Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γκι παιρνετε απο iherb purity farms οπως ειχα σημειωσει? ειναι καλη πηγη βιταμινων?

απο βουτυρο παιρνω το lurpak,δε νομιζω να αξιζει να κανω γκι απο αυτο

γενικα με το βουτυρο εχω θεμα γιατι μπορω μεν να βρω καλο ντοπιο αιγοπροβειο αλλα ειναι πολυ βαρια η γευση του και δεν αρεσει στο μεγαλο-ουτε και σε μενα.

αλλα και το λοθρπακ δεν ειναι οτι καλυτερο ποιοτικα

Αν το κανεις γκι ομως θα αλλαξει η γευση νομιζω.

Ελπιζω να περασουμε στο βουτυρο συντομα γιατι βαρεθηκα να κανω γκι και χαλαω βουτυρο και τελειωνει γρηγορα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

γκι παιρνετε απο iherb purity farms οπως ειχα σημειωσει? ειναι καλη πηγη βιταμινων?

Ναι αυτο.

`εγω σκεφτομαι για το μικρο που οταν θα ξεκινησουμε ιντρο θα εχει 4-5 εβδομαδες χωρις το υποαλλεργικο-τη μονη γαλακτοκομικη πηγη που ειχε και 10 μερες πανω κατω 1-2 σταδιο αρα μαλλον στο 3 θα του εισαγω γαλακτοκομικο,εφοσον ολα ειναι καλα

για μενα πρεπει να σκεφτω τι θα κανω...

Διαφημίσεις

Γιατί να επικοινωνήσεις εσύ, αυτή δεν μιλάει αγγλικά; :confused:

Άλλη σημασία θα δωθεί σε μια γιατρό και άλλη σε μα κοινή θνητή, σωστά; :-P

Συμφωνώ. Να της πεις να στείλει αυτή μέιλ όταν ευκαιρέσει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κακα λιπαρα ειναι τα τρανς λιπαρα, μαργαρινες και φυτικα λαδια.

Καλα λιπαρα ειναι τα ζωικα λιπαρα, βουτυρο λαρδι και φυσικα το λιπος απο τα ζωα.

Να προσθέσω από ζωα που δεν ήταν τίγκα στις ορμόνες και στις αντιβιώσεις

Kt0tp2.png NaAfp3.png

νΕΡΑΙΔΟμαμα μου απετυχαν τα γιαουρτια με τη μαγια σου κι αναρρωτιεμαι γιατι. Εκανα αρχικως με το δικο σου γιαουρτι και απετυχε. Υπεθεσα οτι οφειλοταν στο γεγονος οτι ξεχαστηκα και φουσκωσε και μετα ειπα οτι παρακρυωσε. Εκανα επειτα το δικο μου και πετυχε. Την επομενη φορα κανω το βουλγαρικο και τωρα που το ανοιξα απετυχε κι αυτο. Να οφειλεται στο κρυο? Αλλα γιατι το δικο μου πετυχαινει? Την προηγουμενη φορα ολα σωστα τα εκανα.

Κι εγώ ναραωτιέμαι πραγματικά! Δε νομίζω να οφείλεται στο κρύο γιατί το σπίτι είναι το σπίτι των ανέμων. Εμένα πάντως όχι μονο μου πέτυχαν αλλά ήταν και πολύ thick στην σύσταση τους.

84 βαθμούς τους κρατάς σταθερούς με το να απομακρύνεις την κατσαρόλα από το ματι και όταν πάει να πέσει να το ξαναβάζεις στο μάτι. :wink: Εσύ βέβαια χρειάζεσαι θερμομετρο. Πρακτικά μπορείς να το κάνεις με 1-2 λεπτά σε κάθε "βόλτα" φανταζομαι. Αν το κάνει η Ρόζυ ας χρονομετρήσει και να σου πει στο περίπου.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

νΑΙ αλλα το γιαουρτι και το κεφιρ δεν με εχουν πειραξει. Δεν ειχα καμμια ενοχληση απο αυτα. Πηγαινα πολυ καλα μεχρι που αρχισα ξηρους καρπους (και το παρακανα) και εφαγα την κρεμα ρουμελη και το μελι (το οποιο επισης παρακανα). Ελεγα οτι μαλλον η κρεμα ρουμελη δεν εκανε καλη ζυμωση η γενικως με πειραξε. Και η πρωτη κρεμα κουκακη με ειχε ψιλοπειραξει αλλα κι αυτη την τσακισα οποτε μπορει να εφταιγε η λυσσα μου. Αλλα με τη ρουμελη επαθα μεγαλη ζημια, τυμπανισμο και ειχα πονους καθε μερα στο στομαχι και το εντερο.

Όταν εκανα την ιντρο στην μεγάλη μου όλες οι κοπέλες που με συμβουλευαν στο yahoo μου έλεγαν πόσο σημαντικό είναι να προσέχω τις ποσοτητες. Όσες έκαναν το λάθος της μεγάλης ποσοτητας απότομα, το είχαν "πληρώσει".

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Από αύριο αρχίζω πιο αυστηρή GAPS, είχα εδώ τη φίλη μου και παραμέλησα διάφορα όπως πχ τους ζωμούς και νιώθω άσχημα και σωματικά και ψυχολογικά...

Παρανομίες δεν έκανα αλλά γενικά πρόσεξα ότι εάν δεν δώσω έμφαση σε ζωμούς και τροφές/ροφήματα προβιοτικών επηρεάζομαι ψυχοσωματικά.

Παλαιότερα νόμιζα ότι ήτανε η ιδέα μου αλλά τώρα σιγουρεύτηκα ότι δεν είναι, με επηρεάζουνε άσχημα και τα φρούτα και οι ξηροί καρποί :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

να τριψεις για λιγα λεπτα ενα χρυσο δακτυλιδι 14 Κ(τη βερα σου?)πανω στο σημειο γυρω στις 4 φορες το 24ωρο-κουφο αλλα το λενε πολλοι

διαλεξε ενα η καντα ολα για γρηγορη ανακουφιση κι αν δεν δουλεψουν υπαρχει και η λυση της γιαγιας μου:-D:lol:;) την οποια ρωτησα τωρα και μου επιβεβαιωσε οτι η γενια της παντα το αντιμετωπιζε με ενα απλο στιχακι χα χα χα

να χορεψεις στην παραλία στην πανσέληνο με δεμένα τα μάτια κρατώντας ένα λαγοπόδαρο από θηλυκό λαγό που δεν έχει ζευγαρώσει :lol::lol:

Με έκανες και γέλασα τόσο πολύ βρε Motherly. Να σαι καλά! :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ξέχασα να πω στη Βέρα ότι όταν κάτι δεν μας πειράξει αρχικά δεν σημαίνει ότι δεν θα μας πειράξει και αργότερα.

Το έγραψα μάλιστα και σε μια κοπέλα πρόσφατα στα Yahoo Groups, ήτανε κάτι που άκουσα σε μια διάλεξη του συνεδρίου όπου μια ομιλητής ανέφερε ότι μετά από κάποιο διάστημα ανέπτυξε "αλλεργία" στο κεφίρ, και της το επιβεβαίωσε και η Campbell ότι αυτό συμβαίνει.

Και σήμερα αν διαβάσετε η Regina λέει ότι εκεί που στρώσανε μια μικρή δόση κεφίρ στον μικρό ξαφνικά παρουσίασε πολύ άσχημα συμπτώματα (μέχρι και bipolar disorder), το του σταμάτησε και περάσανε!

`εγω σκεφτομαι για το μικρο που οταν θα ξεκινησουμε ιντρο θα εχει 4-5 εβδομαδες χωρις το υποαλλεργικο-τη μονη γαλακτοκομικη πηγη που ειχε και 10 μερες πανω κατω 1-2 σταδιο αρα μαλλον στο 3 θα του εισαγω γαλακτοκομικο,εφοσον ολα ειναι καλα

για μενα πρεπει να σκεφτω τι θα κανω...

Κι εγω δεν πιστευα οτι θα αντεχαμε πανω απο βδομαδα χωρις φρουτα και πραγματικα κοντευουμε 2 μηνες και δεν τα λαχταραμε καν. μΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΧΩΡΙς ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Θα πινει ζωμους.

Ρε σεις λιγο ελειψα και γυριζοντας βρηκα δυο ιους στο πισι! Τι ναι αυτο? απο το φορουμ ερχονται?

Διαφημίσεις

Καλησπερα και απο εμενα! Προειδοποιω: ερχονται 2-3 ποστς μαζεμενα οσο κοιμαται η μικρη και προλαβαινω.

Αμαλγαματα

Εχω τρεις μερες που διαβαζω ακαταπαυστα! Γι' αυτο και εξαφανιστηκα αλλωστε. Πρεπει να διαβασα πανω απο 40 πρωτοκολλα, ολα αμερικανικα (και μερικα γερμανικα) αφου δεν μπορεσα να βρω ουτε ενα σκανδιναβικο. Δεν ξερω γιατι, ισως γραφουν στις γλωσσες τους μονο, αν και θα μου εκανε εντυπωση κατι τετοιο...

Τεσπα, τα δικα μου συμπερασματα (δεν τολμω να το ονομασω πρωτοκολλο) για μια ασφαλη αντικατασταση αμαλγαματος εχουν ως εξης:

- Ολοσωμη ποδια μιας χρησης για τον γιατρο και τον ασθενη.

- Καλυμμα κεφαλης (μαλλιων) και για τους δυο.

- Καλυμμα προσωπου μιας χρησης ή/και χρηση γυαλιων (για τον ασθενη). Γυαλια και μασκα για τον γιατρο οπωσδηποτε.

- Χρηση ελαστικου απομονωτηρα.

- Χρηση ισχυρης χειρουργικης αναρροφησης.

- Αφαιρεση αμαλγαματος σε μεγαλα κομματια και με ταυτοχρονη ριψη νερου.

- Υπαρξη εξωτερικου vacuum.

- Αλλαγη γαντιων, αφαιρεση απομονωτηρα και ΚΑΛΟ ξεπλυμα του στοματος του ασθενους για τουλαχιστον 1 λεπτο αμεσως μετα την αφαιρεση του αμαλγαματος.

- Επανατοποθετηση απομονωτηρα (αν ειναι δυνατον).

- Εμφραξη με συνθετη ρητινη χωρις BPA (ή κατασκευη αλλης εμμεσης κεραμικης λυσης).

- Kαθαρισμος προσωπου και λαιμου του ασθενους.

Αυτα που ειναι με bold ειναι για εμενα τα πιο βασικα.

-Θεωρω απαραιτητο τον απομονωτηρα αν και διαβασα πολλους που υποτιμουν τη σημασια του. Ομως, η χρησιμοτητα του δεν αφορα μονο στην αποφυγη καταποσης κομματιου αμαλγαματος. Αυτο φαινεται να μην ειναι τοσο επιζημιο, ειδικα αν ο ασθενης εχει παρει activated charcoal (δεν ξερω τι ειναι, ισως ξερετε εσεις) μια ωρα πριν. Το σημαντικοτερο για εμενα ειναι οτι ο απομονωτηρας μειωνει τον χρονο εργασιας γιατι ο γιατρος βλεπει καλυτερα και εχει καλυτερη προσβαση στο δοντι. Επισης, οτι φαινεται οτι ενα ποσοστο ατμων υδραργυρου δεν παιρνουν το ελαστικο. Τωρα τελευταια, εχουν βγει και καλυτερα ελαστικα (λιγοτερο διαπερατα).

- Ισχυρη χειρουργικη αναρροφηση σημαινει μικρη αναρροφηση μεσα στο στομα (σιελαντλια) και μεγαλη (με ρυγχος) εξω ακριβως πανω απο το δοντι ωστε να ρουφαει αμεσως ο,τι βγαινει απο αυτο.

- Πολυ βασικο να "σπαει" ο γιατρος το αμαλγαμα σε μεγαλα κομματια που μπορει να τα ρουφηξει ολοκληρα η αναρροφηση. Τοσο απλο αλλα και τοσο βασικο.

- Το εξωτερικο vacuum ακομη ψαχνω να βρω ποια/ποιες εταιρειες το διαθετουν και πώς ακριβως ειναι. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι προκειται για ενα ειδος χοανης που προσαρμοζεται πολυ κοντα στον ασθενη ΚΑΤΩ απο το επιπεδο της μυτης και ειναι πολυ ισχυρο ωστε να τραβαει ολους τους ατμους (ο,τι ξεφευγει απο την αναρροφηση δηλαδη). Το μεγαλο του πλεονεκτημα σε σχεση με την εξωτερικη παροχη αερα ειναι οτι δεν απαιτει την συνεργασια του ασθενους. Δηλαδη, αν ο ασθενης αναπνεει με το στομα κατα τη διαρκεια της αφαιρεσης, τα οποια πλεονεκτηματα της εξωτερικης παροχης αερα πανε περιπατο γιατι οι ατμοι μπαινουν στο σωμα με την αναπνοη απο το στομα. Ολα τα πρωτοκολλα λενε να συμβουλευουμε τους ασθενεις να μην αναπνεουν απο το στομα, στην πραξη ομως νομιζω οτι αυτο δεν ειναι αποτελεσματικο. Οσες φορες εχω βαλει απομονωτηρα, βλεπω το ελαστικο να "ρουφιεται" προς τα μεσα γιατι ο ασθενης παιρνει ανασες. Πολλες φορες τους λεω να αναπνεουν απο τη μυτη (μεχρι τωρα για πρακτικους λογους γιατι το ελαστικο παει και ερχεται με κινδυνο να το κοψω με τον τροχο) και πολυ λιγοι συνεργαζονται. Αρα, αυτο το vacuum ειναι για εμενα ο,τι καλυτερο και η εξωτερικη παροχη αερα ή/και η τεχνητη ανανεωση του αερα στο ιατρειο σιγουρα βοηθανε αλλα σε μικροτερο βαθμο.

- Το αμεσο ξεπλυμα μετα την (γρηγορη) αφαιρεση βοηθαει πολυ στο να μην απορροφηθει υδραργυρος απο τυχον ρινισματα που εχουν διαφυγει του ελαστικου και συνηθως πανε στο εδαφος του στοματος κατω απο τη γλωσσα, περιοχη με μεγαλη απορροφησιμοτητα, σκεφτειτε τα υπογλωσσια...

Ρητινες

Καθολου ευχαριστα νεα δεν εχω. Ειχα μεγαλη δυσκολια να βρω τα συστατικα της καθε μαρκας στο διαδικτυο και δεν τα βρηκα ολα (θα απευθυνθω στις εταιρειες). Γενικως παντως, υπαρχει πολυ μικρη ποικιλια σε ρητινες BPA-free. Το κακο δεν ειναι αυτο, το κακο ειναι οτι οι "καθαρες" ρητινες που βρηκα εγω δεν ειναι καλες ρητινες απο αλλες αποψεις: οχι καλη προσαρμογη στο δοντι, φυσαλιδες, γραμμες σαν απο κιμωλια, μικροσπασιματα στα ορια. Φυσικα, δεν εχω δουλεψει ο,τι υπαρχει, θα ζητησω δειγματα απο τις εταιρειες και θα το κανω. Εχω μεγαλη ελπιδα οτι μια ρητινη που ειναι μιας πολυ καλης εταιρειας (νομιζω οτι ειναι αυτη που εχει στα δοντια της η Rosie) θα ειναι και καλη ρητινη απο οδοντιατρικης αποψης. Αλλα να φανταστειτε οτι πριν 2 περιπου χρονια πεταξα μιση και παραπανω κασετινα απο την αλλη ρητινη που αναφερει η Rosie γιατι μου ηταν αδυνατον να την δουλεψω σωστα και γιατι προκαλουσε πολυ μεγαλη ευαισθησια στους ασθενεις....

Το θεμα ειναι οτι αν η ρητινη δεν ειναι πολυ καλη με βαση οδοντιατρικα κριτηρια (και οχι μονο κριτηρια βιοσυμβατοτητας), τα σφραγισματα που θα γινουν δεν θα εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης και το δοντι θα κινδυνευει πιο ευκολα να επανατερηδονιστει. Και αυτο τιναζει τα παντα στον αερα γιατι ο ασθενης δεν θα ειναι καθολου χαρουμενος αν αλλαξει σφραγισματα σε πιο υψηλες τιμες και του χαλασουν μετα απο 2,3 ή και 5 χρονια. Ή αν εχει μεγαλη ευαισθησια στο κρυο και το ζεστο. Ή ακομη αν προκληθει βλαβη στο νευρο του δοντιου και χρειαστει απονευρωση...

Πανω κατω αυτα! :-) Εμαθα και αλλα που, ομως, ενδιαφερουν κυριως τον οδοντιατρο. Επισης, και χωρις να θελω να τρομαξω κανεναν, σχεδον εξισου επιζημια με το αμαλγαμα θεωρειται η απονευρωση, δεν ξερω γιατι, αν το διαβαζα και αυτο τωρα θα σας εγραφα μετα απο ενα μηνα και...:-D Θα το κανω, ομως, αν καποια ενδιαφερεται, μου λεει.

Να πω ακομη οτι δεν βρηκα κατι σε σχεση με εξαγωγη δοντιου που εχει πανω αμαλγαμα. Οπως δεν βρηκα και κατι για αποτοξινωση του δοντιου απο τον υδραργυρο και εμφραξη σε δευτερο χρονο μετα απο μερικους μηνες. Ισως συναντησω στο μελλον τετοιες αναφορες, ακομη ειμαι πολυ αρχαρια στο σπορ! :-D

Διαβασα και πολλα εναλλακτικα πραγματα. Δεν τα απορριπτω, δεν τα ασπαζομαι. Σιγουρα η οποια ενασχοληση μου με την εναλλακτικη οδοντιατρικη ειναι πολυ συντομη και επιδερμικη για να τα κρινω, αλλα ειναι τελειως ξενα προς την εκπαιδευση και την οδοντιατρικη φιλοσοφια μου γενικοτερα (προς το παρον τουλαχιστον...)

yleap2.png In10p2.png

Κατερινουλα, να σου πω και εγω την αποψη μου και εσυ αποφασιζεις.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι το ειδος των σφραγισματων που εχεις στο στομα σου πρεπει καποια στιγμη να αλλαχθει. Απο αποψη βιοσυμβατοτητας, ειναι ο,τι χειροτερο γιατι συνδυαζει BPA και υδραργυρο, 2 σε 1 δηλαδη. Αλλα επισης, δεν ειναι καλα και απο οδοντιατρικη αποψη. Χρησιμοποιηθηκε μια τεχνικη (sandwich) που πριν λιγα χρονια ειχε μεγαλη απηχηση γιατι υποτιθεται οτι συνδυαζε την αντοχη του αμαλγαματος με την αισθητικοτητα της ρητινης. Στην πορεια ειδαν, ομως, οτι αυτη η τεχνικη δεν ειχε καλα αποτελεσματα γιατι τα δυο υλικα δεν κολλουσαν μεταξυ τους με αποτελεσμα να μενουν κενα και τα δοντια να ξαναχαλανε ευκολα. Τωρα πια νομιζω οτι κανεις δεν την χρησιμοποιει.

Σε ο,τι διαβασα εγω, πουθενα δεν προτεινεται η αντικατασταση αμαλγαματων σε θηλαζουσες. Αρα, θεωρητικα, μαλλον δεν θα επρεπε να αλλαξεις τωρα τα σφραγισματα.

Εκεινο που θα σου προτεινα εγω ειναι να το εξης. Πηγαινε σε εναν οδοντιατρο που να εμπιστευεσαι και ζητα του να σου κανει μια ολοκληρωμενη εξεταση. Προτιμησε καποιον που να εχει ψηφιακη ακτινογραφια γιατι ετσι θα ειναι πολυ μικροτερο το ποσοστο ακτινοβολιας που θα παρεις. Χρειαζονται, ομως, οι ακτινογραφιες, ειναι πολυτιμο διαγνωστικο μεσο. Αλλωστε, τις προτεινουν και οι ολιστικοι.

Αφου γινει η εξεταση, συζητηστε τα αποτελεσματα. Αν τα σφραγισματα δειχνουν ενταξει χωρις να υπαρχουν τερηδονες "κατω" απο τα υλικα ή χωρις να υπαρχουν τεραστια κενα μεταξυ των υλικων, κατι που θα χαλασει τα δοντια στο αμεσο μελλον, η γνωμη μου ειναι να περιμενεις ειδικα αφου η μικρη σου θηλαζει πολυ ακομη. Αν, ομως, φανουν ενεργες τερηδονες, μη διστασεις, αλλαξε τα. Αν η τερηδονα αρχισει, δεν σταματαει μονη της και θα καταληξεις σε απονευρωση (που οπως ειπα και παραπανω, δεν θεωρειται και τοσο αθωα). Σε αυτη, λοιπον, την περιπτωση θεωρω οτι το κερδος απο την αλλαγη των σφραγισματων ειναι μεγαλυτερο απο την οποια ζημια στο γαλα σου που μπορει να προκυψει απο την αλλαγη. Εννοειται οτι η αλλαγη θα γινει οπως πρεπει με βαση τα πρωτοκολλα.

yleap2.png In10p2.png

Τερμα τα οδοντιατρικα!

Κατα τ' αλλα, να πω οτι η μικρη μου επαθε ενα απιστευτο και τεραστιο συγκαμμα! :-(:sad::-( Ενα εικοσαλεπτο δεν την πηρα ειδηση οτι ειχε κανει κακα και αργησα να την αλλαξω και επαθα σοκ με αυτο που ειδα! Εκλαιγα και εγω μαζι της...:-( Βαζω Weleda και καπως συνηλθε, αλλα ακομη ποναει και βεβαια ειναι κατακοκκινη. Μεχρι φυσαλιδες ειχαν γινει! :-( Εχετε καμμια αλλη ιδεα για το τι θα μπορουσα να βαλω?

Επισης, ξεκιναει παιδικο. Ειχα κανει αιτηση στον δημοτικο σταθμο το καλοκαιρι και ηξερα οτι την ειχαν παρει. Αλλα δεν ειχε ξεκινησει γιατι δεν υπηρχε βρεφικο τμημα λογω ελλειψης κονδυλιων για νηπιαγωγους και πιστευα οτι δεν θα ξεκινουσε. Τελικα, θα ξεκινησει απο τα μεσα της εβδομαδας. Δε γινεται να μην παει γιατι εγω ξεκιναω δουλεια κανονικα απο τον καινουργιο χρονο (ειχα σταματησει για τη γεννα και μεχρι προσφατα) και δε γινεται να πληρωνω γυναικα. Επιπλεον, θα χασει τη θεση της αν δεν παει (αν παει, του χρονου θα την παρουν οπωσδηποτε ως επανεγγραφη εκτος αν καταρρευσει η Ελλαδα γενικοτερα).

Πώς συνδυαζω GAPS και σταθμο στο χρονιαρικο, οεο?

Βρηκα βαζα fido, πηρα 3 μεγαλα και 2 μικροτερα και βλεπουμε. Περιμενω και ολες τις παραγγελιες...

Επισης, περιμενω εναγωνιως το βιβλιο γιατι δεν μπορω να κανω τιποτα για τη μικρη προς το παρον. Εννοω οτι η εισαγωγη τροφων που προτεινει η Campbell στο λινκ που μου εδωσε η νεραϊδομαμα ειναι για μωρα που ή θηλαζουν ή πνουν φορμουλα χωρις προβλημα. Εμεις δεν ειμαστε ουτε στη μια ουτε στην αλλη κατηγορια και πρεπει να διαβασω το βιβλιο για να δω πώς θα το κανω.

Προς το παρον, θα αρχισω να φτιαχνω ζωμους και να της δινω. Καλο θα της κανουν και θα συνηθισει και τη γευση. Αυτη την στιγμη τρωει κοτοπουλο, μοσχαρι, λαδι, καροτο, κολοκυθι (οχι πια, δεν βρισκω βιο), μπροκολο, σελινο, πατατα (την αποφευγω οσο μπορω πια), κρεμμυδι, ντοματα (σπανια, της φουντωνει τα δερματικα). Αυγο δεν τρωει, δοκιμασα, εγινε χαλια, το εκοψα. Αρνι θα δοκιμασω τις επομενες μερες.

Υπαρχει κατι που καλο θα ηταν να μην βαλω στο ζωμο? Θα τον φτιαξω απο κοτοπουλο βραζοντας για δυο ωρες οπως λεει η Campbell στο λινκ.

Εγω μετα τη ζαχαρη εκοψα και τη γλουτενη. Για να δουμε...

Επισης, εχω θεμα με το μελι. Προμηθευτηκαν οι γονεις μου το καλοκαιρι μεγαλη ποσοτητα μελιου απο εναν ντοπιο παραγωγο στο νησι. Υποτιθεται οτι ειναι αγνο, ντοπιο, καλο κλπ. Μονο που δεν ξερω αν ειναι αθερμο και αφιλτραριστο. Και απ' ο,τι καταλαβα απο τα οσα λετε δεν υπαρχει και τροπος να το μαθω. Τι κανω, λοιπον? Το χρησιμοποιω ή οχι? Και αν οχι, που βρισκω αλλο που να ειναι στα σιγουρα οπως πρεπει?

Το αλλο κακο ειναι οτι δινουν στον ανδρα μου 2 μηνες αδεια ανευ αποδοχων λογω κρισης. Θα ειναι στο σπιτι ολη μερα και αυτο δεν ειναι καλο! Πρωτον, θα παθει "πλακα" με την GAPS, συμφωνει θεωρητικα αλλα ειμαι σιγουρη οτι δεν ξερει τι σημαινει... Δευτερον, θα εχω να μαγειρευω illegal τακτικα. Τριτον, φοβαμαι μην παθει πλακα με το οικονομικο (φουρνους, κατσαρολες κλπ) οπως ο ανδρας της vera και γινουν ακομη πιο δυσκολα ολα.

Ωρες ωρες απογοητευομαι πριν καν ξεκινησω. Τι θα γινει αργοτερα? :?

yleap2.png In10p2.png

Τελος, σκεφτομαι να ξεκινησω ομοιο στη μικρη. Νομιζω οτι τωρα με τον σταθμο, τις ιωσεις, το ιστορικο που εχει (βρογχιολιτιδα νεογνο) και μεχρι να αρχισουν να φαινονται τα αποτελεσματα της GAPS, ειναι απαραιτητο να βοηθηθει. Μου προτειναν τον Λεφα. Διαβασα καλα λογια γι' αυτον στο αντιστοιχο θεμα, αν καποια εχει προσωπικη αποψη, ας μου στειλει ενα πμ παρακαλω...

yleap2.png In10p2.png

Alex βρήκα το ποστ μου, το πρώτο υλικό χρησιμοποιεί η οδοντίατρος μου, Fuji το λέει εν συντομία οπότε υποθέτω ότι είναι της Fuji, σωστά;

Γκρινιάζει η μικρή, θα προσπαθήσω να ξαναμπώ το βράδυ να σου απαντήσω και τις απορίες σου αν τα καταφέρω.

Λοιπόν, πήγα στην οδοντίατρο μου σήμερα και επιτέλους θυμήθηκα να τη ρωτήσω τι υλικό βάζει στα σφραγίσματα (σημειώστε ότι εγώ δεν ανέφερα τίποτα για ΒΡΑ).

Μου απάντησε ότι βάζει σύνθετη ρητίνη χωρίς ΒΡΑ, γιατί η βισφενόλη λέει εγκυμονεί κινδύνους, ιδιαίτερα στα παιδιά!

Χρησιμοποιεί, σύμφωνα μ΄αυτήν, την καλύτερη και ακριβότερη ποιότητα υλικού για λευκά σφραγίσματα, G-aenial posterior.

Και μια άλλη εξίσου καλή όπως λέει, τη Voco Posterior.

Θα κάνω μια αναζήτηση αργότερα να διαβάσω λεπτομέρειες για τα υλικά αυτά, αλλά όπως είπα την εμπιστεύομαι πολύ.

Μου είπε ότι πάντα ενημερώνεται για τις τελευταίες μελέτες και τα καλύτερα και ασφαλέστερα υλικά στην οδοντιατρική.

Χλωμό το βλέπω κάποιος συμβατικός οδοντίατρος να χρησιμοποιεί ρητίνη χωρίς ΒΡΑ :(

Τερμα τα οδοντιατρικα!

Κατα τ' αλλα, να πω οτι η μικρη μου επαθε ενα απιστευτο και τεραστιο συγκαμμα! :-(:sad::-( Ενα εικοσαλεπτο δεν την πηρα ειδηση οτι ειχε κανει κακα και αργησα να την αλλαξω και επαθα σοκ με αυτο που ειδα! Εκλαιγα και εγω μαζι της...:-( Βαζω Weleda και καπως συνηλθε, αλλα ακομη ποναει και βεβαια ειναι κατακοκκινη. Μεχρι φυσαλιδες ειχαν γινει! :-( Εχετε καμμια αλλη ιδεα για το τι θα μπορουσα να βαλω?

alex για το συγκαμα μπολικο ελαιολαδο και απο πανω νισεστε(μαλλον κανει και το κορν φλαουρ)με καθε αλλαγη πανας .το διαβασα εδω μεσα στο φορουμ και στον δικο μου εχει δουλεψει εκπληκτικα οσες φορες χρειαστηκε

απο κρεμες εμας μας βοηθαει και η bepanthol για το συγκαμα-οχι η απλη κρεμα

motherly, ευχαριστω για το tip. Εχω νισεστε (και λαδι βεβαια), θα το δοκιμασω το βραδυ. Μακαρι να πιασει, δεν μπορω να την βλεπω ετσι. Δεν μπορει να κατσει καλα καλα η κακομοιρουλα, την ενοχλει! :-(

Rosie, ναι, αυτη ειναι. Η εταιρεια πλεον λεγεται GC αλλα Fuji την ξερουν ολοι. Χρησιμοποιω τις κονιες (κολλες) για τις γεφυρες που εχει και ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει στην αγορα. Με διαφορα κιολας. Επισης, εχω χρησιμοποιησει ρητινη αυτης της εταιρειας αλλα οχι την G-aenial (η καθε εταιρεια διαθετει αρκετες ρητινες, οχι μονο μια). Αυτη που χρησιμοποιησα ειναι πολυ καλη αλλα, δυστυχως, εχει ΒΡΑ. Ηταν απο τις πρωτες που κοιταξα. Επειδη ακριβως, ομως, η GC δεν ειναι τυχαια εταιρεια στον χωρο, ελπιζω οτι η G-aenial θα ειναι καλη απο ολες τις αποψεις. Θα σας ενημερωσω ωστε να την ζητατε απο τους οδοντιατρους, ειδικα αν προκειται για καινουργια σφραγισματα δικα σας ή των παιδιων (συμβαινουν κι αυτα! :-( ) που δεν εχουν τους περιορισμους της ασφαλους αντικαταστασης που εχει ενα παλιο αμαλγαμα και, αρα, μπορουν ανετα να γινουν σε οποιονδηποτε οδοντιατρο.

Και επειδη εβαλες το ποστ και επιβεβαιωθηκα οτι γι' αυτην ειχες γραψει, της Voco ηταν η κασετινα που πεταξα. Χαλια υλικο, τουλαχιστον για εμενα...

Καποια στιγμη και αφου τελειωσω ολο το διαβασμα και αφου με διδαξουν και οι αμερικανοι (βρηκα ακρη τελικα), νομιζω οτι ειναι καλο να συζητησουμε (ισως σε αλλο θεμα, αν οχι εδω) τι πρεπει να γινεται για προληψη ωστε τα παιδια μας να μην φορτωθουν ποτε τοξικο φορτιο εξαιτιας των δοντιων τους. Για να το ξεκαθαρισω απο την αρχη και να μην υπαρχουν δευτερες σκεψεις, δεν προκειται ποτε καμμια σας να μαθει που δουλευω. Τη γνωση εγω θα την αποκτησω ουτως ή αλλως για τα δικα μου παιδια και τους μικρους ασθενεις μου αλλα νομιζω οτι καλο ειναι να τα ξερουν οσο περισσοτεροι γονεις γινεται.

yleap2.png In10p2.png

Και κατι τελευταιο.

Επειδη εγω ειμαι απιστος Θωμας, τη Τριτη το πρωι κανονισα να παω σε συναδελφο για να μου γραψει γενικες εξετασεις. Θα ξανακανω οταν θα συμπληρωσω 6 μηνες GAPS για να δω πώς πανε τα πραγματα. Συγκεκριμενα, με ενδιαφερει να δω τι γινεται με χοληστερινη (ναι, vera, διαβασα το λινκ αλλα αν αυξηθει τρελα η χοληστερινη μεσα σε ενα εξαμηνο υπαρχει θεμα) και αν οντως εξισορροπουνται τα επιπεδα σακχαρου (οι δυο διαβητες κυησης σε συνδυασμο με επιπλεον κιλα που εχω μου αφησαν για κουσουρι εναν προδιαβητη). Εννοειται οτι θα κανω και για ολα τα υπολοιπα. Θα ειναι ενδιαφερον, νομιζω, να δουμε τα αποτελεσματα στο εξαμηνο.

Η μικρη δεν αντεχει αλλο να με βλεπει μπροστα στον υπολογιστη, κοντευει να γκρεμισει το σπιτι! Θα προσπαθησω να μπω και εγω ξανα το βραδυ.

yleap2.png In10p2.png

Θα σας ενημερωσω ωστε να την ζητατε απο τους οδοντιατρους, ειδικα αν προκειται για καινουργια σφραγισματα δικα σας ή των παιδιων (συμβαινουν κι αυτα! :-( ) που δεν εχουν τους περιορισμους της ασφαλους αντικαταστασης που εχει ενα παλιο αμαλγαμα και, αρα, μπορουν ανετα να γινουν σε οποιονδηποτε οδοντιατρο.

...

Καποια στιγμη και αφου τελειωσω ολο το διαβασμα και αφου με διδαξουν και οι αμερικανοι (βρηκα ακρη τελικα), νομιζω οτι ειναι καλο να συζητησουμε (ισως σε αλλο θεμα, αν οχι εδω) τι πρεπει να γινεται για προληψη ωστε τα παιδια μας να μην φορτωθουν ποτε τοξικο φορτιο εξαιτιας των δοντιων τους.

Πραγματικά αυτό θα ήταν ιδανικό. Σ' ευχαριστούμε πολύ. Το πρόβλημα για μένα είναι πώς να πείσεις έναν επαγγελματία και δη επιστήμονα να αλλάξει την πρακτική του. Δηλ. ήδη είπα στο δικό μου οδοντίατρο για το αμάλγαμα και μου είπε ότι δεν έχει αποδειχτεί κάτι. Πού να αρχίαω να λέω για BPA και τα συναφή......

FLcUp3.png0BQfp3.png

Alex κάπου στα FAQs αναφέρει η Campbell ότι όταν ο οργανισμός θεραπεύεται η χοληστερίνη αυξάνεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Πάλι εδώ είναι η μικρή, πάω για ύπνο μαζί της μου φαίνεται... καληνύχτα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...