Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω για αλευρι ή βουτυρο? (ξερω οτι τα εχετε ξαναπει...:oops: ) Καμμια ακρη για αμυγδαλα?

Το αλευρι γινεται ευκολα: απλως τα αλεθεις (αφου τα εχεις περασει απο τη διαδικασια μουλιασματος). Υποθετω οσο καλυτερο ειναι το μπλεντερ τοσο πιο λεπτο γινεται το αλευρι. Αλλα ακομα και με το μουλτι γινεται καλο. Το βουτυρο απο οτι εχω καταλαβει ειναι δυσκολο να γινει, θελει πολυ δυνατο μηχανημα. Και το βουτυρο με χτυπημα γινεται.(Αλλα καποια κοπελα ειχε δοκιμασει και της ειχε καει το μπλεντερ αν θυμαμαι καλα). Εγω δεν εχω καλο μπλεντερ οποτε παιρνω το αμυγδαλοβουτυρο της ραπουνζελ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειπα στην πεθερα μου να βαλει και αλλα κοτοπουλα γιατι θα χρειαζομαι ποσοτητα πλεον. Να μην ξεχαστει ποτε και τους δωσει αντιβιωση ("δεν βαζω, παιδι μου, τετοια πραγματα εγω") και να μην τους δινει τον χειμωνα καλαμποκι. Στο τελευταιο ειχε αντιρρησεις γιατι οταν κανει, λεει, πολυ κρυο οι κοτες δεν εχουν ορεξη να ψαχνουν για χορτα (καλομαθημενες τις βρισκω! :-)) και δεν φτανουν τα δικα τους περισσευματα φαγητων για να τις ταϊσουν. Το λυσαμε και αυτο, θα της πηγαινουν αποφαγια δυο φιλες. Βιολογικα δεν τα λες τα κοτοπουλα αυτα (ή τα αυγα τους), αλλα νομιζω οτι ειναι ok και ειναι και τζαμπα.:oops:

κι εμεις παιρνουμε απο το χωριο αβγα αλλα αναρωτιεμαι μηπως τελικα αυτα τα πολυ ελευθερα ειναι πιο επικινδυνα γιατι ουτε ελεγχονται για αρρωστιες ουτε παιρνουν φαρμακα; Χωρια τα αποφαγια που τρωνε εκει στο χωριο δεν ξερω κατα ποσο ειναι καταλληλα για κοτες...Η σαλμονελα πως κολαει στις κοτες;

Καλυπτεσαι μλονο με το μουρουνελαιο. Βιασου μόνο γιατί εχει δωρεαν μεταφορικά μεχρι την Τεταρτη.

Εχω δοκιμασει το πορτοκαλι αλλά νομίζω ότι προτιμώ το κανονικό. Παρε ένα κι ένα και δοκιμασε. Μην παρεις αυτό με την κανελα γιατί περιεχει γλυκαντική ουσία.

Για τα παιδιά η δόση είναι η μισή των ενηλίκων.

Οποτε κοριτσια στα δικα μου 1 ml απο αυτο πρεπει να δωσω;

http://www.red23.co.uk/Blue-Ice-Fermented-Cod-Liver-Oil-Unflavoured-237ml_p_847.html

ή υπαρχει αλλο ειδικα για παιδια;

Δεν εχω ξαναψωνισει απο αυτο το σαιτ, εχει τιποτα αλλο καλο;

Οι προτεινόμενες δοσολογίες από το Weston Price foundation:

Based on these values, the dosage for the high-vitamin fermented cod liver oil is provided as follows:

• Children age 3 months to 12 years: 1/2 teaspoon or 2.5 mL, providing 4650 IU vitamin A and 975 IU vitamin D.
  • Children over 12 years and adults: 1 teaspoon or 10 capsules, providing 9500 IU vitamin A and 1950 IU vitamin D.
  • Pregnant and nursing women: 2 teaspoons or 20 capsules, providing 19,000 IU vitamin A and 3900 IU vitamin D.

http://www.westonaprice.org/cod-liver-oil/cod-liver-oil-basics

Στο γιο μου δίνω 2-3 μλ καθημερινά, κι εγώ 4-5 μλ.

Η κόρη μου αρνείται αυτό το διάστημα να πάρει μουρουνέλαιο! :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Οι προτεινόμενες δοσολογίες από το Weston Price foundation:

http://www.westonaprice.org/cod-liver-oil/cod-liver-oil-basics

Στο γιο μου δίνω 2-3 μλ καθημερινά, κι εγώ 4-5 μλ.

Η κόρη μου αρνείται αυτό το διάστημα να πάρει μουρουνέλαιο! :(

εξαρταται ομως και απο το συμπληρωμα ποση ποσοτητα βιταμινων εχει

Σε αυτο λεει

Suggested Serving: 2ml - 118ml servings per bottle.

Typical Nutrient content per ml:

Vitamin A 1500-5000iu

Vitamin D 760iu

οποτε για 4650 IU vitamin A and 975 IU vitamin D μου φαινεται αρκει 1-1.5 ml.

Σωστά;

Διαφημίσεις

...Παρακουσα για πρωτη φορα εντολη γιατρου. Η ιωση της μικρης εξελιχθηκε ταχυτατα σε βρογχιτιδα με ακροαστικα και εντονο βηχα. Aerolyn και Flixotide οι εντολες της παιδιατρου, Aerolyn ( με τη συμφωνη γνωμη του ομοιο) και ομοιοπαθητικο εγω.

Όπως έχει φανεί γενικά οι ομοιοπαθητικοί γιατροί πάνε προς τα άκρα ανάλογα με την δική μας συμπεριφορά.

Αληθεια, σε ποιο θεμα για την ομοιοπαθητικη γραφετε? Μου βγαζει πολλα ενεργα η αναζητηση, εχω αποριες και δεν ξερω που να γραψω...

Αυτό είναι ένα ενεργό νήμα.

Αυτα για τωρα. Ευχηθειτε μου να μην εχει ακροαστικα η μικρη αυριο γιατι αλλιως θα βρεθω σε μεγαλο διλημμα...:?

περαστικά σας, υπομονή και πίστη στην συσσωρευμένη σοφία του ανθρώπινου οργανισμού.

πᾶν μέτρον ἄριστον

κι εμεις παιρνουμε απο το χωριο αβγα αλλα αναρωτιεμαι μηπως τελικα αυτα τα πολυ ελευθερα ειναι πιο επικινδυνα γιατι ουτε ελεγχονται για αρρωστιες ουτε παιρνουν φαρμακα; Χωρια τα αποφαγια που τρωνε εκει στο χωριο δεν ξερω κατα ποσο ειναι καταλληλα για κοτες...Η σαλμονελα πως κολαει στις κοτες;

Αν οι κότες είναι οικιακές και δεν πάιρνουν φάρμακα, σε περίπτωση που πάθουν οτιδήποτε ψοφάνε. Και φυσικά είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις τις άρρωστες κότες από τις υγιείς. Δεν τρώνε, δεν πίνουν δεν σουλατσάρουν. Στο χωριό όσοι έχουν κότες να είστε σίγουροι ότι τα ξέρουν αυτά.

Εγώ αυτή την περίοδο έχω νεοσσούς και δυστυχώς μου ψοφάνε ο ένας μετά τον άλλο. Κάτι τα έπιασε και κολλάνε μεταξύ τους. Ο κτηνίατρος μου είπε να δώσω φάρμακα, αλλά τι νόημα θα έχει να τα αναθρέψω όπως στο κτηνοτροφείο; Το πολύ πολύ να ψοφήσουν όλα.

Σαλμονέλα, από όσο ξέρω, συνήθως παθαίνουν στα πτηνοτροφεία, λόγω έλλειψης χώρου και καθαριότητας. Δύσκολα να πάθουν οι οικιακές κότες.

Και μην φοβάστε τα αποφάγια στις κότες. Τουλάχιστον αυτά που αφήνετε εσείς είναι πιο εγγυημένα από ότι το μεταλλαγμένο ψεκασμένο καλαμπόκι ζωοτροφής.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αν οι κότες είναι οικιακές και δεν πάιρνουν φάρμακα, σε περίπτωση που πάθουν οτιδήποτε ψοφάνε. Και φυσικά είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις τις άρρωστες κότες από τις υγιείς. Δεν τρώνε, δεν πίνουν δεν σουλατσάρουν. Στο χωριό όσοι έχουν κότες να είστε σίγουροι ότι τα ξέρουν αυτά.

Εγώ αυτή την περίοδο έχω νεοσσούς και δυστυχώς μου ψοφάνε ο ένας μετά τον άλλο. Κάτι τα έπιασε και κολλάνε μεταξύ τους. Ο κτηνίατρος μου είπε να δώσω φάρμακα, αλλά τι νόημα θα έχει να τα αναθρέψω όπως στο κτηνοτροφείο; Το πολύ πολύ να ψοφήσουν όλα.

Σαλμονέλα, από όσο ξέρω, συνήθως παθαίνουν στα πτηνοτροφεία, λόγω έλλειψης χώρου και καθαριότητας. Δύσκολα να πάθουν οι οικιακές κότες.

Και μην φοβάστε τα αποφάγια στις κότες. Τουλάχιστον αυτά που αφήνετε εσείς είναι πιο εγγυημένα από ότι το μεταλλαγμένο ψεκασμένο καλαμπόκι ζωοτροφής.

ευχαριστω! πραγματικα το ειχα απορια!

Αν οι κότες είναι οικιακές και δεν πάιρνουν φάρμακα, σε περίπτωση που πάθουν οτιδήποτε ψοφάνε.

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο! Η πεθερα μου ξερει ποτε υπαρχει προβλημα στο κοτετσι πριν καν αρρωστησει για τα καλα η πρωτη κοτα. Δινω 2 χρονια τωρα τα αυγα στον μικρο, ποτε δεν υπηρξε το παραμικρο προβλημα. Να σημειωθει οτι τα πλενω μονο με νερο και τα δινω σχεδον ωμα, τα βουταω σε νερο που βραζει για 20 περιπου δευτερα κι αυτο για να "αποστειρωθει" το τσοφλι που εχει περασει απο τον πεπτικο σωληνα. Το εσωτερικο ειναι ασηπτο αν δεν υπαρχει αρρωστεια στο κοτετσι.

Επισης, και χωρις να θελω να τρομαξω κανεναν, μου εχει πει κτηνιατρος στο χωριο οτι τα περισσοτερα καλαμποκια (ακομα και καποια βιολογικα) ειναι απο μεταλλαγμενο σπορο. Δεν τους συμφερει να βγαλουν τροφη απο κανονικο σπορο, το κοστος εκτοξευεται και δεν θα την παιρνει κανεις. Οποτε, χιλιες φορες καλυτερα αποφαγια, δηλαδη κυριως φρουτα και λαχανικα απο κηπους χωρις λιπασματα, κρεας απο grass-fed αρνια και κατσικια και καποια μικρα ψαρακια πελαγισια.

Rosie, mesastoura και camouflage, σας ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες!

Κατα τ' αλλα, παω να σκασω! Η μικρη δεν εχει απλως ακομη ακροαστικα, ειναι πολυ χειροτερα απο την προηγουμενη φορα που την ειδε. Εννοειται aerolyn, flixotide αλλα πλεον και κορτιζονη απο το στομα (soldesanil). Το μονο καλο ειναι οτι την ειδε σε καλη γενικη κατασταση, δεν εχει "κλεισει" η φωνη της αλλα να εχω το νου μου γιατι, αν κλεισει, θελει νοσοκομειο. Και δεν ειναι απο τους γιατρους που καταστροφολογουν. Χαρμα! :-(:-(

Βεβαια, εχουμε καμμια ωρα που ηρθαμε στο σπιτι και η μικρη εκανε ηδη μια μικρη δυσπνοια και τωρα που κοιμαται, η αναπνοη βγαινει με συριγμο. Οποτε, θα παρει αναγκαστικα τις κορτιζονες της (:-() και ελπιζω να αποφυγουμε τα χειροτερα. Θα δοκιμασω και το γιατρικο σου, Rosie, εχω φιλη που δουλευει στον Μανδραγορα και θα εχω τους σπορους το βραδυ. Μπανια με υδρατμους της ξεκινησα και εγω απο χθες. Θα δειξει...

Τις παρενεργειες των εισπνεομενων τις ξερω, οπως και το μπλοκαρισμα που κανουν στο φυσικο μονοπατι ιασης του οργανισμου. Νιωθω, ομως, οτι δεν εχω επιλογη αυτη τη φορα, ισως την επομενη να το αντιμετωπισουμε καλυτερα. Μην σας πω, δηλαδη, οτι εχω και τυψεις που δεν εδωσα την εισπνεομενη κορτιζονη απο την αρχη, ισως να ειχαμε γλυτωσει το soldesanil...:-(

yleap2.png In10p2.png

Διαφημίσεις

Να συμπληρώσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κολήσετε σαλμονέλα αν ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής στην προετοιμασία του φαγητού και φυσικά αν το κρέας και το αυγό είναι σωστά ψημένο.

Προσωπικά, επειδή αυτή την περίοδο δεν έχω κότες (έπεσε θανατικό όπως προείπα) προμηθεύομαι αυγά από μια γειτόνισσα και μάλιστα τα βάζω και ωμά σε διάφορες συνταγές. Με αυτά που έχουν δει τα μάτια μου σε σχέση με τα ζώα, δεν θα εμπιστευόμουνα ωμό αυγό από το σούπερ. Βέβαια, κανείς ποτέ δεν ξέρει από πού θα του'ρθει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Τις παρενεργειες των εισπνεομενων τις ξερω, οπως και το μπλοκαρισμα που κανουν στο φυσικο μονοπατι ιασης του οργανισμου. Νιωθω, ομως, οτι δεν εχω επιλογη αυτη τη φορα, ισως την επομενη να το αντιμετωπισουμε καλυτερα. Μην σας πω, δηλαδη, οτι εχω και τυψεις που δεν εδωσα την εισπνεομενη κορτιζονη απο την αρχη, ισως να ειχαμε γλυτωσει το soldesanil...:-(

Αυτό για τις παρενέργειες των εισπνεόμενων αφορά όλες τις κατηγορίες ή μόνο τα κορτιζονούχα;

Ρόζι, μήπως μπορείς να δώσεις ένα λινκ στη συζήτηση από την Κάμπελ για αυτό το θέμα;;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Alex περαστικά σας! :(

Δοκίμασε τις κομπρέσσες μουστάρδας οπωσδήποτε, μας τις σύστεισε η παιδίατρός μας και μάλιστα επέμενε πολύ πάνω σ' αυτές, μας είπε ότι μόνο αυτές έχουνε τη δυνατότητα να διαλύσουνε τα ακροαστικά αποτελεσματικά παρόλο που μας έδωσε και ομοιοπαθητικό και ανθρωποσοφικό σκεύασμα.

Και ήτανε πολύ άσχημα η μικρή μου, αν δεν είχα τη γιατρό που έχω θα καταλήγαμε σίγουρα στο νοσκομείο.

Γιώτα κάπου τα έχω γράψει, κάνε μια αναζήτηση και αν δεν τα βρεις θα ψάξω κι εγώ αργότερα.

Αλλά αν θυμάμαι καλά δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στα κορτιζονούχα ή μη, σημασία έχει η παρέμβαση που δεν δίνει τη δυνατότητα αυτοίασης με αποτέλεσμα το αναπνευστικό σύστημα να παίρνει την κατήφορα.

Το αναπνευστικό, λέει, είναι εξίσου σημαντικό όσο και το συκώτι για αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

Οποτε, χιλιες φορες καλυτερα αποφαγια, δηλαδη κυριως φρουτα και λαχανικα απο κηπους χωρις λιπασματα, κρεας απο grass-fed αρνια και κατσικια και καποια μικρα ψαρακια πελαγισια.

Έχω δει να δίνουνε ό,τι να ναι από αποφάγια στις κότες, μέχρι και μουχλιασμένα ψωμιά!

Αν είχα δικές μου κότες θα τους έδινα είτε τα δικά μου αποφάγια που είναι GAPS-legal :lol: είτε βιολογικό καλαμπόκι.

Η Nina Planck αναφέρει ότι το καλαμπόκι είναι μέρος της διατροφής της κότας, αν και κατά κύριο λόγο θα πρέπει να τρώει χορταράκι και σκουλικάκια.

Πάντως ακόμα και στις οικοσιτες κότες φαίνεται η διαφορά στον κρόκο!

Πχ οι συγγενείς του άντρα μου μας στελνουν καθε τοσο αυγά. Αλλες φορές κίτρινος ο κρόκος, άλλες πορτοκαλί! Και τρώνε αποφάγια όπως λέτε! Τα πιο καλά αυγά μου τα είχε δωσει ενας φίλος μου από της συμεθέρας του τις κότες (τρέχα γύρευε δηλαδή :lol:) ένας κρόκος κόκκινος παιδιά και γεύση βανίλια που λέει και ο Μερκολα :lol:!! Δεν έχω ξαναδει τέτοιο αυγό και σύνηθως παίρνω από την λαική...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν εκτός από τα τουρσιά αποφάσισα να ξεκινήσω να καλλιεργήσω κεφίρ

Λίγα πράγματα έχω διαβάσει θα προσπαθησω να ενημερωθώ καλά για να μην σας πρήζω με τις ερωτήσεις μου

Από το κατάστημα βιολογικών που ψωνίζω μου είπαν ότι μπορούν να μου δώσουν δωρεάν μια έτοιμη αποικία από κάποιον που τα καλλιεργεί και έχει πολλά οπότε τα μοιράζει. Αυτό φαντάζομαι δεν είναι το ίδιο με τους σπόρους. Είναι εξίσου καλό ή να προτιμήσω τους σπόρους?

FXWyp3.png

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες! Να 'στε καλα!

Σταθερη ειναι, την παρακολουθω...

Απορια που σκεφτομαι συνεχεια σημερα: Γιατι το εντερο των παιδιων μου ειναι τοσο διαφορετικο?

22 μηνες διαφορα, ιδια μαμα, ιδιος μπαμπας (αληθεια! :-D ). Και οι δυο εγκυμοσυνες με ΣΔ κυησης. Και στις 2 εγκυμοσυνες πηρα αντιβιωση, στην πρωτη για εναν αφορητο κολικο νεφρου, στη δευτερη γιατι επαθα μαστιτιδα (!) στον 7ο. Γεννηθηκαν και τα 2 στις 38w και κατι. Με ΚΤ και γενικη αναισθησια και εννοειται πηραν αντιβιωση μεσω εμου. Στο ιδιο νοσοκομειο, με τον ιδιο γιατρο, στο ιδιο χειρουργειο. Τα κρατησαν και τα 2 για παρακολουθηση λογω του ΣΔ, μαλιστα ο γιος εμεινε παραπανω (και αρα πηρε λιγοτερο πρωτογαλα).

Οι μονες διαφορες που βλεπω ειναι οτι ο μικρος θηλασε 6 μηνες παραπανω και οτι στη δικη του εγκυμοσυνη δεν ειχα συμπτωματα απο τους μυκητες. Σημαντικα αυτα, αλλα φτανουν για να δικαιολογησουν μια τοσο μεγαλη διαφορα? Ο μικρος μου εχει παρει μονο αντιπυρετικα, ποτε εισπνεομενα. Σε καθε ιωση κανει 1-2 φορες πυρετο, λιγο ρινιτιδα και τερμα. Ουτε εντονο βηχα, ουτε ακροαστικα, ουτε τιποτα. Δεν εχει συγκαει ποτε. Δεν εχει εκζεματα, αλλεργιες ή ο,τι αλλο.

Τι μπορει να πηγε τοσο στραβα στην κορη?

ΥΓ. Rosie, αν ποτε βαλεις κοτετσι, θελω και εγω αυγα! :-)

yleap2.png In10p2.png

Από το κατάστημα βιολογικών που ψωνίζω μου είπαν ότι μπορούν να μου δώσουν δωρεάν μια έτοιμη αποικία από κάποιον που τα καλλιεργεί και έχει πολλά οπότε τα μοιράζει. Αυτό φαντάζομαι δεν είναι το ίδιο με τους σπόρους. Είναι εξίσου καλό ή να προτιμήσω τους σπόρους?

Εφόσον θα σου δώσουνε αποικία και όχι σκόνη τότε σπόρους θα πάρεις, δεν υπάρχει διαφορά.

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες! Να 'στε καλα!

Σταθερη ειναι, την παρακολουθω...

Απορια που σκεφτομαι συνεχεια σημερα: Γιατι το εντερο των παιδιων μου ειναι τοσο διαφορετικο?

εμενα ειναι διδυμα και ελεγε η καμπελ οτι στην εγκυμοσυνη το ενα απο τα δυο παιρνει το τοξικο φορτιο της μαμας. Το ιδιο μπορει να συμβαινει και σε διαφορετικες εγκυμοσυνες.

Alex σιγά σιγά θα διαπιστώνεις ότι οι κόρες γενικώς είναι στραβωμένες! :lol:

Εγώ πάντως θεωρώ πως η κόρη μου (8 ετών τώρα) έχει καλύτερη υγεία από τον γιό μου (12). Πέρασε λιγότερες αρρώστιες μικρή, πήρε λιγότερα χημικά φάρμακα (εισπνεόμενα κλπ) και περνούσε ελαφρότερα ότι την έβρισκε. Ο γιος μου είχε ιδιαίτερα προβλήματα με το αναπνευστικό του. Και τα δύο γεννημένα με ΚΤ και μάλιστα ο γιός θήλασε περισσότερους μήνες.

Τώρα ευτυχώς σπάνια αρρωσταίνουν :-D

Η υγεία της γυναίκας μου και η δική μου δεν άλλαξε ιδιαίτερα από την 1η στην 2η εγκυμοσύνη.

Δεν ξέρω λοιπόν το γιατί όσο αφορά την Alex... :confused:

Σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που τότε δεν παρατηρούσαμε ... και ίσως μας διαφεύγουν ακόμα και τώρα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Εγώ πάντως θεωρώ πως η κόρη μου (8 ετών τώρα) έχει καλύτερη υγεία από τον γιό μου (12). Πέρασε λιγότερες αρρώστιες μικρή, πήρε λιγότερα χημικά φάρμακα (εισπνεόμενα κλπ) και περνούσε ελαφρότερα ότι την έβρισκε. Ο γιος μου είχε ιδιαίτερα προβλήματα με το αναπνευστικό του. Και τα δύο γεννημένα με ΚΤ και μάλιστα ο γιός θήλασε περισσότερους μήνες.

Τώρα ευτυχώς σπάνια αρρωσταίνουν :-D

Η υγεία της γυναίκας μου και η δική μου δεν άλλαξε ιδιαίτερα από την 1η στην 2η εγκυμοσύνη.

Δεν ξέρω λοιπόν το γιατί όσο αφορά την Alex... :confused:

Σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που τότε δεν παρατηρούσαμε ... και ίσως μας διαφεύγουν ακόμα και τώρα.

Eγώ πιστεύω στο τοξικό φορτίο που προσλαμβάνει κάθε οργανισμός. Πχ τα εμβόλια που έκανε το ένα παιδί να τα έκανε σε φάση που είχε καλύτερο επίπεδο υγείας από το άλλο άρα διαφορετικά το διαχειρίστηκε ο οργανισμός. Επίσης πάρα πολλοί αλλοι παραγοντες όπως τα πεδία που αναφέρει η Κάμπελ που ούτε σου περνάνε από το μυαλό. Επίσης ακόμα τί αποικίες παίρνει το μωρό από το θηλασμό κάθε φορά. Ενα άλλο που συζητάγαμε τελαυταία είναι και τα σφραγίσματα κατα την εγκυμοσύνη και η διατροφή, τα καλλυντικά και πάρα πολλά άλλα που συνδιαστικά κάνουν κάποια παιδάκια πιο ευαίσθητα από άλλα :-(.

Yugup3.png

Τα πιο καλά αυγά μου τα είχε δωσει ενας φίλος μου από της συμεθέρας του τις κότες (τρέχα γύρευε δηλαδή :lol:) ένας κρόκος κόκκινος παιδιά και γεύση βανίλια που λέει και ο Μερκολα :lol:!! Δεν έχω ξαναδει τέτοιο αυγό και σύνηθως παίρνω από την λαική...

Ακριβώς έτσι ήταν τα αυγά που έτρωγα στην Κοζάνη στο χωριό! Τετοιο αυγό πουθενά αλλού!

Πραγματικά αν δεν βαριόμουν απίστευτα τα πήγαινε ελα θα εβαζα κοτες στην Λουτσα. Το εχω σκεφτεί πολλές φορές, αλλά δεν εχω τα κουραγια και γι αυτό!

Κατερινα σε καλό σου βγήκε που δεν συγχρονιστήκαμε :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...