έλεγα τότε, χειρότερα θα ήταν εαν της το απαγόρευα τελείως.

Την άφησα να τα δει λίγο, και απο πίσω όμως είχε εμένα

να της μουρμουράω: μπλιάχ τι σαχλαμάρες είναι αυτές κλπ.

Πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν να "επιλέγουν" απο μόνα τους

την ποιότητα και όχι την σαβούρα.

Χαζή ερώτηση:

Tα τουρσί σε τι κάνουν καλο??

Ποιά ακριβώς είναι η θρεπτική τους αξία?

(Πήρα λάχανο τουρσί απο τον Μανδραγόρα

και κόλησα!!! -Βάζω συνέχεια τώρα στην σαλάτα μου.

Είναι που τρελαίνομαι για λαχανικά)

τι να πρωτοαπαγορευσεις! το μεσημερι που γυρνανε απο το σχολειο ειναι και ο ξαδελφος τους στο σπιτι που ειναι πιο μεγαλος και τα βαζει μονος του. Ειναι tv addict. Ευτυχως τα δικα μου εχουν την εννοια να παιξουν πλειμομπιλ, να φανε, να πανε για υπνο και ετσι δε στηλωνονται. Αλλα οπως και να το κανεις τους κανουν εντυπωση. Αν τα πετυχω στο σπιτι κανουν φασαρια για να τα δουνε.

Για τα κοριτσιστικα, αλλο και αυτο τι προβαλλουν! μου φαινεται εκει ειναι πιο δυσκολα τα πραματα. :?

Το θεμα ειναι οσο μεγαλωνουν θα ζητανε ο,τι κανουν και οι αλλοι, σημερα τα πατατακια, τα κοκοποπς, τα τερατα, αυριο το κινητο και το πλει-στεισον και δε ξερω και εγω τι αλλο. Εχει χαθει το μετρο και θελει πολυ προσπαθεια για να κρατησουμε ισορροπιες. Και η αυστηρη απαγορευση φερνει το αντιθετο αποτελεσμα.

Πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν να "επιλέγουν" απο μόνα τους

την ποιότητα και όχι την σαβούρα.

α μπραβο! αλλα ειναι πολυ μικρα για να το καταφερουν :(

α μπραβο! αλλα ειναι πολυ μικρα για να το καταφερουν :(

πες πες όμως κάτι μένει...

ο δικός μου 5,5 ετών πλέον δεν θέλει να δει σφουγγαράκη, λέει ότι είναι χαζός (δεν είναι δική μου έκφραση αυτή μόνος του την διάλεξε.....!!!)

εγώ απλά είπα 5-6 φορές ότι δεν μου αρέσει ...

χεχεχε

Και η αυστηρη απαγορευση φερνει το αντιθετο αποτελεσμα.

Αυτό φοβάμαι!

Μια φορά είχα γνωρίσει μια υπάλληλο στον Κυριακίδη του Πειραιά

με την οποία είχαμε πιάσει αρκετή ώρα την συζήτηση

και μου είπε οτι είχε σπουδάσει ρεφλεξολογία

και οτι ήταν γενικώς ένας πολύ εναλλακτικός τύπος

δεν είχε κάνει κανένα εμβόλιο στα παιδιά της,

δεν είχε δώσει να φάνε ποτέ μοσχάρι και αγελαδινά προιόντα

και τελοσπάντων πρόσεχε πάρα πολύ τη διατροφή των παιδιών.

Το αποτέλεσμα τελικά ήταν

(μου είπε πολύ απογοητευμένη)

οτι ο ένας της ο γιός ο μεγάλος (τώρα πια στην εφηβεία)

είχε στραφεί με τα μούτρα στις κοκα-κόλες

και στα σουβλάκια! :-(

Αυτά φοβάμαι!.......

Το αποτέλεσμα τελικά ήταν

(μου είπε πολύ απογοητευμένη)

οτι ο ένας της ο γιός ο μεγάλος (τώρα πια στην εφηβεία)

είχε στραφεί με τα μούτρα στις κοκα-κόλες

και στα σουβλάκια! :-(

Αυτά φοβάμαι!.......

Αυτο φοβαμαι δεν προκειται να το αποφυγουμε! Πολυ δυσκολα ενα παιδι σε τετοια ηλικια να μην ακολουθησει το κοπαδι, αλλωστε ειναι νοστιμα τα ατιμα κι εμεις τα ιδια καναμε. Μας πηρε χρονια να καταλαβουμε και να επιβαλουμε στον εαυτο μας οτι δεν πρεπει να τα τρωμε.

Μονο αν υπαρχουν σοβαρα θεματα υγειας μπορουν να εκπαιδευτουν σε τετοιο βαθμο που να μη τα καταναλωνουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...