Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

αν ομως εξω εχει υγρασια, τοτε αντι να πολεμας το προβλημα το ενισχυεις ετσι δεν ειναι; Δηλ τωρα πχ που ειναι βροχερος ο καιρος, ειναι χειροτερα.

Εγώ βρίσκω ότι ακόμη και αν βρέχει είναι πολύ καλύτερα ν' ανοίξω τα παράθυρα παρά να τα αφήσω κλειστά.

Βέβαια εξαρτάται και από την περιοχή, εμείς εδώ πέρα έχουμε αρκετά ξηρό κλίμα, το καταλαβαίνω από το δέρμα μου που με "τραβάει" τώρα το χειμώνα παρόλο που έχει τάση προς λιπαρότητα.

Πολλές φορές απλώνω τα ρούχα μέσα για να δημιουργηθεί υγρασία γιατί αν έχω τα καλοριφέρ ξηραίνεται πολύ η ατμόσφαιρα.

Εμάς η ντουζιέρα πιάνει μούχλα στις γωνίες γιατί είναι πλαστική, μεγάλο λάθος να μην βάλω γυάλινη αλλά ήτανε πολύ ψηλό το κόστος!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να πω κατι για καποιους που εχουν κανει request να μπουν στην ομαδα gaps του facebook. Για καποιο λογο μερικα ατομα δεν επιτρεπει το φεις να τα κανω αποδεκτα, δεν καταλαβαινω γιατι. Δεν ξερω αν θα λυθει το θεμα τις επομενες μερες, ελπιζω να μπορειτε να διαβαζετε οσα λινκς σας ενδιαφερουν μιας και το γκρουπ ειναι ανοιχτο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εγώ βρίσκω ότι ακόμη και αν βρέχει είναι πολύ καλύτερα ν' ανοίξω τα παράθυρα παρά να τα αφήσω κλειστά.

Βέβαια εξαρτάται και από την περιοχή, εμείς εδώ πέρα έχουμε αρκετά ξηρό κλίμα, το καταλαβαίνω από το δέρμα μου που με "τραβάει" τώρα το χειμώνα παρόλο που έχει τάση προς λιπαρότητα.

Πολλές φορές απλώνω τα ρούχα μέσα για να δημιουργηθεί υγρασία γιατί αν έχω τα καλοριφέρ ξηραίνεται πολύ η ατμόσφαιρα.

Εμάς η ντουζιέρα πιάνει μούχλα στις γωνίες γιατί είναι πλαστική, μεγάλο λάθος να μην βάλω γυάλινη αλλά ήτανε πολύ ψηλό το κόστος!

ενταξει στο Γερακα εχει παντου νερα! ακομα και στο υπογειο εχουμε αντλια για να αντλει τα νερα που μαζευονται στο υπεδαφος. Γιαυτο για μενα τα ρουχα μεσα δεν ειναι λυση και εχω φοβερο προβλημα με το στεγνωμα των ρουχων.

Ναι βάφη είναι κι εμείς περάσαμε 1,5 χρόνο χωρίς τίποτε. Τώρα που αρχίσαμε καλοριφέρ κλπ μου φαίνεται έγινε το πρόβλημα... Εντάξει σε εμάς δεν είναι μεγάλο αλλα δεν θέλω να το αφήσω να προχωρήσει.. Θα δοκιμάσω με tea tree και θα σας πω... Εμάς έχει μια κακοτεχνια η μπανιέρα και κρατάει γύρω γύρω νερά όταν κανεις μπάνιο και πιστεύω ότι απο αυτο δημιουργείται το πρόβλημα...:mad:

και αυτη η βαφη δεν θα ειναι οικολογικη φανταζομαι; θυμοσαστε μαρκα;

Θα ρωτησω τον αντρα μου και θα σου πω, αν υπαρχει και οικολογικη δλδ.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Το βλέπω καλό σήμάδι αυτό, γράφανε στα Yahoo Groups σήμερα ότι τα βραδυνά ξυπνήματα (όχι στα βρέφη) συνδέονται με GAPS (προβλήματα στο πεπτικό).

εχεις λινκ για αυτο το thread?

χανομαι στα μηνυματα στο yahoo αν και ειναι πολυ ενδιαφεροντα..

Θα ψάξω το βράδυ αλλά ανανεώνονται τόσο γρήγορα τα τόπικς εκεί πέρα που χάνομαι κι εγώ, ό,τι προλάβω και διαβάσω δηλαδή!

Χθες στα καλα καθουμενα ο μικρος εκανε ενα συγκαμμα κοκκινο δαχτυλιδι. Χωρις κακα και χωρις να εχει μεινει ωρα με την πανα. Δεν καταλαβαινω τι το προκαλεσε, δεν εφαγε κατι περιεργο. Μονο εριξα λιγο χυμο λαχανο στο ζωμο του. Το χω ξανακανει ομως κι αυτο. Καμμια ιδεα?

εχεις λινκ για αυτο το thread?

χανομαι στα μηνυματα στο yahoo αν και ειναι πολυ ενδιαφεροντα..

Το βρήκα εύκολα, δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις:

http://health.groups.yahoo.com/group/GAPSdiet/message/62745

Χθες στα καλα καθουμενα ο μικρος εκανε ενα συγκαμμα κοκκινο δαχτυλιδι. Χωρις κακα και χωρις να εχει μεινει ωρα με την πανα. Δεν καταλαβαινω τι το προκαλεσε, δεν εφαγε κατι περιεργο. Μονο εριξα λιγο χυμο λαχανο στο ζωμο του. Το χω ξανακανει ομως κι αυτο. Καμμια ιδεα?

μήπως τελικά σε πείραξε εσένα το αλεύρι από τα αμύγδαλα στο ψωμί, αλλά όχι κάτι πολύ έντονο να το παρατηρήσεις; Μήπως τον πειράζουν εκείνον τα αμύγδαλα ακόμη; Θηλάζει ο μικρός έτσι δεν είναι;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Θυμάμαι οτί όλες τις βαφές τις είχαμε πάρει σουπερ οικολογικές (οτι καλύτερο μπορούσαμε να βρούμε δηλαδή) οπότε μάλλον οικολογικό θα είναι και του μπάνιου αλλά δεν μπορώ να το πω με 100% σιγουριά.

Yugup3.png

Βέρα, πολύ χάρηκα με την βελτίωση όπως την περιγράφεις στο #6230

Λογικά και το GSE βοηθάει στην μούχλα.

Συνεχίζοντας την intro παρατηρώ μεγάλη δίψα, έλλειψη πείνας. Χθες έφαγα και λίγο φρέσκο μήλο, με χάλασε λίγο.

Διαβάζοντας και πάλι το βιβλίο κατάλαβα πως τα πολλά πρωτεϊνούχα γαλακτοκομικά (κεφίρ, γιαούρτι) έχουν προκαλέσει αραίωση των κενώσεων μου (όχι, δεν θα το ονόμαζα δυσκοιλιότητα).

Η παραγωγή φλένας συνεχίζεται ακάθεκτη, νομίζω πως είναι αποτοξίνωση.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Μουχλα ειναι και η κοκκινιλα που παρατηρω στο πατωμα της ντουζιερας σε καποια πλακακια? Εμενα με εξυπηρετει πολυ και ο ατμοκαθαριστης.Περναω πρωτα τα επιμαχα σημεια με ατμο και μετα με λιγο ξυδι και ελαχιστο τριψιμο με μια βουρτσα φευγει αυτη η κοκκινιλα. Το καλο ειναι οτι θελει ελαχιστη προσπαθεια μετα για να φυγει η βρωμια, σαν να την ξεκολλαει ο ατμος.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

γυρω στα 200 ευρω τον ειχαμε παρει απο ιντερνετικο ελληνικο μαγαζι ηλεκτρικων, θα δω τη μαρκα το απογευμα ομως και θα σου πω. Delonghi νομιζω.

Ναι πολυ ατιμες η υγρασια και η μουχλα! αλλα και η χλωρινη αν τη χρησιμοποιησεις δεν την αναπνεεις μετα;

αυτον ειχαμε παρει

http://www.skroutz.gr/s/277383/Delonghi-DES-16-EW.html

μου αρεσε γιατι δεν ειναι πολυ ογκωδης

Κάνει πολυ θόρυβο?

Λεγανε στα reviews οτι δεν κανει. Αθορυβο δεν το λεω ομως. Το βραδυ που εχει ησυχια ακουγεται αρκετα. Αλλα δεν εχω ακουσει άλλα για συγκριση. Λιγοτερο απο το πλυντηριο βεβαια, περιπου σαν το αιρκοντισιον. Εγω το βαζω οταν λειπουμε παντως γιατι γκρινιαζε ο συζυξ οτι δεν τον αφηνε να κοιμηθει το βραδυ.

Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι εχω τραβηξει δυο μερες τωρα!!! Βαρεθηκα να καθαριζω μουχλα! Βαρεθηκα!!! Με χλωρινη, τιποτα αλλο δεν λειτουργει, ισως γιατι ειναι μεγαλο το προβλημα! Εχω ψοφησει...:-(

Και συνεχεια ξερναει καινουργια μουχλα ο τοιχος...Καθαριζω τωρα και σε δυο ωρες εχει ξαναγεμισει, δεν εχει τελειωμο αυτη η ιστορια...:-(

Εχω στενοχωρηθει πολυ γιατι αναγκαστηκα να διωξω τα παιδια απο το σπιτι, βηχουν κιολας και δεν ξερω τι θα φαει η μικρη. Εκανα μεγαλο κηρυγμα στους γονεις μου, συνηθως με ακουνε, αλλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρη...Εγω μονο το βραδυ κοιμαμαι εκει, την υπολοιπη μερα καθαριζω...:-(:sad::-( Οχι μονο την μουχλα, αλλα και τα μπαζα απο την επισκευη της διαρροης...

Και δεν σχολιαζω καν οτι εκανα ολοκληρη μετακομιση για να παω ζωμους, κρεας, λαχανικα και φρουτα...Τοσο που ξεχασα τις πανες και τωρα ηρθα για να παρω πανες, ξυπνησε η μικρη λερωμενη και δεν ειχα να την αλλαξω. 4:30 η ωρα το πρωι στους δρομους γιατι, εκτος των αλλων, ο ανδρας μου επρεπε να ειναι στη δουλεια σημερα το βραδυ...

Και ειμαστε και η χαρα του κλεφτη γιατι το σπιτι ειναι αρθανοιχτο. Εμπαινα μεσα και ετρεμα μην συναντησω κανεναν απροσκλητο...

Δεν αντεχω αλλο!

Τσεκαρετε τα σπιτια μην σας προκυψει κατι αντιστοιχο, δεν παλευεται!

ΥΓ. Μερκολα δεν τολμω να κοιταξω για τη μουχλα, θα παθω καταθλιψη...

Βερα, δες μηπως το κοκκινο δαχτυλιδι ειναι die-off στο λαχανο, καπου το εχω πετυχει.

Νεραϊδομαμα, περαστικα σας, ξεχασα να σας ευχηθω χθες.

yleap2.png In10p2.png

Alex.... υπομονη!!!!

Να σας ρωτησω κάτι σχετικά με το γιαουρτι. Εφτιαξα με τη γιαουρτομηχανη.... με τη katz μεθοδο και γίδινο γάλα, μαγιά απο πρόβειο.

Το αφησα 24 ωρες, ωστόσο στις 5 ωρες εβγαλα ενα βαζακι για να συγκρινω.

τα αφησα και τα δυο 8 ωρες στο ψυγειο πριν τη δοκιμή.

Λοιπον....αυτο που εβγαλα στις 5 ωρες ηταν ονειρικό! Δηλ ξυνο όσο επρεπε(οσο πχ ενα πηλινο του εμποριου κ λιγο παραπανω) και φοβερη υφη πηχτό και κρεμώδες.

Το αλλο που αφησα 24 ωρες είχα ξυνισει παρα πολυ, σαν να ειχες ριξει λεμόνι, και εναω ηταν ωραιο και πηχτό, οταν το ετρωγες σαν να χωριζόταν κάπως? η υφή ηταν σαν κομμενο....

Είναι τοσο πολυ σημαντικο να γινεται η ζύμωση 24 ωρες? Θλεω να πω μηπως χαλασαν? Χανει κανεις παρα πολλα απο τα προβιοτικά κλπ αν το βγαλει στι ς 5ωρες?

Ρωτάω γιατι και χρονο γλιτώνεις και γιατι ητνα λιιιιιο πιο νοστιμο (οκ δεν με νοιαζει προσωπικα και τοσο γιατι βαζω μελι)

Φοβαμαι μηπως στη 2η περιπτωση ειχαν ξυνισει/κοψει/χαλάσει.

eNeap2.pngNziDp2.png

Δεν είναι τόσο θέμα προβιοτικών αλλά λακτόζης, αν δεν κάνεις GAPS δεν υπάρχει λόγος να το αφήνεις για 24 ώρες.

Ωστόσο εμένα στις 24 ώρες δεν βγαίνει και ιδιαίτερα ξινό, παίζει ρόλο η μαγιά αλλά και το γάλα, το γίδινο βγάζει πιο ξινό και νερουλό γιαούρτι, μια φορά έφτιαξα και όλοι το βρήκαμε άνοστο.

Θα σου δώσω εγώ καλή μαγιά βουλγάρικη που δεν ξινίζει, φτάνει να την φροντίζεις.

Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι εχω τραβηξει δυο μερες τωρα!!! Βαρεθηκα να καθαριζω μουχλα! Βαρεθηκα!!! Με χλωρινη, τιποτα αλλο δεν λειτουργει, ισως γιατι ειναι μεγαλο το προβλημα! Εχω ψοφησει...:-(

Και συνεχεια ξερναει καινουργια μουχλα ο τοιχος...Καθαριζω τωρα και σε δυο ωρες εχει ξαναγεμισει, δεν εχει τελειωμο αυτη η ιστορια...:-(

Άλεξ κορίτσι μου μήπως προσπαθείς μάταια να ανοίξεις μια τρύπα στο νερό;

Γιατί αν υπάρχει εσωτερική διαρροή όσο και να τρίψεις πάλι θα εμφανίζεται!

Τοξικώνεσαι και άδικα με τις χλωρίνες, δες τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το κακό από τη ρίζα του.

Από τα Yahoo Groups:

I was informed today by a certified GAPs practioner that you don't do intro first if you don't have diarrhea or if you aren't having 2 bowel movements a day. I didn't know this and wanted to pass it on.

Jennifer Hampton

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...