Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Δεν ξέρω απο Ελλάδα δεν έχω ψάξει... Αλασκας είχα βρει στην Κύπρο και οπότε πάω παίρνω και γίνεται τέλειος!

Ειρηνικου λέτε να είναι καλός;;; Δεν ξέρω καθόλου τί γίνεται εκεί με βαρέα... Ισως η Rosie μας διαφωτίσει :) Τώρα μόνο απο τον iherb τρώμε σε κονσέρβα αλλα δεν αρέσει και πολυ της μικρής όπως ο μαγειρεμενος :(

Κατερινουλα,ευχαριστω για την απαντηση!!Σιγουρα θα το εχετε αναφερει αλλα δυσκολευομαι να το εντοπισω, ποια εταιρια προτιματε απο το i herb και ποσο συχνα δινεις στο παιδι σολωμο? Θελω να πω ειναι για μια στο τοσο ή ειναι ασφαλης η πιο συχνη καταναλωση για τα παιδακια?

Και παλι ευχαριστω και Καλη Χρονια!!:-P

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχετε όλες και ολοι!

Εμείς δυστυχώς αρρωστησαμε χτες βράδυ... Ξαφινκά στις 1:00 την νύχτα έιχε τρομερή δυσπνια και έβγαλε εναν ξερόβηχα πολύ ασχημο. Μου φάνηκε μετά από δύο καλέσματα 31 και 1 μεσα στα τσιγάρα (εμας δεν καπνίζει κανένας γνωστός) και στα τζάκια (αναβουμε κι εμεις αλλά με ανοιχτό παραθυρο εκει κα στα δύο σπίτια είχε κλεισούρα) και στον πολύ κόσμο της εκδηλώθηκε ασχημα... Ευτυχως μιλήσαμε με μία γιατρό συμβατική το βράδυ και μας έδωσε λίγες οδηγίες και καλυτερεψε σήμερα κάπως αλλά της γύρισε σε φλέμα απ'οτι ακούω :-( Ευτυχώς δεν εχει πυρετό και εχει και όρεξη να φάει.

Σας παρακαλώ όποια μπορεί να μου στείλει το τηλέφωνο της Μαρίας της γιατρού γιατί το έψαχνα και δεν το έβρισκα να την πάρω και επίσης την συνταγή για τις κομπρέσες με μουσταρδα σε περίπτωση που χειροτερέψει να της τις κάνω.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι Χρόνια Πολλά...

Yugup3.png

Κατερίνα περαστικά σας!

Η Μαρία είναι εκτός Αθηνών δυστυχώς, αν θες όμως να σου στείλω το κινητό της.

Για τις κομπρέσσες κάνε μια αναζήτηση στο τόπικ των βιολογικών, τα είχα γράψει αναλυτικά.

Και τα κοριτσάκια της Fairy's Mom είναι αρρωστούλικα, περαστικά σ' όλα τα μικρά, κρίμα που ταλαιπωρούνται Πρωτοχρονιάτικα :(

Και τα δικά μου ψιλοάρρωστα αλλά πολύ στο πόδι, βήχας μόνο δηλαδή αλλά όχι ανησυχητικός.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κατερίνα περαστικά σας!

Η Μαρία είναι εκτός Αθηνών δυστυχώς, αν θες όμως να σου στείλω το κινητό της.

Για τις κομπρέσσες κάνε μια αναζήτηση στο τόπικ των βιολογικών, τα είχα γράψει αναλυτικά.

Και τα κοριτσάκια της Fairy's Mom είναι αρρωστούλικα, περαστικά σ' όλα τα μικρά, κρίμα που ταλαιπωρούνται Πρωτοχρονιάτικα :(

Και τα δικά μου ψιλοάρρωστα αλλά πολύ στο πόδι, βήχας μόνο δηλαδή αλλά όχι ανησυχητικός.

Ναι αν μπορείς στείλε μου το κινητό της. Ξερω οτί στις γιορτές γενικά λείπει μου το είχε πει και συνήθως μιλάμε στο τηλέφωνο γιατί μένει και μακρια αλλά πως το έχασα τώρα δεν ξέρω :confused:

Ευχαριστώ για τις ευχες και εσένα και της Νεραιδομαμας έτσι ξαφνικά εκδηλώθηκε? Λίγο επιθετικό το βλέπω...Τωρα εχει ηρεμήσει δεν είναι οπως το βραδυ που λίγο κοντέψαμε να την πάμε νοσοκομείο από τον φόβο μας - φαντάσου που κι εγώ είμαι τρομερά ψύχραιμη -

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Rosie αν θυμάμαι καλά είχες γράψει και για μπάνια με epsom...Επειδή εμένα μου τελειώνουν τα άλατα ('εχω δηλαδή για άλλη μια φορά) κάνει το ίδιο και η σόδα ή θέλει συγκεκριμένα τα epsom??

edit: συγγνώμη και πάλι....αν θυμασαι πότε περίπου το είχες γράψει γιατί με τις αναζητήσεις δεν μπορώ να το βρω...να ψάξω περίπου στο μήνα μέσα στο θέμα...

Βρήκα όμως και τις κομπρέσες για πυρετό που είχες γράψει :)

Yugup3.png

Κοριτσια σήμερα είδα προσεκτικά το στομα της μεγάλης μου γιατί παραπονιόταν ότι ποναει και είδα χαλασμένο δόντι! Δεν το περίμενα καθόλου! Να της δίνω διπλάσιες δόσεις από clo kai butter oil?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια σήμερα είδα προσεκτικά το στομα της μεγάλης μου γιατί παραπονιόταν ότι ποναει και είδα χαλασμένο δόντι! Δεν το περίμενα καθόλου! Να της δίνω διπλάσιες δόσεις από clo kai butter oil?

:(

Ναι, το blend.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Κατερίνα στις δικές μου δεν ξεκίνησε απότομα. Αλλά επιδεινώθηκε πολύ και ειδικά το μωρό ταλαιπωρείται πολύ. Πάλι τα ματια της ειναι με τσίμπλες πράσινες. Μαλλον αποτοξινώνεται έτσι. Τι να πω...

Κι εγώ δεν είχα επσομ και έβαλα σόδα. Αυριο θα βάλω ξύδι.

Περαστικά σας!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

30+ μερες για ζυμωση!:shock::lol: Ποιος το αφήνει τόσο?

Εμενα η δικια μου στις 15 μερες ήταν ξυδακι. Στις 10 βγήκε καλούτσικη. Την επόμενη θα την βγάλω στις 9 να δω διαφορά

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Και μια που μιλάμε για κομπούχα, σημερα μου ζήτησε η μεγάλη μου και δε της εδωσα, γιατί φοβήθηκα μηπως δεν πιασουν τα ομοιο που παίρνει λόγω αρρωστιας. Εσείς δίνετε κανονικα σε περιοδους ομοιο θεραπείας?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Πάλι τα ματια της ειναι με τσίμπλες πράσινες. Μαλλον αποτοξινώνεται έτσι. Τι να πω...

!

αυτο με τις τσιμπλες φετος τι να πω..μαλλον εχει να κανει με τις ιωσεις..και οι 2 μικροι ειχανε,κι εγω, που ειχα πολλα χρονια να το παθω, εβγαλα..στα παιδια μαλιστα επανηλθαν για λιγο χωρις τα υπολοιπα συμπτωματα...πολυ παραξενο

περαστικα σας

30+ μερες για ζυμωση!:shock::lol: Ποιος το αφήνει τόσο?

Στη Ρωσία που κάνει ψοφόκρυο! :P

Χμ' date=' θα μου δώσει κάποια κέφια νερού;[/quote']

Δεν έχω διαθέσιμους τώρα γιατί χθες άλλαξα το κεφίρ και πέταξα τους περισσευούμενους, αλλά μπορώ να κρατήσω την επόμενη φορά και να τους δώσω στον άντρα μου όταν θα πάει λαϊκή να σου τους δώσει.

Δεν έχω διαθέσιμους τώρα γιατί χθες άλλαξα το κεφίρ και πέταξα τους περισσευούμενους, αλλά μπορώ να κρατήσω την επόμενη φορά και να τους δώσω στον άντρα μου όταν θα πάει λαϊκή να σου τους δώσει.

Ω! ευχαριστώ :D

Εγώ έχω τώρα μπόλικους κόκκους κεφίρ γάλακτος, αν θέλει κάποια/κάποιος...

πᾶν μέτρον ἄριστον

Αυτό με τις τσίμπλες είναι ίωση. Εγώ κι ο μικρός το περάσαμε πριν τα χριστούγεννα και ξανακολλήσαμε τώρα που το πέρασε ο μπαμπάς μας. Καθαρίζω το πρωί τα μάτια με βαμβάκι και λάδι καρύδας και στο δικά μου μάτια (ο μικρός δεν κάθεται)ρίχνω δύο σταγόνες μητρικό γάλα (ό,τι απέμεινε). Την πρώτη φορά που δεν τα έκανα αυτά ήμουν δράμα εντελώς δράκουλας, τώρα είμαι πιο καλά. Ο μικρός το είχε ξαναπεράσει το καλοκαίρι και μετά δημιουργήθηκαν τα χαλάζια.

Κατερίνα νομίζω ότι περάσατε λαρυγγίτιδα. Είναι λίγο τρομακτικός αυτός ο βήχας, αλλά με όμοιο το ξεπεράσαμε εύκολα (σύνολο πέντε φορές από πέρσι και κάθε φορά πιο ήπια). Ήταν η πρώτη μας επαφή με το σπορ της ομοιο και εννοείται ότι είχα (και έχω) την κορτιζόνη στο σπίτι. Αλλά πραγματικά είδα να "πιάνει" το φάρμακο και είχαμε εντυπωσιαστεί.

Περαστικά....σε όσους ταλαιπωρούνται.

Μαζεύω υλικά για να ξεκινήσω ίντρο. Ο μικρός από αύριο θα μπει σε φουλ (συμφώνησε και ο μπαμπάς μας που είδε πολλές διαφορές τώρα που ξεκοιλιαστήκαμε).

mesastoura ίσως να χρειαστώ εγώ κεφίρ γάλακτος, νομίζω ότι το σκότωσα..... Θα σου πω μεθαύριο γιατί αύριο θα το βάλω να φάει....

FLcUp3.png0BQfp3.png

...

Μαζεύω υλικά για να ξεκινήσω ίντρο. Ο μικρός από αύριο θα μπει σε φουλ (συμφώνησε και ο μπαμπάς μας που είδε πολλές διαφορές τώρα που ξεκοιλιαστήκαμε).

Έχεις κάνει κάποια λίστα; Πρέπει να κάνω και εγώ την ίδια προετοιμασία (και δυστυχώς τώρα με τις γιορτές έχω κάπως ξεφύγει με εντελώς illegal - ελπίζω να μην μου πέσει πολύ δύσκολο)

mesastoura ίσως να χρειαστώ εγώ κεφίρ γάλακτος, νομίζω ότι το σκότωσα..... Θα σου πω μεθαύριο γιατί αύριο θα το βάλω να φάει....

Ευχαρίστως. Εμένα τρώει καιρό τώρα άβραστο πρόβειο Στάμου και σύντομα άβραστο αγελαδινό Ρούμελης :D

πᾶν μέτρον ἄριστον

Εκατοντάδες είδη βακτηρίων ανιχνεύονται στο μητρικό γάλα

Τα περισσότερα είδη βρέθηκαν στο πρωτόγαλα ή πύαρ, το γάλα που παράγει ο μαστός λίγο πριν και αμέσως μετά τον τοκετό. Σε αυτό το στάδιο τα συχνότερα βακτήρια είναι οι σταφυλόκοκκοι (Staphylococcus), οι στρεπτόκοκκοι (Streptococcus), οι λακτόκοκκοι (Lactococcus) και τα γένη Weissella, Leuconostoc.

Η έρευνα δεν εξέτασε την προέλευση αυτών των μικροβίων, το πιθανότερο όμως είναι ότι προέρχονται από το δέρμα του μαστού και όχι από το εσωτερικό του μαζικού αδένα που παράγει γάλα.

Οπότε η συμβουλή της Campbell για επάλειψη του στήθους με κεφίρ/γιαούρτι καθημερινά είναι άκρως λογική.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι το γάλα που παράγουν οι παχύσαρκες μητέρες τείνει να περιέχει λιγότερα είδη βακτηρίων, όπως παρατηρήθηκε να συμβαίνει και στις μητέρες που γέννησαν με προγραμματισμένη καισαρική.

Makes sense, οι παχύσαρκες μητέρες είναι κατά πάσα πιθανότητα πιο GAPS από τις μη.

Δεδομένου ότι τα μικρόβια του γάλακτος είναι από τα πρώτα που εισέρχονται στον οργανισμό του βρέφους, η ποικιλία τους είναι πιθανό να επηρεάζει τη σύσταση της μικροχλωρίδας του εντέρου, λένε οι ερευνητές.

Από το American Journal of Clinical Nutrition.

Αυτό με τις τσίμπλες είναι ίωση. Εγώ κι ο μικρός το περάσαμε πριν τα χριστούγεννα και ξανακολλήσαμε τώρα που το πέρασε ο μπαμπάς μας. Καθαρίζω το πρωί τα μάτια με βαμβάκι και λάδι καρύδας και στο δικά μου μάτια (ο μικρός δεν κάθεται)ρίχνω δύο σταγόνες μητρικό γάλα (ό,τι απέμεινε). Την πρώτη φορά που δεν τα έκανα αυτά ήμουν δράμα εντελώς δράκουλας, τώρα είμαι πιο καλά. Ο μικρός το είχε ξαναπεράσει το καλοκαίρι και μετά δημιουργήθηκαν τα χαλάζια.

Κατερίνα νομίζω ότι περάσατε λαρυγγίτιδα. Είναι λίγο τρομακτικός αυτός ο βήχας, αλλά με όμοιο το ξεπεράσαμε εύκολα (σύνολο πέντε φορές από πέρσι και κάθε φορά πιο ήπια). Ήταν η πρώτη μας επαφή με το σπορ της ομοιο και εννοείται ότι είχα (και έχω) την κορτιζόνη στο σπίτι. Αλλά πραγματικά είδα να "πιάνει" το φάρμακο και είχαμε εντυπωσιαστεί.

Περαστικά....σε όσους ταλαιπωρούνται.

Κορίτσια περαστικά σε όλα τα μικρά!

Ναι εμείς μάλλον λαρυγγιτιδα έχουμε αλλα δεν της δίνω τίποτα, τα παει μια χαρα προς το παρόν μόνο το πρώτο βραδυ είχα τρομάξει απίστευτα! Τώρα βηχει αραιά μέσα στη μέρα με λιγο φλέμα εσωτερικά... Δεν έχει αλλα συμπτώματα... Την παρατηρώ βέβαια αλλα βλέπω απλα να εξελίσσεται προς το παρόν ο βήχας και τίποτε άλλο...! ( ευτυχώς )

Νεραιδιμαμα τρόμαξα με το δόντι! Πως χάλασε;;; Ποια τα αιτία; Θα την πας στον οδοντιατρο; Θα δώσεις oils για πρόληψη των υπολοίπων η θα κάνει τίποτε και στο χαλασμένο;; Η δικιά μου δεν είναι και πολυ φανατικη του πλυσιματος των δοντιών και φοβάμαι λιγάκι...

Yugup3.png

Έψαξα να το βρω στο πρωτότυπο, δεν το βρήκα αλλά βρήκα το εξής ενδιαφέρον:

A fermented milk high in bioactive peptides has a blood pressure–lowering effect in hypertensive subjects

Το πλήρες pdf είναι προσβάσιμο, από όπου διαβάζω πως το γάλα στην έρευνα ήταν skimmed & heat treated.

Επίσης 2 είχαν die-off

No adverse effects were experienced by the subjects, except that one subject reported abdominal bloating and one reported flatulence; both of these subjects belonged to the control group

Ενδιαφέρον και αυτό που έβαλε η Αγλαΐα αλλού:"Το μητρικό γάλα προσφέρει τροφή ( ολιγοσακχαρίτες) στην εντερική χλωρίδα"!

Επεξεργάστηκαν by mesastoura
νέο λινκ

πᾶν μέτρον ἄριστον

Νεραιδιμαμα τρόμαξα με το δόντι! Πως χάλασε;;; Ποια τα αιτία; Θα την πας στον οδοντιατρο; Θα δώσεις oils για πρόληψη των υπολοίπων η θα κάνει τίποτε και στο χαλασμένο;; Η δικιά μου δεν είναι και πολυ φανατικη του πλυσιματος των δοντιών και φοβάμαι λιγάκι...

Telika ήταν false alarm! Μάλλον.. Τουλαχιστον το γκρι χρώμα έχει εξαφανιστεί. Αλλά παραπονιέται ακόμα για πονάκι και αυτό με ανησυχεί κάπως. Θα πάρω ένα σκέυασμα που μου πρότεινε η Ρόχυ με όζον και αφού είνα δεκτική με το νημα, θα της βάζω το βράδυ πριν κοιμηθεί.

Να σας πω την αληθεια εκεινο το βράδυ που κοιμηθηκα με την εντυπωση ότι χαλασε το δόντι, αρχισα να έχω αμφιβολιες για το αν τελικά τρέφεται σωστά! Πραγματικά έπεσα από τα συννεφα! Αλλά όπως φαίνεται μάλλον δεν είναι τοσο ανησυχητικά τα πράγματα. Ειχαν περάσει 2 μερες χωρίς νa πλύνει δόντια και ίσως να οφειλόταν εκεί (με 2 αρρωστα παιδιά το αμέλησα εντελώς. Never again!)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...