Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

κορίτσια εννοω τα κλασσικά γυάλινα βάζα με το μεταλικό καπακι :mrgreen:http://img116.imageshack.us/img116/4174/dscn1555gs4.jpg

Α οκ γιατί μας μπέρδεψες :lol:!

Ναι φτιάχνω και σε τέτοια τουρσί αλλά την τελευταία φορά 1 από τα 3 μου μούχλιασε επιδή δεν είχα βάλει το φύλλο πάνω πάνω και προφανώς βγ'ηκε έξω από το νερό :-(

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Alex δεν λέμε κάτι το διαφορετικό: η GAPS είναι μια προσωρινή θεραπευτική διατροφή.

"Ισορροπημένη" φαντάζομαι αποκαλείς την full GAPS και συμφωνώ.

Αλλά για να φθάσει κανείς στο στάδιο της full GAPS θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσει από στάδια low-carb ή κέτωσης προκειμένου να απαλλαγεί από τους μύκητες και τα υπόλοιπα παθογόνα και να αποτοξινωθεί.

Δεν γίνεται δηλαδή να κατεβάζει κάποιος 2-3 μπανάνες τη μέρα και χούφτες ξηρών καρπών και να περιμένει αποτελέσματα!

Το λέει και η Campbell αυτό αλλά και το επαναλαμβάνουνε συνεχώς και στα Yahoo Groups: οι μη-ζωικές τροφές δεν θα πρέπει να ξεπερνάνε το 15% της συνολικής πρόσληψης τροφής.

Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει την Ίντρο για διάφορους λόγους (θηλασμός αλλά κυρίως τα μαύρα σφραγίσματα, θέλω να απαλλαγώ πρώτα απ' αυτά για να μην περάσω υδράργυρο στο μωρό που θηλάζει ακόμη) αλλά πρόσεξα ότι κατά στις περιόδους που κάνω αυστηρή full GAPS (με ζωμούς και πολλές τροφές/ροφήματα προβιοτικών και ελάχιστα φρούτα και ξηρούς καρπούς) νιώθω πολύ καλύτερα (εκτός και αν περνάω die-off που πια δεν είναι τόσο έντονα).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Α οκ γιατί μας μπέρδεψες :lol:!

Ναι φτιάχνω και σε τέτοια τουρσί αλλά την τελευταία φορά 1 από τα 3 μου μούχλιασε επιδή δεν είχα βάλει το φύλλο πάνω πάνω και προφανώς βγ'ηκε έξω από το νερό :-(

Αυτά δεν κάνουνε για τουρσιά, χρειάζεσαι Fido.

Στα Fido δεν υπάρχει ανάγκη για τίποτα, ούτε καν να καλύπτονται τα λαχανικά με την άλμη!

Διαφημίσεις

Πολύ ωραία μαρτυρία!

Μακάρι και άλλοι γονείς με παρόμοια προβλήματα να το τολμούσαν. Η Καρα λεει έστω και για μια βδομάδα! Συνήθως φαίνεται διαφορά πάνω στη βδομάδα-φοβερό, και έτσι παίρνουν κουράγιο και συνεχίζουν.

Yugup3.png

Αυτά δεν κάνουνε για τουρσιά, χρειάζεσαι Fido.

Στα Fido δεν υπάρχει ανάγκη για τίποτα, ούτε καν να καλύπτονται τα λαχανικά με την άλμη!

Καλησπερα! Με οδηγιες ενος γνωστου λειτουργησε παλι ο υπολογιστης, δεν ξερω για ποσο!

Λοιπον εκανα το πρωτο πετυχημενο μου τουρσι αγγουρι σε fido, αλλα προσεξα μετα το περας μια βδομαδας οτι γεμισε ασπριλα το νερο. Τα φαγαμε φυσικα αφου τα πλυναμε, ηταν πολυ ωραια. Δεν επρεπε ομως να μην υπαρχει η ασπριλα? Τη δευτερα θα δω τι εγινε με το λαχανο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Vera βγάλε φώτο και βάλε την στο Fido Fermentation FB group, θα σου απαντήσουνε σίγουρα.

Δεν κάνω τουρσιά με άλμη οπότε δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό.

Πάω... θέλει να δει DVD ο μικρός στον υπολογιστή :(

Διαφημίσεις

Τι φωτο.....πεταξαμε την αλμη και φαγαμε ηδη τα αγγουρια. Εδω τα εφαγε ο μικρος που δεν τα δοκιμαζε καν μεχρι σημερα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

vera δεν φοβήθηκες μήπως είναι μούχλα;

Ζαχαρίνι μόνο στο Μανδραγόρα εγώ βρίσκω σπόρους μαύρης μουστάρδας.

Αν δεν βρεις αλλού μπορώ να σου στείλω.

Τους βάζω πάντα στο ξινολάχανο και το κάνουνε πιο πικάντικο.

Εγω εβαλα μουσταρδα στην πρωτη γυαλα με αγγουρια και μου κανε χαλαστρα, εξαιτιας της ειχε εκεινη την ενοχλητικη μυρωδια που ειχε βρωμισει ο τοπος Ροζι αν θυμασαι. Αυτη τη φορα δεν εβαλα και δεν ειχα προβλημα. Στο λαχανο ταιριαζει λες?

zaharini κι εγω απο τον Μανδραγόρα τους πήρα (έστειλα τον σύζυγο χαχαχχ)

Δεν κάνω τουρσιά με άλμη

τα αφήνεις σκέτα δλδ στο fido? το λάχανο πάλι δε μου έβγαλε πολύ ζουμί

εγώ εβαλα, λες να μην πετύχουν? εκανα και 3 βάζα

gNrhp2.png

Vera αυτό ίσως σου φανεί χρήσιμο:

What can you eat on the GAPS Intro Diet?

Αν προσέξεις έχει και το άθερμο μέλι στο πρώτο στάδιο.

Διαφημίσεις

τα αφήνεις σκέτα δλδ στο fido? το λάχανο πάλι δε μου έβγαλε πολύ ζουμί

εγώ εβαλα, λες να μην πετύχουν? εκανα και 3 βάζα

Το λάχανο μου κατεβάζει πολύ ζουμί οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για άλμη.

Χθες μου τελείωσε ένα πεντάλιτρο Fido με ξινολάχανο/καρότο/πιπεριές και περίσσεψε πάνω από μισό λίτρο ζουμί, το κράτησα στο ψυγείο, λυπάμαι να το πετάξω...

http://www.organiclife.gr/el/news-listing/1706-organic-honey.html

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ

Η μελισσοκομία αποτελεί σημαντική δραστηριότητα η οποία συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη γεωργική και δασική παραγωγή μέσω της επικονίασης που γίνεται από τις μέλισσες.

Στο σημερινό αφιέρωμα θα εξετάσουμε τις κυριότερες διαφορές μεταξύ ενός βιολογικού μελιού και ενός συμβατικού.

Γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε πως το σημαντικότερο αγκάθι του μελιού αποτελεί η νοθεία του. Μπορούμε εύκολα να πέσουμε θύματα απατεώνων, μιας και η γνησιότητα του μελιού μόνον με εργαστηριακούς ελέγχους μπορεί να ανιχνευτεί.

Η κρυστάλλωση του μελιού που κατά καιρούς έχει ακουστεί ως ένδειξη γνησιότητας, δυστυχώς δεν αποτελεί τεκμήριο, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να βρίσκεται εκτεθειμένος.

Εμείς θα σας συμβουλεύαμε να προτιμάτε τα βιολογικά μέλια, μιας και εκτός του ότι είναι πιο υγιεινά, οι πιθανότητες για νοθεία είναι σχεδόν μηδενικές.

Ας εξετάσουμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά του βιολογικού μελιού.

Τοποθεσία βιολογικού μελισσιού…

Στην οργανική μελισσοκομία, τα μελίσσια πρέπει να βρίσκονται εντός ακτίνας 3 km από βιολογικές καλλιέργειες ή και από αυτοφυή βλάστηση.

Να είναι τέτοια, ώστε να διατηρείται αρκετή απόσταση από οποιεσδήποτε πηγές μη γεωργικής παραγωγής που ενδεχομένως προκαλούν μόλυνση, όπως για παράδειγμα: αστικά κέντρα, αυτοκινητοδρόμους, βιομηχανικές περιοχές, χώρους διάθεσης απορριμμάτων, αποτεφρωτές απορριμμάτων, κ.λπ. Οι αρχές ή οι φορείς ελέγχου θεσπίζουν μέτρα που εξασφαλίζουν την τήρηση αυτής της απαίτησης.

Διατροφή μέλισσας…

Στο τέλος της παραγωγικής περιόδου, πρέπει να αφήνονται στις κυψέλες άφθονα αποθέματα μελιού και γύρης, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες της χειμερινής περιόδου.

Ενώ στη συμβατική μελισσοκομία, η διατροφή της μέλισσας γίνεται πολλές φορές με γλυκόζη ώστε εκτός των άλλων η παραγωγή να είναι μεγάλη, στη βιολογική κάτι τέτοιο απαγορεύεται αυστηρά.

Η τεχνητή διατροφή της μέλισσας στη βιολογική παραγωγή, επιτρέπεται μόνον σε περίπτωση που απειλείται η επιβίωσή της, λόγω άκρως δυσμενών κλιματικών συνθηκών. Η τεχνητή διατροφή, γίνεται μόνο με βιολογικό μέλι, προερχόμενο κατά προτίμηση από την ίδια βιολογική μονάδα !!!

Κατά την τεχνητή διατροφή, σε περίπτωση παγωνιάς, μπορεί να επιτραπεί η χρήση σιροπιού ζάχαρης βιολογικής παραγωγής ή μελάσας ζάχαρης βιολογικής παραγωγής αντί του μελιού βιολογικής παραγωγής οσάκις αυτό επιβάλλεται από κλιματικές συνθήκες που προκαλούν κρυστάλλωση του μελιού.

Η τεχνική διατροφή μπορεί να γίνεται μόνον κατά το διάστημα μεταξύ της τελευταίας εσοδείας μελιού και 15 ημέρες πριν την έναρξη της επόμενης περιόδου έκκρισης νέκταρος ή μελιτώματος.

Πρόληψη των νόσων και κτηνιατρικές αγωγές…

Στη βιολογική μελισσοκομία, απαγορεύεται η χρήση αντιβιοτικών και λοιπόν φαρμάκων για την αντιμετώπιση ασθενειών της μέλισσας, είτε για προληπτικούς ή ακόμα θεραπευτικούς σκοπούς.

Αυτή είναι ίσως και η κυριότερη διαφορά ενός υγιεινού βιολογικού μελιού και ενός συμβατικού, στο οποίο όλα τα αντιβιοτικά και τα φάρμακα που έχουν τυχόν χορηγηθεί, μεταφέρονται και στο μέλι που παράγει το μελίσσι.

Η πρόληψη των νόσων στη μελισσοκομία βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:

α) επιλογή κατάλληλων ανθεκτικών φυλών.

β) εφαρμογή ορισμένων πρακτικών που συμβάλλουν στην ισχυρή αντίσταση στις νόσους και στην πρόληψη των λοιμώξεων, όπως:

-τακτική ανανέωση των βασιλισσών,

-συστηματική επιθεώρηση των κυψελών ώστε να εντοπίζονται τυχόν καταστάσεις ανώμαλες από υγειονομική άποψη,

-έλεγχος των κηφήνων στις κυψέλες,

-τακτική απολύμανση του υλικού και του εξοπλισμού,

-καταστροφή του μολυσμένου υλικού ή πηγών,

-τακτική ανανέωση του κεριού

-επαρκή αποθέματα γύρης στις κυψέλες.

Εάν, παρ' όλα τα προαναφερόμενα προληπτικά μέτρα, τα μελίσσια ασθενήσουν ή μολυνθούν, πρέπει να υποβάλλονται αμέσως σε θεραπευτική αγωγή εφόσον χρειάζεται. Στην περίπτωση αυτή, τα μελίσσια μπορεί να τοποθετούνται σε απομονωμένες μελισσοκομικές εγκαταστάσεις και εφαρμόζοντα οι παρακάτω πρακτικές:

-Χρησιμοποιούνται κατά προτίμηση φυτοθεραπευτικά και ομοιοπαθητικά προϊόντα αντί των αλλοπαθητικών συνθετικών χημικών προϊόντων, εφόσον η θεραπευτική τους ικανότητα είναι αποτελεσματική για την ασθένεια για την οποία προορίζεται η αγωγή.

-Εάν η χρησιμοποίηση των προαναφερόμενων προϊόντων αποδεικνύεται ή φαίνεται ότι θα είναι αναποτελεσματική για την εκρίζωση της νόσου ή μόλυνσης η οποία υπάρχει κίνδυνος να εξοντώσει μελίσσια, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση αλλοπαθητικών χημικών φαρμακευτικών προϊόντων υπό την ευθύνη κτηνιάτρου.

Στην έσχατη αυτή περίπτωση, τα μελίσσια απομονώνονται κατά τη διάρκεια της εν λόγω αγωγής και όλο το κερί πρέπει να αντικαθίσταται με κερί που πληροί τους όρους του ευρωπαϊκού κανονισμού βιολογικής μελισσοκομίας.

Στη συνέχεια, για τα μελίσσια αυτά θα ισχύει η περίοδος μετατροπής, σε βιολογικά η οποία είναι διάρκειας ενός έτους !!!

Ορθές πρακτικές εκτροφής και αναγνώρισης…

Στην οργανική μελισσοκομία, απαγορεύεται η εξόντωση των μελισσών στις κηρήθρες ως μέθοδος συνδεόμενη με τη συλλογή μελισσοκομικών προϊόντων.

Απαγορεύονται οι ακρωτηριασμοί όπως η κορυφοτομή των φτερών της βασίλισσας.

Απαγορεύεται η εξόντωσης του αρσενικού γόνου. Μπορεί αυτή να επιτραπεί, μόνο για την περιστολή της βαρροϊκής ακαρίασης (Varroa jacobsoni).

Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση συνθετικών χημικών απωθητικών κατά τη διάρκεια των ενεργειών συλλογής μελιού.

Οι κυψέλες πρέπει να κατασκευάζονται βασικά από φυσικά υλικά που δεν παρουσιάζουν κίνδυνο μόλυνσης του περιβάλλοντος ή των μελισσοκομικών προϊόντων.

Εντός των κυψελών χρησιμοποιούνται μόνον προϊόντα όπως η πρόπολη το κερί και φυτικά έλαια.

Το κερί για τις νέες κηρήθρες πρέπει να προέρχεται από μονάδες βιολογικής παραγωγής.

Επιτρέπεται η φυσική επεξεργασία, όπως με ατμό ή γυμνή φλόγα.

Αρκετές φορές έχω παραστεί αυτήκοος μάρτυρας συζητήσεων, σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι ισχυρίζονται πως το βιολογικό μέλι δεν έχει διαφορές από ένα συμβατικό. Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δε λέω, υπάρχουν αρκετά συμβατικά ποιοτικά μέλια, αλλά ας κρατήσουμε τις σημαντικότερες διαφορές τους:

Στη βιολογική μελισσοκομία απαγορεύεται η χρήση αντιβιοτικών, είτε για θεραπευτικούς ή προληπτικούς σκοπούς. Απαγορεύεται η τεχνητή διατροφή. Μόνο σε εξαιρετικές συνθήκες μπορεί αυτή να επιτραπεί και μόνον εάν χρησιμοποιηθεί βιολογικό μέλι από την ίδια κατά προτίμηση κυψέλη…

Για όλους τους παραπάνω και όχι μόνον λόγους, ας είναι το μέλι που αγοράζουμε βιολογικό. Αξίζει !!!

Eπιστροφή στην ενότητα οργανικά vs συμβατικών

Vera αυτό ίσως σου φανεί χρήσιμο:

What can you eat on the GAPS Intro Diet?

Αν προσέξεις έχει και το άθερμο μέλι στο πρώτο στάδιο.

Προσεξα επισης οτι βαζει το αλευρι αμυγδαλου στο 3ο σταδιο. Απο που το βρηκε αυτο?

Προσεξα επισης οτι βαζει το αλευρι αμυγδαλου στο 3ο σταδιο. Απο που το βρηκε αυτο?

Τι εννοείς; Και στο βιβλίο η Campbell εισάγει τους ξηρούς καρπούς (σε μορφή pancakes) στο 3ο στάδιο.

αλευρι αμυγδαλου ομως βαζει στο 4ο

στο τριτο βαζει το βουτυρο αμυγδαλου. Ετσι την πατησα κι εγω κι εφαγα καρυδια και αμυγδαλα (το ειχε σε παρομοια λιστα αλλη μπλογκερ με βιβλιο για ιντρο)

Εφόσον ψηθούνε οι ξηροί καρποί δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά.

Εάν εσύ τους έφαγες ωμούς τότε ενδεχομένως να σε πειράξανε.

Ki ενω εχει το αλευρι αμυγδαλου στο 3ο (να υποθεσω για τηγανιτες?) δεν εχει στη λιστα τα nut butters που εχει η Καμπελ στο βιβλιο. (η οποια μιλαει γενικα για nut butters, den διευκρινιζει αν ειναι ψημμενα η ωμα)

Στο εκτο σταδιο εχει και chestnuts, επιτρεπονται στη γκαπς αυτα? Νομιζα οχι.......κατι τετοιες λιστες σε καινε. Oti θελουν γραφουν στα μπλογκ. Η αλλη ειδημων η Καρα εχει τα καρυδια στο 3ο σταδιο και οχι ψημμενα, απλα με τη γνωστη διαδικασια. Την διαβασα κι εγω και με εκαψε. Εχει διαφορα αν θα φας αλευρι απο καρπους, η βουτυρο ή τους ιδιους τους καρπους. Νομιζω!

ΕΠΙσης εχει το βουτυρο να επιτρεπεται μονο στη φουλ γκαπς. Και τα βουτυρα ξηρων καρπων επισης εκτος ιντρο, μονο στη φουλ.

Τη λιστα με τα τυρια την ειδες? Εχει και τυρια οπως το γκουντα και το cottage cheese να επιτρεπονται στη φουλ γκαπς. Και δεν εχω διαβασει ολη λιστα ακομα, δεν εχω καταφερει να συγκεντρωθω.

by the way μου φερε ο μπαμπας μου φασιανο απο το lidl και τον μαγειρεψα σημερα. Ενα χαλι ηταν, με το ζορι τον φαγαμε, λες κι ετρωγα ενα ξερο ψαρι. Κι ας τον εβραζα για ωρες. Χιλιες φορες η παπια.

To celebrate the festive season we are offering FREE UK delivery and European postal delivery on all orders placed from Saturday 8th December until Wednesday 12th December!

Orders can be placed either online at www.red23.co.uk or by calling the Red23 store on 0208 501 5544. If ordering online, please confirm the standard shipping rate shown, this will then be removed once orders are received and processed by our web team. This can sometimes cause a little confusion, rest assured that no money will be debited from your order other than the products total. Shipping charges will be removed, by our web team.

We would like to wish all of our clients and customers a wonderful Christmas & New Year, we hope 2013 brings you all amazing health, wealth and happiness!!

We have 191 products on special offer this week, including the delicious range of Ombar RAW Chocolates, RAW Organic Kalamata Olives and the incredible Organic Living Fruit & Veggie by Divine Health! Specials

Red23 are dedicated to supplying the finest Foods, Superfoods, Therapeutic Food based Supplements and products to promote, enhance and optimise a natural, holistic lifestyle!

Kind Regards

Sales@Red23

Εγώ πήρα λαδάκια (δυστυχώς δεν έχει butter oil!), ghee και συμπηκνωμένη κρέμα καρύδας (γράφει ότι είναι out of stock αλλά σου επιτρέπει να το βάλεις στο καλάθι!).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...