Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Ναι αυτό να κάνεις, να βάζεις λίγη ποσότητα λίπους στο ζωμό προσπαθώντας να την αυξάνεις έστω και λιγάκι κάθε φορά.

Η Campbell λέει ότι τα GAPS άτομα χρειάζονται χρόνο για να πέψουνε σωστά το λίπος (γι' αυτό και νιώθουνε μια απέχθεια συχνά προς αυτό) και γι' αυτό θα πρέπει να το εισάγουμε πολύ σταδιακά.

 

Εγώ αφήνω το μάτι ανοικτό όλο το βράδυ αλλά ευτυχώς δεν κλείνει στη δικιά μου κουζίνα.

Οι κατσαρόλες που έχω είναι από χυτοσίδερο οπότε ακόμη και αν σβήσω το μάτι για μερικές ώρες ο ζωμός θα παραμείνει πολύ ζεστός.

Στις stainless steel όντως κρυώνει γρήγορα.

 

Επιβεβαιώνω και εγώ τις πρώτες 4 βδομάδες είχα θέμα με την χώνεψη του λίπους. Ο οργανισμός δεν παρήγαγε αρκετή χολή ή γαστρικά υγρά για να μεταβολίσει το λίπος και είχα δυσπεψίες όπως όταν τρώς πολύ.

 

Και να σκεφτείται ότι ήδη έτρωγα Paleo Diet με αρκετό λίπος. Βοηθούσανε πολύ χάπια ενζύμων στο τέλος του φαγητού. Μετά τον πρώτο μήνα το προβλημα εξαφανίστηκε.

 

Η διαδικασία του ζωμού είναι κοπιώδης, γίνεται πολύ ευκολότερη αν έχετε μία τεράστια κατσαρόλα για να φτιάχνετε με την μία τεράστιες ποσότητες. Αγόρασα μία 21λτ χωράει τρία κιλά κόκκαλα και 1-2 ολόκληρα κοτόπουλα.

 

Επίσης αυτές οι κατσαρόλες είναι ελαφριές γιατί είναι σχετικά λεπτές και είναι και οικονομικές. 70ευρώ έκανε η δικιά μου. Προεξέχει φυσικά απο το μάτι αλλά δεν πειράζει. Παίρνει τόσο πολύ νερό που ακόμα και να σβήνει αυτόματα το μάτι κρατά θερμοκρασία για 2-3 ώρες οπότε συνεχίζετε μετά.

 

Αυτή η τεχνική επιτρέπεται, δηλαδή το σταματημα ξεκίνημα.

 

Αν η κουζίνα σας σβήνει αυτόματα το μάτι για λόγους ασφαλείας βρείτε πρώτα πόσες ώρες μένει αναμένο.

 

Ο εγκεφαλος της κουζίνας μετρά το χρονικό διάστημα απο την τελευταία ανθρώπινη παρέμβαση. Δηλ. αν αλλάξετε την ένταση του ματιού ή ανοίξετε κλείσετε κάποιο άλλο μάτι αυτό είναι παρέμβαση.

 

Μην πειράξετε καθόλου την κουζίνα και χρονομετρήσετε πόσες ώρες μένει αναμένη (συνήθως 4 ή 5) από την τελευταία σας παρέμβαση. Μόλις το ξέρετε μπορείτε να προγραμματίσετε το μαγείρεμα.

 

πχ. βράζετε κανονικά μέχρι την ώρα του υπνου πχ τα μεσάνυχτα. Πριν κοιμηθήτε πειράζετε πάνω κάτω την θερμοκρασία ή ανοιγετε κλείνετε στιγμιαία το μάτι. Απο εκείνη την στιγμή έχετε 4 ή 5 ώρες μέχρι να σβήσει. Το πρωί την ξανανάβετε και πρίν φύγετε απο το σπίτι ξαναπειράζετε το μάτι για κερδίσετε άλλες 4 - 5 ώρες λειτουργίας κτλ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αναστάσιε καλωσόρισες! Χαιρομαι που συνεχίζεις gaps! Για λίγο νόμιζα πως τα παρατησες :lol: Μπράβο! Βασικά σας θαυμάζω μαζί με τον mesastoura που είστε αντρες και ψάχνεστε! Είναι λίγο σπάνιο κι εμεις κυνηγάμε τους δικούς μας :P

 

Elina προμηθεύσου μέλι βανιλιας αντικαθιστά πλήρως το γλυκό ;)

 

Γιατί δεν μποσπαθείς να δοκιμάσεις κάποιο τυρί στο οποίο δεν έχει αλλεργία? Τα απαγόρεψε όλα ο αλλεργιολόγος γιατί μου φαίνεται το αλλεργικό σοκ είναι πολύ συγκεκριμένο. Νομίζω πως αν κάνεις στον μεγάλο αυστηρή gaps (ίσως και ίντρο αν άντεχες) θα έχεις πολύ γρήγορα αποτελέσματα τουλάχιστον για το αυγό και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά γιατί ταλαιπωρείσαι τόσα χρόνια. Εγώ, με 7 μήνες gaps οι αλλεργίες πέρασαν!!!! Ούτε που το πίστευα!!! Με την intro έχω διαβάσει σε παιδάκια οτί μπορεί να περάσουν και μεσα σε λίγες βδομάδες! Κάνε search στο google για καμμιά μαρτυρία να πάρεις θάρρος! Εγώ έτσι συνέχιζα...

 

Τώρα η μική τσιμπολογάει και λιγο προζυμένιο ψωμί από την λαική. Δεν ξέρω αν κάνω καλά...θα ήθελα να συνεχίσει λίγο ακόμα την αυστηρή gaps αλλά βλέπει τον πατέρα της και ζηλεύει και εκείνος πιστεύει πως δεν χρειάζεται άλλο αυστηρή διατροφή. Εμένα με καίει το θέμα του ύπνου και των θηλασμών ομως που μου δείχνουν κάποιες ενδείξεις. Πάντως κατα τα άλλα είναι μια χαρά... Εγώ κάνω gaps κανονικά και τρώω μόνο ζωμό κοτόπουλο. Θέλω να παω και για τα δοντια και όλο πνίγομαι :-( ( εεε φοβαμαι και λιγακι...:lol::lol::lol:) αλλά πρέπει να γίνει!

 

Αλήθεια Rosie όταν λες όλα τα μέταλλα για τα σηδεράκια τί γίνεται? Φαντάζομαι πως δεν θα επιτρέπονται κανονικά εεε? Αν προκύψει τέτοιο θεμα τί κάνουμε?

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Χλωρέλλα όπως και σπιρουλίνα, προ Gaps εποχής, δεν μπορούσα να καταναλώσω το πεπτικό αντιδρούσε άσχημα.

 

Θα σας ενημερώσω σχετικά με το all at once.

 

Παλιά έπαιρνα κι εγώ πολύ καιρό spirulina (μου την έδινε ο γυναικολογος μου που έιναι και εναλλακτικός) και το έδινε και στην θεία μου η οποία παραπονιόταν οτί δεν μπορούσε να την χωνέψει κι εγώ γελούσα δεν μπορούσα να το πιστέψω!Τώρα στην gaps συνειδητοποίησα πως η θεία μου είναι ένα πλήρως gaps άτομο που ουσιαστικά τρώει μόνο υδατάνθρακες και άντελίγο κρέας, είναι πάρα πολύ μίζερη στο φαγητό=gaps=γι αυτο δεν άντεχε την σπιρουλίνα ;)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

H Campbell λέει ότι άτομα με σοβαρό GAPS πρόβλημα δεν μπορούνε να ανεκτούνε τα φύκια (algae) γιατί έχουνε τόσο μεγάλο τοξικό φορτίο βαρέων μετάλλων που ακόμη και με ελάχιστη ποσότητα φυκιού βιώνουνε πολύ έντονο die-off.

Και φυσικά νομίζουνε ότι έχουνε αλλεργία στα φύκια!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

:lol:

Sorry couldn't help myself! :lol:

 

Ναι, με λάχανο και καρότο, δεν είδες τη φωτογραφία που έβαλα;

 

Ναι, την είδα, αλλά δεν μπορούσα να ανοίξω τις πιπεριές να δω τι έχουν μέσα. Έλεγα μήπως έκανες καμιά καινοτομία βρε παιδί μου:lol::lol::lol:

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σήμερα το πρωί (5.30πμ) πριν πάω στο σχολείο έφαγα την χοιρινή τηγανιά που περίσεψε από χτες το βράδυ. Πότε θα μου φορέσουν το λευκό κρουαζέ πουκαμισάκι λέτε;

 

Εμένα δεν μου κάνει εντύπωση γιατί το πρωί τρώω πολύ. Μετά το κεφίρ που πίνω αρχικά, μπορεί να χτυπήσω οτιδήποτε έχει περισσέψει από χθες. Μόνο φακές δεν τρώω.

 

Πάμε μαζί λοιπόν να πάρουμε μέτρα.:oops::oops:

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Βαλτε κ μενα δτο κλαμπ των τρελων.ξυπναω κ τρωω φαι.αρνι με πολυ λιπος κ το λιπος απο τους ζωμους με το κουταλι.γενικα εχω μια αισθηση οτι εαν δε φαω κρεας καθε μερα δε χορταινω.ειμαι εντελως ασυμφορη πια...

Κατερινα μου χσιρομαι που ειστε τοσο καλα.δεν ξερω για τον μικρο φοβαμαι πολυ να φαω οτιδηποτε γαλακτοκομικο ποσο μαλλον να του δωσω εκεινου.ειναι κ η μικρη στη μεση που ξεκιναει στερεες οσονουπω κ φοβαμαι τι να πρωτοπαρατηρησω ποιο θα πειραζει ποιον.πονοκεφαλος με πιανει.το μονο καλο ειναι οτι ο μικρος δε ζηλευει τποτα απο φαγητα ιλιγκαλ κ λεει κ μονος του "εγω δεν τα τρωω αυτα ειμαι αλλεργικος":|

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!

Απο που να αρχισω...

 

Rosie, σε ευχαριστω πολυ που μοιραστηκες τις δυσαρεστες αυτες αναμνησεις μαζι μου. Ηταν σαν να σε ενιωθα οσο διαβαζα. Με εχετε προβληματισει πολυ, και εσυ και η νεραϊδομαμα, με το θεμα της αλλαγης παιδιατρου. Καταλαβαινω απολυτα γιατι μου το λετε, το βλεπω και εγω, χωρις στηριξη δεν μπορεις να καταφερεις ευκολα να αντισταθεις στις κλασσικες θεραπειες. Δεν ξερω, το σκεφτομαι ολη μερα σημερα, θα δω...

Η μουσταρδα νομιζω και εγω οτι ειναι πολυ αποτελεσματικη. Εχω, ομως, το εξης θεμα. Η κοκκινιλα στο δερμα ειναι αρκετα εντονη και δεν φευγει ευκολα παρα το λαδι καρυδας. Σημερα, της εκανα το μεσημερακι και το βραδυ δεν ειχε φυγει τελειως. Φοβηθηκα να της ξανακανω.:? Μηπως να εβαζα πιο χοντρο υφασμα?

 

Αναστασιε, καταρχην ευχαριστουμε για τις πληροφοριες. Με αποκαρδιωσες, βεβαια, λιγο, αθελα σου φυσικα, γιατι νομιζα οτι 8μηνο (ή και παραπανω) σε ιντρο χρειαζονται μονο οι πολυ σοβαρες περιπτωσεις (αυτισμος, σχιζοφρενεια, αυτοανοσα κλπ). Τελικα, φαινεται οτι δεν ειναι ετσι...

Να σε ρωτησω και κατι. Το σταματα-ξεκινα του ζωμου επιτρεπεται και για μεγαλυτερα διαστηματα απο 4-5 ωρες? Εχω μεγαλο φοβο και δεν θελω να αφηνω την κουζινα ανοιχτη το βραδυ. Προτιμω να βραζει ολη μερα. Να σου πω οτι ο ζωμος δεν κρυωνει τελειως (αν παιζει ρολο αυτο), χρησιμοποιω μια κατσαρολα-προικα του ανδρα μου (:-)), μια τεραστια AMC με χοντρα τοιχωματα που κραταει πολυ καλα τη θερμοκρασια. Χθες, κλεινοντας το ματι το βραδυ, το πρωι ο ζωμος ηταν ακομη αρκετα ζεστος. Επιτρεπεται κατι τετοιο?

Επισης, να σου πω οτι αυτη την στιγμη στην Ελλαδα, "πιστοποιημενος" ολιστικος οδοντιατρος ειναι μονο η οδοντιατρος της Rosie. Οποτε, δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να ακολουθησεις το δικο της πρωτοκολλο. Αν και πιστευω οτι επειδη δεν θηλαζεις (:lol:), θα εχει μεγαλυτερα περιθωρια ευελιξιας.

 

Ελινα, συμβουλες δεν εχω να σου δωσω, ειμαι πολυ νεα στον κοσμο της GAPS, οι υπολοιποι εδω μεσα ειναι σιγουρα πολυ μεγαλυτερη βοηθεια. Αλλα, οταν απογοητευομαι με τον δρομο που εχουμε να διανυσουμε εγω και η μικρη μου μπαινω εδω, βλεπω τα πολυ μεγαλα ζορια αλλων γονιων και ξερω οτι εμεις σιγουρα θα τα καταφερουμε. Μην παρεξηγηθω, δεν ειναι οτι χαιρομαι με τον πονο των αλλων, αλλα πραγματικα αποτελουν εμπνευση αυτοι οι γονεις και ο αγωνας τους. Ισως σε βοηθησει και εσενα αυτο το σαϊτ στα δυσκολα.

 

Ξαναδιαβαζα σημερα την ιντρο οπως παρουσιαζεται στην σελιδα της GAPS και μπερδευτηκα πολυ σε ενα σημειο: εκει που περιγραφει την παρασκευη του ζωμου, αναφερει οτι πρεπει να βραζει 2,5-3 ωρες και δεν λεει πουθενα για μηλοξυδο. Τι εχω καταλαβει λαθος?

 

Σημερα δεν ηταν πολυ καλη μερα. Η μικρη μου αρνηθηκε ολους τους ζωμους και εφαγε ελαχιστη σουπα. Θεονηστικη εμεινε ουσιαστικα...:-( Ελπιζω οτι φταιει η βρογχιτιδα και δεν μου αρχισε απο τωρα τις κονξες...:?

 

edit: Δεν θελετε να μαθετε τι μπορω να φαω εγω το πρωι. Ειδικα τις παλιες "καλες" εποχες, μετα απο κατι ξεγυρισμενα ξενυχτια, ημουν πραγματικα ασυγκρατητη...Αφου τωρα μου φαινεται τελειως φυσιολογικο που τρωω οση σουπα εχει περισσεψει!

yleap2.png In10p2.png
Link to comment
Share on other sites

Ξαναδιαβαζα σημερα την ιντρο οπως παρουσιαζεται στην σελιδα της GAPS και μπερδευτηκα πολυ σε ενα σημειο: εκει που περιγραφει την παρασκευη του ζωμου, αναφερει οτι πρεπει να βραζει 2,5-3 ωρες και δεν λεει πουθενα για μηλοξυδο. Τι εχω καταλαβει λαθος?

 

Στην Ίντρο αρχίζεις με ζωμούς κρέατος και όχι κοκάλων.

Κάπου στα FAQs η Campbell εξηγεί τη διαφορά, αλλά δες κι αυτό το άρθρο από κάποια GAPS practitioner που εξηγεί γιατί δεν είναι κατάλληλοι οι ζωμοί κοκάλων στην Ίντρο:

Stock vs Broth – Are You Confused?

 

Επίσης οι ζωμοί από κρέας είναι πάρα πολύ νόστιμοι σε αντίθεση με τους ζωμούς από κόκαλα, και τα μικρά τους προτιμάνε.

Η μικρή μου για παράδειγμα τρελλένεται για ζωμό κοτόπουλο αλλά ούτε να μυρίσει ζωμό από κόκαλα κοτόπουλου!

 

Ζωμό από κόκαλα πίνω μόνο εγώ στο σπίτι, προφανώς για οικονομία.

Και τους βάζω και στο φαγητό.

 

Δεν είναι τίποτα η κοκκινίλα, ειδικά αν δεν φαίνεται να την ενοχλεί.

Και να την ενοχλεί λίγο μου είπε η παιδίατρος ότι είναι φυσιολογικό (πολλά παιδιά λέει παραπονιούνται ότι "καίει") και δείχνει ότι είναι αποτελεσματική η θεραπεία.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Στην Ίντρο αρχίζεις με ζωμούς κρέατος και όχι κοκάλων.

Κάπου στα FAQs η Campbell εξηγεί τη διαφορά, αλλά δες κι αυτό το άρθρο από κάποια GAPS practitioner που εξηγεί γιατί δεν είναι κατάλληλοι οι ζωμοί κοκάλων στην Ίντρο:

Stock vs Broth – Are You Confused?

 

να ρωτησω κατι κι εγω για το ζωμο; Τη μια ωρα που αφηνεις τα κοκκαλα στην κατσαρολα με το ξυδι βγαινουν τα υγρα του κρεατος στο νερο. Το πετατε αυτο το νερο μετα πριν αρχισει ο βρασμος; εγω το σιχαινομαι και το πεταω

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

...

 

Αν η κουζίνα σας σβήνει αυτόματα το μάτι για λόγους ασφαλείας βρείτε πρώτα πόσες ώρες μένει αναμένο.

 

Ο εγκεφαλος της κουζίνας μετρά το χρονικό διάστημα απο την τελευταία ανθρώπινη παρέμβαση. Δηλ. αν αλλάξετε την ένταση του ματιού ή ανοίξετε κλείσετε κάποιο άλλο μάτι αυτό είναι παρέμβαση.

 

Μην πειράξετε καθόλου την κουζίνα και χρονομετρήσετε πόσες ώρες μένει αναμένη (συνήθως 4 ή 5) από την τελευταία σας παρέμβαση. Μόλις το ξέρετε μπορείτε να προγραμματίσετε το μαγείρεμα.

 

πχ. βράζετε κανονικά μέχρι την ώρα του υπνου πχ τα μεσάνυχτα. Πριν κοιμηθήτε πειράζετε πάνω κάτω την θερμοκρασία ή ανοιγετε κλείνετε στιγμιαία το μάτι. Απο εκείνη την στιγμή έχετε 4 ή 5 ώρες μέχρι να σβήσει. Το πρωί την ξανανάβετε και πρίν φύγετε απο το σπίτι ξαναπειράζετε το μάτι για κερδίσετε άλλες 4 - 5 ώρες λειτουργίας κτλ.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές. Και σε εμάς είχε σβήσει σήμερα το πρωί (αναβόσβηνε λαμπάκι) αλλά ήταν ζεστή η κατσαρόλα.

Ξάφρισα το βράδυ πριν πάω για ύπνο και μετά στο 2,5/9 μέχρι το πρωί που έπαιξα πάλι για να συνεχίσει.

 

Alex δεν βλέπω τον λόγο να φοβάσαι να αφήσεις όλο το βράδυ το μάτι ανοιχτό. Ακόμα και αν δεν έχει αυτόματο σύστημα δεν πρέπει να υπάρχει θέμα. Ακόμα και χωρίς το αυτόματο κλείσιμο δεν υπάρχει κίνδυνος. Τα μάτια έχουν θερμοστάτη και κλείνουν όταν η θερμοκρασία φτάσει την επιθυμητή.

Αν πέσει ανάβουν και πάλι. Όπως το καλοριφέρ με θερμοστάτη.

Στην χειρότερη να σου εξατμιστούν όλα τα υγρά, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο με τόσο νερό και το μάτι χαμηλά.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Στην Ίντρο αρχίζεις με ζωμούς κρέατος και όχι κοκάλων.

Κάπου στα FAQs η Campbell εξηγεί τη διαφορά, αλλά δες κι αυτό το άρθρο από κάποια GAPS practitioner που εξηγεί γιατί δεν είναι κατάλληλοι οι ζωμοί κοκάλων στην Ίντρο:

Stock vs Broth – Are You Confused?

 

Επίσης οι ζωμοί από κρέας είναι πάρα πολύ νόστιμοι σε αντίθεση με τους ζωμούς από κόκαλα, και τα μικρά τους προτιμάνε.

Η μικρή μου για παράδειγμα τρελλένεται για ζωμό κοτόπουλο αλλά ούτε να μυρίσει ζωμό από κόκαλα κοτόπουλου!

 

Ζωμό από κόκαλα πίνω μόνο εγώ στο σπίτι, προφανώς για οικονομία.

Και τους βάζω και στο φαγητό.

 

Δεν είναι τίποτα η κοκκινίλα, ειδικά αν δεν φαίνεται να την ενοχλεί.

Και να την ενοχλεί λίγο μου είπε η παιδίατρος ότι είναι φυσιολογικό (πολλά παιδιά λέει παραπονιούνται ότι "καίει") και δείχνει ότι είναι αποτελεσματική η θεραπεία.

 

Eγώ κάνω κάτι ενδιάμεσο.. βάζω στην κατσαρόλα λαιμούς και φτερούγες και το αφήνω πολλές ώρες μέχρι τα κόκκαλα να γίνουν πολύ μαλακά που τρώγονται. Ετσι γινεται παρα πολύ νόστιμο... Μήπως δεν το κάνω σωστά?

Ζωμό από αρνί-κατσίκι μπούχτησα πέρσυ με τις αλλεργίες και τώρα δεν θέλω ούτε ψητό να το φάω όπως και το κουνέλι :?

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές. Και σε εμάς είχε σβήσει σήμερα το πρωί (αναβόσβηνε λαμπάκι) αλλά ήταν ζεστή η κατσαρόλα.

Ξάφρισα το βράδυ πριν πάω για ύπνο και μετά στο 2,5/9 μέχρι το πρωί που έπαιξα πάλι για να συνεχίσει.

 

Alex δεν βλέπω τον λόγο να φοβάσαι να αφήσεις όλο το βράδυ το μάτι ανοιχτό. Ακόμα και αν δεν έχει αυτόματο σύστημα δεν πρέπει να υπάρχει θέμα. Ακόμα και χωρίς το αυτόματο κλείσιμο δεν υπάρχει κίνδυνος. Τα μάτια έχουν θερμοστάτη και κλείνουν όταν η θερμοκρασία φτάσει την επιθυμητή.

Αν πέσει ανάβουν και πάλι. Όπως το καλοριφέρ με θερμοστάτη.

Στην χειρότερη να σου εξατμιστούν όλα τα υγρά, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο με τόσο νερό και το μάτι χαμηλά.

 

Υπάρχει και η λύση να το βάζετε νωρίς το πρωί που το βάζω εγώ και έτσι μέχρι να πάμε για ύπνο πολύ αργά έχει τελειώσει. Αλλά Αλεξ θα το συνηθισεις γιατί και όταν θα αφυδατώνεις αμύγδαλα θα αφήνεις το φούρνο ανοιχτό για 2 24ωρα :cool:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

να ρωτησω κατι κι εγω για το ζωμο; Τη μια ωρα που αφηνεις τα κοκκαλα στην κατσαρολα με το ξυδι βγαινουν τα υγρα του κρεατος στο νερο. Το πετατε αυτο το νερο μετα πριν αρχισει ο βρασμος; εγω το σιχαινομαι και το πεταω

 

Υποτίθεται ότι το ξύδι το βάζουμε για να βοηθήσει να ξεπλυθούν πιο πολλά συστατικά από τα κόκκαλα. Εγώ δεν το πετάω(εννοείται ότι τα έχω πλύνει πολύ καλά πριν).Απλά το πρώτο μισάωρο που βράζει ξαφρίζεις το νερό.

Link to comment
Share on other sites

Alex δεν βλέπω τον λόγο να φοβάσαι να αφήσεις όλο το βράδυ το μάτι ανοιχτό. Ακόμα και αν δεν έχει αυτόματο σύστημα δεν πρέπει να υπάρχει θέμα..

 

συμφωνω. Εμενα το βραδυ λειτουργουν τουλαχιστον τα δυο πλυντηρια (πιατων και ρουχων), ηλεκτρικα καλοριφερ και ενιοτε η κουζινα με το ζωμο, ο φουρνος, το pc κλπ. Ειναι και πιο οικονομικα. Τι διαφορα θα εχει να εισαι εκει; Οτιδηποτε να παει στραβα πεφτει η ασφαλεια (μου εχει συμβει).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σχετικά με τους ζωμούς από κόκκαλα:

Μπορείτε να τους βράζετε τμηματικά. Δηλ. βράζω 5 ώρες ->σβήνει το μάτι κρυώνει η κατσαρόλα 5 ωρες -> συνεχίζω βράσιμο 5 ώρες κτλ.

 

Μετράτε τις συνολικές ώρες βρασμού μέχρι να φτάσετε το όριο που θέλετε.

 

Επίσης μπορείτε να κάνετε και το εξής βράζω Χι ώρες αδειάζω κατσαρόλα, ξαναγεμίζω με νέρο ξαναβράζω καινούρια ποσότητα νερού. Τα κόκκαλα μπορούν να βραστούν 72+ ώρες. Οπότε αδειάζετε γεμίζετε. Στο ενδιάμεσο μπορείτε να προσθέσετε μια κότα ολοκληρη να την αδείασετε και να ξανασυνεχίζετε με τα κόκκαλα. Επιτυνχάνεται τρελλή οικονομία και μπορείτε να περιορίσετε το κρέας αν είναι στενός ο προυπολογισμός σας.

 

Υπάρχει κόλπο για να μην μυρίζει η ο ζωμός κόκκαλα. Δεν το πίστευα αλλά γίνεται. Το κόλπο είναι ολόκληρα πολλά κρεμμύδια και τεράστιες ποσότητες πράσινα μυρωδικά. Για την δικιά μου κατσαρόλα 21λτ βάζω 7-10 ολοκληρα κρεμύδια από την μέση και μετά του βρασίματος και κοντά 1 ωρα στο τέλος 3 δεμάτια σελερι, 3 δεμάτια μαινδανο ή μαντζουράνα ή ότι άλλο έχετε. Τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Το βρασμένο κρεμμύδι αν θέλουμε μπορούμε να μην το πετάξουμε αλλά να το αλέσουμε με ραβδομπλέντερ χωριστά και το ξαναρίχνουμε μέσα για γίνει πηχτός ο ζωμός.

 

Πειραματιστείτε με τις μεγάλες ποσότητες μυρωδικών εξαφανίζουν την κοκκαλίλα.Αν δεν βαριέστε μπορείτε μετά τις πρώτες ώρες βρασμού να αφαιρέσετε μόνο το λίπος που μαζεύεται στην επιφάνεια και να το προστατεύσετε (οξείδωση) από περαιτέρω βράσιμο και να το προσθέτετε κατα βούληση μετά σε κάθε δόση ζωμού.

 

Το μηλόξυδο (οξύ) μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε το βράσιμο βοηθά στο να αρχίσουν να διαλυονται τα κόκκαλα και να βγούν τα συστατικά τους στο βράσιμο πιο εύκολα. Δεν πετάμε το νερό αυτό. Δυστυχώς ο ζωμός αποκτά γεύση πατσά που δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν το κάνω ποτέ.

 

Δεν βράζουμε ποτέ με έντονο βρασμό, ίσα ίσα μία μπουρπουλίθρα στο μέσον της κατσαρόλας αραιά.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τους ζωμούς από κόκκαλα:

Μπορείτε να τους βράζετε τμηματικά. Δηλ. βράζω 5 ώρες ->σβήνει το μάτι κρυώνει η κατσαρόλα 5 ωρες -> συνεχίζω βράσιμο 5 ώρες κτλ.

 

Μετράτε τις συνολικές ώρες βρασμού μέχρι να φτάσετε το όριο που θέλετε.

 

Επίσης μπορείτε να κάνετε και το εξής βράζω Χι ώρες αδειάζω κατσαρόλα, ξαναγεμίζω με νέρο ξαναβράζω καινούρια ποσότητα νερού. Τα κόκκαλα μπορούν να βραστούν 72+ ώρες. Οπότε αδειάζετε γεμίζετε. Στο ενδιάμεσο μπορείτε να προσθέσετε μια κότα ολοκληρη να την αδείασετε και να ξανασυνεχίζετε με τα κόκκαλα. Επιτυνχάνεται τρελλή οικονομία και μπορείτε να περιορίσετε το κρέας αν είναι στενός ο προυπολογισμός σας.

 

Υπάρχει κόλπο για να μην μυρίζει η ο ζωμός κόκκαλα. Δεν το πίστευα αλλά γίνεται. Το κόλπο είναι ολόκληρα πολλά κρεμμύδια και τεράστιες ποσότητες πράσινα μυρωδικά. Για την δικιά μου κατσαρόλα 21λτ βάζω 7-10 ολοκληρα κρεμύδια από την μέση και μετά του βρασίματος και κοντά 1 ωρα στο τέλος 3 δεμάτια σελερι, 3 δεμάτια μαινδανο ή μαντζουράνα ή ότι άλλο έχετε. Τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Το βρασμένο κρεμμύδι αν θέλουμε μπορούμε να μην το πετάξουμε αλλά να το αλέσουμε με ραβδομπλέντερ χωριστά και το ξαναρίχνουμε μέσα για γίνει πηχτός ο ζωμός.

 

Πειραματιστείτε με τις μεγάλες ποσότητες μυρωδικών εξαφανίζουν την κοκκαλίλα.Αν δεν βαριέστε μπορείτε μετά τις πρώτες ώρες βρασμού να αφαιρέσετε μόνο το λίπος που μαζεύεται στην επιφάνεια και να το προστατεύσετε (οξείδωση) από περαιτέρω βράσιμο και να το προσθέτετε κατα βούληση μετά σε κάθε δόση ζωμού.

 

Το μηλόξυδο (οξύ) μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε το βράσιμο βοηθά στο να αρχίσουν να διαλυονται τα κόκκαλα και να βγούν τα συστατικά τους στο βράσιμο πιο εύκολα. Δεν πετάμε το νερό αυτό. Δυστυχώς ο ζωμός αποκτά γεύση πατσά που δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν το κάνω ποτέ.

 

Δεν βράζουμε ποτέ με έντονο βρασμό, ίσα ίσα μία μπουρπουλίθρα στο μέσον της κατσαρόλας αραιά.

 

Ισχύει αυτό με τα πολλά λαχανικά και την μυρωδια. Περσυ που έκανα συνεχως από κατσίκι και δεν ήταν και ότι πιο ευχάριστο όταν έβαζα μπόλικα όπως λεει Αναστάσιος γινόταν πολύ ωραία..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά να ρωτήσω κάτι:

Η gaps diet αναφέρει πουθενά για την αλόη????

 

Διαβάζω αυτό το καιρό ένα βιβλίο για την αλόη βέρα

(¨Αλόη Βέρα η θαυματουργή" -Lourdes Prat-Teresa Ribo)

και αναφέρει σε ένα σημείο για την κάντιντα.

 

Αντιγράφω: (σελ.29 - χημική σύσταση της αλόης βέρας)

 

Η ακεμαννάνη

Οι παρακάτω πληροφορίες αποτελούν απόσπασμα

μιας εργασίας του Δρ.Τζον Κ.Πίτμαν που δημοσιεύτηκε

στον τόμο 13, αρ.1, σελ.28-30 του περιοδικού Health Consciousness Magazine:

 

"...Έχει ανακαλυφθεί οτι το φυτό Αloe barbadensis περιέχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ακετυλικής μαννόζης, της πιο ενεργής μορφής των μαννανών.

Αυτή η ακεμαννάνη έχει αποδειχτεί οτι έχει διάφορες επιδράσεις στον οργανισμό,

κυρίως στο γαστρεντερικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, που συνδέονται στενά μεταξύ τους.

 

Η βιολογική δράση της ακεμαννάνης που προέρχεται απο την αλόη βέρα ήταν θετική,

και αποδείχτηκε οτι διαθέτει μια αξιοσημείωτη ρυθμιστική ικανότητα

όλων των διεργασιών που παρουσιάζουν βλάβες και συμβάλλει αποφασιστικά

στην αποκατάσταση των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Η ακεμαννάνη έχει μικροβιοκτόνο, βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο δράση

και μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο του παράσιτου κάντιντα,

αποκαθιστώντας τη λειτουργία της χλωρίδας του εντέρου.

 

...Όλη αυτή η διαδικασία βοηθά στη ρύθμιση της δομής των τοιχωμάτων και της γαστρεντερική λειτουργίας και κλείνει τον φαύλο κύκλο της φθοράς του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ακεμαννάνη ενεργεί απευθείας στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, ενεργοποιώντας τα μακροφάγα κύτταρα, τα μονοκύτταρα, τα αντισώματα και τα κύτταρα Τ.

 

Για τον έλεγχο και την πρόληψη της αναπόφευκτης προοδευτικής καταστροφής του ανοσοποιητικού συστήματος, η θεραπεία πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και να περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα υγείας, διατροφής και τρόπου ζωής...."

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά η Κάμπελ λέει ότι καλό είναι τον πρώτο καιρό να μην τη χρησιμοποιούμε. Αλλά δεν θυμάμαι γιατί εννοείται..... (Και τόσα που θυμάμαι θαύμα είναι....).

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι στη λίστα με τα Foods to avoid.

Αφού ξεπεράσουμε τα πεπτικά προβλήματα τότε μπορούμε να την εισάγουμε σιγά-σιγά, αλλά είναι γενικά βαριά για το έντερο.

Εξωτερικά είναι ΟΚ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Είναι βαριά για το έντερο για όσους κάνουν την gaps

εννοείς;

 

Γιατί η ποσότητα που πρέπει να πίνουμε

είναι 1 - 3 κουταλιές της σούπας την ημέρα.

 

Δεν έχω παρατηρήσει κάποια παρενέργεια

στο έντερό μου,

ούτε στης μεγάλης μου κόρης.

Link to comment
Share on other sites

Είναι βαριά για το έντερο για όσους κάνουν την gaps

εννοείς;

 

Γιατί η ποσότητα που πρέπει να πίνουμε

είναι 1 - 3 κουταλιές της σούπας την ημέρα.

 

Δεν έχω παρατηρήσει κάποια παρενέργεια

στο έντερό μου,

ούτε στης μεγάλης μου κόρης.

Gia οσους κανουν γκαπς και είναι στην αρχή της θεραπείας τους. Προς το τελος που ερχεται η ιαση μπορεί καποιος να το δοκιμάσει.

 

Μην κοιτάς τον εαυτό σου. Είσαι μία 35χρονη χωρίς ούτε ένα σφράγισμα!!!! Αν ζουσε ο dr Price θα σε είχε βάλει φωτο στο βιβλίο του! :lol: Δεν ξέρω τι κάνεις με την διατροφή σου, αλλά συνέχισε το και προσπάθησε να το επιβάλλεις και στις κόρες σου ;)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.blueherbs.co.uk/bio-kult-3-pack-360-caps.html#first

 

συγγνώμη για την παρέμβαση να ρωτήσω κάτι για αυτές τις κάψουλες, εγώ θέλω να τις πάρω για την αντιβίωση που δυστυχώς θα αναγκαστώ να ξαναπάρω, εσείς γενικά τις παίρνετε σε μόνιμη βάση ?

δηλαδή βοηθάνε γενικότερα το έντερο και την πέψη ?

 

 

Πειράζει να τις πέρνεις με το krill oil ? (το νιώθω πως είναι χαζή η ερώτηση αλλά δεν μπορώ να με συγκρατήσω !!!)

Link to comment
Share on other sites

http://www.blueherbs.co.uk/bio-kult-3-pack-360-caps.html#first

 

συγγνώμη για την παρέμβαση να ρωτήσω κάτι για αυτές τις κάψουλες, εγώ θέλω να τις πάρω για την αντιβίωση που δυστυχώς θα αναγκαστώ να ξαναπάρω, εσείς γενικά τις παίρνετε σε μόνιμη βάση ?

δηλαδή βοηθάνε γενικότερα το έντερο και την πέψη ?

 

 

Πειράζει να τις πέρνεις με το krill oil ? (το νιώθω πως είναι χαζή η ερώτηση αλλά δεν μπορώ να με συγκρατήσω !!!)

 

Nαι τις παίρνουμε σε καθημερινή βάση σαν συμπλήρωμα αλλα αν παίρνεις αντιβίωση θα χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα. Βοηθάει γενικά όπως λες στο έντερο αλλά σε συνδιασμό με σωστή διατροφή γιατί αν η διατροφή περέχει πάρα πολλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη δωρο αδωρο που λενε και είναι και ακριβούτσικες ;)

 

Κι εγώ παίρνω krill και η μικ΄ρη μου και παίρνουμε και biokult.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...