Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

http://stopalimentarius.wordpress.com/2012/09/15/glouteni/

Πώς η γλουτένη προκαλεί KAI ρευματοειδή αρθρίτιδα

....Ξεκινώντας με τον αποκλεισμό κάθε δυνατής τροφής που μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα, όπως μοσχάρι, αυγά, σιτάρι, πορτοκάλια, γάλα, φιστίκια, σόγια κτλ., και την επανένταξη μίας μίας τροφής πάλι στο διαιτολόγιό του μπορεί κάποιος να παρατηρήσει πώς αντιδρά το σώμα του σε καθετί από τα παραπάνω

Aυτα μου έκαναν εντυπωση. Δεν ήξερα ότι μπορεί να προκαλέσουν αρθρίτιδα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η αρθρίτιδα προκαλείται καθαρά από ένα leaky gut.

Όλα τα τρόφιμα που αναφέρει (και κυρίως η γλουτένη) ερεθίζουνε ένα ήδη προβληματικό έντερο.

Κάτι τέτοια άρθρα διαβάζουνε πολλοί και αρχίζουνε τις αποχές χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Η αρθρίτιδα προκαλείται καθαρά από ένα leaky gut.

Όλα τα τρόφιμα που αναφέρει (και κυρίως η γλουτένη) ερεθίζουνε ένα ήδη προβληματικό έντερο.

Κάτι τέτοια άρθρα διαβάζουνε πολλοί και αρχίζουνε τις αποχές χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα!

Αυτά είναι κι εμένα που με εκνευρίζουν Rosie :evil:

Διαβάζει ο κόσμος συνήθως αρθρα των 10 σειρών (δεν εννοώ το παραπάνω δεν το διάβασα - γενικά μιλάω ) και πείθονται και τους είναι πιο εύκολο να τους πεις πχ μην τρως φουντούκια αλλα τρώγε αμύγδαλα και θα φύγει η χοληστερίνη παρά να κάνουν μια συνολική προσπάθεια!!

Συγγνώμη που το λέω έτσι αγανακτισμένα αλλά όλοι οι γύρω που έτσι σκέφτονται και με εκνευρίζει αφάνταστα!! :evil:

Yugup3.png

Κατι ειναι κι αυτο ομως......αρχιζουν να συσχετιζουν τα αυτοανοσα με τη διατροφη κατι αδιανοητο για πολλους ακομα που πιστευουν οτι ειναι καθαρα γονιδιακο θεμα. Ας ξεκινησουν απο κει και θα προχωρησουν. Αλλωστε εδω ακομα οι γιατροι κι αγνοουν το leaky gut... τι περιμενετε?

Ξερω πολλους με ΡΑ που δεν μπορουν και δεν θελουν να ψαξουν θεραπεια περα απο τις κορτιζονες.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Βέρα συμφωνώ μαζί σου. Είναι μια αρχή, απλά οι γιατροί πρέπει κάποτε να το πάρουν πιο σοβαρά το θέμα της διατροφής. Πάντως προς τιμήν της η αλλεργιολόγος που είχαμε δει στο Αττικό μου είχε μιλήσει για διαπερατό έντερο και ότι το παιδί δεν έχει αλλεργία, αλλά φυσικά πρότεινε τη λύση της απευθείας πρόκλησης μετά τα αρνητικά πρικ.....

Ετοιμαστείτε για πανηλίθια ερώτηση, μήπως και ξέρετε. Στα μωρά (έως ενός έτους) κάνουμε μπάνια με σόδες κλπ;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Μπράβο στην αλλεργιολόγο που τουλάχιστον γνωρίζει την έννοια του διαπερατού εντέρου άσχετα που δεν ξέρει να θεραπεύσει το πρόβλημα, κάτι είναι και αυτό!

Μιρίκι πόσο τοξικό φορτίο μπορεί να έχει ένα τόσο μικρό μωρό που να θέλει αποτοξινωτικά μπάνια;

Δεν λέει κάτι τέτοιο η Campbell πάντως, μπάνιο μόνο με νεράκι λέει, ούτε καν σαπούνι.

Εγώ θα τους τα κόψω μου φαίνεται τα μπάνια, κάθονται πάνω από μισάωρο και μετά τους πιάνει η υπερένταση και δεν μπορώ να τους ηρεμίσω για να κοιμηθούνε.

Αναρωτιέμαι αν φταίνε τα Epsom, με τη σόδα πάντως ήτανε πιο ήρεμα!

Κι εγώ με σόδα τον ξεκίνησα και όντως λυσσάει μετά. Σήμερα του έβαλα σε άλλο λεκανάκι με ζεστό νερό λίγες σταγόνες λεβάντα και ναι ξεράθηκε γρήγορα. Επίσης μισή ώρα με το χρονόμετρο κάθεται....

Για μωρό με... αλλεργίες το σκεπτόμουν. Ξέρεις τα κλασικά (αίμα στις κενώσεις, εκζέματα κλπ) που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Μια φίλη το αντιμετωπίζει τώρα και μου ήρθε φλασιά....

Όσο για την αλλεργιολόγο το σκέφτομαι σοβαρά να της στείλω το βιβλίο για δωράκι. Αν και μου την έσπασε που όταν είπα ότι το μόνο που βάζω στο έκζεμα και στον ποπό του είναι κεραλοιφή με έκραξε και το μόνο που μπορούσε να προτείνει ήταν.... τα προϊόντα της frezyderm. Μάλιστα είχε κολλήσει εντελώς και δεν μπορούσε να σκεφτεί τίποτε άλλο (πριν από εμένα είχε μπει η αντιπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας....). Πλύση εγκεφάλου δε λέγεται αυτό;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εμένα μου φαίνεται ότι το μπάνιο την ήρεμει και χτες σκεφτόμουν να πάρω αίθ. ελαιο λεβαντας να της βάζω!! Τώρα κι εγω σοδα της βάζω...

Να δούμε ποτέ θα αξιωθω να κατέβω κέντρο :rolleyes:

Μιρικι όταν διάβαζα το προγραμμα σου ο εαυτός μου μου ερχόταν στο μυαλό! Ανοιξε ένα γυμναστήριο στον διπλανό δρόμο και όλο με γλυκοκοιταζει τον τελευταίο μήνα :cool::cool: προσπαθώ να βρω τα κουραγια.. Ισως αν την ξεκινήσω σταθμό να κανουμε καλύτερο προγραμμα, λέω τώρα :rolleyes:

Yugup3.png

Emena δε μου παρουσιαζουν υπερενταση με τα μπανια. Τον κανω μεσημερι τωρα και μετα κοιμομαστε αγκαλιτσα.

Κεραλοιφη βαζει η σχεδον 90 χρονων θεια μου στο προσωπο της και εχει φοβερο δερμα για την ηλικια της. Καλυτερο απο 50-60 8α ελεγα!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Εστειλα λιγη κρεμα σε μια θεια μου που φτιαχνει κι αυτη την ρωσικη εκδοχη, τη σμετανα. Μου πε οτι αυτη την φτιαχνει οπως ειδε σε μια ρωσικη εκπομπη. Βαζει 250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος και τη χτυπαει και την ανακατευει με τοταλ 2% και μπαινει ψυγειο!!!! Και επεμενε οτι ετσι την κανουν οι Ρωσοι! Της εξηγησα οτι δεν εχει καμμια θρεπτικη αξια αυτο, μονο παχυντικη κι οτι εγω της κανω 24ωρη (και βαλε) ζυμωση. Με εβαλε σε σκεψεις παντως......ειναι δυνατον να την φτιαχνουν με τετοια κοροιδιστικη ξεπετα οι Ρωσοι?

Εγω ψιλοαπογοητευτηκα με τη δικη μου παντως, δεν βγηκε αρκετα ξινη οπως μου αρεσει. Θα φταιει η μαγια σιγουρα, χρησιμοποιησα ενα νεο βιολογικο προβειο γιαουρτι που μου φερε ο μπαμπας μου. Παντα προβειο βαζω και εβγαινε ξινό.

Διαφημίσεις

Καλημέρα, μόλις μπήκα στην όμορφη παρέα σας, καθημερινά διαβάζω το forum γιατί η σύζηγός μου εδώ και 8 μήνες κάνει τη διατροφή προσπαθόντας να θεραπευτεί απο νόσο του Crohn.

Θα ήθελα για αρχή αν μπορείτε να με βοηθήσετε πως παρασκευάζετε την κρέμα.

Καλημέρα!

Πρόχειρα άρθρα όπως το παραπάνω σχετικά με την ΡΑ μάλλον κακό κάνουν καθώς ο κόσμος δεν τα παίρνει σοβαρά. Δυστυχώς έχουν – κατά την γνώμη μου – αντίθετο αποτέλεσμα και απομακρύνουν από την αλήθεια. Αντίθετα, η Νατάσα τα περιγράφει πολύ καλά, δίνει για παράδειγμα αυτοάνοσου την σκλήρυνση. Επειδή δεν μπόρεσα να το βρω τώρα on-line το ανέβασα εγώ εδώ.

Προτείνω να διαβάζετε και να ακούτε ταυτόχρονα, όπως στο σχολείο, για μένα είναι πολυ ευχάριστο

Εδώ

μπορείτε να ακούτε τα λόγια του pdf που παρέθεσα παραπάνω.

Να ρωτήσω κάτι, σόδα από πού παίρνετε; Ρουμπουλάκη και για αυτό;

Σκόνη απο φύκια;

πᾶν μέτρον ἄριστον

...

Τα απόλυτα λινκς για Sauerkraout, τα βρήκα τυχαία.

http://www.nourishingtreasures.com/index.php/2012/05/15/the-science-behind-sauerkraut-fermentation/

http://www.nourishingtreasures.com/index.php/2012/07/03/sauerkraut-survivor-final-report/

http://www.nourishingtreasures.com/index.php/2012/08/20/can-fido-jars-defy-science-can-they-provide-a-fail-safe-spoilage-free-ferment-with-no-brine-cover-find-out/

Περιληπτικά: Η κυρία δοκίμασε 19 διαφορετικά βάζα, με λήψη δειγμάτων και εξέταση σε μικροσκόπιο για την υπαρξη μούχλας, και για την ποιότητα των προβιοτικών. Καταλήγει ότι τα βαζα FIDO είναι απο τις καλύτερες λύσεις, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ανάγκη ούτε για εμβαπτισμό του λαχάνου με πρόσθετο βάρος, ούτε την χρήση airlock, γιατί από μόνο του το λάστιχο με το ελατήριο λειτουργεί ως airlock....

Απλά ενημερωτικά τα jumbo έχουν fido jars made in china γύρω στα 2?.

Το μόνο που αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι οκ το καουτσούκ που έχουν ... :?:

πᾶν μέτρον ἄριστον

Να ρωτήσω κάτι' date=' σόδα από πού παίρνετε; Ρουμπουλάκη και για αυτό;

Σκόνη απο φύκια;[/quote']

Ναι απο ρουμπουλακη 80 λεπτα. Υπαρχει και στα σουπερ μαρκετ αν επειγεσαι.

Σκονη απο φυκια δεν εψαξα.

Καλημέρα, μόλις μπήκα στην όμορφη παρέα σας, καθημερινά διαβάζω το forum γιατί η σύζηγός μου εδώ και 8 μήνες κάνει τη διατροφή προσπαθόντας να θεραπευτεί απο νόσο του Crohn.

Καλως ηρθες!

Κρεμα γαλακτος αγοραζουμε αυτη της κουκακη απο τον μανδραγορα στον πειραια με παραγγελια. Βγαζει 10κιλο.

Ζεσταινουμε την κρεμα σε κατσαρολα μεχρι τους 70-80 βαθμους ανακατευοντας και βγαζουμε απο τη φωτια να κρυωσει. Οταν φθασει στους 40-43 βαθμους ανακατευουμε λιγη κρεμα με γιαουρτι (1/4-1/2 κουπας σε καθε λιτρο κρεμα) και μετα την ριχνουμε στην κατσαρολα και ανακατευουμε (η στα σκευη που θελουμε να βαλουμε την κρεμα) Μετα μπαινει στο φουρνο στους 40 βαθμους για ενα 24ωρο τουλαχιστον.

Διαφημίσεις

Ναι απο ρουμπουλακη 80 λεπτα. Υπαρχει και στα σουπερ μαρκετ αν επειγεσαι.

Σκονη απο φυκια δεν εψαξα.

Καλύτερα όχι απο σούπερ γιατι θα έχει αλουμίνιο! Εγω πήρα απο το iherb αλλα είναι ένα σακούλακι, για την μικρη μου φτάνει αλλα για ενήλικα καλύτερα να πάρεις απο αυτόν γιατι χρειάζεσαι ποσότητες.

Yugup3.png

Καλως ηρθες!

Κρεμα γαλακτος αγοραζουμε αυτη της κουκακη απο τον μανδραγορα στον πειραια με παραγγελια. Βγαζει 10κιλο.

Ζεσταινουμε την κρεμα σε κατσαρολα μεχρι τους 70-80 βαθμους ανακατευοντας και βγαζουμε απο τη φωτια να κρυωσει. Οταν φθασει στους 40-43 βαθμους ανακατευουμε λιγη κρεμα με γιαουρτι (1/4-1/2 κουπας σε καθε λιτρο κρεμα) και μετα την ριχνουμε στην κατσαρολα και ανακατευουμε (η στα σκευη που θελουμε να βαλουμε την κρεμα) Μετα μπαινει στο φουρνο στους 40 βαθμους για ενα 24ωρο τουλαχιστον.

Τελικά με το γιαούρτι κατεληξες να την φτιαχνεις;;; Κι εμένα έτσι μου άρεσε περισσότερο. Η Rosie μου φαίνεται την φτιάχνει με κέφιρ;

Yugup3.png

Δεν εχει λες αλουμινιο του ρουμπουλακη?

Τεσπα δεν ειναι για φαγωμα.....αλλωστε και το νερο που κανουμε μπανιο δεν ειναι φιλτραρισμενο, ενας Θεος ξερει τι εχει, χλωριο σιγουρα!

Καλωσορισατε! Εύχομαι να παει καλα και να δει γρήγορα αποτελέσματα! Πως τα πει μέχρι τώρα έχει δει διάφορα;

Yugup3.png

Τελικά με το γιαούρτι κατεληξες να την φτιαχνεις;;; Κι εμένα έτσι μου άρεσε περισσότερο. Η Rosie μου φαίνεται την φτιάχνει με κέφιρ;

Με κεφιρ την πρωτη φορα βγηκε εκπληκτικη. Εκτοτε καθε φορα εβγαινε και χειροτερη. Τελευταια φορα εβγαλε ροζ μουχλα πανω και πηγε σκουπιδια. Ουτε η Ροζι ξανακανει με κεφιρ νομιζω, ειναι ρισκο.

Αλλα και με γιαουρτι αυτη τη φορα δεν εμεινα πολυ ευχαριστημενη, δεν βγηκε αρκετα ξινη οπως μου αρεσει. Το περιεργο μαλιστα ειναι οτι φθανοντας μετα τη μεση της πρωτης γυαλας εχει μια γευση που θυμιζει το γιαουρτι. Δεν καταλαβαινω πως βγηκε σαν γιαουρτι! Παντα με προβειο γιαουρτι το εκανα και ξυνιζε.. Την επομενη φορα θα δοκιμασω το κατσικισια για μαγια.

Δεν εχει λες αλουμινιο του ρουμπουλακη?

Τεσπα δεν ειναι για φαγωμα.....αλλωστε και το νερο που κανουμε μπανιο δεν ειναι φιλτραρισμενο, ενας Θεος ξερει τι εχει, χλωριο σιγουρα!

Γιατι δεν παίρνεις αυτο το φίλτρο απο το iherb? κάνει δουλειά! Εγω της είχα ψιλό σταματήσει τα μπάνια γιατι γεμιζα την μπανιέρα και μύριζε χωριό όλο το μπάνιο και φοβήθηκα! Τώρα δεν μυρίζει τίποτα! Είναι πολυ οικονομικό και θέλει αλλαγή στους 4-6 μήνες αν θυμάμαι καλα... Αξίζει πιστεύω

Yugup3.png

Αξιζει σιγουρα απλα το οικονομικο ειναι θεμα για μας πλεον. Ηδη πρεπει να δωσω ποσα λεφτα για προβιοτικα και για τα δοντια, δεν μου περισσευουν σε αυτη τη φαση. Ασε που θα με κρεμασει αναποδα ο αντρας μου, θα το θεωρησει τρελη υπερβολη! Ηδη σκαει με τα καθημερινα μας μπανια. Γυριζει σημερα σπιτι μετα απο 2 μηνες απουσιας και θα με πρηζει παλι για τα μπανια και τα μαγειρεματα.....καλα εκανα οτι ηθελα τοσο καιρο....:lol:

Vera κάνεις μπάνια με χλωριωμένο νερό; :shock:

Νόμιζα ότι έχεις φίλτρο... δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα κατά τη γνώμη μου να κάθεσαι μέσα σε χλωριωμένο νερό για να αποτοξινωθείς, τοξινώνεσαι ταυτόχρονα!

Vera κάνεις μπάνια με χλωριωμένο νερό; :shock:

Νόμιζω ότι έχεις φίλτρο... δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα κατά τη γνώμη μου να κάθεσαι μέσα σε χλωριωμένο νερό για να αποτοξινωθείς, τοξινώνεσαι ταυτόχρονα!

Κι εγω αυτο πιστεύω ας πάρεις λιγότερα προβιοτικα για ένα μήνα πχ αφού σκοτώνεις τόσα με το χωριό στο μπάνιο. Απλά 30 δολάρια για 6 μήνες πιστεύω ότι δεν είναι πολλά... Ειδικά για τα παιδιά μας.

Βέβαια γνώμη μου είναι πάντα έτσι;; Ο δικός μου ο άντρας Φαντάσου μόνο που δεν με μαλωσε όταν του είπα ότι ήξερα για το φίλτρο και δεν το αγορασα νωρίτερα :lol::lol:

Edit: επίσης μετα θα πληρώσεις 20 δολάρια που είναι το ανταλλακτικο για έξι μήνες. Η συσκευή κρατάει ενάμιση χρόνο περίπου.

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...