Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σ΄ευχαριστώ

όσο να πεις έχει τον κόπο του..

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ελπίζω να τα καταφέρω, ανυπομονώ, τρελαίνομαι για τουρσιά οπότε φαντάζομαι αυτό θα είναι ακόμα πιο γευστικό από τα έτοιμα!

δυο φορες εκανα ως τωρα και τρελλαθηκα λεμε! Καμμια σχεση με το λαχανο που ετρωγα ως τωρα απο τους γονεις μου! Θελει σιγουρα fido και να μεινει 2 βδομαδες. Μπομπα!!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Για δοντια θα ασας πω για ενα ανηψιο μου, 5 χρονων οπως ο γιος μου που τωρα στις γιορτες κατεληξε νοσοκομειο μετα απο αποστημα που επαθε απο κακη απονευρωση. κΑΙ δεν φθανει που εφθασε στο σημειο να χρειαζεται απονευρωση αλλα επρεπε να γινει και εξαγωγη αλλου δοντιου. Ειναι ο ανηψιο μου που μου φερνουν σαν παραδειγμα παντα οι γονεις μου οταν τους μαλωνω επειδη δινουν γλυκα στο γιο μου. Λενε παντα ¨και γιατι η ξαδερφη σου δινει στο Γιωργακη γλυκα και μας αφηνει να του δινουμε οτι θελουμε?¨ Παρτα τωρα!!! Τους το τριψα στη μουρη φυσικα αλλα δε λενε ουτε τωρα να το παραδεχθουν. Η απαντηση τους ηταν οτι δεν χρειαζοταν απονευρωση......ντοιννννννννν!

Απονεύρωση σε πεντάχρονο!!! :shock:

Το διάβαζα πρόσφατα στο Mercola (ή μήπως στη Sarah? ) ότι στην Αμερική πολλά παιδάκια απονευρώνουνε τα δόντια τους και μου έκανε φοβερή εντύπωση... αλλά να που συμβαίνει και στην Ελλάδα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Vera θες κρέμα; Εγώ την έφαγα σχεδόν, θα πάρω και 5 κιλά αν δεν θέλει η Fairy's Mom γιατί έχει ακόμη αρκετή.

Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι...ηθελα να σας ρωτησω αλλα ντρεπομουν μη με πειτε απληστη φαγανα!!!!

Μολις ευκαιρησω θα σας γραψω τα ντραβαλα μας στο χωριο και την αποπειρα να κανω κρεμα απο το γνωστο τυροκομειο του συχωριανου μου με το γαλα που σου αρεσει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Μπαμπουράκι σε περιμένω να σε κεράσω κεφίρ, κομπούχα και τουρσιά! :-P

Για τα παιδιά είναι απαραίτητα τα προβιοτικά ειδικά αν δεν τρώνε/πίνουνε τροφές και ποτά ζύμωσης.

Εγώ τους δίνω και τα δύο, τρεις κάψουλες στο μεγάλο και δύο στη μικρή.

Εγώ που λατρεύω τα τουρσιά περνάω φάση και δεν θέλω ούτε να τα μυρίσω τελευταία :(

Δεν την γλιτώνεις με τίποτα από την άλλη εβδομάδα θα κανονίσω να έρθω.

Να φανταστείς έχω πάρει δύο μικρά δωράκια για τα παιδιά (γιατί σε φαγητό δεν υπάρχει κάτι να φέρω.... :lol: ) οπότε όλα αυτά θα με αναγκάσουν να τα καταφέρω να βρω το σπίτι !!!

Τα αγόρια μας έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία. Πήρα τα προβιοτικά που μου συστήσατε και λέει για παιδάκια αυτής της ηλικίας μισή κάψουλα, τόσο του δίνω. Και εγώ θα καταλήξω να παίρνω 2 ημερησίως. Εσύ γιατί δίνεις τόσο πολύ ? και εσύ πόσες κάψουλες την ημέρα παίρνεις?

εγώ βέβαια και το παιδί δεν κάνουμε gaps, αυτή είναι η διαφορά ?

Μόλις καταφέρω τα φαγητά ζύμωσης θα προσπαθήσω να του δώσω και από αυτά, αν αρχίσω

να του λέω για την απίστευτη, υπερδύναμη που θα αποκτήσει κάτι θα καταφέρω! :-)

Διαφημίσεις

δυο φορες εκανα ως τωρα και τρελλαθηκα λεμε! Καμμια σχεση με το λαχανο που ετρωγα ως τωρα απο τους γονεις μου! Θελει σιγουρα fido και να μεινει 2 βδομαδες. Μπομπα!!!!

θα μου θυμίσεις από παίρνετε τα βάζα fido?

Πόσα τα πουλάει ο Ρουμπουλάκης τα Epsom?

Βρήκα ένα φαρμακείο στο Πειραιά που τα έχει 4 Ευρώ το κιλό, καλή τιμή μου φαίνεται σε σχέση με τα 7 που έδωσα εδώ στα ΒΠ και είναι μπελάς να κατέβω στο κέντρο.

1 ευρω απο οτι θυμαμαι.......αντε 1 20. και τη μαγειρικη σοδα 80 λεπτα. Αξιζει να κατεβετε, ειναι πολυ κοντα απο την πλατεια ομονοιας.

Μολις ευκαιρησω θα σας γραψω τα ντραβαλα μας στο χωριο και την αποπειρα να κανω κρεμα απο το γνωστο τυροκομειο του συχωριανου μου με το γαλα που σου αρεσει.

Για πες γιατί τους έστειλα μήνυμα μήπως μπορούνε να μας προμηθεύσουνε με βιολογική κρέμα και ακόμη περιμένω απάντηση... :evil:

Να μιλήσουμε και άμα είναι να την πάρουμε την ερχόμενη βδομάδα.

Εγώ με την κρέμα και το μέλι δεν έκανα καμία μα καμιά παρασπονδία τώρα τις γιορτές, μέχρι και τα πανάκριβα σοκολατάκια που μου έφερε φίλη από την Ελβετία σνόμπαρα!

Απονεύρωση σε πεντάχρονο!!! :shock:

Το διάβαζα πρόσφατα στο Mercola (ή μήπως στη Sarah? ) ότι στην Αμερική πολλά παιδάκια απονευρώνουνε τα δόντια τους και μου έκανε φοβερή εντύπωση... αλλά να που συμβαίνει και στην Ελλάδα!

μια συνάδελφος έκανε απονεύρωση στο 3χρονο παιδάκι της !

πως έγινε ούτε να φανταστώ μπορώ!

Βέβαια τα νεύρα στα πρώτα δοντάκια δεν θα είναι και τόσο γερά.. ίσως για αυτό να είναι πιο εύκολο.. τι να πω..

θα μου θυμίσεις από παίρνετε τα βάζα fido?

εγω βρηκα στο βασιλοπουλο. Εχουν κι αλλα σουπερμαρκετ αλλα και τα καρφουρ

Διαφημίσεις

Μπαμπουράκι στο βιβλίο της GAPS υπάρχει κεφάλαιο για τα προβιοτικά και τις θεραπευτικές ποσότητες ανά ηλικία.

Για πες γιατί τους έστειλα μήνυμα μήπως μπορούνε να μας προμηθεύσουνε με βιολογική κρέμα και ακόμη περιμένω απάντηση... :evil:

Να μιλήσουμε και άμα είναι να την πάρουμε την ερχόμενη βδομάδα.

Εγώ με την κρέμα και το μέλι δεν έκανα καμία μα καμιά παρασπονδία τώρα τις γιορτές, μέχρι και τα πανάκριβα σοκολατάκια που μου έφερε φίλη από την Ελβετία σνόμπαρα!

Οχι μη παραγγειλεις, δεν εχουνε. Εγω μιλησε με γνωστο που δουλευει εκει του εξηγησα τι θελω να κανω και μου φερε ενα κιτρινο πραγμα σαν βουτυρο κι ελεγε οτι αυτο ειναι η κρεμα τους. Πηγα να το ζεστανω βγηκε ολο το λαδι πανω (κανονικο βουτυρο δλδ) πηγα να το ανακατεψω με γαλα γιατι ηταν εντελως πηχτο αρχικα και μου βγηκε ενα απιστευτο χαλι. γιαουρτι πολυ ξινο απο κατω και πανω ολο το λιπος παγωμενο. Αυτος επεμενε οτι αυτη την κρεμα εχουν και πως ηταν κιτρινη επειδη ειναι αγελαδινο γαλα. Κι ομως αποκλειεται αυτο το πραγμα να ηταν κρεμα γαλακτος, εχετε ξανακουσει για τετοια κρεμα? Να διασπαται το λιπος στη θερμανση και να διαχωριζεται? Ασε γιατι τα πηρα με τους ασχετους! Και να λεω οτι ψωνιζουμε απο δυο αλλες φαρμες αγελαδινη κρεμα και ειναι λευκη και ελεγε αποκλειεται γιατι θα πρεπε να ειναι κιτρινη.

εγω βρηκα στο βασιλοπουλο. Εχουν κι αλλα σουπερμαρκετ αλλα και τα καρφουρ

Δηλαδή όπου βρω βάζο να γράφει fido ειμαι οκ ε??

:-)

αυτά κλείνουν αεροστεγώς σωστά ?

κοίταξα τις σημειώσεις μου από εσάς και δεν βρήκα πουθενά κάτι που θυμάμαι όμως....

ότι στην αρχή δεν θα τα κλείσω καλά.. απλά θα τα σκεπάσω..

και μετά που θα μπουν στο ψυγείο θα τα κλείσω αεροστεγώς..

Και ηταν παστεριωμενη φυσικα. Εψαξα και σε αλλα τυροκομεια αλλα δεν βρηκα...ασε που δεν καταλαβαιναν.......μονο απο τυρια ξερουν. Πηρα ομως σε ποσοτητες πολυ νοστιμα χωριατικα λουκανικα με πρασα και βουτυρο προβειο για μαγειρεμα (το οποιο ειναι οντως βαρυ, δεν ξερω πως το τρωτε σε ψωμι με μελι!)

Μπαμπουράκι στο βιβλίο της GAPS υπάρχει κεφάλαιο για τα προβιοτικά και τις θεραπευτικές ποσότητες ανά ηλικία.

Δεν κάνουμε gaps

αλλά και να είχαμε ανάγκη δεν νομίζω να κατάφερνα να το διάβαζα....

:-(

οι ποσότητες που αναφέρουν επάνω στα προβιοτικά δεν θα είναι καλές για κάποιον που δεν

κάνει γκαπς?

Διαφημίσεις

Δηλαδή όπου βρω βάζο να γράφει fido ειμαι οκ ε??

:-)

αυτά κλείνουν αεροστεγώς σωστά ?

κοίταξα τις σημειώσεις μου από εσάς και δεν βρήκα πουθενά κάτι που θυμάμαι όμως....

ότι στην αρχή δεν θα τα κλείσω καλά.. απλά θα τα σκεπάσω..

και μετά που θα μπουν στο ψυγείο θα τα κλείσω αεροστεγώς..

Οχι, εγω απο την αρχη τα κλεινω αεροστεγως....γιατι 2 βδομαδες δεν θα αντεξει, θα μουχλιασει.

Οχι, εγω απο την αρχη τα κλεινω αεροστεγως....γιατι 2 βδομαδες δεν θα αντεξει, θα μουχλιασει.

οκ

σ΄ευχαριστώ πολύ!

μάλλον κάτι άλλο θα είχα διαβάσει και τα μπέρδεψα!

Οχι μη παραγγειλεις, δεν εχουνε. Εγω μιλησε με γνωστο που δουλευει εκει του εξηγησα τι θελω να κανω και μου φερε ενα κιτρινο πραγμα σαν βουτυρο κι ελεγε οτι αυτο ειναι η κρεμα τους. Πηγα να το ζεστανω βγηκε ολο το λαδι πανω (κανονικο βουτυρο δλδ) πηγα να το ανακατεψω με γαλα γιατι ηταν εντελως πηχτο αρχικα και μου βγηκε ενα απιστευτο χαλι. γιαουρτι πολυ ξινο απο κατω και πανω ολο το λιπος παγωμενο. Αυτος επεμενε οτι αυτη την κρεμα εχουν και πως ηταν κιτρινη επειδη ειναι αγελαδινο γαλα. Κι ομως αποκλειεται αυτο το πραγμα να ηταν κρεμα γαλακτος, εχετε ξανακουσει για τετοια κρεμα? Να διασπαται το λιπος στη θερμανση και να διαχωριζεται? Ασε γιατι τα πηρα με τους ασχετους!

Της Ρούμελης έτσι δεν είναι η κρέμα;

Εμένα ακόμη είναι μια χαρά μέσα στο Fido, τρώω κάθε πρωί!

Μπαμπουράκι στο τόπικ των συνταγών γράψαμε για τα Fido, συγνώμη αλλά έχω την κόρη μου να χορεύει πάνω μου αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να γράψω και πολλά...

Μπαμπουράκι στο τόπικ των συνταγών γράψαμε για τα Fido, συγνώμη αλλά έχω την κόρη μου να χορεύει πάνω μου αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να γράψω και πολλά...

:lol: :lol: :lol: :lol:

σ' ευχαριστώ θα τα βρω !

Της ρουμελης ειναι καταρχας ασπρη και δεν θυμαμαι να διαχωριστηκε το λαδι στη θερμανση. Αυτο ηταν απλα ειδος βουτυρου....πιο βουτυρο δεν γινεται. Εγω δεν καταλαβα γιατι η δικια τους ειναι κιτρινη επειδη ετσι βγαινει η αγελαδινη κρεμα και οι αλλες της ρουμελης και του κουκακη ειναι ασπρες....δλδ τις ασπριζουν? Αφου υποτιθεται η ρουμελη ειναι ωμη κιολας.

Vera της Ρούμελης δεν είναι άσπρη είναι κίτρινη, του Κουκάκη είναι άσπρη.

Και αύτο είναι που δεν μου αρέσει από του Κουκάκη το χρώμα, αν οι αγελάδες τρέφονται σωστά θα πρέπει να είναι κίτρινη η κρέμα και το βούτυρο.

Διαχωρισμός τέτοιος της κρέμας έγινε στη Fairy's mon αν θυμάμαι καλά όταν προσπάθησε να τη ξυνίσει τη Ρούμελη.

Αποτυχια ηταν, τζαμπα εκαιγε ο φουρνος ενα 24ωρο και στο τελος πριν την βαλω στο ψυγειο ειχα την φαεινη ιδεα να ριξω λιγη απο την λαδιλα στο νεροχυτη (το ζωον!) μπας και το γλυτωσω και αυτη παγωσε και βουλωσε το σιφωνι. Με εβρηζε ο αντρας μου μετα......καλα που το εκανα στο σπιτι του....χαχα.....αν το κανα στης θειας μου θα με ειχε πεταξει εξω! Αφου το λαδι παρεμεινε κατακιτρινο και διαχωρισμενο στην επιφανεια ακομα και μετα το24ωρο.....δεν ανακατευοταν με τιποτα με το γαλα που εριξα. Η Ρουμελη ειχε ανακατευτει μια χαρα.

Ουσιαστικά την κρέμα της Ρούμελης τη χρησιμοποιώ αντί για βούτυρο, πάνω στα μάφινς, τις κρέπες, τα pancakes κτλ, όχι στο μαγείρεμα φυσικά.

Vera της Ρούμελης δεν είναι άσπρη είναι κίτρινη, του Κουκάκη είναι άσπρη.

Και αύτο είναι που δεν μου αρέσει από του Κουκάκη το χρώμα, αν οι αγελάδες τρέφονται σωστά θα πρέπει να είναι κίτρινη η κρέμα και το βούτυρο.

Διαχωρισμός τέτοιος της κρέμας έγινε στη Fairy's mon αν θυμάμαι καλά όταν προσπάθησε να τη ξυνίσει τη Ρούμελη.

Καλε αφου σου λεω καμμια σχεση........η ρουμελη ειναι καταλευκη μπροστα σε αυτη που μου φεραν. Ηταν κατακιτρινη, περισσοτερο απο το βουτυρο κερυγκολντ! Πολυ λαδερη και βγηκε ολο το λαδι πανω σαν να εκανα ghee.

Γιατι.... την ζεστανε την κρεμα? Αφου λογω του οτι ηταν ωμη δεν χρειαζοταν ζεσταμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...