Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

...

Εχει κανεις ιδεα τι να κανω με τις αφθες στο στομα που παθαινω συνεχεια τελευταια? Με εχουν πεθανει, βγαζω συνεχεια σε διαφορα σημεια. ...

die off υποψιάζομαι και επιβεβαιώνομαι από εδώ που λέει πως έχει να κάνει με candida.

Αν έχεις GSE πιστεύω πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Ίσως πρέπει να μετριάσεις την ποσότητα bio-kult ή ότι άλλο fermented παίρνεις.

ΥΓ

Και εμείς φεύγουμε αύριο προς βορρά ! :D (Λιτόχωρο, μετά Γρεβενά)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Καλημέρα,

Δεν το έχω μελετήσει ακόμη το θέμα αναλυτικά, αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής.

Το σπιτικό γιαούρτι που φτιάχνουμε είναι αρκετό για τα προβιοτικά; Ή είναι απαραίτητο να φτιάχνουμε και άλλα τρόφιμα;

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Καλημέρα,

Δεν το έχω μελετήσει ακόμη το θέμα αναλυτικά, αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής.

Το σπιτικό γιαούρτι που φτιάχνουμε είναι αρκετό για τα προβιοτικά; Ή είναι απαραίτητο να φτιάχνουμε και άλλα τρόφιμα;

Ευχαριστώ!

πολλά προβιοτικά έχει το σπιτικό γιαούρτι αν είναι πολύωρης ζύμωσης. Στην gaps προτείνεται 24 ωρες ζύμωση.

Από εκεί παίρνεις κάποιες αποικίες προβιοτικών από το τουρσί παίρνεις άλλες και καλό είναι να λαμβάνουμε ποικιλία προβιοτικών.

Φυσικά είναι και τα κεφιρ (νερού κ γάλακτος) και η κομπούχα αλλά για αρχή γιαούρτι και τουρσί είναι πολύ καλές πηγές.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

πολλά προβιοτικά έχει το σπιτικό γιαούρτι αν είναι πολύωρης ζύμωσης. Στην gaps προτείνεται 24 ωρες ζύμωση.

Από εκεί παίρνεις κάποιες αποικίες προβιοτικών από το τουρσί παίρνεις άλλες και καλό είναι να λαμβάνουμε ποικιλία προβιοτικών.

Φυσικά είναι και τα κεφιρ (νερού κ γάλακτος) και η κομπούχα αλλά για αρχή γιαούρτι και τουρσί είναι πολύ καλές πηγές.

Ωραία, ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Rosie από τί υλικό είναι η γιαουρτομηχανή? Μία είχα δει με γυάλινα βάζα οι άλλες ήταν πλαστικά...

Γυάλινα είναι τα βάζα.

Αλλά χωράει και ένα μεγάλο γυάλινο τάπερ μέσα στο οποίο συνήθως κάνω τα γιαούρτια μου, θα το δοκιμάσω και μ' αυτό για ευκολία.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Όχι δεν είναι αρκετό, το γιαούρτι περιέχει μόνο ευεργετικά βακτήρια και όχι ευεργετικούς μύκητες.

Τους μύκητες τους χρειάζεσαι ειδικά για την καταπολέμηση της κάντιτα, οπότε θα πρέπει να ετοιμάζεις και κάποιου είδους κεφίρ ή κομπούχα.

Γυάλινα είναι τα βάζα.

Αλλά χωράει και ένα μεγάλο γυάλινο τάπερ μέσα στο οποίο συνήθως κάνω τα γιαούρτια μου, θα το δοκιμάσω και μ' αυτό για ευκολία.

Το καπάκι από το βάζο είναι πλαστικό ή από το τάπερ? Μπορείς να πεις τιμή?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Αστο καλο!!! Ανεβασε τωρα πυρετο 38 κι 8 ο μεγαλος! Τι κανουμε τωρα? Και εχω μαζεψει τα πραγματα, αγορασαμε τα εισιτηρια και ειναι να φυγουμε το πρωι. Δεν ξερω τι να κανω......δεν θελω να τον αφησω στους γονεις μου, ειναι ικανοι να τον πανε εντατικη αυριο, η μητερα μου εχει ηδη πανικοβληθει. Θα τον πλακωσει στις αντιβιωσεις με το που θα φυγω.

Να τον παρω μαζι μου ετσι αρρωστο? Αν μας κολλησει (που μπορει να μας εχει ηδη κολλησει) μαυρες γιορτες θα περασουμε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αυτή είναι η γιαουρτομηχανή:

http://www.cookshop.gr/ProductDetail.aspx?nodeSerial=001001001002007&nodeId=76&productId=4108

Το καπάκι είναι πλαστικό.

Mou φαίνεται πολύ καλή η τιμή συγκριτικά με τον 24 ώρες ανοιχτό φούρνο... Πες μας εντυπώσεις!

Ρώτησα για το καπάκι γιατί μια φορά έκανα γιαούρτι σε γυαλινο τάπερ με πλαστικό καπάκι και μετά το γιαούρτι είχε λίγο γεύση πλαστικού....:rolleyes: από τότε το κάνω σε βάζα...Τί λες κι εσύ?

Yugup3.png

Αστο καλο!!! Ανεβασε τωρα πυρετο 38 κι 8 ο μεγαλος! Τι κανουμε τωρα? Και εχω μαζεψει τα πραγματα, αγορασαμε τα εισιτηρια και ειναι να φυγουμε το πρωι. Δεν ξερω τι να κανω......δεν θελω να τον αφησω στους γονεις μου, ειναι ικανοι να τον πανε εντατικη αυριο, η μητερα μου εχει ηδη πανικοβληθει. Θα τον πλακωσει στις αντιβιωσεις με το που θα φυγω.

Να τον παρω μαζι μου ετσι αρρωστο? Αν μας κολλησει (που μπορει να μας εχει ηδη κολλησει) μαυρες γιορτες θα περασουμε.

Θα έχει πολύ κρύο εκεί που θα πάτε??

Πέρσυ στις γιορτές πήγαμε ζαγοροχώρια με τον αντρα μου και η μικρη το πρώτο βράδυ ανέβασε πάνω από 41 πυρετό :shock:( λέω πάνω γιατί το θερμόμετρο έδειχνε συνεχως την ένδειξη high!!!)

Εντάξει 2 μέρες δυνοπαθήσαμε με τίγκα στο χιόνι και στον παγετό απ'εξω αλλά μετά περάσαμε καλά το ξεπέρασε πολυ γρηγορα....Κρίμα να τον αφήσεις μόνο του τον καημένο..:-( Εχεις και το μικρό βεβαια :?

Yugup3.png

Vera μπορεί να περάσει μέχρι αύριο το πρωί, δεν σου έλεγα χθες ότι αυτό έπαθε και ο γιος μου και τον κράτησα σπίτι από φόβο και τελικά ήτανε περδικάκι!

Κάνε του ζεστό μπανάκι με Epsom, ακολούθησα τη συμβουλή της Sarah και μπορεί και αυτό να βοήθησε στη γρήγορη ανάρρωση!

Τώρα αν δεν υποχωρήσει ο πυρετός τότε να μην τον πάρεις μαζί σου, δεν κάνει να ταξιδεύει τόσες ώρες μέσα σε λεωφορείο γεμάτο κόσμο (=μικρόβια!).

Εγώ δεν θα τον άφηνα στη μαμά μου, θα έμενα εδώ.

Κατερίνα εγώ το γιαούρτι μερικές φορές το κάνω σε Fido και άλλες σε γυάλινο τάπερ με πλαστικό καπάκι, δεν πρόσεξα κάποια διαφορά στη γεύση και στην οσμή.

Πρόσεξε μόνο το πλαστικό να μην αγγίζει το γάλα.

Κι εγώ πήρα την γιαουρτομηχανή γιατί είναι πλέον ασύμφορο να το βάζω στο φούρνο για 24 ώρες, άσε που συχνά τον χρειάζομαι και δεν μπορώ να διακόψω τη ζύμωση!

Αυτή η συσκευούλα πρέπει να είναι πολύ οικονομική, έχει μόνο 13W!

Θα χει πολυ κρυο και χιονια. Και μιλαμε για 8 ωρες ταξιδι με λεωφορειο. Ειναι μες την γκρινια με το ζορι τον εβαλα να πιει βιταμινη C και το edleberry δεν θελει να φαει τιποτα ουτε να κανει μπανιο. Κλαψουριζει συνεχεια. Δεν μπορω να τον αφησω στους γονεις μου, εχουν πανικοβληθει ηδη. Πηρα τον αντρα μου τηλεφωνο και δεν του αρεσει το ενδεχομενο να μη παμε, μου λεει καντου το ενα και το αλλο. Τον καταλαβαινω αλλα αν αρρωστησουμε μετα κι εμεις τι θα κανουμε στο χωριο?

Σκεφτομαστε τωρα να παει ο μπαμπας μου να ακυρωσει τα εισιτηρια και να δουμε μηπως φυγουμε λιγες μερες αργοτερα, πιστευω θα βρουμε εισιτηρια. Να δω πως θα παμε αυριο μεθαυριο. Νομιζω ειναι το πιο σωφρον. Χλωμο το κοβω ομως να ειναι περδικι αυριο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Βέρα εγώ με τον ζόρι τον έβαλα στην μπανιέρα, έκλαιγε κι εμένα και δεν ήθελε να κάνει μπάνιο, ούτε και τίποτα να φάει φυσικά.

Αναγκάστηκα και του έβαλα και αφρόλουτρο και του άναψα και κεράκια :lol:

και έβαλα και την αδερφή του μέσα!

Το σπαστικο ειναι οτι πηγε ο μπαμπας μου το μεσημερι και πληρωσε τα εισιτηρια ενω ειχαμε σκοπο να μεινουμε στην κρατηση και να τα πληρωσουμε αυριο. Για να μη παμε μια ωρα νωριτερα ταλαιπωρηθηκε ο μπαμπας μου και τωρα πρεπει να παει ξανα. Δυστυχως βλεπω οτι αν τα ακυρωσει μονο τα μισα λεφτα θα παρει (και κοστιζουν!) και λεω τωρα να τα βαλει αλλη ημερομηνια αλλα δεν ξερω αν επιτρεπουν την ανοιχτη ημερομηνια. Που να ξερω εγω πως θα ειμαστε μεθαυριο (αν βρουμε θεσεις δλδ)? Πωπω μπερδεμα, εχω πονοκεφαλιασει!

Δεν χρησιμοποιώ θερμόμετρο πια, αλλά ήτανε άσχημα, είχε και πονοκέφαλο (του έκανα κομπρέσες λεβάντας) και έκλαιγε. 'Ολο το βράδυ παραμιλούσε από τον πυρετό!

Σου λέω δεν πίστευα με τίποτα ότι θα ανάρρωνε μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί, ξύπνησε λίγο πριν τις εννέα και έκλαιγε να τον πάω σχολείο!

Γι' αυτό σου λέω ότι πρέπει να βοηθήσανε τα άλατα, δεν έδωσα ούτε εχινάκεια ούτε τίποτα άλλο.

Tωρα κοιμηθηκαν και οι δυο. Θα προσπαθησουμε να αλλαξουνε τα εισιτηρια για αλλη μερα, ο αντρας μου τσαντιστηκε βεβαια, ηθελε να πλακωσω στα φαρμακα το παιδι να κατεβει ο πυρετος, λες και δεν θα ξανανεβει μετα.

Θα χει πολυ κρυο και χιονια. Και μιλαμε για 8 ωρες ταξιδι με λεωφορειο. Ειναι μες την γκρινια με το ζορι τον εβαλα να πιει βιταμινη C και το edleberry δεν θελει να φαει τιποτα ουτε να κανει μπανιο. Κλαψουριζει συνεχεια. Δεν μπορω να τον αφησω στους γονεις μου, εχουν πανικοβληθει ηδη. Πηρα τον αντρα μου τηλεφωνο και δεν του αρεσει το ενδεχομενο να μη παμε, μου λεει καντου το ενα και το αλλο. Τον καταλαβαινω αλλα αν αρρωστησουμε μετα κι εμεις τι θα κανουμε στο χωριο?

Σκεφτομαστε τωρα να παει ο μπαμπας μου να ακυρωσει τα εισιτηρια και να δουμε μηπως φυγουμε λιγες μερες αργοτερα, πιστευω θα βρουμε εισιτηρια. Να δω πως θα παμε αυριο μεθαυριο. Νομιζω ειναι το πιο σωφρον. Χλωμο το κοβω ομως να ειναι περδικι αυριο.

Παω πασο με τις 8 ώρε ταξίδι με λεωφορείο!!!! :shock: Καλυτερα να το αναβάλετε...να μείνει το παιδί μονο Χριστουγεννιατικα κρίμα...

Yugup3.png

Tωρα κοιμηθηκαν και οι δυο. Θα προσπαθησουμε να αλλαξουνε τα εισιτηρια για αλλη μερα, ο αντρας μου τσαντιστηκε βεβαια, ηθελε να πλακωσω στα φαρμακα το παιδι να κατεβει ο πυρετος, λες και δεν θα ξανανεβει μετα.

Και να πέσει ο πυρετος απλά θα παρατείνεις την αρρώστια και τίποτε άλλο...χωρίς αντιπυρετικά περνάει πολύ γρηγορότερα καρατσεκαρισμένο πολλές φορες..

Yugup3.png

Αυτο του λεω κι εγω αλλα θελει να γινει το δικο του. Μου φερνει σαν παραδειγμα τον πατερα του που εχει καρκινο κι επαθε μια λοιμωξη στο νοισοκομειο και του διναν αντιπυρετικα κι αντιβιωση με το καλημερα........ουφφφφφ......κολλησε τωρα να κανω εντριβες στο παιδι να πεσει ο πυρετος, να δωσω φαρμακα λες και αμα παμε στο χωριο και ειμαστε αρρωστοι δεν τρεχει καστανο. Μονος του μου ελεγε ποσο τραγικα ανιδεοι ηταν γιατροι και νοσοκομες εκει και βασανιζαν τον ανθρωπο, τωρα μου τους πασαρει ως παραδειγμα προς μιμηση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...