Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Καθε μερα πρωι βραδυ βαζω μητρικο γαλα στα ματια μου γιατι εχω προβλημα με επεφυκιτιδα χρονια. Αλλα το κριθαρι δεν φαινεται να το εμποδιζει. Αναρρωτιεμαι αν υπαρχει καποιο ομοιοπαθητικο γι αυτο.

 

δεν ξερω κατι,θυμαμαι η γιαγια μου κανα 2 φορες που ειχα βγαλει μικρη μου ελεγε κατι ευχες αλλα δεν θυμαμαι καν αν περνουσανε ετσι:-)

 

θα κανω μια ερωτηση στο φαρμακοποιο τη δευτερα,αν μαθω κατι θα σου πω

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι αλλα περιεχοντας φρουκτοζη ειναι τελικα τροφη για την καντιντα. Μιλαω παντα για την ιντρο.

 

Αφού είπαμε ότι δεν είναι, άκουσε τη διάλεξη να δεις τι λέει η Campbell πάνω στο θέμα, να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα.

Αν το θερμάνεις/ βράσεις/ ψήσεις αλλάζει το θέμα, μόνο ωμό και αφιλτράριστο.

Γι' αυτό και έκοψα τελείως το μέλι στα γλυκά/μάφινς κτλ που ψήνονται.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Αρα το ωμο μελι ΔΕΝ εχει φρουκτοζη? Κανει λαθος ο Μερκολα? Γιατι δεν διαχωριζει το ωμο απο το θερμασμενο. Και γιατι ειναι γλυκο βρε παιδια? :lol:

 

Emena παντως με πειραξε.....ακομα και το λιγο που δοκιμασα. Φοβαμαι να ξαναφαω οσο κανω ιντρο. Πρεπει να τα χωσω στην αποθηκη, να μη τα βλεπω.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω κατι,θυμαμαι η γιαγια μου κανα 2 φορες που ειχα βγαλει μικρη μου ελεγε κατι ευχες αλλα δεν θυμαμαι καν αν περνουσανε ετσι:-)

 

θα κανω μια ερωτηση στο φαρμακοποιο τη δευτερα,αν μαθω κατι θα σου πω

 

Για ρωτα αν περασεις. Βεβαια μεχρι τοτε θα ειναι τουμπανο...θα δοκιμασω και χαμομηλι. Die off prepei να ειναι, τελευταια δεν ειμαι καλα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Για αλλη μια φορα θα μπω εμβολιμα στη συζητηση σας να ρωτησω:

παιρνω "καλα" λιπαρα απο ψαρια,ταχινι,ξηρους καρπους, ελαιολαδο.Τα "κακα" λιπαρα ποια ειναι;Το λιπος του κρεατος/κοτοπουλου ειναι καλο ή κακο;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

νΕΡΑΙΔΟμαμα μου απετυχαν τα γιαουρτια με τη μαγια σου κι αναρρωτιεμαι γιατι. Εκανα αρχικως με το δικο σου γιαουρτι και απετυχε. Υπεθεσα οτι οφειλοταν στο γεγονος οτι ξεχαστηκα και φουσκωσε και μετα ειπα οτι παρακρυωσε. Εκανα επειτα το δικο μου και πετυχε. Την επομενη φορα κανω το βουλγαρικο και τωρα που το ανοιξα απετυχε κι αυτο. Να οφειλεται στο κρυο? Αλλα γιατι το δικο μου πετυχαινει? Την προηγουμενη φορα ολα σωστα τα εκανα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Για αλλη μια φορα θα μπω εμβολιμα στη συζητηση σας να ρωτησω:

παιρνω "καλα" λιπαρα απο ψαρια,ταχινι,ξηρους καρπους, ελαιολαδο.Τα "κακα" λιπαρα ποια ειναι;Το λιπος του κρεατος/κοτοπουλου ειναι καλο ή κακο;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

 

 

Κακα λιπαρα ειναι τα τρανς λιπαρα, μαργαρινες και φυτικα λαδια.

 

Καλα λιπαρα ειναι τα ζωικα λιπαρα, βουτυρο λαρδι και φυσικα το λιπος απο τα ζωα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Για ρωτα αν περασεις. Βεβαια μεχρι τοτε θα ειναι τουμπανο...θα δοκιμασω και χαμομηλι. Die off prepei να ειναι, τελευταια δεν ειμαι καλα.

 

με μια γρηγορη αναζητηση βρηκα τι κανουν οι ξενοι

 

ζεστες κομπρεσες κατα προτιμηση με φακελακια τσαγιου

 

καστορελαιο τοπικα με μπατονετα και ζεστη κομπρεσα απο πανω-κατα τη γνωμη μου το πιο λογικο αφου το καστορελαιο εχει την ιδιοτητα να βγαζει προς τα εξω ακαθαρσιες

 

 

να τριψεις για λιγα λεπτα ενα χρυσο δακτυλιδι 14 Κ(τη βερα σου?)πανω στο σημειο γυρω στις 4 φορες το 24ωρο-κουφο αλλα το λενε πολλοι

 

 

διαλεξε ενα η καντα ολα για γρηγορη ανακουφιση κι αν δεν δουλεψουν υπαρχει και η λυση της γιαγιας μου:-D:lol:;) την οποια ρωτησα τωρα και μου επιβεβαιωσε οτι η γενια της παντα το αντιμετωπιζε με ενα απλο στιχακι χα χα χα

Link to comment
Share on other sites

Τι στιχακι καλε?

 

Να δω που θα βρω χρυσο τωρα, καστορελαιο δεν εχω σιγουρα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Αρα το ωμο μελι ΔΕΝ εχει φρουκτοζη? Κανει λαθος ο Μερκολα? Γιατι δεν διαχωριζει το ωμο απο το θερμασμενο. Και γιατι ειναι γλυκο βρε παιδια? :lol:

 

Emena παντως με πειραξε.....ακομα και το λιγο που δοκιμασα. Φοβαμαι να ξαναφαω οσο κανω ιντρο. Πρεπει να τα χωσω στην αποθηκη, να μη τα βλεπω.

 

Εάν σε πειράζει τότε άσε το καλύτερα, δεν υπάρχει λόγος να το τρως.

 

Το άθερμο μέλι έχει φρουκτόζη φυσικά αλλά ταυτόχρονα έχει και προβιοτικά κατά της καντίτας, και ένζυμα που βοηθάνε στην πέψη της φρουκτόζης, όλα αυτά σύμφωνα με την Campbell αλλά τα έχω ξανακούσει και από άλλες πηγές.

Μήπως το δικό σου δεν είναι πραγματικά άθερμο; Εκτός και περνάς die-off ή απλά είσαι πολύ ευαίσθητη στην φρουκτόζη.

 

Μotherly στα Yahoo Groups τα διάβασες όλα αυτά, σωστά; Γιατί τα διάβαζα κι εγώ χθες σε μια αναζήτηση που έκανα για τα μάτια.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

νΕΡΑΙΔΟμαμα μου απετυχαν τα γιαουρτια με τη μαγια σου κι αναρρωτιεμαι γιατι. Εκανα αρχικως με το δικο σου γιαουρτι και απετυχε. Υπεθεσα οτι οφειλοταν στο γεγονος οτι ξεχαστηκα και φουσκωσε και μετα ειπα οτι παρακρυωσε. Εκανα επειτα το δικο μου και πετυχε. Την επομενη φορα κανω το βουλγαρικο και τωρα που το ανοιξα απετυχε κι αυτο. Να οφειλεται στο κρυο? Αλλα γιατι το δικο μου πετυχαινει? Την προηγουμενη φορα ολα σωστα τα εκανα.

 

Μήπως να φταίει το γάλα; Γιατί τα δικά μου με το Ρούμελη απετύχανε, ειδικά το βουλγάρικο το πέταξα, ήτανε χάλια, ενώ με το Κουκάκη βγήκανε πολύ ωραία!

Η μαγιά ήτανε η ίδια και για τα δύο γάλατα, η Ελληνική και η Βουλγάρικη.

Οπότε κατέληξα ότι έφταιγε το γάλα, το Κουκάκη έχει και πολύ ωραία υφή σε σχέση με το Ρούμελη αλλά γούστα είναι αυτά, η Fairy's Mom προτιμάει το γιαούρτι με το Ρούμελη.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

 

Μotherly στα Yahoo Groups τα διάβασες όλα αυτά, σωστά; Γιατί τα διάβαζα κι εγώ χθες σε μια αναζήτηση που έκανα για τα μάτια.

 

οχι δε μπηκα καθολου εκει ,με αναζητηση google και συνηθως βρισκω πολλα στο earthclinic.com

Link to comment
Share on other sites

Μήπως να φταίει το γάλα; Γιατί τα δικά μου με το Ρούμελη απετύχανε, ειδικά το βουλγάρικο το πέταξα, ήτανε χάλια, ενώ με το Κουκάκη βγήκανε πολύ ωραία!

Η μαγιά ήτανε η ίδια και για τα δύο γάλατα, η Ελληνική και η Βουλγάρικη.

Οπότε κατέληξα ότι έφταιγε το γάλα, το Κουκάκη έχει και πολύ ωραία υφή σε σχέση με το Ρούμελη αλλά γούστα είναι αυτά, η Fairy's Mom προτιμάει το γιαούρτι με το Ρούμελη.

 

Οχι το ιδιο γαλα χρησιμοποιω σε ολα, του βασιλοπουλου το βιολογικο. Στο δικο μου πετυχαινει.....σκεφθηκα μηπως οφειλεται στη δικη μου μαγια που οπως δοκιμασες βγαζει ξινο γιαουρτι, μοιαζει με γιαουρτοκεφιρ και μηπως λογω κρυου τα αλλα δεν βγαινουν ενω το δικο μου επιβιωνει και με χαμηλοτερες θερμοκρασιες.....δεν μπορω να σκεφθω κατι αλλο. Τωρα θα φτιαξω αλλο γιαουρτι με τη δικη μου μαγια. Εν τωμεταξυ τρωω πολυ γιαουρτι και δεν γινεται να το φτιαχνω σε φουρνο, οποτε θα συνεχισω με το δικο μου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Εάν σε πειράζει τότε άσε το καλύτερα, δεν υπάρχει λόγος να το τρως.

 

Το άθερμο μέλι έχει φρουκτόζη φυσικά αλλά ταυτόχρονα έχει και προβιοτικά κατά της καντίτας, και ένζυμα που βοηθάνε στην πέψη της φρουκτόζης, όλα αυτά σύμφωνα με την Campbell αλλά τα έχω ξανακούσει και από άλλες πηγές.

Μήπως το δικό σου δεν είναι πραγματικά άθερμο; Εκτός και περνάς die-off ή απλά είσαι πολύ ευαίσθητη στην φρουκτόζη.

 

 

Ξερω εγω? Σκεφθηκα κι εγω μηπως δεν ειναι αθερμο τελικα αλλα ειναι σιγουρα αφιλτραριστο.....να μη το φιλτραρει και να το θερμαινει? Σκεφθηκα να δοκιμασω το δικο σου μελι αλλα φοβαμαι τωρα....ακομα δεν εχω καταφερει να συνελθω εγω, εχω διαρροιες και που να ρισκαρω τωρα. Ασε που προτιμω να μη φαω καθολου παρα μονο μια κουταλια!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σκεφθομαι επισης οτι μπορει λογω πολλων γιαουρτιων να περναω εντονο die off. Το δικο μου γιαουρτι ειναι και πιο δυνατο πιστευω λογω μεγαλης ζυμωσης. Λεω μηπως κανουμε μια επιστροφη στο 1ο σταδιο κανα δυο μερες και μετα δευτερο τωρα που λειπει ο συζυγος. Ισως απο αυριο. Αλλα να τρωω κεφιρ και γιαουρτια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Άφησα το κεφίρ μου 48 ώρες και βγήκε νερουλό, ξινό μεν αλλά νερουλό!

Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό, και δεν άλλαξα ούτε γάλα, το Αξία το κατσικίσιο της Bio-Pan.

Ο Katz λέει ότι όταν συμβαίνει αυτό είτε στο γιαούρτι είτε στο κεφίρ είναι λόγω κυρίως της χαμηλής θερμοκρασίας, και όντως έχει πέσει η θερμοκρασία στην κουζίνα μου.

 

Για extra-thick yogurt προτείνει να βράζουμε το γάλα στους 84 βαθμούς και να διατηρήσουμε αυτή τη θερμοκρασία για 15 λεπτά, θα το δοκιμάσω.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Vera νομίζω στο έχω ξαναπεί αυτό, ή στην Fairy's mom: στο τελευταίο revision που έκανε η Campbell και δεν περιλαμβάνεται στο βιβλίο προτείνει 6 βδομάδες αποχή από όλα τα γαλακτοκομικά στην Ίντρο.

Ίσως και να σε πειράζει η καζεϊνη Α1.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Οταν ξεκινησα ιντρο βασικα ημουν στο ghee .....οποτε νομιζω δεν υπαρχει εκει προβλημα. Η Καμπελ λεει οτι το ghee ειναι επιτρεπομενο ακομα και απο την αρχη. Βεβαια δεν ετρωγα γκι στο πρωτο σταδιο.

 

Οταν ξεκινησα γιαουρτι δεν με πειραξε καθολου.

 

Αναρρωτιεμαι πως εφαρμοζεται ομως ιντρο κανονικη με εισαγωγη γαλακτοκομικων.....θα επρεπε ετσι η ιντρο να διαρκει κανα εξαμηνο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Άφησα το κεφίρ μου 48 ώρες και βγήκε νερουλό, ξινό μεν αλλά νερουλό!

Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό, και δεν άλλαξα ούτε γάλα, το Αξία το κατσικίσιο της Bio-Pan.

Ο Katz λέει ότι όταν συμβαίνει αυτό είτε στο γιαούρτι είτε στο κεφίρ είναι λόγω κυρίως της χαμηλής θερμοκρασίας, και όντως έχει πέσει η θερμοκρασία στην κουζίνα μου.

 

Για extra-thick yogurt προτείνει να βράζουμε το γάλα στους 84 βαθμούς και να διατηρήσουμε αυτή τη θερμοκρασία για 15 λεπτά, θα το δοκιμάσω.

 

Και μενα μου βγαινει αρκετα νερουλο. Πως διατηρεις τους 84 βαθμους για 15 λεπτα? Με φουρνο?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Vera νομίζω στο έχω ξαναπεί αυτό, ή στην Fairy's mom: στο τελευταίο revision που έκανε η Campbell και δεν περιλαμβάνεται στο βιβλίο προτείνει 6 βδομάδες αποχή από όλα τα γαλακτοκομικά στην Ίντρο.

Ίσως και να σε πειράζει η καζεϊνη Α1.

 

μεχρι πιο σταδιο μπορεις να εχεις φτασει σε αυτες τις 6 εβδομαδες?

Link to comment
Share on other sites

Οταν ξεκινησα ιντρο βασικα ημουν στο ghee .....οποτε νομιζω δεν υπαρχει εκει προβλημα. Η Καμπελ λεει οτι το ghee ειναι επιτρεπομενο ακομα και απο την αρχη. Βεβαια δεν ετρωγα γκι στο πρωτο σταδιο.

 

Ναι γιατί δεν έχει καζεϊνη το ghee. Πρέπει να έχεις πολύ σοβαρή αλλεργία να σε πειράξει το γκι.

 

Και μενα μου βγαινει αρκετα νερουλο. Πως διατηρεις τους 84 βαθμους για 15 λεπτα? Με φουρνο?

 

Αυτή την απορία έχω κι εγώ! :lol:

Θα ξέρει η νεραϊδομαμά υποθέτω!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Οπως τα λεει να εχεις κανει 6 βδομαδες αρχικα αποχη απο γαλακτοκομικα και να ξεκινησεις μετα ιντρο. Αλλα η ιντρο γαλακτοκομικων ειναι χρονοβορα. Λεει για 4-6 βδομαδες για καθε βημα. Αρα πως θα βαλεις κεφιρ στην ιντρο η sour creme? Oysiastika prepei na kaneiw thn intro xωρις γαλακτοκομικα.......γιατι δεν κανουν ολοι ιντρο για ενα χρονο.....οι πιο πολλοι κανουν για 1 μηνα αντε και 2-3 (εμεις ειμαστε 50 μερες σχεδον δυο μηνες δλδ) και σιγουρα θα φαμε 1-2 μηνες ακομα οπως παει.

 

 

Εμενα με συμβουλευσαν να κανω ιντρο γαλακτοκομικων πριν την ιντρο ακριβως για να μπορω να τρωω κεφιρ και γιαουρτια στην ιντρο. Αλλιως τι μενει να φας? Και θα ναι σωστο να κανεις ιντρο χωρις να τρως κεφιρ και γιαουρτια? η κρεμα ξινη? Με μπερδευει αυτο το πραγμα!

 

Εγω αυτο εκανα. 1 μηνα αποχη απο γαλακτοκομικα και ξεκινησα σιγα σιγα εισαγωγη. Οταν ξεκινησαμε ιντρο ειχα φθασει στο γκι. Δεν επινα κεφιρ και γιαουρτια στα 2 πρωτα σταδια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Ναι γιατί δεν έχει καζεϊνη το ghee. Πρέπει να έχεις πολύ σοβαρή αλλεργία να σε πειράξει το γκι.

 

 

 

 

νΑΙ αλλα το γιαουρτι και το κεφιρ δεν με εχουν πειραξει. Δεν ειχα καμμια ενοχληση απο αυτα. Πηγαινα πολυ καλα μεχρι που αρχισα ξηρους καρπους (και το παρακανα) και εφαγα την κρεμα ρουμελη και το μελι (το οποιο επισης παρακανα). Ελεγα οτι μαλλον η κρεμα ρουμελη δεν εκανε καλη ζυμωση η γενικως με πειραξε. Και η πρωτη κρεμα κουκακη με ειχε ψιλοπειραξει αλλα κι αυτη την τσακισα οποτε μπορει να εφταιγε η λυσσα μου. Αλλα με τη ρουμελη επαθα μεγαλη ζημια, τυμπανισμο και ειχα πονους καθε μερα στο στομαχι και το εντερο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...