Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

vera, επιμενω. Αφου μετρατε καταναλωση, μετρηστε πεντε μερες ετσι (χωρις να εχετε αναμμενο τον θερμοσιφωνα) και πεντε μερες αλλιως. Πιστευω οτι θα εκπλαγειτε απο το αποτελεσμα.

Σ' αυτό συμφωνώ, γι' αυτό και όταν έχεις πάντα αναμμένη τη θέρμανση (με θερμοστάτη, όπως και ο θερμοσίφωνας φυσικά) θα πληρώσεις λιγότερα από κάποιον που την ανάβει πχ μόνο το βράδυ ή το πρωί, περιστασιακά δηλαδή.

Μου το εξήγησε κάποιος ειδικός και από τότε το εφαρμόζω και έχουμε τη χαμηλότερη κατανάλωση σ' όλη την πολυκατοικία παρόλο που έχουμε και το μεγαλύτερο διαμέρισμα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αλεξ προβιοτικα παιρνουμε biokult για μας και babybiotics για μωρα. Λινκ θα δωσει οποια εχει προχειρο η κανε μια αναζητηση. Οχι απο Μερκολα παντως. Για μουρουνολαδο παιρνουμε της green pastures.

Για το γαλα του μωρου, δεν ξερω τι να σου πω. Αν ξερει καποια ας πει. Παντως πριν κανεις ιντρο πρεπει να κανετε αποχη απο γαλακτοκομικα καιμετα να τα εισαγετε σταδιακα με την ιντρο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Σ' αυτό συμφωνώ, γι' αυτό και όταν έχεις πάντα αναμμένη τη θέρμανση (με θερμοστάτη, όπως και ο θερμοσίφωνας φυσικά) θα πληρώσεις λιγότερα από κάποιον που την ανάβει πχ μόνο το βράδυ ή το πρωί, περιστασιακά δηλαδή.

Μου το εξήγησε κάποιος ειδικός και από τότε το εφαρμόζω και έχουμε τη χαμηλότερη κατανάλωση σ' όλη την πολυκατοικία παρόλο που έχουμε και το μεγαλύτερο διαμέρισμα!

Πληρωνεις λιγοτερο απο οσο θα πληρωνες αν το αναβες καποιες ωρες. Το θεμα ειναι οτι πλεον ειναι απαγορευτικο να το αναβεις εστω και μιση ωρα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Σφραγισματα.

Στο στομα μου δεν εχω εμφραξεις αμαλγαματος (μαυρα) αλλα το θεμα με ενδιαφερει πολυ λογω επαγγελματος. Καταρχην, να σας πω (και οχι για να υπερασπισω τον κλαδο μου, αλλα γιατι ετσι ειναι) οτι η ελληνικη οδοντιατρικη κοινοτητα δεν ειναι επαρκως ενημερωμενη γιατι αυτα ειναι θεματα που δεν διδασκονται στην σχολη ουτε θιγονται σε συνεδρια κλπ. Ενταξει, η διαμαχη για το αμαλγαμα ειναι γνωστη (αν απελευθερωνει ή οχι υδραργυρο) αλλα παρουσιαζεται εν μερει ως "τερτιπι" των εταιρειων για να προωθησουν τις ρητινες (ασπρα σφραγισματα) που ειναι πολυ πιο ακριβα σαν υλικα και οχι ως πραγματικη αιτια ανησυχιας.

Σας διαβασα με πολλη προσοχη και εχω κρατησει ολα τα λινκς που εχετε βαλει (δεν εχω προλαβει να τα διαβασω ολα ακομη, αλλα θα το κανω). Οπως θα διαβασω και ο,τι βρω που να υποστηριζει αντιθετες αποψεις, πχ. αυτο

Ηδη ηρθα σε επαφη με αυτους, αυτους και αυτους ζητωντας επιπλεον πληροφοριες.

Οπως καταλαβατε, εγω συμπερασμα δεν εχω βγαλει ακομη και δεν ξερω αν θα βγαλω δηλαδη...:?

Εκεινο που σιγουρα δεν ηξερα και που εχω σκοπο να ψαξω πολυ (ρωτωντας και ελληνες πανεπιστημιακους) ειναι η υπαρξη PBA στις ρητινες. Αυτο κι αν θελει ψαξιμο...

Με μια προχειρη ερευνα, παντως, να πω οτι βρηκα δυο μαρκες ρητινης χωρις BPA που, ομως, δεν θεωρουνται καλες ρητινες απο εμενα και αρκετους συναδελφους που ξερω οσον αφορα στη καλη προσαρμογη τους στο δοντι, στην προκληση ευαισθησιας στο νευρο του δοντιου και στην μακροχρονια βιωσιμοτητα τους. Θα το ψαξω, ομως, παραπανω...

Να σας πω εδω οτι κοιτωντας επισης πολυ προχειρα τα αμερικανικα σαϊτς ολιστικης οδοντιατρικης, ειναι πολλα τα σημεια οπου υπαρχει θεμα (συμφωνα με αυτους) και οχι μονο αυτα τα δυο που θιξατε εδω. Τεσπα, γι' αυτα θα εχω καλυτερη αποψη στο μελλον και θα σας την μεταφερω αν σας ενδιαφερει.

Οσον αφορα στην αφαιρεση αμαλγαματων, να σας πω οτι τα πρωτοκολλα αφαιρεσης τους ειναι διαφορετικα απο αυτο που εφαρμοζεται στην πραξη απο τους περισσοτερους οδοντιατρους για λογους ευκολιας. Εκει δηλαδη, φαινεται οτι και οι συμβατικοι οδοντιατροι παραδεχονται οτι καλο ειναι να τηρουνται καποια μετρα ασφαλειας. Καλο ειναι (ετσι λενε τα βιβλια) να χρησιμοποιειται ελαστικος απομονωτηρας (ενα κομματι ελαστικου πλαστικου που απομονωνει το δοντι απο το υπολοιπο στομα και αποκλειει την καταποση υλικου), σπρευ νερου για να μην δημιουργειται σκονη αμαλγαματος και ισχυρη χειρουργικη αναρροφηση (δυνατη "σκουπα" που ρουφαει τα παντα πριν καλα καλα βγουν απο το δοντι). Αυτα, ομως, ειναι εξοπλισμος που καθε οδοντιατρειο διαθετει και καθε οδοντιατρος μπορει να χρησιμοποιησει. Εγω δεν γνωριζω να υπαρχει κατι αλλο στην αγορα. Αν η Rosie που εχει επισκεφτει ολιστικο οδοντιατρο καταλαβε να υπαρχει και κατι αλλο, θα με ενδιεφερε πολυ να το μαθω. Αν δεν υπαρχει κατι αλλο, σωστη αφαιρεση μαυρου σφραγισματος μπορει να γινει σε οποιονδηποτε καλα εξοπλισμενο οδοντιατρο αρκει να ζητησετε ξεκαθαρα αυτο που θελετε.

Το τελευταιο το λεω με επιφυλαξη μεχρι να μου απαντησει η Rosie και κυριως να μου απαντησουν οι αμερικανοι (αν μου απαντησουν χωρις να τους δωσω μια αρκετα παχυλη συνδρομη που ζητουν δηλαδη...)

yleap2.png In10p2.png

Διαφημίσεις

Καταρχην, να σας πω (και οχι για να υπερασπισω τον κλαδο μου, αλλα γιατι ετσι ειναι) οτι η ελληνικη οδοντιατρικη κοινοτητα δεν ειναι επαρκως ενημερωμενη γιατι αυτα ειναι θεματα που δεν διδασκονται στην σχολη ουτε θιγονται σε συνεδρια κλπ.

Αυτο το χουμε καταλαβει δυστυχως! :(

Γι αυτο και θεωρω παρακινδυνευμενο να εμπιστευτω ενα οποιοδηποτε συμβατικο οδοντιατρο να ακολουθησει ενα πρωτοκολλο που ουσιαστικα αγνοει για να με προστατευσει απο κινδυνο που επισης αγνοει. Οδοντιατρος εισαι λοιπον? Εργαζεσαι σε οδοντιατρειο?

Alex δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς τι χρησιμοποιήσε η οδοντίατρος μου γιατί είχα μάσκα στα μάτια μου, κάτι που δεν αναφέρεις πιο πάνω.

Και φυσικά είχα και σωληνάκια στη μύτη μου για να μην εισπνεύσω τίποτα.

Επίσης βασική διαφορά των ολιστικών οδοντίατρων με τους συμβατικούς είναι ότι διατηρούνε mercury-free practice (χειρίζονται τον υδράργυρο ως τοξικό απόβλητο), και μια άλλη βασική τους αρχή είναι να μην υπάρχει κανένος είδους μέταλλο στο στόμα.

Είχα γράψει τη συγκεκριμένη ρητίνη που χρησιμοποιεί η οδοντίατρος μου και είναι ΒΡΑ-free και ανέφερα ότι οι θήκες είναι από ζιρκόνιο.

Μισο. Χωρις να εχω διαθεση να αμφισβητησω κανεναν, πώς ακριβως γινεται αυτο? Αν αφαιρεθει το δοντι χωρις να αφαιρεθει ή να σπασει ή να ταλαιπωρηθει το αμαλγαμα κατα οποιονδηποτε τροπο, αυτο δηλαδη που συμβαινει συνηθως (εκτος αν μιλαμε για καμμια τεραστια εμφραξη), πώς θα μεταφερθει ο υδραργυρος στα ουλα? Και αν ειναι να μεταφερθει στα ουλα, γιατι να μεινει εκει και να μην μπει στη γενικη κυκλοφορια?

Rosie, μηπως τυχον εχεις λινκ?

vera, ναι οδοντιατρος ειμαι και ναι, δουλευω σε οδοντιατρειο. Και οχι, μαυρα σφραγισματα δεν κανω αλλα μεχρι τωρα ο λογος ηταν οτι δεν τα θεωρω αισθητικα. Και εκεινο που ειπα ειναι οτι και οι συμβατικοι οδοντιατροι γνωριζουν το πρωτοκολλο (ΑΝ ειναι αυτο το πρωτοκολλο, το επαναλαμβανω γιατι οι αμερικανοι μπορει να εχουν βρει και κατι αλλο), δεν το αγνοουν και τους ειναι ευκολο να το εφαρμοσουν.

Κατι αλλο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι μετα την αφαιρεση του αμαλγαματος πρεπει να μπει προσωρινο σφραγισμα και το μονιμο μετα απο καποιον καιρο. Και εδω τους χανω τελειως. Τολμω να πω οτι δεν μου φαινεται να εχει και πολλη λογικη αυτο...:?

Τεσπα, το χαλασα το θεμα ακομη δεν ηρθα. :D Θα ψαξω για τις απαντησεις και θα σας πω. Ευχαριστω πολυ για τα fido (ειναι μαρκα τελικα, ετσι? δεν το ηξερα) και για τα προβιοτικα.

Σε παρόμοια ερώτηση που έκανε κοπέλα στην Campbell (από τα Yahoo Groups και μας αντίγραψε την απάντηση) η Campbell της πρότεινε να διακόψει το θηλασμό γιατί είναι πολύ επικίνδυνο αυτό, ο υδράργυρος εισχωρεί και στο εσωτερικό των ούλων και χρειάζεται αποτοξίνωση όλοκληρη η περιοχή μετά.

Της έγραψε θυμάμαι και λεπτομέρειες για τα αποτοξινωτικά σκευάσματα αλλά και πάλι μετά τη διακοπή του θηλασμού.

yleap2.png In10p2.png

Επίσης ένας ολιστικός οδοντίατρος θα σου δώσει σκευάσματα για αποτοξίνωση (θυμάμαι τη χλωρέλλα και κάποια ομοιοπαθητικά) και γενικά δεν θα χρησιμοποιήσει κάτι τοξικό για την περιποίηση του δοντιού, πχ απόσταγμα από γαρύφαλλο για τον πόνο, λαδάκια με όζον και αιθέρια έλαια για τα ούλα και πολλά άλλα τα οποία δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα.

(έχω τη συνήθεια να τη ρωτάω τι είναι το κάθετι που μου βάζει στο στόμα μου, και μια φορά έτυχε να μου κάνει αναισθησία με βελονισμό, χωρίς καθόλου ένεση, για σφράγισμα).

Alex η Βέρα είχε βάλει ένα άρθρο της Campbell πάνω στο θέμα αυτό.

Ο υδράργυρος μεταφέρεται και στα ούλα και στην κυκλοφορία του αίματος.

Επίσης εισχωρεί και στους "πόρους" του δοντιού (δεν είμαι σίγουρη αν χρησιμοποιήσε αυτή τη λέξη η οδοντίατρος μου) και γι' αυτό ένας ολιστικός οδοντίατρος μετά τη αφαίρεση του μαύρου σφραγίσματος βάζει ειδικό αποτοξινωτικό υλικό το οποίο το αφήνει για 3-6 μήνες πρωτού σφραγίσει κανονικά το δόντι με BPA-free ρητίνη.

Άλλη μια βασική διαφορά δηλαδή!

Διαφημίσεις

Alex δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς τι χρησιμοποιήσε η οδοντίατρος μου γιατί είχα μάσκα στα μάτια μου, κάτι που δεν αναφέρεις πιο πάνω.

Και φυσικά είχα και σωληνάκια στη μύτη μου για να μην εισπνεύσω τίποτα.

Επίσης βασική διαφορά των ολιστικών οδοντίατρων με τους συμβατικούς είναι ότι διατηρούνε mercury-free practice (χειρίζονται τον υδράργυρο ως τοξικό απόβλητο), και μια άλλη βασική τους αρχή είναι να μην υπάρχει κανένος είδους μέταλλο στο στόμα.

Είχα γράψει τη συγκεκριμένη ρητίνη που χρησιμοποιεί η οδοντίατρος μου και είναι ΒΡΑ-free και ανέφερα ότι οι θήκες είναι από ζιρκόνιο.

Rosie, σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Και ναι, προφανως υπαρχουν και αλλα μετρα που παιρνουν οι ολιστικοι οδοντιατροι, οποτε ακομη και ενας ενημερωμενος συμβατικος οδοντιατρος ειναι συμβιβασμος (αυτο για τις κοπελες που ρωτανε που να πανε).

Θα ψαξω στο θεμα να βρω την ρητινη "σου", απο προσωπικο ενδιαφερον, για εμενα εχουν σημασια και οι μηχανικες και φυσικοχημικες ιδιοτητες των υλικων. Οπως και το αρθρο που εβαλε η vera.

Για την υπαρξη πολλων μεταλλων στο στομα, δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Προκαλει ηλεκτρολυση των μεταλλων και, περα απο τον υδραργυρο των αμαλγαματων, μειωνεται ο χρονος ζωης των εργασιων γενικα και απελευθερωνονται διαφορα στοιχεια που καλο θα ηταν να μεινουν στη θεση τους :) . Υπαρχουν και αλλες λυσεις εκτος απο αυτην που ανεφερες, βασικο κοινο (και μειονεκτημα) σε ολες ειναι το υψηλο κοστος. Επισης, σε πολλες περιπτωσεις (εκτεταμενες αποκαταστασεις και οχι τοσο εκτεταμενες) δεν μπορουν να τοποθετηθουν.

Σταματω εδω. Νιωθω οτι πραγματικα εκανα καταχρηση του θεματος. Θα ψαξω πολυ, ελπιζω να βρω απαντησεις και, αν εχω κατι ενδιαφερον, θα σας πω.

yleap2.png In10p2.png

Προβιοτικα παραγγελνουμε απο τον Μερκολα? Και αν ναι, για την μικρη φανταζομαι οτι ειναι τα παιδικα. Για εμενα να παρω τα κανονικα ή αυτα που ειναι για γυναικες?

Krill oil?

Ξερω οτι ψωνιζετε και απο αλλα σαϊτς, αλλα το λαθος που εκανα οσο σας διαβαζα ειναι οτι δεν κρατησα σημειωσεις και αντε τωρα να ψαχνεις μεσα στο θεμα...

Εγω εδω ψωνιζα τα προβιοτικα μου. Καπου ομως τα κοριτσια μπορει να τα βρηκαν φθηνοτερα

(το baby biotic για μωρα ειναι αλλα εχει και τα biokult)

http://www.specialhealthstore.co.uk/search.asp?types=Digestive+Health+%3EProbiotics+%3E+Nutrivene

Alex Καλως όρισες και από μένα! :D

Μην ανησυχείς στην αρχή οι απορίες είναι πολλές, αλλά μόλις διαβάσεις το βιβλίο θα σου λυθούν οι περισσότερες.

Για το γάλα, ναι πρέπει να κόψεις τελειως την φορμουλα. Θα αντικαταστησεις τα γέυματα με ζωμούς. ΑΠλά η όλη διαδικασία θα γίνει σταδιακά, να μην πάθει και σοκ το μωρό!

Εχει και πρωτοκολλο εισαγωγής στις στερεες που θα βρεις πολύ βοηθητικό και αναλυτικό. http://gaps.me/preview/?page_id=34

Κεφίρ εννοείται ότι μπορώ να σου δώσω. Εχω και πάρα πολύ μάλιστα! Στείλε μου πμ να συνεννοηθούμε.

Αλήθεια από πού σε "ξέρω"? Δεν μπορώ να θυμηθώ :oops:

Για τα φιντο που ρωτησες, να ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλες μάρκες παρόμοιες, πχ Kilner ή και αυτά από τα ικεα που κλεινουν αεροστεγώς και είναι πολύ οικονομικά. Δεν έχουν όμως 3λιτρα κλπ. Το μεγαλυτερο μέγεθος είναι 1,8 λιτρα.

Ενδιαφέρον και ευχάριστο να είναι μία γιατρός στην παρεα μας! Κάνε τις έρευνες σου και πες μας τι έχεις βρει. Πάντως επειδή έχω αφαιρεσει κι εγώ μαύρα σφραγίσματα στην ίδια οδοντιατρο, έχω να σου πω ότι δεν έχει καμία σχεση με κανενα συμβατικό που έχω πάει ποτέ. Απομονωνουν το δόντι τόσο καλά που ένας συμβατικός ακόμα και να του το ζήταγα είμαι σίγουρη ότι θα βαριόταν να ασχοληθεί τόσο πολύ με την σωστή απομόνωση του δοντιού. Να μην μιλήσω για μάσκα οξυγόνου, είδικός κάδος που πετιώνται τα αμαγαλματα κλπ κλπ. Και είναι κρίμα, γιατι ο τελευταίος στον οποίο είχα καταλήξει ήταν παρα πολύ καλός και μου έχει στοιχίσει που τον σταμάτησα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-Omega-3_c_41.html

http://www.funkyraw.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=33

Θα χρειαστείς και fermented cod liver oil.

Το πρωτο λινκ εχει και προβιοτικά. Τελευταια δοθηκε λινκ με καλή τιμή αν πάρεις ποσοτητα. Αν μπορεί κάποιος να το ξαναδώσει, θα το ήθελα κι εγώ. Εχω "στραβωθεί" τελυταία λόγω μολυνσης των ματιών και μου είναι δύσκολο να ψάξω τώρα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εχουμε και την ομαδα στο φεις οπου μαζευουμε τις πληροφοριες και τα λινκ αν σε εξυπηρετει.

Διαφημίσεις

ημουν ετοιμη να παραγγειλω απο blue herbs αλλα ειδα και αυτο:

http://www.peterdunn.org.uk/health/biokult.htm

να το τολμησω ή θα κλαιω τα λεφτα μου;

Αυτο ειναι νεραιδομαμα!

Εχει και πρωτοκολλο εισαγωγής στις στερεες που θα βρεις πολύ βοηθητικό και αναλυτικό. http://gaps.me/preview/?page_id=34

Αυτο ακριβως ειναι που θυμομουν και ηθελα! Ηξερα οτι ειχε ξαναμπει το λινκ' date=' αλλα ειπαμε, δεν κρατησα σημειωσεις η αχρηστη...:-) Παντως, δινετε τρελο υλικο για homework!!! Τετραδιο ολοκληρο σημειωσεων θα ειχα αν μου ειχε κοψει!!! :-D

Αλήθεια από πού σε "ξέρω"? Δεν μπορώ να θυμηθώ :oops:
Καποτε, μου ειχες δανεισει ενα καθισματακι αυτοκινητου για κανα τριμηνο. Θυμασαι? Και μου το ειχες φερει και διπλα στο σπιτι μου, παραδοση κατ' οικον δηλαδη! Σε ειχα παρακολουθησει και ειχα χαρει που ολα πηγαν καλα με τη δευτερη εγκυμοσυνη, ησουν στην αρχη οταν τα ειχαμε πει...

(Sorry για το off-topic, αλλα δεν μπορουσα να μην το πω)

Ευχαριστω για το καλωσορισμα και για ολη τη βοηθεια. Τα λινκς με εσωσαν!

Για τα σφραγισματα και οχι μονο θα σας πω οταν θα εχω μαζεψει ολα τα στοιχεια που θελω. Δεν υπαρχουν μονο οι Αμερικανοι, θελω να δω τι λενε και οι Σκανδιναβοι...

yleap2.png In10p2.png

ΠΩ πωωωω νεραϊδομαμά από το ένα στο άλλο τραβιέσαι. Μία ο λαιμός μία τα μάτια..... Περαστικά.

Άλεξ χαίρομαι κι εγώ που έχουμε γιατρό με διάθεση για ψάξιμο στην παρέα μας. Ελπίζω σύντομα να έχουμε κι άλλους.

Είμαστε σε φουλ δύο εβδομάδες (τα τάααααν). Δε λέω μεγάλα λόγια, αλλά πίνουμε και τους ζωμούς μας, ξετρελλάθηκε και με το τουρσί, προτιμούσε τα γιουβαρλάκια του (εννοείται χωρίς ρύζι) κλπ. Το ψωμί μόνο μας τα χαλάει όταν τρώμε έξω το σ/κ. Θα δούμε...... Κάπως θα την παλέψουμε. Κάνει και ρημαδοπροσαρμογή στο σχολείο και είναι τα βράδυα μας δράααααααμα. Εγώ πάλι είμαι η χαρά του μύκητα και πλέον νομίζω ότι θα το πάρω το ντακταρινάκι μου....... Να δούμε τι θα πει και ο ντοκ. (θα σας μιλήσω γιαυτόν σε άλλη φάση είναι η χαρά του ψαξίματος και είναι σε ΠΙΚΠΑ, κουλό; ). Νομίζω πάντως ότι το μπίρι μπίρι όλου αυτού του καιρού αρχίζει να αποδίδει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καποτε, μου ειχες δανεισει ενα καθισματακι αυτοκινητου για κανα τριμηνο. Θυμασαι?

Αχ καλέ! Φυσικά και σε θυμηθηκα τώρα! Κοίτα μικρός που ειναι ο κόσμος...του parents! :D

Το φορμάκια σου πάντως μας έδωσαν τύχη. :wink: Μπορεί να γεννηθηκε πρόωρα αλλά ήταν και είναι πολύ δυνατό το κορίτσι μου!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τεσπα, το χαλασα το θεμα ακομη δεν ηρθα. :D Θα ψαξω για τις απαντησεις και θα σας πω.

Δεν το χάλασες, το θέμα της αφαίρεσης των μαύρων σφραγισμάτων είναι πολύ σημαντικό στην GAPS!

Η Campbell στις τελευταίες της διαλέξεις αλλά και στα πιο πρόσφατα FAQs αν κοιτάξεις δίνει μεγάλη έμφαση στην αφαίρεση των αμαλγαμάτων ως μέρος της διαδικασίας ίασης.

Το ίδιο και γενικά η εναλλακτική ιατρική κοινότητα απ' ό,τι έχω προσέξει ανεξάρτητα από την προσέγγιση που χρησιμοποιούνε για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων.

Γιατί αν εγώ πχ προσπαθώ να αποτοξινωθώ προκειμένου να θεραπευθώ από κάποιο πρόβλημα και ταυτόχρονα έχω ένα στόμα γεμάτο μαύρα σφραγίσματα, ρητίνες με ΒΡΑ και θήκες με μέταλλα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θα πάω και πολύ μακριά γιατί από τη μια αποτοξινώνομαι και από την άλλη έχω στο στόμα μου μια πηγή τοξινών με συνεχή ροή στον οργανισμό μου :?

ΠΩ πωωωω νεραϊδομαμά από το ένα στο άλλο τραβιέσαι. Μία ο λαιμός μία τα μάτια..... Περαστικά.

Δεν καταλαβες! Τα εχω όλα ταυτόχρονα μιρικάκι μου! Δεν μιλάω, δεν βλέπω, αστα για κωμωδία είμαι!

Για τους μυκητες δοκίμασε και αυτό το τζελ της Himalaya. Είναι πολύ καλό. Αυτό βάζω κκι εγώ τώρα γιατί ήμουν επίσης ένα βήμα πριν την χημικούρα!

Μπράβο στον γιόκα σου! Συνεχίστε την προσπάθεια. Η αρχή είναι δυσκολη, αλλά όλα καλά θα πάνε!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστω για το καλωσορισμα και για ολη τη βοηθεια. Τα λινκς με εσωσαν!

Για τα σφραγισματα και οχι μονο θα σας πω οταν θα εχω μαζεψει ολα τα στοιχεια που θελω. Δεν υπαρχουν μονο οι Αμερικανοι, θελω να δω τι λενε και οι Σκανδιναβοι...

Τι εννοείς;

Εξ' όσων γνωρίζω οι Σουηδοί, οι Νορβηγοί και οι Δανοί απαγόρεψαν τη χρήση αμαλγαμάτων από το 2008.

Και στη Γερμανία έχει περιοριστεί πολύ η χρήση τους, τελευταία κάτι άκουσα και για την Ιταλία.

Myths & Truths About Cholesterol

NOTE: This information is provided on our Cholesterol trifold brochure (PDF). You may print this at home or at a copy store for mass distribution. If you wish, you can order quantities of professionally printed two-color trifold brochures for 25 cents each via our online Store.

Myths & Truths

MYTH: People with high cholesterol are more prone to heart attacks.

TRUTH: Young and middle-aged men with cholesterol levels over 350 are slightly more at risk for heart attacks. Those who have cholesterol levels just below 350 are at no greater risk than those whose cholesterol is very low. For elderly men and for women of all ages, high cholesterol is associated with a longer lifespan.

MYTH: Cholesterol & saturated fat clog arteries.

TRUTH: There is very little cholesterol or saturated fat in the arterial plaque or clogs. Most of the material is a calcium deposit akin to lime and most of the fatty acids are unsaturated.

MYTH: Eating saturated fat and cholesterol-rich foods will cause cholesterol levels to rise and make people more susceptible to heart disease.

TRUTH: Many studies show no relationship between diet and cholesterol levels; there is no evidence that saturated fat and cholesterol-rich food contribute to heart disease. As Americans have cut back on saturated fat and cholesterol-rich foods, rates of heart disease have gone up.

MYTH: Cholesterol-lowering drugs have saved many lives.

TRUTH: In the two most recent trials, involving over 10,000 subjects, cholesterol-lowering did not result in any improvement in outcome.

MYTH: Countries that have a high consumption of animal fat and cholesterol have higher rates of heart disease.

TRUTH: There are many exceptions to this observation, such as France and Spain. Furthermore, an association (called a “risk factor”) is not the same as a cause. In wealthy countries where people eat a lot of animal foods, many other factors exist that can contribute to heart disease.

Dangers of Statin Drugs

Modern cholesterol-lowering drugs act by inhibiting an enzyme (HMG-CoA reductase) needed for the formation of cholesterol in the liver. These HMG-CoA reductase inhibitors, called statins, are sold as Lipitor, Mevacor, Pravacol, Zocor, etc.

WEAKNESS and MUSCLE WASTING: This is the most common side effect of statin drugs, occurring in as many as one in three users. Muscle aches and pains, back pain, heel pain, weakness and slurring of speech result from statin interference with the production of Coenzyme Q10 (Co-Q10), needed for the muscles to function.These side effects are more common in active people and may not show up until three years after commencement of treatment.

HEART FAILURE: Rates of heart failure have doubled since the advent of statin drugs. The heart is a muscle that depends on a plentiful supply

of Co-Q10.

POLYNEUROPATHY: Tingling and pain in the hands and feet as well as difficulty walking occur frequently in those taking statins, conditions often blamed on “old age” rather than on the drug.

COGNITIVE IMPAIRMENT: Many patients have reported memory loss and brain fog, including total global amnesia (episodes of complete memory loss). The implications for pilots and those driving cars and trucks are profound.

CANCER: In every study with rodents to date, statins have caused cancer. Most human trials are not carried out long enough to detect any increase in cancer rates, but in one trial, breast cancer rates of those taking a statin were 1500 percent higher than those of controls.

DEPRESSION: Numerous studies have linked low cholesterol with depression.

If It Isnʼt Cholesterol, What Causes Heart Disease?

Many scientists have put forth valid theories for the epidemic of heart disease in western societies. They include:

DEFICIENCY OF VITAMINS a and d: Back in the 1930s, Weston A. Price, DDS, observed that rates of heart attack rose during periods of the year when levels of these fat-soluble vitamins in local butter went down.

DEFICIENCIES OF VITAMINS B6, B12 and FOLIC ACID: Kilmer McCully, MD, PhD, demonstrated that these deficiencies lead to elevated levels of homocysteine, a marker for heart disease.

TRANS FATTY ACIDS: Fred Kummerow, PhD, and many others have linked heart disease to the replacement of saturated fats with trans fatty acids; saturated fats actually protect against heart disease in many ways.

MINERAL DEFICIENCIES: Deficiencies of magnesium, copper and vanadium have been linked to heart disease.

MILK PASTEURIZATIONON: J.C. Annand, a British researcher, observed an increase in heart disease in districts that implemented pasteurization

compared to those where milk was still sold unpasteurized.

STRESS: Heart attacks often occur after a period of stress, which depletes the body of many nutrients.

Unfortunately, little research money is available for researchers to study these theories; most research on heart disease is funded through the National Heart, Lung, and Blood Institute, which is firmly committed to the flawed hypothesis that cholesterol and saturated fat cause heart disease.

The Many Vital Roles of Cholesterol

Cholesterol is produced by almost every cell in the body.

Cholesterol in cell membranes makes cells waterproof so there can be a different chemistry on the inside and the outside of the cell.

Cholesterol is natureʼs repair substance, used to repair wounds, including tears and irritations in the arteries.

Many important hormones are made of cholesterol, including hormones that regulate mineral metabolism and blood sugar, hormones that help us deal with stress, and all the sex hormones, such as testosterone, estrogen and progesterone.

Cholesterol is vital to the function of the brain and nervous system.

Cholesterol protects us against depression; it plays a role in the utilization of seratonin, the bodyʼs “feel-good” chemical.

The bile salts, needed for the digestion of fats, are made from cholesterol.

Cholesterol is the precursor of vitamin D, which is formed by the action of ultra-violet (UV-B) light on cholesterol in the skin.

Cholesterol is a powerful antioxidant that protects us against free radicals and therefore against cancer.

Cholesterol, especially LDL-cholesterol (the so-called bad cholesterol), helps fight infection.

How to Avoid Heart Disease

Donʼt worry about your cholesterol—the stress of unnecessary worry can contribute to heart disease.

Do not take cholesterol-lowering drugs—they contribute to heart failure.

Avoid processed food, especially foods containing processed vegetable oils and trans fats.

Eat the meat, fat and organ meats of grass-fed animals.

Eat plenty of wild-caught seafood.

Do not consume protein powders, lean meat, egg whites without the yolks or skim milk. High-protein diets lacking the nutrients supplied by animal fats can deplete vitamin A, leading to heart disease.

Eat liver at least once a week to ensure adequate levels of vitamin B12, vitamin B6, folic acid, iron and copper.

Take cod liver oil and consume plenty of butter from grass-fed cows to ensure adequate levels of vitamins A, D and K.

Maintain a healthy weight—neither too heavy nor too thin.

Engage in moderate exercise outdoors.

Do not smoke; avoid exposure to environmentaltoxins.

Sources and Further Information

The Cholesterol Myths by Uffe Ravnskov, MD, PhD

http://www.westonaprice.org/cardiovascular-disease/myths-a-truths-about-cholesterol

Μύθοι & Αλήθειες για τηνΧοληστερόλη

ΙΔΡΥΜΑ ΟΥΕΣΤΟΝ Α. ΠΡΑΪΣ

Υπέρ των Σοφών Παραδόσεων

ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Ενημέρωση • Έρευνα • Κινητοποίηση

PMB 106-380

4200 Wisconsin Avenue, NW

Washington, DC 20016

Τηλέφωνο (202) 363-4394

Φαξ (202) 363-4396

http://www.westonaprice.org

Copyright © 2006 The Weston A. Price Foundation. All Rights Reserved.

Μύθοι και Αλήθειες

ΜΥΘΟΣ Όσοι έχουν υψηλή χοληστερόλη είναι πιό επιρρεπείς σε καρδιακές προσβολές

ΑΛΗΘΕΙΑ Οι νέοι και οι μεσήλικες άνδρες που έχουν χοληστερόλη πάνω απο 350 έχουν κάπως μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσ-βολής. Οσοι έχουν χοληστερόλη κάτω απο 350 δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο απο αυτούς που έχουν πολύ χαμηλή χοληστερό-λη. Οι ηλικιωμένοι άνδρες και οι γυναίκες όλων των ηλικιών που έχουν υψηλά πίπεδαχοληστερόλης ζούν περισσότερο απο τους άλλους

ΜΥΘΟΣ Η χοληστερόλη και τα κεκορεσμέ-να λίπη μπλοκάρουν τις αρτηρίες.

ΑΛΗΘΕΙΑ Ελάχιστη χοληστερόλη ή κεκο-ρεσμένα λίπη υπάρχουν στα σημεία των αρ-τηριών όπου υπάρχει μπλοκάρισμα. Το μεγα-λυτερο μέρος είναι ασβέστιο και ακόρεσταλιπαρά οξέα.

ΜΥΘΟΣ Η διατροφή με κεκορεσμένα λίπηκαι τροφές υψηλής περιεκτικότητας χοληστε-ρόλης ανεβάζει την χοληστερόλη στο αίμακαι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβο-λής.

ΑΛΗΘΕΙΑ Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότιδεν υπάρχει σχέση μεταξύ διατροφής και επι-πέδου χοληστερόλης στο αίμα. Δεν υπάρχειαπόδειξη ότι το κεκορεσμένο λίπος και ήπλούσια σε χοληστερόλη τροφή συντελούνσε καρδιοπάθεια. Απο τότε που οι Αμερικα-νοί άρχισαν να μειώνουν το κεκορεσμένολίπος και την τροφική χοληστερόλη στην δια-τροφή τους αυξήθηκαν οι καρδιοπάθειες.

ΜΥΘΟΣ Τα φάρμακα πού χαμηλώνουν τηνχοληστερόλη έχουν σώσει πολλές ζωές.

ΑΛΗΘΕΙΑ Στις δύο πιό πρόσφατες μελέτεςμε δέκα χιλιάδες άτομα, η μείωση της χολη-στερόλης δεν έφερε καμμιά βελτίωση στηνεξέλιξη της ασθένειας.

ΜΥΘΟΣ Οι χώρες που έχουν υψηλή κατα-νάλωση ζωικών λιπών και χοληστερόληςέχουν υψηλότερο ποσοστό καρδιοπαθειών.

ΑΛΗΘΕΙΑ Υπάρχουν πολλές εξαιρέσειςστο θέμα αυτό, όπως η Γαλλία και η Ισπανία.Συσχετισμός δεν σημαίνει ότι αποτελεί καιαιτία. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι τρό-που ζωής στις πλούσιες χώρες που μπορεί νασυντελούν στις καρδιοπάθειες.

Κίνδυνοι απο τις Στατίνες.

Τα μοντέρνα αντιχοληστερινικά φάρμακαενεργούν μπλοκάροντας το ένζυμο HMGCoAreductase, απαραίτητο για την παραγωγήτης χοληστερόλης απο το συκώτι. Οι φαρμα-κευτικοί ανταγωνιστές του ενζύμου αυτούπληθαίνουν, ονομάζονται γενικά στατίνες,και κυκλοφορούν στο εμπόριο με ονομασίεςόπως Λίπιτορ, Μέβακορ, Πράβακολ, Ζοκόρκλπ.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΜΥΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ:Αυτή είναι η συνηθέστερη παρενέργεια τωνστατινών και εμφανίζεται μέχρι και στο 30%των ασθενών. Μυϊκοί πόνοι, πόνοι της μέσης,πόνοι στην φτέρνα, εξάντληση και μπέρδεματης ομιλίας προκαλούνται απο την παρεμπό-διση της παραγωγής απο το σώμα του Συν-Ενζύμου Q10 (Co-Q10), απαραίτητου για τηνλειτουργία των μυών. Οι παρενέργειες αυτέςείναι συνηθέστερες σʼ όσους γυμνάζονται.Μπορεί να εμφανιστούν μέχρι και τρία χρό-νια μετά την φαρμακευτική αγωγή με στατί-νες.

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ: Τα ποσοστάκαρδιακής ανεπάρκειας έχουν διπλασιαστείαπο τότε που διαδόθηκαν οι στατίνες. Η καρ-διά είναι μύς που εξαρτάται απο την άφθονηπαροχή συνενζύμου Co-Q10.

ΠΟΛΥΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ: Μούδιασμα, πό-νοι στα χέρια και στα πόδια, ή δυσκολία στοπερπάτημα συμβαίνουν συχνά σε όσους παίρ-νουν στατίνες. Συνήθως αποδίδονται σε «φυ-σική γήρανση» παρά στο φάρμακο.

ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΏΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ: Πολλοί ασθενείς διαμαρτύρονται γιααπώλεια μνήμης και νοητικής ικανότητας,που φθάνει μέχρι και σε κρίση ολικής αμνη-σίας. Η σπουδαιότητα της παρενέργειας αυ-τής για τους πιλότους και τους οδηγούς αυτο-κίνητων είναι φυσικά κρίσιμη και για τονυπόλοιπο κόσμο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Σε όλες τις μελέτες σε πειραμα-τόζωα μέχρι τώρα, οι στατίνες προκάλεσανκαρκίνο. Οι περισσότερες ανθρώπινες δοκι-μές δεν κράτησαν αρκετά για να διαπιστωθείαύξηση καρκίνων, αλλά σε μία μελέτη, ο καρ-κίνος στήθους στις γυναίκες που έπαιρνανστατίνες ήταν 1500% συχνότερος απο ότι σεόσες δεν έπαιρναν.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: Πολλές μελέτες δείχνουνσυσχετισμό χαμηλής χοληστερόλης με κατά-θλιψη.

Αν Δεν Φταίει η Χοληστερόλη,Τότε Τί Φταίει;

Πολλοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει έγκυ-ρες θεωρίες σχετικές με τα αίτια της επιδημί-ας καρδιοπαθειών στις δυτικές κοινωνίες.Μεταξύ αυτών είναι:

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ A και D.Στην δεκαετία του 30, ο χειρούργος οδοντία-τρος Weston A. Price, παρατήρησε ότι οι καρ-διοπάθειες αυξάνονταν στους μήνες που ταεπίπεδα των φυσικών λιποδιαλυτών βιταμι-νών στο ντόπιο βούτυρο ήταν μειωμένα.

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ Β6, Β12 καιΦολικού Οξέως (Folic Acid). O γιατρός Κίλ-μερ Μακ Κάλλυ, MD, PhD, απέδειξε ότι ηανεπάρκεια αυτή προκαλούσε αύξηση τουεπιπέδου της ομοκυστίνης στο αίμα, πουαποτελεί δείκτη καρδιοπάθειας.

ΥΔΡΟΓΟΝΩΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ (trans-fatty acids). Ο Φρέντ Κάμμεροου, PhD,και πολλοί άλλοι συνέδεσαν την καρδιοπά-θεια με την υποκατάσταση των κεκορεσμέ-νων λιπών με τά transfats. Τα κεκορεσμέναλίπη στην πραγματικότητα μας προστατεύ-ουν απο τις καρδιοπάθειες με πολλούς τρό-πους.

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΟΡΥΚΤΩΝ: Η ανεπάρκειαμαγνησίου, χαλκού και βαναδίου έχουνσυνδεθεί με την καρδιοπάθεια.

Η ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΟJ.C. Annand, ένας Βρετανός ερευνητής,παρατήρησε αύξηση καρδιοπαθειών στιςπεριοχές που είχε εισαχθή η παστερίωση τουγάλακτος, αντίθετα με τις περιοχές όπου τογάλα προσφέρονταν ακόμη απαστερίωτο.

ΤΟ ΣΤΡΕΣΣ. Οι καρδιακές προσβολέςσυχνά συμβαίνουν μετά απο περίοδοέντασης/στρές που εξαν-τλεί τα αποθέματαπολλών θρεπτικών ουσι-ών αποθέματα τοσώμα.

Δυστυχώς ελάχιστα ερευνητικά κονδύλια δια-τίθεναι για την μελέτη των θεωριών αυτών. Οιπερισσότερες έρευνες καρδιοπάθειας χρημα-τοδοτούνται απο το Εθνικό Ινστιτούτο Καρ-διάς, Πνευμόνων καί Αίματος, που είναι γεράπροσκολημένο στην λανθασμένη θεωρία ότι ηχοληστερόλη και το κεκορεσμένο λίπος προ-καλούν καρδιοπάθεια.

Οι Πολλαπλοί Ζωτικοί Ρόλοι της Χοληστερόλης

Η χοληστερόλη παράγεται απο όλα σχεδόντα κύτταρα του σώματος.

Η χοληστερόλη αδιαβροχοποιεί την μεμ-βράνη των κυττάρων για να μπορούν ναπραγματοποιούν διαφορετικές χημικές κα-τεργασίες στο εσωτερικό τους απʼ ότι συμ-βαίνει έξω.

Η χοληστερόλη είναι το φυσικό επισκευα-στικό υλικό που χρησιμοποιεί το σώμα γιανα θεραπεύει τα τραύματα, όπως τα σχισί-ματα και τις φλεγμονές των αρτηριών.

Πολλές σημαντικές ορμόνες κατασκευά-ζονται απο τό σώμα με βάση την χοληστε-ρόλη, όπως αυτές που ρυθμίζουν τον μετα-βολισμό των ορυκτών, το σάκχαρο του αί-ματος, αυτές πού μας βοηθούν να αντιμε-τωπίσουμε το στρές, καθώς καί όλες τιςσεξουαλικές ορμόνες, όπως η τεστοστερό-νη, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη.

Η χοληστερόλη είναι ζωτικής σημασίας γιατην λειτουργία του εγκεφάλου και του νευ-ρικού συστήματος.

Η χοληστερόλη μας προστατεύει απο τηνκατάθλιψη και παίζει ρόλο στην αξιοποί-ηση της σεροτονίνης, της ουσίας που μαςκάνει να αισθανόμαστε «θαύμα».

Τα άλατα της χολής που χρειάζονται γιατην χώνεψη των λιπών παράγονται με βά-ση την χοληστερόλη μέσα στον οργανισμό.

Η χοληστερόλη είναι ο πρόδρομος της βι-ταμίνης D, που παράγεται στο σώμα μετην επίδραση των υπεριωδών ακτίνων τουήλιου πάνω στην χοληστερόλη που περιέ-χεται στο δέρμα μας.

Η χοληστερόλη είναι πανίσχυρο αντιοξει-δωτικό που μας προσατεύει απο τις ελεύ-θερες (οξειδωτικές) ρίζες, και συνεπώς αποτον καρκίνο.

Η χοληστερόλη, ιδιαίτερα η LDL, η λεγό-μενη «κακή», μας βοηθά να καταπολεμού-με τις μολύνσεις.

Πώς Να Αποφύγετε Την Καρδιοπάθεια

Μή στενοχωριέσται για την χοληστερόλη.Το στρές απο την άσκοπη ανησυχία μπορείνα δημιουργήσει ή επιτείνει την καρδιοπά-θεια.

Μη παίρνετε φάρμακα που ρίχνουν την χο-ληστερόλη. Συντελούν στην καρδιακή ανε-πάρκεια.

Αποφεύγετε τα κατεργασμένα τρόφιμα, ιδι-αίτερα τις τροφές που περιέχουν κατεργα-σμένα φυτικά έλαια και υδρογονωμένα λί-πη.

Τρώγετε το κρέας, το λίπος και τα εντόσθιαζώων ελεύθερης βοσκής.

Τρώτε πολλά θαλασσινά έλεύθερης βοσκής.

Μην τρώτε πρωτεΐνες-σκόνη, άπαχα κρέα-τα, ασπράδια αυγών χωρίς τον κρόκο, ήάπαχο γάλα. Η διατροφή με υπερβολικέςπρωτεϊνες που δεν περιέχουν τα θρεπτικάσυστατικά των ζωικών λιπών, εξαντλεί τααποθέματα βιταμίνης Α του οργανισμού καιοδηγεί σε καρδιοπάθεια.

Τρώτε συκώτι τουλάχιστο μιά φορά τηνβδομάδα για να σιγουρευτείτε ότι έχετε αρ-κετή βιταμίνη Β12 και Β6, φολικό οξύ, σίδη-ρο και χαλκό.

Παίρνετε μουρουνέλαιο και τρώτε αρκετόβούτυρο απο αγελάδες ελεύθερης βοσκής,για να έχετε επάρκεια βιταμινών Α, D καιΚ.

Διατηρείται το βάρος σας σε υγιή επίπεδα·ούτε πολύ, ούτε πολύ λίγο.

Γυμνάζεστε μέτρια και μάλιστα στο ύπαι-θρο.

Μή καπνίζετε. Αποφεύγετε την έκθεση σεπεριβαλοντικές τοξίνες.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

The Cholesterol Myths

by Uffe Ravnskov, MD, PhD.

http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm

http://www.westonaprice.org/moderndiseases

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...