Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Miriki μου και το 1/4 των σφραγισμάτων να βγάλεις κέρδος θα είναι και για σένα και για το επόμενο μωράκι.

Με 20 σφραγίσματα δεν θα τολμούσα προσωπικά να κάνω άλλο παιδί, γνωρίζοντας όσα γνωρίζω τώρα φυσικά.

H GAPS είναι μια πολύ ακριβή διατροφή και αν βάλεις το κόστος των τροφίμων που αγοράζουμε γι' αυτήν εύκολα καταλήγεις ότι είναι πιο οικονομικό να βγάλεις τα σφραγίσματα και να την αποφύγεις.

Άπλετο χρόνο και ψυχικό σθένος χρειάζεται και η GAPS προκειμένου να γίνει σωστά...

Just food for thought! :wink:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πάντως της το έγραψα της Sarah μια φορά ότι ένα βασικό λάθος που έκανε ήτανε η άφθονη χρήση του μελιού στα baked goods, και ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που δεν της πέτυχε.

Και αν προσέξετε από τις συνταγές της έκανε πολύ συχνά τέτοια γλυκά.

Αλλά μου φαίνεται δεν έχει άλλο κουράγιο πια να κάνει GAPS παρόλο που η ίδια παραδέχεται ότι η κόρη της δεν πάει καλά από τότε που τη διέκοψε.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Aν θες αυτη η "ελαφρια" περιπτωση καποτε να θεραπευτει τοτε δεν κανεις παρασπονδιες. Ακομα κι ενα ψιχουλο απαγορευμενης τροφης ειναι τροφη μηνων για τα παθογονα,

ωχ αυτο δε το ηξερα!

για τις παρασπονδιες δεν ειναι τοσο η λιγουρα οσο η ποικιλια και η ευκολια. Οι περισσοτερες συνταγες εχουν πατατες ή ρυζι. Μαλλον εχω ξεμεινει απο ιδεες...και κανω καθε μερα τα ιδια λαχανικα. Πραγματικα ομως αυτο ισχυει οτι οσο απεχεις τοσο δεν σου κανουν εντυπωση, ιδιαιτερα αν ξερεις οτι βλαπτουν. Οι μικροι μου στο σχολειο περηφανευονται που τρωνε λαχανικα και οχι 'παλιατζουρες' (ετσι λεμε τα τζανκ φουντ). Αλλα ναι με πεισατε, δεν αξιζει η ταλαιπωρια, ξεχναμε απλως οτι υπαρχουν τα απαγορευμενα και συνεχιζουμε. Ετσι κι αλλιως εχουμε δρομο μπροστα μας. Με το πισωγυρισμα με τη γλουτενη στα παιδια ειμαστε αυτη τη στιγμη στο μηδεν, αντε στο ενα, αφου εχουμε ξεκινησει παλι κανενα διμηνο τωρα. Αν ημουνα σπιτι σιγουρα θα τους εκανα ιντρο μηπως και προχωρησουμε πιο γρηγορα.

Συνεχίζω intro με μερικές παρασπονδίες (δηλαδή λίγο νωρίτερα από ότι θα έπρεπε μερικά πράγματα - πάντα intro legal - αλλά σε επόμενο στάδιο της)

Vera ευχαριστώ για τις πληροφορίες για Epsom. Βρήκα και το κατάστημα κοντά μου (ευχαριστώ camouflage) http://www.xo.gr/profile/profile-906642193/el/

Δυστυχώς το κατάστημα κοντά μου δεν πουλάει λιανική. Και το άλλο στης Σωκράτους δουλεύει 7:30-3:30 και όχι Σάββατο οπότε μου είναι αρκετά δύσκολο. Έχει τίποτα άλλο χρήσιμο αυτός;

Μπορεί να με βοηθήσει κάποια αν έχει αρκετό epsom salt; (να συναντηθούμε κάπου δηλαδή)

2. Αν υπάρχει αρκετή κρέμα - ξινισμένη - θα ήθελα και εγώ παρακαλώ.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Πήρα σήμερα epsom 4 κιλά, αλλά θα κατέβω και την επόμενη εβδομάδα γιατί θα πάω στο Πανεπιστήμιο μάλλον την Τρίτη.

Αν θέλεις μπορώ να σου πάρω εγώ και να κανονίσουμε και για το αλεύρι καρύδας και το αλάτι.

Rosie την κρέμα καλύτερα δώσε τη στον mesastoura που είναι πιο legal κι εγώ θα σε πρήξω την επόμενη φορά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Έχει ο Βασιλόπουλος ένα τσένταρ, mature όμως με αρκετά έντονη γεύση, που δεν έχει χρωστική. Από παστεριωμένο γάλα.... Δυστυχώς δε συγκράτησα τη μάρκα, αλλά θα ξαναπάρω σύντομα γιατί το έχω ταράξει....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Έχει ο Βασιλόπουλος ένα τσένταρ, mature όμως με αρκετά έντονη γεύση, που δεν έχει χρωστική. Από παστεριωμένο γάλα.... Δυστυχώς δε συγκράτησα τη μάρκα, αλλά θα ξαναπάρω σύντομα γιατί το έχω ταράξει....

Πως ξερουμε αν εχει χρωστικη? Επισης ποιες μαρκες γκουντα ειναι καλες?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Με το μπαρδον δλδ αλλα απο το σπιτι μου κρέμα (ποσο μαλλον ξυνισμενη!) δεν φευγει που να χτυπιεστε! :lol: με πονο ψυχης δινω δυο βαζα στους δικους μου και πολυ τους ειναι! Θα την καταβροχθισω ολη και θα γλυψω και τις γυαλες.....

Επσομ οποιος βιαζεται εχει και στα φαρμακεια παιδια, 3 μηνες απο εκει την αγοραζα κι αμα ξεμεινω αναγκαστικα απο κει θα την παρω. Εγω προσωπικα επειδη κινουμαι στο ποδαρατο με λεωφορεια δεν μπορω να αγοραζω για αλλους και αγοραζω οση ποσοτητα μπορω να κουβαλησω για να βολευτω ενα διαστημα, ειμαστε και δυο ατομα που μπανιαριζομαστε καθημερινα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Πάντα μου ήταν βαρετά τα γυμναστήρια αλλά και εγώ έτσι κάπως νοιώθω για την άθληση γενικότερα. Προτιμώ όμως πλέον έξω στο ύπαιθρο, στον καθαρό αέρα και στην ησυχία, είτε ανάβαση κάποιου βουνού είτε maintain bike ή λίγο τρέξιμο και αρκετό περπάτημα σε κάποιο πάρκο.

Όταν έχει ήλιο έξω και έχω και παρέα την σκυλίτσα μου είναι η καλύτερη μου (με τρέχει ;) ) (παιδιά, γυναίκα σπάνια έρχονται)

Εγώ έβαλα την γυμναστική στην κουβέντα και ένα θα πω… τελευταίο.. ενίσταμαι κύριε πρόεδρε (όχι μόνο για τον mesastoura.. για όλους) !!! :-)

Η άσκηση έχει αμέτρητα θετικά σωματικά και ψυχολογικά αποτελέσματα και σίγουρα δεν συγκρίνονται όλα με την σωστή ή την λάθος διατροφή.

Διαφημίσεις

Πρεπει να λες της lye cross farms. ο εχει χυμα ο Θανοπουλος με 8-9 ευρω το κιλό, ενώ τα 200γρ στο ΑΒ εχουν 4 και κατι ψιλά. Αλλά έβαλε στα χυμα τυριά του ο ΑΒ την ιδια μαρκα το mild (το οποιο ομως πρεπει να εχει χρωστική)

Βερα το γράφει στα συστατικά. Το χρωματιζουν με φυτικό χρώμα (αννάτο), τουλάχιστον το τσένταρ

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εγώ έβαλα την γυμναστική στην κουβέντα και ένα θα πω… τελευταίο.. ενίσταμαι κύριε πρόεδρε (όχι μόνο για τον mesastoura.. για όλους) !!! :-)

Η άσκηση έχει αμέτρητα θετικά σωματικά και ψυχολογικά αποτελέσματα και σίγουρα δεν συγκρίνονται όλα με την σωστή ή την λάθος διατροφή.

Καλη η θεωρία Μπαμπουράκι και σε καταλαβαίνω γιατί γυμναζόμουν στο παρελθόν και σε γυμναστηρια και στο σπίτι ακόμα. ΑΛΛΑ όταν έχεις παιδιά, κάνεις γκαπς και μάλιστα εχεις και άντρα/παιδί που δεν κάνει γκαπς και άρα μαγειρεύεις ακόμα περισσότερο και ακόμα χειρότερα δουλεύεις κιόλας ε τότε η γυμναστική γίνεται μία αναμνηση παλιά. Εγώ μετά τις 8 θέλω μόνο να κάτσω και να μην κάνω τπτ! Που κι αυτό ακόμα δεν το καταφέρνω τις περισσότερες φορές!:-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλη η θεωρία Μπαμπουράκι και σε καταλαβαίνω γιατί γυμναζόμουν στο παρελθόν και σε γυμναστηρια και στο σπίτι ακόμα. ΑΛΛΑ όταν έχεις παιδιά' date=' κάνεις γκαπς και μάλιστα εχεις και άντρα/παιδί που δεν κάνει γκαπς και άρα μαγειρεύεις ακόμα περισσότερο και ακόμα χειρότερα δουλεύεις κιόλας ε τότε η γυμναστική γίνεται μία αναμνηση παλιά. Εγώ μετά τις 8 θέλω μόνο να κάτσω και να μην κάνω τπτ! Που κι αυτό ακόμα δεν το καταφέρνω τις περισσότερες φορές!:-([/quote']

Αυτό είναι άλλο θέμα !

Λυπηρό αλλά άλλο θέμα !

Αν σου λείπει σου εύχομαι σύντομα να τα καταφέρεις!

Μην νομίζεις για όλους είναι δύσκολο το πρόγραμμα, μόνο αν δεν δουλεύεις βλέπεις διαφορά. Εγώ δεν έχω άνδρα (οπότε προσπαθώ για κοινωνική ζωή.. μεγάλη πίκρα :-) ), δεν μαγειρεύω αλλά κάθε μέρα έχω χρόνο με το παιδί 2-3 ώρες και λιγότερο, οπότε για να γυμναστώ ξεκλέβω από την ξεκούρασή μου. Τις περισσότερες βραδιές με βάζει για ύπνο ο μικρός αντί να τον βάζω εγώ !!!!!!!!!!!!!

Ναι αυτό το τυρί είναι. Από τον πάγκο των τυριών το πήρα κι έχει 8 κάτι όντως.

Γυμναστική ε; Πολύ πονεμένο. Εγώ ήμανε των μπαλέτων (νταξ και του σύγχρονου, αλλά όχι με τόσο τρέλλα).

Τελευταία φορά έκανα μάθημα όταν ήμουν τεσσάρων μηνών έγκυος.

Όταν η μέρα ξεκινάει στις 6 το πρωί και τελειώνει στις 12 το βράδυ και πάλι έχεις καμιά δεκαριά πλυντηρια ασιδέρωτα και ένα σωρό παιχνίδια άφτιαχτα για το σχολείο που όμως τα έχεις υποσχεθεί, βλέπεις το μπαλέτο και όλα με άλλο μάτι. Πάντως αυτό πραγματικά νιώθω ότι το στερούμαι και μου χει κοστίσει. Η ευεξία που νιώθεις είναι άααααααλλο πράγμα.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Απο πιτσιρικα γυμναζομουν, εκανα πολεμικες τεχνες κλπ. Ακομα κι οταν ζουσα στο εξωτερικο η στην επαρχια θα εβρισκα καποιο γυμναστηριο για να ασχοληθω. Οταν γεννησα τον πρωτο γραφτηκα αμεσως γυμναστηριο και παλι. Ξεκλεβα με χιλια ζορια λιγη ωρα να παω αλλα κατεληγα καθε φορα να ξαπλωνω πανω στα οργανα και να μην εχω κουραγιο να κουνηθω απο την κουραση. Και λογικο ειναι οταν η ζωη με παιδια ουσιαστικα ειναι ενα 24ωρο γυμναστηριο οπου σηκωνεις βαρη και παιδια ολη μερα, τρεχεις και περπατας, σπρωχνεις καροτσια με ψωνια σε ανηφορες κι ολη μερα κανεις επικυψεις κι ατελειωτες δουλειες! Αλλο να εισαι ελευθερος κι ωραιος και να ψαχνεις τροπους να ξεδωσεις και να περασεις την ωρα σου και αλλο να μη μπορεις να βαλεις κ@λο κατω ολη μερα απο τις υποχρεωσεις.

Οποτε τωρα αν καταφερω να ξεκλεψω λιγη ωρα για κατι προσωπικο επιλεγω πραγματα ξεκουραστα και δημιουργικα, οπως ζωγραφικη, κεραμικη και κοσμημα που να χαλαρωνω, να ξεφευγει το μυαλο μου και να φορτιζω τις μπαταριες μου. Γυμναζομαι ΟΛΕΣ τις υπολοιπες ωρες.

Διαφημίσεις

οταν η ζωη με παιδια ουσιαστικα ειναι ενα 24ωρο γυμναστηριο οπου σηκωνεις βαρη και παιδια ολη μερα, τρεχεις και περπατας, σπρωχνεις καροτσια με ψωνια σε ανηφορες κι ολη μερα κανεις επικυψεις κι ατελειωτες δουλειες!

το μονο κακο ειναι οτι με αυτο το γυμναστηριο δεν αδυνατιζεις :cool:;)

Εγω δε σκεφτομαι καν την περιπτωση να παω gym. Και οταν πηγαινα αγγαρεια το εκανα, αν ειχα χρονο θα εκανα και εγω κατι για μενα οπως λες

Εμ το γυμναστηριο απο μονο δεν σε αδυνατιζει, θελει προσοχη και η διατροφη. Μερικες που τρεχουν ολη μερα δεν προλαβαινουν να φανε και αδυνατιζουν. Αλλες ομως σαβουριαζουν οτι βρουν. Μια φιλη μου που μια ζωη ηταν ακτινογραφια μολις πηγε αμερικη και δουλευει σε 2 δουλειες εβαλε 15 κιλα απο το τζανκ που κατεβαζει ολη μερα!

Μπαμπουρακι κανείς δεν λέει πως η άσκηση δεν είναι καλό πράγμα! Σίγουρα και σφίγγει τους μυς, επηρεάζει το μεταβολισμό, χαρίζει ευεξία και αλλα αμέτρητα καλα. Η ίδια η Καμπελ και όλοι οι γιατροί εναλλακτικοί και μη , τονίζουν να ασκουμαστε τακτικά. Βέβαια οι περισσότεροι συστήνουν εξωτερικό χώρο και όχι κλειστό γυμναστήριο ή πισίνα.

Ομως εδώ λέμε για κάτι άλλο. Η κυτταριτιδα είναι θέμα αποτοξινωσης... Αν δεν αποτοξινωθει το σώμα και σταματήσει να αποθηκευει έτσι το λίπος δεν θα φύγει ποτέ η κυτταριτιδα. Θα φεύγει και θα έρχεται συνεχώς. Μπορείς να κανείς ένα search στο Google να δεις γι αυτο το θέμα. Ακόμα και τα μασάζ που λες πάλι αποτοξινωτικες ουσίες περιέχουν και τοπικά κάνουν όντως δουλειά ακόμα και οι κρεμες που πουλάνε το καλοκαίρι ( άσχετο που είναι τιγκα στη χημικουρα ) αλλα κάνουν κάποια δουλειά ( απο προσωπική πείρα το λέω ) αλλα το πρόβλημα δεν διορθώνεται απο την ρίζα του....

Yugup3.png

οκ, ευχαριστώ για την απάντηση. θα ψάξω την διαδικασία να την ξινίσω μόνος μου.

πήρα τηλέφωνο χθες και ... δεν μου δίνουν απαστεριώτη. Με ρώτησαν αν είμαι ιδιώτης ή όχι, μετά τι την θέλω και μετά μου είπαν ότι λίγο πολύ δεν γίνεται! Τέλος πάντων, το πολύ πολύ να φτιάξω μόνος μου από το γάλα τους ή ... να κάνω χωρίς αυτήν. Δεν νομίζω να είναι και τόσο απαραίτητη.

Μα όταν έγραψα "και εγώ έτσι κάπως νοιώθω για την άθληση γενικότερα" εννοούσα ότι συμφωνώ μαζί σου που έγραψες "Όπως την δει ο καθένας, εγώ αν δεν γυμναστώ παθαίνω κατάθλιψη !!!"

Εγώ το κάνω για την ψυχολογία μου. Από την άλλη αν ήταν να προτείνω σε κάποιον τι να κάνει για να βελτιώσει την υγεία του από την διατροφή θα ξεκίναγα (φυσικά να είναι όλη μέρα αραχτός σε όποια οθόνη δεν βοηθάει αλλά να αλλάξει αυτό θα ήταν το 2ο)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Μεσαστουρα που πηρες τηλ? Εμεις κουκακη παιρνουμε και ειναι παστεριωμενη την πουλανε σε δεκακιλο. Απο τον Μανδραγορα θα την προμηθευτεις. Η ρουμελη εχει απαστεριωτη αλλα δεν βγαζει καλη sour creme, ειναι να την φας ωμη οπως ειναι (να κανεις παγωτο κλπ). Οχι στην ιντρο ομως ωμη.

Απαραιτητη δεν ειναι αν εχεις αλλες τροφες προβιοτικες.

Katerinoula23 συμφωνώ σε όλα.

Αυτό βρε παιδιά με την σπανακόπιττα με έχει στείλει...

τόσο φοβερή είναι ?

Εσείς μόλις τελειώσετε με την gaps, γιατί θα τελειώσετε κάποια στιγμή δεν μπορεί ...

τι στο καλό θα τρώτε ????? :-)

Μεσαστουρα που πηρες τηλ? Εμεις κουκακη παιρνουμε και ειναι παστεριωμενη την πουλανε σε δεκακιλο. Απο τον Μανδραγορα θα την προμηθευτεις. Η ρουμελη εχει απαστεριωτη αλλα δεν βγαζει καλη sour creme, ειναι να την φας ωμη οπως ειναι (να κανεις παγωτο κλπ). Οχι στην ιντρο ομως ωμη.

Απαραιτητη δεν ειναι αν εχεις αλλες τροφες προβιοτικες.

Ο Μανδραγόρας έχει την παστεριωμένη Κουκάκη; Σωστά;

Την Ρούμελη πήρα τηλέφωνο που έχει κατάστημα κοντά μου.

Θα αρκεστώ προς το παρόν στο κεφίρ από άθερμο γάλα και αργότερα βλέπω ;)

Εννοείτε + ξυνολάχανο που βλέπω πως το ζητάει ο οργανισμός μου για κάποια ισορροπία με το τόσο λίπος.

Καλά πάω με την intro, σήμερα θα προσθέσω και κρόκο αυγού. Παρατηρώ παραπάνω ενέργεια (και ελπίζω να μην είναι από υπερένταση - παλαιό θέμα αυτό - θα δείξει).

Αύριο λογικά θα έχω και epson salts :-)

πᾶν μέτρον ἄριστον

...

Αυτό βρε παιδιά με την σπανακόπιτα με έχει στείλει...

τόσο φοβερή είναι ?

Έχει φύλλο από αλεύρι από σιτάρι καθώς και φέτα (όχι πάντα) που δεν είναι παρά μόνο ένα 3μήνο ωριμασμένη.

Κατά τα άλλα και εγώ την συμπαθώ πολύ αυτήν την πίτα :mrgreen:

πᾶν μέτρον ἄριστον

Έχει φύλλο από αλεύρι από σιτάρι καθώς και φέτα (όχι πάντα) που δεν είναι παρά μόνο ένα 3μήνο ωριμασμένη.

Κατά τα άλλα και εγώ την συμπαθώ πολύ αυτήν την πίτα :mrgreen:

οκ δεν είναι για ανθρώπους που κάνουν gaps

για τους άλλους τι πειράζει ?

δίνω στο παιδάκι μου σας παρακαλώ !!!!!!! :-)

http://stopalimentarius.wordpress.com/2012/09/15/glouteni/

Πώς η γλουτένη προκαλεί KAI ρευματοειδή αρθρίτιδα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...