Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

:shock: Αλήθεια δεν έχεις ούτε ένα σφράγισμα Σοφία?

Aν συναντηθούμε ποτέ θα σας δείξω το στόμα μου

γιατί κανείς δεν με πιστευει!!! :lol: :lol: :lol:

ΥΓ:oϋτε ο αδερφός μου έχει σφράγισμα που είναι 45 χρονών!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μην κοιτάς τον εαυτό σου. Είσαι μία 35χρονη χωρίς ούτε ένα σφράγισμα!!!! Αν ζουσε ο dr Price θα σε είχε βάλει φωτο στο βιβλίο του! :lol: Δεν ξέρω τι κάνεις με την διατροφή σου' date=' αλλά συνέχισε το και προσπάθησε να το επιβάλλεις και στις κόρες σου ;)[/quote']

Χωρίς να έχω ιδέα για τη διατροφή της Σοφίας και επομένως δεν αναφέρομαι σ' αυτήν, να πω ότι γενικά πρόσεξα ότι υπάρχουνε άνθρωποι με πολύ γερά δόντια και με χάλια διατροφή.

Παραδείγματα από το στενό μου κύκλο είναι η μάνα μου (60 χρονών) και μια ξαδέρφη μου (γύρω στα 45) που δεν έχουνε ούτε ένα σφράγισμα αλλά είναι και οι δύο καρά-GAPS άτομα με χάλια διατροφή!

Η μάνα μου δεν ούτε καν τους βασικούς κανόνες στοματικής υγιεινής δεν ακολουθεί συχνά...

Το θέμα είναι επόμενη γενιά... εγώ για παράδειγμα στην περίπτωση της μαμάς μου με χάλια δόντια και τα παιδιά της ξαδέρφης μου που μεγαλώνουνε με την κλασική grain-based διατροφή των καιρών μας, και όπως λέει και αυτή με καμάρι κάθε φορά που με βλέπει να θηλάζω παιδί "και με την Coca-Cola μεγαλώνουνε τα παιδιά" αντί του θηλασμού εννοεί μια και δεν θήλασε ποτέ τα παιδιά της... :roll:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Nαι τις παίρνουμε σε καθημερινή βάση σαν συμπλήρωμα αλλα αν παίρνεις αντιβίωση θα χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα. Βοηθάει γενικά όπως λες στο έντερο αλλά σε συνδιασμό με σωστή διατροφή γιατί αν η διατροφή περέχει πάρα πολλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη δωρο αδωρο που λενε και είναι και ακριβούτσικες ;)

Κι εγώ παίρνω krill και η μικ΄ρη μου και παίρνουμε και biokult.

σ΄ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Καλησπερα!

Υπάρχει και η λύση να το βάζετε νωρίς το πρωί που το βάζω εγώ και έτσι μέχρι να πάμε για ύπνο πολύ αργά έχει τελειώσει. Αλλά Αλεξ θα το συνηθισεις γιατί και όταν θα αφυδατώνεις αμύγδαλα θα αφήνεις το φούρνο ανοιχτό για 2 24ωρα :cool:

:shock::shock::shock: Ιιιιιιιιιιιι...γκντουπ! (Ζουμπουλια style). Καταλαβα, θα πρεπει να το ξεπερασω και αυτο...Ειναι που εχω "κατορθωσει" να βαλω φωτια στην κουζινα επειδη ξεχασα ματι αναμμενο και ειχα και τον γιο μου 3 μηνων στο σπιτι...Απο τοτε, ενας ψυχαναγκασμος μου εχει βγει: πεφτω να κοιμηθω και σηκωνομαι να δω αν εχω κλεισει τα ματια, φευγω απο το σπιτι και ξαναγυρναω για να δω αν ολα ειναι ενταξει (κι ας εχω τσεκαρει πριν φυγω)...Τελικα, το που θα βαρεσει η "πετριά" που λενε και στο νησι μου τον καθεναν μας ειναι απροβλεπτο! :lol:

Αναστασιε, ευχαριστουμε για ολες τις πληροφοριες για τους ζωμους. Μια απορια εχω μονο και νομιζω οτι εχω "κλεισει" με το θεμα. Μπορουμε στον ζωμο απο κοκκαλα να βαζουμε "αχρηστα" λαχανικα? Πχ. τα πρασινα μερη απο τα πρασσα και τα φρεσκα κρεμμυδακια, τιποτα χτυπημενα πρασινα φυλλα, το κοτσανι απο το μπροκολο και τετοια? Και να τα πεταμε μετα, εννοειται...(δεν μπορω να πεταω τοση ποσοτητα λαχανικων, βλεπω ευρω στον σκουπιδοτενεκε και φρικαρω!:-) )

Κατα τ' αλλα, η μικρη συνηλθε αλλα εγω περναω την χειροτερη ιωση των τελευταιων χρονων. Πυρετος, κομαρες, αδυναμια και βηχας, βηχας, βηχας....Αν δεν ειχα μπει στη διαδικασια GAPS, θα ειχα "χτυπησει" στα σιγουρα μια αντιβιωσουλα!:lol: Τωρα, κανω υπομονη, 4η μερα σημερα και νομιζω οτι σιγα σιγα αρχιζω να συνερχομαι.

Επισης...ταρατατζουμ!!! Το βιβλιο ηρθε επιτελους! Εχω πεσει με τα μουτρα στο διαβασμα (οσο με αφηνει το χαλι που εχω), προχωραει πολυ πολυ ευκολα και πιστευω οτι θα το εχω τελειωσει σε λιγες μερες. Το κακο ειναι οτι μεχρι τωρα δεν με εχει διαφωτισει για το πώς να προχωρησω με την μικρη. Αλλα, περιμενω να το τελειωσω, ψαχνω και τα yahoo groups παραλληλα και μετα θα ζητησω τη γνωμη σας.

Δυο κουβεντες για τα δοντια και μολις συνελθω θα σας τα γραψω αναλυτικοτερα (εκει βρισκεται αλλωστε και το "μυστικο" για να μην αποκτησουν ποτε τα παιδια μας σφραγισμα στη ζωη τους):

Η τερηδονα οφειλεται σε συνδυασμο παραγοντων, οχι μονο στη διατροφη, και ναι, παιζει σημαντικο ρολο το DNA κυριως επειδη καθοριζει την συσταση και την ποσοτητα του σαλιου. Γι' αυτο και η μαμα της Rosie δεν εχει σφραγισμα στο στομα της...:lol:

yleap2.png In10p2.png

Αναστασιε, ευχαριστουμε για ολες τις πληροφοριες για τους ζωμους. Μια απορια εχω μονο και νομιζω οτι εχω "κλεισει" με το θεμα. Μπορουμε στον ζωμο απο κοκκαλα να βαζουμε "αχρηστα" λαχανικα? Πχ. τα πρασινα μερη απο τα πρασσα και τα φρεσκα κρεμμυδακια, τιποτα χτυπημενα πρασινα φυλλα, το κοτσανι απο το μπροκολο και τετοια? Και να τα πεταμε μετα, εννοειται...(δεν μπορω να πεταω τοση ποσοτητα λαχανικων, βλεπω ευρω στον σκουπιδοτενεκε και φρικαρω!:-) )

Eνοειται ότι μπορείς. Αλλά μονο προσοχή στα πολλά λαχανικά αν υπάρχει θέμα με οξαλικά

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Δεν κάνουνε όλα τα λαχανικά για ζωμό, έχω ένα άρθρο (αλλά όχι δυστυχώς σε ηλεκτρονική μορφή) που αναφέρει ποια λαχανικά είναι ακατάλληλα για ζωμό, θα το κοιτάξω και θα σου πω.

(ακατάλληλα εννοώντας από την άποψη της άσχημης γεύσης, αλλά ναι, πρόσεξε πολύ και τα λαχανικά υψηλά σε οξαλικά)

Άντε να μας πεις και όταν ευκαιρήσεις που οφείλεται η τερηδόνα!

Γιατί ΟΚ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διατροφή αλλά όχι αποκλειστικά, αυτό παρατήρησα όπως έγραψα και πιο πάνω.

Ο μπαμπάς μου για παράδειγμα που πάντα κάνει καλή διατροφή σε αντίθεση με τη μαμά μου που είναι των ζυμαρικών και του ψωμιού έχει χάλια δόντια, πιο χάλια δεν γίνεται, τώρα να σκεφτείς θα κάνει εμφυτεύματα!

Και υποψιάζομαι ότι απ' αυτόν κληρονόμησα τα κακά δόντια... γιατί να μην κληρονομούσα τα δόντια της μαμάς μου; :mad:

Και υποψιάζομαι ότι απ' αυτόν κληρονόμησα τα κακά δόντια... γιατί να μην κληρονομούσα τα δόντια της μαμάς μου; :mad:

Γιατι δεν διαλεγουμε τι θα κληρονομησουμε, δυστυχως! Αν ηταν ετσι, εγω θα ειχα διαλεξει τα γκριζογαλανα ματια της μαμας μου! Καημο τα 'χω απο πιτσιρικα!:lol: Και ειμαι σιγουρη οτι δεν θα ειχα δωσει την candida δωρακι στην κορη μου για την γεννηση της...:-(:-(

Οποτε μπορεις, κοιτα το αρθρο, με ενδιαφερει. Αν και τους ζωμους με πολλα λαχανικα τους θελω για εμενα, στην κορη μου δεν με πιανουν οι τσιγγουνιες(:lol:), αλλα σιγουρα πρεπει η γευση να ειναι καλη για να μπορω να τους πινω.

Για τα oxalates, χρειαζομαι γενικοτερα στοιχεια. Πώς καταλαβαινουμε οτι υπαρχει προβλημα? Μονο οταν εχει "αμμο" στα κακα ή υπαρχουν και αλλα πραγματα που κοιταζουμε?

Το υποσχομαι για την τερηδονα. Αμεσως μολις συνελθω και τελειωσω και το βιβλιο. Νομιζω οτι πρεπει να την κανουμε την συζητηση γιατι τα πιτσιρικια μας ειναι σε ευαλωτες ηλικιες. Παντως, το πιο βασικο ειναι το βουρτσισμα. Βαλτε τα να βουρτσιζουν και μετα βουρτσιζετε και εσεις τα δοντια τους για καλυτερο αποτελεσμα. Θεωρηστε το βουρτσισμα τοσο σημαντικο οσο και...την GAPS! :-) Θα σας πω μονο οτι τα δυο μισα δοντακια της κορης μου βουρτσιζονται ηδη τρεις φορες την ημερα και μερικες φορες και παραπανω.

edit: Εννοειται χωρις οδοντοκρεμα, ετσι? Την καταπινουν τα πιτσιρικια την οδοντοκρεμα και, ειτε του εμποριου, ειτε απο το iherb, η οδοντοκρεμα πρεπει να καταληγει στον νιπτηρα και οχι στο στομαχι των μικρων μας!

yleap2.png In10p2.png

Ακολουθει η πιο ηλιθια ερωτηση ever!

Πώς ανοιγουμε την συσκευασια απο το λαδι καρυδας του Mercola? Μιση ωρα παλευα και δεν τα καταφερα...:-( Κατι λεει να σπασω, αλλα πώς σπαει? Κοντεψα να σκοτωθω με ενα μαχαιρι που προσπαθησα...:?

Ηθελα να φτιαξω τις "πατατες" απο κολοκυθα. Τελικα, εβαλα ελαιολαδο. Παντως, βγηκαν πεντανοστιμες! "Καλυτερες απο τις αλλες", ετσι ειπε ο γιος μου που πρεπει να ειναι το μονο παιδι πανω στη γη που δεν συμπαθει τις τηγανητες πατατες! :shock:

yleap2.png In10p2.png

Ακολουθει η πιο ηλιθια ερωτηση ever!

Πώς ανοιγουμε την συσκευασια απο το λαδι καρυδας του Mercola? Μιση ωρα παλευα και δεν τα καταφερα...

:lol: Πιάνεις κατσαβίδι, το βάζεις κάτω από το καπάκι και βγάζεις τα απωθημένα σου μέχρι να ανοίξει. Εχει κάποια κουμπώματα που αν τα πετύχεις ανοίγει κάπως πιο εύκολα (πάντα με το κατσαβίδι ε!)

Για τα οξαλικά νομίζω ότι έχει να κάνει και με τα επιπεδα ασβεστιου. Αλλά πρώτα κοιτάς τις κενώσεις. Συνηθως τα γκαπς άτομα έχουν και θέμα με τα οξαλικά. Απλά με την πάροδο του χρόνου ρυθμίζεται και αυτό. Ισως για αρχή καλό είναι αποφεύγονται τα πολλά λαχανικά, τουλάχιστον αυτά με υψηλές τιμές.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

:lol: Πιάνεις κατσαβίδι' date=' το βάζεις κάτω από το καπάκι και βγάζεις τα απωθημένα σου μέχρι να ανοίξει. Εχει κάποια κουμπώματα που αν τα πετύχεις ανοίγει κάπως πιο εύκολα (πάντα με το κατσαβίδι ε!)[/quote']

α! ωραία, τώρα θα είμαι και εγώ προετοιμασμένος όταν έρθει η ώρα να το ανοίξω.

Για τα οξαλικά νομίζω ότι έχει να κάνει και με τα επιπεδα ασβεστιου. Αλλά πρώτα κοιτάς τις κενώσεις. Συνηθως τα γκαπς άτομα έχουν και θέμα με τα οξαλικά. Απλά με την πάροδο του χρόνου ρυθμίζεται και αυτό. Ισως για αρχή καλό είναι αποφεύγονται τα πολλά λαχανικά' date=' τουλάχιστον αυτά με υψηλές τιμές.[/quote']

Γράφει και η Sarah http://www.thehealthyhomeeconomist.com/how-green-smoothies-can-devastate-your-health/ καθώς και σε άλλα σημεία.

Πάντως από το τελευταίο faq της Νατάσας κατάλαβα πως δεν πρέπει να μας απασχολεί ιδιαίτερα αυτό.

Ψάξε εδώ http://www.gaps.me/preview/?page_id=32 για "oxa"

sorrel, spinach, rhubarb, buckwheat, star fruit, peppercorns, parsley, amaranth, beets, cocoa, coffee, tea

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Ο άντρας μου πάντως το ανοίγει εύκολα χωρίς κατσαβίδια και ιστορίες!

Θα τον ρωτήσω πως το κάνει και θα σας πω...

OK μόλις τον ρώτησα γιατί με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι απλά το τραβάς με δύναμη και βγαίνει αμέσως το καπάκι, αλλά γυναίκα λέει δεν νομίζει ότι μπορεί να το κάνει αυτό... :lol:

Παιδιά να ρωτήσω κάτι που το έχω καιρό απορία...

Λοιπόν σχετικά με τα οσπρια και ιδιαίτερα με γίγαντες ή baby ακόμα και με φακές αλλά πιο σπάνια... ΠΩΣ γίνεται άλλες φορές να μας ενοχλούν και άλλες όχι????? ΔΕν μπορώ να το καταλάβω!! Πάντα ακολουθώ την ίδια διαδικασία και άλλες φορές πχ βράζουν με τις ώρες ενώ άλλες γίνονται πολύ γρήγορα. Επίσης συνήθως δεν μας ενοχλούν αλλά κάποιες φορές τυχαίνει και μας ενοχλούν και εννοώ όλη την οικογένεια και όχι μεμονωμένα που σχετίζεται με το έντερο του καθενός.... Τί γίνεται? Φταίνε τα ίδια τα φασόλια? Πάντα παίρνω από έναν στη λαική τη βιολογική...

Εdit: Απλά να πω οτι με την λέξη ενοχλούν δεν εννοώ πόνους φυσικά (γιατί εκεί πάει αλλού), τυμπανισμό ή φούσκωμα αλλά τα συμπτώματα που συνήθως τα σχετίζουμε με φασόλια....

Yugup3.png

Eνοειται ότι μπορείς. Αλλά μονο προσοχή στα πολλά λαχανικά αν υπάρχει θέμα με οξαλικά

Αν θυμάμαι καλα κοτσανια απο μπροκολα και κουνουπιδια δεν επιτρεπονται αλλα μόνο τα κεφαλακια... Τουλάχιστον δεν κάνει να τα τρώμε αλλα δεν θα δώσουν και κάτι ιδιαίτερο στο ζωμο. Οταν λέμε ποσότητα μην νομίζεις και όλη την λαϊκή αλλα να βάλεις καναδυο πρασα, μπροκολα καροτο σελινο μυρωδικα κλπ παίρνει ωραία μυρωδιά ο ζωμος. Αν ρίξεις πχ ένα σελινο και ένα καροτο μέσα δεν θα κάνουν την διάφορα... Επίσης μπορείς κάποιες φορές να τα πολτοποιεις σε βελουτε σουπιτσα και να μην τα πετάς. Εγω το έκανα ιδιαίτερα με το κατσίκι έβαζα και κόκκινη πιπερια και ήταν νοστιμοτατο.

Yugup3.png

Ο άντρας μου πάντως το ανοίγει εύκολα χωρίς κατσαβίδια και ιστορίες!

Θα τον ρωτήσω πως το κάνει και θα σας πω...

Rosie δεν νομίζω να το ανοίγει εύκολα :lol::lol::lol:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν σχετικά με τα οσπρια και ιδιαίτερα με γίγαντες ή baby ακόμα και με φακές αλλά πιο σπάνια... ΠΩΣ γίνεται άλλες φορές να μας ενοχλούν και άλλες όχι?????..

Εγώ πάλι εχω παρατηρησει ότι αν φάω μόνο το μεσημερι είμαι οκ. Αν φάω και το βράδυ, τότε με πειράζουν.

Μήπως έχει να κάνει με την ζύμωση που υπόκεινται κάθε φορά? πχ σε πιο ζεστό καιρό, λογικά θα προετοιμάζονται καλύτερα. Ή κάποιες φορές μπορεί να βάζεις πιο ζεστό νερό από άλλες. Ή πιο πολύ λεμονι/ξυδι. Κι εγώ πάντως δεν είμαι σίγουρη, υποθέσεις κάνω.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αν θυμάμαι καλα κοτσανια απο μπροκολα και κουνουπιδια δεν επιτρεπονται αλλα μόνο τα κεφαλακια...

Νομιζω ότι αυτά τα δύο δεν κάνουν για ζωμό. Ειδικά για το μπροκολο, είναι τόσο απαίσια η γεύση που αφήνει στο νερό (μια φορά το έκανα κατά λάθος και το πέταξα!)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλησπερα κι απο μενα. Εχω συνδεση προς το παρον αλλα φευγω μεθαυριο για το χωριο. Οι ετοιμασιες θα ειναι επικες και ξεκινανε απο σημερα. Νομιζω περισσοτερα θα ειναι τα τροφιμα παρα τα ρουχα μας!

Εχει κανεις ιδεα τι να κανω με τις αφθες στο στομα που παθαινω συνεχεια τελευταια? Με εχουν πεθανει, βγαζω συνεχεια σε διαφορα σημεια. Η φαρμακοποιος λεει οτι πρεπει να εχω ελλειψη καποιας βιταμινης. Κι επειδη ειχε και το μικρο (μια τουλαχιστον αφθα) μαλλον εχει δικιο. Διαβαζω στο νετ οτι προκαλουνται απο

"Οι κυριότεροι προδιαθεσικοί παράγοντες για την ανάπτυξη αφθών περιλαμβάνουν τις αλλεργίες, την κληρονομικότητα (ισχύει στο 40% των ασθενών με άφθες), αιματολογικές και ορμονικές διαταραχές (π.χ χαμηλά επίπεδα σιδήρου, ουδετεροπενία κ.ά), ανοσολογικούς και λοιμώδεις παράγοντες, έκθεση σε μικρόβια, διατροφικές ανεπάρκειες (π.χ μειωμένη πρόσληψη κρέατος, φρούτων και λαχανικών που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια βιταμινών συνηθέστερα του συμπλέγματος Β), διακοπή του καπνίσματος, στρες και τραυματισμός της περιοχής.

Αναλυτικότερα, συχνά παρατηρείται ανάπτυξη αφθών σε αλλεργικά άτομα ή σε γυναίκες που βρίσκονται σε έμμηνο ρύση ή κύηση και μπορεί να παρουσιάζουν έλλειψη των βιταμινών του συμπλέγματος Β ή του φυλλικού οξέος."

Τι πρεπει να τρωω δλδ?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλησπερα κι απο μενα. Εχω συνδεση προς το παρον αλλα φευγω μεθαυριο για το χωριο. Οι ετοιμασιες θα ειναι επικες και ξεκινανε απο σημερα. Νομιζω περισσοτερα θα ειναι τα τροφιμα παρα τα ρουχα μας!

Εχει κανεις ιδεα γιατι παθαινω συνεχεια αφθες στο στομα τελευταια? Με εχουν πεθανει, βγαζω συνεχεια σε διαφορα σημεια. Η φαρμακοποιος λεει οτι πρεπει να εχω ελλειψη καποιας βιταμινης. Κι επειδη ειχε και το μικρο (μια τουλαχιστον αφθα) μαλλον εχει δικιο. Ξερετε ποια βιταμινη?

Δεν θυμάμαι βιταμίνες κλπ αλλά μπορέις να κάνεις πλυσεις με φασκόμηλο. Βοηθάει...

Yugup3.png

Πηγές βιταμίνης Β12

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Β12 (μg)

Συκώτι ψητόμερίδα 130 g 29,9

Γαριδόψιχα, βρασμένη 1 φλιτζάνι 3,1

Μοσχάρι φιλέτο μερίδα 130 g 1,8

Εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού 1/2 φλιτζάνι 1,5

Τόνος ψάρι κονσέρβα 112 g 1,5

Σαρδέλες ψητέςμερίδα 150 g 1,1

Γιαούρτι 2%200 g 0,9

Χοιρινό ψαχνόμερίδα 130 g 0,9

Γάλα 1,5%1 φλιτζάνι 0,9

Φέτα τυρίμερίδα 40 g 0,8

Αβγό βρασμένο1 μικρό 0,7

Κότατζ 4%1/2 φλιτζάνι 0,6

Γαλοπούλα φιλέτομερίδα 130 g 0,5

E αυτα τα τρωω συνεχεια (αυγα, πουλερικα, γιαουρτι)......ειπα μηπως ειναι σε φρουτα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Δεν θυμάμαι βιταμίνες κλπ αλλά μπορέις να κάνεις πλυσεις με φασκόμηλο. Βοηθάει...

Εκανα με σοδονερο και πηρα ενα βοτανο του βογκελ με φασκομηλο μεσα και βοηθησε λιγο. Αλλα αν δεν αντιμετωπιστει το θεμα που τις προκαλει θα συνεχισω να βγαζω. Και μιλαμε ποναω πολυ.....βγαινουν στον ουρανισκο, κοντα στις αμυγδαλες (που ειναι και δυσκολο να κανω πλυσεις) και πιανουν νευρα και νομιζα κι εγω οτι εχω πονολαιμο η πονο στο αυτι.....με ειχε μπερδεψει και μετα καταλαβα οτι ειναι αφθες....πονανε μεχρι και δοντια και ουλα.

Διαβαζα τον Αναστασιο και βλεπω οτι τρωει τυρι. Ποτε τρωμε τυρι στην ιντρο? Δεν εχω προσεξει να αναφερεται καπου τυρι. Σαν τρελη θα το θελα!

Μπορει να ειναι ελλειψη σιδηρου λεει επισης. Με τοσα κρεατα?

Χθες που άκουγα και πάλι τη διάλεξη της Campbell λέει ότι ακόμη και την καλύτερη διατροφή να κάνουμε και τα καλύτερα συμπληρώματα να παίρνουμε εάν το έντερό μας είναι προβληματικό τότε θα παραμείνουμε αναιμικοί και υποσιτισμένοι!

Εσύ φυσικά είσαι σε διαδικασία ίασης αλλά φαίνεται ότι χρειάζεσαι ακόμη χρόνο.

Υπομονή και θα όλα θα βελτιωθούνε σιγά - σιγά.

Πήρα και τη γιαουρτομηχανή σήμερα, θα τη δοκιμάσω αύριο και θα σας γράψω εντυπώσεις μέσα στο ΣΚ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...