Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Και εχει το ψαρι στο πρωτο σταδιο? Ουτε καν fermented?

Στο πρώτο στάδιο επιτρέπεται ο ζωμός από ψάρι.

Δεν είδα τη λίστα της με λεπτομέρεια, αλλά το guda επιτρέπεται σίγουρα στη full GAPS το παίρνω άμα βρω καλή ποιότητα.

Τα καρύδια είναι από τους πιο "επικίνδυνους" ξηρούς καρπούς (και αλλεργιογόνους) γιατί έχουνε πολλές φυτικές ίνες, σίγουρα δεν κάνουνε για την Ίντρο.

Ούτε και το αλεύρι καρύδας, κάπου το αναφέρει η Campbell, ίσως στα FAQs.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ όταν είχα πρωτοξεκινήσει είχα καταμπερδευτεί από τις διάφορες λίστες που κυκλοφορούν στα μπλογκς. Για αυτό αποφάσισα να διαβάζω μόνο το βιβλίο της Κάμπελ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Πολλές από τις λίστες στα blogs βασίζονται σε παλαιότερες εκδόσεις του βιβλίου και κάποια πράγματα τα έχει τροποποιήσει η Campbell καθώς αποκτά όλο και περισσότερη εμπειρία.

Πχ στο παρελθόν απαγορευότανε η σόδα γι' αυτό και πολλές συνταγές στα blogs δεν έχουνε σόδα.

Η καλύτερη λύση είναι το βιβλίο (η πιο πρόσφατη έκδοση) σε συνδιασμό με τα FAQs γιατί σ' αυτά περιλαμβάνονται τα τελευταία updates.

Δεν είδα τη λίστα της με λεπτομέρεια, αλλά το guda επιτρέπεται σίγουρα στη full GAPS το παίρνω άμα βρω καλή ποιότητα.

Τα καρύδια είναι από τους πιο "επικίνδυνους" ξηρούς καρπούς (και αλλεργιογόνους) γιατί έχουνε πολλές φυτικές ίνες, σίγουρα δεν κάνουνε για την Ίντρο.

Ούτε και το αλεύρι καρύδας, κάπου το αναφέρει η Campbell, ίσως στα FAQs.

Εμ διαβαζοντας παραλληλα το βιβλιο της Καρα νομιζα οτι για να βαζει καρυδια μεσα θα χει αναθεωρησει καπου η Καμπελ κι επιπτρεπονται (κι επειδη εισαγει στο 3 το nut butter). Kai την εκανα την πατατα!

Για το γκουντα κοιταξα χθες και ειδα οτι οντως επιτρεπεται! Αστο καλο......νομιζα οτι οχι και τοσο καιρο το απεφευγα......επειδη δεν διαβασα ποτε καμμια σας να παιρνει κατι διαφορετικο απο ρεγκατο, τσενταρ η παρμεζανα κολλησα κι εγω σε αυτα. Και ειναι φθηνο και νοστιμο!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εγώ πήρα λαδάκια (δυστυχώς δεν έχει butter oil!), ghee και συμπηκνωμένη κρέμα καρύδας (γράφει ότι είναι out of stock αλλά σου επιτρέπει να το βάλεις στο καλάθι!).

Emena moy βγαζει 6 λιρες μεταφορικα!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Θα στα αφαιρέσουνε μετά, διάβασε το email που παράθεσα.

Το θέμα με το guda και το edam που βρίσκουμε στην Ελλάδα είναι ότι συχνά είναι φθηνές ποιότητες με πρόσθετα, πχ χρώμα και συντηρητικά.

Γι' αυτό θέλει προσοχή.

Εγώ πήρα λαδάκια (δυστυχώς δεν έχει butter oil!), ghee και συμπηκνωμένη κρέμα καρύδας (γράφει ότι είναι out of stock αλλά σου επιτρέπει να το βάλεις στο καλάθι!).

Πάνω στην ώρα!!! :lol::lol:

Yugup3.png

http://www.stopthethyroidmadness.com/selenium/

Selenium- Whatʼs that? Whatʼs it good for?

endiaferon αρθρο για οσους εχουν θυροειδη και χασιμοτο

ποιο παίρνεις Rosie?

Koρίτσια να ρωτήσω κατι που το έχουμε ξαναπεί αλλά δεν το θυμάμαι...:oops:

Οταν κάνεις τουρσί σε fido πρέπει να είναι οπωσδήποτε μέχρι πάνω?? Τώρα έκανα, είχα πάρει ένα μεγάλο λάχανο και πολλά καρότα αλλά το λάχανο δεν ήταν σφυχτό και δεν έβγαλε πολύ....

Εγώ συνήθως τα έκανα στα απλά γυάλινα και το έβαζα μέχρι πάνω...τί να κάνω να προσθέσω νερό ή απλά αν καλύπτεται είμαστε οκ?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Koρίτσια να ρωτήσω κατι που το έχουμε ξαναπεί αλλά δεν το θυμάμαι...:oops:

Οταν κάνεις τουρσί σε fido πρέπει να είναι οπωσδήποτε μέχρι πάνω?? Τώρα έκανα, είχα πάρει ένα μεγάλο λάχανο και πολλά καρότα αλλά το λάχανο δεν ήταν σφυχτό και δεν έβγαλε πολύ....

Εγώ συνήθως τα έκανα στα απλά γυάλινα και το έβαζα μέχρι πάνω...τί να κάνω να προσθέσω νερό ή απλά αν καλύπτεται είμαστε οκ?

Αν καλύπτεται είσαι οκ.

Στα τυριά σωστά θυμάμαι το grana padano πως είναι επίσης οκ;

πᾶν μέτρον ἄριστον

Κατερίνα στο fido τα λαχανικά πρέπει να είναι μέχρι απάνω έτσι κι αλλιώς.

Διαφορετικά μένει μεγάλο κενό με αέρα και δεν γίνεται σωστά η ζύμωση.

Εγώ πρόσφατα άρχισα να γεμίζω πεντάλιτρο, είδα ότι έμενε αρκετό κενό και το μετέφερε σε τρίλιτρο και σ' ένα άλλο μικρότερο.

Εγώ πρόσφατα άρχισα να γεμίζω πεντάλιτρο, είδα ότι έμενε αρκετό κενό και το μετέφερε σε τρίλιτρο και σ' ένα άλλο μικρότερο.

Tώρα το έκλεισα γιατί πήγα δουλειά... Μπορώ μετά να προσθέσω επιπλέον λάχανο να πάω ν'αγορασω? Βέβαια θα το πάρω από βιολογικάδικο και όχι από λαικη...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Να ξαναρωτήσω για το cod liver oil μήπως κάποια μπορεί να μου δώσει μία απάντηση? Με ξεχάσατε:-(

Λέω να πάρω αυτό για όλη την οικογένεια. Αν παίρνουμε αυτό χρειάζεται να παίρνουμε επιπλέον βιταμίνη d η μας καλύπτει το CLO. Επίσης από γεύση πως είναι έλεγα να πάρω αυτό με γεύση πορτοκάλι μήπως ο μικρός το πίνει πιο εύκολα. Για πείτε βρε κορίτσια. Υπόψιν μένουμε Βέλγιο πλέον, δηλαδή ήλιος γιοκ...

http://www.red23.co.uk/Blue-Ice-Fermented-Cod-Liver-Oil-Oslo-Orange-237ml_p_1177.html

Επίσης η δοσολογία που λέει αφορά και παιδιά? Προσπαθώ να βρω πόσο θα μας κρατάει για να δω αν συμφέρει οικονομικά για τρία άτομα

FXWyp3.png

Καλυπτεσαι μλονο με το μουρουνελαιο. Βιασου μόνο γιατί εχει δωρεαν μεταφορικά μεχρι την Τεταρτη.

Εχω δοκιμασει το πορτοκαλι αλλά νομίζω ότι προτιμώ το κανονικό. Παρε ένα κι ένα και δοκιμασε. Μην παρεις αυτό με την κανελα γιατί περιεχει γλυκαντική ουσία.

Για τα παιδιά η δόση είναι η μισή των ενηλίκων.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλυπτεσαι μλονο με το μουρουνελαιο. Βιασου μόνο γιατί εχει δωρεαν μεταφορικά μεχρι την Τεταρτη.

Εχω δοκιμασει το πορτοκαλι αλλά νομίζω ότι προτιμώ το κανονικό. Παρε ένα κι ένα και δοκιμασε. Μην παρεις αυτό με την κανελα γιατί περιεχει γλυκαντική ουσία.

Για τα παιδιά η δόση είναι η μισή των ενηλίκων.

Ναι και εγώ αυτό διάβασα για τα μεταφορικά και θέλω να παραγγείλω άμεσα

Σε ευχαριστώ και πάλι

FXWyp3.png

ωχ, ωχ :?

αυτό δεν το ηξερα καθολου, έχω αφήσει λίγο κενό ανάμεσα στα λαχανικά και στο καπάκι

μπορώ και τώρα να προσθέσω? τα εκανα πριν 2-3 μέρες

gNrhp2.png

Καλησπερα και απο την μεταμεσονυχτια βαρδια του τοπικ! :-D

Περασαμε δυσκολα αυτες τις μερες...Σας διαβαζα αλλα ουτε προλαβαινα, ουτε ειχα και πολυ διαθεση να γραψω...Προφανως, η διατροφη και ολη η αλλαγη σκεψης που αυτη προϋποθετει και συνεπαγεται μου εχουν πεσει κομματακι δυσκολα...:? Παρακουσα για πρωτη φορα εντολη γιατρου. Η ιωση της μικρης εξελιχθηκε ταχυτατα σε βρογχιτιδα με ακροαστικα και εντονο βηχα. Aerolyn και Flixotide οι εντολες της παιδιατρου, Aerolyn ( με τη συμφωνη γνωμη του ομοιο) και ομοιοπαθητικο εγω. Δεν ειμαι καθολου σιγουρη για τα αποτελεσματα, αυριο θα την ξανακουσει η παιδιατρος και βλεπουμε...

Και ετοιμαζομαι να παρακουσω την παιδιατρο (που ειναι καλη φιλη και εξαιρετικη συμβατικη παιδιατρος) για ακομη μια φορα. Αυριο θα της ανακοινωσω οτι εμβολια για την μικρη γιοκ. Τουλαχιστον μεχρι να δω οτι πηγαινει καλυτερα. Ξερω οτι θα μου πειτε οτι την ευθυνη για τα παιδια μας την εχουμε εμεις και οτι προεχει το καλο της μικρης και θα συμφωνησω μαζι σας. Αλλα δεν μπορω να μην σκεφτομαι οτι αν με ειχε παρακουσει εμενα ετσι ασθενης μου, δεν θα ημουν καθολου μα καθολου ευχαριστημενη...:? Και γενικως, μεχρι τωρα, ακολουθουσα πιστα τις εντολες των γιατρων, αυτο μου εμαθαν αλλωστε οι σπουδες μου. Προσπαθω να προσαρμοστω στις καινουργιες γνωσεις, αλλα τελικα ειναι πολυ πιο δυσκολο απ' ο,τι πιστευα...

Αληθεια, σε ποιο θεμα για την ομοιοπαθητικη γραφετε? Μου βγαζει πολλα ενεργα η αναζητηση, εχω αποριες και δεν ξερω που να γραψω...

Η περιοχη της πανας εξακολουθει και ειναι χαλια (ισως και χειροτερα απο πριν) παρα τα λαδια, τα μελανια, το ομοιο και ολα τα υπολοιπα. 5-6 κενωσεις την ημερα (νομιζω οτι ειναι πολλες για την ηλικια της), σχεδον ολες τυπου 6 ή και 7 που βρωμανε απιστευτα ασχημα. Τερμα, αν δεν κοπει η φορμουλα και δεν κανουμε ιντρο, προκοπη δεν θα δω.

Σκεφτομουν...να βαλω λιγο dactarin? Αυτο το εξανθημα εχει σιγουρα να κανει και με μυκητες, ετσι πιστευω. Για να καταλαβετε ποσο ασχημο ειναι, μολις το ειδε η παιδιατρος με εστειλε κατευθειαν για γενικη ουρων για να αποκλεισουμε διαβητη τυπου Ι (επιμονα και εντονα εξανθηματα αποτελουν συχνα πρωιμα σημεια της νοσου). Την καναμε την εξεταση, ευτυχως ολα καλα.

Camouflage, ευχαριστω για το κολπακι αντικαταστασης της φορμουλας. Το παλευω αυτες τις μερες, ελπιζω να πιασει. Ξυπναει στανταρ μια φορα το βραδυ ειτε εχει φαει καλα ειτε οχι, ειτε κοιμηθει νωρις ειτε λιγο αργοτερα. Το εχω αποδεχτει, δεν με ενοχλει καν πλεον.

Στα πρακτικα τωρα. Συννενοηθηκα με το book depository, μου εκαναν refund και ξαναεκανα την παραγγελια. Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση, το βιβλιο χαθηκε, πανε πανω απο 40 ημερες που το παρηγγειλα. Ελπιζω αυτη τη φορα να πανε ολα καλα και γρηγορα!

Παρηγγειλα απο το red23. Να 'στε καλα που ανακαλυπτετε τις ευκαιριες. Μεσα σε ολα, παρηγγειλα και αυτο. Φανταζομαι οτι ειναι legal, σωστα?

Την συμπυκνωμενη κρεμα καρυδας την εβαλα σε ξεχωριστη παραγγελια ωστε να μην καθυστερησει τα υπολοιπα αν οντως ειναι out of stock.

Επισης, σκεφτομαι να παρω αυτο, αυτο και αυτο. Νομιζω οτι ειναι legal, αλλα αν μπορει καποια ας το τσεκαρει. Επισης, τα εχει δοκιμασει καμμια σας να μου πει πώς ειναι απο γευση?

Αλλη ερωτηση. Φανταζομαι οτι αυτο δεν ειναι legal. Αναρωτιεμαι, ομως, γιατι. Εχει να κανει με τον τροπο παρασκευης του?

Ευχαριστω και για τις απαντησεις για τον ψυγειοκαταψυκτη. Νομιζω οτι θα χρειαστει να τον αγορασω, αλλα θα το αφησω για λιγο αργοτερα να συνελθουμε (οικονομικα εννοω) απο τις απανωτες παραγγελιες. Ηδη ο ανδρας μου αγχωνεται και μονο που με βλεπει να καθομαι στον υπολογιστη! :oops::D

(Νεραϊδομαμα, με τρομαξες με αυτο για το 2ο ψυγειο, αλλα αποφασισα να κανω αρνηση και να κανω οτι δεν ακουσα...:D )

Αλλα νεα μας. Το μελι μου πρεπει να ειναι (σχετικα) καλο. Μιλησα με τον παραγωγο. Του ειπα οτι θελω να το δωσω σε μια φιλη για το παιδακι της που, ομως, εχει πολλες αλλεργιες και ο παιδιατρος τους ειπε να δοκιμασουν μελι χωρις καθολου θερμανση ή αλλη επεξεργασια γιατι αλλιως μπορει να παθει αλλεργικο σοκ. Μου ειπε οτι δεν του εχει κανει τιποτα γιατι ηταν καλοκαιρινο μελι. Τον χειμωνα ειναι αδυνατον να βγαλει μελι χωρις θερμανση και να μην πιστεψω κανεναν που θα μου πει το αντιθετο. (Ισχυει?) Αλλα μου ειπε, επισης, οτι το εχει περασει απο σιτα, οχι ομως τη διπλη που χρησιμοποιουν ολοι αλλα μια μονη και χοντρη ισα για να φυγουν τα "πολλα". Οταν ρωτησα ποια ειναι αυτα τα πολλα μου ειπε οτι καμμια φορα οι μελισσες ενσωματωνουν στο μελι διαφορα μικρα ξενα σωματα! :shock: Αλλα οτι με την χοντρη σιτα, δεν φευγουν τα κομματακια κεριου ουτε η γυρη και οτι αυτα θα τα δω σαν "αφρο" (οπως αυτος στο ξαφρισμα του κρεατος, μου ειπε) στην επιφανεια. Κοιταξα το μελι, οντως υπαρχει αυτος ο αφρος.

Επισης μου ειπε οτι θα κρυσταλλωσει γρηγορα το μελι γιατι ειναι θυμαρισιο και αθερμο. Ενα μου βαζο εχει ηδη κρυσταλλωσει και μαλιστα ολοκληρο. Του το ειπα και μου ειπε οτι οταν κρυσταλλωνει ολοκληρο, δεν εχει φοβο να χαλασει. Αν κρυσταλλωσει το μισο, πρεπει να καταναλωθει γρηγορα.

Μου φανηκε γενικως να ξερει τι λεει και να ειναι ειλικρινης. Βεβαια, για καλο και για κακο, του χρονου θα παω μαζι του να μου το βγαλει μπροστα μου. :-)

Ειπα στην πεθερα μου να βαλει και αλλα κοτοπουλα γιατι θα χρειαζομαι ποσοτητα πλεον. Να μην ξεχαστει ποτε και τους δωσει αντιβιωση ("δεν βαζω, παιδι μου, τετοια πραγματα εγω") και να μην τους δινει τον χειμωνα καλαμποκι. Στο τελευταιο ειχε αντιρρησεις γιατι οταν κανει, λεει, πολυ κρυο οι κοτες δεν εχουν ορεξη να ψαχνουν για χορτα (καλομαθημενες τις βρισκω! :-)) και δεν φτανουν τα δικα τους περισσευματα φαγητων για να τις ταϊσουν. Το λυσαμε και αυτο, θα της πηγαινουν αποφαγια δυο φιλες. Βιολογικα δεν τα λες τα κοτοπουλα αυτα (ή τα αυγα τους), αλλα νομιζω οτι ειναι ok και ειναι και τζαμπα.:oops:

Της ειπα, επισης, να ψαξει να μου βρει μοσχαρι grass-fed και χωρις αντιβιωση. Μου ειπε οτι θα το κοιταξει, ελπιζω να τα καταφερει, το γνωστο κρεοπωλειο στο Ψυχικο εχει ακριβυνει πολυ και θα ειναι δραμα ετσι οπως θα αυξησουμε και τις ποσοτητες συντομα...

Αυτα για τωρα. Ευχηθειτε μου να μην εχει ακροαστικα η μικρη αυριο γιατι αλλιως θα βρεθω σε μεγαλο διλημμα...:?

yleap2.png In10p2.png

Θυμηθηκα και αλλα...

Η μητερα μου εχει ενα Thermomix (παλιο μοντελο). Πολυ δυνατο blender που μαγειρευει κιολας. Το μαγειρεμα δεν με ενδιαφερει αλλα σκεφτομουν να δοκιμασω να κανω αλευρι αμυγδαλου ή και βουτυρο. Μηπως εχει χρησιμοποιησει καμμια σας αυτη την συσκευη? Τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω για αλευρι ή βουτυρο? (ξερω οτι τα εχετε ξαναπει...:oops: ) Καμμια ακρη για αμυγδαλα?

Επισης, αν αποφασισετε να κανετε λιστα με τις συνταγες (διαβασα που το συζητουσατε), ειναι ευκολο να τις χωρισετε σε αλμυρες και γλυκιες? Νομιζω οτι θα βοηθησει.

yleap2.png In10p2.png

Alex είναι πρωί και έγραψες τοοοσα πολλά, θα προσπαθήσω να απαντήσω σ' αυτά που θυμάμαι και έχω χρόνο (η μικρή βλέπει DVD προς το παρόν!).

Το coconut manna είναι πολύ νόστιμο, τα βούτυρα ξηρών καρπών είναι πολύ καλής ποιότητος αλλά είναι ωμά και συνεπώς βαριά για ένα προβληματικό έντερο, εκτός και αν τα χρησιμοποιήσεις σε pancakes όπως προτείνει η Campbell στο βιβλίο.

Όλες οι μορφές ζάχαρης απαγορεύονται στην GAPS γιατί είναι δύσπεπτες, αλλά ειδικά για τη ζάχαρη καρύδας τελευταία η Campbell απάντησε ότι είναι ένα πολύ επεξεργασμένο προϊόν.

Το μέλι ακούγεται καλό, και αυτό που πήραμε με τη fairy's mom με τη βανίλια το φιλτράρανε μια φορά και χαλαστήκαμε λιγάκι, το άλλο από Σάμο όμως δεν πέρασε από φίλτρο, απλά αφαιρέσανε από πάνω ό,τι "ξεβράστηκε".

Για τις κότες, εγώ θα προτιμούσα να τρώνε καλαμπόκι το χειμώνα παρά απομεινάρια δικού μας φαγητού.

Το βιολογικό κρεοπωλείο στο Γέρακα έχει πολύ πιο ποιοτικό μοσχάρι (grass-fed, αυτό στο Ψυχικό δεν είναι) και σε καλύτερες τιμές.

Το επίμονο σύγκαμμα σίγουρα οφείλεται σε μύκητες. Υπάρχουνε στα κόπρανά μας (εφόσον είμαστε GAPS άτομα) και ερεθίζουνε την περιοχή.

Τα εισπνεόμενα σύμφωνα με την Campbell κάνουνε μεγάλη ζημιά στο αναπνευστικό, κάπου έγραψα τι λέει γι' αυτά.

Στη θέση σου θα έβρισκα άλλο ομοιοπαθητικό γιατρό προκειμένου να τα αποφύγω, εκτός και αν το μωρό είναι σε πολύ πολύ άσχημη κατάσταση :(

Δοκίμασε όμως κι αυτό που μας βοήθησε εμάς να ξεπεράσουμε τη βροχονευμονία που έπαθε η μικρή πέρσι το χειμώνα:

Αρχικά βρείτε σπόρους μαύρης μουστάρδας (έχει ο Μανδραγόρας αλλά γενικά δεν τους βρίσκεις εύκολα) να τους έχετε σε στιγμή ανάγκης.

Θα τους πολτοποιήσετε (σε spice grinder το κάνω εγώ) και με ελάχιστο νερό θα κάνετε μια πηκτή πάστα.

Βάλτε την ανάμεσα σε δύο βαμβακερά υφάσματα (ποτέ κατευθείαν στο δέρμα!) και δέστε τα γύρω από το παιδί (η μουστάρδα να βρίσκετε στο ύψος του στήθους, κάτω από την ωμοπλάτη (όχι μπροστά).

Καλό είναι να κρατάτε το παιδί ζεστό κατά τη διάρκεια της κομπρέσσας, πχ μ' ένα μάλλινο κασκόλ γύρω από το στήθος του.

Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. Η περιοχή θα κοκκινίσει οπότε βάλτε κάτι καταπραϋντικό μετά, πχ λάδι καρύδας.

Η συχνότητα εξαρτάται από τη σοβαρότητα της περίπτωσης.

Εμείς που ήμασταν πολύ σοβαρή περίπτωση το κάναμε 3 φορές τη μέρα αλλά κάναμε επίσης και μπάνια με υδρατμούς, κάτι σαν σάουνα δηλαδή.

Για την ομοιοπαθητική δεν ξέρω να σου απαντήσω, υπάρχουνε πολλά παρεμφερή θέματα στο φόρουμ και όλα έχουνε το χάλι τους, ό,τι να ναι διαβάζεις εκεί μέσα...

Εγώ να πω ότι χθες αφαίρεσα το τελευταίο μαύρο σφράγισμα και νιώθω μεγάλη ανακούφιση!

Έχω τρία θεραπευτικά σφραγίσματα αυτή τη στιγμή στο στόμα μου οπότε θα πρέπει να περιμένω για τουλάχιστον άλλους τρεις μήνες μέχρι να βάλω τα μόνιμα.

Έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα στην αποκατάσταση της υγείας του στόματός μου αλλά και πάρα πολύ χρόνο (άρχισα από τον περασμένο Μάρτιο!) αλλά πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο.

Τώρα είναι η σειρά του άντρα μου, αποφασίσαμε να στερηθούμε κάποια πράγματα γιατί η υγεία μας είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά μας.

Ήρθε η κόρη και θέλει να θηλάσει :mad:

Καλημέρα σας

Νεραιδομαμά στο βίντεο η Σάρα φαίνεται ότι αφήνει πολύ κενό στο βάζο

Αυτό ισχύει μόνο για αυτού του τύπου βάζα?

Σε αυτά τύπου fido πρέπει να μην έχει καθόλου κενό το βάζο?

FXWyp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...