Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Παντως, ακομη αναρωτιεμαι ποτε προλαβαινετε και τα κανετε ολα. Σημερα δεν δουλευα, το σπιτι μαζεψα μονο, τις εξωτερικες δουλειες τις ανελαβε ο ανδρας μου που εχει αδεια, ζωμο, σουπες και "πατατες" κολοκυθας εφτιαξα μονο... και τα 'χω παιξει! Ασε που με κοιταζουν υποπτα και δυο πλυντηρια ασιδερωτα!

Και οσο σκεφτομαι οτι φτιαχνετε μεχρι και σαμπουαν...(παρα πολυ καλο, δεν το χαλαλισα σε εμενα, ελουσα τα μικρα, μοσχοβολανε! :-))

Διαβασες το κατεβατο που εγραψα μερικες μερες νωριτερα? Θα βρεις τροπο να κανεις δουλειες μαζεμενες και να μαγειρευεις για κανα δυο μερες. Θα βρεις το ρυθμο σου και θα οργανωθεις. Και φυσικα θα αφησεις διαφορες δουλειες του σπιτιου πισω. Να βρεις ενα τροπο να μη κουραζεσαι σωματικα και ψυχολογικα γιατι καθε μερα τα ιδια και τα ιδια ειναι ψυχοφθορο. Αλλα θα συνηθισεις που θα παει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δυστυχως αναγκαστικα να γινω μια απο τις πολυ διαβασμενες μαμαδες στο θεμα αυτισμος ... οταν εκανα στον γιο μου "ειδικες" διαιτες απο το εξωτερικο, τα βιβλια που αγοραζα κατεληγαν να διαβαζονται απο τις "αυθεντιες" του χωρου στην Ελλαδα... Τα προβληματα στο εντερο του γιου μου (παρουσιαστηκαν 2 χρονια μετα την αρχικη διαγνωση) ηταν αποτελεσμα κακηστης διατροφης ... ετρωγε μονο μακαρονια, πατατες τηγανιτες κ γαλα. τπτ αλλο ! Δεν ειχα ομως τοτε την δυναμη να παλεψω κ με αυτο ... ειηα ν αντιμετωπισω βλεπεις το θηριο του αυτισμου ! Μολις βαλαμε φυτικες ινες, φρουτα, λαχανικα, οσπρια κ μειωσαμε το γαλα στο 1/3 (επινε 1,5 λιτρο την μερα, γιατι να φαει κατι αλλο ?!) ουσιαστικα δλδ ακολουθησε μεσογειακη διατροφη, αλλαξε ολη η συμπεριφορα του εντερου κ ο ιδιος γαληνεψε ! ευχαριστω για τις πληροφοριες ηδη πηρα πληροφοριες για την gaps :)

Να σαι καλα! Οτι πληροφοριες χρειαζεσαι εδω ειμαστε. Φτιαξαμε μια σελιδα και στο facebook οπου μαζευουμε λινκς, αρθρα και πληροφοριες. Αν παρακολουθησεις το site της Καμπελ θα διαβασεις ιστοριες απο γονεις με αυτιστικα παιδια που εκαναν θαυματα ακολουθωντας τη διατροφη.

Δεν ειναι καθολου τυχαιο που ετρωγε αυτες τις τροφες, τις τραβανε τα παθογονα του εντερου, ειναι η τροφη τους. Οταν κανουμε την θεραπευτικη ιντρο και τις κοβουμε χρησιμοποιωντας παραλληλα προβιοτικα τα παθογονα αυτα πεθαινουν προκαλωντας με τις τοξινες τους εντονα συμπτωματα στον οργανισμο. Ακομα και σε μας που δεν εχουμε τοσο σοβαρα προβληματα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Υπάρχουν εξετάσεις που ελέγχουν την τοξικότητα του εντέρου; Για λέγε; Γιατί πολλοί δεν πιστεύουν στην τοξικότητα.

τοξικοτητα στο αιμα (ορο κ πλασμα), στην τριχα κ στα νυχια εξετασαμε κ τα αποτελεσματα ηταν δραματικα ... ολα τα τοξικα στο max ! βαρια μεταλλα παντου... τεσ πα δεν πιστευω συγνωμη οτι ειχε να κανει το συγκεκριμενο ουτε με τον αυτισμο ουτε με το εντερο του. πιο πιθανο θεωρησαμε τα εμβολια που ειχαν γινει τους προηγουμενους 6 μηνες για την τοξικοτητα

Σιγουρα τα βαρεα μεταλλα προερχονταν απο τα εμβολια (γι αυτο και δεν εμβολιαζουμε τα παιδια μας, ειναι πολυ πιθανον να αντιδρασουν ασχημα στα εμβολια). Διαβασε το βιβλιο και θα καταλαβεις πως συνδεονται ολα αυτα. Τα εξηγει παρα πολυ ωραια!

Διαφημίσεις

Καλως ορισες στην παρεα μας! Πολυ ενδιαφερουσα η ιστορια σας και αποδεικνυει ποσο ευστοχη ειναι η συνδεση του προβληματικου εντερου με τον αυτισμο. Θα μας ενδιεφερε πολυ να μαθουμε λεπτομερειες που σιγουρα θα βοηθουσαν αλλους γονεις με αυτιστικα παιδια. Δυστυχως αρκετοι δεν εχουν το κουραγιο να ασχοληθουν με τη διατροφη των παιδιων ισως επειδη δεν μπορουν να πιστεψουν οτι μπορει να βοηθησει. Εμαθα προσφατα οτι ενας ξαδερφος μου στο εξωτερικο, που δεν εχω δει απο κοριτσακι εχει γιο 9 ετων με αυτισμο, του εξηγησα καποια πραγματα σχετικα με τη διατροφη αλλα μου πε οτι ο γιος του τρωει (κλασικα) ελαχιστα -κι επισης απαραδεκτα- πραγματα και χαλαει τον κοσμο αν δεν τα βρει στο τραπεζι. Και καταλαβα οτι εχουν αποδεχθει την κατασταση και δεν διανοουνται καν να το ψαξουν περισσοτερο.

Μπορει ο γιος σου να ειναι αρκετα μεγαλος, νομιζω ομως οτι μιας και ηδη εχετε κανει σωστα βηματα θα σε βοηθουσε πολυ να διαβασεις το βιβλιο. Σιγουρα μπορεις να τον βοηθησεις περισσοτερο δοκιμαζοντας αυτα που προτεινει η gaps και πιστευω οτι θα βρεις πολυ ενδιαφερον το βιβλιο.

ευχαριστω για το καλωσορισμα, καλως σας βρηκα ! εγω αντιθετα απο εσας ισως, πιστευω οτι ο αυτισμος επιρεαζει το εντερο κ οχι το αντιθετο. οπως ηδη ανεφερα τα προβληματα διατροφης στον γιο μου αρχισαν 2 χρονια μετα την διαγνωση δεν προηγηθηκαν αυτης ... καταλαβαινω παρα παρα πολυ καλα τους γονεις που δεν εχουν το κουραγιο να πολεμισουν με τις διατροφικες εμμονες των παιδιων τους (ποσο μαλλον οταν αυτα ειναι ΔΑΔ,ΥΛΑ κλπ), γιατι ειναι ενας πολυ επιπονος αγωνας ... αρχικα ! εαν ο γονιος δεν ειναι ετοιμος να τον δωσει καλυτερα να μην αρχισει καθολου... οσο εγω δεν ημουν αποφασισμενη ο γιος μου με χορευε ... μολις το πηρα αποφαση (οτι εμπαινε στο τραπεζι μπορουσε μονο να φαει, εμεινε 3 μερες νηστικος ) τοτε καταλαβε οτι τα αστεια ειχαν τελειωσει... αλλαζοντας κ πλουτιζοντας παντως την διατροφη των παιδιων τους θα γινει η ζωη τους ευκολοτερη κ η υγεια των παιδιων τους θα βελτιωθει. Σημερα ο γιος μου τρωει τα παντα ... σχεδον ! δεν τρωει συκωτι ή φαβα αλλα αυτα δεν τα τρωνε κ τα αλλα δυο μου παιδια που δεν εχουν τετοια διαγνωση. επισης μαγειρευει μονος του αμα χρειαστει ... :)

Σιγουρα τα βαρεα μεταλλα προερχονταν απο τα εμβολια (γι αυτο και δεν εμβολιαζουμε τα παιδια μας, ειναι πολυ πιθανον να αντιδρασουν ασχημα στα εμβολια). Διαβασε το βιβλιο και θα καταλαβεις πως συνδεονται ολα αυτα. Τα εξηγει παρα πολυ ωραια!

εγω τα παιδια μου τα εμβολιαζω, ομως κανω επιλογη εμβολιων ! δεν θα παιξω οθτε με την υγεια των παιδιων μου αλλα ουτε κ το παιχνιδι των εταιριων ! επιλεκτικα κ πολυ προσεκτικα ! :)

Διαβασες το κατεβατο που εγραψα μερικες μερες νωριτερα? Θα βρεις τροπο να κανεις δουλειες μαζεμενες και να μαγειρευεις για κανα δυο μερες. Θα βρεις το ρυθμο σου και θα οργανωθεις. Και φυσικα θα αφησεις διαφορες δουλειες του σπιτιου πισω. Να βρεις ενα τροπο να μη κουραζεσαι σωματικα και ψυχολογικα γιατι καθε μερα τα ιδια και τα ιδια ειναι ψυχοφθορο. Αλλα θα συνηθισεις που θα παει.

θελω κ εγω συνταγες για σαμπουαν για τα "πιτσιρικια" μου κ για την μανουλα τους φυσικα ! μπορειτε να βοηθησετε παρακαλω ??? ευχαριστωωωωωω ! :)

Να σαι καλα! Οτι πληροφοριες χρειαζεσαι εδω ειμαστε. Φτιαξαμε μια σελιδα και στο facebook οπου μαζευουμε λινκς, αρθρα και πληροφοριες. Αν παρακολουθησεις το site της Καμπελ θα διαβασεις ιστοριες απο γονεις με αυτιστικα παιδια που εκαναν θαυματα ακολουθωντας τη διατροφη.

Δεν ειναι καθολου τυχαιο που ετρωγε αυτες τις τροφες, τις τραβανε τα παθογονα του εντερου, ειναι η τροφη τους. Οταν κανουμε την θεραπευτικη ιντρο και τις κοβουμε χρησιμοποιωντας παραλληλα προβιοτικα τα παθογονα αυτα πεθαινουν προκαλωντας με τις τοξινες τους εντονα συμπτωματα στον οργανισμο. Ακομα και σε μας που δεν εχουμε τοσο σοβαρα προβληματα.

ποια ειναι η σελιδα στο φατσοβιβλιο παρακαλω ?

ποια ειναι η σελιδα στο φατσοβιβλιο παρακαλω ?

https://www.facebook.com/groups/316617988427214/

Διαφημίσεις

Καλημέρα αν και μου φαίνεται ότι έχει γίνει απόγευμα πια (ναι είναι 7 το πρωί αλλά έχω τρεις ώρες που διαβάζω ήδη). Δυο γρήγορες ηλίθιες ερωτήσεις.

Μας πειράζει το πορτοκάλι. οκ μέχρι να το δεχτούμε το αποφεύγουμε. Θα τον πειράξει και ψημένο (π.χ. πάπια ή κοτόπουλο με πορτοκάλι; )

Και να χρησιμοποιήσω λέτε το θερμόμετρο με τις υπέρυθρες για το γιαούρτι; Κατερίνα έρχομαι για demo γιατί αδυνατό να το χειριστώ ούτως ή άλλως. Ξέρω ότι έχεις μάστερ στο θέμα.

Σας φιλώ φεύγω για σχολείο....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Miriki κάνε μια δοκιμή και για τα δύο!

Κι εγώ στην αρχή της GAPS δεν ανεχόμουνα τα εσπεριδοειδή, δεν μου προκαλούσανε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά δεν ένιωθα καλά όταν τα έτρωγα.

Τώρα βάζω χυμό πορτοκαλιού (μανταρίνι, σαγκουίνι κτλ) μαζί με κεφίρ νερού (σε αναλογία 3 κεφίρ: 1 χυμό) και το καταναλώνω χωρίς πρόβλημα (είχα ιδαίτερο πρόβλημα με το χυμό), γίνεται τόσο νόστιμο σαν Fanta και σκέψου ότι το κεφίρ το ζυμώνω 4-5 μέρες για να φύγει όλη η ζάχαρη!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Μιρικι μου στην αρχή της διατροφής την πειραζαν τα εσπεριδοειδή και μαγειρεμενα. Αργότερα την πειραζαν μόνο τα ωμά οπότε εξαρτάται την φάση της αλλεργιας που βρίσκεται το παιδι. Εμείς Φαντασου είχαμε φτάσει σε σημείο να πινω εγω ένα πορτοκαλακι και μέσω του θηλασμου να κάνει τρομερές διαρροιες όποτε μάλλον θα πρεπει να πειραματιστεις...

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε θερμόμετρο αλλα πάντα μου πετυχαίνει με τον τροπο της Γιωτας... Θα το κανεις εκτός φούρνου και θέλεις το θερμόμετρο; Δεν ξέρω κατα πόσο θα δείξει την εσωτερική θερμοκρασία...

Περήφανη μανούλα μπράβο καταρχάς που το ψάχνεις και ΚΑΤ δεύτερον για το κουράγιο σου! Αξίζει πιστεύω να διαβάσεις το βιβλίο και να δεις τον φαύλο κύκλο που δημιουργείται στον οργανισμό, το πως συνδέεται το τοξικό φορτίο με τα παθογονα μικρόβια και τις εντερικες διαταραχές. Δεν προκαλεί το ένα το άλλο αλλα αλληλοεπηρεαζονται και έχουν επιπλέον και το τοξικό φορτίο των εμβολιων και γενικά των χημικών να επιβαρύνει την όλη κατάσταση...

Θα σε βοηθήσει να ξεκαθάρισεις πολλά ερωτηματικά και να ενώσεις τα αταιριαστα τα μέχρι τώρα κομμάτια του παζλ.

Yugup3.png

Ρώτησα γιατί δεν θυμόμουν καν αν το είχες αναφέρει. Και γιατί μου έκανε εντυπωση ένας εργαζόμενος αρκετες ώρες και με πολλες δραστηριοτητες να κανει ίντρο. Η Καμπελ το λεει ξεκάθαρα ότι άτομα πολύ δραστήρια καλό είναι να μένουν στην φουλ γκαπς.

Όσο για το να με πείσεις :confused: Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πείσεις κανέναν για τις επιλογές σου' date=' εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό[/quote']

Πράγματι είναι αρκετά δύσκολο αλλά είναι εφικτό, θέληση να υπάρχει.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι το 8ώρο στο γραφείο όπου για ζέσταμα υπάρχουν μόνο μικροκύματα - και φυσικά δεν τα χρησιμοποιώ. Ταιριάζει το "Πενία τέχνας κατεργάζεται". Όμως μάλλον δεν θα αργήσω να περάσω στην full gaps.

Παρατηρώ ότι οι κενώσεις μου είναι κάπως αραιές από τότε που ξεκίνησα, σημειώνω ημερομηνίες: 14, 18 & 21. Είναι πρόβλημα άραγε αυτό;

πᾶν μέτρον ἄριστον

θα το κανω σιγουρα σε καποια στιγμη ! οσο για το κουραγιο μου δεν νομιζω οτι εκανα τπτ διαφορετικο απο αυτο που θα εκανε καθε γονιος απλα δεν δεχτηκα το "δεν γινεται" ως απαντηση ποτε μου ! :)

Διαφημίσεις

Τα προβληματα στο εντερο του γιου μου (παρουσιαστηκαν 2 χρονια μετα την αρχικη διαγνωση) ηταν αποτελεσμα κακηστης διατροφης ... ετρωγε μονο μακαρονια, πατατες τηγανιτες κ γαλα. τπτ αλλο !

Ηθελα να σου πω επ αυτου......το προβλημα προυπηρχε απλα τοτε βγηκε στη φορα με εντονα συμπτωματα. Εγω μετα τη δευτερη γεννα μου αρχισα να εχω συνεχεια διαρροιες. Αυτο δεν προκληθηκε τοτε απλα χειροτερεψε και δημιουργηθηκε μεγαλο προβλημα μετα απο μια δεκαετια τουλαχιστον κακης χρησης αντιβιωτικων και μαλλον απο την παιδικη μου ηλικια που μου εδινε η μητερα μου αβερτα αντιβιωσεις για καθε ιωση χωρις να φροντιζει για προβιοτικα. Λιγο λιγο, σιγα σιγα καταστραφηκε το εντερο μου και το μπαμ εγινε μετα τη γεννα σε συνδυασμο με ενα αποστημα που επαθα στην εγκυμοσυνη. Για να φθασεις στο σημειο να εχεις εντονα προβληματα, πονους και ειλεο θελει ενα χρονικο διαστημα που θα περασει ασυμπτωματικο, όπου το εντερο σιγα σιγα καταστρεφεται η χλωριδα του και γεμιζει τοξινες. Δεν γινεται απο τη μια μερα στην αλλη.

Πράγματι είναι αρκετά δύσκολο αλλά είναι εφικτό, θέληση να υπάρχει.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι το 8ώρο στο γραφείο όπου για ζέσταμα υπάρχουν μόνο μικροκύματα - και φυσικά δεν τα χρησιμοποιώ. Ταιριάζει το "Πενία τέχνας κατεργάζεται". Όμως μάλλον δεν θα αργήσω να περάσω στην full gaps.

Παρατηρώ ότι οι κενώσεις μου είναι κάπως αραιές από τότε που ξεκίνησα, σημειώνω ημερομηνίες: 14, 18 & 21. Είναι πρόβλημα άραγε αυτό;

Μπορεις να φτιαχνεις γιαουρτι στο φουρνο! :P

νΑΙ ειναι προβλημα, δεν πρεπει να ξεπερνουν τις 36 ωρες οι κενωσεις, σημαινει οτι μπλοκαρει η αποτοξινωση και κανεις δυσκοιλιοτητα. Δεν αποτοξινωνεσαι οπως πρεπει και δεν θα μπορεις να προχωρησεις.Αυτο πρεπει να το λυσεις ειτε με διαφορους τροπους ειτε με κλυσμα ειτε με ομοιοπαθητικη (αυτο εκανα εγω)

Καποιοι ξεκινουν τους χυμους αν δεν μπορουν να το λυσουν.

Ηθελα να σου πω επ αυτου......το προβλημα προυπηρχε απλα τοτε βγηκε στη φορα με εντονα συμπτωματα. Εγω μετα τη δευτερη γεννα μου αρχισα να εχω συνεχεια διαρροιες. Αυτο δεν δημιουργηθηκε τοτε απλα χειροτερεψε και δημιουργησε μεγαλο προβλημα μετα απο μια δεκαετια τουλαχιστον κακης χρησης αντιβιωτικων και μαλλον απο την παιδικη μου ηλικια που μου εδινε η μητερα μου αβερτα αντιβιωσεις για καθε ιωση χωρις να φροντιζει για προβιοτικα. Λιγο λιγο, σιγα σιγα καταστραφηκε το εντερο μου και το μπαμ εγινε μετα τη γεννα σε συνδυασμο με ενα αποστημα που επαθα στην εγκυμοσυνη. Για να φθασεις στο σημειο να εχεις εντονα προβληματα, πονους και ειλεο θελει ενα χρονικο διαστημα που θα περασει ασυμπτωματικο, όπου το εντερο σιγα σιγα καταστρεφεται η χλωριδα του και γεμιζει τοξινες. Δεν γινεται απο τη μια μερα στην αλλη.

φυσικα κ δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη, γι αυτο κ τα προβληματα παρουσιαστηκαν μετα απο ενα μεγαλο διαστημα που ειχε αποκλεισει τις τροφες που ετρωγε πριν. Μαλλον δεν το εξεφρασα εγω σωστα. Οταν σταματησε να τρvει φρουτα, λαχανικα φυτικες ινες μετα απο 6-8 μηνες αρχισαν τα προβληματα με τις κενωσεις του. Οταν βρηκα το κουραγιο να πατησω ποδι κ να του επιβαλω ξανα τις παραπανω τροφες σε ενα μηνα ειχε λυθει το προβλημα κ εκτοτε δεν αντιμετωπισαμε ξανα προβλημα. Θεωρω λοιπον οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση ειχε να κανει με την κακη του διατροφη. Οσο για την αντιβιωση ... δεν εχει παρει ποτε του ως σημερα ουτε καν οταν χειρουργηθηκε για αμυγδαλες ! Εκτιμω τοσο τα καλα της αντιβιωσης που μονο οταν δεν υπαρχει αλλη λυση μπαινει σπιτι μας !

Aν διαβασεις το βιβλιο θα καταλαβεις γιατι αυτες οι τροφες δημιουργουν προβλημα, οπως κι επισης γιατι μπορει σε καποιες περιπτωσεις το προβλημα να μη λυθει με λαχανικα και φρουτα. Επισης θα καταλαβεις γιατι πολλα παιδια με αυτισμο εχουν τα ιδια πεπτικα προβληματα με το γιο σου.

Η Campbell λέει ότι ένα μικρό ποσοστό αυτιστκών παιδιών ή παιδιών με άλλες ψυχολογικές διαταραχές δεν παρουσιάζουνε πεπτικά προβλήματα.

Παρόλα αυτά όταν ακολουθήσουνε το πρωτόκολλο της full GAPS θεραπεύονται από τα προβλήματά τους αυτά!

Το ίδιο ισχύει και για μας τους ενήλικες, εγώ για παράδειγμα δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα πέψης, ακόμη και σε γαστρεντερίτιδες δεν κάνω ποτέ διάρροιες!

Ούτε και δυσκοιλιότητα, ιδιαίτερα φουσκώματα κτλ.

Αλλά είχα διάφορα μικροπροβλήματα (πχ πολυκιστικές ωοθήκες, ασταθείς κύκλους) και το πιο σοβαρό ήτανε οι πολύ επώδυνες ημικρανίες που είχα.

Τώρα ένα 1+ χρόνο μετά την GAPS όλα αυτά εξαφανίστηκαν, ούτε για δείγμα δεν έχω ημικρανία πια! :D

Απλά σε περιπτώσεις μη-πεπτικών προβλημάτων η θεραπεία είναι πιο εύκολη λέει η Campbell, δεν απαιτείται Intro GAPS γιατί φαίνεται ότι το πεπτικό δεν είναι σε άσχημη κατάσταση, αντέχει πολύ ακόμη (αλλά όχι για πάντα αν συνεχίσουμε τις καταχρήσεις!).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Aν διαβασεις το βιβλιο θα καταλαβεις γιατι αυτες οι τροφες δημιουργουν προβλημα, οπως κι επισης γιατι μπορει σε καποιες περιπτωσεις το προβλημα να μη λυθει με λαχανικα και φρουτα. Επισης θα καταλαβεις γιατι πολλα παιδια με αυτισμο εχουν τα ιδια πεπτικα προβληματα με το γιο σου.

τι δεν λεω σωστα ...? ο γιος μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ κανενα πεπτικο προβλημα πλεον ! εγιναν ακομα κ εξετασεις για τροφικες δυσανεξιες .το ειχε οσο η διατροφη του δεν ηταν ισορροπημενη. Εχει να παρουσιασει προβλημα πανω απο 12 χρονια, χαιρει ακρας υγειας κ πιστεψτε με εαν ειχα πεισθει οτι καποια διαιτα θα εκανε καλο σε ενα απο τα παιδια μου θα την ακολουθουσα ! το εκανα αλλωστε στο παρελθον με τον μεγαλο μου ως παρεμβαση στον αυτισμο. Ξερετε ποσες διαιτες υπαρχουν παγκοσμιως που ισχυριζονται οτι βοηθανε στον αυτισμο ??? πρεπει να ειχαμε τοτε ακολουθησει τις μισες ... διολου απιθανο η στερηση ζαχαρης ας πουμε να βοηθαει ενα αυτιστικο κ οχι μονο παιδι, γιατι περιοριζει την υπερκινητικοτητα, αλλα εαν δεν υπαρχουν για μενα αποδειξεις για να ακολουθησεις κατι τοτε δεν εχει νοημα. Αποφασισα για τα παιδια μου ν ακολουθησω την μεσογειακη διατροφη με οσο το δυνατον πιο φυσικα. δεν αμφιβαλω καθολου οτι ι συγκεκριμενη διαιτα ειναι αποτελεσματικη για την καθε μια σας ξεχωριστα, αλλα εγω δεν εχω κανεναν λογο να την ακολουθησω. Και ιατρικα εαν το δουμε ακομα η κρητηκη διατροφη θεωρηται η κορυφαια στον κοσμο ... γιατι θα επρεπε να στραφω καπου αλλου? δεν ειμαι αντιθετη και φυσικα θελω να μαθω για την gaps (απο χτες ηδη εχω ενημερωθει αρκετα) απλα δεν εχουμε λογο να την ακολουθησουμε :)

Αν δεν σε ενδιαφερει η διατροφη τοτε δεν εχουμε και λογο να το συζηταμε.

Η Campbell λέει ότι ένα μικρό ποσοστό αυτιστκών παιδιών ή παιδιών με άλλες ψυχολογικές διαταραχές δεν παρουσιάζουνε πεπτικά προβλήματα.

Παρόλα αυτά όταν ακολουθήσουνε το πρωτόκολλο της full GAPS θεραπεύονται από τα προβλήματά τους αυτά!

σωστα λεει αλλα εκεινο που δεν αναφερει ειναι οτι τα παιδια που εχουν το πεπτικο προβλημα εχουν κ διατροφικες εμμονες. εαν ξεπεραστουν αυτες οι εμμονες λυνεται κ το προβλημα ... κ δεν θελω να μπω στην διαδικασια εαν εκανε η κοτα το αυγο η το αυγο την κοτα. Παιδια με πεπτικο προβλημα πρεπει ν αλλαξουν την διατροφη τους, ποια διαιτα θα ακολουθησει ο γονιος το ξερει εκεινος καλυτερα απο τον καθε ειδικο. αυτη ειναι η γνωμη μου ...

Αν δεν σε ενδιαφερει η διατροφη τοτε δεν εχουμε και λογο να το συζηταμε.

εγω παλι αντιθετως πιστευω κ στις συζητησεις κ στις γνωσεις ... η διατροφη με ενδιαφερει παρα πολυ κ παντα πιστευω οτι εχουμε να μαθουμε οσα κ να ξερουμε. εαν αυτο δεν ειναι αποδεκτο ...

σωστα λεει αλλα εκεινο που δεν αναφερει ειναι οτι τα παιδια που εχουν το πεπτικο προβλημα εχουν κ διατροφικες εμμονες. ...

και όμως, το αναφέρει και αυτό!

καλώς ήλθες ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...