Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Eυχαριστουμε για τις πληροφοριες κοριτσια!

Μου ειπε η οδοντιατρος για βελονισμο αλλα να σου πω επειδη δεν ειχα ξανακανει το απορριψαμε. Και η αναισθησια τοτε δεν με επιασε καλα και πονουσα, ηταν φρονιμιτης και την επομενη φορα μαλλον θα κανουμε τον αλλο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ήθελα να στο πω, έχει καιρό που ρώτησα την οδοντίατρο μου για την άλλη BPA-free ρητίνη που έλεγες ότι δεν είναι καλή και μου απάντησε τα εξής: 1. τα κριτήρια επιλογής υλικού είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ συμβατικών και ολιστικών οδοντιάτρων,

Αν οντως ισχυει αυτο, κακως ισχυει. Και αν οντως ισχυει, τοτε ειναι εξισου ελλειπεις επιστημονικα και οι δυο "κατηγοριες" οδοντιατρων. Γιατι, οσο ελλειπης ή/και επικινδυνος ειναι ο οδοντιατρος που δεν γνωριζει τις συνεπειες του αμαλγαματος ή του ΒΡΑ, αλλο τοσο ελλειπης ή/και επικινδυνος ειναι αυτος που δεν γνωριζει ή δεν λαμβανει υποψιν του τις φυσικομηχανικες ιδιοτητες των υλικων και επιλεγει υλικα μονο με βαση την βιοσυμβατοτητα τους. Η ιατρικη ειναι μια και καλο θα ηταν οι "μεν" να μαθαινουν απο τους "δε" και το αντιστροφο. Ή ακομη καλυτερα, να παμε ολοι μαζι να ξανακατσουμε στα θρανια, μαλλον μας χρειαζεται.

και 2. οι συμβατικοί οδοντίατροι δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για την εφαρμογή τέτοιων ρητίνων με αποτέλεσμα να χαλάνε τα σφραγίσματα μετά από λίγο καιρό.

Το ίδιο κατηγορηματική ήτανε και η βοηθός της (που είναι οδοντίατρος-ομοιοπαθητικός) και την έχω σε μεγάλη εκτίμηση - σπάνια έχει έντονη άποψη για κάτι.

Παντελως ανακριβες! Ειλικρινα απορω πώς εχει βγαλει αυτο το συμπερασμα. Καταρχην, οι συγκεκριμενες ρητινες δεν ειναι "ειδικες" ρητινες. Ειναι ρητινες σαν ολες τις αλλες ρητινες και υπαρχουν στα ιατρεια ολου του κοσμου, οχι μονο των ολιστικων. Δεν απαιτουν ειδικη εκπαιδευση για την εφαρμογη τους. Εκτος αν εννοει οτι οι μη ολιστικοι οδοντιατροι δεν ειναι εκπαιδευμενοι στο να τοποθετουν ρητινες γενικοτερα. Ε, κατι τετοιο δεν θα το σχολιασω καν...

Τέλος μου είπανε ότι οι συμβατικοί οδοντίατροι χρησιμοποιούνε τις πιο φθηνές και πιο άθλιες ρητίνες στην αγορά (κάτι ελληνικές λένε με εξετευλιστικό κόστος) για να μεγιστοποιούνε το κέρδος τους.

Και ότι θα πάθουνε εγκεφαλικό άμα δούνε το κόστος της Fuji, οπότε μπράβο σου που το χρησιμοποιείς εσύ Άλεξ και βάζεις την υγεία των ασθενών σου πάνω από το κέρδος!

Πραγματικα, ειναι κριμα να ακουγονται τετοιες αποψεις απο συναδελφους. Και το διατυπωνω οσο πιο ευγενικα και ηπια μπορω. Δεν ειμαι η εξαιρεση στον κανονα που χρησιμοποιω καλα υλικα. Η ρητινη της fuji εχει σχεδον το ιδιο κοστος με την προηγουμενη που χρησιμοποιουσα. Και ξερω πολλους οδοντιατρους που χρησιμοποιουν πολυ καλα και ακριβα υλικα. Και μαλιστα χωρις να χρεωνουν τις τιμες ενος ολιστικου οδοντιατρου.

Τελος παντων, προσπαθω να γραψω χωρις να το χοντρυνω πολυ γιατι, οπως θα καταλαβατε, τα πηρα αγρια. Και δεν ειναι οτι ξαφνικα μου βγηκε η επιθυμια να υπερασπιστω τον κλαδο μου, αλλα δεν μπορω κιολας να αφησω να δημιουργηθει η εντυπωση οτι η πλειονοτητα των Ελληνων οδοντιατρων ειναι ανεκπαιδευτοι τυποι που κοιτανε μονο το κερδος τους γιατι κατι τετοιο απλως δεν ισχυει. Αν μη τι αλλο, το φορουμ ειναι δημοσιο και μας διαβαζει κοσμος ο οποιος μπορει να μην εχει ποτε τη δυνατοτητα να επισκεφτει εναν ολιστικο οδοντιατρο. Φανταζεστε να μην πηγαινει σε κανεναν οδοντιατρο επειδη θα φοβαται οτι θα ειναι ανεκπαιδευτος και θα του βαλει αχρηστα υλικα? Και να φουντωνουν οι τερηδονες και οι λοιμωξεις μεσα στο στομα?

Και για να το κλεισω, νομιζω οτι εκεινο που με πειραζει ιδιαιτερα ειναι οτι δεν περιμενα τετοια στενοτητα πνευματος απο ανθρωπο (και μαλιστα επιστημονα) που πρεσβευει ακριβως το αντιθετο. Ειναι σαν να ακουω τσιτατα του τυπου: "η gaps ειναι επικινδυνη", "οι ολιστικοι ειναι απατεωνες", "η ομοιο ειναι νερακι και δεν κανει τιποτα". Καλοι και κακοι οδοντιατροι υπαρχουν παντου, οπως αλλωστε και σε ολα τα επαγγελματα. Δεν ειναι οι συμβατικοι απαραιτητα κακοι, ουτε οι ολιστικοι απαραιτητα καλοι. Τελος παντων, οπως λεει και η miriki, τα μυαλα ειναι σαν τις ομπρελες, λειτουργουν καλυτερα οταν ειναι ανοικτα.

Εγω ειμαι αισιοδοξη. Ο οδοντιατρικος κοσμος εχει αρχιζει να αλλαζει και στην Ελλαδα. Σε συζητησεις που κανω με συναδελφους τωρα τελευταια, βλεπω οτι ολο και περισσοτεροι αρχιζουν και ψαχνουν το τι συμβαινει με τα αμαλγαματα, τις ρητινες, τις ενδοδοντικες θεραπειες...Οσο περισσοτεροι οδοντιατροι το ψαχνουν και οσο περισσοτεροι ασθενεις πληροφορουνται και απαιτουν καλυτερα προϊοντα, τοσο μεγαλυτερες πιθανοτητες υπαρχουν να αρχισουν οι εταιρειες να δουλευουν προς αυτη την κατευθυνση και οι κυβερνησεις να επιβαλλουν την αποσυρση συγκεκριμενων υλικων και πρακτικων. Ωφελημενοι θα βγουν οι ασθενεις, και των συμβατικων και των ολιστικων γιατρων.

ΥΓ. Εννοειται οτι δεν αμφισβητω την συγκεκριμενη συναδελφο ως προς την επιστημονικη της καταρτιση. Και καλα κανετε και πατε εκει οσοι πατε. Τα υπολοιπα με ενοχλησαν.

ΥΓ2. Για τον βελονισμο δεν εχω αποψη, το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα το δοκιμασω ποτε, δεν αντεχω τις βελονες. Αυτες που μου βαζουν, δηλαδη, οχι αυτες που βαζω εγω σε αλλους...;)

ΥΓ3. Μου χαλασε το ενα μου τουρσι, αρχισε να γινεται καφε. :( Ελπιζω τουλαχιστον το αλλο να πετυχει.

yleap2.png In10p2.png

κορίτσια επανέρχομαι γ κάτι προσωπικό εσείς που είστε πιο ψαγμενες..η κόρη μου η μεγάλη εμφάνισε βλεφαριτιδα λίγο πριν τα χριστούγεννα γ 2η φορά απο το καλοκαίρι.την πρώτη έδωσα ομοιοπαθητικα κ πέρασε.τώρα,επειδή είναι δύσκολη περίοδος γ εκείνη κ συνέχεια κλαίει,δ πέτυχε κ της έδωσα γ 1βδομ τομπρεξ.είναι καλύτερα αλλα εγώ βλέπω ακόμα κοκκινιλα στα βλεφαρα κ τα τρίβει,ειδικά το δεξί κ μόλις δάκρυσει αμέσως κοκκινιζουν κ μέσα.έχετε κάτι υπόψη να χρησιμοποιήσω?με στενοχωρεί κ με ανησυχεί πολύ κ δ θέλω να δωσω κορτιζονη.

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Χα χα Άλεξ, άμα σου έλεγα και τα υπόλοιπα που μου είπε για τους συμβατικούς θα πήγαινες να τη δείρεις! :lol:

Αλλά δεν θα γράψω τίποτα γιατί είμαστε και εκτός τόπικ.

Πάντως να ξέρεις ότι όσο θύμωσες εσύ διαβάζοντας τα παραπάνω τόσο φούντωσε και αυτή όταν της είπα κάποια πράγματα απ' αυτά που έγραψες (πχ ότι τη αφαίρεση αμαλγάματος θα μπορούσε να την κάνει και ένας συμβατικός με τον κατάλληλο εξοπλισμό).

Το έλεγα και στη fairy's mom, τα είχε πάρει τόσο πολύ που έφευγα και την άκουγα να "φωνάζει" :lol:

Η αλήθεια είναι ότι έχει δίκαιο σε πολλά απ' αυτά που είπε, γιατί μην ξεχνάς ότι και αυτή συμβατική οδοντιατρική σπούδασε και αυτό ασκούσε για πολλά χρόνια, αλλά μετά έκανε άλλα τόσα χρόνια και βάλε για να μάθει αυτά που γνωρίζει σήμερα (μου τα απαρίθμησε όπως και τις σπουδές της αλλά δεν θυμάμαι τώρα, θυμάμαι μόνο την ομοιοπαθητική, το βελονισμό και τη βοτανοθεραπεία).

Συγνώμη για σήμερα, τώρα μπήκαμε σπίτι, ήτανε όμορφη η μέρα και ακόμη πιο όμορφη όταν είσαι στην Κηφισιά οπότε το εκμεταλλευτήκαμε. ;)

Θα σε πάρω αύριο τηλέφωνο!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

κορίτσια επανέρχομαι γ κάτι προσωπικό εσείς που είστε πιο ψαγμενες..η κόρη μου η μεγάλη εμφάνισε βλεφαριτιδα λίγο πριν τα χριστούγεννα γ 2η φορά απο το καλοκαίρι.την πρώτη έδωσα ομοιοπαθητικα κ πέρασε.τώρα,επειδή είναι δύσκολη περίοδος γ εκείνη κ συνέχεια κλαίει,δ πέτυχε κ της έδωσα γ 1βδομ τομπρεξ.είναι καλύτερα αλλα εγώ βλέπω ακόμα κοκκινιλα στα βλεφαρα κ τα τρίβει,ειδικά το δεξί κ μόλις δάκρυσει αμέσως κοκκινιζουν κ μέσα.έχετε κάτι υπόψη να χρησιμοποιήσω?με στενοχωρεί κ με ανησυχεί πολύ κ δ θέλω να δωσω κορτιζονη.

Aν θηλαζεις βαζε μητρικο γαλα αρκετες φορες την ημερα. Αλλιως επικοινωνησε παλι με τον ομοιο να σου πει τι αλλο μπορεις να κανεις.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

άλεξ εννοείται ότι έχω φοβία όχι φόβο απλό. Να σκεφτείς ότι όταν βάζουν τρυπάνι στην πολυκατοικία ή στο σπίτι μου ιδρώνω και με πιάνει πανικός.

Σκέψου ότι όλα αυτά τα άχρηστα κατά τη γνώμη μου σφραγίσματα έγιναν όσο ήμουν στο δημοτικό και ότι φόραγα και σιδεράκια. Γιαυτό μιλούσα για σθένος. Ο μόνος οδοντίατρος που δεν ντρέπομαι να πάω είναι συμμαθητής μου από το Λύκειο που το ξέρει και φροντίζει να κλείνει τα ραντεβού του έτσι ώστε να έχει άπλετο χρόνο μαζί μου, για να φάω τη φρίκη μου με την ησυχία μου. Η δε περιοδοντολόγος μου έκανε θεραπεία που θα χρειαζόταν δύο επισκέψεις σε έξι γιατί ήταν αδύνατο να καθίσω.

FLcUp3.png0BQfp3.png

vera μου έχουμε ξανάμιλήσει.το γάλα το βάζεις με το χέρι?το ξεπλένεισ μετά το μάτι?της έβαλα προχθές με το χέρι κ τ άφησα κ ενώ εκείνη μου είπε ότι νιώθει καλύτερα,είδα ότι το έτριβε περισσότερο κ ήταν κόκκινο.συγγνώμη γ το εκτός θέματος κορίτσια!

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Εγω το βαζω (με το χερι αντληση) σε ενα φλυτζανακι του ελληνικου κι απο κει το ριχνω στο ματακι. Οχι δεν το ξεπλενεις. Ειναι λιγο ενοχλητικο αρχικα γιατι γκαβωνεσαι αλλα σε λιγα λεπτα καθαριζει το ματι. Αν υπαρχουν τσιμπλες καθαριζεις πριν το ματι με φυσιολογικο ορο. Αν το κανεις αυτο 4-5 φορες τη μερα θα παει καλα. Για να καταλαβεις το κανω και στα δικα μου ματια που εχω χρονια επεφυκιτιδα και παω καλα (δε γιατρευομαι εντελως γιατι φοραω φακους και δεν μου το επιτρεπουν) Στα παιδια ομως βοηθαει παρα πολυ και τουλαχιστον οσο καιρο και να βαζεις δεν ειναι αντιβιωση.

Πρεπει να μη τα τριβουν ομως, οσο το κανουν ερεθιζεται το ματι και μολυνεται ξανα. Μηπως ειναι ιωση? Εχει τετοιες ιωσεις τελευταια, κι εμεις την περασαμε.

vera μου έχουμε ξανάμιλήσει.το γάλα το βάζεις με το χέρι?το ξεπλένεισ μετά το μάτι?της έβαλα προχθές με το χέρι κ τ άφησα κ ενώ εκείνη μου είπε ότι νιώθει καλύτερα,είδα ότι το έτριβε περισσότερο κ ήταν κόκκινο.συγγνώμη γ το εκτός θέματος κορίτσια!

Ή το ρίχνεις απευθείας από το στήθος ή από ένα ποτηράκι. Εννοείται ότι δεν το ξεπλένεις! Ριχνε κάθε μία ώρα. Μπορείς? Εγώ πάντως δεν θα έδινα τομπρεξ αν δεν είχα εξαντλήσει πρώτα το γάλα, χαμομήλι και όμοιο. Ειδικά το γάλα, κάνει θαύματα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κατευθειαν το πιτσιλουσα κι εγω μεχρι προσφατα αλλα νομιζω πιο ευκολο το φλυτζανακι. Αντε να πετυχεις το σημαδι, αλλου ριχνεις και αλλου παει :lol: εκνευριζεται καμμια φορα το παιδι. Πλεον μονο με φλυτζανακι το κανω σε ολους. Μεχρι και στον αντρα μου εριξα....χαχα....να δω τι θα κανουμε οταν σταματησουμε να θηλαζουμε!

Διαφημίσεις

Κορίτσια σήμερα μιλαγα με τον κουνιάδο μου ο οποίος γνωρίζει αρκετά πράγματα περί καλλιεργειών ακόμα και βιολογικών, γιατί ασχολείται με καλλιεργειες και ο ίδιος και μου είπε να μην πιστεύω για βιολογικά καρύδια και αμύγδαλα. Οτι αυτά δεν ψεκάζονται και όταν τους ρίχνουν κάτι, αυτό είναι αυγά πασχαλιάς για να εκκολαφθούν και να μην πιάσουν τιποτα. Βεβαια παραδεχτηκε ότι η τιμή των αμυγδάλων ήταν πολύ καλή, αλλά αμφιβάλλει για την ονομασία βιολογικά σε αυτά τα δύο είδη.

Εχει δίκιο άραγε? Ξέρετε κάτι εσείς?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Νεραιδομαμα εχω θεμα με το χυμο καροτο. Ενω τον επινε ο μικρος τωρα δεν τον θελει, αηδιαζει. Εριξα και νερο μεσα, ηπιε λιγο με φοβερους εκβιασμους αλλα πραγματικα αναγουλιαζε και τον εφτυνε. Τι κανω? μαλιστα χαρηκα που τον επινε κι εβαζα μεσα λιγο λαχανοζουμο ..... παει κι αυτο!

Νομίζω ότι πάει κάπως καλά, οπότε στη θέση σου θα δοκίμαζα καρότο μαζί με κάποιο πράσινο λαχανικό για να μην καταλάβει ότι έχει και καρότο, πχ μαρούλι.

Ζουμί από τουρσί πίνει?

Πότε λες να του ξεκινήσεις φρούτα?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ειμαστε 4ο σταδιο και λεω να μεινουμε σε αυτο τουλαχιστον ενα μηνα. Στο 5 δινουμε βρασμενο μηλο, αλλα δεν ανυπομονω καθολου να παμε σε αυτο.....τροφη για μυκηττες!!! Με εχει πιασει ενα πραγμα να μη θελω να τον προχωρησω, οτι καλυτερα να μεινουμε ακομα πισω για να γιατρευτει αποτελεσματικοτερα.

Δεν τρωει τουρσι ουτε πινει, και αν βαλω στο χυμο η το ζωμο λιγο παραπανω το καταλαβαινει και δεν το πινει με τιποτα! Με εσκασε χθες γι αυτο ακριβως το θεμα.

Vera μου δυστυχώς έτσι είναι τα παιδιά!:? τη μια μέρα τρελαίνονται και την άλλη αηδιαζουν. Με τους χυμούς έχει περάσει και η δική μου απο πολλές τέτοιες φάσεις! Καλυτερα να μην τον πιέσεις γιατι θα αντιδράσει απλα να προσφέρεις και να σε βλέπει να πίνεις εσυ με απόλαυση... Σελινο ή σελερι - δεν ξέρω αν κάνει για το στάδιο που βρίσκεστε - δίνει τρομερή γεύση στο χυμό! Μια περίοδο η μικρη μου μου ζητούσε όλο " πράσινο χυμό και όχι πορτοκαλί " δηλαδή με μπόλικο σεληνο μέσα, είναι και φουλ αποτοξινωτικο ;)

Πάντως η αλήθεια είναι ότι όταν τρως για μεγάλο χρονικό διάστημα τα ίδια κάποια στιγμή τα αηδιαζεις... Εγω πχ δεν θέλω να δω αμυγδαλοβουτυρο μπροστά μου :?

Σκέψου και αυτή την παράμετρο, βέβαια όσο μένεις στα στάδια τόσο το καλύτερο απλα το αναφέρω ως γεγονός..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια σήμερα μιλαγα με τον κουνιάδο μου ο οποίος γνωρίζει αρκετά πράγματα περί καλλιεργειών ακόμα και βιολογικών' date=' γιατί ασχολείται με καλλιεργειες και ο ίδιος και μου είπε να μην πιστεύω για βιολογικά καρύδια και αμύγδαλα. Οτι αυτά δεν ψεκάζονται και όταν τους ρίχνουν κάτι, αυτό είναι αυγά πασχαλιάς για να εκκολαφθούν και να μην πιάσουν τιποτα. Βεβαια παραδεχτηκε ότι η τιμή των αμυγδάλων ήταν πολύ καλή, αλλά αμφιβάλλει για την ονομασία βιολογικά σε αυτά τα δύο είδη.

Εχει δίκιο άραγε? Ξέρετε κάτι εσείς?[/quote']

Κατσε γιατι μπερδευτηκα. Εννοεις οτι δεν εχει σημασια αν τα αμυγδαλα ειναι βιολογικα γιατι ολες οι καλλιεργειες δεν ψεκαζονται ή οτι αποκλειεται να ειναι βιολογικα αυτα που βρηκατε επειδη η τιμη τους ειναι πολυ καλη? Ενδιαφερομαι και εγω για αμυγδαλα.

Επισης, αφου ασχολειται, ρωτα τον οποτε τον ξαναδεις αν ολα λειτουργουν σωστα στις βιολογικες λαϊκες. Μου ετυχε κατι περιεργο πριν λιγες εβδομαδες. Μολις ειχα ψωνισει απο εναν παγκο οταν με πλησιασε μια κυρια λεγοντας μου να μην ξαναψωνισω ειδικα επειδη εχω παιδια (τα ειχα μαζι μου) γιατι ο συγκεκριμενος δεν εχει βιολογικα. Του εχουν κανει, λεει, καταγγελιες (και η ιδια) αλλα καποιο "δοντι" εχει και δεν χανει την αδεια. Προβληματιστηκα λιγο ειναι αληθεια...

Τωρα τελευταια που δεν προλαβαινω λογω δουλειας την λαϊκη, εχω ψωνισει μερικες φορες απο εδω. Εμπιστευομαστε κατι τετοιο? Ή τελικα να καταληξω στα συσκευασμενα βιολογικα του Βασιλοπουλου?

Τα κεφιρ μου πανε καλα (νομιζω). Αλλα εχω απορια για το γαλατενιο, θα σε παρω αυριο τηλεφωνο. Ναι, το ξερω, ακουγεται σαν απειλη αυτο...:lol:

Rosie, το κλεινουμε το θεμα, αλλωστε τα ειπαμε και στο τηλεφωνο. Ισως η συναδελφος δεν ειναι εξοικειωμενη με τις πιο καινουργιες γενιες οδοντιατρων και τις ικανοτητες τους. Οπως και να 'χει, ας ενημερωθουμε ολοι για να πανε τα πραγματα καλυτερα...

Και ετσι ειμαι εγω: μια που τσαντιζομαι και μια που μου περναει! :lol:

Τελος, να σας πω τα νεα της μικρης μου ολον αυτον τον καιρο που ελειπα και να ζητησω και τη γνωμη σας.

Λοιπον, σε γενικες γραμμες, ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Η μικρη τρωει gaps legal χωρις, ομως, να παιρνει ή να τρωει πολλα προβιοτικα ακομη γιατι τωρα αρχιζω να ασχολουμαι με γιαουρτια και κεφιρ και τα baby biotic δεν εχουν ερθει ακομη. Πινει, ομως, τους ζωμους της (κρεας, κοτοπουλο) και τρωει τις σουπες της με ζωμο κοκκαλων και λαχανικα, αυγο (που δεν δειχνει να την πειραζει οπως παλιοτερα) και παρμεζανα (ναι, εκανα τεστ ευαισθησιας και το εδωσα γιατι ανησυχω λιγο για το ασβεστιο, δεν ειδα να την πειραζει και χαρηκα). Τρωει και φρουτα, αβοκαντο, κολοκυθα, καρυδα (λαδι και βουτυρο), μελι, ghee και βουτυρο. Σημερα, εκανα τεστ ευαισθησιας και στο ψαρι, αν βγει οκ, θα το δωσω και αυτο.

Το συγκαμα της εχει περιοριστει παρα πολυ. Καμμια σχεση με πριν ενα μηνα. Το κυριοτερο, ομως, για εμενα ειναι οτι περασε ιωση μεσα στις γιορτες χωρις εισπνεομενα και χωρις να εξελιχθει σε βρογχιτιδα, λαρυγγιτιδα κλπ. Α, και επιτελους εκανε πυρετο! Αυτο το θεωρω εξαιρετικο! :-)

Καταληγω, λοιπον, στο συμπερασμα οτι το βασικοτερο προβλημα της μικρης ειναι η candida (οπως και στη μαμα της, αλλωστε) που φουντωνε απο το γαλα σκονη. Αρα, νομιζω οτι πρεπει να κανει ιντρο και μετα φουλ με περιορισμενα τα φρουτα και το μελι. Εκει, ερχεται η πρωτη μου ανησυχια γιατι κινδυνευει η GAPS να γινει low-carb και δεν νοιωθω ακομη απολυτα ανετα με αυτο. Η γνωμη σας?

Επισης, ειδα στα yahoo groups οτι πολλες μαμαδες δινουν την υποαλλεργικη homemade formula που συνιστα το W.Price και περιγραφει η Sarah.

Νεραϊδομαμα, το λινκ που μου ζητησες ειναι αυτο και αυτο (για την κανονικη).

Ουσιαστικα προκειται για ζωμο εμπλουτισμενο με συκωτι, CLO, βιταμινη C και προβιοτικα. Μου φαινεται καλη λυση αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν χρειαζεται κατι τετοιο γιατι η μικρη δεν ειναι πια βρεφος. Βεβαια, και οι μαμαδες που τη δινουν δεν εχουν μικρα μωρα. Η γνωμη σας?

Με δυσκολευει και πρακτικα γιατι πώς θα υπολογιζω δοσεις προβιοτικων και CLO?

Οδοντιατρικα αυριο...

yleap2.png In10p2.png

Ειμαστε 4ο σταδιο και λεω να μεινουμε σε αυτο τουλαχιστον ενα μηνα. Στο 5 δινουμε βρασμενο μηλο, αλλα δεν ανυπομονω καθολου να παμε σε αυτο.....τροφη για μυκηττες!!! Με εχει πιασει ενα πραγμα να μη θελω να τον προχωρησω, οτι καλυτερα να μεινουμε ακομα πισω για να γιατρευτει αποτελεσματικοτερα.

Σκέψου και αυτή την παράμετρο, βέβαια όσο μένεις στα στάδια τόσο το καλύτερο απλα το αναφέρω ως γεγονός..

Κοριτσια, το πιο πιθανο ειναι να λεω βλακειες και, αν ειναι ετσι, απλως αγνοηστε με αλλα ειχα την εντυπωση οτι η Campbell λεει στην ιντρο να γινεται push forward και να μην μενει κανεις στα σταδια παραπανω απο οσο χρειαζεται. Κατι τετοιο λεει στα faqs νομιζω. Κανω λαθος?

yleap2.png In10p2.png

Επισης, αφου ασχολειται, ρωτα τον οποτε τον ξαναδεις αν ολα λειτουργουν σωστα στις βιολογικες λαϊκες. Μου ετυχε κατι περιεργο πριν λιγες εβδομαδες. Μολις ειχα ψωνισει απο εναν παγκο οταν με πλησιασε μια κυρια λεγοντας μου να μην ξαναψωνισω ειδικα επειδη εχω παιδια (τα ειχα μαζι μου) γιατι ο συγκεκριμενος δεν εχει βιολογικα. Του εχουν κανει, λεει, καταγγελιες (και η ιδια) αλλα καποιο "δοντι" εχει και δεν χανει την αδεια. Προβληματιστηκα λιγο ειναι αληθεια...

Το εχω ακουσει και εγω αυτο και δε το αμφισβητω καθολου. Δε νομιζω οτι ολοι στη λαικη (και στο ΣΜ) εχουν βιολογικα. Αφου τιποτα δεν λειτουργει στην Ελλαδα, θα λειτουργουν οι ελεγχοι για τα βιολογικα; Στη λαικη βεβαια εχεις τις περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι καλα. Σουπερ μαρκετ αποκλειεται. Απλως στη λαικη προσεχω την εμφανιση τους δηλ να μην ειναι πολυ μεγαλα και καλοφτιαγμενα και τη γευση. Νομιζω ειναι δυσκολο να πετυχεις γευση οταν ψεκαζεις. Επισης δεν εμπιστευομαι αυτα που εχουν πολυ αντοχη στο ψυγειο. Δυστυχως ειμαστε απροστατευτοι.

Καταληγω, λοιπον, στο συμπερασμα οτι το βασικοτερο προβλημα της μικρης ειναι η candida (οπως και στη μαμα της, αλλωστε) που φουντωνε απο το γαλα σκονη. Αρα, νομιζω οτι πρεπει να κανει ιντρο και μετα φουλ με περιορισμενα τα φρουτα και το μελι. Εκει, ερχεται η πρωτη μου ανησυχια γιατι κινδυνευει η GAPS να γινει low-carb και δεν νοιωθω ακομη απολυτα ανετα με αυτο. Η γνωμη σας?

Alex αν θυμάσαι το ξανάπαμε αυτό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σκοτωθούνε οι μύκητες από το να πας low-carb για ένα διάστημα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για την GAPS αλλά γι' όλες τις θεραπευτικές δίαιτες.

Εκτός και αν πιστεύεις ότι το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό και προσπαθήσεις να κρατήσεις κάποια τρόφιμα (πχ λίγα φρούτα και ξηρούς καρπούς) αλλά ταυτόχρονα φροντίσεις να λαμβάνει το παιδί τροφές/ ροφήματα προβιοτικών όλη μέρα.

Αυτό κάνω με την κόρη μου, όλη μέρα την τρέχω με κεφίρ, γιαούρτια, κομπούχα και sour cream! :lol:

Βέβαια δεν είχε ποτέ σοβαρό θέμα εκτός από τα προβλήματα στο αναπνευστικό και δυσκοιλιότητα.

Φέτος κι εμείς πάμε πολύ καλά με τις ιώσεις, δεν υποτροπίασε μέχρι τώρα, και πέρασε και η δυσκοιλιότητα.

Σημείωση όμως ότι δεν πήρε ποτέ ξένο γάλα, χημικό φάρμακο και δεν έκανε ούτε μια δόση εμβολίου, οπότε το τοξικό φορτίο της ήτανε χαμηλό.

Υποψιάζομαι ότι επηρεαζότανε πάρα πολύ από τα σφραγίσματά μου, κι εγώ τώρα που τα αφαίρεσα όλα νιώθω πολύ καλύτερα και δεν είχα ποτέ ξανά πονοκέφαλο!

Ξερω οτι χρειαζεται να ειναι low carb για καποιο διαστημα, απλως υπολογιζα αυτο το διαστημα να ειναι η ιντρο και μονο. Τωρα, ομως, αλλαζουν τα δεδομενα αφου το προβλημα με την candida μοιαζει να ειναι πιο σοβαρο απ' ο,τι υπολογιζα. Και δεν ξερω τι σημαινει για ενα τοσο μικρο παιδακι να ειναι low-carb για τοσο καιρο.

Αυτο ειναι ενα απο τα κενα που εχω στην GAPS. Εννοω οτι ειναι ενα απο τα σημεια στα οποια η Campbell δεν με εχει καλυψει πληρως (οχι που δεν θα κριτικαριζα μεχρι και την Campbell η "παντογνωστρια"! :lol: ). Αντιμετωπιζει τον Gaps ασθενη με τον ιδιο τροπο, ειτε ειναι 1 ειτε 101 χρονων. Ομως, αποκλειεται οι αναγκες αλλα και οι λειτουργιες του οργανισμου να ειναι ιδιες. Λεω εγω τωρα...Εκτος και αν μου λειπει γνωση επ' αυτου. Γνωμες?

Η λυση, παντως, που προτεινεις, Rosie, δεν ακουγεται ασχημη. Θα πρεπει να δω, βεβαια, πώς θα αντιδρασει η μικρη. Εμενα εχει παρει χημικα φαρμακα, εχει κανει εμβολια (2), αλλα ευτυχως δεν εχει ερθει σε επαφη με υδραργυρο γιατι εχω ρητινες εδω και χρονια (και ο μπαμπας της) και δεν δουλευα οσο θηλαζα. Ελπιζω να την βοηθησει αυτο.

miriki, το στομα σου χρειαζεται φροντιδα, κοριτσι μου, και δεν το απασχολει αν εσυ φοβασαι. Δεν μπορω να σου πω σε ποιον συναδελφο να αλλαξεις τα σφραγισματα, αυτο ειναι δικη σου αποφαση. Αλλα μπορω να σου δωσω ενα κολπακι που ισως σε βοηθησει να ξεπερασεις τον φοβο και την ανατριχιλα που σου προκαλει ο θορυβος του τροχου: cd player με ακουστικα και αρκετα δυνατη μουσικη. Το εφαρμοζω με πιτσιρικια ασθενεις που συνηθως τρεμουν το θορυβο περισσοτερο απο ο,τιδηποτε αλλο και εχει πολυ καλα αποτελεσματα. Για κοιταξε το...

Τελος, βοηθεια! Δεν ειχα ανοιξει το λαδι του mercola γιατι με ειχατε τρομαξει :lol: και ελειπε και ο ανδρας μου :oops:. Ειχα και ενα αλλο βιολογικο και ειπα να καταναλωσω πρωτα αυτο. Το ανοιξα, λοιπον, σημερα και ειναι παγωμενο. Μ' αρεσει που ειχα και ετοιμο μπουκαλι να το βαλω. Ετσι πρεπει να ειναι, βρε παιδια? Τι το κανω τωρα? Ουτε με το κουταλι δεν μπορω να το βγαλω καλα καλα...:?

Επισης, αυτο το αφηνουμε στο πλαστικο?

yleap2.png In10p2.png

Alex τα μικρά παιδιά θεραπεύονται πολύ πιο γρήγορα από τους ενήλικες οπότε το πρωτόκολλο δεν αλλάζει, απλά αλλάζει ο χρόνος παραμονής σε κάθε στάδιο.

Το λέει και η Campbell αυτό, ότι ακόμη και ένα αυτιστικό παιδάκι 2-3 ετών (η extreme κατάσταση δηλαδή) θεραπεύεται πολύ πιο εύκολα από ένα 5-6 ετών.

Οπότε μην σε προβληματίζει αυτό, θα είναι για ένα μικρό διάστημα το low-carb.

Low carb όμως ρητά απαγορεύει στην εγκυμοσύνη και τους πρώτους μήνες του θηλασμού γιατί λέει ότι η Ίντρο είναι πολύ περιοριστική, πέρα από τις τοξίνες που περνάνε στο έμβρυο και στο βρέφος.

Το λάδι καρύδας τώρα το χειμώνα είναι σε στέρεη μορφή σε θερμοκρασία δωματίου, το καλοκαίρι υγροποιείται.

Εγώ το αφήνω μέσα στον κουβά (τον οποίο έχω στην αποθήκη κάτω) και βάζω μέσα σε γυάλινα βαζάκια τις ποσότητες που χρειάζομαι για λίγο καιρό για το φαγητό και την ενυδάτωση.

ΥΓ. Επίσης ξέχασα να πω ότι η Ίντρο έχει τόσο πολλή κολοκύθα που αποκλείεται να πάει κάποιος πολύ low-carb! Αν διαβάσεις όμως στα Yahoo Groups κάποια παιδάκια με σοβαρό πρόβλημα κάντιτας δεν τρώνε κανένα startchy veggie (πχ κολοκύθα, καρότο) για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και πάνε μια χαρά, κάνουνε anti-candida GAPS (με καθοδήγηση συνήθως από practitioner).

ΥΓ. Επίσης ξέχασα να πω ότι η Ίντρο έχει τόσο πολλή κολοκύθα που αποκλείεται να πάει κάποιος πολύ low-carb! Αν διαβάσεις όμως στα Yahoo Groups κάποια παιδάκια με σοβαρό πρόβλημα κάντιτας δεν τρώνε κανένα startchy veggie (πχ κολοκύθα, καρότο) για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και πάνε μια χαρά, κάνουνε anti-candida GAPS (με καθοδήγηση συνήθως από practitioner).

Ayto με προβληματιζει εδω και καιρο. Πως ξερω αν εχει σοβαρο προβλημα καντιντα ο μικρος? Εσυ Αλεξ γιατι το πιστευεις?

Απο την λευκη γλωσσα? Εχει διορθωθει παρα πολυ αυτο (ηταν και κιτρινη σε ενα κομματι της) αλλα παρατηρησα οτι με το που αρχισα εγω γιαουρτι και κρεμα ασπρισε και η δικια μου και η δικια του (κι ας μη τα τρωει αυτος)

Λεω μηπως πρεπει να του περιορισω κι εγω καροτα και κολοκυθα? Απο την αλλη τι θα τρωει? Μονο κρεας?

Εγω πηγα low carb τον πρωτο καιρο, ειχα τρομερη διψα, στομα σαν παπουτσι και συχνοουρια. Με το που αυξησα την κολοκυθα συνηλθα. Ο μικρος δεν εδειξε ποτε να εχει ιδιαιτερο θεμα, κατα καιρους τρωει καροτο και κολοκυθα σαν τρελος, αλλοτε δεν τρωει τα καροτα ιδιαιτερα. Λατρευει ομως τις κολοκυθο"πατατες" και του φτιαχνω για να παιρνει ετσι μπολικο λαδι καρυδας.

Κοριτσια, το πιο πιθανο ειναι να λεω βλακειες και, αν ειναι ετσι, απλως αγνοηστε με αλλα ειχα την εντυπωση οτι η Campbell λεει στην ιντρο να γινεται push forward και να μην μενει κανεις στα σταδια παραπανω απο οσο χρειαζεται. Κατι τετοιο λεει στα faqs νομιζω. Κανω λαθος?

Το θεμα ειναι να ξερεις ποσο χρειαζεται.....αυτο ειναι πολυ σχετικο. Αλλοι κανουν ολη την ιντρο σε 1 μηνα (ετσι πιστευα οτι θα καναμε κι εμεις, αντε 1 μισι) κι αλλοι κανουν ιντρο για 2 χρονια. Εγω δεν καταλαβαινω πως μπορει καποιος να κανει ιντρο σε ενα μηνα γιατι δεν προλαβαινει να περασει τα σταδια οπως πρεπει σε τοσες λιγες μερες. Δλδ 5 μερες καθε σταδιο. Υποτιθεται πρεπει να εισαγεις καθε τροφιμο ενα ενα και σταδιακα. Κοντευουμε να κλεισουμε 4 μηνες ιντρο και ειμαστε σταδιο 4. Το οποιο ειναι μια χαρα, καθεσαι και χρονο δλδ σε αυτο! Δεν ξερω αν θα μεινουμε ενα μηνα μονο, ισως κατσουμε περισσοτερο. Πιστευω οτι πρεπει να μπορεις να φας ολες τις τροφες χωρις να εχεις ενοχλησεις και τα κοπρανα να ειναι σταθερα καλα. Τοτε προχωρας. Η αν κολλησεις σε καποιες τροφες τοτε μπορεις να προχωρησεις σε καποιες τροφες του επομενου σταδιου και βλεπεις. Εμεις ειμασταν 1 μηνα σχεδον μεταξυ 3 και 4 σταδιου. Μας πειραζε αρχικα το ψωμι αλλα τωρα δεν μας ενοχλει καθολου. Βοηθησαν και τα χαπια πεπσινης που μας εδωσε η νεραιδομαμα.

Ayto με προβληματιζει εδω και καιρο. Πως ξερω αν εχει σοβαρο προβλημα καντιντα ο μικρος? Εσυ Αλεξ γιατι το πιστευεις?

Συνήθως κάνουνε τεστ κοπράνων ή απλά από τις αντιδράσεις του παιδιού, σωματικές, ψυχικές και λεκτικές.

Δεν πιστεύω ότι το παιδί χρειάζεται να πάει τόσο low-carb, κρίμα είναι να το περιορίσεις τόσο και άλλωστε τα πάει καλά.

Στη θέση σου θα αύξανα σημαντικά τις τροφές και τα ροφήματα προβιοτικών.

Γιατί οι κάψουλες δεν απορροφούνται πάντα και οι Campbell κάπου σε μια συνέντευξή της λέει ότι χωρίς αυτές δεν επέρχεται θεραπεία.

Γιατί άντε και σκότωσες την κάντιτα, αν το έντερο δεν επαναποικιστεί με καλή χλωρίδα τότε θα είναι στείρο και πάντα ευάλωτο στα παθογόνα, με το πρώτο γλυκό/αμυλώδες θα βρίσκουνε εύφορο έδαφος.

Και φυσικά αυτό ισχύει για όλους μας μια ζωή, ανεξάρτητα από την GAPS, εφόσον δεν πήραμε καλή χλωρίδα κατά τη γέννησή μας ή τη σκοτώσαμε μετά με φάρμακα κτλ.

Εγώ δεν διστάζω να χρησιμοποιήσω απειλή ή δωροδοκία προκείμενου να φάνε/ πιούνε και οι δυο τα προβιοτικά τους και συνήθως πιάνει, όχι με όλες τις τροφές φυσικά (ο γιος μου θα ξεράσει με το τουρσί ή το κεφίρ γάλακτος αλλά του αρέσει το γιαούρτι ειδικά σε μορφή τζατζικιού, το κεφίρ νερού και η κομπούχα - το κάθε παιδί είναι διαφορετικό φυσικά).

Σας παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό και με βάζεται σε σκέψεις με την gaps ειδικά τώρα που έχω την μικρή μου η οποία ακόμη θηλάζει και έχει τα θεματάκια της...

Δεν έχω όμως ακόμη ενημερωθεί κατάλληλα και δεν μπορώ να συμετάσχω στην συζήτηση και φυσικά πριν μελετήσω το θέμα δεν θέλω να σας κουράζω με απορίες.

Το πρόβλημά μου όμως είναι άλλο... έχω πολλά μαύρα σφραγίσματα. Ο οδοντίατρός μου, όταν του είπα να τα αφαιρέσουμε πριν μείνω έγκυος, μου είπε ότι αυτά είναι βλακίες και δεν χρειάζεται. Μάλιστα συμβουλέυτικα και δεύτερο γιατρό και μου είπε τα ίδια πράγματα... βλακωδώς επαναπαύτικα.

Το θέμα είναι τώρα, ότι έχω ραντεβού μαζί του να μου φτιάξει ένα δόντι που έχει σπάσει και το οποίο είναι σφραγισμένο με αμάλγαμα, εάν δεν έχει την κατάλληλη τεχνική και τα μέσα να το αφαιρέσει, δεν θα μου κάνει μεγαλύτερη ζημιά?

Αυτό μπορεί να επηρεάσει μέσω θηλασμού και το παιδί?

Θα μπορούσατε, μια είστε ενημερωμένες πάνω στο θέμα αυτό, να μου στείλετε με πμ τα στοιχεία κάποιου ολιστικού οδοντιάτρου?

149fp3.pnga>

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...