Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ακριβώς. Και μπορείς να βάλεις ένα σχετικά μεγάλο φύλλο πριν το αλάτι ώστε να μην ποτίσει ιδιαίτερα το αλάτι προς τα κάτω.

Aυτό με το φύλλο το κάνω κι εγώ σε ένα δεν το έκανα και μούχλιασε :evil:!! Επειδή δεν είχα άδεια fido...:rolleyes:

Ευχαριστω!

Yugup3.png

Thanks.

Να μη χρησιμοποιήσω ρακί, τι λες;;;

Τι ποσοστό αλκοόλ έχει το ρακί; Σύγκρινε το μ' αυτό της βότκας.

Αλλά και πάλι θα έκανα μια πολύ μικρή ποσότητα πειραματικά, είναι πολύ ακριβά τα vanilla beans για να το ρισκάρεις...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

@vera: sorry, είχα ξεχάσει πως αναφερόσουν την ξινή κρέμα :rolleyes:

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο αν επιτρέπεται η GAPS σε ανθρώπους με υψηλή οικογενή χοληστερίνη, δηλαδή που δεν σχετίζεται με τη διατροφή, όπως είναι η περίπτωσή μας, βρήκα αυτό.

http://180degreehealth.com/2012/04/the-gaps-diet

Τι λέτε; Εμένα με προβλημάτισε αρκετά...

Θα σου πω εγώ προσωπικά τί πιστεύω...

Για τον μεταβολισμό δεν έχω διαβάσει αρκετά οπότε δεν μπορώ να αναφερθώ σε αυτό το κομμάτι του "άρθρου".

Οσον αφορά όμως στη μαρτυρία θα πώ το εξής: Οταν εχω κατακαιρούς τις αμφιβολίες μου για την gaps ψένω κι εγώ έτσι σε blogs, forums κλπ. Λοιπόν όσα αρνητικά posts έχω διαβάσει προέρχονται από ανθρώπους που έχουν κάνει πολύ λίγο καιρό gaps (εκτός από της Shara στο οποίο έλεγε πως δεν άντεχε αλλο ). Ολα τα υπόλοιπα όπως και ο συγκεκριμένο είναι από ανθρώπους που κάνουν κάποιες βδομάδες άντε μήνες gaps σε συνδιασμό με άλλες θεωρίες. Πχ εδώ αναφέρθηκε στην kombucha και σε laxatines τα οποία δεν προτείνει η gaps από την αρχή. Φυσικά αν κατακλύσεις τον οργανισμό με αποτοξινωτικά θα καταρρεύσει από το die off. Και σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπερνάμε αυτά τα συμπτώματα!!!! Η Καμπελ λεει να ακούμε το σώμα μας και να προχωράμε πολύ αργά και σταθερά, να μην αφήνουμε τα die off συμπτώματα ανεξέλεκτα γιατί θα σε στείλουν νοσοκομείο όπως στην περίπτωση που αναφέρεται στο site. Πολλοί ειδικά Αμερικάνοι ε΄ναι "παρανοικοί" με συμπληρώματα, αποτοξινωτικά, cheletions, enemas κλπ (ο κατάλογος πάει πολύ ακόμα) και προσπαθούν να τα εφαρμόσουν όλα μαζί εε πόσο να αντέξει το σωμα???

Συμφωνώ με Κατερινούλα, να προσθέσω πως

•  
  • Τις έδωσαν δίαιτα λες και είχε χοληστερίνη ενώ δεν είχε μεγάλες τιμές.
  • Στατίνες! Άλλη μια ύποπτη ουσία που προωθεί η βιομηχανία με συνέπειες στην υγεία για τον ψευδό κίνδυνο της χοληστερίνης, π.χ. στην Q10
  • Ναι μεν γράφει για enema το βιβλίο αλλά δεν θυμάμαι να γράφει για καθημερινή βάση, εσείς;
  • Θυμάστε κάτι για ορμόνη aldosterone ; εγώ όχι αλλά μπορεί να μου ξεφεύγει κάτι :confused:
  • Στο ποτάσσιο αναφέρεται αρκετές φορές η Νατάσα στο faq, ψάξτε για "potassium"
  • Η περίπτωση αυτή είχε προϋπάρχοντα θέματα όσο αφορά την πηκτικότητα του αίματος, άσχετα με την gaps

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Βρε κόρες το feelunique σταματάει τα Neal's yard???? μπήκα τώρα να ανεφοδιαστω και έχει ελάχιστα προϊόντα και όχι τα κλασσικά που παίρνουμε. Υπάρχει άλλο site??

Yugup3.png

Καλησπερα! Ή μαλλον καλημερα...

Ηθελα να σας γραψω πολλα, αλλα ξενυχτησα παλι διαβαζοντας και δεν εχω πια κουραγια.

Αυτη τη φορα κολλησα με το αρθρο που μπηκε παραπανω και διαβασα και ολα τα σχολια. Αν βρειτε χρονο, καντε το, μερικες απαντησεις ειναι πολυ ενδιαφερουσες.

Παντως, μερικοι εκει μεσα εχουν ξεφυγει τελειως! :-D Εχουν δοκιμασει ο,τι υπαρχει και δεν υπαρχει απο διαιτες/διατροφες και τελικα εχουν καταληξει να ζουν με χαπια! :shock: Και μετα αναρωτιουνται γιατι δεν ειναι υγιεις...:?

Οπως και να 'χει, μια απο τις καλυτερες απαντησεις στο κυριο αρθρο ειναι η παρακατω:

So thatʼs my story, so far. What is interesting about your article, is that it doesnʼt describe GAPS the way I understand it. I read Gut and Psychology Syndrome and I read GAPS Guide, and I am not seeing the problems you describe here. Itʼs not supposed to be a low-carb diet. If people are doing it low-carb, then they are either following their own agenda, or they are getting lazy about chopping up vegetables/arenʼt eating fruit/arenʼt eating dairy/arenʼt eating nuts/arenʼt eating honey. Also, raw vegetables are encouraged–they are even part of the intro. I donʼt think people are supposed to guzzle down tons of broth–itʼs more like thick soups and replacing some of your water consumption with broth. Meat is required, yes, but itʼs only supposed to be like 10% volume of your meal. The author of GAPS Guide says she once calculated her carbohydrate intake one day in the beginning phase of intro, and it wasnʼt anywhere near low-carb. I do think that as with any type of prescriptive diet, some people need more guidance. Without it they may misinterpret things or get a little too gung-ho. Or they may just be on the wrong diet for their body.

Οπως και να 'χει, θελει προσοχη στο να μη γινει η διαιτα low-carb, μπορει να προκληθει προβλημα στον θυρεοειδη (το εχω πετυχει σε πολλες πηγες αυτο).

Κατα τ' αλλα, εχω και τα δυο πιτσιρικια αρρωστα και τα εχω δει ολα. Κουραση μπολικη...

Φτιαχνω ζωμους και αποθηκευω. Τουρσι δεν εφτιαξα ακομη, με πηγαν πισω οι ιωσεις των μωρων, αλλα θα φτιαξω μεσα στην εβδομαδα γιατι θελει και χρονο για να ειναι ετοιμο. Τα γευματα μας ειναι πια legal (σχεδον παντα) και το πιο βασικο, η κορη μου πινει τους ζωμους της αδιαμαρτυρητα. Ηδη εχει μειωσει αρκετα την ποσοτητα της φορμουλας. Μονο το βραδυ, οταν ξυπναει, δεν τα καταφερνω με τιποτα, θελει γαλα και μονο γαλα! Καμμια ιδεα?

Η περιοχη της πανας καλυτερα, βοηθησε πολυ το μελανι, vera ευχαριστω!

Στα πρακτικα, σκεφτομαι την αγορα καταψυκτη. Οχι αμεσα, αλλα σε λιγο καιρο ισως. Βλεπω οτι μαζευονται πολλα (ζωμοι, κοτοπουλα, κρεατα) και φοβαμαι οτι η καταψυξη του ψυγειου δεν θα επαρκει με τιποτα. Οσες εχετε, τον χρησιμοποιειτε αρκετα ωστε να αξιζει η αγορα του? Ποση αυξηση καταναλωσης ρευματος να περιμενω?

Παντως, σκεφτομουν οτι θα με βοηθησει στο να εχω ετοιμα legal γευματα που να θελουν μονο ξεπαγωμα και μαγειρεμα/ζεσταμα. Οταν αρχισω full-time τη δουλεια, θα μου ειναι αδυνατον να μαγειρευω καθε ημερα.

Και αλλα ηθελα να ρωτησω, αλλα απο την νυστα δεν βλεπω μπροστα μου.

(Μονο αυτο για να μην ψαχνω το ομοιο θεμα. Αυριο θα παμε παιδιατρο. Ο ομοιο μου ειπε να τον παρω αν αρρωστησει το παιδι και να του πω τη διαγνωση της παιδιατρου για να μου δωσει ομοιο σκευασμα. Η μικρη, ομως, αρχισε ομοιο πριν μολις μια εβδομαδα. Εχει προλαβει να δρασει? Να τον παρω?)

yleap2.png In10p2.png

Μονο το βραδυ, οταν ξυπναει, δεν τα καταφερνω με τιποτα, θελει γαλα και μονο γαλα! Καμμια ιδεα?

εγω οταν ηθελα να τους αλλαξω απο φορμουλα σε φρεσκο γαλα, εβαλα στην αρχη φορμουλα και 20 ml φρεσκο, μετα 30 ml και σιγα σιγα μειωνα τη φορμουλα και εβαζα φρεσκο. Ετσι η μεταβαση εγινε χωρις καμια διαμαρτυρια. Οποτε βαζεις σιγα σιγα αυτο που θες να αντικαταστησεις μεσα στη φορμουλα. Υπαρχει βεβαια και η μεθοδος την κοβεις μαχαιρι και κανεις υπομονη μεχρι να σταματησουν οι διαμαρτυριες :cool: Επισης φαγητο πριν τον υπνο για να μη ξυπναει το βραδυ και πειναει! (δεν θυμαμαι και τι ηλικια ειναι η κορουλα σου)

alex74 τους ζωμούς μπορείς να τους κονσερβοποιείς, μόλις τους σουρωσεις θα τους αδειάζεις σιγά σιγά (για να μη σπάσουν απο τη μεγάλη θερμοκρασία) σε γυάλινα βάζα κονσερβας, θα κλείνεις καλά το καπάκι, θα τα γυρίζεις ανάποδα και μετά τα φυλάς στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Τα βάζα δεν χρειαζεται να τα αποστειρώσεις, θα αποστειρώνονται απο τη θερμοκρασία του ζωμού.

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

Αλεξ ναι εχει επιδρασει ηδη το ομοιο, επιδρουν αμεσα σε λιγες ωρες.

Χρειαζεται ο καταψυκτης, μακαρι να μπορουσα να παρω κι εγω. Θα πρεπει να αποθηκευσουμε σε λιγο καιρο κολοκυθες και δεν ξερω που. Εχω ενα σωρο κρεατα και βουτυρα μεσα και εχει τιγκαρει.

Ειναι πολυ ευκολο να μεινεις low carb σιγουρα, ετσι την πατησα κι εγω και ειχα τον πρωτο καιρο κραμπες συνεχεια, στομα παπουτσι και συχνοουρια. Δεν ετρωγα καλα γενικως. Σιχαινομουν και τα ανοστα βραστα λαχανικα. Τελικα εχω βρει ενα κολπο να τα τρωω και ειμαι παλι καλα. Τα βαζω σε ενα μπωλακι και απο πανω ριχνω γιαουρτι. Ειναι νοστιμοτατο σνακ, σε χορταινει καλα και τρως τα λαχανικα με το παραπανω.

Επισης θα πω οτι κατ εμε δεν ειναι καλο να ξεκινας απο ιντρο, ειναι τρομερο σοκ για τον οργανισμο. Εδω τα παιξαμε εμεις που καναμε φουλ γκαπς 3 μισι μηνες πριν την ιντρο, ποσο μαλλον καποιος πρωταρης. Ουτε να το φανταστω δεν θελω!

Απορησα κι εγω για τους τονους ζωμου που αναφερει και αναρρωτιεμαι ποσο ζωμο βραζουν καθε μερα. Εγω κανω ζωμο μια μεγαλη κατσαρολα καθε τριτη μερα και πινοντας 3 κουπες καθημερινα (που δεν το θεωρω πολυ) εγω και ο μικρος τελειωνει πολυ γρηγορα. Τι τσουκαλια χρησιμοποιουν αυτοι και εχουν τοσο πολυ ζωμο (και για ολοκληρη οικογενεια?)

Τεσπα διαιτες υπαρχουν πολλες.....ο καθενας δοκιμαζει και βλεπει. Κι εγω εκανα την Ατκινς καποτε και κοντεψα να πεσω σε κωμα την τριτη μερα......τι σημαινει αυτο? Υπαρχουν τοσοι που την θεωρουν καταπληκτικη.

Σιγουρα κοιτας πως αισθανεσαι.......οταν εχεις προβληματα οπως ο τυπος αναφερει , ε τοτε ανησυχεις! Εγω ανησυχουσα για πολυ λιγοτερα!!! Απορω παντως με τον μικρο μου......ενω εγω περασα και διαστηματα με πολυ χαμηλη ενεργεια και κοπωση, και κραμπες κλπ αυτος αν εξαιρεσουμε τις πρωτες 4-5 μερες που γκρινιαζε και ηθελε να θηλαζει ειναι μια χαρα. Φοβερη ενεργεια και πολυ καλη διαθεση. Ειμαστε 2 μηνες ιντρο μεταξυ σταδιο 2 και 3. Που στερουμαστε πολλα πραγματα ακομα. Το μονο συμπληρωμα που παιρνουμε ειναι μουρουνολαδο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλησπερα! Ή μαλλον καλημερα...

Ηθελα να σας γραψω πολλ

Οπως και να 'χει, μια απο τις καλυτερες απαντησεις στο κυριο αρθρο ειναι η παρακατω:

So thatʼs my story, so far. What is interesting about your article, is that it doesnʼt describe GAPS the way I understand it. I read Gut and Psychology Syndrome and I read GAPS Guide, and I am not seeing the problems you describe here. Itʼs not supposed to be a low-carb diet. If people are doing it low-carb, then they are either following their own agenda, or they are getting lazy about chopping up vegetables/arenʼt eating fruit/arenʼt eating dairy/arenʼt eating nuts/arenʼt eating honey. Also, raw vegetables are encouraged–they are even part of the intro. I donʼt think people are supposed to guzzle down tons of broth–itʼs more like thick soups and replacing some of your water consumption with broth. Meat is required, yes, but itʼs only supposed to be like 10% volume of your meal. The author of GAPS Guide says she once calculated her carbohydrate intake one day in the beginning phase of intro, and it wasnʼt anywhere near low-carb. I do think that as with any type of prescriptive diet, some people need more guidance. Without it they may misinterpret things or get a little too gung-ho. Or they may just be on the wrong diet for their body.

Απορώ πως την βρήκατε σωστή απάντηση την πιο πάνω!

Ψιλοβλακείες γράφει και δείχνει ημιμάθεια η συγκεκριμένη, όπως και γενικά όλα αυτά περί low-carb. Το θέμα το συζητήσαμε πιο παλιά στο άλλο τόπικ του σχολιασμού της GAPS, να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Υπάρχουνε αρκετές περιπτώσεις όπου άτομα πρέπει να μείνουνε σε κετογενικό στάδιο για πάρα πολύ καιρό είτε γιατί έχουνε πολύ σοβαρά προβλήματα (πχ σχιζοφρένεια) ή είναι τίγκα στους μύκητες.

Και στο βιβλίο αναφέρεται αυτό και το τονίζει η Campbell και στις ομιλίες της και στα FAQs.

Σε περιπτώσεις διάρροιας στην Ίντρο ούτε τα λαχανικά δεν προτείνονται μέχρι να σταματήσει, μόνο ζωμοί ανά ώρα (αν θυμάστε το εφάρμοσε νομίζω η fairy's mom στη μικρή κατά την Ίντρο).

Τα φρούτα και οι ξηροί καρποί επιδεινώνουνε τους μύκητες, μπορώ να σας το βεβαιώσω από πρώτο χέρι γιατί τον τελευταίο μήνα που τα περιόρισα δραστικά (καθόλου φρούτα σχεδόν, ελάχιστοι ξηροί καρποί, μόνο το άθερμο μέλι άφησα) έχει φύγει σχεδόν τελείως το άσπρο από τη γλώσσα μου και δεν είχα καμία ενόχληση κολπικά με μύκητες.

Και η κολοκύθα ακόμη ευνοεί τους μύκητες, αν δείτε στα Yahoo Groups τελευταία υπάρχουνε πολλές συζητήσεις για την κάντιτα και τα starchy veggies, κυρίως τα πορτοκαλιά.

Κατά τα άλλα αν δεν ακολουθήσει κάποιος τη διατροφή για να δει πως νιώθει δύσκολο να βγάλει συμπεράσματα. Και χρειάζεται χρόνο αλλά και συνεχείς τροποποιήσεις μέσω της συνεχούς ενημέρωσης (έχει πάνω από χρόνο που διαβάζω ό,τι βρω πάνω στην GAPS και ακόμα μαθαίνω και βλέπω ότι βελτιώνεται η υγεία μου όλο και πιο πολύ).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Απορώ πως την βρήκατε σωστή απάντηση την πιο πάνω!

Ψιλοβλακείες γράφει και δείχνει ημιμάθεια η συγκεκριμένη, όπως και γενικά όλα αυτά περί low-carb. Το θέμα το συζητήσαμε πιο παλιά στο άλλο τόπικ του σχολιασμού της GAPS, να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Βρε Rosie, ξαναδιαβασα την απαντηση σημερα το πρωι γιατι χθες κουτουλαγα απο τη νυστα και σκεφτηκα οτι πιθανον αλλα να διαβαζα και αλλα να καταλαβαινα, αλλα εξακολουθω να την βρισκω καλη...:-D Ημιμαθεια εχουμε ολοι και εγω πρωτη απο ολους που ακομη δεν εχω καν διαβασει το βιβλιο (που πρεπει να χαθηκε, δεν εξηγειται αλλιως). Αλλα, τουλαχιστον εχει πιασει το βασικο νοημα της GAPS που ΔΕΝ ειναι low-carb διαιτα. Περιλαμβανει ολες τις ομαδες τροφων αλλαζοντας, ομως, το ποσοστο και το ειδος προσληψης τους. Τουλαχιστον εγω αυτο εχω καταλαβει μεχρι τωρα.

Κατά τα άλλα αν δεν ακολουθήσει κάποιος τη διατροφή για να δει πως νιώθει δύσκολο να βγάλει συμπεράσματα.

Απολυτα σωστο.

Και χρειάζεται χρόνο αλλά και συνεχείς τροποποιήσεις μέσω της συνεχούς ενημέρωσης (έχει πάνω από χρόνο που διαβάζω ό,τι βρω πάνω στην GAPS και ακόμα μαθαίνω και βλέπω ότι βελτιώνεται η υγεία μου όλο και πιο πολύ).

Και με αυτο συμφωνω!

Μην ξεχναμε, ομως, οτι η GAPS ειναι προσωρινη θεραπευτικη διαιτα. Δεν εχω καταλαβει να προτεινει η Campbell να κανει καποιος GAPS ολη του τη ζωη, ουτε ιντρο για ενα χρονο. Και επειδη διαβαζω και τα παλια που εχετε γραψει, κατι τετοιο λες και εσυ εδω.

Εμενα η GAPS με επεισε (στη θεωρια τουλαχιστον) γιατι ειναι ισορροπημενη διαιτα που επαναφερει συνηθειες του ανθρωπινου ειδους που ξεχαστηκαν με τον συγχρονο τροπο ζωης. Αν βασιζοταν σε κατι αλλο (πχ. θερμοκρασια σωματος, αναλυσεις τριχων, μονοφαγιες κλπ), εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα την αποφαση να την ακολουθησω και πολυ περισσοτερο να την εφαρμοσω στη μικρη μου, απλα και μονο γιατι θα την θεωρουσα αφυσικη.

Απο εκει και περα, η μακροχρονια low carb διαιτα φαινεται να απορρυθμιζει τον θυρεοειδη οπως και η μακροχρονια καταναλωση πρωτεϊνης κατηγορειται για αναπτυξη καρκινων (Mercola στα τελευταια newsletters). Μιλαμε, ομως, για μακροχρονιες περιοριστικες διαιτες και σιγουρα η GAPS δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια.

yleap2.png In10p2.png

alex74 τους ζωμούς μπορείς να τους κονσερβοποιείς, μόλις τους σουρωσεις θα τους αδειάζεις σιγά σιγά (για να μη σπάσουν απο τη μεγάλη θερμοκρασία) σε γυάλινα βάζα κονσερβας, θα κλείνεις καλά το καπάκι, θα τα γυρίζεις ανάποδα και μετά τα φυλάς στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Τα βάζα δεν χρειαζεται να τα αποστειρώσεις, θα αποστειρώνονται απο τη θερμοκρασία του ζωμού.

Τωρα αμα σου πω οτι δεν καλοκαταλαβα τι λες? Γιατι αναποδα? Και επισης, στις κονσερβες δεν υπαρχει παντα καποιο φυσικο (υποτιθεται τουλαχιστον) συντηρητικο? Ξυδι, αλατι, ζαχαρη, κατι τετοιο? Δεν ξερω, βεβαια, σχεδον τιποτα για την κομποστοποιηση, μπορει να λεω βλακειες.

Και ποσο καιρο διατηρειται ετσι? Διατηρουνται και τα θρεπτικα τους συστατικα? Τον προτεινει η Campbell αυτον τον τροπο διατηρησης?

Οπως καταλαβες, χαθηκα τελειως...:?

yleap2.png In10p2.png

Alex ο καταψυκτης ηταν από τις πιο χρησιμες αγορές. Και πάλι όμως νομιζω ότι θελω και 2ο ψυγειο. Ειναι γεματο με βαζα από ξινη κρεμα, γιαουρτι, κεφίρ, τουρσιά (αυτά μαλλον θα τα βγάλω) και ζωμούς. Πού να χωρέσει κάτι αλλο?!

Ναι Ροζυ καλά θυμάσαι. Η μεγάλη μου ειχε περασει φαση αποτοξινωσης στην ιντρο με κενώσεις ολο βλενες και διαρρικές. Οπότε είχα κάνει focus στους ζωμούς και ό,τι λαχανικό εβαζα ήταν χωρίς σπορους και φλουδα (ακομα και τα κολοκυθάκια) και βρασμενα παρα παρα πολύ. Νομίζω ότι είχα κόψει και τα λαχανικά για πολύ λίγο μεχρι να επανελεθει. Αλλά πολύ λίγο.

Και η δικιά μου είχε εμφανισει υπερβολική ενουρηση - αν το θυμάστε - που καταλαβαινα ότι προερχεται από την διαιτα, αλλά δεςν ήξερα γιατί. Νομίζω ότι πάλι αποτοξινωνόταν. Πάντως το παιδί αφού πέρασε την ketosis άρχισε να βελτιώνεται. Για κάποιες μέρες ήταν σαν ζομπι και τώρα που το σκέφτομαι αναρωτιέμαι κι εγώ πώς άντεξα. Δεν είναι εύκολο να βλέπεις το παιδί σου να σερνεται και γι αυτό τον λόγο πρεπει να είσαι πολύ διαβασμένη και ενημερωμενη πριν ξεκινησεις.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Koρίτσια μιας που αναφέρθηκε η χοληστερίνη, μέχρι να αποφασίσω να πάρω το βιβλίο της Καμπελ να ρωτήσω...

Τί γίνεται με τα επίπεδα χοληστερίνης μετά gaps? Δηλαδή με την επαναεισαγωγή των υδατανθράκων και παράλληλη κατανάλωση λίπους? Εντάξει δεν θα έχει ανάγκη το σώμα από τόση ποσότητα λίπους αλλά και πάλι τώρα έχω συνηθίσει να τρωω πχ την μπριζόλα ή το κοτόπουλο full fat :P καθως και βουτυρο στο προζυμένιο ψωμί που αρέσει στον άντρα μου ή τα σοκολατάκια....

Επίσης επαναφέρω το θέμα του feelunique μηπως ξέρει κάποια να μου πει άλλο site για nealsyard ή θα τα χρυσοπληρώσω από εδω :?

Yugup3.png

alex για λίγη ώρα τα γυρνάς ανάποδα, και με την θερμοκρασία που έχουν πιάσει οι ζωμοι γίνεται και αυτόματη αποστείρωση και σφραγίζουν τα βάζα

διατηρούνται πολλους μήνες έτσι, αν κι εγω τα καταναλώνω πολύ γρήγορα αλλά τουλάχιστον μου μένει και λίγος χώρος στο ψυγειο

αν το προτείνει η campel δεν το γνωρίζω :confused:

gNrhp2.png

Κατερινα ο συζυγος θα κανει εξετασεις παλι να δει πως παει η χοληστερίνη του και θα σας πω συγκριτικές τιμές.

Πρεπει να παρουμε το βιβλιο οπωσδηποτε. Ο συζυγος με επεπληξε που δεν το έχω ήδη πάρει!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μην ξεχναμε, ομως, οτι η GAPS ειναι προσωρινη θεραπευτικη διαιτα. Δεν εχω καταλαβει να προτεινει η Campbell να κανει καποιος GAPS ολη του τη ζωη, ουτε ιντρο για ενα χρονο. Και επειδη διαβαζω και τα παλια που εχετε γραψει, κατι τετοιο λες και εσυ εδω.

Εμενα η GAPS με επεισε (στη θεωρια τουλαχιστον) γιατι ειναι ισορροπημενη διαιτα που επαναφερει συνηθειες του ανθρωπινου ειδους που ξεχαστηκαν με τον συγχρονο τροπο ζωης. Αν βασιζοταν σε κατι αλλο (πχ. θερμοκρασια σωματος, αναλυσεις τριχων, μονοφαγιες κλπ), εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα την αποφαση να την ακολουθησω και πολυ περισσοτερο να την εφαρμοσω στη μικρη μου, απλα και μονο γιατι θα την θεωρουσα αφυσικη.

Απο εκει και περα, η μακροχρονια low carb διαιτα φαινεται να απορρυθμιζει τον θυρεοειδη οπως και η μακροχρονια καταναλωση πρωτεϊνης κατηγορειται για αναπτυξη καρκινων (Mercola στα τελευταια newsletters). Μιλαμε, ομως, για μακροχρονιες περιοριστικες διαιτες και σιγουρα η GAPS δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια.

Μα γι'αυτό λέμε συνεχώς οτί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική! Πρέπει να ακολουθείς το σώμα σου και να τροποποιείς ανάλογα με τις ανάγκες σου. Η καμπελ σε προετοιμάζει στο βιβλίο οτί θα περάσεις μια δύσκολη περίοδο στην φάση αποτοξίνωσης (για άλλους πιο δύκολο για άλλους ευκολότερο) αλλά θέλει προσοχή και σταδιακή προοδο και αυξηση προβιοτικών ακόμα και εισαγωγή τροφών στην ιντρο η οποία μπορέι να πάρει και πολλούς μήνες σε ανθρώπους με σοβαρές αλλεργίες ή σοβαρά προβλήμτατα που δεν μπορούν να ανεχτούν τροφές.

Yugup3.png

alex για λίγη ώρα τα γυρνάς ανάποδα, και με την θερμοκρασία που έχουν πιάσει οι ζωμοι γίνεται και αυτόματη αποστείρωση και σφραγίζουν τα βάζα

διατηρούνται πολλους μήνες έτσι, αν κι εγω τα καταναλώνω πολύ γρήγορα αλλά τουλάχιστον μου μένει και λίγος χώρος στο ψυγειο

αν το προτείνει η campel δεν το γνωρίζω :confused:

Τί κονσέρβες χρησιμοποιείς έχεις πάρει χωρίς τοξικές ούσίες? Δεν υπάρχει θέμα διάβρωσης από τα οξέα του περιεχομενου? Είχα ακούσει στη Σαρα οτί πχ δεν μπορέις να βάλεις κομπούχα γιατί θα διαβρωθεί...

Yugup3.png

Κατερινα ο συζυγος θα κανει εξετασεις παλι να δει πως παει η χοληστερίνη του και θα σας πω συγκριτικές τιμές.

Πρεπει να παρουμε το βιβλιο οπωσδηποτε. Ο συζυγος με επεπληξε που δεν το έχω ήδη πάρει!

Κι ε΄γω το ξεχνάω συνέχεια. Αχ το μυαλό μου με την δουλειά έχει γίνει άστα να πάνε :(. Αφού ξεχνάω πολλές φορές να πάρω τους ζωμούς, τα κεφιρ μου...:(

Τί διατροφή κάνει ο σύζυγος?

Yugup3.png

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας! Βοηθούν πολύ...

Το θεμα της χοληστερινης το ψαχνω και εγω, οχι μονο σε σχεση με την GAPS αλλα και γενικοτερα. Εχει ο ανδρας μου υψηλη χοληστερινη (συμφωνα με τα ορια της κλασσικης ιατρικης), θελω να του προτεινω να κανει GAPS και ελπιζω να τον πεισω αλλα θελω να ειμαι και σιγουρη οτι δεν θα τον στειλω αδιαβαστο τον ανθρωπο απο τα πολλα λιπαρα! :-D Ενα, λοιπον, εξαιρετικο αρθρο που διαβασα ειναι της Campbell στο Weston Price Foundation, συγκεκριμενα αυτο εδω. Απο αυτο, λοιπον, αλλα και απο αλλα αρθρα που βρηκα στην πορεια, θα σου πω οτι στην περιπτωση σας και ακολουθωντας μια διατροφη GAPS δεν θα πρεπει να υπαρξει περαιτερω αυξηση της χοληστερολης. Εκεινο που θα αλλαξει ειναι η αναλογια "καλης"/"κακης" που θα γινει ακομη "χειροτερη" συμφωνα με την κλασσικη ιατρικη. Θα αυξηθει, δηλαδη, η LDL ("κακη") και θα μειωθει η HDL ("καλη") γιατι η LDL εχει επουλωτικη δραση, ενω η HDL εμφανιζεται μετα την επουλωση. Στο διαστημα που θα εφαρμοζεται η GAPS και ιδιως στην αρχη, το σωμα βρισκεται σε εντονη διαδικασια επουλωσης. Στο τελος της GAPS, η αναλογια θα επανελθει στα φυσιολογικα για τον οργανισμο επιπεδα.

edit: Αυτα ισχυουν αν δεν παιρνετε στατινες που μειωνουν την χοληστερινη δρωντας στο ενδογενες συστημα παραγωγης της.

yleap2.png In10p2.png

Το θεμα της χοληστερινης το ψαχνω και εγω, οχι μονο σε σχεση με την GAPS αλλα και γενικοτερα. Εχει ο ανδρας μου υψηλη χοληστερινη (συμφωνα με τα ορια της κλασσικης ιατρικης), θελω να του προτεινω να κανει GAPS και ελπιζω να τον πεισω αλλα θελω να ειμαι και σιγουρη οτι δεν θα τον στειλω αδιαβαστο τον ανθρωπο απο τα πολλα λιπαρα! :-D Ενα, λοιπον, εξαιρετικο αρθρο που διαβασα ειναι της Campbell στο Weston Price Foundation, συγκεκριμενα αυτο εδω. Απο αυτο, λοιπον, αλλα και απο αλλα αρθρα που βρηκα στην πορεια, θα σου πω οτι στην περιπτωση σας και ακολουθωντας μια διατροφη GAPS δεν θα πρεπει να υπαρξει περαιτερω αυξηση της χοληστερολης. Εκεινο που θα αλλαξει ειναι η αναλογια "καλης"/"κακης" που θα γινει ακομη "χειροτερη" συμφωνα με την κλασσικη ιατρικη. Θα αυξηθει, δηλαδη, η LDL ("κακη") και θα μειωθει η HDL ("καλη") γιατι η LDL εχει επουλωτικη δραση, ενω η HDL εμφανιζεται μετα την επουλωση. Στο διαστημα που θα εφαρμοζεται η GAPS και ιδιως στην αρχη, το σωμα βρισκεται σε εντονη διαδικασια επουλωσης. Στο τελος της GAPS, η αναλογια θα επανελθει στα φυσιολογικα για τον οργανισμο επιπεδα.

edit: Αυτα ισχυουν αν δεν παιρνετε στατινες που μειωνουν την χοληστερινη δρωντας στο ενδογενες συστημα παραγωγης της.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ο άντρας μου παίρνει φάρμακο για τη χοληστερίνη.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...