Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Για τον άντρα μου για παράδειγμα η γυμναστική είναι η πιο εύκολη και ευχάριστη λύση για να διατηρείται σε αντίθεση με την αυστηρή διατροφή.

Προτιμά να ξεσχίζεται με τα βάρη για ώρες ή να τρέχει ώρες ολόκληρες στο ΟΑΚΑ και μετά να απολαμβάνει και τη σπανακόπιτα της μαμάς του! :lol:

Βέβαια τώρα θέλοντας και μη τρώει αρκετά σωστά μια και μαγειρεύω μόνο GAPS-legal, αλλά από μόνο του δεν τον βλέπω ποτέ να μπαίνει ποτέ στους αυστηρούς κανόνες της GAPS.

Πλάκα έχει, υπάρχουν αρκετές οικογένειες που μητέρα και παιδιά ακολουθούν gaps ενώ ο πατέρας όχι αλλά υπάρχει και ένα σπίτι που ο πατέρας κάνει gaps και οι υπόλοιποι όχι.

Μήπως είμαι τελικά ιδιαίτερα ... περίεργος :confused::?

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για τον άντρα μου για παράδειγμα η γυμναστική είναι η πιο εύκολη και ευχάριστη λύση για να διατηρείται σε αντίθεση με την αυστηρή διατροφή.

Προτιμά να ξεσχίζεται με τα βάρη για ώρες ή να τρέχει ώρες ολόκληρες στο ΟΑΚΑ και μετά να απολαμβάνει και τη σπανακόπιτα της μαμάς του! :lol:

Βέβαια τώρα θέλοντας και μη τρώει αρκετά σωστά μια και μαγειρεύω μόνο GAPS-legal, αλλά από μόνο του δεν τον βλέπω ποτέ να μπαίνει ποτέ στους αυστηρούς κανόνες της GAPS.

παντως το γυμναστηριο σε βαζει θελοντας και μη σε καπως υγιεινο τροπο ζωης, ιδιαιτερα αν εχεις στοχο να αδυνατισεις. Αν εχεις ξεσκιστει στο γυμναστηριο τοτε δε σου παει να πας σπιτι και να φας μια τουρτα.

Τωρα για τον αντρα σου που λες, η σπανακοπιτα ειναι παρα πολυ υγιεινο σνακ μπροστα σε αλλα! Ας ετρωγε ντελιβερι (ή και homemade junk food) και δε νομιζω να τον εσωζαν τα γυμναστηρια.

Αυτο που λες αυστηρους κανονες ειναι που τους πειραζει ολους. Δηλαδη εγω συνανταω τις περισσοτερες αντιρρησεις γιατι απαγορευω να δωσουν και το παραμικρο στα παιδια (φυσικα δεν θα χρειαζοταν να το απαγορευσω αν δε το προσφεραν) με τη λογικη οτι 'μια φορα αν φαει δεν θα παθει τιποτα'. Σκεφτομαι τον κοπο που κανω ολη τη βδομαδα να μη δινω τιποτα ετοιμο και το μπλαμπλα να τους πεισω κλπ και μου φαινεται εξωφρενικο να φανε παριζακι πχ.

Απο τη αλλη μια πατατα ή λιγο ρυζι μια φορα την εβδομαδα πχ θα εβλαπταν ή θα καθυστερουσαν την ιαση; αυτο δε το εχω καταλαβει..

Απο τη αλλη μια πατατα ή λιγο ρυζι μια φορα την εβδομαδα πχ θα εβλαπταν ή θα καθυστερουσαν την ιαση; αυτο δε το εχω καταλαβει..

Το βιβλίο δεν το διάβασες; Αναφέρει η Campbell ότι ούτε κόκκος από τα απαγορευμένα πρέπει να περάσει τα χείλη μας κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πόσο μάλλον να τα τρώμε μια φορά τη βδομάδα!

Τώρα αν κάποιος θέλει την GAPS για γενική υγεία και όχι θεραπεία, όπως πχ κάνω εγώ στο γιο μου, τότε μια φορά τη βδομάδα λίγη πατάτα δεν πειράζει.

Αυτό σκοπεύω να κάνω και με την κόρη μου όταν λέω ότι ίσως σταματήσει την GAPS το καλοκαίρι, σε καθημερινή βάση δεν θα τρώει τίποτα απ' όλα αυτά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Το βιβλίο δεν το διάβασες; Αναφέρει η Campbell ότι ούτε κόκκος από τα απαγορευμένα πρέπει να περάσει τα χείλη μας κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πόσο μάλλον να τα τρώμε μια φορά τη βδομάδα!

Τώρα αν κάποιος θέλει την GAPS για γενική υγεία και όχι θεραπεία, όπως πχ κάνω εγώ στο γιο μου, τότε μια φορά τη βδομάδα λίγη πατάτα δεν πειράζει.

Αυτό σκοπεύω να κάνω και με την κόρη μου όταν λέω ότι ίσως σταματήσει την GAPS το καλοκαίρι, σε καθημερινή βάση δεν θα τρώει τίποτα απ' όλα αυτά.

ναι το διαβασα (το ηξερα οτι αυτο θα μου ελεγες :) ). Και σιγουρα οταν τρως κατι απαγορευμενο πας προς τα πισω και παει χαμενος καποιος κοπος. Αλλα -λεω εγω τωρα- η Καμπελ αναφερεται σε σοβαρες περιπτωσεις οπου ενα παιδακι με αυτισμο πχ φυσικα δεν επιτρεπεται να φαει τιποτα απαγορευμενο αφου εχει ηδη μεγαλο τοξικο φορτιο. Λεω μηπως σε περιπτωση πιο ελαφρας περιπτωσης εκανες καποια υποχωρηση (λαμβανοντας υποψη σου το παραπανω κοστος βεβαια). Τωρα βεβαια θα μου πεις δεν υπαρχει λιγο ή πολυ γκαπς. Η εισαι ή δεν εισαι...

Διαφημίσεις

παντως το γυμναστηριο σε βαζει θελοντας και μη σε καπως υγιεινο τροπο ζωης, ιδιαιτερα αν εχεις στοχο να αδυνατισεις. Αν εχεις ξεσκιστει στο γυμναστηριο τοτε δε σου παει να πας σπιτι και να φας μια τουρτα.

A μπα....μια χαρα την τσακιζεις γιατι λες οτι θα την καψεις στο γυμναστηριο! :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ναι το διαβασα (το ηξερα οτι αυτο θα μου ελεγες :) ). Και σιγουρα οταν τρως κατι απαγορευμενο πας προς τα πισω και παει χαμενος καποιος κοπος. Αλλα -λεω εγω τωρα- η Καμπελ αναφερεται σε σοβαρες περιπτωσεις οπου ενα παιδακι με αυτισμο πχ φυσικα δεν επιτρεπεται να φαει τιποτα απαγορευμενο αφου εχει ηδη μεγαλο τοξικο φορτιο. Λεω μηπως σε περιπτωση πιο ελαφρας περιπτωσης εκανες καποια υποχωρηση (λαμβανοντας υποψη σου το παραπανω κοστος βεβαια). Τωρα βεβαια θα μου πεις δεν υπαρχει λιγο ή πολυ γκαπς. Η εισαι ή δεν εισαι...

Aν θες αυτη η "ελαφρια" περιπτωση καποτε να θεραπευτει τοτε δεν κανεις παρασπονδιες. Ακομα κι ενα ψιχουλο απαγορευμενης τροφης ειναι τροφη μηνων για τα παθογονα, ετσι αν σεβεσαι τον κοπο και την ταλαιπωρια καλυτερα να μη κανεις παρασπονδιες. Αλλωστε ολο και κατι θα γινει που δεν θα ναι στο χερι σου να το αποτρεψεις, οποτε καλυτερα να μη κανεις ηθελημενες αταξιες. Ειναι τοσο επιπονη και ακριβη αυτη η διατροφη που δεν λεει να την χαλας για μια πατατα. Ας μη την κανεις καθολου τοτε.......αν αρχισεις μαλιστα να κανεις τετοια τοτε θα τα κανεις συνεχεια και δεν εχει νοημα να ταλαιπωρεισαι πια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Παιδιά δεν ξέρω εγω πέρσι που έκανα αυστηρή γκαπς είχα πάθει "φοβία" με τα απαγορευμένα... Ούτε να μυρισω δεν τολμούσα μήπως και περάσει στο γάλα... Πιστεύω πως όσο δεν τρως τόσο δεν τα ζητάς και δεν σου λείπουν και η θεραπεία έρχεται πιο εύκολα.. Τώρα βέβαια δεν την κανουμε αυστηρά όλο και κάτι τέτοιο θα φάμε αλλα δεν παρατηρώ κάτι στην μικρη... Δυστυχώς εγω πρέπει πάλι να ξαναμπω σε αυστηρό προγραμμα γιατι είδα ότι επηρεαστηκα απο την Χριστουγεννιατικη περίοδο :?

Yugup3.png

Στα Yahoo Groups πάντως λένε ότι αν αρχίσεις τη διατροφή με το cheating στο μυαλό σου δεν θα πετύχεις ποτέ!

Είναι το μόνο σίγουρο!! Γιατι ο οργανισμός και περισσότερο το μυαλό θέλει κάποιες μέρες για να " ξεχάσει " αυτές τις τροφές αν του τις θυμιζεις κάθε τόσο είναι πολυ δύσκολο να αντισταθεις...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Στα Yahoo Groups πάντως λένε ότι αν αρχίσεις τη διατροφή με το cheating στο μυαλό σου δεν θα πετύχεις ποτέ!

Συμφωνω. Εδω που την ακολουθουμε χωρις παρασπονδιες και ειναι δυσκολο να εχεις αποτελεσματα.

Η αληθεια ειναι οτι αν τα βγαλεις απο το διαιτολογιο και το μυαλο σου παυεις να τα λιγουρευεσαι. Πλεον δε σου κανουν αισθηση. Εγω αρεσκομαι να τα μυριζω και με κοροιδευουν οι φιλοι μου λεγοντας "καημενουλα" αλλα το κανω επιτηδες για να δω αν η μυρωδια μου δημιουργει λιγουρα και λαγνο ποθο :lol: Κι ομως παρατηρησα οτι οσο περνουσε ο καιρος η μυρωδια δε μου κανε καμμια αισθηση. Δεν μπορω να πω οτι λιγουρευομαι απαγορευμενα τροφιμα και καμμια φορα σκεφτομαι οτι αν εκανα καποια παρασπονδια τι θα ηταν? Και δε μου ρχεται καμμια επιθυμια.

Εγώ στην αρχή-αρχή έκανα παρασπονδίες, μικρές αλλά τις έκανα.

Αργότερα συνήθισα αλλά και επειδή αισθανόμουνα τόσο όμορφα (χωρίς ημικρανίες και αυτό το αίσθημα της κούρασης που είχα παλιά) σκεφτόμουνα ότι δεν αξίζει να χαλάσω τη διατροφή έτσι κατέληξα να είμαι πολύ αυστηρή.

Τώρα τις γιορτές έφαγα λίγα κάστανα μόνο και μόνο γιατί είδα ότι επιτρέπονται στη SCD και παλιά και στην GAPS άρα σκέφτηκα ότι δεν είναι και πολύ ένοχα.

Αλλά το μετάνιωσα, δεν μου αρέσουνε και πολύ κιόλας οπότε δεν αξίζει...

why-we-stopped-taking-fermented-

κάτι λείπει από εδώ;

έφαγα κάτι intro illegal σήμερα, δεν άντεχα, πεινούσα πολύ και το προτίμησα από τυρί για τοστ και ζαμπόν, φέτα κλπ που υπάρχουν στην δουλειά μου.

ένα φιρίκι :confused:

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως αυτηνής το blog σταμάτησα να το παρακολουθώ, άρχισε να γράφει και ψιλοβλακείες (ένα καιρό έτρωγε παγωτό όλη μέρα!) επειδή δεν κάθησε να κάνει την GAPS αρκετό καιρό (18 μήνες μόνο) και δεν της πέτυχε.

Η Campbell λέει ότι μόνο το fermented είναι το παραδοσιακό, εξηγεί και τη διαδικασία παρασκευής του με τα συκώτια του ψαριού.

Rosie πολύ δελεαστική η πρότασή σου ομολογώ, ειδικά η ...ξινισμένη εκδοχή (lol). Αν τα καταφέρω να έχω το αυτοκίνητο το σάββατο θα σε πάρω μήπως περάσω. Αλλιώς ... ο λόγος σου με χόρτασε και (το ψωμί σου λέει η παροιμία αλλά λόγω γαπσ) και την κρεμούλα φάε!!!

Θα σας εξηγήσω εγώ τι γίνεται ακριβώς με τις παρασπονδίες, που τις έχω σπουδάσει. Απλά επιτείνεις το μαρτύριό σου. Το μία την εβδομάδα είναι γερό πισωγύρισμα σε όλα τα επίπεδα. Και ψυχολογικά και σωματικά και ειδικά για τα παιδιά είναι πραγματικό μαρτύριο.Άλλωστε η ευεξία που νιώθεις όταν είσαι on the wagon είναι απίστευτη.... και μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρότατο κίνητρο.

Ο μικρός μου είναι συγκαμμένος φουλ και ευτυχώς βρήκα πάτημα απέναντι σε όλους και κυρίως στον ίδιο..... Δε νομίζω να ξαναθελήσει σύντομα να το ξαναζήσει αυτό.....

Όσο για τα σφραγίσματα που λέγαμε είναι αδύνατο να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Είναι καμιά εικοσαριά (μικρά και μεγάλα) και δεν έχω ούτε το χρήμα, ούτε το σθένος, αλλά ούτε και τον άπλετο χρόνο. Αν κάνω ένα το μήνα καταλαβαίνεις... Οπότε τη θεωρώ δεδομένη τη gaps για το νέο μωρό αααααν ποτέ μας κάτσει..... Ξέρω ότι φαίνεται χαζό, αλλά πραγματικά είναι αδύνατο να κάνω κάτι άλλο. Θα δώσω βάση στην αποτοξίνωση που ούτως ή άλλως χρειάζομαι και βλέπουμε.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τώρα τις γιορτές έφαγα λίγα κάστανα μόνο και μόνο γιατί είδα ότι επιτρέπονται στη SCD και παλιά και στην GAPS άρα σκέφτηκα ότι δεν είναι και πολύ ένοχα.

Αλλά το μετάνιωσα, δεν μου αρέσουνε και πολύ κιόλας οπότε δεν αξίζει...

Εγώ έφαγα 2 πατατες φούρνου και ειλικρινά σας λεω ότι όλα είναι στο μυαλό μας! Δεν τις ευχαριστήθηκα τοσο όσο νόμιζα και ενω είχα πει ότι θα φάω λόγω της ημέρας, την 2η την αφησα μισή και τις υπόλοιπες τις πετάξαμε, καθώς και οι υπολοιποι της οικογένειας δεν ξετρελάθηκαν με την απαγορευμένη τροφή.

Ρόζυ το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι όταν το παίρνω αισθάνομαι να το ρεύομαι για ώρες μετά και ενώ έχω φάει και άλλες τροφές - συνήθως κεφίρ ή γιαούρτι. Δεν θα το σταμάταγα σε καμία περίπτωση, αλλά με προβλημάτησε λίγο.

Αληθεια έτρωγε μόνο παγωτό?! :lol: Ετσι νομίζω όλοι θα θελουν να κανουν γκαπς

Kt0tp2.png NaAfp3.png

20 μαυρα σφραγισματα εχεις μιρικι??????????????????????????????????????????? Πως εγινε αυτο???????????

Σκεψου να κανεις μια ιντρο το παιδι ισως, αν εχει θεματα. Τα παιδια γινονται πιο γρηγορα καλα. Συμφωνω οτι ειναι μαρτυριο για το παιδι να του επιτρεπεις παρασπονδιες. Βλεωπ τον μικρο μου ποσο ευκολα προσπαρμοστηκε και γι αυτο εχω το αγχος να γινει αυτος τουλαχιστον καλα γιατι δεν θελω να τον ξαναβαλω ιντρο αργοτερα. Ασε που οσο μεγαλωνουν τοσο πιο δυσκολο ειναι να τα βαλεις σε τοσο περιοριστικα προγραμματα διατροφης.

Ρόζυ το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι όταν το παίρνω αισθάνομαι να το ρεύομαι για ώρες μετά και ενώ έχω φάει και άλλες τροφές - συνήθως κεφίρ ή γιαούρτι. Δεν θα το σταμάταγα σε καμία περίπτωση' date=' αλλά με προβλημάτησε λίγο.

[/quote']

Αληθεια ρευεσαι? Εγω δεν εχω παρατηρησει προβληματα σε μενα, μονο προβληματιστηκα με την διαρροια που αναφερει. Λες? Δεν ειναι δυσκολο να σταματησω να δω πως θα παει. Αλλα τοσο καιρο που το παιρνω εχω δει μεγαλη διαφορα στα δοντια μου και αυτο ειναι κατι που το εχω αναγκη.

Όσο για τα σφραγίσματα που λέγαμε είναι αδύνατο να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Είναι καμιά εικοσαριά (μικρά και μεγάλα) και δεν έχω ούτε το χρήμα, ούτε το σθένος, αλλά ούτε και τον άπλετο χρόνο. Αν κάνω ένα το μήνα καταλαβαίνεις... Οπότε τη θεωρώ δεδομένη τη gaps για το νέο μωρό αααααν ποτέ μας κάτσει..... Ξέρω ότι φαίνεται χαζό, αλλά πραγματικά είναι αδύνατο να κάνω κάτι άλλο. Θα δώσω βάση στην αποτοξίνωση που ούτως ή άλλως χρειάζομαι και βλέπουμε.

Συγνώμη αλλά προτιμάς την θεραπεία από την πρόληψη?:shock: Πιστεψε με το οικονομικό το καταλαβαίνω εδώ καλύτερα από τους περισσοτερους από εσάς. Και όμως τα δόντια είναι προτεραιοτητα και χωρις να σκοπεύω να κάνω παιδί. Είμαι σίγουρη ότι 70 ευρώ τον μήνα μπορείς να εξοικονομήσεις για την υγεία σου και την υγεία του επόμενου παιδιού.

Και σου βάζω και άλλη τροφή για σκέψη...Το 2ο θα κάνει την γκαπς που κάνει και το πρώτο? Γιατί ο μικρός σου είναι συνέχεια χάλια και είστε συνεχώς σε πισωγυρισματα κα ιπαρασπονδίες. Γιατί να υποστείτε τα ίδια και στο 2ο? Σκέψου πολύ σοβαρά να ξεκινήσεις να καθαρίζεις το στόμα σου μιρικι γιατί είμαι σίγουρη ότι αργότερα θα το μετανιώσεις που δεν το έκανες.

Όλα αυτά φιλικά και ελπίζω χωρις παρξηγησεις...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αληθεια ρευεσαι? Εγω δεν εχω παρατηρησει προβληματα σε μενα, μονο προβληματιστηκα με την διαρροια που αναφερει. Λες? Δεν ειναι δυσκολο να σταματησω να δω πως θα παει. Αλλα τοσο καιρο που το παιρνω εχω δει μεγαλη διαφορα στα δοντια μου και αυτο ειναι κατι που το εχω αναγκη.

Τις περισσότερες φορές, ναι.

Σκεφτηκα κι εσάς όταν το διάβασα. Αλλά και πάλι νομίζω ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα τυχόν μειονεκτήματα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

20 μαυρα σφραγισματα εχεις μιρικι??????????????????????????????????????????? Πως εγινε αυτο???????????

Σκεψου να κανεις μια ιντρο το παιδι ισως, αν εχει θεματα. Τα παιδια γινονται πιο γρηγορα καλα. Συμφωνω οτι ειναι μαρτυριο για το παιδι να του επιτρεπεις παρασπονδιες. Βλεωπ τον μικρο μου ποσο ευκολα προσπαρμοστηκε και γι αυτο εχω το αγχος να γινει αυτος τουλαχιστον καλα γιατι δεν θελω να τον ξαναβαλω ιντρο αργοτερα. Ασε που οσο μεγαλωνουν τοσο πιο δυσκολο ειναι να τα βαλεις σε τοσο περιοριστικα προγραμματα διατροφης.

Εύκολα.... τα περισσότερα έγιναν ότι ήμουν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στο γυμνάσιο. Μετά δεν ξαναπάτησα σε οδοντίατρο για πολλά χρόνια και το μόνο που χρειάστηκε τότε ήταν καλός καθαρισμός (ΟΚ λίγο πιο καλός καθαρισμός ας μην τα ωραιοποιώ γιατί ήταν περιοδοντολόγος) και 1 μικρό σφράγισμα (λευκό, αλλά μη με ρωτήσετε τι ακριβώς) πριν μείνω έγκυος. Από τότε έσπασε ένα παλιό μαύρο, έβγαλα τρεις φρονιμήτες και πρέπει να βρω κουράγιο για τον τέταρτο που είναι ημιέγκλειστος και θέλει χειρουργείο και φυσικά καθαρισμό. Νομίζω ότι τα τόσα πολλά σφράγισματα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα αλλά στις τεχνικές της εποχής και τις επιλογές της ( που είσαι ρε άλεξ να μας πεις).

Θα ήθελα να του κάνω ίντρο, αλλά δε νομίζω ότι θα γίνει. Εξαρτώμαι και από άλλους που δε θα συμμορφωθούν σε καμία περίπτωση. Απλά σε ό,τι με αφορά κομμένες οι παρασπονδίες, τουλάχιστον στον μικρό.

fairy 's mom εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση. Το λογικό αυτό είναι. Όμως κάνουμε αυτό που μπορούμε κάθε φορά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Follow your bodyʼs cues. If you are willing to listen closely to your body, it will tell you what foods you need. I tend to really over-think what I eat, by thinking about what is “healthy” and what I “should” eat. When I am willing to pay attention to my bodyʼs cues, I feel much better. (Dr. Natasha Campbell McBride, the author of the GAPS Diet, also advocates listening to your bodyʼs cues to determine what to eat.) When I started eating intuitively, I was shocked to see that my body really wanted ice cream, lots of ice cream, as in two or three bowls of ice cream each day. I would normally have denied my body the ice cream, out of fear that it was unhealthy, but after struggling with energy problems for over a year, I decided it was worth a shot to go with the flow of my bodyʼs cues. This really helped my energy levels and helped me kick-start the path to adrenal recovery. After about 6 weeks, my desire for ice cream dropped off dramatically. Even now, though, I find that my body wants more sweets than I would normally allow, and if I go with the flow my energy levels are much more even.

Παρεξήγησε big time τα λόγια της Campbell! :lol:

Και αργότερα που σταμάτησε την GAPS έτρωγε και κανονικό παγωτό ακόμη και για πρωινό!

Να δω αν θα το βρω αυτό το απίστευτο blog post να σας το βάλω!

Γενικά τα έκανε θάλασσα και τώρα γράφει ποστς για να δικαιολογήσει γιατί δεν της πέτυχε η GAPS.

Πρόσφατα μάλιστα της την είπανε και μερικές στα comments!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...