Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Κατα τ' αλλα, εχω καλα και κακα νεα.

Τα καλα νεα ειναι οτι χθες εφτιαξα την πρωτη μου gaps legal συνταγη με coconut oil. Αυτην (ειπαμε, ξεκινω απο τα απλα για να παρω κουραγιο):

Banana pancakes

2 αυγά

1 πολύ ώριμη μπανάνα

λιγο coconut oil για το τηγάνι

Mας αρεσε πολυ, ο μικρος μου τα τσακισε κυριολεκτικα. Και εδω αρχιζουν τα κακα νεα γιατι δεν αντεξα τις φωνες και τα κλαμματα της μικρης που ηθελε να δοκιμασει και της εδωσα λιγο. Δεν ξερω αν φταινε τα αυγα ή οτι πηρε ομοιοπαθητικο φαρμακο πριν 2 μερες, αλλα σημερα η περιοχη της πανας απλως δεν βλεπεται! :-( Δεν ειναι συγκαμα αυτο οπως το προηγουμενο (το κολπο με το λαδακι ειχε πιασει αρκετα καλα), ειναι κανονικο εκζεμα και μαλιστα εχει παρει και φυσαλλιδωδη πλακωδη μορφη.:-(:sad:

Οπως καταλαβαινετε, παω να σκασω! Θα ξαναβαλω λαδι το βραδυ, βεβαια, αλλα απο το μεσημερι με βριζω που εδωσα στο μωρο αυγο. Εκτος αν ειναι η χειροτερευση που κανει η ομοιο πριν την βελτιωση. Μακαρι...

Και αυτο το ρημαδι το βιβλιο δεν λεει να ερθει...Ναι, εχει χρεωθει η πιστωτικη και μου εχει ερθει και μεϊλ οτι εχει φυγει το βιβλιο και ερχεται. Πουντο? :evil:

Ερωτηση: Το λαδι που το κρατατε? Σε γυαλινο μπουκαλι απο αυτα που κλεινουν σαν τα fido ειναι καλα?

Τη Δευτερα θα φτιαξω τουρσι. Ελπιζω στην τυχη του πρωταρη...:lol:

edit: Και τα κακα της απο χθες εχουν γινει παλι πρασινα, ευτυχως χωρις βλεννες. Ειχα κανα μηνα να δω το χρωμα, νομιζα οτι τουλαχιστον απο αυτο ημασταν λιγο καλυτερα...

yleap2.png In10p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ποιές είναι οι εναλλακτικές? έχω εναν αξονα μεταλλικό

!

Υπαρχουν προκατασκευασμενοι αξονες απο υαλονηματα (γυαλι) που, ομως, δεν μπαινουν σε ολες τις περιπτωσεις (πρεπει να μην λειπει μεγαλο τμημα του δοντιου). Επισης, αν ο αξονας σου ειναι χυτος και οχι προκατασκευασμενος, αν τον εχει φτιαξει οδοντοτεχνιτης δηλαδη, δεν γινεται να αντικατασταθει με αξονα υαλονηματων. Αν ο αξονας ειναι προκατασκευασμενος μεταλλικος, θα μπορουσε να αντικατασταθει, αλλα να ξερεις οτι κανονικα θελει αντικατασταση και η θηκη απο πανω, αν υπαρχει.

Δεν ξερω ποσο σας βοηθαω με τις απαντησεις μου, το κακο με την οδοντιατρικη ειναι οτι ειναι εξατομικευμενη και για το καθε δοντι και για τον καθε ασθενη υπαρχει μια μονο ιδανικη λυση. Εγω μονο γενικες πληροφοριες μπορω να δωσω. Παιρνοντας, ομως, σαν δεδομενο οτι καλο ειναι να αποφευγονται τα μεταλλα στο στομα, συζητηστε με τον γιατρο σας και δειτε αν μπορει να γινει κατι ωστε να βελτιωθει η κατασταση. Δυστυχως, οι ιδανικες απο αποψη βιοσυμβατοτητας λυσεις δεν ειναι παντα εφικτες.

yleap2.png In10p2.png

ο αξονας ήταν προκατασκευασμενος και ευτυχώς δε λείπει μεγάλο κομάτι απο το δόντι, θήκη δεν εχω βάλει ακόμα αλλά πρέπει να το κάνω κάποια στιγμή

και πάλι ευχαριστώ πολύ, όντως μας βοηθάς!!!

έτσι μου έρχεται να βάλω μασέλα πάντως με τόσα που έχω στο στόμα μου:P:lol:

gNrhp2.png

Κοριτσια σχετικα με το μελι, γνωριζετε ποιος ειναι ο σωστος τροπος εξαγωγης του μελιου απο τις κυρηθρες?

Μια φιλη μου που εχει μελισσια ο παππους της μου ανεφερε οτι τα τοποθετει σε ενα κυλινδρικο μηχανημα το οποιο γυριζει γυρω-γυρω και ετσι το μελι αφαιρειται κυλωντας προς τα κατω.Με τη φυγοκεντρο.Αυτο ειναι επιζημιο για το μελι?Εχει σχεση με το φιλτραρισμα ή ειναι αλλο πραγμα το φιλτραρισμα?

Επισης μου ειπε οτι τους κρυους χειμερινους μηνες που το μελι παγωνει δεν υπαρχει αλλος τροπος να το αφαιρεσει και χρησιμοποιει μια κατσαρολα με ζεστο νερο και με τους υδρατμους-αν καταλαβα καλα-το ζεσταινει.Αυτο φανταζομαι δεν ειναι κατι καλο,αλλα η κοπελα μου ειπε οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος να αποσπαστει το παγωμενο μελι.

Ο ανθρωπος παραγει μελι για τα εγγονια του εαν κανει κατι λαθος το κανει απο αγνοια.

Πως αφαιρειται το μελι οταν παγωνει χωρις να θερμανθει αραγε?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Καλησπερα!

Υποθετω οτι μιλαμε για μεταλλοκεραμικη στεφανη, δηλαδη για θηκη που εσωτερικα (το τμημα που ερχεται σε επαφη με το δοντι) θα εχει μεταλλο και εξωτερικα πορσελανη. Αν ειναι ετσι, ναι, υπαρχει θεμα κυριως αν εχεις ενα ή περισσοτερα αμαλγαματα στο υπολοιπο στομα ή αλλες θηκες. Η υπαρξη πολλων μεταλλων στο στομα προκαλει την ηλεκτρολυση τους, με απλα λογια διαβρωνονται σε μικροσκοπικο επιπεδο και καποια στοιχεια τους ελευθερωνονται στο στομα. Αν εχεις αμαλγαματα, θα ελευθερωθει υδραργυρος. Περισσοτερος απο αυτον που ελευθερωνεται ουτως ή αλλως με την μασηση.

Ακομη και αν δεν εχεις αμαλγαματα, η υπαρξη εστω και ενος μεταλλου στο στομα θεωρειται επιζημια απο τους ολιστικους οδοντιατρους. Προσοχη και στον αξονα (βιδα θα στον πουν) που ισως χρειαστει να μπει στο δοντι πριν την θηκη αν ειναι απονευρωμενο. Στις περισσοτερες περιπτωσεις, ειναι και αυτος μεταλλικος, αν και υπαρχουν εναλλακτικες.

Αν δεν ειναι επειγον, περιμενε να αποθηλασεις. Αλλα ακομη και τοτε, η καλυτερη λυση θα ηταν να βαλεις καποια θηκη που να μην εχει μεταλλο, δηλαδη ολοκεραμικη ή ζιρκονια. Δυστυχως, κοστιζουν πολυ περισσοτερο, δεν μπορουν να τοποθετηθουν σε ολες τις περιπτωσεις και εχουν μικροτερη διαρκεια ζωης.

Ελπιζω να βοηθησα...

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες αν και τα νεα δεν ειναι ευχαριστα!:-(

Αλλη θηκη δεν εχω αλλα εχω και αλλα λευκα σφραγισματα.

Και απο το δοντι λειπουν τα 3/4! Δυστυχως δε μπορω να το καθυστερηαω γιατι εφυγε το σφραγισμα και εχω ενα τεραστιο κενο. Δε μπορω ουτε να φαω.

Ουτε να το σκεφτομαι δε θελω. Και φαντασου ποσοι ανθρωποι δεν εχουν ιδεα για το συγκεκριμενο θεμα.

Σε ευχαριστω και παλι!

Διαφημίσεις

Τερμα τα οδοντιατρικα!

Κατα τ' αλλα, να πω οτι η μικρη μου επαθε ενα απιστευτο και τεραστιο συγκαμμα! :-(:sad::-( Ενα εικοσαλεπτο δεν την πηρα ειδηση οτι ειχε κανει κακα και αργησα να την αλλαξω και επαθα σοκ με αυτο που ειδα! Εκλαιγα και εγω μαζι της...:-( Βαζω Weleda και καπως συνηλθε, αλλα ακομη ποναει και βεβαια ειναι κατακοκκινη. Μεχρι φυσαλιδες ειχαν γινει! :-( Εχετε καμμια αλλη ιδεα για το τι θα μπορουσα να βαλω?

Το αλλο κακο ειναι οτι δινουν στον ανδρα μου 2 μηνες αδεια ανευ αποδοχων λογω κρισης. Θα ειναι στο σπιτι ολη μερα και αυτο δεν ειναι καλο! Πρωτον, θα παθει "πλακα" με την GAPS, συμφωνει θεωρητικα αλλα ειμαι σιγουρη οτι δεν ξερει τι σημαινει... Δευτερον, θα εχω να μαγειρευω illegal τακτικα. Τριτον, φοβαμαι μην παθει πλακα με το οικονομικο (φουρνους, κατσαρολες κλπ) οπως ο ανδρας της vera και γινουν ακομη πιο δυσκολα ολα.

Ωρες ωρες απογοητευομαι πριν καν ξεκινησω. Τι θα γινει αργοτερα? :?

Εγω στα συγκαμματα του μεγαλου εβαζα gentian violet 2% που μου εφτιαχνε ο ξαδερφος μου, το γνωστο μελανι δλδ μονο που στα φαρμακεια πουλανε ετοιμο το 1% και βαριουνται να φτιαξουν αλλο. Εκανε θαυματα σε μας, εφευγε ο πονος αμεσως και συνερχοταν πολυ γρηγορα.

Θα συνηθισει ο αντρας σου......θα σε ρωταει βεβαια μεχρι ποτε θα γινεται αυτο. Ολο αυτο με ρωτανε και συνηθως αποφευγω να απαντω......φρικαρουν.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Οι κρέμες δεν έχουν ζάχαρη ή άλλο χειρότερο γλυκαντικό; Η κρέμα έχει ζύμωση;

Οχι δεν εχουν γλυκαντικες ουσιες αυτες οι κρεμες, δεν ειναι του εμποριου. Τους βαζεις ζαχαρη οταν κανεις ζαχαροπλαστικη πχ.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Μια πολυ ωραια ιδεα για χειροποιητα χριστουγεννιάτικα δώρα είναι να φτιάξουμε ωραια τουρσια (που ξερουμε οτι κοστιζουν πανακριβα στο εμποριο η δεν κυκλοφορουν καν!)

Εδω θα βρειτε να κατεβασετε και ωραια ταμπελακια εορταστικα!

http://www.keeperofthehome.org/2012/11/this-christmas-give-the-gift-of-nutrition-through-fermentation-plus-free-printables.html

Vera εκτός από σας εγώ δεν ξέρω κάποιον άλλο από τους φίλους και γνωστούς μας που θα τα εκτιμήσει! :lol:

Εγώ έφτιαξα το vanilla extract αλλά δυστυχώς δεν θα είναι έτοιμο στις γιορτές :(

Θα τους φτιάχνω σοκολατάκια, πήρα όμορφες φόρμες σιλικόνης και θα πάω σήμερα να πάρω κι άλλες Χριστουγεννιάτικες από το Cookshop.

Και τις γνωστές τρουφίτσες μόνο που αυτές έχουνε αρκετή φασαρία.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Vera εκτός από σας εγώ δεν ξέρω κάποιον άλλο από τους φίλους και γνωστούς μας που θα τα εκτιμήσει! :lol:

Εγώ έφτιαξα το vanilla extract αλλά δυστυχώς δεν θα είναι έτοιμο στις γιορτές :(

Θα τους φτιάχνω σοκολατάκια, πήρα όμορφες φόρμες σιλικόνης και θα πάω σήμερα να πάρω κι άλλες Χριστουγεννιάτικες από το Cookshop.

Και τις γνωστές τρουφίτσες μόνο που αυτές έχουνε αρκετή φασαρία.

Εγώ έφτιαξα 2 βάζα τουρσί πριν κανάμήνα και δεν μου έμεινε τίποτα! Το χάρισε όλο η μαμά μου σε φιλους που έχουν θέματα :lol::lol::lol:

Σοκολατάκια εννοείς το fudge της νεραιδομαμας? Η βρήκες άλλη συνταγή?

Εγώ δεν προλαβαίνω να φτιάχνω τέτοια και τα τσακίζουμε πού να δώσω και σε καλεσμένους :lol:

Πάντως εγώ πλέον δεν φτιάχνω ψωμοειδή κλπ πολύ σπάνια. Βολεύεται η μικρή με ξηροκάρπια και φρούτα από keimling...Τρουφάκια φτιάχνω που τους αρέσουν. Σημερα λέω να κάνω κι αυτά με την κολοκύθα που μου έμεινε λίγη.

Να ρωτήσω (βεβαια πάει στο άλλο θέμα...:rolleyes:) όταν λέει cooked κολοκύθα εννοεί σε φούρνο ή κατσαρόλα?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Οχι δεν εχουν γλυκαντικες ουσιες αυτες οι κρεμες, δεν ειναι του εμποριου. Τους βαζεις ζαχαρη οταν κανεις ζαχαροπλαστικη πχ.

οκ, όμως καθώς δεν έχουν υποστεί ζύμωση λογικά έχουν όσο λακτόζη έχει και το γάλα τους.

σχετικά με τα τουρσιά, ξαναδοκιμάσαμε και αυτή την φορά μας πέτυχε. κάναμε όπως έχει το wise traditions 2012 dvd την συνταγή, με αρκετό δηλαδή αλάτι πάνω πάνω.

τρώγεται ευχάριστα και με καλό ρυθμό οπότε σύντομα θα φτιάξουμε και άλλο μεγαλύτερο. πολύ ενδιαφέρον γευστικά με την προσθήκη σέλινου.

πᾶν μέτρον ἄριστον

οκ, όμως καθώς δεν έχουν υποστεί ζύμωση λογικά έχουν όσο λακτόζη έχει και το γάλα τους.

σχετικά με τα τουρσιά, ξαναδοκιμάσαμε και αυτή την φορά μας πέτυχε. κάναμε όπως έχει το wise traditions 2012 dvd την συνταγή, με αρκετό δηλαδή αλάτι πάνω πάνω.

τρώγεται ευχάριστα και με καλό ρυθμό οπότε σύντομα θα φτιάξουμε και άλλο μεγαλύτερο. πολύ ενδιαφέρον γευστικά με την προσθήκη σέλινου.

Δηλαδή πάνω πάνω προσθέτεις αλάτι για να μην μουχλιάζει?

Yugup3.png

Δηλαδή πάνω πάνω προσθέτεις αλάτι για να μην μουχλιάζει?

Ακριβώς. Και μπορείς να βάλεις ένα σχετικά μεγάλο φύλλο πριν το αλάτι ώστε να μην ποτίσει ιδιαίτερα το αλάτι προς τα κάτω.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ε γι αυτο και κανουμε ζυμωση στις κρεμες για να τις φαμε.

μεσαστούρα μιλάμε για sour cream. Κρέμα γάλακτος δηλαδή που έχει υποστεί ζύμωση, όχι κρέμες σαν αυτή που φτιάχνουμε με γάλα και κορν φλάουρ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Σοκολατάκια εννοείς το fudge της νεραιδομαμας? Η βρήκες άλλη συνταγή?

Κατερίνα δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2468981&postcount=1482

Τελευταία πειραματίζομαι και με πιο γιορτινές εκδοχές, κυρίως με κανέλα και αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού με πολύ καλά αποτελέσματα!

Δοκίμασα και τους χουρμάδες με καρύδα (date-coconut) του Keimling με επικάλυψη 100% Zotter και αρέσανε σε όλους εκτός από μένα και το γιο μου, μας πέσανε πολύ γλυκά ακόμη και με την άγλυκη σοκολάτα.

Δοκίμασε αιθέριο έλαιο πορτοκάλι και στα τρουφάκια, γίνονται πολύ νόστιμα και γιορτινά! :D

To vanilla extract με τι ποτό το'κανες;

Έχω σπιτικό ρακί αλλά δεν μπορούμε να το πιούμε (σορυ) και δεν ξέρω τι να το κάνω. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για τη βανιλιά;

Μπορείς να βάλεις λινκ από που αγοράσες τις βανιλιές;

Σορυ για τη χαζή ερώτηση για το ρακί... :oops:

[sIGPIC][/sIGPIC]

To vanilla extract με τι ποτό το'κανες;

Έχω σπιτικό ρακί αλλά δεν μπορούμε να το πιούμε (σορυ) και δεν ξέρω τι να το κάνω. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για τη βανιλιά;

Μπορείς να βάλεις λινκ από που αγοράσες τις βανιλιές;

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2471521&postcount=1517

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο αν επιτρέπεται η GAPS σε ανθρώπους με υψηλή οικογενή χοληστερίνη, δηλαδή που δεν σχετίζεται με τη διατροφή, όπως είναι η περίπτωσή μας, βρήκα αυτό.

http://180degreehealth.com/2012/04/the-gaps-diet

Τι λέτε; Εμένα με προβλημάτισε αρκετά...

Β.Α.Γ.Γ.2009

Κατερίνα δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2468981&postcount=1482

Τελευταία πειραματίζομαι και με πιο γιορτινές εκδοχές, κυρίως με κανέλα και αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού με πολύ καλά αποτελέσματα!

Δοκίμασα και τους χουρμάδες με καρύδα (date-coconut) του Keimling με επικάλυψη 100% Zotter και αρέσανε σε όλους εκτός από μένα και το γιο μου, μας πέσανε πολύ γλυκά ακόμη και με την άγλυκη σοκολάτα.

Δοκίμασε αιθέριο έλαιο πορτοκάλι και στα τρουφάκια, γίνονται πολύ νόστιμα και γιορτινά! :D

Aπό πού παίρνεις το αιθ. έλαιο πορτοκαλιού?? Πολύ ενδιαφέρον!!! Εγώ βρήκα μια συνταγή για με almond extract αν πετύχει θα την ποστάρω. Τελικά τα τρουφάκια με κολοκύθα δεν τα έκανα γιατί ήλπιζα να τα φτιάξω με αγελαδινό βούτυρο και είδα στις ερωτήσεις οτ'ι δεν λειτουργεί παρα μόνο το coconut butter που δεν έχω...:?

Yugup3.png

Τελικά τα τρουφάκια με κολοκύθα δεν τα έκανα γιατί ήλπιζα να τα φτιάξω με αγελαδινό βούτυρο και είδα στις ερωτήσεις οτ'ι δεν λειτουργεί παρα μόνο το coconut butter που δεν έχω...:?

kane ενα πειραμα!

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο αν επιτρέπεται η GAPS σε ανθρώπους με υψηλή οικογενή χοληστερίνη, δηλαδή που δεν σχετίζεται με τη διατροφή, όπως είναι η περίπτωσή μας, βρήκα αυτό.

http://180degreehealth.com/2012/04/the-gaps-diet

Τι λέτε; Εμένα με προβλημάτισε αρκετά...

Θα σου πω εγώ προσωπικά τί πιστεύω...

Για τον μεταβολισμό δεν έχω διαβάσει αρκετά οπότε δεν μπορώ να αναφερθώ σε αυτό το κομμάτι του "αρθρου".

Οσον αφορά όμως στη μαρτυρία θα πώ το εξής: Οταν εχω κατακαιρούς τις αμφιβολίες μου για την gaps ψ'αχνω κι εγώ έτσι σε blogs, forums κλπ. Λοιπόν όσα αρνητικά posts έχω διαβάσει προέρχονται από ανθρώπους που έχουν κάνει πολύ λίγο καιρό gaps (εκτός από της Shara στο οποίο έλεγε πως δεν άντεχε αλλο ). Ολα τα υπόλοιπα όπως και ο συγκεκριμένο είναι από ανθρώπους που κάνουν κάποιες βδομάδες άντε μήνες gaps σε συνδιασμό με άλλες θεωρίες. Πχ εδώ αναφέρθηκε στην kombucha και σε laxatines τα οποία δεν προτείνει η gaps από την αρχή. Φυσικά αν κατακλύσεις τον οργανισμό με αποτοξινωτικά θα καταρρεύσει από το die off. Και σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπερνάμε αυτά τα συμπτώματα!!!! Η Καμπελ λεει να ακούμε το σώμα μας και να προχωράμε πολύ αργά και σταθερά, να μην αφήνουμε τα die off συμπτώματα ανεξέλεκτα γιατί θα σε στείλουν νοσοκομείο όπως στην περίπτωση που αναφέρεται στο site. Πολλοί ειδικά Αμερικάνοι ε΄ναι "παρανοικοί" με συμπληρώματα, αποτοξινωτικά, cheletions, enemas κλπ (ο κατάλογος πάει πολύ ακόμα) και προσπαθούν να τα εφαρμόσουν όλα μαζί εε πόσο να αντέξει το σωμα???

Προσωπικά έχω ωφεληθεί ΠΑΡΑ πολύ από την διατροφή αλλά όπως λεει και η Καμπελ σε ενα άρθρο δεν υπάρχει διατροφή κατάλληλη για όλους! Ο καθένας προσαρμόζεται και αμα βλέπει πως δεν αντέχει πρέπει να ακούσει το σώμα του και να πράξει ανάλογα.

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...