Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Έχω μπερδευτεί λίγο:rolleyes:, είμαι στο πρώτο στάδιο από τη δευτέρα και σε γενικές γραμμές είμαι καλά, τα μοναδικά συμπτώματα που έχω είναι δυσκοιλιότητα και πόνος στα κόκαλα, αυτό σημαίνει ότι μένω στο πρώτο στάδιο;

Αν εχεις δυσκοιλιοτητα προχωρας δευτερο. Ποσο κραταει η δυσκοιλιοτητα?

Τι τρως ακριβως? οπονος στα κοκκαλα ειναι die off, εγω ειχα πονους στον ουρανισκο και δεν μπορουσα να φαω για μερες!!

Μπανια κανεις με επσομ και σοδα? Χρειαζονται και βοηθουν στη δυσκοιλιοτητα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κρατάει 4 μέρες...

Έχω φτιάξει chicken stock με legal λαχανικά και το κρέας του κοτόπουλου, προσθέτω και 2 με 3 κουτ της σούπας χυμό από τουρσί την ημέρα, το τελευταίο πρέπει να είναι πολύ για αρχή. Σήμερα θα φτιάξω fish stock. Το stock το φτιάχνω βράζοντας 3 ώρες κόκκάλα και κρέας, έτσι γράφει στο βιβλίο η Campbell αλλά διάβασα ότι το βράζετε πολύ περισσότερο γιατί;

Μπάνια δεν έχω αρχίσει ακόμα είμαι πολύ κρυουλιάρα:) και δεν το μπορώ...

Ναι, είμαι έγκυος είχα την εντύπωση ότι στο είπα αλλά βλέπεις με δυο παιδιά το ξεχνάω ακόμη κι εγώ!

Ακόμη στη γυναικολόγο δεν βρήκα καιρό να πάω και είμαι στον τρίτο μήνα...

Συγχαρητήρια ! Με το καλό !!!

Καλή εγκυμοσύνη να έχεις !!!!

Διαφημίσεις

Κρατάει 4 μέρες...

Έχω φτιάξει chicken stock με legal λαχανικά και το κρέας του κοτόπουλου, προσθέτω και 2 με 3 κουτ της σούπας χυμό από τουρσί την ημέρα, το τελευταίο πρέπει να είναι πολύ για αρχή. Σήμερα θα φτιάξω fish stock. Το stock το φτιάχνω βράζοντας 3 ώρες κόκκάλα και κρέας, έτσι γράφει στο βιβλίο η Campbell αλλά διάβασα ότι το βράζετε πολύ περισσότερο γιατί;

Μπάνια δεν έχω αρχίσει ακόμα είμαι πολύ κρυουλιάρα:) και δεν το μπορώ...

Basika δεν ξερουμε ενα ιστορικο σου, αν ξεκινησες με full gaps, ποσο καιρο, τι προβληματα εχεις γενικως.......αναλογα με τα προβληματα υγειας σου μπορει να ειναι και τα συμπτωματα die off που θα παρουσιασεις. Συνηθως εμφανιζονται εντονα αυτα που σε ταλαιπωρουν.

Το ζωμο απο κρεας τον βραζουμε 2 μισι 3 ωρες. 12 και πανω βραζουμε ζωμο απο κοκκαλα αναλογως το κοκκαλο.

Μπανια πρεπει να κανεις, καθημερινα και περισσοτερα απο οτι λενε σε περιπτωση δυσκοιλιοτητας. Δλδ δεν εχεις ενεργηθει καθολου απο οταν ξεκινησες? Πρεπει να κανεις κατι γι αυτο. Κανονικα κλυσμα αλλα ολοι το αποφευγουμε. Εμενα με βοηθησε ο ομοιοπαθητικος με ενα σκευασμα που μου δωσε (δεν ξερω αν ειναι ιδιοσυγκρασιακο για να στο συστησω) και περα απο δυσκοιλιοτητα ειχα τρομερη κατακρατηση υγρων και πρησμενα ποδια. Με το ομοιοπαθητικο βοηθηθηκα αμεσα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Rosie συγχαρητήρια!!!! Είδες τελικά απέδωσε το λαρδί στο πρόσωπο και το κεφίρ στις μασχάλες κι ας τα κράζαμε.....:P

Έχει δοκιμάσει κανεις αυτό;http://www.iherb.com/Rainshow-r-The-Crystal-Ball-1-Bath-Dechlorinator/16306

FLcUp3.png0BQfp3.png

Rosie συγχαρητήρια!!!! Είδες τελικά απέδωσε το λαρδί στο πρόσωπο και το κεφίρ στις μασχάλες κι ας τα κράζαμε.....:P

...

:D:D:D

χα χα χα, και η αυξημένη libido! :rolleyes:

πᾶν μέτρον ἄριστον

Basika δεν ξερουμε ενα ιστορικο σου, αν ξεκινησες με full gaps, ποσο καιρο, τι προβληματα εχεις γενικως.......αναλογα με τα προβληματα υγειας σου μπορει να ειναι και τα συμπτωματα die off που θα παρουσιασεις. Συνηθως εμφανιζονται εντονα αυτα που σε ταλαιπωρουν.

Το ζωμο απο κρεας τον βραζουμε 2 μισι 3 ωρες. 12 και πανω βραζουμε ζωμο απο κοκκαλα αναλογως το κοκκαλο.

Μπανια πρεπει να κανεις, καθημερινα και περισσοτερα απο οτι λενε σε περιπτωση δυσκοιλιοτητας. Δλδ δεν εχεις ενεργηθει καθολου απο οταν ξεκινησες? Πρεπει να κανεις κατι γι αυτο. Κανονικα κλυσμα αλλα ολοι το αποφευγουμε. Εμενα με βοηθησε ο ομοιοπαθητικος με ενα σκευασμα που μου δωσε (δεν ξερω αν ειναι ιδιοσυγκρασιακο για να στο συστησω) και περα απο δυσκοιλιοτητα ειχα τρομερη κατακρατηση υγρων και πρησμενα ποδια. Με το ομοιοπαθητικο βοηθηθηκα αμεσα.[/quote

Vera ευχαριστώ για την απάντηση, πρώτα θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλες σας γιατί όλο αυτό είναι δύσκολο...ειδικά όταν το εφαρμόζεις και στα παιδιά σου...

Δεν προλαβαίνω να γράψω άλλα πάω τα παιδιά στις δραστηριότητές τους συνεχ μετά...:P

Ναυτίες, αναγούλες κτλ καμία απολύτως (γι' αυτό και το ξεχνάω!), και συμπτωματικά σήμερα το πρωί διάβαζα τα FAQs της Campbell για την εγκυμοσύνη και αναφέρει ότι αυτά οφείλονται στο τοξικό φορτίο, όσο πιο έντονα τόσο μεγαλύτερο είναι!

Πολύ ενδιαφέρον αυτό! Συγχαρητήρια Rosie!!

Διαφημίσεις

Eνδιαφερον αρθρο για την ιλαρα και τη διατροφη! (ακολουθει ενα μικρο κομματι μονο, διαβαστε το)

Measles are marvelous, PhD Immunologist Dr. Tetyana Obukhanych explains why

“I read that if your body has plenty of vitamin A you wonʼt get measles, and if you have measles, eating fruit and vegetables high in vitamin A are helpful for healing,”

is therefore in line with scientific knowledge.

It should be noted, however, that fruit and vegetables do not contain vitamin A per se

(retinoids), but rather beta-carotene, which can be converted to real vitamin A by the

liver. It is retinoids, not beta-carotene, that play a direct role in the above-described antiviral protection in partnership with interferon.

Therefore, the sources of real vitamin A, such as milk/butter from grass-fed cows (i.e.,

cows on pasture, not in feedlot) or high quality cod liver oil, might be necessary in daily

nutrition in addition to fruit and vegetables for the purposes of building up vitamin A

reserves.

http://www.examiner.com/article/measles-are-marvelous-phd-immunologist-dr-tetyana-obukhanych-explains-why

Εχετε φτιάξει τέτοια οδοντοκρεμα;

Εγώ περίμενα να μου τελειώσει της weleda και τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιώ το μείγμα αλάτι-σόδα-colodial silver. Είναι πολύ δυνατό! Μάλιστα την 1η μερα μου ήταν σχεδόν αδύνατον να το βάλω πάνω σε συγκεκριμένη περιοχή (πορσελάνινο δόντι). Την επομένη καλύτερα και φαντάζομαι όσο πάει τόσο πιο ανεκτό.

Αλλα το ελεγα και στην Βέρα τηλεφωνικά ότι υποψιαζομαι να μου προκάλεσε τον ερεθισμένο λαιμό. Μου φάνηκε πολυ μεγάλη η σύμπτωση. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τρομερή βροχή σήμερα...

Εκτός από δυσκολιότητα δεν έχω τπτ άλλο προς το παρόν,ευτυχώς...δεν ξεκίνησα με full gaps αλλά με intro, επειδή νιώθω μπερδεμένη με πολλά πράγματα είναι κάτι άλλο που μπορώ να με βοηθήσει να ακολουθήσω σωστά το πρόγραμμα; το βιβλίο εννοείται ότι το'χω

Ξεκίνησα τη gaps γιατί έχω ένα δερματικό πρόβλημα το οποίο την τελευταία φορά που εμφανίστηκε έγινε πιο έντονο και επίμονο. Σας διαβάζω καιρό τώρα και μου'χουν κάνει τρομερή εντύπωση τα όσα γράφετε, πολλά από αυτά τα έχω περάσει και εγώ πχ εγκυμοσύνη με μυκιτιάσεις 1-2 φορές, η μικρή μου όταν θήλαζε έβγαζε μύκητες στο στόμα και είχε και αλλεργία στο γάλα, τώρα έχει πρόβλημα με φουσκώνατα στην κοιλιά, θα πρέπει και αυτή κάποια στιγμή να κάνει gaps.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή γιατί έχω 3 ζουζούνια που φωνάζουν όλη την ώρα και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ....μαμά έλα μαμά έλα 100 φορές:D

Σήμερα το απογευμα άρχισαν τα παραπονα από την μεγάλη για πόνο στα αυτιά. Είμαι να σκάσω! Και δεν ανεχεται καθόλου το κρεμμύδι. Το βάζω με το ζόρι και υστερικά κλάμματα. Γιατί όμως πάλι ωτίτιδα μέσα σε έναν μήνα?

Υποψιάζομαι το γιαούρτι που 2 συνεχόμενες φορές το έφτιαξα με Κουκάκη. Υποψιαζομαι δλδ την καζείνη. Κατά τα άλλα δεν έχει αλλάξει κάτι σε όσα τρώει. Υπάρχει λέτε λογική σε αυτό που λέω?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τρομερή βροχή σήμερα...

Εκτός από δυσκολιότητα δεν έχω τπτ άλλο προς το παρόν,ευτυχώς...δεν ξεκίνησα με full gaps αλλά με intro, επειδή νιώθω μπερδεμένη με πολλά πράγματα είναι κάτι άλλο που μπορώ να με βοηθήσει να ακολουθήσω σωστά το πρόγραμμα; το βιβλίο εννοείται ότι το'χω

Ξεκίνησα τη gaps γιατί έχω ένα δερματικό πρόβλημα το οποίο την τελευταία φορά που εμφανίστηκε έγινε πιο έντονο και επίμονο. Σας διαβάζω καιρό τώρα και μου'χουν κάνει τρομερή εντύπωση τα όσα γράφετε, πολλά από αυτά τα έχω περάσει και εγώ πχ εγκυμοσύνη με μυκιτιάσεις 1-2 φορές, η μικρή μου όταν θήλαζε έβγαζε μύκητες στο στόμα και είχε και αλλεργία στο γάλα, τώρα έχει πρόβλημα με φουσκώνατα στην κοιλιά, θα πρέπει και αυτή κάποια στιγμή να κάνει gaps.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή γιατί έχω 3 ζουζούνια που φωνάζουν όλη την ώρα και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ....μαμά έλα μαμά έλα 100 φορές:D

Καλώς όρισες και από μένα! :D

κατ αρχάς ξεκίνησες πολύ λαθος! Σταματάς άμεσα την ίντρο και ξεκινάς την φουλ γκαπς για έναν μήνα και μετά ξεκίνα την ίντρο αν θες. Πρέπει να δώσεις χρόνο στο σώμα σου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Τώρα το σοκ θα είναι πολύ μεγάλο. Και εχεις και 3 παιδιά...

Δεύτερη συμβουλή: Δεν ξέρω πόσο είναι το μωρό ου με τις αλλεργίες, αλλά καλο είναι να ξεκινήσετε μαζί. Γιατί σίγουρα χρειάζεται αυτήν την διατροφή από τα λεγόμενα σου και όσο πιο μικρό τόσο πιο εύκολο. Επίσης όταν βλέπει ότι τρώει τα ίδια και η μαμά τα δέχεται πιο εύκολα. :wink:

Για την δυσκοιλιοτητα: Κάθε μερα μπάνιο με άλατα ή σόδα ή ξύδι. Δυσκολεύεσαι να αποτοξινωθείς. Οπότε με την φουλ γκαπς για αρχή θα είσαι καλύτερα. Μάλιστα η Κάμπελ το λέει ότι η ιντρο συστηνεται για την διαρροια. Αλλά αν υπάρχει τάση για δυσκοιλιοτητα, τότε μπορείς να μείνεις και στην φουλ γκαπς. (υποθετω ότι δεν υάρχει αυτοάνοσο στην μέση, ε?) Δώσε έμφαση στους χυμούς. Θα βοηθησουν πολύ.

Ό,τι θες να ρωτάς, ευχαριστως να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Να έχεις και το βιβλίο παραμάσχαλα. Λύνει πολλές απορίες. Επίσης πρέπει να βρεις χρόνο να διαβάσεις το θέμα απότην αρχή κρατώντας σημειώσεις. Θυμίσου με, θα μάθεις πολλά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εδώ γιατροί, οπότε παίρνουμε την υγεια μας στα χέρια μας, αλλα με πολύ διαβασμα για σωστή πληροφόρηση. Δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολο :cool:

Σφραγίσματα μαύρα έχεις?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Οχι, φερις μαμ γιατι η ωτίτιδα μπορει να ειναι και ιογενής έτσι δεν είναι?

Mα ήταν ιογενής την πρώτη φορά, γιατί κολλησαμε κι εγώ και το μωρό. ΚΑι το πιθανότερο και τώρα. Αλλά η κάθε μία πέρασε την ίωση διαφορετικά. Εγώ με πόνο στον λαιμό και βήχα, το μωρό με πράσινη μύξα, βρογχικά και μάτια που έτρεχαν σαν πύον και η μεγάλη ωτίτιδα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν ήταν σε καλό επίπεδο το ανοποιητικό της δεν θα την/μας χτύπαγε έτσι η ίωση. Επομένως γιατί δεν είναι ανεβασμένο το ανοσοποιητικό? Κάνω κάτι λάθος? Και πού?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Nαι, θα έλεγα ότι υπάρχουνε προβλήματα στο ανοσοποιητικό σας ειδικά στης μεγάλης... οι ωτίτιδες ειδικά είναι κλασικό σύμπτωμα GAPS.

Κάτι σας πάει πίσω, ίσως η καζεϊνη ίσως και το χλώριο, σου το είπα για το χλώριο, για μένα είναι πολύ σημαντικό τα μπάνια με μη-χλωριωμένο νερό.

Δες και στα Yahoo Groups, άνοιξε thread πρόσφατα για τα μπανια με χλωριωμένο νερό.

Δεν μπορώ να γράψω και πολλά, είναι πάνω μου η μικρή...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ωχχχχ....ακυρο δλδ για το Σαββατο? Κι ανυπομονουν τα παιδια να δουν τους φιλους τους!

Κοιμήθηκε επιτέλους...

Fairy's mom ήθελα να σου πω ότι αποκλείεται να τρέχει κάτι με τη διατροφή σας, φροντίζεις πάρα πολύ τη διατροφή σας και τρώτε πολύ σωστά, πχ τους ζωμούς και τα αυγά σας καθημερινά κτλ.

Εγώ τέτοιο πρόγραμμα δεν τους έχω, είμαι πιο τεμπέλα, μόνο στις τροφές προβιοτικών επιμένω.

Επόμενως, όπως λέει και η Campbell, μετά αρχίζεις να εξετάζεις το περιβάλλον σου για "εμπόδια". Χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρει το νερό (όχι μόνο το χλώριο, εξάλλου στις υπόλοιπες χώρες δεν χλωριώνεται το νερό, είναι τριτοκοσμική πρακτική!), τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τοξικά στο καθημερινό περιβάλλον από μπογιές κτλ.

Μήπως να είναι η υπερβολική υγρασία στο μπάνιο που μου είπες;

Θα την βρεις την άκρη, μην ανησυχείς!

Vera εμείς πάντως ανυπομονούμε για Monsuno! :lol:

Με μια επιφύλαξη γιατί ο άντρας μου άρχισε να είναι down σήμερα, δεύτερη φορά αυτό το χειμώνα που κρυολογεί, οι υπόλοιποι μας μια χαρά.

Τι να του κάνω που δεν ακούει;

H μικρή εδώ και μερικές βδομάδες σταμάτησε να ξυπνάει το βράδυ, κοιμάται σερί 10 ώρες τουλάχιστον.

Το βλέπω καλό σήμάδι αυτό, γράφανε στα Yahoo Groups σήμερα ότι τα βραδυνά ξυπνήματα (όχι στα βρέφη) συνδέονται με GAPS (προβλήματα στο πεπτικό).

Κι εμένα με απασχολούσε αυτό, ειδικά μια και θέλω να αποθηλάσω (Ελίνα ούτε λόγος για τάντεμ, ανατριχιάζω μόνο στην ιδέα! :lol:).

Της επέτρεψα να φάει και λίγο ρύζι την Κυριακή και δεν υπήρξε αντίδραση, φοβόμουνα τη δυσκοιλιότητα.

Πρέπει όμως να βγάλουμε το χειμώνα χωρίς να αρρωστήσουμε για να πω ότι θα σταματήσουμε την GAPS, φοβάμαι τη μικρή πολύ.

Ωχχχχ....ακυρο δλδ για το Σαββατο? Κι ανυπομονουν τα παιδια να δουν τους φιλους τους!

Eγώ ανυπομονούσα πιο πολύ από τα παιδιά! :-( Για να δούμε πώς θα πάει αλλά το βλέπω χλωμό

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Έχει πάνω από χρόνο που κάνει GAPS η μικρή και πάει καλά, δεν έχει ούτε ένα σύμπτωμα GAPS πια.

Θέλω να μπορώ να της κάνω κανένα ρύζι, κινόα κτλ γιατί τωρα δεν τα φτιάχνω καθόλου και τα στερώ και από τον μικρό.

Αλλά όπως είπα αυτό θα εξαρτηθεί από τις ιώσεις φέτος, το αδύνατό της σημείο ήτανε το αναπνευστικό, αν δεν υποτροπιάσει τότε θα τη σταματήσω από την αυστηρή διατροφή.

Κοιμήθηκε επιτέλους...

Fairy's mom ήθελα να σου πω ότι αποκλείεται να τρέχει κάτι με τη διατροφή σας, φροντίζεις πάρα πολύ τη διατροφή σας και τρώτε πολύ σωστά, πχ τους ζωμούς και τα αυγά σας καθημερινά κτλ.

Εγώ τέτοιο πρόγραμμα δεν τους έχω, είμαι πιο τεμπέλα, μόνο στις τροφές προβιοτικών επιμένω.

Επόμενως, όπως λέει και η Campbell, μετά αρχίζεις να εξετάζεις το περιβάλλον σου για "εμπόδια". Χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρει το νερό (όχι μόνο το χλώριο, εξάλλου στις υπόλοιπες χώρες δεν χλωριώνεται το νερό, είναι τριτοκοσμική πρακτική!), τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τοξικά στο καθημερινό περιβάλλον από μπογιές κτλ.

Μήπως να είναι η υπερβολική υγρασία στο μπάνιο που μου είπες;

Θα την βρεις την άκρη, μην ανησυχείς!

Λοιπόν έχεις δίκιο! Πρέπει να κάνω κάτι για το χλωριο άμεσα! Δεν γίνεται να χτυπιέμαι κάθε μέρα σε κουζίνα και όχι μόνο και να με πηγαίνει πίσω ενας περιβαντολογικός παράγοντας. Θα παραγγείλω άμεσα του μπανιου. Αλλά της βρύσης είναι αδύνατον ακόμα. :-( Είναι πολύ στενάχωρο να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και να μην μπορείς

Επίσης η διαφορά σε σχέση με πέρισυ είναι η θέρμανση. Φέτος είναι ελλιπέστατη. Οπότε σίγουρα εχουν ανεβει και τα επίπεδα υγρασίας. Αλλά να μας έχει επηρε'ασει τόσο πολύ? Είμαι πολύ προβληματισμένη και στεναχωρημένη.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...