Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Σε παρόμοια ερώτηση που έκανε κοπέλα στην Campbell (από τα Yahoo Groups και μας αντίγραψε την απάντηση) η Campbell της πρότεινε να διακόψει το θηλασμό γιατί είναι πολύ επικίνδυνο αυτό, ο υδράργυρος εισχωρεί και στο εσωτερικό των ούλων και χρειάζεται αποτοξίνωση όλοκληρη η περιοχή μετά.

Της έγραψε θυμάμαι και λεπτομέρειες για τα αποτοξινωτικά σκευάσματα αλλά και πάλι μετά τη διακοπή του θηλασμού.

Αλήθεια???? :-( κι εγώ σκεφτόμουν από βδομαδα να παω στην οδοντίατρο....Τί να κανω Rosie???

Fido εχει και ο Σκλαβενιτης.

Αλεξ αφου αποθηλασε το παιδί δεν υπαρχει καμμία αναγκη να του δινει αυτα τα "γαλατα" μόνο ζημιά κανουν στο ερεθισμενο εντερο. Μπορεις να δωσεις παρμαζανα, γκρανα, τσενταρ και γιαουρτακι δικό σου αν θες πηγη ασβεστιου γαλακτοκομικό προιον (αν και εχουμε πει πολλές φορες οτι απο τους ζωμούς παιρνουμε αρκετο αν χρειαστει να κανεις αποχη απο γαλακτοκομικα ). Τουρσι είναι πανευκολο να φτιαξεις κανε αναζητηση στο αλλο θεμα ή διαβασε στο βιβλίο την συνταγη (οταν με το καλο ερθει ;)). Σχεδον 'ολα οσα κανουμε ειναι πολύ απλά και ευκολα μόνο τα ψωμοειδή εχουν λιγο κόπο όσον αφορα στο αλευρι αμυγδαλου κατα τα αλλα ολες οι συνταγες ειναι πανευκολες.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν καταλαβες! Τα εχω όλα ταυτόχρονα μιρικάκι μου! Δεν μιλάω' date=' δεν βλέπω, αστα για κωμωδία είμαι!

Για τους μυκητες δοκίμασε και αυτό το τζελ της Himalaya. Είναι πολύ καλό. Αυτό βάζω κκι εγώ τώρα γιατί ήμουν επίσης ένα βήμα πριν την χημικούρα!

Μπράβο στον γιόκα σου! Συνεχίστε την προσπάθεια. Η αρχή είναι δυσκολη, αλλά όλα καλά θα πάνε![/quote']

Nεραιδομαμα κανεις gaps και σε σενα τωρα?? Εγώ την ανοιξη (το είχα αναφερει στην Rosie) έπαθα ξαφνικά ωτίτιδα τόσο ραγδαία που το απογευμα μου άρχισε ο πόνος και σε δύο ώρες διατρηση τυμπανου :shock::shock: Φυσικά το πάλεψα πήγα σε ένα εξαιρετικό ωρλ που σεβάστηκε το γεγονός πως δεν ήθελα να πάρω αντιβίωση και όλα καλά! Εκανα όλα τα γιατροσόφια και της Μαριας και της Καμπελ (σαν το ντεπόν τίποτα :lol::lol::lol:) απλά από τότε ποτέ δεν μου πέρασε πραγματικά. Δηλαδή τώρα στο αεροπλάνο το ένιωθα περίεργα και γενικά το νιώθω πιο ευαίσθητο αν και ο γιατρος μου είπε πως έχει περάσει τελείως. Εν τωμεταξύ ποτέ δεν είχα θέματα με ωττίτιδες κλπ αλλά διαβαζοντας πάλι το θεμα της Καμπελ κατάλαβα οτί σχετίστηκε απολυτα με την διατροφή. Επίσης με την διατροφή μου ξεκίνησε κ ένα θεμα σαν δυσβίωση στη μύτη απ'οτι μου είπε ο γιατρός (όχι κάτι σημαντικό αλλά ενοχλητικό) και κατα περιόδους ξηραίνεται κ.α.

Και σκεφτόμουν τώρα πως κάνοντας αποτοξινωτική διαιτα εμφανίζονται διάφορα κρυμμένα μέσα μας! Αναρωτιέμαι αν θα περάσουν έτσι μόνα τους με την διατροφή ή θα θέλει κάποιο ειδικό treatment η εκάστοτε περιοχή με αποτοξινωτικά και προβιοτικά??? Εσείς τί λετε?? Νεραιδομαμά τί κάνεις εσύ σε τέτοιες περιπτώσεις?? Πχ ο γιατρος μου είπε πως με τοπική αλοιφούλα θα περάσει αλλά ξέρω πως απλά θα συγκαληφθεί το πρόβλημα για λίγο διάστημα και μετά πάλι θα ξεκινήσει δεν είναι λύση...

Yugup3.png

Κατερινουλα δεν το βιαζομαι. Αν δεν βρεθουμε καπως μπορει να το παρει η νεραιδομαμα και να σου βαλω τα λεφτα καπου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αλήθεια???? :-( κι εγώ σκεφτόμουν από βδομαδα να παω στην οδοντίατρο....Τί να κανω Rosie???

Είναι μαύρο το σφάγισμα; Αν όχι δεν υπάρχει θέμα πιστεύω.

Κατερίνα συνέχισε τη διατροφή, δεν υπάρχει άλλη λύση, και φυσικά τοπική ανακούφιση.

Και η μύτη είναι επίσης όργανο αποτοξίνωσης (τα εξηγεί η Campbell στην τελευταία της διάλεξη όπου μιλάει εκτεταμένα για το αναπνευστικό ως πολύ σημαντικό σύστημα αποτοξίνωσης) οπότε λογικό είναι να παρατηρούμε διάφορα κατά καιρούς.

Και κάπου στα FAQs επίσης αναφέρει ότι η αποτοξίνωση ξυπνάει διάφορους ιούς που βρίσκονται στο σώμα μας σε "χειμερία νάρκη" (dormant viruses).

Θυμάστε τι έπαθα εγώ με την κομπούχα το καλοκαίρι; Ήμουνα άρρωστη με τις αμυγδαλές μου για κανένα μήνα σχεδόν!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Και κάπου στα FAQs επίσης αναφέρει ότι η αποτοξίνωση ξυπνάει διάφορους ιούς που βρίσκονται στο σώμα μας σε "χειμερία νάρκη" (dormant viruses).

Θυμάστε τι έπαθα εγώ με την κομπούχα το καλοκαίρι; Ήμουνα άρρωστη με τις αμυγδαλές μου για κανένα μήνα σχεδόν!

Kai εγω επαθα την ιγμοριτιδα με το που αρχισα την ιντρο!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Τι εννοείς;

Εξ' όσων γνωρίζω οι Σουηδοί, οι Νορβηγοί και οι Δανοί απαγόρεψαν τη χρήση αμαλγαμάτων από το 2008.

Και στη Γερμανία έχει περιοριστεί πολύ η χρήση τους, τελευταία κάτι άκουσα και για την Ιταλία.

Μα ακριβως γι' αυτο θελω να δω τι λενε. Η χρηση του αμαλγαματος μπορει να εχει απαγορευτει αλλα μια πενταετια (και ουτε) ειναι πολυ λιγος χρονος για να εχουν αφαιρεθει ολες οι εμφραξεις αμαλγαματος απο ολον τον πληθυσμο. Μην ξεχναμε, αλλωστε, οτι ειναι κυριως η μακροβιοτητα του αμαλγαματος αυτο που το εκανε υλικο επιλογης για δεκαετιες. Αρα, σιγουρα θα υπαρχουν πρωτοκολλα ασφαλους αφαιρεσης καταρτισμενα απο σκανδιναβους γιατρους και σχολες. Αυτα θελω να βρω.

Και για να λεμε την αληθεια, η χρηση του αμαλγαματος εχει περιοριστει και στην Ελλαδα. Αρκετα θα ελεγα. Ειδικα οι νεοτεροι οδοντιατροι κανουν πια σχεδον μονο ρητινες. Τωρα, βεβαια, με το BPA που πιθανοτατα περιεχουν καλο κανουν, κακο κανουν...θα δειξει...

Οπως καταλαβατε, το εχω ριξει στο διαβασμα. Πρεπει να σταματησω και να ασχοληθω με τη διατροφη, το ξερω. Αλλα το τι υλικο υπαρχει στο διαδικτυο δεν φανταζεστε. Μιλαω για υλικο που απευθυνεται στους οδοντιατρους.

Το μονο που εχω βγαλει ως συμπερασμα ειναι οτι ο καθενας προτεινει τα δικα του. Λεγοντας "καθενας" εννοω ολιστικους οδοντιατρους ή οδοντιατρους που εφαρμοζουν mercury-free οδοντιατρικη.

Δεν υπαρχει, λοιπον, ενα πρωτοκολλο ασφαλους αφαιρεσης αμαλγαματων, αλλα πολλα. Ολα εχουν καποια κοινα χαρακτηριστικα και πολλες (μα πολλες) διαφορες. Καποια ακουγονται ευκολα εφαρμοσιμα, καποια αλλα συνδυαζουν και εξετασεις αιματος, εξετασεις τριχων (!), ενδοφλεβιες ενεσεις βιταμινης C, γενικοτερη αποτοξινωτικη αγωγη πριν και μετα, κατι με αφαιρεση των θετικα φορτισμενων σφραγισματων πρωτα και μετα των αρνητικα φορτισμενων (αυτο δεν το εχω καταλαβει καλα), ληψη αδειας απο τη δουλεια κλπ κλπ...

Τα κοινα στοιχεια που εχω βρει μεχρι τωρα σε τρια πρωτοκολλα που ειναι διαθεσιμα στο διαδικτυο ειναι:

- Αφαιρεση με ταυτοχρονη ριψη νερου ωστε να κρυωνει το αμαλγαμα και να ελαχιστοποιειται η δημιουργια ατμων υδραργυρου.

- Ισχυρη χειρουργικη αναρροφηση.

- Τεμαχισμος της εμφραξης σε μεγαλα κομματια που μετα ξεκολλανε ευκολα (πρακτικα, το κανουμε ολοι γιατι ειναι πολυ πιο ευκολο για μας, μειωνει πολυ τον χρονο αφαιρεσης)

Αυτα θεωρουνται και τα πιο σημαντικα.

Επισης, αρκετα σημαντικο αλλα λιγοτερο θεωρειται η παροχη αερα ή οξυγονου στον ασθενη απο εξωτερικη πηγη (αλλοι μιλουν για παροχη αερα στον χωρο του ιατρειου ωστε να επωφελουνται ασθενης και γιατρος) και η χρηση ελαστικου απομονωτηρα.

Σας βαζω καποια λινκς :

Αυτο μου φανηκε κατανοητο και αρκετα εμπεριστατωμενο.

Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον. Προσεξτε αυτη την φραση: "For example, if a patient has a leaky gut, physicians restore this prior to removal as it is difficult to flush out toxins". Φαινεται να ερχεται σε αντιθεση με την Campbell αλλα το ξαναειδα με την μορφη οτι αν ενα εντερο (και γενικοτερα ενας οργανισμος) ειναι πολυ επιβαρυμενος, καλο ειναι να αναβαλλει την αφαιρεση των αμαλγαματων μεχρι να συνελθει καπως.

Και αυτο. Πολυ αξιοπιστος ο φορεας.

Αυτα για σημερα, μου τελειωσαν οι αντοχες.

Καλο βραδυ!

edit: Αυτο και αυτο ειναι του Huggins. Εξηγει και αυτο που σας ειπα με τα θετικα και αρνητικα ιοντα.

edit No2: Ευχαριστω πολυ για ολα τα λινκς και τις επεξηγησεις που μου δωσατε. Και για τα καλωσορισματα. Περαστικα σε ολες τις αρρωστουλες!

yleap2.png In10p2.png

Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον. Προσεξτε αυτη την φραση: "For example, if a patient has a leaky gut, physicians restore this prior to removal as it is difficult to flush out toxins". Φαινεται να ερχεται σε αντιθεση με την Campbell αλλα το ξαναειδα με την μορφη οτι αν ενα εντερο (και γενικοτερα ενας οργανισμος) ειναι πολυ επιβαρυμενος, καλο ειναι να αναβαλλει την αφαιρεση των αμαλγαματων μεχρι να συνελθει καπως.

Η Campbell δεν λέει να τα βγάλεις από την αρχή της διατροφής ειδικά αν έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί τα detox pathways σου είναι blocked.

Για να ανοίξουνε χρειάζεσαι ταυτόχρονα nourishment (βιταμίνες δηλαδή όπως η Α) που σου το παρέχει η GAPS.

Με το ίδιο σκεπτικό βάζει τις τροφές ζύμωσεις πολύ σταδιακά γιατί όταν περνάς έντονο die-off πάει να πει ότι ο οργανισμός σου δεν είναι έτοιμος γι' αυτό το βαθμό αποτοξίνωσης, χρειάζεται θρέψη πρώτα με ζωμούς κτλ.

Θα μπεις καλύτερα στη φιλοσοφία της Campbell αφού διαβάσεις το βιβλίο, και όχι μόνο φυσικά.

edit: Αυτο και αυτο ειναι του Huggins. Εξηγει και αυτο που σας ειπα με τα θετικα και αρνητικα ιοντα.

Αυτό το με τα ιόντα το αναφέρει και η Campbell την τελευταία της διάλεξη.

Είναι μαύρο το σφάγισμα; Αν όχι δεν υπάρχει θέμα πιστεύω.

Κατερίνα συνέχισε τη διατροφή, δεν υπάρχει άλλη λύση, και φυσικά τοπική ανακούφιση.

Και η μύτη είναι επίσης όργανο αποτοξίνωσης (τα εξηγεί η Campbell στην τελευταία της διάλεξη όπου μιλάει εκτεταμένα για το αναπνευστικό ως πολύ σημαντικό σύστημα αποτοξίνωσης) οπότε λογικό είναι να παρατηρούμε διάφορα κατά καιρούς.

Eχω μαύρα σφραγισματα τα οποία πρέπει να είναι επικαλυμμένα με λευκά και σκεφτόμουν να αρχίσω τις αφαιρέσεις...αλλά η μικρή μου θηλάζει ακόμη πολύ....

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Αλεξ σε χαιρετω και εγω και σου ευχομαι καλη δυναμη για την οδοντιατρική και την γκαπς μαζι! Για το γαλα υπαρχει η λύση του αμυγδαλογαλου, αν κανεις την φουλ γκαπς. Αν βαλεις και λιγο μελι ειναι πολυ νοστιμο (δεν θυμαμαι αν το παιδακι σου ειναι πανω απο ενος).

Οι ιδιοι οι οδοντιατροι μολυνονται περισσοτερο απο τον υδραργυρο και τα αλλα μεταλλα των σφραγισματων μεσω της δουλειας τους. Δεν ξερω αν και πως εφαρμοζεις τα μαυρα σφραγισματα στους ασθενεις, τις πιο συγχρονες μεθοδους δηλ., αλλα θα σου προτεινα να το ψαξεις λιγο πως θα προστατευτεις η ιδια κατα τη διαρκεια της εφαρμογης.

Οι ιδιοι οι οδοντιατροι μολυνονται περισσοτερο απο τον υδραργυρο και τα αλλα μεταλλα των σφραγισματων μεσω της δουλειας τους. Δεν ξερω αν και πως εφαρμοζεις τα μαυρα σφραγισματα στους ασθενεις, τις πιο συγχρονες μεθοδους δηλ., αλλα θα σου προτεινα να το ψαξεις λιγο πως θα προστατευτεις η ιδια κατα τη διαρκεια της εφαρμογης.

Kαι κατα τη διαρκεια της αφαιρεσης.

(((fairy 's mom)))

Ευχαριστώ και για το v-gel το είχα ξεχάσει.

Πολύ μ' αρέσετε κορίτσια (τα αγορια μας πού είναι καλέ; χαθήκανε). Για μένα είναι αδύνατο να αφαιρέσω όλα αυτά τα μαύρα σφραγίσματα που έχω. Σχεδόν όλα μου τα δόντια τα πίσω είναι σφραγισμένα. Το μεγάλο που μου έσπασε το μισό το έφαγα υποθέτω (μάλλον θα έπρεπε να πίνω δύο λίτρα χυμό τη μέρα και να βγαίνω από τη μπανιέρα μόνο για κατούρημα) και το υπόλοιπο αφαιρέθηκε.... παραδοσιακά. Αντικαταστάθηκε από λευκό (τίγκα στο bpa υποθέτω) και όπως με προειδοποίησε και ο οδοντίατρός μου έχω αρκετή ευαισθησία..... Κοινώς τέλεια....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Eχω μαύρα σφραγισματα τα οποία πρέπει να είναι επικαλυμμένα με λευκά και σκεφτόμουν να αρχίσω τις αφαιρέσεις...αλλά η μικρή μου θηλάζει ακόμη πολύ....

Κατερίνα η Campbell αναφέρεται συγκεκριμένα στην εξαγωγή δοντιού με μαύρο σφράγισμα και όχι στην αφαίρεση μαύρου σφραγίσματος.

Εγώ δεν παρατήρησα την οποιαδήποτε αντίδραση στην κόρη μου από την αφαίρεση των σφραγισμάτων μου, όλα τα παιδιά όμως δεν είναι τα ίδια.

Αλλά η οδοντίατρος μου τουλάχιστον επιμένει ότι όταν το παιδί είναι μεγάλο και η αφαίρεση γίνεται προσεκτικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις αλλά και αραιά τότε δεν υπάρχει έκθεση του παιδιού στον υδράργυρο μέσω του μητρικού γάλακτος.

Και φυσικά θα πρέπει και το παιδί να ακολουθεί την GAPS για να μπορεί να αποτοξινώσει τυχών υπολείμματα, διαφορετικά είναι ρίσκο. Και μου τόνισε να μην τα επιβαρύνω άλλο με εμβόλια και χημικά φάρμακα, ήδη πήρανε υδράργυρο από μένα από την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική σου.

Εγώ έπρεπε να το κάνω γιατί τα σφαγίσματα ήτανε παλιά και αρχίσανε να φθείρονται και κάποια δόντια πονούσανε, αποφάσισα ότι είναι καιρός να κοιτάξω και τη δική μου υγεία γιατί είναι σημαντικό και η μαμά να είναι υγιής, όχι μόνο τα παιδιά.

Διαφημίσεις

Κατερίνα η Campbell αναφέρεται συγκεκριμένα στην εξαγωγή δοντιού με μαύρο σφράγισμα και όχι στην αφαίρεση μαύρου σφραγίσματος.

Εγώ δεν παρατήρησα την οποιαδήποτε αντίδραση στην κόρη μου από την αφαίρεση των σφραγισμάτων μου, όλα τα παιδιά όμως δεν είναι τα ίδια.

Αλλά η οδοντίατρος μου τουλάχιστον επιμένει ότι όταν το παιδί είναι μεγάλο και η αφαίρεση γίνεται προσεκτικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις αλλά και αραιά τότε δεν υπάρχει έκθεση του παιδιού στον υδράργυρο μέσω του μητρικού γάλακτος.

Και φυσικά θα πρέπει και το παιδί να ακολουθεί την GAPS για να μπορεί να αποτοξινώσει τυχών υπολείμματα, διαφορετικά είναι ρίσκο. Και μου τόνισε να μην τα επιβαρύνω άλλο με εμβόλια και χημικά φάρμακα, ήδη πήρανε υδράργυρο από μένα από την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική σου.

Εγώ έπρεπε να το κάνω γιατί τα σφαγίσματα ήτανε παλιά και αρχίσανε να φθείρονται και κάποια δόντια πονούσανε, αποφάσισα ότι είναι καιρός να κοιτάξω και τη δική μου υγεία γιατί είναι σημαντικό και η μαμά να είναι υγιής, όχι μόνο τα παιδιά.

Aααα οκ τότε θα την πάρω από βδομάδα να ξεκινήσω κι εγώ.... Σας είχα πει την λυπητερή ιστορία μου με τα δόντια δυστυχώς κι εγώ από λάθος οδοντιάτρου (να μην τα ξαναλέω) έχω πολλά μαύρα :-(.

Αχ Rosie αυττό με την εξαγωγή δοντιού με σφράγισμα ήταν μαχαίρι στη καρδιά από την άλλη :-( Πέρσυ που που έκανα εξαγωγή φρονιμίτη 15 Αυγουστο :shock: καταλαβαίνετε πήγα σε οποιον βρήκα από τον πόνο εκείνη την μέρα. (μα καλά όλα τα ξαφνικά σε μένα τυχαίνουν??? :?:?:?) επηρρεάστηκε και ένας διπλανός τραπεζίτης με σφράγισμα που μου τον έβγαλε κι αυτόν.... Η μικρή χειροτέρεψε απίστευτα και είχε διάρροιες και παρα πολύ ζόρικη συμπεριφορά κλπ τα ξέρετε... Αχ τότε νόμιζα οτί ήταν από την αντιβίωση που πήρα (προσπάθησα 3 μέρες να την αποφύγω αλλά τελικά δεν τα κατάφερα).... Πριν λίγο καιρό άρχισα να καταλαβαίνω οτί τα συμπτώματα της μικρής προφανώς από τον υδράργυρο ήταν πιο πολύ και τώρα μου το επιβεβαιώνεις κι εσύ :cry::cry::cry:

Τέλος πάντων τουλάχιστον τώρα τα ξέρουμε αυτά και ελπίζω να καταφέρουμε να αποφύγουμε παρόμοια λάθη στο μέλλον!!!

Yugup3.png

Ευχαριστω Ροζυ αρα δεν το βγαζω το δοντι προς το παρον γιατι δεν μπορω να κοψω το θηλασμο στο μωρο με τιποτα...θα δουμε κανουμε ολοι γκαπς τουλαχιστον κ παλι καλα δεν εχω κανει κανενα εμβολιο στα παιδια μου...Οποτε θα δουμε στην πορεια πως θα κινηθουμε...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Κορίτσια ότι θέλετε. Αποφασίστε και εγώ σας το στέλνω. Τα μεταφορικά ισχύουν Zaxarini. Ναι το clo έχω αλλά τώρα παίρνω κάψουλες. Δεν ε΄χω ανοιξει καθόλυ αυτή την συσκευασία μιας και είχα πάρει δύο. Γράψτε μου και την άλλη βδομάδα που θα γυρίσω το στέλνω σε οποια το θέλει.

Ωραία, εγώ το θέλω σίγουρα. Οπότε ας μας απαντήσει η vera αν εκείνη το θέλει αφού προηγείται:D

Βγάλαμε το πρώτο μας μελάκι. 1,5 κιλό μόλις αλλά πολύ ωραίο!!

Εκτός από το κλασικό κεφίρ που έχουμε όλες μας ξέρετε αν υπάρχει και κάποιο άλλο σαν σφουγγαράκι; Εδωσα σε έναν γνωστό μου ο οποίος είχε παλιότερα (του το είχε δώσει μια Ρωσίδα) κάτι που το ονόμαζε κεφίρ αλλά ήταν μια μάζα σαν σφουγγάρι. Σκέφτηκα μήπως ήταν κομπούχα αλλά το έκανε με γάλα... Καμιά ιδέα τι ήταν;;;

Η μυζήθρα είναι φρέσκο τυρί οπότε δεν είναι legal.

:( Στο μεταξύ μέχρι να δω την απάντηση έφτιαξα μυζηθρόπιτα με μέλι και άνηθο... Την έκανα την βλακεία μου...:cry:

Εν τω μεταξύ με όλα αυτά που γράφετε για τα δόντια με έχει πιάσει κατάθλιψη... Ένα σφράγισμα που έσπασε στην εγκυμοσυνή, συν ένα που έκρινε καλό η οδοντίατρος να αλλάξει ταυτόχρονα με αυτό που χάλασε, συν 2 που άλλαξα ενώ θήλαζα... Χάλια μαύρα....:mad::sad:

Και φυσικά θα πρέπει και το παιδί να ακολουθεί την GAPS για να μπορεί να αποτοξινώσει τυχών υπολείμματα, διαφορετικά είναι ρίσκο.

Πριν λίγο καιρό άρχισα να καταλαβαίνω οτί τα συμπτώματα της μικρής προφανώς από τον υδράργυρο ήταν πιο πολύ και τώρα μου το επιβεβαιώνεις κι εσύ :cry::cry::cry:!

μετα απο πολυ παρατηρηση και πολυ ψαξιμο εκει εχω καταληξει κι εγω..ο μικρος μου εχει ολες τις παρανεργειες του υδραργυρου και ενδεχομενως αλλων βαρεων μεταλων απο τα εμβολια κι εμενα οσο θηλαζε(2 μικρα μαυρα)

εντωμεταξυ η κατασταση ολο και χειροτερευει με απανωτες ωτιτιδες-βρογχιτιδες,μια δοση αντιβιωσης γιατην πρωτη ωτιτιδα και τωρα ξεκινησαμε ομοιοπαθητικη,δεν παει αλλο,ανοσοποιητικο χαλια ,το ιδιο και ησυμπεριφορα ,μονιμως νευρικος,με ενταση στους μυες,κολλημενος πανω μου και απιστευτη δυσκολια στον υπνο--η καμπελ προτεινει καποια συμπληρωματα, να το τολμησω?

και κατι καινουριο¨οι περισσοτερες κενωσεις του ειναι σαν να εχουν αμμο,ειδικα τις μερες που τρωει κολοκυθα.νομιζω εχει να κανει με τη χολη,κακη πεψη φυτικων ινων και λιπους(η τα οξαλικα).εχει τυχει σε καμια σας?

και ρωταω:τι κανω τωρα σε σχεση με τη διατροφη του?υπολογιζω να αρχισουμε ιντρο σε ενα μηνα και πονταρω να ξεκινησω κροκο μολις ηρεμησουν τα συμπτωματα,με την ομοιο μοιαζει σαν να περναει die off

επισης,μπορει η gaps απο μονη της να αποτοξινωσει ενα διχρονο με πολυ μεγαλες ελλειψεις σε θρεπτικα στοιχεια ?και σκεφτομενη οτι αυγο και κεφιρ ισως αργησει να τα παρει λογω αντιδρασης

η αισθηση μου ειναι οτι χρειαζεται βοηθεια με συμπληρωματα,κυριως αμινοξεα,αλλα ποιος θα με καθοδηγησει?

το παιδι εχει πολυ αναγκη απο θρεπτικα συστατικα,ποσα θα του παρεχει η ιντρο ωστε να αρχισουν να λειτουργουν τα καναλια αποτοξινωσης που τωρα ειναι εντελως κλειστα?

ολα ξεκινησαν με το πρωτο εμβολιο-το leaky gut ειναι συνεπεια αυτου και των υπολοιπων στη δικη μας περιπτωση

περιττο να πω οτι αγχωμενη στο μαξιμουμ,τοσο που φοβαμαι μην κλονιστει η υγεια μου

πιο πολυ στεναχωριεμαι γιατι μοιαζει να ειναι ενα παιδι στην τσιτα,οχι χαρουμενο,που θελει να μιλησει και δεν μπορει,πουθελει να κοιμηθει αλλα και γι αυτο ακομα καταβαλει προσπαθεια,που δειχνει "προβληματικο"σε αγνωστο κοινωνικο περιβαλλον ενω καταλαβαινει τα παντα...

Motherly εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις από τα βασικά συμπληρώματα δηλαδή προβιοτικά και λαδάκια clo και krill και σιγά σιγα μπορείς να προσθέσεις. Επίσης σημαντικοί για μένα στην αποτοξίνωση αλλά και στις βιταμίνες είναι οι χυμοί.

Θα δεις πως με τους ζωμούς το παιδί πολύ γρηγορα θα πάρει τα πάνω του μην ανησυχείς τόσο. Εμένα ήταν στάσιμη στο βάρος για 3 μηνες ή μπορέι και παραπάνω αλλα μετα από κανά μήνα στη gaps άρχισα να βλέπω διαφορά. Αν πιστεύεις οτί έχει έλλειψη σε κάτι συγκεκριμένο δώσε συμπλήρωμα αλλά είναι τόσα πολλά που λίγο τρελαίνεσαι να πω την αλήθεια. Ξεκίνα θα έλεγα με αυτά και προσθέτεις σιγά σιγά και αν νομίζεις κάτι άλλο. Δεν θα τα δεχτεί και όλα μαζί. Απ'οσο έχω διαβάσει και από άλλους γονείς συνήθως κάνανε εξετάσεις για συγκεκριμένες ελλείψεις αλλά εδω δεν ξέρω κατά πόσο γίνονται (εχω ακούσει για εταιρεία που τα στέλνει εξωτερικό).

Μόλις το ένετερο επουλωθεί που αν κάνεις ιντρο θα γίνει γρήγορα γιατί είναι και μικρό το παιδάκι θα προσθέσεις και όλες τις τροφές και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αυτό το σύμπτωμα της άμμου νομίζω το είχε η μεγάλη κόρη της νεραιδομαμάς. Θα μας πει καλύτερα εκείνη τί έκανε. Μαλλον αποφυγή και κάποιων οξαλικών που έβλεπε πως επηρέαζαν την μικρή.

Καλό κουράγιο. Μην αγχώνεσαι πάρα πολύ ( στο λέω τώρα εγώ που είμαι σούπερ αγχωτικός τύπος :cool: βέβαια ) αλλά είδα τελικά πως αν ξεκινήσεις όλα παίρνουν ένα δρόμο και με διάβασμα καταλαβαίνεις και αντιλαμβάνεσαι περισσότερα....Πλέον δεν αγχώνομαι ξέρω οτί όλα στην κατάλληλη ώρα θα γίνουν αν έχω πάρει την σωστή κατεύθυνση. Οι ηλικίες των μικρών είναι τόσο μικρές που η θεραπεία γίνεται πολύ πιο "εύκολα" και "γρήγορα". Κατάλαβες πώς το λεω..;)

Yugup3.png

το παιδι εχει πολυ αναγκη απο θρεπτικα συστατικα,ποσα θα του παρεχει η ιντρο ωστε να αρχισουν να λειτουργουν τα καναλια αποτοξινωσης που τωρα ειναι εντελως κλειστα?

ολα ξεκινησαν με το πρωτο εμβολιο-το leaky gut ειναι συνεπεια αυτου και των υπολοιπων στη δικη μας περιπτωση

περιττο να πω οτι αγχωμενη στο μαξιμουμ,τοσο που φοβαμαι μην κλονιστει η υγεια μου

Θα σου πω οτι ο γιος μου δεν εχασε γραμμαριο στην ιντρο, αντιθετα εχει παρει περι τα 3 κιλα σε 50 μερες. Σε αντιθεση με μενα που ειμαι ακομα ακτινογραφια. Εκει που παραμονευαν να με φανε οι δικοι μου οτι τυρανναω και λιμοκτονω τον μικρο, δεν μπορουν να πουν κουβεντα γιατι εχει γινει θηριο. Δεν υπαρχει πιο θρεπτικο απο τον ζωμο και το κρεας. Θα δωσεις και λαχανικα και εισαι μια χαρα. Εμεις αυγο καταφεραμε να φαμε σχεδον στον μηνα που ξεπεραστηκε η αλλεργια. Μην αγχωνεσαι και στενοχωριεσαι, το σημαντικο ειναι οτι κανετε θεραπεια. Οι πρωτες μερες θα ειναι δυσκολες, αυτο να το ξερεις, αλλα λιγη υπομονη θελει και θα ξεπερασετε τα δυσκολα πρωτα 2 σταδια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...