Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

εμεινε περι τις 3 βδομαδες το τελευταιο.

Emena υγρα εβγαλε μονο ενα τουρσι αγγουρια που εκανα πρωτη φορα, εβγαλε πολυ υγρο και βρωμοκοπουσε απιστευτα επειδη εβαλα μουσταρδας σπορους μεσα. Την επομενη φορα κανενα τουρσι δεν εβγαλε υγρα. Εγω το βαζω μεσα στο ντουλαπι της κουζινας.

Καλα δυσκολα θα βρεις ατομο να κανεις γκαπς και να ειναι υπερβαρο.....αποστεωμενες ειμαστε ολες!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ηθελα την συμβουλη σας κοπέλες που ξέρετε πολλά κι ο νους σας κατεβάζει.

Ποτε δεν είχα προβλημα με το βάρος μου. Ακομα και στις εγκυμοσυνες μου πήρα από 16 και 17 κιλά και τα έχασα χωρίς να κάνω δίαιτα.

Μετά το καλοκαίρι παρατηρησα ανοδική τάση βαρους και αύξηση τη κυταρίττιδας. Σημερα ζυγιστηκα και εχω παρει 5 κιλά και η κυταριττιδα είναι πλεον σε πολύ άσχημη κατασταση και εκτεταμένη. Τι κανω λάθος? Μηπως μου χρειαζεται αποτοξίνωση και όχι τόσο θρέψη? Θα κάνω και εξετασεις θυροειδη, να αποκλεισω και αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και πάλι ο θυροειδής ελεγχεται με την γκαπς. Οπότε αν φταίει αυτό, πάλι κάνω κάτι λάθος. Καμία συμβουλή?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μου κανει εντυπωση! Σιγουρα κατι γινεται λαθος αν εχεις κυτταριτιδα. Εγω παλι εβαλα κιλα (ειχες δικιο που ελεγες τοτε οτι εβαλα και δεν το πιστευα) αλλα τωρα με την γαστρεντεριτιδα παλι εχασα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

εμεινε περι τις 3 βδομαδες το τελευταιο.

Emena υγρα εβγαλε μονο ενα τουρσι αγγουρια που εκανα πρωτη φορα, εβγαλε πολυ υγρο και βρωμοκοπουσε απιστευτα επειδη εβαλα μουσταρδας σπορους μεσα. Την επομενη φορα κανενα τουρσι δεν εβγαλε υγρα. Εγω το βαζω μεσα στο ντουλαπι της κουζινας.

Καλα δυσκολα θα βρεις ατομο να κανεις γκαπς και να ειναι υπερβαρο.....αποστεωμενες ειμαστε ολες!

Λες να φταιει η μουσταρδα? Βαζω σε όλα. Τοσκ θα έκανα χωρίς μουσταρδα, οποτε θα δω αν παιζει ρολο.

Και όμως για υπερβαρη πάω σιγά σιγά. Και όχι τπτ άλλο, αλλά δεν έχω και λεφτά για να αγοράζω ρούχα. Οριακά καλυπτουμε λογαριασμούς και γκαπς φαγητό/σκευασματα. Πλέον μου κάνουν 3 παντελονια μου μόνο!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μου κανει εντυπωση! Σιγουρα κατι γινεται λαθος αν εχεις κυτταριτιδα. Εγω παλι εβαλα κιλα (ειχες δικιο που ελεγες τοτε οτι εβαλα και δεν το πιστευα) αλλα τωρα με την γαστρεντεριτιδα παλι εχασα.

Μήπως πρεπει να μειωσω το λιπος και το κρέας και να δωσω εμφαση στα λαχανικά, φρούτα, χυμούς? Αν δεν θηλαζα, θα ξεκίναγα αύριο κιόλας ιντρο!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι για να χεις κυτταριτιδα εχεις θεμα με την αποτοξινωση. Το σωμα σου δεν μπορει να αποβαλλει τοξινες και συσσωρευονται. Στην ιντρο αυτο ειναι απο τα σημαντικοτερα προβληματα που αντιμετωπισα απο την αρχη αν θυμασαι. Ειχαν γινει τουμπανο τα ποδια μου απο το πρηξιμο, υπεφερα απο δυσκοιλιοτητα κλπ και με βοηθησε η ομοιοπαθητικη.

Κι εγω δεν καταλαβα πως εβαλα κιλα (γι αυτο και δε σε πιστευα) γιατι ουσιαστικα τρωω λιγο. Απο την κρεμα περιμενα να βαλω κανα κιλο κι οταν ειδα οτι δεν εβαζα γραμμαριο απογοητευτηκα. Κι ομως χωρις να καταλαβω απο 52 κιλα πηγα στα 57 οταν ημουν στο χωριο! Αλλα παλι στεκα ειμαι και με λυπουνται ολοι, το καταλαβα οταν προσεξα οτι το τζην (το μοναδικο μου παντελονι!) δεν κρεμεται πια σαν σακι πανω μου και τουλαχιστον πια δε μου πεφτει. Δεν ξερω τι εχασα τωρα με την γαστρεντεριτιδα.

Παντως ειναι περιεργο πως βαζεις κιλα ενω τρως λιγο.....δεν τρωω καν πολυ λιπος γιατι το τρωει ο μικρος. Αυτος κι αν εβαλε κιλα! Δε σηκωνεται!

Μήπως πρεπει να μειωσω το λιπος και το κρέας και να δωσω εμφαση στα λαχανικά' date=' φρούτα, χυμούς? Αν δεν θηλαζα, θα ξεκίναγα αύριο κιόλας ιντρο![/quote']

Δεν ξερω τι ποσοτητες τρως να σου πω.......σιγουρα θες αποτοξινωση αλλα το θεμα ειναι οτι θα πανε και στο παιδι αν ξεμπλοκαρεις. Εγω ειμαι σιγουρη οτι ο μικρος απο μενα επηρρεαζοταν και αρχισε να κανει παλι ασχημα κακα γιατι ετρωγε μια χαρα. Τωρα στο χωριο ξαφνικα εστρωσαν τα κακα οπως σου ειπα στο τηλεφωνο και σκεφτομαι μηπως φταιει το γεγονος οτι εγω δεν κανω μπανια αποτοξινωτικα επι 2 βδομαδες. Οτι δεν του δινω πια τοξινες. Θα φανει τωρα στην Αθηνα.Ξεκινησα μπανιο με επσομ σημερα και μετα ενιωθα ταβλα και ειχα ναυτια.

Fairy's mom η κυτταρίτιδα φαίνεται ότι προκαλείται και από αλλαγές στις ορμόνες μας.

Εγώ τώρα ξαναεμφάνισα κυτταρίτιδα και ξέρεις σε ποια φάση βρίσκομαι!

Και δεν έχω αλλάξει τίποτα στη διατροφή μου.

Είναι πάντως αναμενόμενο να βγάζει ζουμιά το Fido, αυτός είναι και ο σκοπός του άλλωστε, κοιτάξτε και σε ξένα groups.

Αν της Βέρας δεν βγάζει ζουμί έξω τότε δεν έχει αρκετό ζουμί το βάζο της ή δεν το γέμισε και πολύ καλά, ή δεν έγινε σωστά η ζύμωση.

Και με πετσετούλα αν το σκεπάσεις χωρίς το lid πάλι ξεχυλάει/ αφρίζει στη φάση της ζύμωσης.

Έλεγα στον άντρα μου ότι όλες εμείς εδώ πέρα είμαστε δείγματα για τους διαιτολόγους, τσακίζουμε όλα τα λιπαρά και είμαστε όλες αδύνατες!

:lol:

Μπας και πειστούνε ότι οι υδατάνθρακες φταίνε για την παχυσαρκία και όχι το λίπος!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αλλά για την ώρα δεν χρειάζομαι πολλά άλατα για να πάρω πολύ μεγάλη ποσότητα, μόνο στα παιδιά βάζω στο (μικρό) μπανάκι τους.

εκεινο το οικολογικο που κλεινει εχεις; χωραει και ο γιος σου;

Διαφημίσεις

Νεραιδομαμα πίνεις ζωμους και χυμούς;; Αυτά βοηθάνε στην κυτταριτιδα...

Κι εγω τελευταία έχω πάρει αλλα το αποδίδω στις ατασθαλίες γιατι έκανα αρκετές... Αλλα όταν κάνω αυστηρή gaps φεύγουν όλα. Επηρεάζει και πολυ ο κύκλος αλλα και πάλι δεν ξέρω αν θα έπρεπε να επηρεαζομαστε τόσο αν είμασταν καλα...

Αχ δεν μου αρέσει αυτο το θέμα της κυτταριτιδας :(

Yugup3.png

Asto ακυρο για τωρα. Πεθανε μολις ο πεθερος μου. Καλυτερα να το ζητησω αργοτερα.

Συλλυπητήρια κορίτσι.. :-(

Δηλαδή Rosie αν κάποιος έχει τέτοιο πρόβλημα στα δόντια τί κάνει; Παίρνει πρώτα θεραπεία butter oil για κάποιο καιρό και μετά τρώει τουρσι;; Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα με ενοχλεί κάποιες φορές όταν το μασαω. Δυστυχώς μετά την περσινή εξαγωγή μου δημιουργήθηκε μια γενικότερη ευαισθησία στα δόντια που μεν έχει καλυτερεύσει σε μεγάλο βαθμό αλλα δεν έχει περάσει τελείως.

Κατερίνα' date=' σχετικά με τα δόντια που ρώταγες. Αν θελει όντως σφράγισμα, θα προσπαθησω να το αποφύγω όσο μπορώ με θεραπευτικές δόσεις και σκευάσματα. Σκεφτομαι να την πάω στην Κολυβακη να την δει και να μου πως είναι η κατασταση των δοντιών της. Πραγματικά το σημείο που ήταν γκρι το ειχα τριψει και ξανατριψει με το νημα και την οδοντοβουρτσα και ομως δεν εφευγε.Φαινοταν σα να ηταν του ουλου-δοντιού. Δεν μπορεί όμως να ήταν κατι τετοιο και να εξαφανιστηκε τοσο γρήγορα. Αρα κατι είχε κολλήσει πολύ καλά.

Μολις πάμε στην οδοντιατρο θα σας πω.[/quote']

το butter oil το χρησιμοποιείται και προληπτικά ?

η Κολυβάκη είναι παιδοοδοντίατρος? σε ποια περιοχή ?

ψάχνω για εναλλακτική η δική μου έχει λυσσάξει να κάνουμε του παιδιού φθορίωση !!

Όσο για την κυτταρίτιδα είναι και λίγο αν έχει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες.

Καλή η διατροφή αλλά και λίγο γυμναστική κορίτσιααααααααααααααααααααα

το butter oil το χρησιμοποιείται και προληπτικά ?

η Κολυβάκη είναι παιδοοδοντίατρος? σε ποια περιοχή ?

ψάχνω για εναλλακτική η δική μου έχει λυσσάξει να κάνουμε του παιδιού φθορίωση !!

Όσο για την κυτταρίτιδα είναι και λίγο αν έχει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες.

Καλή η διατροφή αλλά και λίγο γυμναστική κορίτσιααααααααααααααααααααα

Βεβαιως και προληπτικα, το θεμα ειναι να προλαβεις να μη χαλασουν.

Οδοντιατρος ειναι, ολιστικη και βρισκεται αναμεσα σε Ψυχικο και χολαργο (με το μετρο κατεβαινεις χολαργο) Πιστευω αναλαμβανει και παιδια.

Να μη κανεις φθοριωση, της κοβεις τον αερα απλα.

Βασικα οσα χρονια εκανα συνεχεια γυμναστικη καταλαβα οτι βασικα ειναι θεμα διατροφης. Απαλλαχτηκα απο την κυτταριτιδα οταν εκανα αποχη απο τα γαλακτοκομικα, ως δια μαγειας!

Είναι πάντως αναμενόμενο να βγάζει ζουμιά το Fido, αυτός είναι και ο σκοπός του άλλωστε, κοιτάξτε και σε ξένα groups.

Αν της Βέρας δεν βγάζει ζουμί έξω τότε δεν έχει αρκετό ζουμί το βάζο της ή δεν το γέμισε και πολύ καλά, ή δεν έγινε σωστά η ζύμωση.

Και με πετσετούλα αν το σκεπάσεις χωρίς το lid πάλι ξεχυλάει/ αφρίζει στη φάση της ζύμωσης.

Έλεγα στον άντρα μου ότι όλες εμείς εδώ πέρα είμαστε δείγματα για τους διαιτολόγους, τσακίζουμε όλα τα λιπαρά και είμαστε όλες αδύνατες!

:lol:

Μπας και πειστούνε ότι οι υδατάνθρακες φταίνε για την παχυσαρκία και όχι το λίπος!

Καλα το ζουμι στο λαχανο το κανω ισα να το σκεπαζει και λιγο παραπανω, δεν σκιζομαι να βγαλω λιτρα ζουμιου και πολυ ταλαιπωρουμαι δλδ :lol:

Δεν το γεμιζω και ως πανω, σιγουρα η ζυμωση ειναι σουπερ!

Εχω τη μαμα που με κοιταει με λυπηση και αηδια για ολα τα λιπαρα που τρωω και ξεχναει οτι εγω ειμαι στεκα κι αυτη θεοχοντρη παρολο που δεν βαζει λιπαρο στο στομα της. Εχουν πλακα παντως, ειναι απιστευτη η πλυση εγκεφαλου που κανει το συστημα.......δεν βλεπουν καν τι συμβαινει στην πραγματικοτητα. Τοσα χρονια που δεν ακουμπουσα λιπος η βουτυρο και προσεχα παντα τα λιπαρα ημουν αρκετα κιλα πανω απο το κανονικο και τωρα που τα τσακιζω δεν καταφερνω να βαλω γραμμαριο και μου την λενε συνεχεια. Ποσο καλυτερο παραδειγμα θελουν?

Διαφημίσεις

Loipon μερικα τιπς απο τη δικη μας ιντρο περιπετεια.

Καλο ειναι πριν ξεκινησετε να εχετε κανει μια αποχη απο γαλακτοκομικα τουλαχιστον ενα μηνα.

Δευτερον, γνωμη μου ειναι να μη ξεκινησει καποιος κατευθειαν ιντρο αλλα να περασει πρωτα απο φουλ gaps για να μη σαλταρει εντελως. Ειναι δυσκολη που ειναι ποιος ο λογος να υποστειτε τετοιο σοκ? Η πρωτη βδομαδα ειναι χαλια, ηθελα να φαω και τα ντουβαρια. Ολη μερα ονειρευομουν γλυκα και φρουτα και αναρρωτιομουν γιατι να επιδεικνυω τετοιο μαζοχισμο. Αν δεν ηταν το παιδι θα τα ειχα παρατησει. Κι ολα αυτα ενω ημουν ηδη 3 μισι μηνες στην φουλ.

Τριτον, η πρωτη βδομαδα ειναι κολαση, φροντιστε να μη δουλευετε. Αν την περασετε μετα ολα ειναι πιο ευκολα. Το πρωτο σταδιο ειναι η μεγαλη φρικη, εμεις το κρατησαμε 3 μερες. Τρως μονο μια νεροβραστη σουπα και εχεις τα χαλια σου τα μαυρα. Περιμενεις ολα τα περιεργα συμπτωματα να σου χτυπησουν την πορτα απο τη δευτερη μερα και μετα. Εγω ξυπνησα με εμετους και ειχα ναυτια ολη μερα. Ημικρανιες, πονοι περιεργοι (πονουσαν κοκκαλα αλλα και ουρανισκος!) φοβερος εκνευρισμος, σκοτωνετε ανθρωπο αμα λαχει. Και τρως τις ιδιες αηδιες συνεχεια.

Ενα ωραιο σνακ για τις πρωτες βδομαδες ειναι οι γεμιστες πιπεριες. Εφτιαχνα τον κιμα με διαφορα λαχανικα γεμιζα πιπεριες και τις εψηνα στη γαστρα με λιγο νερο. Δεν ειναι τοσο νοστιμες οσο οι λαδερες αλλα για την κατασταση μας ειναι αμβροσια. Ωραιοτατες για πρωινο (γιατι κοτοσουπα με την τσιμπλα στο ματι δεν λεει, μπλιαχχχχ)

Επειδη την κοτοσουπα την σιχαινομαι εκτοτε μια ωραια εναλλακτικη για σουπα ειναι τα γιουβαρλακια. Τον ιδιο κιμα με τα λαχανικα που επιτρεπονται και στην σουπα να επιπλεει επισης οτι λαχανικο γινεται. Οσο ανεβαινεις σταδιο τοσο καλυτερη η σουπα ειδικα οταν θα βαζετε αυγολεμονο.

Προσοχη να τρωτε αρκετα λαχανικα γιατι αλλιως θα εχετε προβλημα. Η κολοκυθα ειναι καλη λυση. Την πρωτη φορα που ξεκινησα 1 σταδιο δεν ετρωγα γαλακτοκομικα και ηταν δυσκολα μου προκαλουσε αηδια η κολοκυθα δεν ηξερα πως να την φαω. Τη δευτερη (που επεστρεψα στον πρωτο σταδιο γιατι τα εκανα μανταρα) ετρωγα γιαουρτι πανω σε κρυα κολοκυθα και ηταν νοστιμοτατο και χορταστικο σνακ η πρωινο. Ομως παρατηρησα οτι εγινε καλυτερη δουλεια οταν δεν τρεωγα γαλακτοκομικα προφανως με πειραζουν.

Να ξερετε οταν ξεκινησετε ιντρο οτι ειναι δυσκολο να υπολογισετε ποτε θα τελειωσει η πως θα προχωρησει. Ουσιαστικα ξεκινας ενα ταξιδι που θα σου επιβαλει αυτο το δρομολογιο. Υπολογιζα κανα μηνα το πολυ και εχουμε κλεισει 100 μερες και ειμαστε ακομα σταδιο 3 προς 4. Αυτο που γινεται ειναι ενα reset στο εντερο και δεν μπορεις να κανεις οτι γουσταρεις. Πραγματα που δεν εδειχναν να σε ενοχλουν ποτε μπορει τοτε να σε στειλουν αδιαβαστο. Μιλαμε για τρελο παρτυ στο εντερο! Μπορει να σου βγουν αλλεργιες που δεν ηξερες οτι ειχες. Και δεν μπορεις να γυρισεις πισω και να σταματησεις.

Ενα προβλημα που μπορει να παρουσιαστει ειναι η δυσκοιλιοτητα και ειναι σοβαρο. Ειχα παθει τρελη κατακρατηση υγρων και τα ποδια μου ειχαν γινει ελεφαντισια. Κανονικα εκει ξεκιναει η ερωτικη σχεση με τα υπεροχα κλυσματα αλλα μπορειτε να το ψαξετε και ομοιοπαθητικως. Εμενα το hamamelis με εσωσε. Παντως η δυσκοιλιοτητα ειναι σοβαρη και δειχνει οτι δεν γινεται αποτοξινωση που ειναι το α και το ω στην ιντρο. Μπανια καθημερινα.

Υπολογιστε τα υλικα σας και να ανεφοδιαζεστε εγκαιρως. Μην υπολογιζετε οτι πχ σας φθανει ενα κουτακι γκι για ολη την ιντρο και μετα ψαχνεστε να παραγγειλετε. Ψαξτε καλα τις τιμες.

Ο ζωμος ειναι καθημερινος βραχνας. εμεις πινουμε 3 κουπες την μερα εκαστος (και δεν ειναι πολυ) και φτιαχνω ζωμο καθε τριτη μερα.

Το μαγειρεμα ειναι καθημερινος μπελας προσπαθηστε να διευκολυνετε τον εαυτο σας οπως μπορειτε. Οταν παιρνω κιμα παιρνω ενα κιλο τον φτιαχνω ολο με λαχανικα και τον βαζω σε ενα ταπερ. Για τρεις μερες απο κει φτιαχνω την σουπα γιουβαρλακια. Αν καταφερνετε καντε φαγητο για δυο μερες. Στο τριτο σταδιο που θα κανετε τηγανητες εχετε να μαγειρευετε καθημερινα και πρωινο. (τρωμε απιστευτες ποσοτητες σε κολοκυθα!)

Προσεχετε τι διαβαζετε. Στα μπλογκ και τα e book η καθε χαζοβιολα γραφει οτι κατεβαζει η κουτρα της και μπορει να μπερδευτειτε με τραγικα λαθη. Πρωτα ακολουθουμε την Καμπελ.

Κρατηστε τις ποσοτητες των νεων τροφων σε μικρα επιπεδα. Αυτο για μενα ειναι το πιο δυσκολο. Κανω σαν τρελη για νεες τροφες, δεν χαλαω τη διατροφη με illegal αλλα αλλαζω τα φωτα στα επιτρεπομενα.

Παρατηρηστε καλα τον εαυτο σας, εισαγετε τροφες μια μια και περιμενετε να δειτε αν σας πειραζουν. Κατι που θεωρουσατε ασφαλες μπορει τωρα να σας πειραξει.

Αυτα προς το παρον!

Edit: H κολοκυθα ειναι πολυ χρησιμη στην ιντρο και θα ελεγα να την κανετε οσο την βρισκετε στην αγορα. Την τρωτε στις τηγανίτες, στο ψωμί, σκετη με γιαουρτι η κρεμα, την κανετε"τηγανητές πατάτες". Για να εξοικονομησετε χρονο και ρευμα βραζετε αρκετα κομματια μαζι ωστε να εχετε υλικο για τηγανίτες για 3 μέρες και να μη κουραζεστε καθε πρωι να καθαριζετε και να βραζετε. Ο γιος μου την τρωει και ζεστη μολις βγει απο την κατσαρολα. Αν παιρνετε αρκετες μαζι απο την λαικη, υπολογιστε ποσες θελετε να βγαλετε την εβδομαδα και να τις εχετε στο σπιτι μεσα και να τους αλλαζετε θεση τακτικα για να μη σας χαλάσουν.

Ένα άλλο σημαντικο στοιχείο αφορά όσους θα βαλουν μικρα παιδια στην ιντρο, που ακομα δεν μιλανε και δεν μπορουν να πουν πως αισθανονται. Οπως ο γιος μου δλδ. Εγω οταν ειχα θεμα προσληψης λιγων υδατανθράκων ειχα συχνοουρια και φοβερη διψα και ηξερα οτι δεν ειμαι καλα. Τα μικρα παιδια δεν μπορουν να το πουν και πρεπει να προσεχετε τις κινησεις τους. Ουρουν υπερβολικα? Διψανε συνεχεια? Τα παιδια υπακουουν στο ενστικτο τους γι αυτο φροντιστε να τους βαζετε πιατελες με διαφορα λαχανικα βρασμενα (κολοκυθα, μπροκολο, κουνουπιδι, σελερυ, καροτο, βρασμενο κρεμμυδι) και αν τα εχουν αναγκη θα τα φανε. Ειναι πολυ πιο ευκολα τελικα απο μας και θα εκπλαγειτε απο την προσαρμοστικοτητα τους. Τους λεει το σωμα τους τι πρεπει να κανουν απλα εσεις πρεπει να τους τα παρεχετε απο μονοι γιατι δεν ξερουν να τα ζητησουν. Ο γιος μου οταν εχει αναγκη απο υδατανθρακες ρημαζει οτι βρει μπροστα του, καταβροχθιζει ακομα και τα νεροβραστα λαχανικα του ζωμου. Μπορει να φαει ολοκληρο πιατο κολοκυθα που εβρασα για 3 ημερων τηγανίτες.

Μια αλλη προταση ειναι να αξιοποιησετε το κρεας απο στηθος κοτοπουλου απο το ζωμο. Το εβαζα στο μουλτι μαζι με λαχανικα, με αυγο και το εκανα τηγανιτες. Δεν ηταν ασχημο αλλα εχει μια κοτοπουλιλα που μπορει απο ενα σημειο και μετα να ενοχλει.

Δεν ξερω αν υπεφερε απο κραμπες οσο εγω αλλα πιστευω οτι αν πονουσε θα το ελεγε. Το προβλημα με τα παιδια ειναι οτι μπορει να αρνουνται να φανε καποια απαραιτητα πραγματα (Οπως ο γιος μου γιαουρτι και κρεμα η κεφιρ) η το πολυ συνηθες να πιουνε ζωμο. Αυτο θελει πολλη δουλεια και σε στρεσσαρει. Τα κολπα που κανω συνηθως ειναι να του το δινω με συριγγα (αυτη απο το μουρουνολαδο που δεν χαλαει) οταν τον απασχολω με κατι που του αρεσει, τα κοσμηματα μου τις κατσαρολες κλπ. Ουσιαστικα του επιτρεπω να παιζει με αυτα μονο αν πινει το ζωμο παραλληλα. Δεν πιανει παντα, μπαινουν στην μεση εκβιασμοι και αλλα ωραια αλλα θελει πολλη επιμονη. Σιγα σιγα προσαρμοζονται και πινουν χωρις προβλημα και καποια αλλη στιγμη μπορει να ξανακανουν ιστοριες.

Το σημαντικοτερο απο ολα ειναι το καθημερινο ημερολογιο. Γραφεις σε ενα τετραδιο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τι εφαγες, πως ενεργηθηκες, τι συμπτωματα εχεις, τι προβιοτικα πηρες και οτι λεπτομερεια μπορει να ειναι ενδιαφερουσα.

Βεβαιως και προληπτικα, το θεμα ειναι να προλαβεις να μη χαλασουν.

Οδοντιατρος ειναι, ολιστικη και βρισκεται αναμεσα σε Ψυχικο και χολαργο (με το μετρο κατεβαινεις χολαργο) Πιστευω αναλαμβανει και παιδια.

Να μη κανεις φθοριωση, της κοβεις τον αερα απλα.

Βασικα οσα χρονια εκανα συνεχεια γυμναστικη καταλαβα οτι βασικα ειναι θεμα διατροφης. Απαλλαχτηκα απο την κυτταριτιδα οταν εκανα αποχη απο τα γαλακτοκομικα, ως δια μαγειας!

Ευχαριστώ, δεν υπάρχει περίπτωση να του κάνω φθορίωση, εγώ αποφασίζω όχι αυτή ! :-)

Παίρνεται από κάπου συγκεκριμένα butter oil, έχει το iherb?

Σίγουρα είναι θέμα διατροφής αλλά και η γυμναστική βοηθάει... επίσης για να την ξεφορτωθείς στα γρήγορα υπάρχει και το μασάζ. Κάποτε ειχα μια συνάδελφο που χωρίς διατροφή ή γυμναστική κάθε άνοιξη έκανε μασάζ και εξαφανιζόντουσαν τα ψωμάκια ως δια μαγείας.. και μετά άντε ξανά τον χειμώνα μεγάλωναν... :-)

Είχε καταντήσει πτυσσόμενη !!! :lol:

εγώ έχω σκεφτεί ότι αν κόψω τα γαλακτοκομικά ίσως δω βελτίωση στο δέρμα μου που είναι γεμάτο σμίγμα.. αλλά πολύ δύσκολο μου φαίνεται....

Συγχαρητήρια σε όλες όσες καταφέρνουν την gaps !!!!

Εμενα με την ιντρο μου καθαρισε πολυ το δερμα, ειναι εντυπωσιακο! Εγω και ο μικρος εχουμε εξαιρετικο χρωμα αν και για 100 μερες δεν εχουμε φαει φρουτα και ωμα λαχανικα ενω ο μεγαλος μου που κανει κανονικη διατροφη δειχνει χαλια μπροστα μας.

Ξερεις ολοι βαριομαστε να κανουμε διατροφη περιοριστικη και νομιζουμε οτι θα γλυτωσουμε διαιτες με γυμναστικη και μασαζ. Τα εχω περασει αυτα τοσα χρονια σε γυμναστηρια να ξεπατωνομαι........σιχαινομουν τις διαιτες. Και οταν αναγκαστηκα να κανω αποχη ειδα τοσο θεαματικα αποτελεσματα στο σωμα μου που αποφασισα οτι οσο πειναλα και να ειμαι ειναι πολυ πιο ευκολη και αποτελεσματικη η διατροφη. Και πολυ φθηνοτερη!

Αλλα δυσκολα το παιρνεις αποφαση. Βλεπω και τους δικους μου που παρολο που με βλεπουν δεν καταφερνουν να σταματησουν να τρωνε σαβουρα και προτιμουν να πληρωνουν στα γυμναστηρια εις ματην.

Loipon μερικα τιπς απο τη δικη μας ιντρο περιπετεια.

Καλο ειναι πριν ξεκινησετε να εχετε κανει μια αποχη απο γαλακτοκομικα τουλαχιστον ενα μηνα.

Δευτερον, γνωμη μου ειναι να μη ξεκινησει καποιος κατευθειαν ιντρο αλλα να περασει πρωτα απο φουλ gaps για να μη σαλταρει εντελως. Ειναι δυσκολη που ειναι ποιος ο λογος να υποστειτε τετοιο σοκ? Η πρωτη βδομαδα ειναι χαλια, ηθελα να φαω και τα ντουβαρια. Ολη μερα ονειρευομουν γλυκα και φρουτα και αναρρωτιομουν γιατι να επιδεικνυω τετοιο μαζοχισμο. Αν δεν ηταν το παιδι θα τα ειχα παρατησει. Κι ολα αυτα ενω ημουν ηδη 3 μισι μηνες στην φουλ.

Τριτον, η πρωτη βδομαδα ειναι κολαση, φροντιστε να μη δουλευετε. Αν την περασετε μετα ολα ειναι πιο ευκολα. Το πρωτο σταδιο ειναι η μεγαλη φρικη, εμεις το κρατησαμε 3 μερες. Τρως μονο μια νεροβραστη σουπα και εχεις τα χαλια σου τα μαυρα. Περιμενεις ολα τα περιεργα συμπτωματα να σου χτυπησουν την πορτα απο τη δευτερη μερα και μετα. Εγω ξυπνησα με εμετους και ειχα ναυτια ολη μερα. Ημικρανιες, πονοι περιεργοι (πονουσαν κοκκαλα αλλα και ουρανισκος!) φοβερος εκνευρισμος, σκοτωνετε ανθρωπο αμα λαχει. Και τρως τις ιδιες αηδιες συνεχεια.

Ενα ωραιο σνακ για τις πρωτες βδομαδες ειναι οι γεμιστες πιπεριες. Εφτιαχνα τον κιμα με διαφορα λαχανικα γεμιζα πιπεριες και τις εψηνα στη γαστρα με λιγο νερο. Δεν ειναι τοσο νοστιμες οσο οι λαδερες αλλα για την κατασταση μας ειναι αμβροσια. Ωραιοτατες για πρωινο (γιατι κοτοσουπα με την τσιμπλα στο ματι δεν λεει, μπλιαχχχχ)

Επειδη την κοτοσουπα την σιχαινομαι εκτοτε μια ωραια εναλλακτικη για σουπα ειναι τα γιουβαρλακια. Τον ιδιο κιμα με τα λαχανικα που επιτρεπονται και στην σουπα να επιπλεει επισης οτι λαχανικο γινεται. Οσο ανεβαινεις σταδιο τοσο καλυτερη η σουπα ειδικα οταν θα βαζετε αυγολεμονο.

Προσοχη να τρωτε αρκετα λαχανικα γιατι αλλιως θα εχετε προβλημα. Η κολοκυθα ειναι καλη λυση. Την πρωτη φορα που ξεκινησα 1 σταδιο δεν ετρωγα γαλακτοκομικα και ηταν δυσκολα μου προκαλουσε αηδια η κολοκυθα δεν ηξερα πως να την φαω. Τη δευτερη (που επεστρεψα στον πρωτο σταδιο γιατι τα εκανα μανταρα) ετρωγα γιαουρτι πανω σε κρυα κολοκυθα και ηταν νοστιμοτατο και χορταστικο σνακ η πρωινο. Ομως παρατηρησα οτι εγινε καλυτερη δουλεια οταν δεν τρεωγα γαλακτοκομικα προφανως με πειραζουν.

Να ξερετε οταν ξεκινησετε ιντρο οτι ειναι δυσκολο να υπολογισετε ποτε θα τελειωσει η πως θα προχωρησει. Ουσιαστικα ξεκινας ενα ταξιδι που θα σου επιβαλει αυτο το δρομολογιο. Υπολογιζα κανα μηνα το πολυ και εχουμε κλεισει 100 μερες και ειμαστε ακομα σταδιο 3 προς 4. Αυτο που γινεται ειναι ενα reset στο εντερο και δεν μπορεις να κανεις οτι γουσταρεις. Πραγματα που δεν εδειχναν να σε ενοχλουν ποτε μπορει τοτε να σε στειλουν αδιαβαστο. Μιλαμε για τρελο παρτυ στο εντερο! Μπορει να σου βγουν αλλεργιες που δεν ηξερες οτι ειχες. Και δεν μπορεις να γυρισεις πισω και να σταματησεις.

Ενα προβλημα που μπορει να παρουσιαστει ειναι η δυσκοιλιοτητα και ειναι σοβαρο. Ειχα παθει τρελη κατακρατηση υγρων και τα ποδια μου ειχαν γινει ελεφαντισια. Κανονικα εκει ξεκιναει η ερωτικη σχεση με τα υπεροχα κλυσματα αλλα μπορειτε να το ψαξετε και ομοιοπαθητικως. Εμενα το hamamelis με εσωσε. Παντως η δυσκοιλιοτητα ειναι σοβαρη και δειχνει οτι δεν γινεται αποτοξινωση που ειναι το α και το ω στην ιντρο. Μπανια καθημερινα.

Υπολογιστε τα υλικα σας και να ανεφοδιαζεστε εγκαιρως. Μην υπολογιζετε οτι πχ σας φθανει ενα κουτακι γκι για ολη την ιντρο και μετα ψαχνεστε να παραγγειλετε. Ψαξτε καλα τις τιμες.

Ο ζωμος ειναι καθημερινος βραχνας. εμεις πινουμε 3 κουπες την μερα εκαστος (και δεν ειναι πολυ) και φτιαχνω ζωμο καθε τριτη μερα.

Το μαγειρεμα ειναι καθημερινος μπελας προσπαθηστε να διευκολυνετε τον εαυτο σας οπως μπορειτε. Οταν παιρνω κιμα παιρνω ενα κιλο τον φτιαχνω ολο με λαχανικα και τον βαζω σε ενα ταπερ. Για τρεις μερες απο κει φτιαχνω την σουπα γιουβαρλακια. Αν καταφερνετε καντε φαγητο για δυο μερες. Στο τριτο σταδιο που θα κανετε τηγανητες εχετε να μαγειρευετε καθημερινα και πρωινο. (τρωμε απιστευτες ποσοτητες σε κολοκυθα!)

Προσεχετε τι διαβαζετε. Στα μπλογκ και τα e book η καθε χαζοβιολα γραφει οτι κατεβαζει η κουτρα της και μπορει να μπερδευτειτε με τραγικα λαθη. Πρωτα ακολουθουμε την Καμπελ.

Κρατηστε τις ποσοτητες των νεων τροφων σε μικρα επιπεδα. Αυτο για μενα ειναι το πιο δυσκολο. Κανω σαν τρελη για νεες τροφες, δεν χαλαω τη διατροφη με illegal αλλα αλλαζω τα φωτα στα επιτρεπομενα.

Παρατηρηστε καλα τον εαυτο σας, εισαγετε τροφες μια μια και περιμενετε να δειτε αν σας πειραζουν. Κατι που θεωρουσατε ασφαλες μπορει τωρα να σας πειραξει.

Αυτα προς το παρον!

Μπράβο, Βέρα. Αν και τα διάβασα βιαστικά, νομίζω ότι συμφωνώ σε όλα. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο βοηθητικά ποστ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

εγώ έχω σκεφτεί ότι αν κόψω τα γαλακτοκομικά ίσως δω βελτίωση στο δέρμα μου που είναι γεμάτο σμίγμα.. αλλά πολύ δύσκολο μου φαίνεται....

Συγχαρητήρια σε όλες όσες καταφέρνουν την gaps !!!!

Κόψε ζάχαρη και γλουτένη για αποτελέσματα στο δέρμα.

Εμένα τουλάχιστον ποτέ δεν με πειράξανε τα γαλακτοκομικά, αλλά όταν άρχισα GAPS το πρόσωπο και το μαλλί μου "λάμψανε"!

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω κομμωτήριο και να μην ακούσω σχόλια από κομμωτές και βοηθούς για το πόσο υγιή είναι τα μαλλιά μου, βέβαια ούτε τα βάφω ποτέ ούτε και τα ταλαιπωρώ με σεσουάρ.

Για την κυτταρίτιδα τα έγραψα το καλοκαίρι, ακόμη και όταν γυμναζόμουνα πολύ εντατικά (σαν φοιτήτρια - και σπούδαζα 9 χρόνια) είχα εμμονή με τη γυμναστική και αν και είχα πολύ γυμνασμένο σώμα πάντα είχα σ' ένα βαθμό κυτταρίτιδα.

Εξαφανίστηκε μόνο όταν άρχισα αυστηρά την GAPS και αποτοξινώθηκα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Βέρα σ' ευχαριστούμε πολύ. Συλλυπητήρια για την απώλειά σας.

Ειδικά το κομμάτι που αναφέρεις με το πισωγύρισμα είναι κάτι που με έχει προβληματίσει πολύ. Γιατί σκέφτομαι ότι αν για κάποιο λόγο δεν αντέξω ή δεν πρέπει να συνεχίσω ίντρο (μετά λόγου γνώσεως το λέω γιατί παίζουν διάφορα πιθανά σενάρια αυτό το διάστημα δεν είναι απλά μια φοβία- ευκαιρία να μην το κάνω) τι θα κάνω; Θα μπορέσω να μπω σε φουλ;

Σκέφτομαι να κάνω μια παραγγελία από το Keimling, όσοι πιστοί προσέλθετε.

Rosie την κρέμα από πού θα την πάρετε αυτή τη φορά; Πάλι από το Μανδραγόρα;

Κατερίνα σας κάνουμε παρέα στη λαρυγγίτιδα. Την αντιμετωπίσαμε αυτή τη φορά με ..... μπαλκόνιτουμ..... (τίποτε άλλο δε μας έπιασε, οι σταγόνες κορτιζόνης με χαιρετάνε από τον πάγκο της κουζίνας, αλλά αφού αντέξαμε χτες, θα τα καταφέρουμε και σήμερα!).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εξαρταται σε ποιο σταδιο θα εισαι. Βασικα ολη η δυσκολια ειναι το πρωτο-δευτερο. Μετα δεν ειναι τοσο δυσκολα απλα εχεις πολυ μαγειρεμα και πρεπει να οργανωθεις καλα. Μπορεις να προχωρησεις λιγο πιο γρηγορα και να αφησεις πισω τροφες που δημιουργουν προβλημα. Εγω βεβαια λυπαμαι να χαλασω την ιντρο και να παω φουλ χωρις να ολοκληρωσω γιατι καναμε τοσο κοπο και υποφεραμε και μπηκε το παιδι σε μια σειρα. Αν το βγαλω αντε μετα να το ξαναπεισεις να αποχωριστει καποια πραγματα.

Για μενα η ιντρο χαλασε οταν εβαλα ξηρους καρπους ενω δεν επρεπε (η χαζοβιολα με το e book που ελεγα) και μαλλον η ωμη κρεμα και εχω παλι προβλημα με διαρροιες. Δεν ξερω πως να προχωρησω. Το παιδι ομως φαινεται να παει καλα και το προχωρω πιο μπροστα απο μενα. Τουλαχιστον αυτο να παει καλα κι εγω την ξανακανω πιο προσεχτικα αν χρειαστει.

Το μεγαλο προβλημα στην ιντρο ειναι που δεν εχουμε καποιον practitioner να μας καθοδηγει. Να ξερουμε αν παμε καλα, τι κανουμε λαθος. Να μπορουμε να αξιολογησουμε την καθε κατασταση.

vera υπαρχουν καποια λαχανικα που δεν επιτρεπονται 1ο-2ο σταδιο?

η κολοκυθα στη σουπα μπαινει στο 3ο σταδιο?

και οι τηγανιτες του 3ου ειναι αυτες με nut butter,αυγα και κολοκυθα?

vera υπαρχουν καποια λαχανικα που δεν επιτρεπονται 1ο-2ο σταδιο?

η κολοκυθα στη σουπα μπαινει στο 3ο σταδιο?

και οι τηγανιτες του 3ου ειναι αυτες με nut butter,αυγα και κολοκυθα?

Ναι αυτες. Πρεπει να χεις βρασμενη κολοκυθα καθε μερα, τις αγοραζουμε συνεχεια. Εγω βαζω και τα βρασμενα καροτα απο το ζωμο μεσα οταν δεν τα τρωει ο μικρος.

Νομιζω οτι επιτρεπεται απο την αρχη. Αναφερει το βιβλιο ποια λαχανικα βαζεις και ποια κομματια τους. Θελει προσεχτικο διαβασμα καθε σταδιο, καθε μερα το διαβαζα. Αλλα επειδη παραλληλα διαβαζα και το βιβλιο με συνταγες της Καρα μπερδευτηκα γιατι αυτη εβαζε εξτρα μεσα. Θα βρεις λιστες που κυκλοφορουν αλλα ειναι πολυ πληθωρικες και περιλαμβανουν και πραγματα που κανονικα απαγορευονται. Για αυτο προσηλωση στο βιβλιο!

Οταν δεν υπαρχουν κολοκυθες ειναι προβλημα. Πρεπει να στοκαρεις στο ψυγειο απο πριν για το καλοκαιρι αλλα δεν ξερω.....εμεις τρωμε πολυ κολοκυθα, τωρα την ψηνω και στο φουρνο σαν πατατες και τρελλαινεται ο μικρος. Και το θεμα ειναι οτι μονο το αλευρι αμυγδαλου επιτρεπεται απο το 4ο σταδιο που ειναι ακριβο και δε συμφερει για καθημερινες τηγανιτες.

Μια αλλη προταση ειναι να αξιοποιησεις το κρεας απο στηθος κοτοπουλου απο το ζωμο. Το εβαζα στο μουλτι μαζι με λαχανικα, εβαζα αυγο και το εκανα τηγανιτες. Δεν ηταν ασχημο αλλα εχει μια κοτοπουλιλα που μπορει απο ενα σημειο και μετα να ενοχλει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...