Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παντως αυτο το πραγμα δεν βγαζει sour creme που να χτυπιεσαι. Θελει σιγουρα ζεσταμα γιατι ειναι παστεριωμενη και τοτε θα αποτυχει γιατι θα διαχωριστει του κερατα. Και δεν ανακατευεται με γαλα, δεν μπορει να βγει ομοιογενες μιγμα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Πολύ καλό πάντως αν έχουνε κατακίτρινο βούτυρο!

Το πουλάνε το βούτυρό τους; δεν το έχω δει πουθενά...

Αυτοι το λενε κρεμα γαλακτος. Στη γευση οσοι το δοκιμασαμε μας φανηκε εντελως αγευστο. Δεν καταλαβαιναμε τι τρωγαμε, περισσοτερο σε βουτυρο εφερνε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ναι, προσπάθησε να την ξυνίσει στον αφυγραντήρα και έγινε σαν το γκι λέει.

Και τι χρωμα ηταν το λαδι του? Της ρουμελης ειναι λευκη σε σχεση με την αλλη.......ασε που γενικως ειναι λευκο που απλα κιτρινιζει ελαχιστα.

Διαφημίσεις

Τότε Vera θα είναι παστεριωμένη double cream σαν της Ρούμελης, μάλλον ξέχασες τη γεύση, σαν βούτυρο είναι καμία σχέση με του Κουκάκη.

Εμένα μ' αρέσει, οι αγελάδες θα είναι από παραδοσιακή ράτσα σίγουρα.

Εμένα με προβληματίζουνε όλα τα φάρμακα και οι ορμόνες που παίρνουμε μ' αυτή του Κουκάκη, γι' αυτό ψάχνω για εναλλακτικές από βιολογικές μονάδες.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Βγάζει λάδι κίτρινο όταν ζεσταθεί η κρέμα της Ρούμελης, αλλά δεν είναι βιολογική ίσως γι' αυτό να είναι πιο κίτρινη η άλλη.

Και ξερουμε καλα οτι οι αγελαδες του τρεφονται με ζωοτροφες δε βοσκουν εξω.......απορω γιατι τοση κιτρινιλα.

Τότε Vera θα είναι παστεριωμένη double cream σαν της Ρούμελης, μάλλον ξέχασες τη γεύση, σαν βούτυρο είναι καμία σχέση με του Κουκάκη.

Εμένα μ' αρέσει, οι αγελάδες θα είναι από παραδοσιακή ράτσα σίγουρα.

Εμένα με προβληματίζουνε όλα τα φάρμακα και οι ορμόνες που παίρνουμε μ' αυτή του Κουκάκη, γι' αυτό ψάχνω για εναλλακτικές από βιολογικές μονάδες.

Μα δεν δοκιμασα ποτε ωμη την κρεμα του ρουμελη, δεν επιτρεπεται στην ιντρο.

Δεν ξερω αν ηταν βιολογικη να σου πω, δεν ζητησα βιολογικη κρεμα. Κρεμα γαλακτος ζητησα απλα και μου φερε αυτο που πιστευε οτι μπορει να ειναι κρεμα γαλακτος. .Αυτοι εχουν και συμβατικα. 5 ευρω πληρωσα για ενα κιλο κρεμα. Παντως ξινη κρεμα δεν φτιαχνεις με αυτη.

Εκει ειναι και χωριο οποτε πιστευω οτι μπορει να εκανε λαθος. Επεπενε παντως οτι δεν εχουν κατι αλλο. Απογοητευτηκα γιατι ειχα ξεμεινει απο τροφες και την περιμενα πως και πως.

Διαφημίσεις

Αμα μου το χες πει θα σου εφερνα να δοκιμαζες. Παιρνεις αυτους τηλεφωνα και δε μου λες εμενα που ηξερες οτι πηγαινα εκει? :lol: Αν παω το Πασχα θα σου φερω.

Ωραία!

Έπαιρνα τηλέφωνο σ' αυτούς και οι γραμμές έμοιαζαν νεκρές... τελικά τους έστειλα μήνυμα και δεν μου απαντήσανε ποτέ.

Θα ψάξω να βρω άλλη βιομηχανία με βιολογικό γάλα, αλλά απ' ό,τι κατάλαβα οι παραδοσιάκες ράτσες τέτοια πηκτή κρέμα βγάζουνε, σαν βούτυρο.

Μου πε οτι αρχικα ειναι ρευστη και μολις κρυωσει στερεοποιειται σαν βουτυρο. Ειναι τσομπανοι εκει πανω παιδι μου που θες και να επικοινωνησουν να σου λυσουν αποριες :lol:

Θα δοκιμασω το αλλο μωρε.....ο αντρας μου ειναι ακομα πανω. Αν καταφερω πριν γυρισει και υπαρχει ο χρονος δλδ θα του πω να φερει Το μονο θεμα ειναι αν θα υπαρξει ο χρονος αυτος και προλαβει ο αλλος να την ετοιμασει. Εσυ ποσα κιλα θες?

Φοβαμαι να τη ζητησω απο τωρα για να μη χαλασει αφου δεν ξερω ποσο θα τραβηξει ακομα η ιστορια πανω. Αν σε ενδιαφερει ομως να παρω τον γνωστο τηλεφωνο να τον ενημερωσω και να προειδοποιησω τον αντρα μου και τη θεια μου.

Παντως ειναι παστεριωμενη το ξαναλεω. Δεν ξερω τι θρεπτικη αξια θα εχει σε σχεση με την ωμη και αν επιτρεπεται να την φαμε χωρις ζυμωση. Δεν επιτρεπονται μονο τα ωμα γαλακτοκομικα οταν ειναι ανευ ζυμωσης?

Διαφημίσεις

Πόσα τα πουλάει ο Ρουμπουλάκης τα Epsom?

Βρήκα ένα φαρμακείο στο Πειραιά που τα έχει 4 Ευρώ το κιλό, καλή τιμή μου φαίνεται σε σχέση με τα 7 που έδωσα εδώ στα ΒΠ και είναι μπελάς να κατέβω στο κέντρο.

o Ρουμπουλακης εχει καταστημα και στη ΝΦιλαδελφεια μηπως βολευει τον αντρα σου να περασει καμια Τριτη απο εκει; (δεν εχω παει, αλλα υποθετω θα εχει τα ιδια προιοντα με το αλλο καταστημα, αν ειναι να παω θα παω εκει, θα τον παρω ενα τηλ πριν ομως)

Παντως ειναι παστεριωμενη το ξαναλεω. Δεν ξερω τι θρεπτικη αξια θα εχει σε σχεση με την ωμη και αν επιτρεπεται να την φαμε χωρις ζυμωση. Δεν επιτρεπονται μονο τα ωμα γαλακτοκομικα οταν ειναι ανευ ζυμωσης?

Ναι, έχεις δίκαιο σ' αυτό.

Αν δεν γίνεται sour cream τότε θα μου είναι άχρηστη η παστεριωμένη :(

Camouflage μας πέφτει λίγο μακριά η N. Φιλαδέλφεια το κέντρο τον βολεύει περισσότερο.

Αλλά για την ώρα δεν χρειάζομαι πολλά άλατα για να πάρω πολύ μεγάλη ποσότητα, μόνο στα παιδιά βάζω στο (μικρό) μπανάκι τους.

Δε συμφέρει να ζεσταίνω νερό και να γεμίζω τη μεγάλη την μπανιέρα για μας!

Θα δοκιμασω το αλλο μωρε.....ο αντρας μου ειναι ακομα πανω. Αν καταφερω πριν γυρισει και υπαρχει ο χρονος δλδ θα του πω να φερει Το μονο θεμα ειναι αν θα υπαρξει ο χρονος αυτος και προλαβει ο αλλος να την ετοιμασει. Εσυ ποσα κιλα θες?

Φοβαμαι να τη ζητησω απο τωρα για να μη χαλασει αφου δεν ξερω ποσο θα τραβηξει ακομα η ιστορια πανω. Αν σε ενδιαφερει ομως να παρω τον γνωστο τηλεφωνο να τον ενημερωσω και να προειδοποιησω τον αντρα μου και τη θεια μου.

Asto ακυρο για τωρα. Πεθανε μολις ο πεθερος μου. Καλυτερα να το ζητησω αργοτερα.

Camouflage μας πέφτει λίγο μακριά η N. Φιλαδέλφεια το κέντρο τον βολεύει περισσότερο.

Αλλά για την ώρα δεν χρειάζομαι πολλά άλατα για να πάρω πολύ μεγάλη ποσότητα, μόνο στα παιδιά βάζω στο (μικρό) μπανάκι τους.

Δε συμφέρει να ζεσταίνω νερό και να γεμίζω τη μεγάλη την μπανιέρα για μας!

Οπως θα γυριζει με τον ηλεκτρικο θα κατεβει ομονοια και θα πεταχτει στο μαγαζι. Ειναι πολυ κοντα στην πλατεια ομονοιας, ενας δρομος πιο κατω.

Κανονισε να παραγγειλουμε την κρεμα αν ειναι αμεσα και να παραλαβουμε τη Δευτερα να προλαβω να την φτιαξω πριν γυρισει ο αντρας μου. 5 κιλα θελω κι εγω.

Οπως θα γυριζει με τον ηλεκτρικο θα κατεβει ομονοια και θα πεταχτει στο μαγαζι. Ειναι πολυ κοντα στην πλατεια ομονοιας, ενας δρομος πιο κατω.

Vera μου συλλυπητήρια... τι να πω...ζωή σε εσάς...

Αν θυμάστε πείτε μου πάλι τον δρόμο για το μαγαζί γιατι ο Φιλιανος δεν είχε να πάρω...

Κορίτσια χάθηκα με την συζήτηση περί κρεμας...:) Σκέφτομαι κι εγω να ξαναεπιχειρησω... Οταν καταλήξετε πείτε ποια κάνει το καλύτερο για να ξέρω.

Ps: αυτή που μυρίζει λιγότερο Χεχε

Δηλαδή Rosie αν κάποιος έχει τέτοιο πρόβλημα στα δόντια τί κάνει; Παίρνει πρώτα θεραπεία butter oil για κάποιο καιρό και μετά τρώει τουρσι;; Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα με ενοχλεί κάποιες φορές όταν το μασαω. Δυστυχώς μετά την περσινή εξαγωγή μου δημιουργήθηκε μια γενικότερη ευαισθησία στα δόντια που μεν έχει καλυτερεύσει σε μεγάλο βαθμό αλλα δεν έχει περάσει τελείως.

Παιδιά εμένα και την κόρη μου μας έχει πιάσει τρέλα με τα εσπεριδοειδή! Δεν σας είπα τα νέα! Εδώ και 2 βδομάδες πίνει κάθε πρωί πορτοκάλαδα χωρίς καθόλου συμπτώματα!! Η καημενη την απολαμβάνει παρά πολυ γιατι μέχρι πριν λίγους μήνες την πειραζε! Τώρα θελουμε όλο πορτοκάλια και μανταρινια!

Yugup3.png

Να σαι καλα Κατερινα.

Σωκρατους 30 ειναι ο ρουμπουλακης, ειναι ενας δρομος κατω απο την ομονοια.

Αντε μπραβο σας! Εγω παντως τρωω κι ετρωγα παντα πολλα τουρσια, απλα τωρα παιρνω καθημερινα το μειγμα. Περισσοτερο με ενοχλουσε καποτε οταν επινα λεμονια θα ελεγα, δεν θυμαμαι ποτε ιδιαιτερη ενοχληση απο τα τουρσια. Οταν διαβασα για το μειγμα στη Σαρα υπηρχαν σχολια που ελεγαν οτι ειδαν μεγαλη βελτιωση στην αδαμαντινη των δοντιων, οτι εφυγε η ευαισθησια τους και δυναμωσαν τα δοντια, αναγεννηθηκαν.

Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι...ηθελα να σας ρωτησω αλλα ντρεπομουν μη με πειτε απληστη φαγανα!!!!

:lol::lol: Γιατι δεν είσαι? Όποιος δεν σε έχει δει θα σε φανταζεται καμία εκατοστί κιλά! :lol:

Κατερίνα, σχετικά με τα δόντια που ρώταγες. Αν θελει όντως σφράγισμα, θα προσπαθησω να το αποφύγω όσο μπορώ με θεραπευτικές δόσεις και σκευάσματα. Σκεφτομαι να την πάω στην Κολυβακη να την δει και να μου πως είναι η κατασταση των δοντιών της. Πραγματικά το σημείο που ήταν γκρι το ειχα τριψει και ξανατριψει με το νημα και την οδοντοβουρτσα και ομως δεν εφευγε.Φαινοταν σα να ηταν του ουλου-δοντιού. Δεν μπορεί όμως να ήταν κατι τετοιο και να εξαφανιστηκε τοσο γρήγορα. Αρα κατι είχε κολλήσει πολύ καλά.

Μολις πάμε στην οδοντιατρο θα σας πω.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μπαμπουρακι πρόσεξε όταν βάλεις το τουρσί σε φίντο να βάλεις και μια λεκανιστσα από κάτω γιατί αυτο θα βγάλει υγρά. Συμβουλή μου να μηνο σκεπάσεις με πετσέτα. Βαλτο απλά σε ένα ντουλάπι για την 1η βδομαδα και μετά βγάλτο έξω αν θες. Τηνεχω πατησει με την πετσέτα. Πηρε τόσα υγρα από το τουρσί που έκανε μούσκεμα τον πάγκο και δεν το πήρα εγκαιρως είδηση εκεί που το είχα

Εγώ δοκιμασα ένα από 25/11 και ήταν ακόμα κρατσανιστό. Δενξέρω γιατί. Πλέον θα τα αφηνω 1,5 με 2 μήνες μου φαίνεται. Οταν μαλακώνει πολυ είναι τοοοοσο νόστιμο!

Βερα δοκιμασε να το αφησεις 4 βδομάδες αντί για 2 και με θυμηθεις...φαγανούλα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...