Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Καλημέρα σας! Επιστροφή στο forum μετά απο αποχή εβδομάδων λόγω φόρτου εργασίας και επαγγελματικών ταξιδιών.

Έχω ξεμείνει απο BioKult και λέω να αγοράσω την δεκάδα απο το blueherb

https://www.blueherbs.co.uk/shop-by-brand/protexin/bio-kult-10-pack-1200-caps.html

Υπάρχει κανένας extra εκπτωτικός κωδικός;

Κατά τα άλλα Gaps Into και Natasha Campell .....υποκλίνομαι και συνεχίζω :D

Θα μελετήσω τις σελίδες που έχασα για να ενημερώθω για τις εξελίξεις στο αγαπημένο μου φόρουμ!

Καλές γιορτές σε όλους!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αλεξ θέλω να σου πω τόσα πολλά και κάθε φορά δεν προλαβαίνω με τα παιδιά!

Κατ αρχάς μην συγκρίνεις εξωτερικές συνθήκες γιατί δεν θα βγαλεις άκρη. Ο καθε οργανισμός είναι μοναδικός.

Διαβαζα για όλα τα φάρμακα που δίνεις και μου κόπηκε η ανάσα! Το καταλαβαίνω ότι το παιδί είναι άρρωστο σοβαρά και είδικά σαν γιατρός θα καταφύγεις στο φάρμακο. Ετσι όμως δεν θα βγεις ποτέ από τον φαύλο κύκλο ασθενεια-φαρμακα-χειρότερα την επομενη φορά κοκ. Πρεπει να τον σπάσεις. Και αυτό θα το καταφέρεις με έναν μη κλασικό γιατρό, εμπιστοσύνης. Σκεψου πολύ σοβαρά να αλλάξεις παιδιάτρο. Κι εγώ ήμουν πολύ ευχαριστημένη με την κλασική μου παιδιατρο, αλλά έβλεπα ότι πρακτικά δεν γινόταν. Αυτή θα μου συστησει το φάρμακό γιατί αυτό ξέρει. Ενώ τώρα ξέρω ότι για να μου δώσει η Μ. κορτιζονούχα αλοιφή είναι πραγματικά αναγκη. Το να έχεις και εναλλακτικό και συμβατικό γιατρό δεν δουλεύει σε γονείς απειρους με την ομοιοπαθητική, δυστυχώς.

Υπόψιν ότι τα ακροαστικά καταπολεμούνται και με ομοιοπαθητικά φάρμακα. Εχω περάσει προσωπικά. Και η μουσταρδα που σου είπε η Ροζυ πολύ καλή! Και εντριβές με λάδι με λεβάντα μέσα και μπάνια με υδρατμούς (βαλε τον βραστηρα στο μπάνιο με ανοιχτό καπάκι για να κρατάς τους υδρατμούς) και για το βήχα πολύ αποτελεσματικό το Βροχοσαν της Vogel. Αλλά τα ακροαστικά θέλουν ομοιοπαθητικό γιατρό έμπειρο και με κότσια να αντιμετωπίσει τους φόβους σας. Περαστικά στο κοριτσάκι σου!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ελα βρε Αναστασιε και λεγαμε πού χάθηκες! Καλως όρισες και πάλι.

Σε τι στάδιο είσαι τώρα? Καταλαβαίνω ότι πας πολύ καλά..

Καλώς σας βρήκα!!

ΘΑ γράψω αναλυτικό update αργότερα σήμερα που θα έχω περισσότερο χρόνο.

Δόξα την Campell ήτανε μεγάλη η συνεισφορά της Gaps!

Καλώς σας βρήκα!!

ΘΑ γράψω αναλυτικό update αργότερα σήμερα που θα έχω περισσότερο χρόνο.

Δόξα την Campbell ήτανε μεγάλη η συνεισφορά της Gaps!

Περιμένουμε :D

Καλώς ήρθες :-D

+1 στο post της fairy's mom προς την Alex παραπάνω. Θύμισε το BREAKING THE VICIOUS CYCLE

Δεν είναι ανάγκη όμως να βιαζόμαστε να σπάσει ο φαύλος αυτός κύκλος ούτε να μας παίρνει από κάτω. Σπάνια γίνεται με την πρώτη προσπάθεια. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, ενημέρωση, εμπιστοσύνη κλπ

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Δεν είναι ανάγκη όμως να βιαζόμαστε να σπάσει ο φαύλος αυτός κύκλος ούτε να μας παίρνει από κάτω. Σπάνια γίνεται με την πρώτη προσπάθεια. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, ενημέρωση, εμπιστοσύνη κλπ

Ειπες αυτα ακριβως που ηθελα να πω, και καλυτερα απ' ο,τι θα τα ελεγα.;)

Νεραϊδομαμα, θεωρητικα συμφωνω απολυτα μαζι σου. Απολυτα, ομως! Και αυτον τον φαυλο κυκλο εχω αποφασισει να σπασω με την GAPS. Ομως, για να μπορεσει ενας οργανισμος να σπασει αυτον τον κυκλο, πρεπει να προετοιμαστει. Και το σωματακι της μικρης μου δεν ειναι ακομη ετοιμο να ανταπεξελθει απο μονο του στις δυσκολες καταστασεις. Δεν εχει κανει ιντρο, δεν εχει καν κανει full gaps. Εχει πιει μονο μερικα μπιμπερο με ζωμο και κρεατακι. Ε, και?

Ακομη και οταν εφυγα απο την παιδιατρο και ηξερα οτι παει χειροτερα, δεν ημουν σιγουρη αν θα εδινα τα φαρμακα. Σιγουρευτηκα οταν μου εκανε δυσπνοια. Γιατι την συνεχεια την ξερω, το εχω ξαναδει το εργο. Αυξανομενη δυσπνοια σε συνδυασμο με ταχυπνοια, "κλεισιμο" της αναπνευστικης οδου και ενα ληθαργικο μωρο που δεν τρωει και δεν ξυπναει ακομη και αν το ταρακουνας. Μετα, Παιδων και αρχιζει η φρικη: εξετασεις αιματος, και ξανα εξετασεις αιματος, υπερηβικες ληψεις ουρων, ενδοφλεβια κορτιζονη, hood με οξυγονο, "μασκες" που την κανουν αγριμι... :-(:-( Οσο περναει απο το χερι μου, αυτο δεν την αφηνω να το ξαναζησει. Τωρα με τη βοηθεια των φαρμακων, αυριο με τη βοηθεια της GAPS.

Πραγματικα πιστευω οτι την επομενη φορα (ισως οχι την αμεσως επομενη αλλα σιγουρα καποια απο τις επομενες φορες) θα ειναι ετοιμη. Γιατι θα εχει φυγει το υποβαθρο που κανει καθε ασημαντο ιο να εξουθενωνει τον οργανισμο της και να προκαλει τετοιες αντιδρασεις απο το αναπνευστικο. Μεχρι τοτε, ισως να χρειαζεται ακομη φαρμακα (αν και ελπιζω να λειτουργησει καλυτερα η ομοιοπαθητικη).

Οσον αφορα στην αλλαγη παιδιατρου, ακουγεται πολυ λογικος ο συλλογισμος σου. Θα το σκεφτω, ειναι πολυ πιθανο να εχεις δικιο. Ειναι σιγουρο οτι πρακτικα θα ηταν πολυ πιο ευκολα τα πραγματα αν ενας γιατρος συνδυαζε και τις δυο ιατρικες φιλοσοφιες. Θα το ακεφτω, με προβληματισες...:?

Να πω και το πρωτο καλο νεο που ελπιζω οτι δεν ειναι τυχαιο. Τωρα πινει μονο 50ml φορμουλα το βραδυ και το παλευουμε να την κοψουμε τελειως. Ολα τα αλλα ειναι gaps legal. Για πρωτη φορα, λοιπον, σημερα και παρα την ιωση, ολες της οι κενωσεις ηταν πιο σχηματισμενες και ΔΕΝ μυριζαν αυτη την απαισια ξυνιλα!!! Δεν το πιστευα οταν το συνειδητοποιησα! :-)

Κατι αλλο. Σημερα ηταν ετοιμος ο πρωτος μου ζωμος απο αρνι. Ηταν δυο μεγαλα κομματια με πολυ λιπος πανω τους, σαν στρωμα, που δεν εβγαλα. Το κακο ειναι οτι εγω δεν μπορω να τον πιω, με αηδιαζει το τοσο λιπος, και δυστυχως δυσκολευει και την μικρη. Εκτος απο το να τον βαλω σε σουπες, τι αλλο μπορω να κανω? Αν τον αφησω να παγωσει καλα και αφαιρεσω το πανω στρωμα? Ή θα ειναι κριμα?

Υπαρχει προβλημα αν σταματησει ο βρασμος του ζωμου και ξαναξεκινησει μετα απο μερικες ωρες? Για να μην μενει ανοιχτη η κουζινα το βραδυ, με φοβιζει αυτο. Βεβαια, και η δικη μου εκλεισε αυτοματα αλλα πρεπει να εκλεισε τα ξημερωματα γιατι ο ζωμος ζεματαγε ακομη.

Αναστασιε, χαιρομαι που επανηλθες. Εχω παρακολουθησει ποσο προσεκτικα και με ποση υπομονη και επιμονη ακολουθησες το πρωτοκολλο και ενδιαφερομαι πολυ να μαθω τα αποτελεσματα.

yleap2.png In10p2.png

Αυξανομενη δυσπνοια σε συνδυασμο με ταχυπνοια, "κλεισιμο" της αναπνευστικης οδου και ενα ληθαργικο μωρο που δεν τρωει και δεν ξυπναει ακομη και αν το ταρακουνας.

Αυτό το σκηνικό μέχρι εδώ το έχω ζήσει με την κόρη πέρσι το χειμώνα και ήτανε από τις πιο αγχωτικές καταστάσεις που βιώσα στην ζωή μου, έτρεμα ολόκληρη!

Μετρούσα κάθε λίγο και λιγάκι τις αναπνοές ανά λεπτό και φρίκαρα με τις τιμές...

Έπαιρνα τηλέφωνο τα μεσάνυχτα αγαπητούς φίλους γιατρούς καθώς και την παιδίατρό μας.

Οι γονείς μου φρικάρανε και με απειλήσανε να μου πάρουνε το παιδί και να το πάνε στο νοσοκομείο asap!

Γνώριζα όμως τι θα γινότανε στο νοσοκομείο, όλα αυτά που περιέγραψες αν και δεν τα βιώσαμε εμείς προσωπικά, και αγχωνόμουνα όλο και πιο πολύ.

Πού θέλω να καταλήξω; Ότι αν δεν είχα τη στήριξη που είχα από την παιδίατρό μας σίγουρα θα έπαιρνα το παιδί στις πρώτες βοήθειες.

Ο γιατρός και η στήριξη που θα σου παρέχει είναι πολύ σημαντική για τη ψυχολογία σου.

Δεν είναι εύκολο να βλέπεις το παιδί σου να λιώνει και να μην μπορείς να το βοηθήσεις άμεσα όσο καλό και αν ακούγεται αυτό θεωρητικά (και βεβαιώθηκα ακόμη μια φορά γι' αυτό ακούγοντας για μια ακόμη φορά την Campbell σήμερα το απόγευμα και δίνοντας έμφαση στο αναπνευστικό - μέχρι να το μάθω απ' έξω! :lol:).

Αβοήθητη φυσικά δεν την αφήσαμε, συχνές κομπρέσες μουστάρδας και μπάνια με υδρατμούς και ομοιοπαθητικά και ανθρωποσοφικά σκευάσματα.

Αλλά όλα αυτά θέλουνε το χρόνο τους, περάσανε 2 βδομάδες μέχρι να αντιδράσει το παιδί και έστω να χαμογελάσει, και μήνας μέχρι να συνέλθει πλήρως, και ακόμη πιο πολύς χρόνος μέχρι να συνέλθει και ψυχολογικά (της δημιουργήθηκε προσκόλληση).

(και σε παρένθεση να πω ότι προσωπικά αμφιβάλλω αν τα σκευάσματα ήτανε αποτελεσματικά at all, πιστεύω ότι μόνος του οργανισμός αντέδρασε και σύμφωνα κιόλας με την παιδίατρό μας οι κομπρέσες ήτανε που κάνανε τη διαφορά, χωρίς αυτές δεν θα διαλυόντουσαν τα ακροαστικά λέει!).

Στα λέω αυτά όχι φυσικά για να σου δείξω πόσο "γενναία" είμαι, κάθε άλλο μάλιστα γιατί έφθασα στο σημείο να ζητάω από την παιδίατρο αντιβίωση!

Αλλά για σου τονίσω ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να ξεπεράσει κάτι τέτοιο ένας οργανισμός από μόνος του, και μεγάλα αποθέματα υπομονής.

Εν τέλει νιώθω περήφανη για τη μικρή μου που τα κατάφερε μόνη της, πιστεύω ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι ευκολότερος και αν δεν χρειαστεί καμία βοήθεια (ακόμη και με ομοιοπαθητικά) ίσως να σταματήσουμε και την GAPS μια και δεν έχει άλλα συμπτώματα GAPS.

ΥΓ. Και να συμπληρώσω το ότι η περίπτωση της κόρης μου ήτανε πολύ δύσκολη δεν είναι μόνο της φαντασίας μου (αν και κατά περιόδους είχα τις αμφιβολίες μου γιατί εμείς οι μαμάδες έχουμε μια τάση να μεγιστοποιούμε τα προβλήματα των παιδιών μας), το είπε και πρόσφατα η παιδίατρος σε κάποιους κοινούς μας φίλους, χαρακτήρισε την περίπτωση της μικρής πολύ σοβαρή! Κι όμως δεν μου έδειξε εμένα ποτέ λόγο ανησυχίας, ερχότανε μεν συχνά στο σπίτι να τη δει αλλά ήτανε πάντα ήρεμη και θετική, προφανώς για να μην με αγχώσει παραπάνω.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αν τον αφησω να παγωσει καλα και αφαιρεσω το πανω στρωμα? Ή θα ειναι κριμα?

Ναι αυτό να κάνεις, να βάζεις λίγη ποσότητα λίπους στο ζωμό προσπαθώντας να την αυξάνεις έστω και λιγάκι κάθε φορά.

Η Campbell λέει ότι τα GAPS άτομα χρειάζονται χρόνο για να πέψουνε σωστά το λίπος (γι' αυτό και νιώθουνε μια απέχθεια συχνά προς αυτό) και γι' αυτό θα πρέπει να το εισάγουμε πολύ σταδιακά.

Εγώ αφήνω το μάτι ανοικτό όλο το βράδυ αλλά ευτυχώς δεν κλείνει στη δικιά μου κουζίνα.

Οι κατσαρόλες που έχω είναι από χυτοσίδερο οπότε ακόμη και αν σβήσω το μάτι για μερικές ώρες ο ζωμός θα παραμείνει πολύ ζεστός.

Στις stainless steel όντως κρυώνει γρήγορα.

Είμαι πλεον 8 μήνες intro.

Θα τα γράψω όσο πιο αναλυτικά μπορώ για να πάρετε καμία ιδέα ή να συγκρίνετε με την δικιά σας εμπειρία. Ρωτήστε ότι θέλετε μπορεί να έχω κάποια εμπειρία και να μου διέφυγε να την γράψω.

Στάδιο βρίσκομαι μεταξύ 4 και 6.

Αυτό που κατάλαβα τους τελευταίους 2-3 μήνες είναι ότι πρέπει μετά τους αρχικούς μήνες, και αφού έρθει σε μία ισορροπία το σώμα σου και μπορείς να αξιολογήσεις πότε αισθάνεσαι υγιής και πότε σε ενοχλεί κάτι, να αντιμετωπίζεις τα στάδια ως γενική κατεύθυνση αλλά να τα τροποποιείς με βάση πως αντιδράς σε κάθε τρόφιμο.

Τρώω πλέον όλα τα τρόφιμα του στ4, (εκτός κεφίρ, περισσοτερα για τα γαλακτοκομικα παρακάτω), τα περισσότερα του στ5 και κάποια του στ6.

Ωμα λαχανικά προς το παρόν μόνο αγγούρι, βραστά σχεδόν όλα ακόμα και μικρες ποσότητες χόρτων. Χυμοί απο ωμα λαχανικά δεν έχω καλά αποτελέσματα προς το παρόν αν και βελτιώθηκε ο τρόπος που τα χωνεύω.

Κρέατα τα πάντα σε όλες τις μόρφες και μαγειρέματα. Και τηγανιτά σε καλό λίπος.Συκώτι και ζωτικά όργανα σε κάθε ευκαιρία.

Αυγά σε κάθε μορφή.

Φρούτα βραστό μήλο και αχλάδι no problem. Ωμά: κανένα προβλημα με σχεδόν σάπιες μπανάνες και πολύ ώριμους λωτούς και λίγο ρόδι. Άλλα φρούτα δεν δοκίμασα αλλά τα αποξηραμένα με ενοχλούν άμεσα όπως και τα ξηρά καρπά. Δοκίμασα πριν 2 βδομάδες ψητό σκετο κυδώνι στον φούρνο, (καταπληκτικο σαν γεύση) αλλά κυριολεκτικά με διέλυσε, κόντεψα να εκραγώ απο το πρήξιμο. Οπότε φρούτα θέλει πολύ προσοχή και δοκιμή ένα ενα.

Αλεύρι καρύδας, σε μικρες και όχι καθημερινές ποσότητες, τα καταφέρνω άλλα δεν θα το χαρακτήριζα επιτρεπτό. Προσοχή αν τρώτε ποσότητες.

Ξινολάχανο. Τελεί υπο διερεύνηση. Ενώ το υγρό μπορώ να το πιω με τις κανάτες το ίδιο το λάχανο με ενοχλεί. Ίσως να αφείλεται στον σύντομο χρόνο ζύμωσης (max 1 μηνα) ίσως στο δοχείο (fido) ίσως στην πρώτη ύλη. Έχω ένα ειδικό γερμανικό δοχείο ξινολάχανου που ζυμώνει απο τον Αύγουστο. Θα είναι καθοριστική η δοκιμή. Θα τον ανοίξω τα Χριστούγενα.

Άλλα λαχανικά fermented δεν τρώω γιατί δεν φτιάχνω οπότε δεν ξέρω.

Γαλακτοκομικά, όλα τα βούτυρα, cheddar, παρμεζάνα, gouda κανένα προβλημα. Άσπρα τυριά πρόβλημα. Γιαούρτι 24h, προσέχω τις ποσότητες, τρώω κάθε μέρα αλλά όχι πάνω απο 200-300γρ από εκεί και μετά.... αέρια.

Kefir μεγάλη προσοχή στην ποσοτητα προσπαθώ να μην τρώω κάθε μέρα. Αν αισθανθώ ότι με επιβαρύνει μπορεί να το κόψω 1 βδομάδα. Παίζει μεγάλο ρόλο αν το τρώω σε μεγάλη αποσταση από άλλα τρόφιμα. Με άδειο στομάχι χωνεύεται παρα πολύ καλύτερα. Πριν μερικούς μήνες πίστευα ότι μπορώ να πιω λίτρα άλλα ή εκανα λάθος ή κάτι άλλαξε.

Μέλι ναι, (όχι άθερμο) άλλα max 1-2 κτσ / μερα.

Αλεύρι σε καμία μορφή ούτε αμυγδαλου. Τα μουλιασμένα και ξεφυτρωμένα αμύγδαλα με ενοχλούν.

Προβιοτικά: 3-6 καψουλες την μέρα (ανάλογα τις προμήθειες), 1/2 με 1 ποτήρι τζίρο και/η ξινολαχανο χυμό 3 φορές την μέρα. Blue Ice Fermented 5ml / μερα . Παντζαρόζουμο 2 σφηνάκια.

Ζωμοί: Σχεδόν αποκλειστικά από κόκαλα 24h/48h ή ολόκληρη κότα 12h με τα πόδια. Ένα μεγαλο πιάτο 300-400γρ 2 φορές την μέρα.

Συμπεράσματα:

Όπως βλέπετε είναι λίγο ανακατεμένα τα πράγματα. Το επόμενο στάδιο είναι να πειραματιστώ με τους χυμούς λαχανικών. Αν δεν μπορέσω να τους εισαγάγω πλήρως δεν προχωρώ παρακάτω. Θα πειραματιστώ και με διακοπή γαλακτοκομικών για να μπουν οι χυμοί.

Κλινική εικόνα: Το πεπτικό συνεχίζει να βελτιώνεται. Γενικότερα όμως δεν μπορώ να πω ότι είδα κατι συγκλονιστικό απο τον Σεπτέμβριο και μετά, αλλά και τι άλλο να δώ όταν έχω την καλύτερη ενέργεια, δέρμα, αντοχή, διάθεση, που είχα ποτέ. Ένα λεπτό σημείο ειναι ότι κάθε τι που σου τυνχάνει καταλάβαίνεις ότι ο οργανισμός το αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά, πιο εύκολα, πιο γρήγορα.Die off καθόλου απο το καλοκαιρι και μετά.

Κομβικά σημεία της επιτυχίας για μένα είνα οι ζωμοί (μεγάλες ποσότητες και απο κόκκαλα 24h), αποχή απο φρούτα και υδατάνθρακες (δεν έφαγα για 3-4 μήνες), και ότι δεν είχα διαλείματα στην εφαρμογή. Έτυχαν και μέρες που εμεινα νηστικός 16-18 ώρες επειδή δεν υπήρχαν κατάλληλα τρόφιμα (και φυσικά δεν έπαθα τπτ ούτε καν έπεσε η ενέργεια).Στους 8 μήνες πρέπει να έφαγα 1/2 κιλό παγώτο 2 σοκολάτες και 2 γλυκά. Αυτές ήταν οι μόνες χοντρές αποκλίσεις.

Επίσης χρειάζεται πολύ λίπος γιατί αλλιώς δεν βγαίνουν οι θερμιδες. Κάπου στον Οκτώμβριο άρχισα να αφαιρώ το λίπος απο τους ζωμούς γιατί με χόρταιναν/με κούρασαν και μέσα σε 10 μέρες παρουσιαστηκαν υποθερμίες. Δεν καταλαβαίνεις πείνα αλλά τελικά λείπουν οι θερμίδες. Μόλις το προσέθεσα ξανά κανονικά όλα. Βέβαια γυμναζομαι καθημερινά και γενικά έχω πολύ τρέξιμο οπότε για κάποιον με πιο ελαφρια καθημερινότητα να χρειάζονται λιγότερες ποσότητες.

ΥΓ. Και να συμπληρώσω το ότι η περίπτωση της κόρης μου ήτανε πολύ δύσκολη δεν είναι μόνο της φαντασίας μου (αν και κατά περιόδους είχα τις αμφιβολίες μου γιατί εμείς οι μαμάδες έχουμε μια τάση να μεγιστοποιούμε τα προβλήματα των παιδιών μας), το είπε και πρόσφατα η παιδίατρος σε κάποιους κοινούς μας φίλους, χαρακτήρισε την περίπτωση της μικρής πολύ σοβαρή! Κι όμως δεν μου έδειξε εμένα ποτέ λόγο ανησυχίας, ερχότανε μεν συχνά στο σπίτι να τη δει αλλά ήτανε πάντα ήρεμη και θετική, προφανώς για να μην με αγχώσει παραπάνω.

πω πω εχω φρικαρει απο τις ιστοριες σας Rosie και alex! εμενα μια φορα απο γαστρεντεριτιδα δεν αντιδρουσε ο μικρος και πηγε για εξετασεις αιματος την αλλη μερα (χωρις να συμφωνει η παιδιατρος). Δε νομιζω να τα αντεχα ολα αυτα!

Θα ελεγα οτι τα εισπνεομενα και οι κορτιζονες που δινουν οι συμβατικοι με το πρωτο βηχαλακι τελικα χειροτερευουν την κατασταση - αλλα στην περιπτωση σου δεν ισχυει Ροζυ.

Παντως τα περισσοτερα παιδια περνανε δυσκολα την πρωτη χρονια με τις ιωσεις και την επομενη ειναι μεγαλυτερα, εχουν αποκτησει και αντισωματα και ειναι πολυ πιο ηπια τα πραγματα. Εμεις περασαμε πολλες ιωσεις απο 1.5-2 χρονων και απο τοτε ο,τι εχουν κολλησει το εχουν περασει πολυ ηπια (σε αυτο μπορει να βοηθησαν βεβαια η γκαπς, η ομοιοπαθητικη και αποφυγη οποιοδηποτε φαρμακου). Οποτε υπομονη, μονο φετος θα ειναι δυσκολα Αλεξ.

Διαφημίσεις

Αναστάσιε έχεις αφαιρέσει τα μαύρα σφραγίσματα;

Φαίνεται ότι κάπου έχεις κολλήσει στην GAPS και το πιο πιθανό να φταίνε αυτά που δεν σε αφήνουνε να πας παραπέρα.

Χθες που άκουγα τη διάλεξη της Campbell και πάλι τονίζει ότι όχι μόνο πρέπει να αφαιρούμε τυχών αμαλγάματα από το στόμα μας αλλά και όλα τα μέταλλα προκειμένου να θεραπευτούμε.

Καλημερα κοριτσια και αγορια;)

Σας παρακολουθω οσο προλαβαινω,ο μικρος παει καλα συνεργαζεται και τρωει ολα τα λιγκαλ φαγητα,δεν εχω καθολου προβλημα οταν του λεω πως δεν μπορουμε να φαμε κατι,ζωμους δεν πινει σκετους δυστυχως δεν θελει καν να δοκιμασει οποτε μαγειρευω το φαγητο του μεσα σε αυτους...

Σε λιγες μερες θα ξεκινησω στην μικρη στερεες με γκαπς...

Ειχα αυτοτο διαστημα ενδειξεις πως κ εκεινη θα χει θεμα με το εντερο(Ροζυ εσυ μου το χες πει βεβαια)καποια δερματικα μικροθεματακια στη μια πλευρα το προσωπου και μια ανησυχια και στην περιοχη της πανας μικρα σπιθουρακια και κοκκινιλα...Οι αλλοι με λεγαν υπερβολικη,εγω ομως δικαιως ανυσηχουσα.Το λαθος μου ειναι πως ετρωγα πολυ ταχινι το οποιο με κραταγε πολυ και τελευταια ειχα αρχισει και μπανανες πολλες ,εκανα εχθες ενα πατσ στο χερακι της με ταχινι και εδειξε ερεθισμο δυστυχως...Οχι πως δεν ηξερα αλλα απογοητευτηκα παλι,εχω απο την εγκυμοσυνη που προσεχα πολυ επισης ολο αυτο το διαστημα των 6 μηνωνπου ειναι η κορουλα μου προσεχω ...

Ειμαι πολυ εγκλωβισμενη ομως γιατι δεν τρωω και αυγα και τυρια καθολου λογω του μεγαλου με αποτελεσμα να πειναω συνεχεια μεσα στην ημερα,τωρα ειπα θα κοψω και αμυγδαλα ταχινι και μπανανες και θα περιορισω το μελι πολυ.Νιωθω ομως εδω και λιγες μερες αδυναμια,πειναω πραγματικα συνεχεια.

Τι λετε να κανω βρε παιδια,να τρωω πιο πολλα λαχανικα και κρεας?Και πιο πολλους ζωμους?

Απο οτι καταλαβα και διαβασα πρεπει να περιοριστουν και τα φρουτα σχετικα.Εσεις οταν θελετε γλυκο τι κανετε?Λιγο μελι?

Ειμαι πολυ απογοητευμενη αληθεια,ισως γιατι 3 χρονια κουραστηκα παρα πολυ,θηλαζω δυο παιδια,εχω τον μεγαλο με αλλεργια τυπου 1 ,εχω κ την μικρη που θα το παλεψουμε οσο μπορουμε απλα πεφτω ψυχολογικα γιατι και η κουραση δεν μου αφηνει περιθωρια καθολου,πρεπει να τρωω πολυ και καλα αλλιως δεν εχω δυναμεις να ανταπεξελθω.Δεν ξερω εαν βγαζετε νοημα με τις σκορπιες σκεψεις απλα σας τα γραφω γιατι εσεις μπορειτε να με καταλαβετε...

Οσο για τα παιδια και τη διαφορετικοτητα τους βλεπω κ γω διαφορα στο ενα παιδι με το αλλο ,η μικρη αν και σιγουρα προβληματικη με το εντερο,πιστευω ειναι σε πιο ελαφρια κατασταση,(εμβολια δεν εκανε ακομη ουτε και θα κανει,βεβαια ουτε κ ο γιος μου εκανε ποτε)εχει καλυτερη αναπτυξη ζυγιζει 6 μηνων 11 κιλα σχεδον και εχω μια ελπιδα γενικοτερα εφοσον προσεξα πολυ περισσοτερο...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

@Ελίνα. Ναι, περισσότερους ζωμούς.

Γλυκόριζα. Μπορεί να καλύψει τάσεις προς γλυκά. Δεν ξέρω αλλά λογικά είναι legal όπως και το μέλι (ως κάτι επίσης φυσικό). Προτείνω τα κομματάκια για ρόφημα.

Εγώ την έμαθα - άσχετο - από τον dadamo.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Απο οτι καταλαβα και διαβασα πρεπει να περιοριστουν και τα φρουτα σχετικα.Εσεις οταν θελετε γλυκο τι κανετε?Λιγο μελι?

Sour cream ή γιαούρτι με μέλι.

Εννοείται ότι στη θέση σου θα αποθήλαζα τον μεγάλο, αλλά αυτό είναι προσωπική σου επιλογή.

Αλλά χωρίς γαλακτοκομικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς ουσιαστικά είσαι σε Ίντρο και δεν ξέρω πόσο θα αντέξεις θηλάζοντας δυό παιδιά.

Εγώ μια θηλάζω (γαϊδάρα όμως! :lol:) και πεινάω συνεχώς τώρα που κρύωσε ο καιρός...

Θα τα πούμε από το τηλέφωνο, θα σου στείλω πμ, δεν με αφήνει η μικρή να γράψω και πολλά τώρα.

Ναι, η γλυκόριζα είναι legal, βάλε την σε ζεστό ρόφημα με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου και, αν μπορείς να το ανεκτείς, λίγο κακάο.

Γλυκόριζα. Μπορεί να καλύψει τάσεις προς γλυκά. Δεν ξέρω αλλά λογικά είναι legal όπως και το μέλι (ως κάτι επίσης φυσικό). Προτείνω τα κομματάκια για ρόφημα.

Από πού την αγοράζουμε τη γλυκόριζα;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Ροζυ εχουμε θεμα ο μεγαλος δεν θελει με τιποτα να αποθηλασει ειδικα αυτες τις μερες θηλαζει ακομη περισσοτερο γιατι βγαζει 4 τραπεζιτες μαζι...Τι να πω δεν ξερω τι να κανω...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

σε ευχαριστω να το δοκιμασω κ αυτο...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Αναστάσιε έχεις αφαιρέσει τα μαύρα σφραγίσματα;

Φαίνεται ότι κάπου έχεις κολλήσει στην GAPS και το πιο πιθανό να φταίνε αυτά που δεν σε αφήνουνε να πας παραπέρα.

Χθες που άκουγα τη διάλεξη της Campbell και πάλι τονίζει ότι όχι μόνο πρέπει να αφαιρούμε τυχών αμαλγάματα από το στόμα μας αλλά και όλα τα μέταλλα προκειμένου να θεραπευτούμε.

Οχι δεν τα αφαίρεσα. Είναι το επόμενο βήμα. Αισθάνομαι ότι ο οργανισμός είναι πλέον ισχυρός για να κάνει αποτοξίνωση. θέλω να τα ξεφορτωθώ με την μία όλα μαζί. Δεν θέλω να πάω ένα ένα μήνα μήνα (με 5 που έχω θα μου πάρει 5-6 μήνες + τα προσωρινά). Θα προτιμούσα αμέσως μετά τις γιορτές να έχω τελειώσει με το ζήτημα.

Rosie η δικιά σου απο ότι είπες μπορεί μόνο ένα ένα.

Άν έχει κανείς καμία πρόταση για οργανωμένο οδοντιατρείο, οπουδήποτε στην Ελλάδα, για να κάνει αυτή την εργασία ας μου στείλει ένα PM.

((Ελίνα))

Νομίζω το να αυξήσεις το λίπος και τους ζωμούς είναι το καλύτερο και για την ανάγκη για γλυκό. Εμένα με βοηθάει και το τσάι από το τζίντερ με λίγο μέλι.

Σήμερα το πρωί (5.30πμ) πριν πάω στο σχολείο έφαγα την χοιρινή τηγανιά που περίσεψε από χτες το βράδυ. Πότε θα μου φορέσουν το λευκό κρουαζέ πουκαμισάκι λέτε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

απο καταστήματα με βιολογικά και όχι μόνο.

Οχι δεν τα αφαίρεσα. Είναι το επόμενο βήμα. Αισθάνομαι ότι ο οργανισμός είναι πλέον ισχυρός για να κάνει αποτοξίνωση. θέλω να τα ξεφορτωθώ με την μία όλα μαζί. Δεν θέλω να πάω ένα ένα μήνα μήνα (με 5 που έχω θα μου πάρει 5-6 μήνες + τα προσωρινά). Θα προτιμούσα αμέσως μετά τις γιορτές να έχω τελειώσει με το ζήτημα.

Rosie η δικιά σου απο ότι είπες μπορεί μόνο ένα ένα.

Άν έχει κανείς καμία πρόταση για οργανωμένο οδοντιατρείο, οπουδήποτε στην Ελλάδα, για να κάνει αυτή την εργασία ας μου στείλει ένα PM.

Ίσως να μπορείς να το κάνεις σε 2 επισκέψεις, αν το επιτρέπει το πρωτόκολλο. Μια να τα βγάλεις και μια να αφαιρέσεις τα προσωρινά. Η Rosie θηλάζει, δηλαδή έχει λόγους να θέλει να μην έχει peaks στον υδράργυρο. Λογικά μπορείς να πάρεις τηλέφωνο την οδοντίατρο, να της εξηγήσεις την περίπτωση (πως δεν είσαι Αθήνα) και να σου πει (θα χαρώ να σε δω και απο κοντά ;) )

Λογικά η Rosie θα απαντήσει.

Σήμερα το πρωί (5.30πμ) πριν πάω στο σχολείο έφαγα την χοιρινή τηγανιά που περίσσεψε από χτες το βράδυ. Πότε θα μου φορέσουν το λευκό κρουαζέ πουκαμισάκι λέτε;

:lol::lol::lol: (έχω και εγώ κάνει κάτι αντίστοιχο: συκώτι! )

α! πήρα απο merc@la πρώτη φορά ώστε να προλάβω το free shipping. Μας έπεσαν λίγο πολλά. Αν θέλει κανείς κάτι από

• Coconut oil
  • Coconut Flour
  • L-Arginine capsules
  • Himalayan Crystal Cooking Salt

ας μου πεί :!:

πᾶν μέτρον ἄριστον

Φίλε με βάζεις σε πειρασμό για το αλάτι και το αλεύρι καρύδας, αλλά είμαστε πάαααααρα πολύ μακριά γμτ και δεν έχω εύκολα διαθέσιμο αυτοκίνητο.

Επίσης πιστεύετε ότι αν αυξήσω το λίπος που καταναλώνω μπορεί να σταματήσω να κρυώνω κάποτε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ρόζι, τις γεμιστές πιπεριές στο τουρσί τις γέμισες με λάχανο ή κάτι άλλο; (Χαζή ερώτηση;;;)

:lol:

Sorry couldn't help myself! :lol:

Ναι, με λάχανο και καρότο, δεν είδες τη φωτογραφία που έβαλα;

Σήμερα το πρωί (5.30πμ) πριν πάω στο σχολείο έφαγα την χοιρινή τηγανιά που περίσεψε από χτες το βράδυ. Πότε θα μου φορέσουν το λευκό κρουαζέ πουκαμισάκι λέτε;

Το να φας μια ζεστή σουπίτσα στις 5.30 το πρωί το κατανοώ, αλλά τηγανιά... :lol:

Συνήθως την βρίσκεις σε μαγαζιά με βότανα ή ομοιοπαθητικά φαρμακεία.

Εγώ την παίρνω (σε σκόνη ή ρίζα) είτε από Μανδραγόρα είτε από Προβατά.

Έδωσα τα στοιχεία της οδοντίατρου στον Αναστάσιο αν θέλει να τη ρωτήσει, το έχω κι εγώ απορία γιατί στην Αμερική τα βγάζουνε συνήθως all-at-once!

Εγώ αφαίρεσα πέντε σε διάστημα 10 μηνών και δεν παρατήρησα ποτέ κάποια αρνητική επίδραση είτε σε μένα είτε στο παιδί.

Πάντα φυσικά με χλωρέλλα και όλα τα υπόλοιπα που δίνει ένας ολιστικός γιατρός μετά την αφαίρεση μαύρου σφραγίσματος.

Εγώ αφαίρεσα πέντε σε διάστημα 10 μηνών και δεν παρατήρησα ποτέ κάποια αρνητική επίδραση είτε σε μένα είτε στο παιδί.

Πάντα φυσικά με χλωρέλλα και όλα τα υπόλοιπα που δίνει ένας ολιστικός γιατρός μετά την αφαίρεση μαύρου σφραγίσματος.

Χλωρέλλα όπως και σπιρουλίνα, προ Gaps εποχής, δεν μπορούσα να καταναλώσω το πεπτικό αντιδρούσε άσχημα.

Θα σας ενημερώσω σχετικά με το all at once.

Φίλε με βάζεις σε πειρασμό για το αλάτι και το αλεύρι καρύδας, αλλά είμαστε πάαααααρα πολύ μακριά γμτ και δεν έχω εύκολα διαθέσιμο αυτοκίνητο.

Επίσης πιστεύετε ότι αν αυξήσω το λίπος που καταναλώνω μπορεί να σταματήσω να κρυώνω κάποτε;

Αν κρυώνεις γενικά κάνε έλεγχο την θερμοκρασία σου. Μέτρα με θερμομετρο: το πρωί μόλις ξυπνάς, μεσημέρι και βράδυ. Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα που κρυώνεις μέτρα και τότε.

Κάνε το για μία βδομάδα και σημείωνε την θερμοκρασία σου. Αν είσαι κάτω απο 36,4 πολλές φορές τότε υπάρχει πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους.

Ο πιο απλός είναι να μην φτάνουν οι θερμίδες ή να μην παίρνεις αρκετό λίπος.

Σε κάθε περίπτωση αύξησε το ζωικό λίπος είτε στους ζωμούς, είτε με σκέτο βούτυρο. Δες τί γίνεται μετά απο μία βδομάδα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...