Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Αυτή είναι η γιαουρτομηχανή:

http://www.cookshop.gr/ProductDetail.aspx?nodeSerial=001001001002007&nodeId=76&productId=4108

Το καπάκι είναι πλαστικό.

Την βρηκε τελικα στο mall ο αδερφος μου και μου την εφερε για δωρο! :)

Μικρουλα ειναι ε?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kορίτσια, να μπω λίγο σφήνα:

Eμαθα οτι τρώτε τυριά στην gaps

και ήθελα να σας πω να αποφεύγετε τα gouda και τα edam

γιατί αυτή η ποιότητα τυριού περιέχει συντηρητικά και χρωστικές

(δείτε μια κλειστή συσκευασία που γράφει τα συστατικά απο πίσω)

Εμείς τρώμε μόνο κασέρι, γραβιέρα, regato, parmiggiano και φέτα.

Σχετικα με το αλατι θα ηθελα να ρωτησω κατι.Βρηκα ενα γκρι, ακατεργαστο, υγρο(με αυτο εννοω οτι η συσκευασια φαινοταν να διατηρει μεσα μια υγρασια,δεν ηταν ξερο-ξερο το αλατι) αλατι Ατλαντικου σε ενα σουπερμαρκετ κοντα μου το οποιο ειναι Γαλλικης προελευσης και η μαρκα ειναι le gout de l' essentiel αν το θυμαμαι σωστα.

Στην οψη ειναι ακριβως οπως το περιγραφει η Planck.Aλλα το ερωτημα ειναι εμπιστευομαστε καθε γκρι,ανεπεξεργαστο αλατι Ατλαντικου που βρισκουμε ή η μαρκα εχει σημασια??

Ευχαριστω!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Prune εγώ αυτό παίρνω για τα τουρσιά μια και είναι (φαίνεται δηλαδή) ποιοτικό και φθηνό.

Για το μαγείρεμα αυτό το Cectic από το iherb και για τις σαλάτες, πάνω από το φαγητό κτλ των Ιμαλαϊων του Mercola.

Σοφία ευχαριστούμε. Εγώ το είχα υπόψην μου και πρόσφατα το έγραψα και εδώ, θέλουνε προσοχή αυτά τα τυριά, στην Ελλάδα εισαγουνε πολύ χαμηλής ποιότητος :(

Πρόσφατα ανακαλύψαμε με τη Fairy's Mom ένα νόστιμο Cheddar, στα ΑΒ και στο Θανόπουλο. Υπάρχει και σε mild και σε mature, εγώ μόνο το mature πήρα:

http://www.lyecrossfarm.co.uk/

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Prune εγώ αυτό παίρνω για τα τουρσιά μια και είναι (φαίνεται δηλαδή) ποιοτικό και φθηνό.

Για το μαγείρεμα αυτό το Cectic από το iherb και για τις σαλάτες, πάνω από το φαγητό κτλ των Ιμαλαϊων του Mercola.

Σοφία ευχαριστούμε. Εγώ το είχα υπόψην μου και πρόσφατα το έγραψα και εδώ, θέλουνε προσοχή αυτά τα τυριά, στην Ελλάδα εισαγουνε πολύ χαμηλής ποιότητος :(

Πρόσφατα ανακαλύψαμε με τη Fairy's Mom ένα νόστιμο Cheddar, στα ΑΒ και στο Θανόπουλο. Υπάρχει και σε mild και σε mature, εγώ μόνο το mature πήρα:

http://www.lyecrossfarm.co.uk/

Nαι πάντα προσέχουμε τις συσκευασίες των τυριών!! Κι εγώ έχω πάρει από αυτό το cheddar, είναι και σχετικά οικονομικό....

Yugup3.png

Πειτε καμμια μαρκα γκουντα που ειναι καλη.

Κατερινουλα καλα ειναι, εκανε λιγο πυρετο και τη επομενη μερα και αυτο ηταν. Εγω δεν ειμαι πολυ καλα, κατι διαρροιες και ψιλοναυτια ελπιζω να μην ειναι κατι γιατι αυριο φευγουμε. Θα αποφυγω γαλακτομικα μηπως και ειναι αυτο που με πειραζει τελικα.

Καλες γιορτες να εχετε!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Επίσης! Να περάσετε καλά!

Κορίτσια μια φίλη μου έγκυος με ρωτάει τί μπορεί να βάλει για ραγάδες στην κοιλιά της.... Τί να της προτείνω? Τί είναι πιο αγνό?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Rosie, τα σοκολατάκια σας με τον χουρμά

είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! :wink:

Θα φροντίσω να έχω πάντα στο ψυγείο μου

για να ξεγελάω τις "υπογλυκαιμίες" της κόρης μου! :-P

(πόσο καιρό να κρατάνε άραγε στο ψυγείο; :confused:)

Πειτε καμμια μαρκα γκουντα που ειναι καλη.

Ολα τα γκούντα και τα τυριά αυτού του είδους

δυστυχώς "απαιτούν" συντηρητικά.

Δεν έχει να κάνει με την μάρκα.

Εαν θέλεις μαλακό τυρί (για να λιώνει)

πάρε κασέρι.

Yπάρχει και τίποτε άλλο just in case που δεν της αρεσει η μυρωδια??? :rolleyes:

Ελαιόλαδο

(θα σου έλεγα και αλόη βέρα

αλλά δεν ξέρω εαν επιτρέπεται λόγω εγκυμοσύνης) :?

Ολα τα γκούντα και τα τυριά αυτού του είδους

δυστυχώς "απαιτούν" συντηρητικά.

Τι εννοείς απαιτούνε συντηρητικά;

Και τα δύο είναι παραδοσιακά τυριά σε κάποιες χώρες και σίγουρα φτιάχνονται χωρίς συντηρητικά, στο εξωτερικό μπορείς εύκολα να τα βρεις.

Απλά στην Ελλάδα τα τυριά τέτοιου τύπου που κυκλοφορούνε είναι βιομηχανοποιημένα και καλό είναι να αποφεύγονται.

Κατερίνα αν δεν θέλει κάτι απλό μπορεί να πάρει κάποια έτοιμη φυσική κρέμα για τις ραγάδες όπως αυτή:

http://www.iherb.com/Earth-Mama-Angel-Baby-Natural-Stretch-Oil-4-fl-oz-120-ml/28286

Τι εννοείς απαιτούνε συντηρητικά;

Και τα δύο είναι παραδοσιακά τυριά σε κάποιες χώρες και σίγουρα φτιάχνονται χωρίς συντηρητικά, στο εξωτερικό μπορείς εύκολα να τα βρεις.

Απλά στην Ελλάδα τα τυριά τέτοιου τύπου που κυκλοφορούνε είναι βιομηχανοποιημένα και καλό είναι να αποφεύγονται.

Για να διατηρηθεί πολύ καιρό αυτό το είδος τυριών

χρειάζονται συντηρητικά.

Προφανώς αυτά που λες εσύ θα έχουν σύντομη ημ/νία λήξης

και γιαυτό μάλλον δεν θα τους συμφέρει να τα εισάγουν στην Ελλάδα.

Εχεις βρει δηλαδή εσύ gouda στο εξωτερικό

χωρίς συντηρητικά και χρωστικές;

Νομίζω οτι εδώ στην Ελλάδα δεν φτιάχνουν καθόλου τέτοιο τυρί.

Δεν το έχω ψάξει και ιδιαίτερα...

αφού έχω βρει τη λύση σε άλλα τυριά,

δεν με απασχόλησε και πολύ να σου πω την αλήθεια.

ΥΓ: Θα μου λύσεις και μια απορία ψιλο-άσχετη;

Τυρί "φέτα" για δεν επιτρέπεται να τρώτε στην gaps;

Περιέχει κάτι που σας "πειράζει" ;

Διαφημίσεις

soevan χουρμάδες πήρες από κανονικό (=μη ηλεκτρονικό:)) μαγαζί; Θέλω βιολογικούς αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει.

Απο τον Μανδραγόρα στον Πειραιά τους πήρα

Τους περίμενα πόσο καιρό για να είναι απο φετινή σοδειά.

Βιολογικούς δεν έχω βρει.

Όταν γίνει σωστά η ζύμωση όλα τα τυριά συντηρούνται πολύ καιρό.

Το θέμα είναι ότι στα βιομηχανοποιημένα τυριά (όπως και στα γιαούρτια) η ζύμωση γίνεται "βιαστικά" γι' αυτό και αναγκάζονται να βάζουνε άλλα διάφορα για συντήρηση και γεύση.

http://www.biona.co.uk/page-281.html

Η φέτα έχει πολλή λακτόζη και απαγορεύεται στην GAPS.

Πιστεύω ότι απαγορεύεται και το κασέρι που είναι ημί-σκληρο τυρί. Εγώ τουλάχιστον δεν το παίρνω ποτέ, άσε που δεν μ' αρέσει η γεύση.

Μου επιτρέπετε ένα εκτός θέματος; Επειδή ξέρω ότι θα με καταλάβετε γιαυτό το γράφω κι εδώ....Νομίζω ότι αποθηλάσαμε. Η τελευταία φορά που ζήτησε γάλα ήταν χτες το πρωί μόλις ξύπνησε και μετά το ξέχασε, αλλά η τελευταία φορά που ήπιε γάλα ήταν 21/ 12 το βράδυ πριν κοιμηθεί. Περιμένω να κλείσει μία εβδομάδα και θα βγάλω και το τίκερ.

Απίστευτοοοο!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μου επιτρέπετε ένα εκτός θέματος; Επειδή ξέρω ότι θα με καταλάβετε γιαυτό το γράφω κι εδώ....Νομίζω ότι αποθηλάσαμε. Η τελευταία φορά που ζήτησε γάλα ήταν χτες το πρωί μόλις ξύπνησε και μετά το ξέχασε, αλλά η τελευταία φορά που ήπιε γάλα ήταν 21/ 12 το βράδυ πριν κοιμηθεί. Περιμένω να κλείσει μία εβδομάδα και θα βγάλω και το τίκερ.

Απίστευτοοοο!

Axxxaxxxx.....

Τί ώραία???!!!?? Ετσι μόνος του??

Εμείς εδώ και μιάμιση βδομάδα κόψαμε τα βραδινά-μεταμεσονύχτια αλλά οχι φυσικά :-(. Αλλά δεν άντεχα άλλο, ειχα γίνει ερείπιο... Και για μαντέψτε.....;)

Κοιμάται ΟΛΟ το βράδυ!!! Χα!!!! Προχτες έκλεισε 8 ωρό!!! Δεν το πίστευα!!! Τελικά δεν είναι όλα θέμα gaps αλλά και ψυχολογίας και συνήθειας.... Νομίζα οτί έλειπε κάτι στο παιδί και ξυπνούσε κάθε μισή ώρα αλλά τελικά έφταιγε ο θηλασμός....

Το ξέρω οτί ίσως έπρεπε να γίνει φυσιολογικά αλλά τα νεύρα μου δεν αντέχαν άλλο, και αυτή κοιμάται πολύ καλύτερα! Κάποια βράδια μπορέι να ξυπνήσει τα χαράματα και να κατεβει από το κρεβάτι της και μπορει να ζητήσει και να κλάψει αλλά πολύ γρήγορα το ξεχνάει, πίνει νερό και κοιμόμαστε αγκαλίτσα στο δικό μας κρεβάτι και έτσι μαθαίνει να κοιμάται κι αλλιώς σιγά σιγά οχι με στηθος. Δεν την πιέζω αλλο προς το παρόν, σιγά σιγά θα αραιώσουμε και τα πρωινά....

Yugup3.png

Τελικά δεν είναι όλα θέμα gaps αλλά και ψυχολογίας και συνήθειας.... Νομίζα οτί έλειπε κάτι στο παιδί και ξυπνούσε κάθε μισή ώρα αλλά τελικά έφταιγε ο θηλασμός.....

άααααααντε......

δεν θυμαμαι αν το έχω πει σε εσένα η σε κάποια άλλη αλλά ........

καλό θα ήταν να "βλεπετε" και λίγο και να "ακουτε" τα παιδιά σας

και να μην εμένετε εγωιστικά σε ότι διαβάζετε σε κάποια βιβλία παραιατρικού εναλλακτικού τύπου......

οδηγήστε σε νοσοποίηση όλων των συμπεριφορών .......

γκρινιάζει το παιδί: γκαπς σύμπτωμα

είναι άρρωστο συχνά: γκαπς σύμπτωμα

είναι νευρικό: γκαπς σύμπτωμα

ξυπνάει το βράδυ: γκαπς σύμπτωμα

είναι αλλεργικό: γκαπς σύμπτωμα

Rosie,ευχαριστω για την απαντηση!Πηγα και τα πηρα τα αλατια και χαιρομαι πολυ, θα ξεκινησω τα τουρσακια μου με αυτα!!!

Στο ιδιο s/m βρηκα και αγριο ροζ σολωμο Αλασκας σε αλμη της fish 4 ever σε κονσερβα.Την κονσερβα αυτη την εμπιστευομαστε αραγε?Μπορουμε να το δωσουμε σε παιδακια ή να το καταναλωσουμε σε περιπτωση εγκυμοσυνης ή θηλασμου? Ή θα εχει bpa? Δεν αναφερει τιποτα για τη συσκευασια.

Επισης βρηκα καπνιστο Σολωμο Αλασκας 7ευρω τα 100 γρ.Ηθελα να ρωτησω αν ο καπνπιστος Σολωμος επιτρεπετε στις παραπανω κατηγοριες (παιδια,εγκυες,θηλαζουσες) ή αν πρεπει να τον αποφευγουμε καλυτερα.

Και παλι ευχαριστω!!!:lol:

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

άααααααντε......

δεν θυμαμαι αν το έχω πει σε εσένα η σε κάποια άλλη αλλά ........

καλό θα ήταν να "βλεπετε" και λίγο και να "ακουτε" τα παιδιά σας

και να μην εμένετε εγωιστικά σε ότι διαβάζετε σε κάποια βιβλία παραιατρικού εναλλακτικού τύπου......

οδηγήστε σε νοσοποίηση όλων των συμπεριφορών .......

γκρινιάζει το παιδί: γκαπς σύμπτωμα

είναι άρρωστο συχνά: γκαπς σύμπτωμα

είναι νευρικό: γκαπς σύμπτωμα

ξυπνάει το βράδυ: γκαπς σύμπτωμα

είναι αλλεργικό: γκαπς σύμπτωμα

Συγγνώμη που θα το πω αλλα... Μην χάσεις εσυ!!!:lol:

Καλα Χριστούγεννα και εύχομαι η γκαπς να μην σου χρειαστεί ποτέ!

Ps: Το λέω ειλικρινά και όχι ειρωνικά ( για να μην παρεξηγηθώ κιόλας )

Yugup3.png

Χρόνια πολλά σε όλους. Κατερίνα θα σου πω σε πμ για τον αποθηλασμό να μην το κουράζω εδώ το θέμα. Με έσωσε η Γιώτα πάντως.... (Τ' ακούς γιωτούλα; Σας περιμένουμε).

Το κλειδί όντως ήταν ο νυχτερινός αποθηλασμός. Μετά από αυτό όλα κύλησαν πολύ πιο εύκολα.

Κατερίνα, η Μαριαλ είναι ένα πολύ νέο κορίτσι όπως εσύ και οι μέχρι τώρα εμπειρίες της ενισχύουν την παντοδυναμία της κλασική ιατρικής στην οποία και λόγω ειδικότητας είναι πολύ πιο κοντά. Μεγαλώνοντας και αποκτώντας περισσότερες εμπειρίες (ελπίζω και εύχομαι όχι προσωπικές και οικογενειακές) ίσως να βάλει λίγο νερό στο κρασί της. Ίσως και όχι ποτέ δεν ξέρεις. Απλά νομίζω ότι κάποια στιγμή στη ζωή μας όλοι αποκτούμε λίγο πιο ανοιχτό μυαλό και αρχίζουμε να αφήνουμε περιθώρια και σε κάτι που θεωρούσαμε παντελώς αδύνατο κι έτσι γινόμαστε λιγότερο απόλυτοι. Κι αυτό το λέω εγώ που όσοι με γνωρίζουν θα τους φαίνεται αδιανόητο ... Όπως λένε πάντως τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν καλύτερα ανοιχτά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κατερίνα, η Μαριαλ είναι ένα πολύ νέο κορίτσι όπως εσύ και οι μέχρι τώρα εμπειρίες της ενισχύουν την παντοδυναμία της κλασική ιατρικής στην οποία και λόγω ειδικότητας είναι πολύ πιο κοντά. Μεγαλώνοντας και αποκτώντας περισσότερες εμπειρίες (ελπίζω και εύχομαι όχι προσωπικές και οικογενειακές) ίσως να βάλει λίγο νερό στο κρασί της. Ίσως και όχι ποτέ δεν ξέρεις. Απλά νομίζω ότι κάποια στιγμή στη ζωή μας όλοι αποκτούμε λίγο πιο ανοιχτό μυαλό και αρχίζουμε να αφήνουμε περιθώρια και σε κάτι που θεωρούσαμε παντελώς αδύνατο κι έτσι γινόμαστε λιγότερο απόλυτοι. Κι αυτό το λέω εγώ που όσοι με γνωρίζουν θα τους φαίνεται αδιανόητο .

είσαι πολύ καλός άνθρωπος μιρίκι....

για τον τρόπο που μίλησες δεν θα ξανασυμετέχω στο θέμα.... με ειρωνική διάθεση

αλλά μόνο αν έχω να προσθέσω κάτι ιατρικής φύσης

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...