Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Rosie την κρέμα από πού θα την πάρετε αυτή τη φορά; Πάλι από το Μανδραγόρα;

Ναι, από Μανδραγόρα.

Θες κι εσύ; Η Βέρα θα πάρει τα 5 κιλά κι εγώ τα άλλα 5 αλλά δεν με πειράζει να τα μοιραστούμε, παίρνουμε συχνά κρέμα και δεν την καταναλώνω τόσο γρήγορα όσο η Βέρα! :lol:

Αλλά θα πρέπει να είσαι εκεί τη Δευτέρα γύρω στις 3.30 για να την πάρεις.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμπληρωσα καποια πραγματα στο κατεβατο μου!

Loipon μερικα τιπς απο τη δικη μας ιντρο περιπετεια.

Καλο ειναι πριν ξεκινησετε να εχετε κανει μια αποχη απο γαλακτοκομικα τουλαχιστον ενα μηνα.

Δευτερον, γνωμη μου ειναι να μη ξεκινησει καποιος κατευθειαν ιντρο αλλα να περασει πρωτα απο φουλ gaps για να μη σαλταρει εντελως. Ειναι δυσκολη που ειναι ποιος ο λογος να υποστειτε τετοιο σοκ? Η πρωτη βδομαδα ειναι χαλια, ηθελα να φαω και τα ντουβαρια. Ολη μερα ονειρευομουν γλυκα και φρουτα και αναρρωτιομουν γιατι να επιδεικνυω τετοιο μαζοχισμο. Αν δεν ηταν το παιδι θα τα ειχα παρατησει. Κι ολα αυτα ενω ημουν ηδη 3 μισι μηνες στην φουλ.

Τριτον, η πρωτη βδομαδα ειναι κολαση, φροντιστε να μη δουλευετε. Αν την περασετε μετα ολα ειναι πιο ευκολα. Το πρωτο σταδιο ειναι η μεγαλη φρικη, εμεις το κρατησαμε 3 μερες. Τρως μονο μια νεροβραστη σουπα και εχεις τα χαλια σου τα μαυρα. Περιμενεις ολα τα περιεργα συμπτωματα να σου χτυπησουν την πορτα απο τη δευτερη μερα και μετα. Εγω ξυπνησα με εμετους και ειχα ναυτια ολη μερα. Ημικρανιες, πονοι περιεργοι (πονουσαν κοκκαλα αλλα και ουρανισκος!) φοβερος εκνευρισμος, σκοτωνετε ανθρωπο αμα λαχει. Και τρως τις ιδιες αηδιες συνεχεια.

Ενα ωραιο σνακ για τις πρωτες βδομαδες ειναι οι γεμιστες πιπεριες. Εφτιαχνα τον κιμα με διαφορα λαχανικα γεμιζα πιπεριες και τις εψηνα στη γαστρα με λιγο νερο. Δεν ειναι τοσο νοστιμες οσο οι λαδερες αλλα για την κατασταση μας ειναι αμβροσια. Ωραιοτατες για πρωινο (γιατι κοτοσουπα με την τσιμπλα στο ματι δεν λεει, μπλιαχχχχ)

Επειδη την κοτοσουπα την σιχαινομαι εκτοτε μια ωραια εναλλακτικη για σουπα ειναι τα γιουβαρλακια. Τον ιδιο κιμα με τα λαχανικα που επιτρεπονται και στην σουπα να επιπλεει επισης οτι λαχανικο γινεται. Οσο ανεβαινεις σταδιο τοσο καλυτερη η σουπα ειδικα οταν θα βαζετε αυγολεμονο.

Προσοχη να τρωτε αρκετα λαχανικα γιατι αλλιως θα εχετε προβλημα. Η κολοκυθα ειναι καλη λυση. Την πρωτη φορα που ξεκινησα 1 σταδιο δεν ετρωγα γαλακτοκομικα και ηταν δυσκολα μου προκαλουσε αηδια η κολοκυθα δεν ηξερα πως να την φαω. Τη δευτερη (που επεστρεψα στον πρωτο σταδιο γιατι τα εκανα μανταρα) ετρωγα γιαουρτι πανω σε κρυα κολοκυθα και ηταν νοστιμοτατο και χορταστικο σνακ η πρωινο. Ομως παρατηρησα οτι εγινε καλυτερη δουλεια οταν δεν τρεωγα γαλακτοκομικα προφανως με πειραζουν.

Να ξερετε οταν ξεκινησετε ιντρο οτι ειναι δυσκολο να υπολογισετε ποτε θα τελειωσει η πως θα προχωρησει. Ουσιαστικα ξεκινας ενα ταξιδι που θα σου επιβαλει αυτο το δρομολογιο. Υπολογιζα κανα μηνα το πολυ και εχουμε κλεισει 100 μερες και ειμαστε ακομα σταδιο 3 προς 4. Αυτο που γινεται ειναι ενα reset στο εντερο και δεν μπορεις να κανεις οτι γουσταρεις. Πραγματα που δεν εδειχναν να σε ενοχλουν ποτε μπορει τοτε να σε στειλουν αδιαβαστο. Μιλαμε για τρελο παρτυ στο εντερο! Μπορει να σου βγουν αλλεργιες που δεν ηξερες οτι ειχες. Και δεν μπορεις να γυρισεις πισω και να σταματησεις.

Ενα προβλημα που μπορει να παρουσιαστει ειναι η δυσκοιλιοτητα και ειναι σοβαρο. Ειχα παθει τρελη κατακρατηση υγρων και τα ποδια μου ειχαν γινει ελεφαντισια. Κανονικα εκει ξεκιναει η ερωτικη σχεση με τα υπεροχα κλυσματα αλλα μπορειτε να το ψαξετε και ομοιοπαθητικως. Εμενα το hamamelis με εσωσε. Παντως η δυσκοιλιοτητα ειναι σοβαρη και δειχνει οτι δεν γινεται αποτοξινωση που ειναι το α και το ω στην ιντρο. Μπανια καθημερινα.

Υπολογιστε τα υλικα σας και να ανεφοδιαζεστε εγκαιρως. Μην υπολογιζετε οτι πχ σας φθανει ενα κουτακι γκι για ολη την ιντρο και μετα ψαχνεστε να παραγγειλετε. Ψαξτε καλα τις τιμες.

Ο ζωμος ειναι καθημερινος βραχνας. εμεις πινουμε 3 κουπες την μερα εκαστος (και δεν ειναι πολυ) και φτιαχνω ζωμο καθε τριτη μερα.

Το μαγειρεμα ειναι καθημερινος μπελας προσπαθηστε να διευκολυνετε τον εαυτο σας οπως μπορειτε. Οταν παιρνω κιμα παιρνω ενα κιλο τον φτιαχνω ολο με λαχανικα και τον βαζω σε ενα ταπερ. Για τρεις μερες απο κει φτιαχνω την σουπα γιουβαρλακια. Αν καταφερνετε καντε φαγητο για δυο μερες. Στο τριτο σταδιο που θα κανετε τηγανητες εχετε να μαγειρευετε καθημερινα και πρωινο. (τρωμε απιστευτες ποσοτητες σε κολοκυθα!)

Προσεχετε τι διαβαζετε. Στα μπλογκ και τα e book η καθε χαζοβιολα γραφει οτι κατεβαζει η κουτρα της και μπορει να μπερδευτειτε με τραγικα λαθη. Πρωτα ακολουθουμε την Καμπελ.

Κρατηστε τις ποσοτητες των νεων τροφων σε μικρα επιπεδα. Αυτο για μενα ειναι το πιο δυσκολο. Κανω σαν τρελη για νεες τροφες, δεν χαλαω τη διατροφη με illegal αλλα αλλαζω τα φωτα στα επιτρεπομενα.

Παρατηρηστε καλα τον εαυτο σας, εισαγετε τροφες μια μια και περιμενετε να δειτε αν σας πειραζουν. Κατι που θεωρουσατε ασφαλες μπορει τωρα να σας πειραξει.

Αυτα προς το παρον!

Edit: H κολοκυθα ειναι πολυ χρησιμη στην ιντρο και θα ελεγα να την κανετε οσο την βρισκετε στην αγορα. Την τρωτε στις τηγανίτες, στο ψωμί, σκετη με γιαουρτι η κρεμα, την κανετε"τηγανητές πατάτες". Για να εξοικονομησετε χρονο και ρευμα βραζετε αρκετα κομματια μαζι ωστε να εχετε υλικο για τηγανίτες για 3 μέρες και να μη κουραζεστε καθε πρωι να καθαριζετε και να βραζετε. Ο γιος μου την τρωει και ζεστη μολις βγει απο την κατσαρολα. Αν παιρνετε αρκετες μαζι απο την λαικη, υπολογιστε ποσες θελετε να βγαλετε την εβδομαδα και να τις εχετε στο σπιτι μεσα και να τους αλλαζετε θεση τακτικα για να μη σας χαλάσουν.

Μια αλλη προταση ειναι να αξιοποιησετε το κρεας απο στηθος κοτοπουλου απο το ζωμο. Το εβαζα στο μουλτι μαζι με λαχανικα, με αυγο και το εκανα τηγανιτες. Δεν ηταν ασχημο αλλα εχει μια κοτοπουλιλα που μπορει απο ενα σημειο και μετα να ενοχλει.

Ένα άλλο σημαντικο στοιχείο αφορά όσους θα βαλουν μικρα παιδια στην ιντρο, που ακομα δεν μιλανε και δεν μπορουν να πουν πως αισθανονται. Οπως ο γιος μου δλδ. Εγω οταν ειχα θεμα προσληψης λιγων υδατανθράκων ειχα συχνοουρια και φοβερη διψα και ηξερα οτι δεν ειμαι καλα. Τα μικρα παιδια δεν μπορουν να το πουν και πρεπει να προσεχετε τις κινησεις τους. Ουρουν υπερβολικα? Διψανε συνεχεια? Τα παιδια υπακουουν στο ενστικτο τους γι αυτο φροντιστε να τους βαζετε πιατελες με διαφορα λαχανικα βρασμενα (κολοκυθα, μπροκολο, κουνουπιδι, σελερυ, καροτο, βρασμενο κρεμμυδι) και αν τα εχουν αναγκη θα τα φανε. Ειναι πολυ πιο ευκολα τελικα απο μας και θα εκπλαγειτε απο την προσαρμοστικοτητα τους. Τους λεει το σωμα τους τι πρεπει να κανουν απλα εσεις πρεπει να τους τα παρεχετε απο μονοι γιατι δεν ξερουν να τα ζητησουν. Ο γιος μου οταν εχει αναγκη απο υδατανθρακες ρημαζει οτι βρει μπροστα του, καταβροχθιζει ακομα και τα νεροβραστα λαχανικα του ζωμου. Μπορει να φαει ολοκληρο πιατο κολοκυθα που εβρασα για 3 ημερων τηγανίτες.

Δεν ξερω αν υπεφερε απο κραμπες οσο εγω αλλα πιστευω οτι αν πονουσε θα το ελεγε. Το προβλημα με τα παιδια ειναι οτι μπορει να αρνουνται να φανε καποια απαραιτητα πραγματα (Οπως ο γιος μου γιαουρτι και κρεμα η κεφιρ) η το πολυ συνηθες να πιουνε ζωμο. Αυτο θελει πολλη δουλεια και σε στρεσσαρει. Τα κολπα που κανω συνηθως ειναι να του το δινω με συριγγα (αυτη απο το μουρουνολαδο που δεν χαλαει) οταν τον απασχολω με κατι που του αρεσει, τα κοσμηματα μου τις κατσαρολες κλπ. Ουσιαστικα του επιτρεπω να παιζει με αυτα μονο αν πινει το ζωμο παραλληλα. Δεν πιανει παντα, μπαινουν στην μεση εκβιασμοι και αλλα ωραια αλλα θελει πολλη επιμονη. Σιγα σιγα προσαρμοζονται και πινουν χωρις προβλημα και καποια αλλη στιγμη μπορει να ξανακανουν ιστοριες.

Το σημαντικοτερο απο ολα ειναι το καθημερινο ημερολογιο. Γραφεις σε ενα τετραδιο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τι εφαγες, πως ενεργηθηκες, τι συμπτωματα εχεις, τι προβιοτικα πηρες και οτι λεπτομερεια μπορει να ειναι ενδιαφερουσα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ναι, από Μανδραγόρα.

Θες κι εσύ; Η Βέρα θα πάρει τα 5 κιλά κι εγώ τα άλλα 5 αλλά δεν με πειράζει να τα μοιραστούμε, παίρνουμε συχνά κρέμα και δεν την καταναλώνω τόσο γρήγορα όσο η Βέρα! :lol:

Εμ εγω δεν μπορω να φαω οσα τρωτε εσεις για σνακ, ουτε φρουτα ουτε λαχανικα.......μονο κρεμα η γιαουρτι η κακομοιρα! Και τωρα εχω σκασει που δεν εχω.....

Σημερα φτιαχνω παπια με κρεμμυδια στιφαδο, ελπιζω να βγει καλη γιατι θα φαμε κι αυριο (αν περισσεψει δλδ και δεν πιασει κανα αμοκ τον μικρο!)

Εχω πολυ μαγειρεμα την σημερινη μερα. Εκανα σουπα το πρωι και τηγανίτες με αυγα για πρωινο. Η κολοκυθα η πορτοκαλια η στρογγυλη βγαζει εκπληκτικο πουρε τελικα για τηγανίτες, αλλο πραγμα! Εψησα και "πατατες" χθες και ηταν νοστιμότατες, λουκουμι σκετο!

Εφτιαξα την παπια στιφαδο και πρεπει να κανω ζωμό και να ψήσω ψωμί βράζοντας και κολοκυθα για το ψωμι και τηγανίτες.

Ενα περιεργο πραγμα μου συμβαινει με το που ξεκινησα τα μπανια με αλατα παλι. Ειχα να κανω 2 βδομαδες. Κανω προχθες με επσομ και μετα με πιανει ναυτια. Χθες κανω με σοδα και με πιανει ναυτια οσο ακομα ειμαι στην μπανιερα. Απορω γιατι!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Rosie ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου. 3.30 θα είμαι στο σχολείο τη Δευτέρα και φυσικά κανένας άλλος δεν μπορεί να πάει να το πάρει.

Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω τι πρέπει να κάνω. Είμαι πάρα πολύ πιεσμένη από δουλειά και με τη διατριβή και σκέφτομαι ότι το να ξεκινήσω τώρα ίντρο ίσως να μην είναι πολύ έξυπνο. Από την άλλη πότε; Θέλω να επιδιώξω και νέα εγκυμοσύνη και πώς θα γίνει αυτό με ίντρο; Και φυσικά μια νέα εγκυμοσύνη χωρίς να έχω προχωρήσει θεραπευτικά είναι σωστή κίνηση;

ίσως θα ήταν καλύτερα να κρατήσω φουλ και να ασχοληθώ περισσότερο με την αποτοξίνωση (που δεν το έκανα μέχρι τώρα) και σιγά σιγά να πάω προς τα πίσω στο στάδιο 3 - 4 της ίντρο που προτείνει η Κάμπελ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω τι πρέπει να κάνω. Είμαι πάρα πολύ πιεσμένη από δουλειά και με τη διατριβή και σκέφτομαι ότι το να ξεκινήσω τώρα ίντρο ίσως να μην είναι πολύ έξυπνο. Από την άλλη πότε; Θέλω να επιδιώξω και νέα εγκυμοσύνη και πώς θα γίνει αυτό με ίντρο; Και φυσικά μια νέα εγκυμοσύνη χωρίς να έχω προχωρήσει θεραπευτικά είναι σωστή κίνηση;

Miriki αν προγραμματίζεις να μείνεις έγκυος το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τα μαύρα σφραγίσματα από το στόμα σου πρώτα.

Αυτό θα σε βοηθήσει να αποτοξινωθείς σε μεγαλό βαθμό (σε συνδιασμό με την GAPS φυσικά) και θα αποφύγεις πολλά τυχών προβλήματα στο καινούργιο μωρό.

Η Campbell στη διάλεξη της για την εγκυμοσύνη αναφέρει ότι γίνανε πειράματα σε ζώα και βρήκανε ότι ο υδράργυρος όλος από τα σφραγίσματα των προβατίνων πήγαινε στο έμβρυο!

Όπως καταλαβαίνεις το μωρό θα κάνει μια ήδη bad start και μετά ίσως να τρέχεις πάλι να του κάνεις GAPS.

Οπότε άρχισε σιγά-σιγά να τα αφαιρείς, ευκαιρία τώρα που αποθήλασες να το κάνεις και πιο γρήγορα, και παράλληλα να κάνεις μια πιο αυστηρή GAPS.

Εγώ έχω κόψει και τα φρούτα, μόνο λίγο χυμό βάζω στο κεφίρ νερού.

Επίσης περιόρισα πολύ και τους ξηρούς καρπούς.

Το γλυκό μου πια είναι η ξυνή κρέμα με το μέλι, αν και με γεμίζει τόσο πολύ που δεν θέλω βραδυνό όταν τη φάω το απόγευμα!

Την κρέμα θα την έχω στο σπίτι μου αν μπορεί κάποιος να έρθει προς τα βόρεια μέσα στη βδομάδα.

Μπορώ και να στη ξυνίσω αν θες! ;)

Καλησπερα!!

Βρηκα στον Βασιλοπουλο τυρι emmentaler της emmi, ελβετικο, το οποιο γραφει ingredients: made from unpasteurized cow΄s milk,bacterial culture,rennet,salt.

Δεν το εχω δοκιμασει ακομα, αλλα λεει στη συσκευασια mild για τη γευση.Καπου 3 ευρω ηταν η τιμη του για τα 200 γραμμαρια.

Πηρα φρυγανιες σικαλεως Mανδραγορα.Στη συσκευασια λεει χωρις ζαχαρη και στα συστατικα τους εχουν αλευρι σικαλης, αλευρι μαλακο. ελαιολαδο, προζυμι, ελαχιστο αλατι 1,3%, μαγια.Η γευση τους ειναι πολυ καλη, λετε να εχουν κρυψει μεσα κανενα γλυκαντικο κατω απο 1% και να μην το αναφερουν?Τους πηρα τηλεφωνο να τους ρωτησω και δεν απαντουσαν.

Τελος βρηκα στο lidl Σολωμο Wild pink salmon γραφει στο κουτι: εχει αλιευθει με πλωτη τρατα στον Βορειοανατολικο Ειρηνικο Ωκεανο (Αλασκα) Θα τον εμπιστευοασασταν?Κυριως ρωτω για να το δωσω στο παιδι.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Προσοχη να τρωτε αρκετα λαχανικα γιατι αλλιως θα εχετε προβλημα. Η κολοκυθα ειναι καλη λυση. Την πρωτη φορα που ξεκινησα 1 σταδιο δεν ετρωγα γαλακτοκομικα και ηταν δυσκολα μου προκαλουσε αηδια η κολοκυθα δεν ηξερα πως να την φαω. Τη δευτερη (που επεστρεψα στον πρωτο σταδιο γιατι τα εκανα μανταρα) ετρωγα γιαουρτι πανω σε κρυα κολοκυθα και ηταν νοστιμοτατο και χορταστικο σνακ η πρωινο. Ομως παρατηρησα οτι εγινε καλυτερη δουλεια οταν δεν τρεωγα γαλακτοκομικα προφανως με πειραζουν.

'Oταν λες κρύα κολοκύθα, εννοείς βραστή η ψητή;

Βέρα σ' ευχαριστούμε πολύ. Συλλυπητήρια για την απώλειά σας.

Ειδικά το κομμάτι που αναφέρεις με το πισωγύρισμα είναι κάτι που με έχει προβληματίσει πολύ. Γιατί σκέφτομαι ότι αν για κάποιο λόγο δεν αντέξω ή δεν πρέπει να συνεχίσω ίντρο (μετά λόγου γνώσεως το λέω γιατί παίζουν διάφορα πιθανά σενάρια αυτό το διάστημα δεν είναι απλά μια φοβία- ευκαιρία να μην το κάνω) τι θα κάνω; Θα μπορέσω να μπω σε φουλ;

Σκέφτομαι να κάνω μια παραγγελία από το Keimling, όσοι πιστοί προσέλθετε.

Rosie την κρέμα από πού θα την πάρετε αυτή τη φορά; Πάλι από το Μανδραγόρα;

Κατερίνα σας κάνουμε παρέα στη λαρυγγίτιδα. Την αντιμετωπίσαμε αυτή τη φορά με ..... μπαλκόνιτουμ..... (τίποτε άλλο δε μας έπιασε, οι σταγόνες κορτιζόνης με χαιρετάνε από τον πάγκο της κουζίνας, αλλά αφού αντέξαμε χτες, θα τα καταφέρουμε και σήμερα!).

Ακριβώς αυτό είναι το φάρμακο!!!:lol:

Η μικρη μου δεν πήρε τίποτε και δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου με φάρμακα. Καθαρός αέρας ! Αυτο μας σύστησε ο γιατρός! Τώρα το ξεπέρασε πλήρως! Είμαι πολυ εντυπωσιασμενη με την εξέλιξη γιατι περίμενα τα χειρότερα!

Yugup3.png

'Oταν λες κρύα κολοκύθα, εννοείς βραστή η ψητή;

Sta πρωτα σταδια τρωμε μονο βραστα λαχανικα.

Διαφημίσεις

Πηρα φρυγανιες σικαλεως Mανδραγορα.Στη συσκευασια λεει χωρις ζαχαρη και στα συστατικα τους εχουν αλευρι σικαλης, αλευρι μαλακο. ελαιολαδο, προζυμι, ελαχιστο αλατι 1,3%, μαγια.Η γευση τους ειναι πολυ καλη, λετε να εχουν κρυψει μεσα κανενα γλυκαντικο κατω απο 1% και να μην το αναφερουν?Τους πηρα τηλεφωνο να τους ρωτησω και δεν απαντουσαν.

Αφου εχει αλευρι, προζυμι και μαγια ειναι illegal..... η ζαχαρη σε απασχολει?

Αφου εχει αλευρι, προζυμι και μαγια ειναι illegal..... η ζαχαρη σε απασχολει?

Εχεις δικιο γιατι δεν το διευκρινησα.Τις θελω για το παιδι που δεν κανει gaps και ειχα χαρει γιατι δεν εχουν μεσα φυτικα ελαια (εκτος απο το ελαιολαδο) και μαλιστα υδρογονωμενα που εχουν καποιες. Μου περασε ομως απο το μυαλο το κρυφο γλυκαντικο και το εγραψα πιο πολυ γιατι εχετε εμπειρια απο τη διατροφη μηπως ξερατε κατι παραπανω.

Κακως τα εγραψα ολα μαζι!:oops:

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Καλησπερα!!

Βρηκα στον Βασιλοπουλο τυρι emmentaler της emmi, ελβετικο, το οποιο γραφει ingredients: made from unpasteurized cow΄s milk,bacterial culture,rennet,salt.

Δεν το εχω δοκιμασει ακομα, αλλα λεει στη συσκευασια mild για τη γευση.Καπου 3 ευρω ηταν η τιμη του για τα 200 γραμμαρια.

Ηταν στα συσκευασμενα τυριά ή στα χυμα?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

GAPS Diet and Adrenal Problems

http://nourishedandnurtured.blogspot.gr/2013/01/gaps-diet-and-adrenal-problems_12.html?

παντως εγω παρολο που θηλαζω 2 πιτσιρικια δεν εχω καθολου προβλημα ενεργειας προς το παρον. Ενω αντιμετωπιζω θεμα ορμονικης κοπωσης.

Διαφημίσεις

Ηθελα να αναφερω καποια θεματα προοδου στον μικρο και δεν θυμαμαι αν το εκανα. Περα απο την αλλεργια στο αυγο που υποχωρησε απο τον πρωτο μηνα της ιντρο ειναι εκπληκτικο το πως εχει αλλαξει η γλωσσα του. Ακομα και οταν καναμε φουλ γκαπς η γλωσσα του παρεμενε λευκη, ενα παχυ λευκο στρωμα την καλυπτε και μαλιστα ενα κομματι της ηταν κατακιτρινο. Ενα αηδιαστικο πραγμα! Εδω και καιρο η γλωσσιτσα εχει γινει ροζ με ελαφρα λευκη παχνη!!! Το κιτρινο εξαφανιστηκε εντελως. Στο χωριο που εμασταν ειχε γινει το λευκο λιιιγο πιο εντονο και ειχα κατι θεματα με τη θεια μου εκει που μολις γυριζα την πλατη του χωνε κατι στο χερι να φαει. Μια φορα τον τσακωσα με μισο μπισκοτο γεμιστο σοκολατας (με ακουσε ολος ο μαχαλας!) και μια αλλη με ψωμι (δηθεν ταιζαν τις γατουλες!) Ενδεχομενως να εφαγε μισο μπισκοτο γιατι δυσκολευομαι να πιστεψω οτι εσπασε ενα μπισκοτο στη μεση και του το δωσε. Τεσπα...εκει ξεκινησαμε να χρησιμοποιουμε λαδι καρυδας στο φαγητο. Τηγανιζα με αυτο τις τηγανιτες και του εκανα κολοκυθοπατατες ψητες στο φουρνο. Ε λοιπον παρατηρησα οτι η γλωσσα του ροζισε ακομα περισσοτερο, το ιδιο και η δικη μου. Πιστευω οτι βοηθησε πολυ το λαδακι, οντως ειναι αντιμυκητισιακο.

Απο κακα τωρα, ενω πηγαινε καλα εδω κι αρκετο καιρο υποτροπιασε και ενω δεν ετρωγε τιποτα το απαγορευμενο, ισα ισα εκανε πιο αυστηρη διατροφη απο μενα (χωρις δυστυχως να δεχεται κεφιρ, γιαουρτι η τουρσια) αρχισε να κανει παλι κακα λασπερα που μυριζαν ξυνιλα. Σκεφθηκα οτι επηρρεαζεται απο μενα που ειτε μου δημιουργουν θεμα τα γαλακτοκομικα ειτε τα σφραγισματα στα δοντια δε με αφηνουν να προχωρησω. (Ξεκινησα να τα αφαιρω σιγα σιγα και μαλλον οταν τελειωσω θα ξανακανω σε μενα ιντρο.)

Στο χωριο ομως βελτιωθηκε η κατασταση και μετα απο καποια διαστηματα ψιλοδυσκοιλιοτητας παει πολυ καλα και κανει τελεια κακακια. Αναρρωτιεμαι αν και αυτο οφειλεται στο λαδι καρυδας. Τωρα τον βαζω πιο εντονα στο 4ο σταδιο και ξεκινησαμε χυμο καροτο.

Μπορει βεβαια και να ηταν απλα φαση relapse που συμβαινει καμμια φορα χωρις συγκεκριμενο λογο και κρατησε πολυ. Παντως καθε μερα με αγωνια περιμενω να κανει κακα να τσεκαρω την παρτιδα! :lol:

Vera ευχαριστώ για τις πληροφορίες για Epsom. Βρήκα και το κατάστημα κοντά μου (ευχαριστώ camouflage) http://www.xo.gr/profile/profile-906642193/el/

Είναι καλό το βούτυρο/κρέμα να είναι κίτρινα. Το λευκό χρώμα είναι μάλλον πρόβλημα (ειδικά στα αγελαδινά). Με μπέρδεψες με την περιγραφή που έκανες.

Έμαθα από το κατάστημα κοντά μου πως οι αγελάδες της Ρούμελης είναι στα Φάρσαλα. Όταν ρώτησα αν είναι έξω ή μέσα και τι τρώνε μου είπε πως δεν ήξερε να απαντήσει.

Vera ευχαριστώ για το intro κατεβατό!

μπαλκόνιτουμ

Ακριβώς αυτό είναι το φάρμακο!!!:lol:

Η μικρη μου δεν πήρε τίποτε και δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου με φάρμακα. Καθαρός αέρας ! Αυτο μας σύστησε ο γιατρός! Τώρα το ξεπέρασε πλήρως! Είμαι πολυ εντυπωσιασμενη με την εξέλιξη γιατι περίμενα τα χειρότερα!

χα! :D τώρα το κατάλαβα ! (με την δεύτερη)

...

Την κρέμα θα την έχω στο σπίτι μου αν μπορεί κάποιος να έρθει προς τα βόρεια μέσα στη βδομάδα.

Μπορώ και να στη ξυνίσω αν θες! ;)

Κρέμα ναι, και εγώ θα ήθελα αν είναι εύκολο. Ξυνισμένη ακόμα με περισσότερη χαρά!

Ακολουθεί και η δική μου μέχρι τώρα μικρή intro history.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Γλυκίζει πολύ αυτό το τυρί, κατά τη γνώμη μου έχει πολύ άνοστη γεύση.

Δοκίμασέ το όμως και πες μας.

Κατερίνα να χτυπήσω ξύλο εγώ μέχρι τώρα δεν έχω δώσει ούτε καν εχινάκεια στα παιδιά αυτή τη σεζόν, τα αφήνω να ξεπερνάνε όλες τις ιώσεις μόνα τους.

Αν τα καταφέρει η μικρή να βγάλει την περίοδο των ιώσεων χωρίς κανένα δεκανίκι τότε θα της σταματήσω την GAPS το καλοκαίρι!

Είχαμε αποφασίσει με την γυναίκα μου να ξεκινήσω το Σάββατο. Έτσι και έγινε μιας και άλλη αναβολή δεν ήθελα να δώσω, και ας πέρασα ίωση με λίγο πόνο λεμφαδένες, και αρκετό πόνο στον λαιμό. Επίσης είπα να μην αναβάλω λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας. Τώρα έχει περάσει ο πόνος και νιώθω σαφώς καλύτερα με μύξες / φτερνίσματα μόνο.

01 day gaps 2013/01/12 Σάββατο: Μια κουταλιά λάδι καρύδας πριν φύγω για δουλειά (10:30) για πρωινό (λόγω βιασύνης, καμία σχέση με intro gaps).(Το Σάββατο που ξεκινώ gaps ήταν και το πρώτο που χρειάστηκε να δουλέψω! Σύμπτωση; )

17:30 σπίτι και για φαγητό αρνί βραστό 5+ ώρες, πολύ λίγο χυμό από ξυνολάχανο (που είχε μείνει). Το βραδινό μου πάλι το ίδιο, κάπου στις 10 τελείωσα.

03 day gaps 2013/01/14 Δευτέρα. Τρίτη μέρα intro.

Χθες συνέχισα με κρεατόσουπες, μετά την αρνίσια (ευβοιοτοποι) με κοτόπουλο (πουλ-πουλ - το είχαμε κατεψυγμένο). Δυστυχώς δεν βρήκαμε λαχανικά να βράσουμε μαζί έτσι ήταν σκέτη.

Σήμερα το πρωί ενεργήθηκα, νομίζω για πρώτη φορά, μου έκανε εντύπωση πως ήταν κάπως κόκκινα από τα παντζάρια που είχα φάει την Παρασκευή (ή νωρίτερα) πριν ξεκινήσω. Πάντως ήταν καλά βάση κλίμακας, ποιό κοντά στα σφιχτά αλλά βγήκαν χωρίς καθόλου πόνο.

Για πρωινό πάλι κοτόσουπα με λίγο κρέας και αρκετό ζουμί. Ξεκίνησα και με μισό ποτήρι κεφίρ σήμερα (κανονικά η σειρά είναι whey, homemade γιαούρτι και μετά κεφίρ αλλά δεν είχα). Πήρα και μια κάψουλα bio-kult. Κανονικά θα έπρεπε να παίρνω προβιοτικά από την 1η μέρα και όχι από την 3η! Αισθάνομαι πολύ καλά το στομάχι μου, μια θαλπωρή θα έλεγα και καθόλου βάρος ή κάποια ενόχληση. Από ενέργεια αρκετά καλά, αφού χθες βράδυ αισθανόμουν λιγότερη κούραση από ότι παλιότερα.

Από όταν ξεκίνησα δεν χρησιμοποιώ οδοντόκρεμα. Η σκέτη οδοντόβουρτσα ή με σόδα ή με σόδα και λάδι (καρύδας ή ελιάς)

Στο ερώτημα τι να πάρω στην δουλεία και με τον περιορισμένο χρόνο καθώς και τα μικροκύματα στην δουλεία (δεν ήθελα να πάρω ζωμό και να τον ζεστάνω εκεί) προτίμησα λίγο κεφίρ. Θα μπορούσα να πάρω κρέας σκέτο και να το φάω κρύο αλλά δεν το είχαμε ξεκοκαλίσει. Ελπίζω να βρω λαχανικά και epson salts σήμερα.

Σκεφτόμουν αυτές τις μέρες πως οι γονείς μου λογικά και οι δύο ήταν αρκετά gaps. Οπότε ότι έχω εγώ είναι καλά κρυμμένο και σκεπασμένο και είναι λογικά από την αρχή της ζωής μου και έχω μάθει να ζω με αυτό.

Ο πατέρας μου ήταν ένα κακομάθημενο παιδί που γεννήθηκε μετά από ένα άλλο παιδί που πέθανε. Έτσι τον είχαν στα όπα όπα όσο αφορά το φαγητό και κυκλοφορούν ακόμα πολλές αστείες ιστορίες σχετικά με τις ιδιοτροπίες του. Ήθελε πχ πατάτες από τον Χ και του λέγαν ψέματα πως ήταν από εκεί οι πατάτες ενώ δεν ήταν πραγματικά. Φαντάζομαι λοιπόν πολύ πατάτα τηγανιτή.

Από όσα θυμάμαι εγώ ο ίδιος είχε (έχει φύγει το 94) δυσανεξία στην λακτόζη, ενοχλήσεις από σκόρδα/κρεμμύδια ενώ κατά τα άλλα τα έτρωγε όλα. Συνήθιζε να τρώει συχνά έξω (πατάτες τηγανιτές standard μεταξύ των άλλων) και κάποιες στιγμές που είχαν λίγο ξεφύγει τα κιλά του κατάφερνε με δίαιτα να τα χάσει. Θυμάμαι που έτρωγε γκρειπ φρουτ μετά απο συμβουλή συναδέλφων του γιατρών.

Είχε πονοκεφάλους και έπαιρνε προληπτικά ασπιρίνη κάθε μέρα (τότε δεν υπήρχε το salospir) με αποτέλεσμα (ίσως και όχι μόνο από αυτό) να "χαλάσει" το στομάχι του. Μάλλον έφυγε από ανεύρυσμα αορτής (δεν έγινε νεκροψία) ή κάτι τέτοιο. Ίσως να είχε και μύξωμα, όπως εγώ, ποιός ξέρει. Ήταν 65.

Η μητέρα μου είναι και ήταν πάντα μια λαίμαργη γλυκατζού που τρώει ή πίνει συνέχεια (χυμούς εμπορίου ή ότι άλλο "υγιεινό" σνακ βρει όταν είναι έξω) Κάτι σαν sugar addict!. Κανά χρόνο τώρα της διέγνωσε ο παθολόγος ατροφική γαστρίτιδα και έκανε κάποιες ενέσεις. Πάντα αναιμική, αυτός είναι ο λόγος από ότι λένε.

Πάντα έχει θέματα με το στομάχι της, ειδικά στα ταξίδια και όταν αγχωνόταν. Περιέργως το γάλα την ανακουφίζει (ίσως ή καζομορφίνη; ). Πρόσφατα μου λέει πως το γιαούρτι την ξινίζει και για αυτό δεν τρώει. Το αστείο είναι πως προσπαθεί να τρώει υγιεινά, με βιολογικά, μπάρες δημητριακών, light γαλακτοκομικά καθώς και … μαργαρίνη (ευτυχώς με άκουσε σε αυτό).

Αυτά για τους γονείς μου, για τα παιδιά μου ας μην γράψω καλύτερα κάτι.

Ελπίζω να έχω έντονα die off συμπτώματα και να αισθανθώ γερά την gaps.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ξερεις ολοι βαριομαστε να κανουμε διατροφη περιοριστικη και νομιζουμε οτι θα γλυτωσουμε διαιτες με γυμναστικη και μασαζ. Τα εχω περασει αυτα τοσα χρονια σε γυμναστηρια να ξεπατωνομαι........σιχαινομουν τις διαιτες. Και οταν αναγκαστηκα να κανω αποχη ειδα τοσο θεαματικα αποτελεσματα στο σωμα μου που αποφασισα οτι οσο πειναλα και να ειμαι ειναι πολυ πιο ευκολη και αποτελεσματικη η διατροφη. Και πολυ φθηνοτερη!

Αλλα δυσκολα το παιρνεις αποφαση. Βλεπω και τους δικους μου που παρολο που με βλεπουν δεν καταφερνουν να σταματησουν να τρωνε σαβουρα και προτιμουν να πληρωνουν στα γυμναστηρια εις ματην.

Πρώτη φορά ακούω να περιγράφουν έτσι την γυμναστική! Λες και είναι η εύκολη λύση !!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Όπως την δει ο καθένας, εγώ αν δεν γυμναστώ παθαίνω κατάθλιψη !!!

Κόψε ζάχαρη και γλουτένη για αποτελέσματα στο δέρμα.

Εμένα τουλάχιστον ποτέ δεν με πειράξανε τα γαλακτοκομικά, αλλά όταν άρχισα GAPS το πρόσωπο και το μαλλί μου "λάμψανε"!

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω κομμωτήριο και να μην ακούσω σχόλια από κομμωτές και βοηθούς για το πόσο υγιή είναι τα μαλλιά μου, βέβαια ούτε τα βάφω ποτέ ούτε και τα ταλαιπωρώ με σεσουάρ.

Για την κυτταρίτιδα τα έγραψα το καλοκαίρι, ακόμη και όταν γυμναζόμουνα πολύ εντατικά (σαν φοιτήτρια - και σπούδαζα 9 χρόνια) είχα εμμονή με τη γυμναστική και αν και είχα πολύ γυμνασμένο σώμα πάντα είχα σ' ένα βαθμό κυτταρίτιδα.

Εξαφανίστηκε μόνο όταν άρχισα αυστηρά την GAPS και αποτοξινώθηκα.

Για πόσο να τα κόψω ? μου είναι εύκολο να τρώω σωστά αλλά τόσο αυστηρά όσο εσείς... ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να το κάνω !!!

Τα μαλλιά μου από τότε που χρησιμοποιώ χέννα είναι πραγματικά υπέροχα !

Πάντα γυμναζόμουν, κυτταρίτιδα ποτέ, υπέροχο δέρμα παντού εκτός από το πρόσωπο !!

:-(

Τα γαλακτοκομικά πάντως χωρίς καθόλου πίεση τα έχω μειώσει πολύ τον τελευταίο χρόνο, σαν να μην τα "τραβάει" τόσο πια ο οργανισμός μου (χωρίς να έχω απολύτως κανένα πρόβλημα)

Πρώτη φορά ακούω να περιγράφουν έτσι την γυμναστική! Λες και είναι η εύκολη λύση !!

...

Πάντα μου ήταν βαρετά τα γυμναστήρια αλλά και εγώ έτσι κάπως νοιώθω για την άθληση γενικότερα. Προτιμώ όμως πλέον έξω στο ύπαιθρο, στον καθαρό αέρα και στην ησυχία, είτε ανάβαση κάποιου βουνού είτε maintain bike ή λίγο τρέξιμο και αρκετό περπάτημα σε κάποιο πάρκο.

Όταν έχει ήλιο έξω και έχω και παρέα την σκυλίτσα μου είναι η καλύτερη μου (με τρέχει ;) ) (παιδιά, γυναίκα σπάνια έρχονται)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Καθολου ευκολη λυση η γυμναστικη και παραλληλα αναποτελεσματικη αν δεν συνοδευεται απο διατροφη. Πρεπει να ξεσκιστεις στο γυμναστηριο, που ειναι το ευκολο? Και χρονο και κοπο θελει. Ολη μου τη ζωη γυμναζομουν, ποτε δεν απαλλαχθηκα απο την κυτταριτιδα ουτε ημουν στο ιδεατο βαρος.

Αλλα επειδη ο κοσμος γενικως δεν θελει να στερειται το φαγητο προτιμα να επιλεξει την γυμναστικη (νομιζοντας οτι θα ειναι ευκολοτερο) χωρις ομως αποτελεσματα τις περισσοτερες φορες.

Σε μια παρουσίαση wise traditions , νομίζω 2011, έλεγε μια που δεν θυμάμαι πλέον το όνομά της, πως δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος παραδοσιακά να έτρεχε όπως π.χ. τώρα που ορισμένοι αλωνίζουν τα πάρκα Αγγλίας και Αμερικής κλπ.

Η ίδια, ήταν και αδύνατη, απλά ασχολείται με ότι χρειάζεται για το σπίτι και περπατάει για τις ανάγκες της.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Αλλα επειδη ο κοσμος γενικως δεν θελει να στερειται το φαγητο προτιμα να επιλεξει την γυμναστικη (νομιζοντας οτι θα ειναι ευκολοτερο) χωρις ομως αποτελεσματα τις περισσοτερες φορες.

Για τον άντρα μου για παράδειγμα η γυμναστική είναι η πιο εύκολη και ευχάριστη λύση για να διατηρείται σε αντίθεση με την αυστηρή διατροφή.

Προτιμά να ξεσχίζεται με τα βάρη για ώρες ή να τρέχει ώρες ολόκληρες στο ΟΑΚΑ και μετά να απολαμβάνει και τη σπανακόπιτα της μαμάς του! :lol:

Βέβαια τώρα θέλοντας και μη τρώει αρκετά σωστά μια και μαγειρεύω μόνο GAPS-legal, αλλά από μόνο του δεν τον βλέπω ποτέ να μπαίνει ποτέ στους αυστηρούς κανόνες της GAPS.

Ο αντρας σου ουτε κυτταριτιδα εχει ουτε παχυς ειναι.......οποτε η γυμναστικη του ειναι ευχαριστη κι ευκολη, ασε που ξεπορτιζει :lol:

Ο αδερφος μου ομως που εχει παχυνει τελευταια απο την σαβουρα που τρωει, δεν λεει με τιποτα να ακολουθησει διατροφικο πλανο και ολο λεει θα γραφτει γυμναστηριο, (οπου για να αδυνατισει πρεπει να γυμναζεται ενα τριωρο απο την εμπειρια του) και τελικα αγορασε ποδηλατο για το σπιτι. Παντως δεν εχει αδυνατισει ακομα.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...