Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Koίτα δεν θυμάμαι ακριβώς σε πόσα χρειάστηκε αλλά 4 (μπορέι και παραπάνω :-( ) σίγουρα θα έλεγα. Τώρα θα τα ξανατσεκάρω. Αυτό μου το είχα πει σαν γρήγορη απάντηση-γνωματευση στην ερώτηση μου για το πως συνέβει. Δεν ρώτησα και λεπτομέρειες μετά. Πάντως θυμάμαι πως τότε ήταν κάτι καινούργιο και μου το είχαν κάνει με πολύ ενθουσιασμό.:rolleyes:

Αυτές τις ψηφιακές μπορώ να τις κάνω και σε ακτινολιγικό κέντρο ή τις κάνει μόνο ο οδοντίατρος?

Ευχαριστώ για τις ευχές!!:D

Yugup3.png

- Ξεπαγωνω κοτοπουλο, κομματι με κρεας.

- Το καθαριζω απο τις τριχες (παντα μενουν μερικες), αλλα αφηνω πετσα και λιπος.

- Το βαζω με νερο και μηλοξυδο 1 ωρα μεσα στην κατσαρολα.

- Αναβω ματι, να παρει μια βραση και ξαφριζω.

- Χαμηλωνω στο 3-4, προσθετω λαχανικα(θα βαλω κρεμμυδι, σκορδο, καροτο, μπροκολο, σελινο) και κλεινω καπακι.

- 15 λεπτα πριν το τελος, θα ριξω λιγο πιπερι.

- Στις 5 ωρες περιπου (τοσο θελουν αυτα τα χωριατικα), θα το ανοιξω και θα βγαλω τα παντα. Θα καθαρισω το κρεας και θα το κρατησω μαζι με τα λαχανικα και λιγο ζωμο, να τα αλεσω, να προσθεσω λεμονι και λαδι και να δωσω γευμα στην μικρη.

- Τον υπολοιπο ζωμο θα τον βρασω 6-7 ωρες ακομη και στο τελος θα τον συμπυκνωσω. Σκεφτομαι μετα να τον αφησω να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου, να κρατησω στο ψυγειο και να βαλω και στα κυπελακια της Avent που εχω μεριδουλες στην καταψυξη . Αλατι δεν θα βαλω πουθενα λογω της μικρης.

Κατι εκπτωση εχει το iherb. Παρηγγειλα μουσταρδα, vanilla extract, τριμμενη καρυδα και baking soda. Τι αλλο?

edit: Δεν βρισκω πουθενα τα προβιοτικα για την μικρη. Που τα παιρνετε και δεν τα βλεπω?

Εγώ θα έκανα το εξης:

Ξεπαγωνω

Βαζω νερό και αρχιζω το βρασιμο χωρίς μηλοξυδο.

Μολις βρασει ξαφριζω, βαζω λαχανικά και κατεβάζω στο 2-3

Σε 2,5-3 ωρες το κλείνω. Αν σκοπευεις να το βρασεις 5-6 ωρες βαλε τα λαχανικά πιο μετά.

Μετά κρατας τα κοκκαλα σε μια σακουλα στην καταψυξη. Εκει θα μαζευεις κοκκαλα και από ψητά οχι μονο βραστά.

Μολις μαζεψεις αρκετα τα ξεπαγωνεις για bone broth. Τοτε θα βαλεις και το μηλοξυδο και το πιπερι και θα τα αφησεις μια ωρα.

Παρε και ghee να εχεις καθως και κανενα γαλα καρυδας για κανενα γλυκο

Δεν μου ερχεται τωρα κατι αλλο.

Θελω να παω στην γυναικολογο μου πριν τις γιορτες. Αν τα καταφερω θες να σου πω να βρεθούμε να σου δώσω κομπουχα, κεφιρ και ό,τι άλλο θες? :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Miriki ακριβή μου φαίνεται γιατί δεν είναι βιολογική.

Εγώ παίρνω φύλλα βιολογικής ζελατίνης (για περίπου μισό λίτρο νερό/γάλα) γύρω στα 1.20 Ευρώ. Πρέπει να την έχουνε όλα τα μαγαζιά με τα βιολογικά εδώ στην Αθήνα, αν όχι την έχει σίγουρα η κουμπάρα μου ή μπορώ να σου πάρω εγώ από το μαγαζί που ψωνίζω συνήθως.

Για ποιο σκοπό τη θες; Εγώ μόνο στην πανακότα τη βάζω οπότε με βολεύουνε τα μικρά σακουλάκια με τα 6 φύλλα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Η εταιρία υποτίθεται ότι έχει βιολογικά προϊόντα (το γράφει στα ψιλά), αλλά όντως δεν γράφει ότι η ζελατίνη είναι βιολογική.

Αντικαθιστώ τα αβγά με ζελατίνη. Δηλ βάζω στο μπανανόψωμό 2 ή ένα αβγό και το υπόλοιπο είναι ζελατίνη. Αν και τελευταία για να αναπληρώσω τα υγρά βάζω κεφίρ και γίνεται αρκετά ωραίο, απλά δε φουσκώνειειειειει! Ευχαριστώ πάντως που για άλλη μια φορά προσφέρθηκες.... Θα μιλήσω με τη Μαίρη...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τότε ίσως να μην σε βολεύουνε τα φύλλα, η σκόνη θα είναι πιο εύκολη σε κέικ κτλ.

Αλλά δεν έχω δει πουθενά στην Ελλάδα βιολογική ζελατίνη σε σκόνη.

Γιατί δεν βάζεις λίγη σόδα για να φουσκώσει; Και σίγουρα το κεφίρ είναι καλύτερη λύση από κάτι τυποποιημένο, εκτός βέβαια και αν δεν κάνεις συχνά ψωμάκια.

Η καθαρίστρια μου που είναι Μολδαβή μου είπε ότι στη χώρα της χρησιμοποιούνε πολύ το κεφίρ στη ζαχαροπλαστική, αν κατάλαβα καλά δρα σαν μαγιά γιατί έχει ζωντανούς μικροοργανισμούς που βοηθάνε στο να αφρατέψουνε τα ψωμοειδή.

Αυτές τις ψηφιακές μπορώ να τις κάνω και σε ακτινολιγικό κέντρο ή τις κάνει μόνο ο οδοντίατρος?

Κάποιοι οδοντίατροι διαθέτουνε τη δυνατότητα για ψηφιακή ακτινογραφία, οι πιο πολλοί όχι, ούτε και η δικιά μου.

Εγώ πήγα σε ακτινολογικό κέντρο και έκανα ψηφιακή πανοραμική.

Koίτα δεν θυμάμαι ακριβώς σε πόσα χρειάστηκε αλλά 4 (μπορέι και παραπάνω :-( ) σίγουρα θα έλεγα. Τώρα θα τα ξανατσεκάρω. Αυτό μου το είχα πει σαν γρήγορη απάντηση-γνωματευση στην ερώτηση μου για το πως συνέβει. Δεν ρώτησα και λεπτομέρειες μετά. Πάντως θυμάμαι πως τότε ήταν κάτι καινούργιο και μου το είχαν κάνει με πολύ ενθουσιασμό.:rolleyes:

Ευχαριστώ για τις ευχές!!:D

Κατερινουλα, μαλλον σε αγχωσα αντι να σε βοηθησω τελικα...:oops:

Μικρες ακτινογραφιες (οπισθοφατνιακες) κανει καθε οδοντιατρος με το ακτινολογικο μηχανημα που εχει στο ιατρειο του. Αν αυτο το μηχανημα ειναι ψηφιακο, τοτε και οι ακτινογραφιες θα ειναι ψηφιακες.

Ξερεις κατι ομως? Μικρη σημασια εχει. Το πολυ να χρειαστεις 4 ακτινογραφιες. Βρες εναν οδοντιατρο που να εμπιστευεσαι και, αν δεν εχει ψηφιακο μηχανημα, δεν εγινε και τιποτα. Πριν και πανω απ'ολα ερχεται η κλινικη εξεταση και η διαγνωση του γιατρου. Αν θελεις ολιστικο, πηγαινε στην οδοντιατρο της Rosie. Μην κολλησεις στο ο,τι δεν εχει ψηφιακο μηχανημα, ειναι πολυ δευτερευον αυτο.

Η πανοραμικη οσον αφορα στα σφραγισματα δεν εχει να σου προσφερει πολλα, επιμενω. Κανε μια καλη κλινικη εξεταση και μικρες (κλασικες ή ψηφιακες) ακτινογραφιες.

(Οσο για το τι εγινε τοτε, και αυτο λιγη σημασια εχει. Ειτε αστοχια υλικου ηταν, ειτε λαθος τεχνικη του γιατρου, το κακο εγινε...)

edit: Ευχαριστω για το λινκ! Υποσχομαι να μην σας πολυπρηξω απο εδω και περα, ξεκινησα να ξαναδιαβαζω το θεμα κρατωντας σημειωσεις αυτη τη φορα!

yleap2.png In10p2.png

Νεραϊδομαμα, θα δοκιμασω και τη δικη σου εκδοχη και θα δω ποια με βολευει. Παντως, ο σημερινος δεν μου φανηκε και ασχημος (14 ωρες βρασιμο). Εντονη γευση, αλλα οχι δυσαρεστη (με λεμονι βεβαια). Εδωσα και στη μικρη με μπιμπερο ( :cool: ), ηπιε γυρω στα 30ml, μετα το εβγαλε απο το στομα και το κοιταζε περιεργα!! :-D:grin:

Εννοειται οτι θελω κεφιρ και κομπουχα. Ελπιζω μονο να μην τα ψοφησω. Ειμαι παντελως αχρηστη, εχω κατορθωσει να ψοφησω κακτο...:oops::oops:

( θα σου στειλω πμ με τα τηλεφωνα μου και συννενοουμαστε)

Το ghee στο Iherb δεν ειναι σε στοκ, δυστυχως, αλλα θα το φερει αρχες Δεκεμβρη. Τα αλλα τα παρηγγειλα.

Παντως, για να πω την αμαρτια μου, αν μπορουσα να παρω ολα τα ghee, whey, γιαουρτια κλπ απο καπου και να ξερω οτι ειναι καλα, θα το εκανα και ας κοστιζε παραπανω. Ουτως ή αλλως, με τοσο γαλα, βουτυρο, λαχανα, καροτα κλπ που θα πεταχθουν μεχρι να μαθω να φτιαχνω τα διαφορα, μια ή αλλη θα μου ερχοταν...:?

Αυτο το βιβλιο απο που ερχεται? Πανε πανω απο 20 μερες που το εχω παραγγειλει. Λετε να χαθηκε?:?

yleap2.png In10p2.png

Διαφημίσεις

Αυτο το βιβλιο απο που ερχεται? Πανε πανω απο 20 μερες που το εχω παραγγειλει. Λετε να χαθηκε?:?

Και εμένα είχε αργήσει αλλά τελικά ήρθε. Είναι και γιορτές, οπότε full time για τα ταχυδρομεία.

Αλάτι παρήγγειλες;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κυκλοφορούνε πολλές παρόμοιες λίστες στα health blogs αλλά προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ τη γνώση του Mark:

Top 9 Most Important Foods to Buy Organic

Αλάτι παρήγγειλες;

Και παρηγγειλα και παρελαβα! Σημερα παρελαβα την παραγγελια του mercola. Ταχυτατος! Εχω πλεον και αλευρι και λαδι και αλατι!!! :) Ξεκιναω τους πειραματισμους.

Το βιβλιο με αγχωνει μονο και αυτο για την μικρη. Ελεγα μηπως της κανω τη δυσκολη πρωτη φαση στις διακοπες των Χριστουγεννων...

Που θα παει, θα 'ρθει.

Ενδιαφερουσα η λιστα, rosie, ειναι πανω κατω αυτα που εχετε πει και εσεις εδω. Αυτο για τα μηλα, βεβαια, μου εκανε τρελη εντυπωση, ουτε το φανταζομουν.

Αυτα τα meal plans της Cara τα πηρε τελικα καμμια σας? Και αν ναι, βοηθησαν? Με φοβαμαι πολυ στο πρακτικο...:?

Καλημερα!

yleap2.png In10p2.png

Rosie θες να ξεχωρίζουμε τις συνταγές? Αν το καθυστερούμε θα φορτώνεται περισσότερη δουλειά! Λοιπόν ας το ξεκινήσουμε και όσο μας πάρει. Εσύ Rosie θα βάλεις τις κατηγορίες και θα μας αναθέσεις σελίδες και ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί... Εχει γίνει χαος το άλλο θέμα και ούτε με αναζήτηση δεν μπορώ να βρω κάτι που ψάχνω...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Νεραϊδομαμα, θα δοκιμασω και τη δικη σου εκδοχη και θα δω ποια με βολευει. Παντως, ο σημερινος δεν μου φανηκε και ασχημος (14 ωρες βρασιμο). Εντονη γευση, αλλα οχι δυσαρεστη (με λεμονι βεβαια). Εδωσα και στη μικρη με μπιμπερο ( :cool: ), ηπιε γυρω στα 30ml, μετα το εβγαλε απο το στομα και το κοιταζε περιεργα!! :-D:grin:

Εννοειται οτι θελω κεφιρ και κομπουχα. Ελπιζω μονο να μην τα ψοφησω. Ειμαι παντελως αχρηστη, εχω κατορθωσει να ψοφησω κακτο...:oops::oops:

( θα σου στειλω πμ με τα τηλεφωνα μου και συννενοουμαστε)

Το ghee στο Iherb δεν ειναι σε στοκ, δυστυχως, αλλα θα το φερει αρχες Δεκεμβρη. Τα αλλα τα παρηγγειλα.

Παντως, για να πω την αμαρτια μου, αν μπορουσα να παρω ολα τα ghee, whey, γιαουρτια κλπ απο καπου και να ξερω οτι ειναι καλα, θα το εκανα και ας κοστιζε παραπανω. Ουτως ή αλλως, με τοσο γαλα, βουτυρο, λαχανα, καροτα κλπ που θα πεταχθουν μεχρι να μαθω να φτιαχνω τα διαφορα, μια ή αλλη θα μου ερχοταν...:?

Αν πάρεις καλό βούτυρο το γκι μπορεί να περιμένει και λίγο αν δεν κάνεις εισαγωγή γαλακτοκομικών, οπότε μην αγχώνεσαι. Γιαούρτι δυστυχώς δεν μπορέις να πάρεις από καπου γιατί κανένας δεν το ζυμώνει 24 ωρες! Είναι πανεύκολο με τις οδηγίες της Γιώτας το κάνω πάντα και ποτέ δεν μου έχει αποτύχει αν θες να παραθέσω λινκ:D. Επίσης ξεκίνα πρώτα από ένα κεφιρ και αν θες μπορέις να πάρεις την κομπούχα και να την διατηρήσεις. Είναι η μόνη που δεν παθαίνει τιποτα, τα άλλα αν δεν τα φροντίσεις ψοφάνε. Μετά παίρνεις και το άλλο να συνηθίζεις σιγα σιγά.

Ξεκίνα από τα βασικά και μην αγχώνεσαι....σίγουρα θα πετάξεις υλικά :cool: Στο λέω εκ πείρας... Επίσης κάτι που αρέσει σε κάποιους δεν σημαίνει οτί θα αρέσει και σε σένα, οι συνταγές gaps είναι λίγο ιδιαίτερες οπότε θα πρέπει να κάνεις πειράματα.

Για το βιβλίο δες αν σου χρεώθηκε η κάρτα σου γιατί και μιας άλλης κοπέλας δεν την είχαν χρεώσει και περίμενε πολύ αλλά γενικά αυτό το site αργεί. Εγώ το είχα πάρει από amazon.co.uk

Eπίσης ρώτα ότι θες και για λινκ και για οτι άλλο καθώς μας διαβάζουν αρκετοί που δεν γραφουν και καλό είναι να τα φρεσκάρουμε ολοι!;)

Yugup3.png

Καλημέρα,

Ακούω εδώ και καιρό για τη δίαιτα αυτή, αλλά μόλις σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με αφορμή το επίμονο έκζεμα της κόρης μου το οποίο χειροτερεύει και δεν ανταποκρίνεται στα συμβατικά φάρμακα.

Η πρώτη εντύπωση από τις πληροφορίες που λαμβάνω ότι είναι η δίαιτα είναι λίγο δύσκολη στην εφαρμογή της. Αυτό οφείλεται στις πρώτες ύλες που χρειάζονται;

Ομολογώ ότι δεν θα ήθελα να αγοράζω τρόφιμα από το εξωτερικό για να την εφαρμόσουμε.

Δεν ξέρω κιόλας αν αξίζει να αγοράσω το βιβλίο.

Τι έχετε να πείτε εσείς οι έμπειρες; Ο κόπος είναι μεγάλος; Και αν ναι, αξίζει; Έχετε πράγματι δει διαφορά;

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Συγνωμη που μπαινω εμβολιμα στην κουβεντα σας αλλα θα ηθελα τη γνωμη της Alex μιας και ειναι η ειδικοτητα της.

Σκοπευω να αντικαταστησω το λευκο σφραγισμα σε ενα απονευρωμενο δοντι με θηκη.

Ο οδοντιατρος δεν ειναι ολιστικος.

Υπαρχει θεμα υδραργυρου ή κατι αλλο που πρεπει να με ανησυχησει; Να αναφερω οτι το μωρο μου θηλαζει ακομα.

Καλημέρα,

Ακούω εδώ και καιρό για τη δίαιτα αυτή, αλλά μόλις σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με αφορμή το επίμονο έκζεμα της κόρης μου το οποίο χειροτερεύει και δεν ανταποκρίνεται στα συμβατικά φάρμακα.

Η πρώτη εντύπωση από τις πληροφορίες που λαμβάνω ότι είναι η δίαιτα είναι λίγο δύσκολη στην εφαρμογή της. Αυτό οφείλεται στις πρώτες ύλες που χρειάζονται;

Ομολογώ ότι δεν θα ήθελα να αγοράζω τρόφιμα από το εξωτερικό για να την εφαρμόσουμε.

Δεν ξέρω κιόλας αν αξίζει να αγοράσω το βιβλίο.

Τι έχετε να πείτε εσείς οι έμπειρες; Ο κόπος είναι μεγάλος; Και αν ναι, αξίζει; Έχετε πράγματι δει διαφορά;

Ευχαριστώ!

Mάλλον δεν διάβασες καλά τις ιστορίες μας ;)

Εχουμε πολυ μεγάλη διαφορά και βελτίωση και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μαλιστα! Αν θες να ακολουθήσεις την δίαιτα πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο για να καταλάβεις την φιλοσοφία της διατροφής και την επεξηγηση σε όλα τα θέματα σχετικά με αλλεργίες-εκζέματα και άλλες αυτοάνοσες νόσους.

Επίσης θεωρητικά δεν χρειάζεται να ψωνίζεις από το εξωτερικό, στην πορεία όμως καταλαβαίνεις οτί αυτό γίνεται από συμφέρον κυρίως οικονομικό αλλά και ποιοτικό. Δηλαδή πολλά από τα βιολογικά προιόντα μπορέις να τα βρεις και στο μαγαζί της περιοχής σου αλλά σε πολύ ακριβότερη τιμή. Επίσης η ποιότητα από εταιρεία σε εταιρεία διαφέρει και κάποιες εταιρείες δεν τις βρίκουμε στην Ελλάδα. Το μονο ίσως που δεν μπορείς να βρεις Ελλάδα είναι το αλεύρι καρύδας που θεωρητικά δεν είναι απαραίτητο για την διατροφή καθώς υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Κατά την γνώμη μου αξίζει και με το παραπάνω ο κόπος, αν και τελικά δεν είναι και πολύ τρομερά τα πράγματα. Μία συνήθεια είναι όλα απλά αν δεν ε΄χεις συνηθίσει να τα κάνεις όλα εσύ και να μην παιρνεις τίποτε έτοιμο τότε σου έρχεται λίγο κάπως. Πχ κλαιγόμουνα σε μια φίλη μου οτί πρέπει να τα κάνω όλα μόνη μου και ψωμιά και γλυκά κλπ και μου είπε με μία φυσικότητα οτί και εκείνη τα φτιάχνει όλα για το παιδάκι της (συμβατικά βέβαια) οπότε δεν της φάνηκε κάτι τραγικό- μου έβαλε τα γυαλιά απ'οτι καταλάβατε :cool:

Μπορείς να κάνεις για λιγο καιρό δοκιμή και θα δεις που θα έχεις άμεσα αποτελέσματα ;) Πάνω απ'ολα όμως σωστή ενημέρωση και οργάνωση. Αυτά :D

Yugup3.png

Mάλλον δεν διάβασες καλά τις ιστορίες μας ;)

Εχουμε πολυ μεγάλη διαφορά και βελτίωση και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μαλιστα! Αν θες να ακολουθήσεις την δίαιτα πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο για να καταλάβεις την φιλοσοφία της διατροφής και την επεξηγηση σε όλα τα θέματα σχετικά με αλλεργίες-εκζέματα και άλλες αυτοάνοσες νόσους.

Επίσης θεωρητικά δεν χρειάζεται να ψωνίζεις από το εξωτερικό, στην πορεία όμως καταλαβαίνεις οτί αυτό γίνεται από συμφέρον κυρίως οικονομικό αλλά και ποιοτικό. Δηλαδή πολλά από τα βιολογικά προιόντα μπορέις να τα βρεις και στο μαγαζί της περιοχής σου αλλά σε πολύ ακριβότερη τιμή. Επίσης η ποιότητα από εταιρεία σε εταιρεία διαφέρει και κάποιες εταιρείες δεν τις βρίκουμε στην Ελλάδα. Το μονο ίσως που δεν μπορείς να βρεις Ελλάδα είναι το αλεύρι καρύδας που θεωρητικά δεν είναι απαραίτητο για την διατροφή καθώς υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Κατά την γνώμη μου αξίζει και με το παραπάνω ο κόπος, αν και τελικά δεν είναι και πολύ τρομερά τα πράγματα. Μία συνήθεια είναι όλα απλά αν δεν ε΄χεις συνηθίσει να τα κάνεις όλα εσύ και να μην παιρνεις τίποτε έτοιμο τότε σου έρχεται λίγο κάπως. Πχ κλαιγόμουνα σε μια φίλη μου οτί πρέπει να τα κάνω όλα μόνη μου και ψωμιά και γλυκά κλπ και μου είπε με μία φυσικότητα οτί και εκείνη τα φτιάχνει όλα για το παιδάκι της (συμβατικά βέβαια) οπότε δεν της φάνηκε κάτι τραγικό- μου έβαλε τα γυαλιά απ'οτι καταλάβατε :cool:

Μπορείς να κάνεις για λιγο καιρό δοκιμή και θα δεις που θα έχεις άμεσα αποτελέσματα ;) Πάνω απ'ολα όμως σωστή ενημέρωση και οργάνωση. Αυτά :D

Καλημέρα!

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει πολλά, άλλωστε το θέμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και δεν θα προλάβω να διαβάσω όσα έχετε γράψει.

Κι εμείς στο σπίτι φτιάχνουμε ψωμί, γιαούρτι, γλυκά κ.λπ., οπότε από αυτήν την άποψη δεν θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Το βιβλίο το αγοράζετε από το άμαζον ή τον Μερκόλα; Υπάρχει άλλος τρόπος ίσως πιο οικονομικός;

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!:-D

Ξέρω ότι θα τα έχετε γράψει όλα αυτά, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω να κοιτάξω όλα τα μηνύματα αναλυτικά. :cry:

Β.Α.Γ.Γ.2009

Συγνωμη που μπαινω εμβολιμα στην κουβεντα σας αλλα θα ηθελα τη γνωμη της Alex μιας και ειναι η ειδικοτητα της.

Υπαρχει θεμα υδραργυρου ή κατι αλλο που πρεπει να με ανησυχησει; Να αναφερω οτι το μωρο μου θηλαζει ακομα.

με ενδιαφέρει και μένα το θέμα περί αντικαταστασης με θήκη

gNrhp2.png

Καλημέρα!

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει πολλά, άλλωστε το θέμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και δεν θα προλάβω να διαβάσω όσα έχετε γράψει.

Κι εμείς στο σπίτι φτιάχνουμε ψωμί, γιαούρτι, γλυκά κ.λπ., οπότε από αυτήν την άποψη δεν θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Το βιβλίο το αγοράζετε από το άμαζον ή τον Μερκόλα; Υπάρχει άλλος τρόπος ίσως πιο οικονομικός;

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!:-D

Ξέρω ότι θα τα έχετε γράψει όλα αυτά, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω να κοιτάξω όλα τα μηνύματα αναλυτικά. :cry:

Μην αγχωνεσαι ρωτά ότι θες!

Το bookdepository έχει δωρεάν μεταφορικά δες εκει..

Yugup3.png

Καλησπερα!

Υποθετω οτι μιλαμε για μεταλλοκεραμικη στεφανη, δηλαδη για θηκη που εσωτερικα (το τμημα που ερχεται σε επαφη με το δοντι) θα εχει μεταλλο και εξωτερικα πορσελανη. Αν ειναι ετσι, ναι, υπαρχει θεμα κυριως αν εχεις ενα ή περισσοτερα αμαλγαματα στο υπολοιπο στομα ή αλλες θηκες. Η υπαρξη πολλων μεταλλων στο στομα προκαλει την ηλεκτρολυση τους, με απλα λογια διαβρωνονται σε μικροσκοπικο επιπεδο και καποια στοιχεια τους ελευθερωνονται στο στομα. Αν εχεις αμαλγαματα, θα ελευθερωθει υδραργυρος. Περισσοτερος απο αυτον που ελευθερωνεται ουτως ή αλλως με την μασηση.

Ακομη και αν δεν εχεις αμαλγαματα, η υπαρξη εστω και ενος μεταλλου στο στομα θεωρειται επιζημια απο τους ολιστικους οδοντιατρους. Προσοχη και στον αξονα (βιδα θα στον πουν) που ισως χρειαστει να μπει στο δοντι πριν την θηκη αν ειναι απονευρωμενο. Στις περισσοτερες περιπτωσεις, ειναι και αυτος μεταλλικος, αν και υπαρχουν εναλλακτικες.

Αν δεν ειναι επειγον, περιμενε να αποθηλασεις. Αλλα ακομη και τοτε, η καλυτερη λυση θα ηταν να βαλεις καποια θηκη που να μην εχει μεταλλο, δηλαδη ολοκεραμικη ή ζιρκονια. Δυστυχως, κοστιζουν πολυ περισσοτερο, δεν μπορουν να τοποθετηθουν σε ολες τις περιπτωσεις και εχουν μικροτερη διαρκεια ζωης.

Ελπιζω να βοηθησα...

yleap2.png In10p2.png

Προσοχη και στον αξονα (βιδα θα στον πουν) που ισως χρειαστει να μπει στο δοντι πριν την θηκη αν ειναι απονευρωμενο. Στις περισσοτερες περιπτωσεις, ειναι και αυτος μεταλλικος, αν και υπαρχουν εναλλακτικες.

ποιές είναι οι εναλλακτικές? έχω εναν αξονα μεταλλικό

Αλλα ακομη και τοτε, η καλυτερη λυση θα ηταν να βαλεις καποια θηκη που να μην εχει μεταλλο, δηλαδη ολοκεραμικη ή ζιρκονια. Δυστυχως, κοστιζουν πολυ περισσοτερο, δεν μπορουν να τοποθετηθουν σε ολες τις περιπτωσεις και εχουν μικροτερη διαρκεια ζωης.

ωχ :?

ευχαριστούμε πολύ alex!!!

gNrhp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...