Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Το θεμα ειναι οτι κεφιρ νερου και κομπουχα που μπορει να πιει δεν επιτρεπεται στην ιντρο. Και τα τουρσια, λαχανο ειδικα ουτε να το δει. Με το ζορι αν βαλω λιγο ζουμι στο ζωμο του, αν ομως το παρει μυρωδια δεν πινει με τιποτα. Για να τον βαλω να πιει λιγο απο το καροτοζουμο χθες, οπου ειχα και λιγο λαχανοζουμο ειδα κι επαθα. Αναγκαστηκε να πιει μετα απο φοβερους εκβιασμους και ασχημες καταστασεις κι αυτο το ξερναγε. Δεν γινεται να το ξανακανω αυτο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Vera αφού του αρέσουνε τα πατατάκια κολοκύθας μπορείς να του πεις ότι δεν θα τα φάει αν δεν πιεί ένα μικρό ποτηράκι κεφίρ γάλακτος (στόχος μου είναι ένα φλυτζανάκι του καφέ τη μέρα για τη μικρή) ή μερικές κουταλίτσες γιαούρτι ή sour cream.

Μπορεί να αντιδράσει στην αρχή αλλά συνήθως πιάνει.

Καροτόζουμο δεν το θέλει ούτε και η δικιά μου, αλλά δεν επιμένω γιατί πίνει αρκετό κεφίρ νερού κάθε μέρα.

Με το τουρσί είναι με τις μέρες της, αυτό τον καιρό δεν το θέλει αλλά μπορεί να φάει και καμιά τριανταριά ελιές με κάθε γεύμα.

Απαγορεύονται αυτές στην Ίντρο άραγε; Κυρίως λίπος έχουνε.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αμα δεν θελει κατι Ροζι, δεν το τρωει οτι και να του κανεις. Υποχωρει μονο σε αυτα που αποδεχεται ουτως αλλως, ουσιαστικα κανει τα ναζια για το παιχνιδι οχι επειδη δεν θελει να φαει την τροφη.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Το πρόβλημά μου όμως είναι άλλο... έχω πολλά μαύρα σφραγίσματα. Ο οδοντίατρός μου, όταν του είπα να τα αφαιρέσουμε πριν μείνω έγκυος, μου είπε ότι αυτά είναι βλακίες και δεν χρειάζεται. Μάλιστα συμβουλέυτικα και δεύτερο γιατρό και μου είπε τα ίδια πράγματα... βλακωδώς επαναπαύτικα.

Το θέμα είναι τώρα, ότι έχω ραντεβού μαζί του να μου φτιάξει ένα δόντι που έχει σπάσει και το οποίο είναι σφραγισμένο με αμάλγαμα, εάν δεν έχει την κατάλληλη τεχνική και τα μέσα να το αφαιρέσει, δεν θα μου κάνει μεγαλύτερη ζημιά?

Αυτό μπορεί να επηρεάσει μέσω θηλασμού και το παιδί?

Θα μπορούσατε, μια είστε ενημερωμένες πάνω στο θέμα αυτό, να μου στείλετε με πμ τα στοιχεία κάποιου ολιστικού οδοντιάτρου?

Πολυ δυσκολα να βρεις οδοντιατρο στην Ελλαδα που να παραδεχθει κατι τετοιο. Εγω βολευομουν σε απλα σφραγισματα σε ενα εδω στην γειτονια και καθε φορα καναμε την ιδια κουβεντα για την φθοριωση (που δεν κανω στο γιο μου) και καθε φορα επεμενε οτι ειναι ασφαλης. Ειναι κοντα, αρκετα φθηνος οποτε βολευομουν. Οταν κακη ωρα ειδα οτι ανοιξε ενα μαυρο σφραγισμα αποφασισα να παω σε ολιστικο να μου το βγαλει. Μπορει να ειναι πολυ ακριβοτερα αλλα τουλαχιστον δεν θα φαω το μισο σφραγισμα. Ετσι σιγα σιγα θα τα αφαιρεσω (ελπιζω) ολα. Κριμα να παρει και το μωρο υδραργυρο! Σου εστειλα πμ με τα στοιχεια που ζητησες.

Κορίτσια σήμερα μιλαγα με τον κουνιάδο μου ο οποίος γνωρίζει αρκετά πράγματα περί καλλιεργειών ακόμα και βιολογικών' date=' γιατί ασχολείται με καλλιεργειες και ο ίδιος και μου είπε να μην πιστεύω για βιολογικά καρύδια και αμύγδαλα. Οτι αυτά δεν ψεκάζονται και όταν τους ρίχνουν κάτι, αυτό είναι αυγά πασχαλιάς για να εκκολαφθούν και να μην πιάσουν τιποτα. Βεβαια παραδεχτηκε ότι η τιμή των αμυγδάλων ήταν πολύ καλή, αλλά αμφιβάλλει για την ονομασία βιολογικά σε αυτά τα δύο είδη.

Εχει δίκιο άραγε? Ξέρετε κάτι εσείς?[/quote']

Για το ράντισμα δεν ξέρω αλλά υπάρχει περίπτωση να μην ρίχνουν χημικό λίπασμα;;;

katerinoula23 όταν σου έβαλα χρήματα στον λογαριασμό σου σε χρέωσε κάτι; Δεν μου βγάζει πλέον επιλογή στο web banking να χρεωθώ τα έξοδα και των δύο τραπεζών. Χθες έβαλα χρήματα σε λογαριασμό παραγωγού, στην Εθνική, και μου είπε ότι τον χρεώσανε 4 ευρώ... Είναι δυνατόν; Να χρεώνουν εμένα 50 λεπτά και αυτόν 4 ευρώ! Απαράδεκτο μου φαίνεται. Δες αν σε χρέωσε και εσένα η τράπεζα σου τόσο πολύ να σου στείλω την διαφορά, οκ?

Διαφημίσεις

Αν διαβάσεις όμως στα Yahoo Groups κάποια παιδάκια με σοβαρό πρόβλημα κάντιτας δεν τρώνε κανένα startchy veggie (πχ κολοκύθα, καρότο) για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και πάνε μια χαρά, κάνουνε anti-candida GAPS (με καθοδήγηση συνήθως από practitioner).

Γι' αυτο εγω αγχωνομαι! Μου λειπει πολυ ενας practitioner! :-( Ειναι τοσες πολλες οι αποφασεις που πρεπει να παρει κανεις για τον τροπο εφαρμογης της διαιτας και ποτε κανεις δεν ειναι σιγουρος οτι πηρε την σωστη...:-(

Ayto με προβληματιζει εδω και καιρο. Πως ξερω αν εχει σοβαρο προβλημα καντιντα ο μικρος? Εσυ Αλεξ γιατι το πιστευεις?

Γιατι εκανα ενα μικρο διαγνωστικο τεστ, χημικο μεν, αλλα με βοηθησε να δω που βρισκομαστε: εβαλα dactarin σε αυτο το τοσο επιμονο συγκαμμα που δεν ανταποκρινοταν ουτε σε κορτιζονουχο κρεμα. Και...ουπς! εξαφανιστηκε μετα απο δυο εφαρμογες. Εννοειται οτι ξαναρθε μετα, αλλα πλεον ειμαι σιγουρη οτι αντιμετωπιζουμε θεμα candida.

Απο την λευκη γλωσσα?

Η γλωσσα της ειναι παραδοξως τελεια. Αλλα, οπως ξερεις, δεν ειναι στανταρ το που θα "βγαλει" την candida καθε οργανισμος.

Επισης, θεωρω δεδομενο οτι αν η μαμα εχει candida, εχει και το μωρο...:-(

Λεω μηπως πρεπει να του περιορισω κι εγω καροτα και κολοκυθα? Απο την αλλη τι θα τρωει? Μονο κρεας?

Εγω δεν θα το εκανα, ειδικα στο σταδιο που ειστε. Αν πιστευες οτι εχετε μεγαλο θεμα με candida, ισως θα επρεπε να εχει γινει στα πρωτα σταδια. Και παλι ισως. Τωρα, συμφωνω με rosie, αυξανεις τα προβιοτικα. Ασε που δεν μοιαζει να εχετε τοσο μεγαλο θεμα.

Εγω πηγα low carb τον πρωτο καιρο, ειχα τρομερη διψα, στομα σαν παπουτσι και συχνοουρια. Με το που αυξησα την κολοκυθα συνηλθα. Ο μικρος δεν εδειξε ποτε να εχει ιδιαιτερο θεμα,

Εκεινο που με προβληματιζει στα παιδια ειναι οτι δεν μπορουν να εκφρασουν ο,τι νιωθουν και μπορει να μην αξιολογηθουν και σωστα οι αντιδρασεις τους. Απο αυτη την αποψη, ειναι καλυτερα να ειναι το παιδι πιο μεγαλο, απο ολες τις αλλες βολευει να ειναι μικρο. Εγω στην μικρη κανω ο,τι θελω, το κριτηριο της γευσης της δεν εχει προλαβει να "χαλασει" με αποτελεσμα να τρωει ο,τι της δωσω.

Γιατί οι κάψουλες δεν απορροφούνται πάντα και οι Campbell κάπου σε μια συνέντευξή της λέει ότι χωρίς αυτές δεν επέρχεται θεραπεία.

Γιατί άντε και σκότωσες την κάντιτα, αν το έντερο δεν επαναποικιστεί με καλή χλωρίδα τότε θα είναι στείρο και πάντα ευάλωτο στα παθογόνα, με το πρώτο γλυκό/αμυλώδες θα βρίσκουνε εύφορο έδαφος.

Και φυσικά αυτό ισχύει για όλους μας μια ζωή, ανεξάρτητα από την GAPS, εφόσον δεν πήραμε καλή χλωρίδα κατά τη γέννησή μας ή τη σκοτώσαμε μετά με φάρμακα κτλ.

Και στο βιβλιο λεει οτι τα προβιοτικα δρουν στο εντερο βοηθωντας τη λειτουργια του, αλλα δεν το επαναποικιζουν. Δεν εχουν βρει, λεει, τροπο να επαναποικιστει το εντερο με τα προβιοτικα, το ψαχνουν. Γι' αυτο και οι gaps ασθενεις πρεπει να παιρνουν προβιοτικα εφ' ορου ζωης, οχι απαραιτητα με τη μορφη σκευασματων.

Οι ανθρωποι που δεν ειναι γκαπς απο τη γεννηση δεν χρειαζονται προβιοτικα σε καθημερινη βαση.

Μακαρι να τα ηξερα αυτα πριν τρια χρονια, αλλα τελικα αν δεν παθεις, δεν μαθαινεις...:?.

Ευχαριστω για την πληροφορια για το λαδι, ειχα ενα αγχος μηπως χαλασε. Τωρα, βεβαια, δεν ειμαι καθολου σιγουρη τι ειχε το αλλο μεσα που το κρατουσε υγρο μεσα στον χειμωνα...:?

yleap2.png In10p2.png

Alex έχεις δίκαιο, δεν το εξέφρασα σωστά, το έντερο δεν επαναποικίζετε δυστυχώς ποτέ, μόνο κατά τη γέννα (φ.τ.) υπάρχει η μοναδική δυνατότητά μας να αποικίσουμε σωστά το έντερο.

(και τώρα πειραματίζονται με μεταμοσχέσεις κοπράνων)

Γι' αυτό και οι τροφές/ροφήματα ζύμωσης μας είναι απαραίτητες σχεδόν σε κάθε γεύμα όπως λέει και η Campbell (αλλά όχι οι κάψουλες), μας παρέχουνε προστασία μέσω "προσωρινών" ευεργετικών μικροοργανισμών (transient flora).

Κατσε γιατι μπερδευτηκα. Εννοεις οτι δεν εχει σημασια αν τα αμυγδαλα ειναι βιολογικα γιατι ολες οι καλλιεργειες δεν ψεκαζονται ή οτι αποκλειεται να ειναι βιολογικα αυτα που βρηκατε επειδη η τιμη τους ειναι πολυ καλη? Ενδιαφερομαι και εγω για αμυγδαλα.

Επισης, αφου ασχολειται, ρωτα τον οποτε τον ξαναδεις αν ολα λειτουργουν σωστα στις βιολογικες λαϊκες. Μου ετυχε κατι περιεργο πριν λιγες εβδομαδες. Μολις ειχα ψωνισει απο εναν παγκο οταν με πλησιασε μια κυρια λεγοντας μου να μην ξαναψωνισω ειδικα επειδη εχω παιδια (τα ειχα μαζι μου) γιατι ο συγκεκριμενος δεν εχει βιολογικα. Του εχουν κανει, λεει, καταγγελιες (και η ιδια) αλλα καποιο "δοντι" εχει και δεν χανει την αδεια. Προβληματιστηκα λιγο ειναι αληθεια...

Εννοουσα ότι τα αμυγδαλα και τα καρυδια δεν ψεκαζονται από χημικά φάρμακα. Αυτό μου είπε τουλάχιστον. Για λιπάσματα δεν ξέρω ζαχαρίνι, θα τον ρωτήσω όμως. Με έβαλε πάντως σε σκέψεις να πάρω και συμβατικά,γιατί σίγουρα θα ξεμείνω.

Όσο για τις πιστοποιησεις, μου είπε να ρωτήσω ποιος πιστοποιεί τους παραγωγούς που ψωνίζω και να μου πει πόσο % πιθανοτητες υπάρχουν να είναι οκ τα προιοντα του. Μου είπε ότι μόνο έναν φορεα εμπιστευεται και αυτόν ως καλυτερο συγκριτικά με τους άλλους.

Με παραγωγό που εχω γνωριστεί στην λαική κα μιλάμε αρκετά φιλικά (εχουμε ανταλλάξει και τηλ, για να καταλαβετε) μου είπε σε συζητηση μας ότι καλά κανω και δεν εμπιστεύομαι όλους τους πάγκους. Ακόμα και ο ίδιος επιλέγει από πού θα ψωνίσει. Και φυσικά συμφωνούσε με την εξαίρεση στις επιβαρημένες περιοχές.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αλεξ σχετικά με την ίντρο και τους φόβους σου γα τους υδατανθρακες θα σου πω την δική μας εμπειρια από την κόρη μου.Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Η δικιά μου λόγω διαροιας (αποτοξίνωση) έμεινε από λάθος ενημέρωση δική μου στο 1ο στάδιο αρκετό καιρό. Το παιδί έφτασε στο σημείο να είναι σαν κοτόπουλο. ΑΛΛΑ θεωρώ ότι ήταν σε σημείο ελεγχόμενο. Αν έβλεπα ότι παει να ξεφύγει η κατασταση προφανώς και θα της έδινα να φάει κάτι απαγορευτικό για το στάδιο που είμασταν. Οι πολύ δύσκολες μέρες ήταν ουσιαστικά πολύ λίγες και ήταν οι μέρες που πέρασε την ketosis. Αν όμως δεν είχε περάσει αυτήν την φάση, προφανώς θα αργουσε πολύ το έντερο να αρχίσει να σφραγίζει. Οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για μία τέτοια κατάσταση.

Να έχεις εμπιστοσύνη στο μητρικό σου ένστικτο είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω. Άσε πίσω την ιατρική σου ταυτότητα και λειτούργησε στην ίντρο ως μαμά. Ελπίζω να καταλαβαίνεις πώς το εννοώ...

Πρεπει να πάω..γραφω και βιαστικά πάλι

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Να έχεις εμπιστοσύνη στο μητρικό σου ένστικτο είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω. Άσε πίσω την ιατρική σου ταυτότητα και λειτούργησε στην ίντρο ως μαμά. Ελπίζω να καταλαβαίνεις πώς το εννοώ...

Nαι' date=' καταλαβαινω πώς το λες...Και μην νομιζεις, το παλευω. Το ο,τι εγω πηρα αποφαση αναβολης (ή και ματαιωσης, θα δειξει) των εμβολιων ειναι τρελη καταπιεση της ιατρικης μου ιδιοτητας. Κοινως, την εχω βαλει κατω και την παταω! :lol:

Οσο για τη δυσκολη φαση, το ξερω οτι θα την περασουμε. Ελπιζω να μην κρατησει πολυ επειδη ειναι μικρουλα. Μπορα ειναι, θα περασει και μετα ολα θα ειναι καλυτερα...

Μεταφραση για τα [b']tarry[/b] black poop? To tarry δεν σημαινει επιβραδυνω?

Παντως, ακομη αναρωτιεμαι ποτε προλαβαινετε και τα κανετε ολα. Σημερα δεν δουλευα, το σπιτι μαζεψα μονο, τις εξωτερικες δουλειες τις ανελαβε ο ανδρας μου που εχει αδεια, ζωμο, σουπες και "πατατες" κολοκυθας εφτιαξα μονο... και τα 'χω παιξει! Ασε που με κοιταζουν υποπτα και δυο πλυντηρια ασιδερωτα!

Και οσο σκεφτομαι οτι φτιαχνετε μεχρι και σαμπουαν...(παρα πολυ καλο, δεν το χαλαλισα σε εμενα, ελουσα τα μικρα, μοσχοβολανε! :-))

yleap2.png In10p2.png

@Alex

Πράγματι, και εγώ χάνω πολύ χρόνο στην κουζίνα πλέον!

Μεσαστούρα ίσως να το εχεις πει πιο παλιά και να μην το θυμάμαι' date=' αλλά εσύ ποια θέματα παλεύεις με την ίντρο? Αν δεν σε πειράζει να τα μοιραστείς..[/quote']

Δεν την αγνόησα αυτήν την ερώτηση :)

Λοιπόν νωρίτερα έγραψα για τους γονείς μου, ας γράψω τώρα και για μένα.

Τι θέματα έχω λοιπόν και κάνω gaps: Για αρχή να αναφέρω, όπως έγραψα πριν λίγες μέρες, ότι σίγουρα είναι καλά θαμμένα οπότε μπορεί να έχω και πράγματα που δεν ξέρω.

Πιτυρίδα με τριχόπτωση, ξηροδερμία, τάση προς διάρροια, τρίξιμο δοντιών (βρουξισμός) από μικρός, μπόλικη αναστάτωση όταν κοιμάμαι, αυτά από τα σωματικά.

Από τα ψυχικά και διανοητικά: ελλειμματική προσοχή, καταναλωτισμός, ίσως, μανία / υπομανία με θέματα που κατά καιρούς καταπιάνομαι. Ένα από αυτά είναι η διατροφή (στα 15 μου ήμουν για κάποιο διάστημα vegan)., άλλο θέμα η ομοιοπαθητική άλλο η φυσική γέννα & vbac (ξέρω, άσχετο και άκαιρο) και γενικά κυρίως θέματα που αφορούν την υγεία. Όλα αυτά σαφώς περισσότερο τα τελευταία 4-5 χρόνια (δες μύξωμα παρακάτω).

Ένα άλλο θέμα είναι το μύξωμα που αφαιρέθηκε χειρουργικά το 2008. Η συμβατική ιατρική δεν δίνει απάντηση στην λόγο της δημιουργίας του, η ομοιοπαθητική απαντάει «προδιάθεση». Η απλοϊκή προσέγγιση λέει πως «πάει και τελείωσε». Όμως πιστεύω πως το αίτιο υπάρχει ακόμα και ελπίζω μέσω αυτής της διατροφής ο οργανισμός να το αντιμετωπίσει (σημείωση: η σύσταση του ήταν σαν βλέννα). Από την εγχείρηση αυτή και μετά βγήκαν πολύ έντονα στο προσκήνιο και τα ψυχικά μου θέματα, μανία / υπομανία όπως ήδη έγραψα, (και ίσως έχουν φανεί αυτά και στα γραπτά μου), υπερένταση σε συγκεκριμένες συνθήκες που μέσω τις έλλειψης ύπνου και ξεκούρασης μπορεί να δημιουργήσει – φαύλος κύκλος – ακόμα μεγαλύτερη υπερένταση, ειδικά στο νοητικό κομμάτι.

Κατανοώ πως ακόμα και η απόφαση να κάνω την gaps ίσως είναι μέρος αυτών των θεμάτων μου, μαζί με την γενική μου διάθεσή για πειραματισμό με διατροφές. Δεν ξέρω αν σε έπεισα αν έχω σοβαρό λόγο ή όχι, η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ ξέρω. Αν έχω κάτι είναι καλά θαμμένο, κληρονομημένο και die off μέχρι τώρα δεν έχω καταλάβει. Εξαίρεση ίσως είναι οι μύξες και τα φλέματα από τον λαιμό που συνεχίζουν με σταθερό ρυθμό και μπόλικες πάνω από μια βδομάδα τώρα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Δεν μπορούσα να μην το αντιγράψω αυτό ιδιαίτερα γιατί γνωρίζω ότι κάποιοι γονείς που μας διαβάζουνε έχουνε παιδάκια στο αυτιστικό φάσμα

Η Regina είναι η supermom στα Υahoo Groups για την οποία γράψαμε πιο παλιά με το (πρώην!) αυτιστικό παιδάκι τον Eli.

Hi you guys

Eli continue to transform into a typical four year old little boy. This is huge when he didn't have words until he was three years old. Delayed language skills and hyperactivity was his biggest issue. Yesterday when my hubby was leaving Eli ran and says 'daddy I want to go with you" As they were walking to the car, Eli asked my hubby 'Where are we going? My hubby says we are going to Starbucks to get some tea. Eli says never mind I want to stay with mommy" My hubby ran back in the house to report that. He is picking up language and phrases at a faster pace

This morning while I was cooking he was running after Zoe( doggie) with his fire truck saying he is rescuing Zoe. He really said that!!!

Hugs

Reg

Δεν μπορούσα να μην το αντιγράψω αυτό ιδιαίτερα γιατί γνωρίζω ότι κάποιοι γονείς που μας διαβάζουνε έχουνε παιδάκια στο αυτιστικό φάσμα

Η Regina είναι η supermom στα Υahoo Groups για την οποία γράψαμε πιο παλιά με το (πρώην!) αυτιστικό παιδάκι τον Eli.

ειναι υπεροχο ν ακους οτι ενα παιδι με ΔΑΔ η τυπικο αυτισμο παει πολυ καλα! Τετοια καλα νεα πρεπει ν ακουγονται κ μπραβο που το δημοσιευσες ! :) Aλλα ας μην ξεχναμε οτι ο αυτισμος δεν ειναι γριπη για να περασει... Παρεμβαινουμε δεν θεραπευουμε στον αυτισμο... Οποτε η λεξη πρωην εστω κ σε παρενθεση νομιζω οτι μαλλον ηθελε να δωσει εμφαση στην καλη πορεια του Eli. Ας μου επιτραπει να εχω αποψη ως μητερα παιδιου με αρχικες διαγνωσεις τυπικος αυτισμος -ΔΑΔ κ σημερα στα 17 του με εκπληκτικη πορεια. Ομως ο αυτισμος ειναι εκει, απλα εμεις τον δαμασαμε... :)

Διαφημίσεις

@Κατανοώ πως ακόμα και η απόφαση να κάνω την gaps ίσως είναι μέρος αυτών των θεμάτων μου, μαζί με την γενική μου διάθεσή για πειραματισμό με διατροφές. Δεν ξέρω αν σε έπεισα αν έχω σοβαρό λόγο ή όχι, η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ ξέρω. Αν έχω κάτι είναι καλά θαμμένο, κληρονομημένο και die off μέχρι τώρα δεν έχω καταλάβει. Εξαίρεση ίσως είναι οι μύξες και τα φλέματα από τον λαιμό που συνεχίζουν με σταθερό ρυθμό και μπόλικες πάνω από μια βδομάδα τώρα.

Ρώτησα γιατί δεν θυμόμουν καν αν το είχες αναφέρει. Και γιατί μου έκανε εντυπωση ένας εργαζόμενος αρκετες ώρες και με πολλες δραστηριοτητες να κανει ίντρο. Η Καμπελ το λεει ξεκάθαρα ότι άτομα πολύ δραστήρια καλό είναι να μένουν στην φουλ γκαπς.

Όσο για το να με πείσεις :confused: Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πείσεις κανέναν για τις επιλογές σου, εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Έχοντας διαβάσει τα αρχικά και κάποια μετέπειτα ποστ της, διαβάζοντας τώρα αυτό μου φαίνεται σα να μιλάει για άλλο παδί! Πραγματικά έχω συγκινηθεί πάρα πολύ..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

ειναι υπεροχο ν ακους οτι ενα παιδι με ΔΑΔ η τυπικο αυτισμο παει πολυ καλα! Τετοια καλα νεα πρεπει ν ακουγονται κ μπραβο που το δημοσιευσες ! :) Aλλα ας μην ξεχναμε οτι ο αυτισμος δεν ειναι γριπη για να περασει... Παρεμβαινουμε δεν θεραπευουμε στον αυτισμο... Οποτε η λεξη πρωην εστω κ σε παρενθεση νομιζω οτι μαλλον ηθελε να δωσει εμφαση στην καλη πορεια του Eli. Ας μου επιτραπει να εχω αποψη ως μητερα παιδιου με αρχικες διαγνωσεις τυπικος αυτισμος -ΔΑΔ κ σημερα στα 17 του με εκπληκτικη πορεια. Ομως ο αυτισμος ειναι εκει, απλα εμεις τον δαμασαμε... :)

Κι εσύ επιτρεψε μου να σου πω ότι μιλάς ως μαμά με παιδί με αυτισμό που δεν ακολούθησε την γκαπς. Αυτή η διατροφή γίνεται ως θεραπεια και του αυτισμού μεταξύ άλλων.

Αν ήταν για μένα χαστούκι όταν πρωτοδιάβασα ότι τα ξεσπάσματα και οι φοβίες της κόρης μου οφείλονται στο έντερο και δεν είναι του χαρακτήρα της όπως νομίζαμε και άρα θεραπεύονται (και επιβεβαιωθηκαμε εκ του αποτελέσματος) καταλαβαινω πόσο εξωπραγματικό ακούγεται η θεραπεια του αυτισμού σε γονείς που βιώνουν αυτήν την κατάσταση.

Ας μην ξεχνάς όμως ότι η ιατρική δεν έχει τόσο στενά όρια και υπάρχει περίπτωση να κάνει λάθος το ιατρικό κατεστημένο. Γονείς σαν την Ρεγγίνα που ακολουθούν πιστά αυτό το πρωτόκολλο, είναι εδώ για να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν το gaps σύνδρομο εκ του αποτελέσματος. Και ο καθένας μας βγάζει τα συμπεράσματα του. ;)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Aλλα ας μην ξεχναμε οτι ο αυτισμος δεν ειναι γριπη για να περασει...

Σχετικά με αυτό συγκεκριμένα, δεν θα σε ενδιέφερε να διαβάσεις το βιβλίο της και να δεις πώς επεξηγεί το προβληματικό έντερο και την έντονη τοξικότητα ως αιτία του αυτισμού?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

συγνωμη που ρωταω παλι αλλα δεν καταλαβα... η gaps θεραπευει τον αυτισμο ή καποιες εξαρσεις που εχει ενα παιδι που δεν γνωριζουμε που οφειλονται ? ρωταω με πραγματικο ενδιαφερον παρα το γεγονος οτι στο δικο μου παιδι πια εχουμε σταματησει καθε παρεμβαση.

Σχετικά με αυτό συγκεκριμένα' date=' δεν θα σε ενδιέφερε να διαβάσεις το βιβλίο της και να δεις πώς επεξηγεί το προβληματικό έντερο και την έντονη τοξικότητα ως αιτία του αυτισμού?[/quote']

ασφαλως κ γνωριζω για την τοξικοτητα την οποια μαλιστα με ειδικες εξετασεις που εγιναν στον γιο μου στις ΗΠΑ ειδαμε σε ολο τις το μεγαλειο ! οπως επισης βιωσαμε κ το προβληματικο εντερο φτανοντας στο νοσοκομειο 5 φορες στα προθυρα ειλεου... ομως αλλαζοντας την απαραδεκτη ως εκεινη την στιγμη διατροφη του (ετρωγε μονο 3 σιγκεκριμενες τροφες) αλλαξαμε ριζικα την κατασταση. με ενδιαφερει ομως να μαθω για την gaps κ δεν αντιμετωπιζω τπτ εριστικα οθτε επιθετικα :)

NαιΠαντως, ακομη αναρωτιεμαι ποτε προλαβαινετε και τα κανετε ολα. Σημερα δεν δουλευα, το σπιτι μαζεψα μονο, τις εξωτερικες δουλειες τις ανελαβε ο ανδρας μου που εχει αδεια, ζωμο, σουπες και "πατατες" κολοκυθας εφτιαξα μονο... και τα 'χω παιξει! Ασε που με κοιταζουν υποπτα και δυο πλυντηρια ασιδερωτα!

Και οσο σκεφτομαι οτι φτιαχνετε μεχρι και σαμπουαν...(παρα πολυ καλο, δεν το χαλαλισα σε εμενα, ελουσα τα μικρα, μοσχοβολανε! :-))

Eκπαιδευεσαι στο να μην κάθεσαι μέχρι να μπουν για ύπνο. Και τότε κάθεσαι γιατί δεν μπορείς να κάνεις φασαρία στην κουζίνα μην ξυπνήσουν :lol:

Επίσης εκπαιδευεσαι στο να αγνοείς τον λόφο που γίνεται βουνό για το σίδερο και την σκόνη στα έπιπλα. Το κόλπο είναι να κάνεις λίγο λίγο το σπίτι κάθε μερα. Και από Δευτέρα πάλι από την αρχή. Εγώ πχ σήμερα έκανα μόνο την μπανιέρα και αύριο τουαλέτα και νιπτήρα. Αν τα έκανα όλα δεν θα προλάβαινα να φτιάξω το σαπούνι μου :cool:

Χαίρομαι που σου άρεσε. :-P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

συγνωμη που ρωταω παλι αλλα δεν καταλαβα... η gaps θεραπευει τον αυτισμο ή καποιες εξαρσεις που εχει ενα παιδι που δεν γνωριζουμε που οφειλονται ? ρωταω με πραγματικο ενδιαφερον παρα το γεγονος οτι στο δικο μου παιδι πια εχουμε σταματησει καθε παρεμβαση.

ασφαλως κ γνωριζω για την τοξικοτητα την οποια μαλιστα με ειδικες εξετασεις που εγιναν στον γιο μου στις ΗΠΑ ειδαμε σε ολο τις το μεγαλειο ! οπως επισης βιωσαμε κ το προβληματικο εντερο φτανοντας στο νοσοκομειο 5 φορες στα προθυρα ειλεου... ομως αλλαζοντας την απαραδεκτη ως εκεινη την στιγμη διατροφη του (ετρωγε μονο 3 σιγκεκριμενες τροφες) αλλαξαμε ριζικα την κατασταση. με ενδιαφερει ομως να μαθω για την gaps κ δεν αντιμετωπιζω τπτ εριστικα οθτε επιθετικα :-) .

Κατ αρχας δεν μου φάνηκες ούτε εριστική ούτε επιθετική :-D Συζήτηση κάνουμε και συχνά υπάρχουν διαφωνιες. Αυτό δεν σημαίνει ότι παρεξηγιόμαστε κιόλας :wink:

Gaps σημαίνει gut and psycology (or phyciology) syndrome. Αυτό πρακτικά εσωκλείει αρκετά προβληματα, τόσο νοητικά πχ αυτισμός, σχιζοφρένεια, διασπαση προσοχής, tantrums όσο και σωματικά πχ αλλεργίες, αυτοάνοσα. Συχνά υπάρχει συνδιασμός τους, πχ σε εμας αλλεργίες, tantrums, φοβίες.

Βασίζεται στον αποκλεισμό τροφών που δίνουν τροφή στον υπερπληθυσμό των κακών μικροβίων του εντέρου, έμφαση σε τροφές που θα σφραγίσουν το έντερο, προβιοτικά σε συμπληρώματα και τροφές (γιαουρτια, κεφίρ, τουρσιά), στην αποτοξίνωση μέσα από κλύσματα (εμείς μέχρι στιγμής το έχουμε αποκλείσει, αλλά αν είμασταν severe case θα το έκανα και αυτό) και μέσα από μπάνια αποτοξινωτικά και σωστά συμπληρώματα (φυσικά και μόνο πχ μουρουνέλαιο). Στα γράφω πολύ επιγραμματικά. Θα σου σύστηνα να αγοράσεις το βιβλίο. ίσως εκπλαγείς.

Μπορείς να μας πεις εσείς τι διατροφικές αλλαγές κάνατε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

ασφαλως κ γνωριζω για την τοξικοτητα την οποια μαλιστα με ειδικες εξετασεις που εγιναν στον γιο μου στις ΗΠΑ ειδαμε σε ολο τις το μεγαλειο ! οπως επισης βιωσαμε κ το προβληματικο εντερο φτανοντας στο νοσοκομειο 5 φορες στα προθυρα ειλεου... ομως αλλαζοντας την απαραδεκτη ως εκεινη την στιγμη διατροφη του (ετρωγε μονο 3 σιγκεκριμενες τροφες) αλλαξαμε ριζικα την κατασταση. με ενδιαφερει ομως να μαθω για την gaps κ δεν αντιμετωπιζω τπτ εριστικα οθτε επιθετικα :)

Υπάρχουν εξετάσεις που ελέγχουν την τοξικότητα του εντέρου; Για λέγε; Γιατί πολλοί δεν πιστεύουν στην τοξικότητα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καλως ορισες στην παρεα μας! Πολυ ενδιαφερουσα η ιστορια σας και αποδεικνυει ποσο ευστοχη ειναι η συνδεση του προβληματικου εντερου με τον αυτισμο. Θα μας ενδιεφερε πολυ να μαθουμε λεπτομερειες που σιγουρα θα βοηθουσαν αλλους γονεις με αυτιστικα παιδια. Δυστυχως αρκετοι δεν εχουν το κουραγιο να ασχοληθουν με τη διατροφη των παιδιων ισως επειδη δεν μπορουν να πιστεψουν οτι μπορει να βοηθησει. Εμαθα προσφατα οτι ενας ξαδερφος μου στο εξωτερικο, που δεν εχω δει απο κοριτσακι εχει γιο 9 ετων με αυτισμο, του εξηγησα καποια πραγματα σχετικα με τη διατροφη αλλα μου πε οτι ο γιος του τρωει (κλασικα) ελαχιστα -κι επισης απαραδεκτα- πραγματα και χαλαει τον κοσμο αν δεν τα βρει στο τραπεζι. Και καταλαβα οτι εχουν αποδεχθει την κατασταση και δεν διανοουνται καν να το ψαξουν περισσοτερο.

Μπορει ο γιος σου να ειναι αρκετα μεγαλος, νομιζω ομως οτι μιας και ηδη εχετε κανει σωστα βηματα θα σε βοηθουσε πολυ να διαβασεις το βιβλιο. Σιγουρα μπορεις να τον βοηθησεις περισσοτερο δοκιμαζοντας αυτα που προτεινει η gaps και πιστευω οτι θα βρεις πολυ ενδιαφερον το βιβλιο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...