Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Σχετικά με 5HTP

Under a q. on Bi-polar in gapsdiet.com and then under serotonin and then under

children, p. 9, NCM says she does not gen. recomm. serotonin booster (5HTP) for

very young children. She says for as low as age 5-6 yrs it can help w.

hypertension, sleep problems, tics and Tourette Syndrome.

If you go to gapsdiet.com faq's and scroll down to p. 39, NCM in that faq

recommends 5HTP for a three-yr-old on GAPS for 15 months and still moody.

clingy, whiney.

Άρα δίνει 15 μήνες :!: περιθώριο στην διατροφή πριν το χορηγήσει!!!

Hubby definitely behaved better when I added 5HTP. My previous nutritionist

told me the dose was too high (I was following NCM's dosage guidelines in her

FAQ) but I am going to revisit that.

Άρα και η δόση είναι αναλογα με το παιδί και οι οδηγίες της Κ. είναι πολύ γενικές για να ξερεις ποια δόση είναι σωστή για το δικό σου πσιδί.

I heard about it through a lady over here who is a GAPS certified practitioner

and she has a website that is called GAPS Australia and has asked Dr NCM which

supplements are ok on the GAPS diet and which brands she recommends and then she

got them. Reg it has made a massive difference with Quinn's mood and I think it

will with Eli. Quinn is 5 but I think Eli would be ok to have it.

She ships worldwide and her website is below, she has some other great GAPS

products on there too if you can't get these in the US:

www.gapsaustralia.com.au

5-htp could be a problem for some people...

serotonin degredation takes place with the same enzyme then histamine. If your

patient has abnormal histamine production due to abnormal flora, this can cause

strong allergic reactions. So use it with cause and i recommend no high doses

I am just begining my 5HTP, GABA and co-factor suppliments in the hopes of

getting better sleep. Apparently, you are supposed to take all 3 to make the

neurotransmitters work. Tonight will be night 2 for me. I took my co-factors

just a few minutes ago (it's 3:30 pm) and will take the 5HTP and GABA before my

bath tonight. I will let you know how it goes. I think I did sleep better last

night...

Check out NCM's FAQ on the gapsdiet.com website. Search under "bipolar" and it

gives you a huge description of all the amino acids that can be used for sleep

and calmness. Hubby has bipolar, so I basically implemented everything in that

section.

Βλέπεις ότι χορηγούνται σε σοβαρες παθήσεις. Εσύ επαναλμβάνω (συγνωμη αν γίνομαι εκνευριστική) πρέπει να δώσεις αρκετό χρόνο πρώτα στην διατροφή.

Many toxins coming from the activity of unhealthy gut flora disrupt our

neurotransmitters in the brain. Neurotransmitters are chemicals which brain

cells use to communicate with each other, such as serotonine, adrenalin,

dopamine, melatonin, endorphins, etc. – there are about a hundred

neurotransmitters discovered so far. Die-off releases more toxins than usual

and, if a person has a problem with neurotransmitter disruption already, then it

will get worse. One of the functions of neurotransmitters is regulation of

sleep. Serotonine, GABA and melatonin are the three neurotransmitters connected

with sleep and relaxation in particular, and it is a good idea to boost their

production with supplements, if insomnia is a problem. To boost serotonine

production we need an amino acid 5HTP (5-hydroxytryptophan), for GABA we need

taurine and glutamine. These amino acids need co-factors to be converted into

neurotransmitters: niacin, vitamin B6, folic acid, biotic, zinc, magnesium,

vitamin B1, vitamin B12 and pantothenic acid. There are supplements on the

market, which contain all these ingredients with about 100mg of 5HTP, 500mg of

glutamine and 500mg of taurine. Always start with a low dose and build

gradually; the optimal dose is very individual. In many people just boosting

production of serotonine and GABA is enough to remedy insomnia. If it is not

enough, then try to add melatonin. Melatonin is produced in the brain at night,

however in order to produce it in the dark we need a good dose of light during

the day. Spending some time in bright sunlight every day will boost your

melatonin production (no sunglasses, as the light needs to reach the brain

through the eyes). Supplements of melatonin are available ready made; start from

a low dose at bedtime (1-3 mg) and, if it is not making any difference, slowly

increase the dose.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το λεω απλοικα,οπως τα εχω συμπερανει μετα απο πολυ ψαξιμο στο νετ και η απορια μου ειναι πως να ξεκινησουμε gaps οταν oi βασικες τροφες ιασης ειναι sulphur kai oxalate?αντε οξαλικα μπορεις για λιγο να παλεψεις ,αλλα sulphur ποσα να αποκλεισεις και τι μενει να φας μετα προκειμενου να παιρνεις και θρεπτικα στοιχεια που θα βοηθησουν να αποτοξινωθεις για να μπορεις μετα να τρως sulphur τροφες?

Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται να κάνεις γκαπς χωρίς οξαλικά πιο δύσκολο?

Αν δεις πάντως στην λίστα με τις τροφές που έχουν χαμηλό sulphur είναι όλα τα κρέατα, το συκώτι, το βούτυρο, η κολοκύθα και τα κολοκυθάκια, κα αρκετά να τρέφεσαι σωστά.

Αλλωστε δεν θα τα αποκλείσεις για μεγάλο διάστημα. Κάποια στιγμή θα ξεκινήσεις να δοκιμάζεις πάλι, γιατί εντωμεταξύ ο οργανισμός θα έχει κάνει μεγάλο healing.

Οne step at a time Motherly, μην το ξεχνάς αυτό! Σε διαβάζω και αγχωνομαι τόσο πολύ!. Μου θυμίζεις τα καλά τα δικά μου παλιότερα. Αλλά να που η κόρη μου έχει βελτιωθεί περά από κάθε φαντασία, χωρίς κανένα συμπλήρωμα. Και αγχωμένη όπως εσύ τα είχα προμηθευτεί μήπως και χρειαστούν. ΑΛλά δεν τα έδωσα ποτέ. Κλειστά μπουκάλια έχω. (Ρόζυ εσύ θα το διαβάζεις αυτό και θα φρικάρεις, αλλά είδες που τα παιρνω και είναι τελικά αχρείαστα? :lol:)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Για βιταμίνη C camu camu ή ασερόλα? Και για σελήνιο 1 βραζιλιάνικο φυστικι την ημέρα το παιδί και 2 οι ενηλικες και καλύπτεστε από σελήνιο πλήρως.

Η ομοιοπαθητικός σου είναι Ελλάδα? Αν ναι θα μου στείλεις πμ? Μαζεύω πάντα τα ονοματα promising γιατρών.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αρα χαλάρωσε' date=' ξεκίνησε την διατροφή και άσε τον οργανισμό να κάνει την δουλειά του. Μετά σκέφτεσαι για συμπληρώματα. Ακόμα είναι πολύυυυυυυ νωρίς.[/quote']

Εγώ προσωπικά δεν θα έμπλεκα ούτε ομοιοπαθητική θεραπεία στην υπόθεση, δεν βλέπω το λόγο, ακόμη δεν αρχίσατε τη διατροφή για να αγχωθείς ότι δεν είδες αποτέλεσμα.

Η διατροφή είναι ήδη αρκετά δαπανηρή, αν έχεις να πληρώνεις και επισκέψεις στην ομοιοπαθητικό θα σου στοιχίσει παραπάνω και έπειτα δεν θα ξέρεις αν τα αποτελέσματα που θα δεις οφείλονται στη διατροφή ή στην ομοιοπαθητική (doubtful να συμβαίνει το δεύτερο!).

Κράτησε την ομοιοπαθητικό για έκτακτα περιστατικά όπως κάνουμε κι εμείς.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Motherly έχεις ακούσει καμιά φορά την Campbell να μιλάει; Αν όχι να το κάνεις, και αν συμφωνεί και η fairy's mom θα μπορούσαμε να σου στείλουμε και τις τελευταίες ομιλίες της.

Εγώ όποτε την ακούω καθησυχάζομαι και ηρεμώ, μιλάει τόσο όμορφα και με τόση σιγουριά για το ανθρώπινο σώμα και τις εκπληκτικές του ικανότητες αυτοίασης που αντιλαμβάνεσαι ότι οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ή συμπλήρωμα είναι απλά περιττό, ειδικά για τις δικές μας περιπτώσεις που δεν είναι και δύσκολες.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα,

Για την οικογένειά μου που δεν κάνει gaps να προτιμήσω fermented cod liver oil ή κάποιο fish/krill oil?

Στο κατάστημα βιολογικών της περιοχής που μένω έχει κομπούχα και κεφίρ αξίζουν τα χρήματα να τα πάρω να ξεκινήσουμε να πίνουμε ή όχι?

Βρήκα και ολιστικό οδοντίατρο να αφαιρέσω τα μαύρα σφραγίσματα που έχω με όλα αυτά που παραθέτετε έχω τρομάξει

Σας παρακαλουθώ με μεγάλον ενδιαφέρον πάντως γιατί πολλά από αυτά που λέτε τα εφαρμόζω στην οικογένειά μου

FXWyp3.png

Εγώ προσωπικά δεν θα έμπλεκα ούτε ομοιοπαθητική θεραπεία στην υπόθεση, δεν βλέπω το λόγο, ακόμη δεν αρχίσατε τη διατροφή για να αγχωθείς ότι δεν είδες αποτέλεσμα.

Η διατροφή είναι ήδη αρκετά δαπανηρή, αν έχεις να πληρώνεις και επισκέψεις στην ομοιοπαθητικό θα σου στοιχίσει παραπάνω και έπειτα δεν θα ξέρεις αν τα αποτελέσματα που θα δεις οφείλονται στη διατροφή ή στην ομοιοπαθητική (doubtful να συμβαίνει το δεύτερο!).

Κράτησε την ομοιοπαθητικό για έκτακτα περιστατικά όπως κάνουμε κι εμείς.

Oι κλασσικοί ομοιοπαθητικοί συνηθως δίνουν και ένα ιδιοσυγκρασιακό όταν ο οργανισμός εχει αδυναμο ανοσοποιητικό. Εμάς μας είχε βοηθησει με την μεγάλη όταν ήταν μωρό και όπως θυμάσαι μόνο γκαπς δεν κάναμε. Οπότε αν μπορεί να διαθεσει ένα 50αρι το μήνα, εγώ θα τη συμβούλευα να συνεχίσει. Μόλις το παιδί ανεβάσει το επίπεδο υγείας του, νομίζω ότι θα το καταλάβει και θα αραιώσει τις επισκέψεις. Συνηθως και οι ίδιοι οι γιατροί (οι ηθικοί τουλάχιστον) σου λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να σε δουν για κάποιους μήνες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Motherly έχεις ακούσει καμιά φορά την Campbell να μιλάει; Αν όχι να το κάνεις, και αν συμφωνεί και η fairy's mom θα μπορούσαμε να σου στείλουμε και τις τελευταίες ομιλίες της.

Εννοείται! Και όχι μόνο στην motherly αλλά σε όποια άλλη κοπέλα τις θέλει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια καλησπέρα,

Για την οικογένειά μου που δεν κάνει gaps να προτιμήσω fermented cod liver oil ή κάποιο fish/krill oil?

Στο κατάστημα βιολογικών της περιοχής που μένω έχει κομπούχα και κεφίρ αξίζουν τα χρήματα να τα πάρω να ξεκινήσουμε να πίνουμε ή όχι?

Βρήκα και ολιστικό οδοντίατρο να αφαιρέσω τα μαύρα σφραγίσματα που έχω με όλα αυτά που παραθέτετε έχω τρομάξει

Σας παρακαλουθώ με μεγάλον ενδιαφέρον πάντως γιατί πολλά από αυτά που λέτε τα εφαρμόζω στην οικογένειά μου

Το κριλ οιλ θα σου παρεχει τα ωμεγα 3 που είναι πολυτιμα, αλλά βιταμίνη A kai D στην φυσική μορφή τους και στην σωστή αναλογία, την παίρνεις από το clo. Αν δεν θες ωστόσο το fermented μπορείς να παρεις ένα άλλο ποιοτικό, νομίζω έχει και το iherb. Για ψαξτο.

Πού μενεις?

Σιγά μην πληρώσεις για κομπούχα και κεφίρ! Θα σου δώσουμε εμείς.

Την κομπούχα θα ξεκινήσεις να την πίνεις όταν αφαιρέσεις τα αμαγάλματα. Μπορούμε να σου δώσουμε και water kefir αν σε ενδιαφέρει. Η ζύμωση γίνεται με αποξηραμένα φρούτα και ζάχαρη demerara.

Τον οδοντιατρο που βρήκες τον ρωτησες τι πρωτοκολλο ακολουθεί? Εχει παραθεσει η Ροζυ σε παλιοτερες σελίδες λεπτομέρειες για την διαδικασία που ακολουθείται λεπτομερώς. Τα γράφει και ο Μερκολα. Διαβασέ τα και έλεγξε αν συμφωνούν με τις διαδικασίες του. Επίσης τα λευκά που θα σου βάλει αν θα είναι BPA free.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Oι κλασσικοί ομοιοπαθητικοί συνηθως δίνουν και ένα ιδιοσυγκρασιακό όταν ο οργανισμός εχει αδυναμο ανοσοποιητικό. Εμάς μας είχε βοηθησει με την μεγάλη όταν ήταν μωρό και όπως θυμάσαι μόνο γκαπς δεν κάναμε. Οπότε αν μπορεί να διαθεσει ένα 50αρι το μήνα' date=' εγώ θα τη συμβούλευα να συνεχίσει. Μόλις το παιδί ανεβάσει το επίπεδο υγείας του, νομίζω ότι θα το καταλάβει και θα αραιώσει τις επισκέψεις. Συνηθως και οι ίδιοι οι γιατροί (οι ηθικοί τουλάχιστον σου λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να σε δουν για κάποιους μήνες.[/quote']

Και τα διάφορα συμπληρώματα που συζητήσατε παραπάνω βοηθάνε πολύ, αλλά είπαμε είναι περιττά όταν η διατροφή είναι σωστή.

Με το ίδιο σκεπτικό περιττά είναι και τα ομοιοπαθητικά, άσε που το παιδί θα παίρνει και μια δόση λακτόζης καθημερινά που είναι illegal (+ ακόμη 30 περίπου Ευρώ το μήνα στην τιμή που έχουνε φθάσει τα ομοιοπαθητικά!).

Η Campbell την προτείνει απλά για περιστασιακή χρήση, πχ να βοηθήσει σε έντονο die-off.

Διαφημίσεις

Το κριλ οιλ θα σου παρεχει τα ωμεγα 3 που είναι πολυτιμα' date=' αλλά βιταμίνη A kai D στην φυσική μορφή τους και στην σωστή αναλογία, την παίρνεις από το clo. Αν δεν θες ωστόσο το fermented μπορείς να παρεις ένα άλλο ποιοτικό, νομίζω έχει και το iherb. Για ψαξτο.

Πού μενεις?

Σιγά μην πληρώσεις για κομπούχα και κεφίρ! Θα σου δώσουμε εμείς.

Την κομπούχα θα ξεκινήσεις να την πίνεις όταν αφαιρέσεις τα αμαγάλματα. Μπορούμε να σου δώσουμε και water kefir αν σε ενδιαφέρει. Η ζύμωση γίνεται με αποξηραμένα φρούτα και ζάχαρη demerara.

Τον οδοντιατρο που βρήκες τον ρωτησες τι πρωτοκολλο ακολουθεί? Εχει παραθεσει η Ροζυ σε παλιοτερες σελίδες λεπτομέρειες για την διαδικασία που ακολουθείται λεπτομερώς. Τα γράφει και ο Μερκολα. Διαβασέ τα και έλεγξε αν συμφωνούν με τις διαδικασίες του. Επίσης τα λευκά που θα σου βάλει αν θα είναι BPA free.[/quote']

Νεραιδομαμά μένουμε στο Βέλγιο έχουμε μετακομίσει εδώ αρκετούς μήνες

Αν δώσω λοιπόν clo μπορούμε να σταματήσουμε να παίρνουμε βιταμίνη d και εμείς και το παιδί?

Η κομπούχα και το κεφίρ του εμπορίου κοστιζουν αρκετά αν όμως δεν έχουν καμία αξία να μην τα πληρώσω, θα προσπαθήσω να βρω σπόρους από κάποια ομάδα στο βέλγιο μήπως μου δώσουν

Με τον οδοντίατρο θα κλείσω ένα ραντεβού η θα τον ρωτήσω με εμαιλ τι πρωτόκολλο χρησιμοποιεί για να αποφασισει. Εχω διαβάσει το ποστ της ροζυ οπότε θα δω τι θα μου πει και αυτός.

Γενικά τρώμε τουρσιά αρκετά, κρέας καλά λιπαρά κλπ αλλά ζωμούς καθόλου για παράδειγμα. Θέλω μία διατροφή για την οικογένειά μου για να έχουμε καλή υγεία γενικότερα και πολλά πράγματα από την γκαπς μου αρέσουν και τα υιοθετώ.

FXWyp3.png

Καλησπερα! Ηρθα κι εγω μετα απο δευτερο προβλημα στο πισι (που ηταν τελικα ιος!)

Νεραιδομανουλα σε ευχαριστω πολυ για τις ινφο!

Τελικα οι τσιμπλες στο ματι πανε πακετο με την ιωση, το χουν κι αλλοι μου ειπαν. Εγω εχω κλειστο λαιμο μονο προς το παρον, ο μεγαλος μονο ξεροβηχει και ο μικρος εχει τσιμπλες, μυξες και βηχα με φλεμμα. Μου πε η γειτονισσα νηπιαγωγος να προσεχουμε γιατι της ετυχαν στα νηπια πολλα περιστατικα που γυρισαν σε πνευμονια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Η μαμα μου εχει προβλημα με λιπος στο συκωτι της και χθες διαβαζα πολλα αρθρα του Μερκολα και βρηκα ενδιαφεροντα πραγματα. Η ζαχαρη λοιπον εχει την ιδιοτητα να λειτουργει σαν το αλκοολ οταν καταναλωνεται σε ποσοτητες και προκαλει αυτη την ασθενεια που λεγεται non alcoolic fatty liver disease που ειναι σε εξαρση τα τελευταια χρονια λογω κακης διατροφης και παχυσαρκιας. Η ζαχαρη η sucrose ειναι 50% γλυκοζη και 50 φρουκτοζη. Η γλυκοζη ειναι η ενεργεια που χρησιμοποιει καθε κυτταρο μας για να λειτουργησει και μεταβολιζεται σε καθε οργανο του σωματος. Η φρουκτοζη αντιθετα μετανολιζεται μονο στο συκωτι. Οταν εχεις διατροφη ψηλη σε φρουκτοζη τοτε αυτη συσσωρευεται στο συκωτι σου και σε βλαπτει οπως και το αλκοολ. Η ζαχαρη επισης λειτουργει διπλα και ως λιπος αλλα και ως υδατανθρακας και η διπλη αυτη λειτουργια της προκαλει μεταβολικα προβληματα στο σωμα. Και προκαλει υπερταση κατι που λεω εδω και καιρο στη μητερα μου κι επεμενε να με αγνοει.

Το προβλημα ειναι οτι παιρνουμε πολλη φρουκτοζη απο τα φρουτα, καποια εχουν λιγη και καποια πολλη (υποψης αποξηραμενα συκα και βερυκοκα εχουν τρελες ποσοτητες φρουκτοζης 16-23 γραμμ η κουπα!) Για να καταλαβετε δεν πρεπει να παιρνουμε πανω απο 25 γραμ φορυκτοζης τη μερα και οσοι εχουν προβλημα δεν πρεπει να τρωνε περισσοτερα απο 15 γραμμ. Αυτο τη στιγμη που ενα μηλο εχει 9γραμ φρουκτοζης!!! Αρα τα φρουτα εχουν πολλη φρουκτοζη και αν καταναλωνουμε πολλα νομιζοντας οτι κανουμε κατι υγιεινο ειναι λαθος! Μικρες ποσοτητες και επιλογη φρουτων χρειαζεται. Φρουτα οπως η μπανανα, χουρμαδες, μηλα, αχλαδια, σταφιδες, μανγκο, ροδακινα και πορτοκαλια εχουν φρουκτοζη που κυμμαινεται απο 6 εως και 16 γραμμ ανα τεμαχιο.

Το υψηλο ουρικο οξυ ειναι ενδειξη μεγαληες τοξικοτητας απο φρουκτοζη στον οργανισμο. Ετσι λοιπον αν εχουμε ουρικο οξυ πανω απο 4mg/dl οι αντρες 3.5mg/dl οι γυναικες, πρεπει να αποφευγουμε τη φρουκτοζη μεχρι να πεσουν οι τιμες.

Διαβασα οτι και το μελι εχει φρουκτοζη. Αν ειναι ετσι τοτε δεν θα επρεπε να το τρωμε στην ιντρο, ε Ροζι????

Αυτος προτεινει τη στεβια ως γλυκαντικη ουσια.

. Αναφερεται λοιπον σε αποχη απο ζαχαρη αλλα και δημητριακα καθως τα δημητριακα ειδικα τα επεξεργασμενα διασπωνται σε ζαχαρη στον οργανισμο. Συστηνει τα ζωικα λιπαρα (δεν ξερω αν θα καταφερω ποτε να πεισω τη μανα μου γι αυτο!)

Λεει λοιπον οτι οταν μειωνεις υδατανθρακες πρεπει να αυξησεις τη ληψη κορεσμενων λιπων αλλα και λαχανικων. Η διατροφη μαζι με τη γυμναστικη μπορει να βελτιωσει σημαντικα την παθηση.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Η μαμα μου εχει προβλημα με λιπος στο συκωτι της και χθες διαβαζα πολλα αρθρα του Μερκολα και βρηκα ενδιαφεροντα πραγματα. Η ζαχαρη λοιπον εχει την ιδιοτητα να λειτουργει σαν το αλκοολ οταν καταναλωνεται σε ποσοτητες και προκαλει αυτη την ασθενεια που λεγεται non alcoolic fatty liver disease που ειναι σε εξαρση τα τελευταια χρονια λογω κακης διατροφης και παχυσαρκιας. Η ζαχαρη η sucrose ειναι 50% γλυκοζη και 50 φρουκτοζη. Η γλυκοζη ειναι η ενεργεια που χρησιμοποιει καθε κυτταρο μας για να λειτουργησει και μεταβολιζεται σε καθε οργανο του σωματος. Η φρουκτοζη αντιθετα μετανολιζεται μονο στο συκωτι. Οταν εχεις διατροφη ψηλη σε φρουκτοζη τοτε αυτη συσσωρευεται στο συκωτι σου και σε βλαπτει οπως και το αλκοολ. Η ζαχαρη επισης λειτουργει διπλα και ως λιπος αλλα και ως υδατανθρακας και η διπλη αυτη λειτουργια της προκαλει μεταβολικα προβληματα στο σωμα. Και προκαλει υπερταση κατι που λεω εδω και καιρο στη μητερα μου κι επεμενε να με αγνοει.

Το προβλημα ειναι οτι παιρνουμε πολλη φρουκτοζη απο τα φρουτα, καποια εχουν λιγη και καποια πολλη (υποψης αποξηραμενα συκα και βερυκοκα εχουν τρελες ποσοτητες φρουκτοζης 16-23 γραμμ η κουπα!) Για να καταλαβετε δεν πρεπει να παιρνουμε πανω απο 25 γραμ φορυκτοζης τη μερα και οσοι εχουν προβλημα δεν πρεπει να τρωνε περισσοτερα απο 15 γραμμ. Αυτο τη στιγμη που ενα μηλο εχει 9γραμ φρουκτοζης!!! Αρα τα φρουτα εχουν πολλη φρουκτοζη και αν καταναλωνουμε πολλα νομιζοντας οτι κανουμε κατι υγιεινο ειναι λαθος! Μικρες ποσοτητες και επιλογη φρουτων χρειαζεται. Φρουτα οπως η μπανανα, χουρμαδες, μηλα, αχλαδια, σταφιδες, μανγκο, ροδακινα και πορτοκαλια εχουν φρουκτοζη που κυμμαινεται απο 6 εως και 16 γραμμ ανα τεμαχιο.

.

αυτο το ειχα ακουσει εδω και 2 χρονια να το τονιζει ο φικιωρης (με το οζον)στις εκπομπες του οτι δηλ η φρουκτοζη ειναι δηλητηριο για τον οργανισμο και το συκωτι γι αυτο ελεγε οχι στο στυμενο πορτοκαλι(χυμο)αλλα ελεγε δεν υπαρχει προβλημα σαν φρουτο γιατι με τις φυτικες ινες του και αλλες ουσιες μεταβολιζεται η φρουκτοζη.φανταζομαι το ιδιο ισχυει και για αλλα φρουτα και για το μελι νομιζω κατι τετοιο λεει και η καμπελ

Καλησπερα! Ηρθα κι εγω μετα απο δευτερο προβλημα στο πισι (που ηταν τελικα ιος!)

Νεραιδομανουλα σε ευχαριστω πολυ για τις ινφο!

Τελικα οι τσιμπλες στο ματι πανε πακετο με την ιωση, το χουν κι αλλοι μου ειπαν. Εγω εχω κλειστο λαιμο μονο προς το παρον, ο μεγαλος μονο ξεροβηχει και ο μικρος εχει τσιμπλες, μυξες και βηχα με φλεμμα. Μου πε η γειτονισσα νηπιαγωγος να προσεχουμε γιατι της ετυχαν στα νηπια πολλα περιστατικα που γυρισαν σε πνευμονια.

περαστικα σας!ομοιο κανετε γι αυτα τα συμπτωματα?μην ξεχνας και το κομμενο κρεμυδι για προληψη!

Διαφημίσεις

Ευχαριστω! Δινω bryonia στον μικρο για το βηχα. Εγω τιποτα, φοβαμαι και να παρω συμπληρωματα μηπως δεν ειναι legal.

ροζυ και νεραιδομαμα καλα που ειστε κι εσεις να με συνεφερνετε!μερικες φορες δεν μπορω να με κοντρολαρω καθολου!το αγχος με καταβαλει εντελως!

εννοειται οτι θελω τις ομιλιες.οποια μπορει ας μου στειλει pm να μου πει πως θα τις παρω.

η ομοιο γιατρος δηλωσε ενθουσισσμενη με το βιβλιο και τον τροπο γραψιματος της καμπελ και μου ζητησε αν μπορω να επικοινωνησω εγω και να ρωτησω αν μπορει να παει στην κλινικη της για καναδυο εβδομαδες-δε μπορει παραπανω λογω υποχρεωσεων και παιδιου.δεν νομιζω να γινει πρακτισιονερ αλλα οτι αποκομισει θα ειναι μεγαλη βοηθεια!να στειλω μειλ στο gapsdiet h sto gapsme?για πειτε μου οι εμπειρες!(νεραιδομαμα θα σου στειλω πμ με τα στοιχεια της που μου ζητησες)

ροζυ σε οτι αφορα την ομοιο ισχυει αυτο που ειπε η νεραιδομαμα οτι επεμβαινουμε λογω αδυναμου ανοσοποιητικου σε αυτη τη φαση-αυτος ηταν κι ο λογος που ξεκινησα,να αποφυγω τα φαρμακα και φαινεται να αποδιδει μεχρι τωρα.οπως ειπα βλεπω κι ενα γενικοτερο ξεμπλοκαρισμα του μικρου που ηρθε στην καταλληλη στιγμη γιατι κοντευα να τρελαθω

.φυσικα και θα επικεντρωθω στη διατροφη,κι εκεινη μου το ειπε,ηδη εδω και 2 μηνες τρωμε παντα μαγειρεμενα με ζωμο(οχι τους 12ωρους) και εχουμε φτασει μιση biokult την ημερα.περιμενω λαδι και αλευρι καρυδας για να κοπει το ελαχιστο ψωμι και σνακ που τρωει και θελω να κοιταξω τα οξαλικα για να δω τι λαχανικα θα εχω στην αρχη-δυσκολο αυτο!λιγο πριν τα χριστουγεννα υπολογιζω να αρχισω ιντρο και για να προετοιμαστω αλλα να μπορεσω να ειμαι συναχεια σπιτι και πιο ξεκουραστη για τα die off

ηθελα να το πω απο καιρο-συγγνωμη βγαινω για λιγο εκτος θεματος-οτι αυτη δεν ειναι η πρωτη μου επαφη με σκευασματα ομοιοπαθητικης.απο περυσι γνωριζω εναν φαρμακοποιο που εχει σπουδασει ομοιο και ειναι βαθυς γνωστης της και εχω παρει για μενα και τον μεγαλο μου θεραπειες για ιωσεις παντα επιτυχημενες.η πιο προσφατη πριν απο 2 εβδομαδες εγω με λαιμο που δεν μπορουσα ουτε να καταπιω και σε 2 μερες ημουν οκ.για τον μεγαλο μου δινει μια καψουλα(μειγμα) το μηνα για ανοσια-οπως λεει-και ως τωρα κρατιεται,λιγος βηχας μονο που και που.περιττο να πω οτι εχει βοηθησει και τον εμπιστευεται πολυς κοσμος,ακομη και γιατροι

το θεμα ειναι ομως οτι οσες φορες εδωσα(λιγες) στο μικρο,βοηθιοταν μεν αλλα ειχε μια περιεργη ενταση και νευρικοτητα την οποια παρατηρω και τωρα.ακομα και με το chamomila πουτου ειχα δωσει για τα δοντια και θεωρειται χαλαρωτικο,ειχα δει υπερενταση.να οφειλεται στη λακτοζη?η ομοιο λεει μαλλον τον πειραζει το χαμομηλι,αυτο πιστεψα κι εγω τοτε και εκανα καιρο να του ξαναδωσω.

βεβαια ειναι παιδι με ενταση γενικοτερα αλλα δε νομιζω να ηταν (ειναι)η ιδεα μου.

για την παρουσα ενταση το αποδιδει στην προσπαθεια του οργανισμου του να αποβαλει μυξες,φλεματα αλλα του εδινα και χαμομηλι ταυτοχρονα για να παιρνει υγρα.

μπορειται να μου προτεινετε ενα ροφημα να αντικαταστησω το χαμομηλι?τηλιο ας πουμε?να ειναι ευγεστο και να το βρω σε μαγαζι εδω(πολλα ζηταω??:rolleyes:)

Emeis κανουμε τσαι με τζιντζερ οπως λεει η Καμπελ.

Για πρηξιμο στο ματι απο κριθαρακι μηπως εχεις προταση?

Διαβασα οτι και το μελι εχει φρουκτοζη. Αν ειναι ετσι τοτε δεν θα επρεπε να το τρωμε στην ιντρο, ε Ροζι????

Αυτος προτεινει τη στεβια ως γλυκαντικη ουσια.

Κάποιος δεν διάβασε φαίνεται με προσοχή τα τελευταία FAQs της Campbell... :P

I don’t understand why GAPS allows honey, given the amount of fructose? According to Dr Lustig, fructose is a potent toxin which cannot be digested and goes 100% straight to the liver.

If you start analyzing/dissecting any natural food ‘scientifically’ you will find toxic (sometimes downright poisonous) substances in it. Yet, as a whole the food works. This is the wisdom of Mother Nature – the thousands of various ‘ingredients’ in natural foods are all balanced with each other. Natural honey does not equate to fructose, the fructose in it is balanced with thousands of other natural substances, as a whole making it a beautiful healing food. Clinical experience and wisdom of generations of people in traditional cultures can testify to that.

The concern about fructose comes from research into HFCS (high fructose corn syrup), which is a great profit-maker for the food industry. It is added to most soft drinks, breakfast cereals, sweets, snacks and other processed foods. The more our science researched it the more they found just how deadly HFCS is. As it usually happens, instead of addressing the toxicity of HFCS the authorities picked on one ingredient in it – fructose, and started attacking all other foods which contain fructose.

You can never compare something made by mankind with something made by Mother Nature. Man-made things are generally bad for your health and destructive to all life on the planet. Things made by Mother Nature are well-balanced and generally healthy and healing. Sounds simple, but it is very true!

Αυτά που αναφέρεις τα γνωρίζω μια και διαβάζω το Mercola χρόνια τώρα, αλλά προσωπικά εμπιστεύομαι πιο πολύ την κρίση της Campbell πάνω στη φρουκτόζη.

Σίγουρα ένας οργανισμός που "υπολειτουργεί" θα πρέπει να μειώσει τα φρούτα, γι' αυτό και στην Ίντρο απαγορεύονται και μετά εισάγωνται σταδιακά.

Βέρα, για το κριθαράκι κομπρέσες με μητρικό γάλα. Τρεις φορές το γλίτωσα στο δικό μου μάτι.

Σόρρυ που πετάγομαι, αλλά προλαβαίνω μόνο να διαβάζω, άλλωστε δεν έχω και πολλά να πω. μαθαίνω, μαθαίνω, μαθαίνω......

FLcUp3.png0BQfp3.png

η ομοιο γιατρος δηλωσε ενθουσισσμενη με το βιβλιο και τον τροπο γραψιματος της καμπελ και μου ζητησε αν μπορω να επικοινωνησω εγω και να ρωτησω αν μπορει να παει στην κλινικη της για καναδυο εβδομαδες-δε μπορει παραπανω λογω υποχρεωσεων και παιδιου.δεν νομιζω να γινει πρακτισιονερ αλλα οτι αποκομισει θα ειναι μεγαλη βοηθεια!να στειλω μειλ στο gapsdiet h sto gapsme?για πειτε μου οι εμπειρες!(νεραιδομαμα θα σου στειλω πμ με τα στοιχεια της που μου ζητησες)

Ευτυχώς που υπάρχουνε και σκεπτόμενοι ομοιοπαθητικοί, γιατί οι πιο πολλοί δεν μπορούνε να δούνε κάτω από τη μύτη τους!

Γιατί να επικοινωνήσεις εσύ, αυτή δεν μιλάει αγγλικά; :confused:

Άλλη σημασία θα δωθεί σε μια γιατρό και άλλη σε μα κοινή θνητή, σωστά; :-P

Ευτυχώς που υπάρχουνε και σκεπτόμενοι ομοιοπαθητικοί, γιατί οι πιο πολλοί δεν μπορούνε να δούνε κάτω από τη μύτη τους!

Γιατί να επικοινωνήσεις εσύ, αυτή δεν μιλάει αγγλικά; :confused:

Άλλη σημασία θα δωθεί σε μια γιατρό και άλλη σε μα κοινή θνητή, σωστά; :-P

απο οτι καταλαβα εχει φορτο εργασιας αυτες τις μερες,να κανω την ερωτηση εκ μερους της,δηλ να πω για γιατρο,και αν μου πουν οκ φανταζομαι θα αναλαβει η ιδια μετα.

εχει παει αγγλια δεν ξερω ομως τι εκανε εκει,θα προσπαθησω να μαθω λεπτομερειες την επομενη εβδομαδα

Κάποιος δεν διάβασε φαίνεται με προσοχή τα τελευταία FAQs της Campbell... :P

Αυτά που αναφέρεις τα γνωρίζω μια και διαβάζω το Mercola χρόνια τώρα, αλλά προσωπικά εμπιστεύομαι πιο πολύ την κρίση της Campbell πάνω στη φρουκτόζη.

Σίγουρα ένας οργανισμός που "υπολειτουργεί" θα πρέπει να μειώσει τα φρούτα, γι' αυτό και στην Ίντρο απαγορεύονται και μετά εισάγωνται σταδιακά.

Ναι αλλα περιεχοντας φρουκτοζη ειναι τελικα τροφη για την καντιντα. Μιλαω παντα για την ιντρο.

Βέρα, για το κριθαράκι κομπρέσες με μητρικό γάλα. Τρεις φορές το γλίτωσα στο δικό μου μάτι.

Σόρρυ που πετάγομαι, αλλά προλαβαίνω μόνο να διαβάζω, άλλωστε δεν έχω και πολλά να πω. μαθαίνω, μαθαίνω, μαθαίνω......

Καθε μερα πρωι βραδυ βαζω μητρικο γαλα στα ματια μου γιατι εχω προβλημα με επεφυκιτιδα χρονια. Αλλα το κριθαρι δεν φαινεται να το εμποδιζει. Αναρρωτιεμαι αν υπαρχει καποιο ομοιοπαθητικο γι αυτο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...