Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Επισης, ξεκιναει παιδικο. Ειχα κανει αιτηση στον δημοτικο σταθμο το καλοκαιρι και ηξερα οτι την ειχαν παρει. Αλλα δεν ειχε ξεκινησει γιατι δεν υπηρχε βρεφικο τμημα λογω ελλειψης κονδυλιων για νηπιαγωγους και πιστευα οτι δεν θα ξεκινουσε. Τελικα, θα ξεκινησει απο τα μεσα της εβδομαδας. Δε γινεται να μην παει γιατι εγω ξεκιναω δουλεια κανονικα απο τον καινουργιο χρονο (ειχα σταματησει για τη γεννα και μεχρι προσφατα) και δε γινεται να πληρωνω γυναικα. Επιπλεον, θα χασει τη θεση της αν δεν παει (αν παει, του χρονου θα την παρουν οπωσδηποτε ως επανεγγραφη εκτος αν καταρρευσει η Ελλαδα γενικοτερα).

Πώς συνδυαζω GAPS και σταθμο στο χρονιαρικο, οεο?

 

 

Επισης, περιμενω εναγωνιως το βιβλιο γιατι δεν μπορω να κανω τιποτα για τη μικρη προς το παρον. Εννοω οτι η εισαγωγη τροφων που προτεινει η Campbell στο λινκ που μου εδωσε η νεραϊδομαμα ειναι για μωρα που ή θηλαζουν ή πνουν φορμουλα χωρις προβλημα. Εμεις δεν ειμαστε ουτε στη μια ουτε στην αλλη κατηγορια και πρεπει να διαβασω το βιβλιο για να δω πώς θα το κανω.

Προς το παρον, θα αρχισω να φτιαχνω ζωμους και να της δινω. Καλο θα της κανουν και θα συνηθισει και τη γευση. Αυτη την στιγμη τρωει κοτοπουλο, μοσχαρι, λαδι, καροτο, κολοκυθι (οχι πια, δεν βρισκω βιο), μπροκολο, σελινο, πατατα (την αποφευγω οσο μπορω πια), κρεμμυδι, ντοματα (σπανια, της φουντωνει τα δερματικα). Αυγο δεν τρωει, δοκιμασα, εγινε χαλια, το εκοψα. Αρνι θα δοκιμασω τις επομενες μερες.

Υπαρχει κατι που καλο θα ηταν να μην βαλω στο ζωμο? Θα τον φτιαξω απο κοτοπουλο βραζοντας για δυο ωρες οπως λεει η Campbell στο λινκ.

 

Εγω μετα τη ζαχαρη εκοψα και τη γλουτενη. Για να δουμε...

 

Επισης, εχω θεμα με το μελι. Προμηθευτηκαν οι γονεις μου το καλοκαιρι μεγαλη ποσοτητα μελιου απο εναν ντοπιο παραγωγο στο νησι. Υποτιθεται οτι ειναι αγνο, ντοπιο, καλο κλπ. Μονο που δεν ξερω αν ειναι αθερμο και αφιλτραριστο. Και απ' ο,τι καταλαβα απο τα οσα λετε δεν υπαρχει και τροπος να το μαθω. Τι κανω, λοιπον? Το χρησιμοποιω ή οχι? Και αν οχι, που βρισκω αλλο που να ειναι στα σιγουρα οπως πρεπει?

Ston παιδικό ζήτα να δίνεις εσύ φαγητό γιατί έχει αλλεργία σε γαλ/κα, γλουτένη, αυγό.

 

Θέλω να απγράασω και το put your heart in your mouth όπυ επεξηγεί τα πάντα περί χολήστερίνης. Πληροφορίες μπορείς να πάρεις όμως και από το Weston Price Foundation . ΕΚεί λέει και για τις απονευρώσεις και τις εξαγωγές.

 

Αντί για πατατα βάζω κολοκύθα γλυκιά. Με αυτήν κάνω και πατάτες τηγανητές.

 

Ξέρεις πόσα τηλ έχουμε κάνει με την Ρόζυ? Πάρε τηλ τον παραγωγό και ρώτα τον. Αν δεν το κάνει για μαζική πώληση, είναι αρκετά πιθανό να μην το φιλτράρει και το θερμαίνει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ston παιδικό ζήτα να δίνεις εσύ φαγητό γιατί έχει αλλεργία σε γαλ/κα' date=' γλουτένη, αυγό.

Το προβλημα μου ειναι κυριως στην εισαγωγη των τροφων, ειδικα στα πρωτα σταδια. Εκει που δεν τρωει φρουτα αλλα μονο ζωμο (και μαλιστα χωρις λαχανικα), γιαουρτι και λιγο χυμο. Εκτος κι αν εχω καταλαβει λαθος (ειπαμε, δεν εχω ακομη το βιβλιο), θα χρειαστει να γινει ξανα εισαγωγη των τροφων μεχρι να αρχισουν να γινονται ανεκτες. Δεν καταλαβαινω, βεβαια, πώς γινεται αυτο σε μωρο 11 μηνων που δεν θηλαζει αλλα ξερω οτι αυτο εξηγειται στο βιβλιο. Πιστευω αυτη την εβδομαδα να ερθει επιτελους...

 

Θέλω να απγράασω και το put your heart in your mouth όπυ επεξηγεί τα πάντα περί χολήστερίνης. Πληροφορίες μπορείς να πάρεις όμως και από το Weston Price Foundation . ΕΚεί λέει και για τις απονευρώσεις και τις εξαγωγές.

Αν σου πω οτι τωρα διαβαζα τα faqs και σκεφτομουν οτι αυτο το βιβλιο πρεπει καποια στιγμη να το αποκτησω? Για μενα, το θεμα της χοληστερινης ειναι και το μεγαλυτερο ερωτηματικο που εχω για την GAPS. Δεν μου αρκει το "ειναι μυθος οτι η υψηλη χοληστερινη ειναι προβλημα", θελω τη βιοχημικη αντιδραση (αν ειναι δυνατον) που δειχνει οτι δεν ειναι.

Η Rosie εχει δικιο. Η χοληστερινη αυξανεται με την GAPS. Αρα, πρεπει να ξερω γιατι αυτο δεν προκαλει αλλα προβληματα, οχι απλα οτι δεν προκαλει.Και για τα οδοντιατρικα θα το δω σιγουρα, ευχαριστω!

Αντί για πατατα βάζω κολοκύθα γλυκιά. Με αυτήν κάνω και πατάτες τηγανητές. Ξέρεις πόσα τηλ έχουμε κάνει με την Ρόζυ?

Ευχαριστω για το tip. Ειναι γεγονος οτι το διπλα θεμα με τις συνταγες δεν το εχω ακομη αγγιξει.

 

Πάρε τηλ τον παραγωγό και ρώτα τον. Αν δεν το κάνει για μαζική πώληση, είναι αρκετά πιθανό να μην το φιλτράρει και το θερμαίνει.

Αυτο ειναι πολυ καλη ιδεα. Πώς να τον ρωτησω ακριβως ωστε να μην προσβληθει? Πώς ρωτατε εσεις συνηθως? Ειναι και γνωστος, μην εχουμε καμμια παρεξηγηση δηλαδη....

 

Εχω ακομη πολυ διαβασμα να κανω. Που θα βρω τον χρονο δεν ξερω...

yleap2.png In10p2.png
Link to comment
Share on other sites

Κατερινουλα, να σου πω και εγω την αποψη μου και εσυ αποφασιζεις.

 

Το μονο σιγουρο ειναι οτι το ειδος των σφραγισματων που εχεις στο στομα σου πρεπει καποια στιγμη να αλλαχθει. Απο αποψη βιοσυμβατοτητας, ειναι ο,τι χειροτερο γιατι συνδυαζει BPA και υδραργυρο, 2 σε 1 δηλαδη. Αλλα επισης, δεν ειναι καλα και απο οδοντιατρικη αποψη. Χρησιμοποιηθηκε μια τεχνικη (sandwich) που πριν λιγα χρονια ειχε μεγαλη απηχηση γιατι υποτιθεται οτι συνδυαζε την αντοχη του αμαλγαματος με την αισθητικοτητα της ρητινης. Στην πορεια ειδαν, ομως, οτι αυτη η τεχνικη δεν ειχε καλα αποτελεσματα γιατι τα δυο υλικα δεν κολλουσαν μεταξυ τους με αποτελεσμα να μενουν κενα και τα δοντια να ξαναχαλανε ευκολα. Τωρα πια νομιζω οτι κανεις δεν την χρησιμοποιει.

Σε ο,τι διαβασα εγω, πουθενα δεν προτεινεται η αντικατασταση αμαλγαματων σε θηλαζουσες. Αρα, θεωρητικα, μαλλον δεν θα επρεπε να αλλαξεις τωρα τα σφραγισματα.

Εκεινο που θα σου προτεινα εγω ειναι να το εξης. Πηγαινε σε εναν οδοντιατρο που να εμπιστευεσαι και ζητα του να σου κανει μια ολοκληρωμενη εξεταση. Προτιμησε καποιον που να εχει ψηφιακη ακτινογραφια γιατι ετσι θα ειναι πολυ μικροτερο το ποσοστο ακτινοβολιας που θα παρεις. Χρειαζονται, ομως, οι ακτινογραφιες, ειναι πολυτιμο διαγνωστικο μεσο. Αλλωστε, τις προτεινουν και οι ολιστικοι.

Αφου γινει η εξεταση, συζητηστε τα αποτελεσματα. Αν τα σφραγισματα δειχνουν ενταξει χωρις να υπαρχουν τερηδονες "κατω" απο τα υλικα ή χωρις να υπαρχουν τεραστια κενα μεταξυ των υλικων, κατι που θα χαλασει τα δοντια στο αμεσο μελλον, η γνωμη μου ειναι να περιμενεις ειδικα αφου η μικρη σου θηλαζει πολυ ακομη. Αν, ομως, φανουν ενεργες τερηδονες, μη διστασεις, αλλαξε τα. Αν η τερηδονα αρχισει, δεν σταματαει μονη της και θα καταληξεις σε απονευρωση (που οπως ειπα και παραπανω, δεν θεωρειται και τοσο αθωα). Σε αυτη, λοιπον, την περιπτωση θεωρω οτι το κερδος απο την αλλαγη των σφραγισματων ειναι μεγαλυτερο απο την οποια ζημια στο γαλα σου που μπορει να προκυψει απο την αλλαγη. Εννοειται οτι η αλλαγη θα γινει οπως πρεπει με βαση τα πρωτοκολλα.

 

Aχ Alex το τελευταίο κομματι που αναφέρεις είναι ακριβώς αυτό που έπαθα από οδοντίατρο :-(. Μου έκανε σε όλους τους τραπεζίτες όταν ήμουν στο γυμνάσιο "προληπτικά" λευκά σφραγίσματα (μου διαφεύγει η ονομασία) και να μετά από κάποια χρόνια άρχισα να πονάω και να θέλω αντικατάσταση στα περισσότερα από αυτά, επειδή δεν είχε γίνει σωστός καθαρισμός απ'οτι μου είπε η επόμενη οδοντίατρος πριν 5,6 χρόνια :evil: Ασε κόντεψα να τρελαθώ τότε :evil:. Τώρα πάλι τρέμω γιατί με το συμπάθειο :oops: ανατριχιάζω με τα οδοντιατρικά :? και στην ιδέα οτί θα πρέπει να τα ξανασκάψω τρέμω :?:?:?

 

Η ψηφιακή είναι διαφορετική από την πανοραμική? Ισως τα ξεκινήσω πολύ αραια ένα κάθε 4μηνο πχ για να μην περνάω συχνά dieoff και πάει στο παιδί. Αλήθεια Rosie από τιμές τί παίζει περίπου?? Θεωρείται ακριβή ή κανονική επίσκεψη? Καλά καταλαβαίνω οτί θσ κάνει πολύ περισσότερη δουλεία με όλη αυτή την προετοιμασία που λέτε αλλά για να έχω μια γενική εικόνα....

 

Αlex τί λες θα το γυρίσεις σε ολιστικός??:lol::lol::lol: Παρα πολύ καλό που έχουμε και κάποιον του ιατρικού τομέα στις συζητήσεις μας :D! Πάντως αυτό για τις εξετάσεις που λές δεν ξέρω και αν είναι η καλύτερη σκέψη πάνω στο εξάμηνο... ίσως θα ήταν καλύτερα να περίμενες στο χρόνο ή και αργότερα ίσως μην πέσει πάνω στην ίαση και είναι ανεβασμένα όπως λένε και τα κορίτσια πιο πάνω.... Η μαμά μου έχει φαγωθεί να κάνω εξετάσεις αλλά εγω πάντα τις αντιπαθούσα :lol: Λέω προς το καλοκαιρι να είμαστε κοντά στα 2 χρόνια περίπου...

 

Επίσης θα το ξαναπώ κι εγώ οτί η ομοιοπαθητική βοήθησε πολύ την μικρούλα μου στην αρχή με τα έντονα συμπτώματα της, στα συγκάματα και τα σπυθουράκια και γενικά όλα τα συμπτώματα έγιναν πολύ ήπια. Στο σύγκαμα βοηθάει πολύ και τα coconut oil! Κι εμένα με έχει βοηθήσει πολύ η ομοιοπαθητκή και ακόμη με βοηθάει μέχρι η διατροφη να με θεραπεύσει. ( είχα πάρα πολύ επώδυνες περιόδους και φανταστείτε έπαιρνα voltaren μαζί με αναλγητικά και πάλι δεν μου περνούσε ο πόνος, κάποια στιγμή ενώ έκανα gaps διβάσα για τα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη πως προκαλούν leaky gut :shock:. Εκανα την καρδιά μου πέτρα και τα έκοψα μαχαίρι και από τότε με βοηθάει η ομοιπαθητική σε συνδιασμό με αναλγητικό ντεπον το οποιο παλαιοτερα δεν μου έκανε τίποτα :rolleyes: και βλέπω πως κάθε μήνα πάω πολύ καλύτερα :rolleyes: και παίρνω όλο και λιγότερα χαπάκια (ομοιο και ντεπόν) πιστεύω με την διατροφή θα καλυτερέψει πολύ. Το έχω διαβάσει σε αρκετές γυναίκες σε ξένα blogs και forums)

 

 

Aυτα! Συγγνώμη για το σεντόνι :oops::oops::oops:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Aχ Alex το τελευταίο κομματι που αναφέρεις είναι ακριβώς αυτό που έπαθα από οδοντίατρο :-(. Μου έκανε σε όλους τους τραπεζίτες όταν ήμουν στο γυμνάσιο "προληπτικά" λευκά σφραγίσματα (μου διαφεύγει η ονομασία) και να μετά από κάποια χρόνια άρχισα να πονάω και να θέλω αντικατάσταση στα περισσότερα από αυτά, επειδή δεν είχε γίνει σωστός καθαρισμός απ'οτι μου είπε η επόμενη οδοντίατρος πριν 5,6 χρόνια :evil: Ασε κόντεψα να τρελαθώ τότε :evil:. Τώρα πάλι τρέμω γιατί με το συμπάθειο :oops: ανατριχιάζω με τα οδοντιατρικά :? και στην ιδέα οτί θα πρέπει να τα ξανασκάψω τρέμω :?:?:?

Τωρα, εγω τι να πω? Απιστευτη πατατα! Απο sealants (ή αλλιως προληπτικες εμφραξεις οπων και σχισμων) κανονικες εμφραξεις? Δραμα!

Παντως, αν ανατριχιαζεις, σιγουρα δεν θα μπορεις να αναπνεεις μονο απο τη μυτη. Αν δεν ειναι επειγον κατι, αστα για αργοτερα.

 

Η ψηφιακή είναι διαφορετική από την πανοραμική?

Η πανοραμικη ειναι μεγαλη ακτινογραφια που δειχνει ολο το στομα, δεν κανει για την περιπτωση σου, εσυ θες ακτινογραφια που να δειξει με λεπτομερεια το καθε δοντι για να δεις την κατασταση της εμφραξης. Δηλαδη, θες τις μικρες ακτινογραφιες (οπισθοφατνιακες). Με 4 ή 6 (το πολυ) νομιζω οτι θα εισαι καλυμμενη. Ακομη και με συμβατικο ακτινογραφικο μηχανημα να γινουν, η δοση ειναι σχετικα μικρη (14 τετοιες ισοδυναμουν μια 1 θωρακος), αλλα ειναι προτιμοτερο να γινουν με ψηφιακο ακτινογραφικο μηχανημα που μειωνει πολυ περισσοτερο τη δοση της ακτινοβολιας. Δε θυμαμαι τωρα ποσο την μειωνει, πολυ ομως.

 

Ισως τα ξεκινήσω πολύ αραια ένα κάθε 4μηνο πχ για να μην περνάω συχνά dieoff και πάει στο παιδί. Αλήθεια Rosie από τιμές τί παίζει περίπου?? Θεωρείται ακριβή ή κανονική επίσκεψη? Καλά καταλαβαίνω οτί θσ κάνει πολύ περισσότερη δουλεία με όλη αυτή την προετοιμασία που λέτε αλλά για να έχω μια γενική εικόνα....

 

Αlex τί λες θα το γυρίσεις σε ολιστικός??:lol::lol::lol:

Λες??? :-D:grin::-D

 

Παρα πολύ καλό που έχουμε και κάποιον του ιατρικού τομέα στις συζητήσεις μας :D! Πάντως αυτό για τις εξετάσεις που λές δεν ξέρω και αν είναι η καλύτερη σκέψη πάνω στο εξάμηνο... ίσως θα ήταν καλύτερα να περίμενες στο χρόνο ή και αργότερα ίσως μην πέσει πάνω στην ίαση και είναι ανεβασμένα όπως λένε και τα κορίτσια πιο πάνω.... Η μαμά μου έχει φαγωθεί να κάνω εξετάσεις αλλά εγω πάντα τις αντιπαθούσα :lol: Λέω προς το καλοκαιρι να είμαστε κοντά στα 2 χρόνια περίπου...

Μολις διαβασα αυτο στο Weston Price Foundation:

Very often when someone starts consuming good fats again - whole raw milk, butter, etc. their cholesterol levels will go down as the problems the cholesterol was working to correct are resolved.

Και μου ακουγεται απιστευτα λογικο. Το γιατι θα σας το γραψω μετα, ξυπνησε η μικρη και κλαιει. Σας ειπα οτι εχει και δυσκολο υπνο? :?

 

Επίσης θα το ξαναπώ κι εγώ οτί η ομοιοπαθητική βοήθησε πολύ την μικρούλα μου στην αρχή με τα έντονα συμπτώματα της, στα συγκάματα και τα σπυθουράκια και γενικά όλα τα συμπτώματα έγιναν πολύ ήπια. Στο σύγκαμα βοηθάει πολύ και τα coconut oil! Κι εμένα με έχει βοηθήσει πολύ η ομοιοπαθητκή και ακόμη με βοηθάει μέχρι η διατροφη να με θεραπεύσει. ( είχα πάρα πολύ επώδυνες περιόδους και φανταστείτε έπαιρνα voltaren μαζί με αναλγητικά και πάλι δεν μου περνούσε ο πόνος, κάποια στιγμή ενώ έκανα gaps διβάσα για τα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη πως προκαλούν leaky gut :shock:. Εκανα την καρδιά μου πέτρα και τα έκοψα μαχαίρι και από τότε με βοηθάει η ομοιπαθητική σε συνδιασμό με αναλγητικό ντεπον το οποιο παλαιοτερα δεν μου έκανε τίποτα :rolleyes: και βλέπω πως κάθε μήνα πάω πολύ καλύτερα :rolleyes: και παίρνω όλο και λιγότερα χαπάκια (ομοιο και ντεπόν) πιστεύω με την διατροφή θα καλυτερέψει πολύ. Το έχω διαβάσει σε αρκετές γυναίκες σε ξένα blogs και forums)

Ναι, το εχω αποφασισει για την ομοιο. Την χρειαζεται στα σιγουρα μεχρι να αρχισει για τα καλα GAPS. Αν αρχισουμε παλι τις λοιμωξεις του αναπνευστικου, θα μας ταραξουν στην αντιβιωση, δεν θα εχω αλλο τροπο να το παλεψω και θα ειναι πολυ πολυ πιο δυσκολα τα πραγματα...

yleap2.png In10p2.png
Link to comment
Share on other sites

...,οσες ξερετε απο ομοιο,ειναι αναμενομενο κατι τυπου die off?η αγωγη που του εδωσε πιανει και την ιδιοσυγκρασια του

Ναι, συμβαίνει μερικές φορές, η ομοιοπαθητική να δημιουργήσει έξαρση των συμπτωμάτων, και μάλιστα αυτό είναι θετική ένδειξη. Αν δεν υποφέρεται επικοινωνούμε με την / τον γιατρό και μας αλλάζει την δοσολογία (όπως και με την gaps και τα fermented/bio-kult)

 

Όσο αφορά gaps & die-off αντιγράφω από το latest faq που παρέθεσε νωρίτερα η Rosie:

How can you tell the difference between die-off and food intolerance? For example, how do you know if flatulence is caused by the meal you just ate or from the meal prior to that one?

The die-off symptoms can be new symptoms or can be your usual symptoms getting worse, when you introduce new diet, probiotics or anti-parasitic, anti-fungal/anti-bacterial remedies. Food intolerance symptoms appear when you introduce new foods into your diet. If you have been eating a particular food routinely, which you suspect as causing food intolerances, remove it for 3-4 weeks, then try to eat it again. Your body will let you know if you are intolerant to it. Production of gas takes time; it is the pathogens in the gut (usually fungi) that convert food into gas. So, it is your previous meals that produced the gas. Every meal sends a propulsion reflex down the digestive system, so that gas in the bowel may be released when you are eating your next meal.

 

...

το θεμα ειναι με ποια σειρα, τι δοσολογια και ποια ακριβως ειναι απαραιτητα?να γιατι εχω πελαγωσει,τι να αντιμετωπισω πρωτα?να του δωσω ρυζι που δεν ειναι gaps,ειναι ομως χαμηλο sulphur??

Στο ίδιο FAQ η Νατάσα γράφει:

No, do not remove sulphur-containing foods! Sulphur is essential to re-build you childʼs gut, immunity and liver function. GAPS people are already deficient in sulphur; they cannot get enough of it. As the gut flora starts changing the beneficial microbes will take care of the pathogens and normalise your childʼs sulphur metabolism.

 

Τέλος, στο wise traditions 2012 conference η Stephanie Seneff, PhD, expert on sulphur and vitamin D έκανε ολόκληρη παρουσιάση σχετικά με την σημασία του.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πω, πω, γράφετε πάρα πολύ βρε κοπέλες, και πολλά ενδιαφέροντα. Λίγο να λείψω μαζεύονται σελίδες! Μου φαίνεται κάπως πρόβλημα πως κάποιες διαβάζετε και από άλλες πηγές με αποτέλεσμα μια κάποια σύγχυση. Νομίζω πως καλό είναι να περιοριστούμε σε Natasha και το site του Weston Price. (Vera, έτσι θα σταματήσεις να κολλάς και ιούς. Αν θες βοήθεια στο θέμα στείλε πμ/mail). Που να μην είχατε και τα παιδιά να σας τραβούν μακριά από το πληκτρολόγιο.:?::-P

 

...

Η ομοιοπαθητικός σου είναι Ελλάδα? Αν ναι θα μου στείλεις πμ? Μαζεύω πάντα τα ονόματα promising γιατρών.

και εγώ :)

 

Εγώ προσωπικά δεν θα έμπλεκα ούτε ομοιοπαθητική θεραπεία στην υπόθεση' date=' δεν βλέπω το λόγο, ακόμη δεν αρχίσατε τη διατροφή για να αγχωθείς ότι δεν είδες αποτέλεσμα.

Η διατροφή είναι ήδη αρκετά δαπανηρή, αν έχεις να πληρώνεις και επισκέψεις στην ομοιοπαθητικό θα σου στοιχίσει παραπάνω και έπειτα δεν θα ξέρεις αν τα αποτελέσματα που θα δεις οφείλονται στη διατροφή ή στην ομοιοπαθητική (doubtful να συμβαίνει το δεύτερο!).

Κράτησε την ομοιοπαθητικό για έκτακτα περιστατικά όπως κάνουμε κι εμείς.[/quote']

+1, υπομονή.

 

Motherly έχεις ακούσει καμιά φορά την Campbell να μιλάει; Αν όχι να το κάνεις, και αν συμφωνεί και η fairy's mom θα μπορούσαμε να σου στείλουμε και τις τελευταίες ομιλίες της.

Εγώ όποτε την ακούω καθησυχάζομαι και ηρεμώ, μιλάει τόσο όμορφα και με τόση σιγουριά για το ανθρώπινο σώμα και τις εκπληκτικές του ικανότητες αυτοίασης που αντιλαμβάνεσαι ότι οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ή συμπλήρωμα είναι απλά περιττό, ειδικά για τις δικές μας περιπτώσεις που δεν είναι και δύσκολες.

 

Εννοείται! Και όχι μόνο στην motherly αλλά σε όποια άλλη κοπέλα τις θέλει.

Προσφέρομαι να στείλω και εγώ' date=' μεταφορικά δικά μου. Αν θέλει κάποια μόνο την Campbell είναι ένα.

 

Καθε μερα πρωι βραδυ βαζω μητρικο γαλα στα ματια μου γιατι εχω προβλημα με επεφυκιτιδα χρονια. Αλλα το κριθαρι δεν φαινεται να το εμποδιζει. Αναρρωτιεμαι αν υπαρχει καποιο ομοιοπαθητικο γι αυτο.

Υπάρχει, αν δεν μπορείς να κάνεις υπομονή.

 

νΑΙ αλλα το γιαουρτι και το κεφιρ δεν με εχουν πειραξει. Δεν ειχα καμμια ενοχληση απο αυτα. Πηγαινα πολυ καλα μεχρι που αρχισα ξηρους καρπους (και το παρακανα) και εφαγα την κρεμα ρουμελη και το μελι (το οποιο επισης παρακανα). Ελεγα οτι μαλλον η κρεμα ρουμελη δεν εκανε καλη ζυμωση η γενικως με πειραξε. Και η πρωτη κρεμα κουκακη με ειχε ψιλοπειραξει αλλα κι αυτη την τσακισα οποτε μπορει να εφταιγε η λυσσα μου. Αλλα με τη ρουμελη επαθα μεγαλη ζημια, τυμπανισμο και ειχα πονους καθε μερα στο στομαχι και το εντερο.

Οι κρέμες δεν έχουν ζάχαρη ή άλλο χειρότερο γλυκαντικό; Η κρέμα έχει ζύμωση;

 

 

Τερμα τα οδοντιατρικα! :?

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες. Πολύ σημαντική η συμβολή σου στην παρέα μας καθώς και το ήθος που δείχνεις.

 

...Πώς συνδυάζω GAPS και σταθμό στο χρονιαρικο, οεο?

Θα βρεις τον τρόπο. Εξ' άλλου δεν έχεις αρχίσει ακόμα ;) Και μέχρι να διαβάσεις το βιβλίο ...

 

 

Το αλλο κακο ειναι οτι δινουν στον ανδρα μου 2 μηνες αδεια ανευ αποδοχων λογω κρισης. Θα ειναι στο σπιτι ολη μερα και αυτο δεν ειναι καλο! Πρωτον, θα παθει "πλακα" με την GAPS, συμφωνει θεωρητικα αλλα ειμαι σιγουρη οτι δεν ξερει τι σημαινει... Δευτερον, θα εχω να μαγειρευω illegal τακτικα. Τριτον, φοβαμαι μην παθει πλακα με το οικονομικο (φουρνους, κατσαρολες κλπ) οπως ο ανδρας της vera και γινουν ακομη πιο δυσκολα ολα.

Ίσως μπορεί να ξεκινήσει με τα video που υπάρχουν στο youtube καθώς με τις συνεντεύξεις με τον mercola. Αν διαβάσει υπάρχει και το νέο faq. Δες το θετικά ;)

 

Ωρες ωρες απογοητευομαι πριν καν ξεκινησω. Τι θα γινει αργοτερα? :?

Θα βλέπεις και τα θετικά :-)

 

Έχω ένα καλό νέο: Η γυναίκα μου δήλωσε πως θα με βοηθήσει να κάνω gaps. Τόσο καιρό λέει την πρήζω, θα με βοηθήσει να την κάνω να ξεμπερδεύουμε με αυτό ;) (δουλεύοντας πλήρες 8ώρο θα ήταν πολύ δύσκολο να το κάνω μόνος μου, έχοντας και 2 παιδιά και σκυλίτσα πλέον )

 

Τέλος, η ζάχαρη/λακτόζη/... που έχουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι - πιστεύω - αμελητέα για να το κάνουμε θέμα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Rosie επειδή ξέρω την άποψη σου περί δημητριακών... εσείς όταν με το καλό ολοκληρώσετε την θεραπευτική gaps (οσο πάρει 1, 2 χρόνια ) πώς σκέφτεσαι να τρέφεσαι μετά? Πέρα από τα έκτακτα πχ τραπέζια, πάρτυ, διακοπές που αναπόφευκτα θα καταναλώνονται και υδατάνθρακες μπορεί και junk ή ζάχαρη στην καθημερινότητα θα τρώτε σε εβδομαδιαία βάση και δισακχαρίτες? Δεν εννοώ να γυρίσουμε στην προ gaps εποχή με καθημερινή κατανάλωση αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα στο γιο μου δεν κάνω GAPS αν θυμάσαι οπότε κάποιες φορές του ετοιμάζω και δημητριακά, πχ το Σάββατο έφτιαξα κινέζικο με beef strips και tamari και του έφτιαξα και λίγο λευκό jasmine rice.

Εγώ τελικά δεν κατάφερα να φάω το φαγητό, είχε πολύ έντονη γεύση από τα spices και το tamari και προτίμησα να μην φάω καθόλου παρά να φάω ρύζι... :(

Η μικρή έφαγε μόνο τα κρεατάκια.

Kαι κινόα του φτιάχνω καμιά φορά, και στο σχολείο για πρωινό του βάζω συχνά μια πολύ μικρή φετούλα από προζυμένιο ψωμί που φτιάχνει η μαμά μου ή παίρνω από τη βιολ. λαϊκή, έτσι για να πάει το αυγό και το τυρί πιο εύκολα κάτω και να μην νιώθει ότι στερείται μια και τα υπόλοιπα παιδιά τρώνε σάντουϊτς, πίττες, κέικ, δημητριακά κτλ.

Δεν θα με πείραζε να τρώει και χυλό βρώμης καθημερινά (fermented), αλλά δεν θέλει αυτό τον καιρό.

Μ' αυτά τα λίγα και προσεγμένα δημητριακά που τρώει έχει πολύ καλό ανοσοποιητικό ο μικρός.

 

Κάτι τέτοιο έχω υπόψην για μένα και τη μικρή όταν διακόψουμε την GAPS, και ίσως και λίγη πατάτα στις σούπες.

Η Sarah έχει ωραίες ιδέες για το πως να ετοιμάσεις με θρεπτικό τρόπο τα δημητριακά, το ίδιο και η Kimmy που έχει κυρίως συνταγές για gluten-free δημητριακά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα στο γιο μου δεν κάνω GAPS αν θυμάσαι οπότε κάποιες φορές του ετοιμάζω και δημητριακά, πχ το Σάββατο έφτιαξα κινέζικο με beef strips και tamari και του έφτιαξα και λίγο λευκό jasmine rice.

Εγώ τελικά δεν κατάφερα να φάω το φαγητό, είχε πολύ έντονη γεύση από τα spices και το tamari και προτίμησα να μην φάω καθόλου παρά να φάω ρύζι... :(

Η μικρή έφαγε μόνο τα κρεατάκια.

Kαι κινόα του φτιάχνω καμιά φορά, και στο σχολείο για πρωινό του βάζω συχνά μια πολύ μικρή φετούλα από προζυμένιο ψωμί που φτιάχνει η μαμά μου ή παίρνω από τη βιολ. λαϊκή, έτσι για να πάει το αυγό και το τυρί πιο εύκολα κάτω και να μην νιώθει ότι στερείται μια και τα υπόλοιπα παιδιά τρώνε σάντουϊτς, πίττες, κέικ, δημητριακά κτλ.

Δεν θα με πείραζε να τρώει και χυλό βρώμης καθημερινά (fermented), αλλά δεν θέλει αυτό τον καιρό.

Μ' αυτά τα λίγα και προσεγμένα δημητριακά που τρώει έχει πολύ καλό ανοσοποιητικό ο μικρός.

 

Κάτι τέτοιο έχω υπόψην για μένα και τη μικρή όταν διακόψουμε την GAPS, και ίσως και λίγη πατάτα στις σούπες.

Η Sarah έχει ωραίες ιδέες για το πως να ετοιμάσεις με θρεπτικό τρόπο τα δημητριακά, το ίδιο και η Kimmy που έχει κυρίως συνταγές για gluten-free δημητριακά.

 

Ωραία οπότε σκέφτεσαι μια "φυσιολογική" υγιεινή διατροφή! Απλά ρωτάω γιατί πολλοί σκέφτονται τα δημητριακά ως junk και κάνουν μια ζωή grain free ή gluten free δίαιτες.

 

Από σιτηρά? Πέρα από το προζυμένιο ψωμάκι, μακαρόνια, πίτες κλπ? Εμένα δεν μου λείπουν καθόλου ειδικά τα μακαρόνια αλλά η μικρή όταν βλέπει έξω τα ζηλεύει :-( Ενταξει τώρα της απαγορεύω αλλά για πόσο?

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Στο γιο μου επιτρέπω να τρώει καμιά φορά μακαρόνια απ' έξω, πήγαμε για φαγητό σε κρητικό εστιατόριο την Παρασκεύη και παράγγειλε παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά αλλά δεν κατάφερε να φάει όλο το πιάτο. Και η περασμένη φορά που έφαγε μακαρόνια ήτανε τον Ιούνιο σε Ιταλικό εστιατόριο.

Στο σπίτι δεν θα ξαναμαγειρέψω μακαρόνια, τα θεωρώ junk πια, αλλά σε εξόδους μια στο τόσο δεν χάθηκε ο κόσμος.

 

Εντωμεταξύ η μικρή χάλασε τον κόσμο όταν είδε τα μακαρόνια και για να μην δημιουργηθεί θέμα της επέτρεψα να φάει λίγη ψητή πατάτα από τον μπαμπά της και ικανοποιήθηκε...

 

Γενικά πιστεύω ότι τα μικρά δεν θα έχουνε θέμα με τα δημητριακά, εγώ δεν ξέρω κατά πόσο θα τα ανεχτώ ποτέ :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ωραία οπότε σκέφτεσαι μια "φυσιολογική" υγιεινή διατροφή! Απλά ρωτάω γιατί πολλοί σκέφτονται τα δημητριακά ως junk και κάνουν μια ζωή grain free ή gluten free δίαιτες.

 

Από σιτηρά? Πέρα από το προζυμένιο ψωμάκι, μακαρόνια, πίτες κλπ? Εμένα δεν μου λείπουν καθόλου ειδικά τα μακαρόνια αλλά η μικρή όταν βλέπει έξω τα ζηλεύει :-( Ενταξει τώρα της απαγορεύω αλλά για πόσο?

Θα μπορούσες από ζέα ή τεσπα κάποιο χωρίς γλουτένη ζυμαρικό, περιστασιακά για να μην τα συνηθίζει και σαν ιδέα. Αλλωστε τα παιδιά τα βλέπουν όλα μακαρόνια, δεν μπορούν να κάνουν τον διαχωρισμό σε καλά και κακά...Οπότε θα ξέρει ότι σε ειδικές περιστάσεις θα τρώει τα μακαρόνια της μαμάς.

 

Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου Κατερινούλα! :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες από ζέα ή τεσπα κάποιο χωρίς γλουτένη ζυμαρικό' date=' περιστασιακά για να μην τα συνηθίζει και σαν ιδέα. Αλλωστε τα παιδιά τα βλέπουν όλα μακαρόνια, δεν μπορούν να κάνουν τον διαχωρισμό σε καλά και κακά...Οπότε θα ξέρει ότι σε ειδικές περιστάσεις θα τρώει τα μακαρόνια της μαμάς.

 

Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου Κατερινούλα! :D[/quote']

 

Aαα σε ευχαριστώ πολύ! Και εσείς οτι επιθυμείτε!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Αυτο ειναι πολυ καλη ιδεα. Πώς να τον ρωτησω ακριβως ωστε να μην προσβληθει? Πώς ρωτατε εσεις συνηθως? Ειναι και γνωστος, μην εχουμε καμμια παρεξηγηση δηλαδη....

Ξεκινάς πολύ ευγενικά ότι σας άρεσε πάρα πολύ το μελί του. Και ότι θα ήθελες να ρωτήσεις κάποιες λεπτομέρειες, γιατί ενδιαφερεται μια φιλη σου. Σε τι θερμοκρασία το θερμαίνετε? Αν σου πει είναι άθερμο, θα ρωτήσεις αν δεν το θερμαίνει ούτε στους 30. Αν σου πει καθόλου, ρώτα τον πώς το βγάζει από τις κερύθρες.

Και μετά ρώτα τον πόσα φίλτρα το έχει περάσει. Πιστεύω θα σου πει την αλήθεια αν είναι και γνωστός σας.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://woolymossroots.blogspot.com/2011/10/one-familys-experience-on-gaps-diet.html

In your words, what is the GAPS diet?

The GAPS diet is a temporary diet used to establish normal gut flora and repair any leaks in the gut walls. Having the wrong balance of gut flora and leaks in the gut walls can lead to a whole range of autoimmune reactions and diseases, from mild ones like eczema and allergies to serious problems such as lupus, autism, and rheumatoid arthritis. And since the immune system resides primarily in the gut, resistance to illness can also be compromised by gut problems.

 

The GAPS diet is very nourishing and allows the gut walls to heal by allowing no complex food molecules (which cannot be properly digested by a compromised gut). The diet allows no processed foods (such as white flour and sugar), as well as no starches (such as potatoes and corn), grains (such as wheat and oats), or complex sugars (which are present in sucanat and maple syrup, among others). Instead, the diet focuses on lots of healthy fats (like coconut oil and animal fats), along with meats, fruits, vegetables, bone broths, and fermented foods (which provide good bacteria to the gut).

 

Δεν υπάρχει πουθενά ενημέρωση για την συγκεκριμένη δίαιτα στα Ελληνικά ?

ούτε βιβλίο ?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει πουθενά ενημέρωση για την συγκεκριμένη δίαιτα στα Ελληνικά ?

ούτε βιβλίο ?

Mόνο αγλλικά μπαμπουράκι μου. Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί δυστυχώς. Το παιρνουμε από εδώ αν σε ενδιαφέρει με δωρεαν μεταφορικά

http://www.bookdepository.com/Gut-Psychology-Syndrome-Dr-Natasha-Campbell-McBride/9780954852023

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ωραία κάνε μας ένα σκονάκι και τις σωστές απαντήσεις τώρα. Ειδικά για το φιλτράρισμα.

 

Νεραισομαμά, απάντησε σε παρακαλώ γιατί με ενδιαφέρει και εμένα για το μέλι.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πουθενά ενημέρωση για την συγκεκριμένη δίαιτα στα Ελληνικά ?

ούτε βιβλίο ?

 

Μπαμπουράκι ενδιαφέρεσαι για την GAPS;;;

Εγώ είχα την εντύπωση ότι είσαι χορτοφάγος! :shock:

 

Ωραία κάνε μας ένα σκονάκι και τις σωστές απαντήσεις τώρα. Ειδικά για το φιλτράρισμα.

 

Καμία απολύτως θέρμανση και κανένα απολύτως φιλτράρισμα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα κι απο μενα. Παλι προβλημα με τον υπολογιστή, ετοιμη ειμαι να τον σουταρω. Ολη η βδομαδα θα παει ετσι, και μακαρι να μη χρειαστει περισσοτερο. Αυτα γιατι μπηκα παλι απο ξενο πισι. Φιλια!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!

Διαβαζω, διαβαζω, διαβαζω...Χρονια ειχα να διαβασω τοσο πολυ, αισθανομαι και παλι φοιτητρια, μην σας πω και μαθητρια δηλαδη! :-D 20 χρονια με κανει να αισθανομαι νεοτερη η GAPS πριν καν την αρχισω...:-D

 

Για την χοληστερινη θα σας πω σε μερικες μερες, ψαχνομαι ακομη. Παντως, οχι, δεν περιμενουμε οτι θα ανεβαινει σε ολους οσους κανουν GAPS.

 

Κατερινουλα, χρονια πολλα εστω και καθυστερημενα! Το ομολογω, αν δεν το εγραφε η νεραϊδομαμα, δεν θα το θυμομουν...Ποτε δεν τα θυμαμαι αυτα, δυστυχως...:oops:

 

Και επειδη το ξανασκεφτηκα, να σου πω τι πιστευω οτι συνεβη με τα δοντια σου και γιατι ενα υλικο πρεπει να εχει πολλες καλες ιδιοτητες περα απο την βιοσυμβατοτητα. Δεν νομιζω οτι η παλια οδοντιατρος δεν καθαρισε καλα τα δοντια πριν βαλει τις επικαλυψεις. Αν στην πορεια χρειαζοσουν 1-2 σφραγισματα, θα ελεγα οτι ναι, αυτο εγινε. Ομως, απ' ο,τι καταλαβα, χρειαστηκες οπου εγινε επικαλυψη, σε ολους τους γομφιους, δηλαδη 8? Το πιο πιθανο ειναι οτι το υλικο που εβαλε για τις επικαλυψεις δεν ηταν καλο ή δεν δουλευτηκε καλα απο εκεινη και δεν "κολλησε" καλα πανω στα δοντια. Εμειναν ψιλοκενα που επετρεψαν στα μικροβια να περασουν και να χαλασουν τα δοντια.

Γι' αυτο ενα υλικο πρεπει, εκτος απο βιοσυμβατο, να ειναι και καλο απο αλλες αποψεις. Και φυσικα να ξερει ο οδοντιατρος να το δουλευει.

 

Αυριο, φτιαχνω τον πρωτο μου ζωμο κοτοπουλο. Σας γραφω στα γρηγορα τι θα κανω, αν δειτε κανα χοντρο λαθος, πειτε μου να το διορθωσω.

- Ξεπαγωνω κοτοπουλο, κομματι με κρεας.

- Το καθαριζω απο τις τριχες (παντα μενουν μερικες), αλλα αφηνω πετσα και λιπος.

- Το βαζω με νερο και μηλοξυδο 1 ωρα μεσα στην κατσαρολα.

- Αναβω ματι, να παρει μια βραση και ξαφριζω.

- Χαμηλωνω στο 3-4, προσθετω λαχανικα(θα βαλω κρεμμυδι, σκορδο, καροτο, μπροκολο, σελινο) και κλεινω καπακι.

- 15 λεπτα πριν το τελος, θα ριξω λιγο πιπερι.

- Στις 5 ωρες περιπου (τοσο θελουν αυτα τα χωριατικα), θα το ανοιξω και θα βγαλω τα παντα. Θα καθαρισω το κρεας και θα το κρατησω μαζι με τα λαχανικα και λιγο ζωμο, να τα αλεσω, να προσθεσω λεμονι και λαδι και να δωσω γευμα στην μικρη.

- Τον υπολοιπο ζωμο θα τον βρασω 6-7 ωρες ακομη και στο τελος θα τον συμπυκνωσω. Σκεφτομαι μετα να τον αφησω να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου, να κρατησω στο ψυγειο και να βαλω και στα κυπελακια της Avent που εχω μεριδουλες στην καταψυξη . Αλατι δεν θα βαλω πουθενα λογω της μικρης.

 

Κατι εκπτωση εχει το iherb. Παρηγγειλα μουσταρδα, vanilla extract, τριμμενη καρυδα και baking soda. Τι αλλο?

 

edit: Δεν βρισκω πουθενα τα προβιοτικα για την μικρη. Που τα παιρνετε και δεν τα βλεπω?

yleap2.png In10p2.png
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον: Are antimicrobials needed to treat gut dysbiosis?

 

Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι η διατροφή αρκεί στις κλασικές περιπτώσεις δυσβίωσης, δεν χρειάζονται ούτε καν άλλα φυσικά συμπληρώματα, πχ GSE.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Alex είναι πρωί ακόμη και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν αυτή είναι η σωστή διαδικασία για το ζωμό, πολλά βήματα παράθεσες πάντως! :lol:

Αλλά αυτό με το μηλόξυδο εγώ το κάνω μόνο όταν κάνω bone broth, δεν ξέρω αν κάνει και για meat broth.

 

Άσχετο, θέλω να σε ρωτήσω κάτι τώρα που το θυμήθηκα: ένας φίλος μου μου είπε ότι ο οδοντίατρος του του είπε ότι στα λευκά βάζει και ένα ποσοστό αμαλγάματος (20% νομίζω) για να βγούνε πιο... "γερά"!

Το ανέφερα στην οδοντίατρο μου και έμεινε έτσι :shock:

Δεν το ξανάκουσε λέει, εσύ γνωρίζεις την πρακτική αυτή; Μήπως είναι κάτι που κάνανε παλαιότερα όταν πρωτοβγήκανε οι ρητίνες;

 

Επίσης μου είπανε ότι πολλοί οδοντίατροι, ειδικά οι παλαιότεροι, δεν ξέρουνε να δουλέψουνε καλά τις ρητίνες που ουσιαστικά είναι μια διαδικασία που θέλει προσοχή και "τέχνη". Το αποτέλεσμα είναι να χαλάνε τα λευκά περισσότερο από κακοτεχνία και όχι γιατί φταίει το υλικό...

 

Τέλος θεωρείς ότι το κόστος της Fuji BPA-free ρητίνης θα αυξήσει το κόστος της επίσκεψης για λευκό σφράγισμα;

Είχαμε μια συζήτηση με τη Fairy's Mom και μου έλεγε ότι ο συμβατικός οδοντίατρος της χρεώνει λιγότερα για το λευκό σφράγισμα (ενώ ο δικός μου ενδοδοντιστής πολύ περισσότερα!) και αναρωτιέμαι εάν αλλάξουνε το υλικό τους κατά πόσο θα αυξηθεί και το κόστος.

 

Βέβαια εγώ όπως είπα δεν πρόκειται να πάω σε άλλη οδοντίατρο για πειραματισμούς, δουλεύει το συγκεκριμένο υλικό πολύ και το γνωρίζει, και επίσης μου αρέσει που δεν χρησιμοποιεί τίποτα τοξικό στη διαδικασία.

Αλλά ίσως αν κάποιος συμβατικός προσφέρει ΒΡΑ-free ρητίνη σε χαμηλότερη τιμή να τον προτιμήσουνε κάποιοι με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

- Χαμηλωνω στο 3-4, προσθετω λαχανικα(θα βαλω κρεμμυδι, σκορδο, καροτο, μπροκολο, σελινο) και κλεινω καπακι.

Στο 3-4 θα σου μειωθει γρηγορα το νερο. 2.5 με 3 το βαζω εγω

- Τον υπολοιπο ζωμο θα τον βρασω 6-7 ωρες ακομη και στο τελος θα τον συμπυκνωσω.

αφου ξαναβαλεις τα κοκκαλα μεσα

Link to comment
Share on other sites

camouflage, ευχαριστω για τις διευκρινησεις. Για τα κοκκαλα το εννοουσα, αλλα ικανη με ειχα να ξεχναγα και να τα πεταγα! :D Προλαβα εγκαιρως και χαμηλωσα την θερμοκρασια. Το μεσημεριανο της το εφαγε ολο η μικρη, αλλα αυτο δεν μου κανει εντυπωση, ετσι της εφτιαχνα παντα το κοτοπουλο. Απλως, δεν το αφηνα πρωτα μια ωρα στην κατσαρολα και δεν συνεχιζα τη διαδικασια για το ζωμο και εκει ισως θα ειναι τα δυσκολα γιατι θα της δωσω να δοκιμασει το βραδυ.

 

 

Αλλά αυτό με το μηλόξυδο εγώ το κάνω μόνο όταν κάνω bone broth, δεν ξέρω αν κάνει και για meat broth.

Εβαλα, κακο δεν κανει και στη γευση δεν φανηκε καθολου.

Άσχετο, θέλω να σε ρωτήσω κάτι τώρα που το θυμήθηκα: ένας φίλος μου μου είπε ότι ο οδοντίατρος του του είπε ότι στα λευκά βάζει και ένα ποσοστό αμαλγάματος (20% νομίζω) για να βγούνε πιο... "γερά"!

Το ανέφερα στην οδοντίατρο μου και έμεινε έτσι :shock:

Δεν το ξανάκουσε λέει, εσύ γνωρίζεις την πρακτική αυτή; Μήπως είναι κάτι που κάνανε παλαιότερα όταν πρωτοβγήκανε οι ρητίνες;

Και εγω :shock::shock::shock::shock:! Δηλαδη, για να καταλαβω, αναμιγνυει τα δυο υλικα και κανει εμφραξη? Αλλο και τουτο παλι...

 

Επίσης μου είπανε ότι πολλοί οδοντίατροι, ειδικά οι παλαιότεροι, δεν ξέρουνε να δουλέψουνε καλά τις ρητίνες που ουσιαστικά είναι μια διαδικασία που θέλει προσοχή και "τέχνη". Το αποτέλεσμα είναι να χαλάνε τα λευκά περισσότερο από κακοτεχνία και όχι γιατί φταίει το υλικό...

100% αληθινο!

 

Τέλος θεωρείς ότι το κόστος της Fuji BPA-free ρητίνης θα αυξήσει το κόστος της επίσκεψης για λευκό σφράγισμα;

Δεν ειναι η ρητινη που θα αυξησει το κοστος, αλλα ολα τα ειδη μιας χρησης (ποδιες, καλυμματα κεφαλης κλπ), το κοστος αγορας, εγκαταστασης αι συντηρησης (?) του εξωτερικου vacuum ή οποιου αλλου συστηματος επιλεξει ο καθενας, η υποχρεωτικη παρουσια βοηθου (αν και αυτο πια ισχυει και για αλλους τομεις της δουλειας) κλπ. Η ιδια η ρητινη λιγο ρολο παιζει.

 

Είχαμε μια συζήτηση με τη Fairy's Mom και μου έλεγε ότι ο συμβατικός οδοντίατρος της χρεώνει λιγότερα για το λευκό σφράγισμα (ενώ ο δικός μου ενδοδοντιστής πολύ περισσότερα!) και αναρωτιέμαι εάν αλλάξουνε το υλικό τους κατά πόσο θα αυξηθεί και το κόστος.

Κατσε γιατι με μπερδεψες τωρα. Ο ενδοδοντιστης ειναι ειδικος για απονευρωσεις. Εμφραξεις γιατι κανει?

Το τι χρεωνει ο καθενας ειναι δικο του θεμα. Σιγουρα ειναι συναρτηση του κοστους των υλικων, αλλα οχι μονο. Μετρανε ενοικιο, λογαριασμοι του ιατρειου και κυριως το πώς αξιολογει ο καθενας τον χρονο και τις γνωσεις του.

 

Βέβαια εγώ όπως είπα δεν πρόκειται να πάω σε άλλη οδοντίατρο για πειραματισμούς, δουλεύει το συγκεκριμένο υλικό πολύ και το γνωρίζει, και επίσης μου αρέσει που δεν χρησιμοποιεί τίποτα τοξικό στη διαδικασία.

Και πολυ καλα θα κανεις, ομαδα που κερδιζει δεν αλλαζει! ;)

 

Αλλά ίσως αν κάποιος συμβατικός προσφέρει ΒΡΑ-free ρητίνη σε χαμηλότερη τιμή να τον προτιμήσουνε κάποιοι με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Και σε αυτο εχεις δικιο, ειδικα στις μερες μας. Αρκει να καταλαβουν το επιπλεον που προσφερει γιατι η τιμη θα ειναι καπου αναμεσα σε εναν συμβατικο και σε εναν ολιστικο.

 

Ξαναθυμιζω οτι δεν βρισκω τα προβιοτικα για την μικρη σε κανενα σαϊτ απο τα γνωστα. Που τα παραγγελνω?

 

Τελος, μια απορια: Η ιντρο χρειαζεται μονο σε αυτους που εχουν προβληματα με το γαστρεντερικο ή και σε αυτους με candida overgrowth? Γιατι απο το πρωτο δεν εχω, αλλα απο το δευτερο...:?

Στην παρουσιαση της ιντρο απο την Campbell λεει μονο για το ΓΣ. Ισχυει ή το εχει αλλαξει αργοτερα?

(Ξερω οτι το εχετε ξαναπει, αλλα δεν θυμαμαι τι ακριβως ειπατε και δεν το βρισκω)

yleap2.png In10p2.png
Link to comment
Share on other sites

Τελος, μια απορια: Η ιντρο χρειαζεται μονο σε αυτους που εχουν προβληματα με το γαστρεντερικο ή και σε αυτους με candida overgrowth? Γιατι απο το πρωτο δεν εχω, αλλα απο το δευτερο...:?

Στην παρουσιαση της ιντρο απο την Campbell λεει μονο για το ΓΣ. Ισχυει ή το εχει αλλαξει αργοτερα?

 

Ισχύει το πρώτο.

Αλλά εάν έχεις προβλήματα με μύκητες (όπως εγώ, κανένα πρόβλημα στο πεπτικό αλλά candida overgrowth) χρειάζεσαι πιο αυστηρή full-GAPS με περιορισμένα φρούτα (φρέσκα και αποξηραμένα) και ξηρούς καρπούς, με έμφαση σε ζωμούς και τροφές/ ποτά ζύμωσης.

 

Έχεις δίκαιο για τον ενδοδοντιστή, του ζήτησα εγώ να μου κάνει σφράγισμα γιατί η οδοντίατρος που είχα παλιά μου έκανε ζημιά στην απονεύρωση και δεν ήθελα να την ξαναεπισκεφθώ. :(

 

Συγνώμη, δεν θυμάμαι το site που αγόραζα τα βρεφικά προβιοτικά, τώρα δίνω Biokult στη μικρή.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...