Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Πολυ ωραια συνταγη!!Θα αδειασω ενα μικρο βαζακι με βαζελινη για τα χειλια που εχω και θα την αντικαταστησω με αυτο!!:lol:

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ερωτηση! Ανακαλυψαμε οτι τα κραμπερις απο keimling περιεχουν μεσα ηλιελαιο βιολογικο. Ειναι gaps legal?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλησπερα σε ολους και ολες!

Παρακολουθω το θεμα σας εδω και καιρο και εφτασε σιγα σιγα ο καιρος να προστεθω και εγω στην παρεα σας. Ή τουλαχιστον να προσπαθησω να προστεθω μια και εχω βασιμες αμφιβολιες για το αν θα τα καταφερουμε οικογενειακως να ακολουθησουμε τη διατροφη.

Καταρχην, να πω οτι δεν εχω ακομη διαβασει το βιβλιο. Το εχω παραγγειλει και ερχεται, φανταζομαι οτι δεν θα αργησει. Με δεδομενη, λοιπον, αυτη την ελλειψη γνωσης και μεχρι να φτασει και να λυσω διαφορες αποριες που μου εχουν δημιουργηθει, θελω την βοηθεια σας στα εξης:

Η μικρη μου κορη ειναι σχεδον 11 μηνων. Δυστυχως και για διαφορους λογους, χασαμε τον θηλασμο πριν περιπου 20 μερες. Υπαρχει τροπος να εφαρμοστει GAPS σε τοσο μικρο παιδακι που δεν θηλαζει αλλα που μαλλον εχει αλλεργια στα γαλακτοκομικα? Λεω μαλλον γιατι δεν εχει αποδειχτει με Μαγιερ (εχουν βγει αρνητικες οι 2-3 που εχουμε κανει) αλλα εχει ολα τα αλλα συμπτωματα που ειναι ταυτοχρονα και συμπτωματα GAPS:

- βρογχιολιτιδα σε ηλικια 45 ημερων και 10ημερη νοσηλεια στο Παιδων

- απιστευτο παρατριμμα που θεραπευτηκε με Dactador

- εντονη ΓΟΠ με οισοφαγιτιδα απο 3 εως 6 μηνων (πηρε 2 μηνες Epadoren)

- 2 μυκητιασεις στοματος

- τωρα εχει ατοπικη στα μαγουλα

- εξανθηματα στην περιοχη της πανας

- κακα με απιστευτη ξυνιλα

- γκρινια, γκρινια, γκρινια...

Επειδη ειδα οτι ο Μερκολα αρχισε τα δωρεαν μεταφορικα και επειδη εχω χαθει στο σαϊτ, τι θα με συμβουλευατε να παρω? Αν καποια εχει την καλοσυνη να βαλει τα ονοματα των προιοντων ή και λινκς σκομη, θα με εξυπηρετουσε αφανταστα! Να πω, μονο, οτι αυτη την στιγμη μπορω να διαθεσω μεχρι 300? περιπου.

Μπορει να γινει GAPS με πολυ μικρη κουζινα και ελαχιστο αποθηκευτικο χωρο? Μιλαω για ΠΟΛΥ μικρη κουζινα! Το εχει δοκιμασει καμμια?

Εχω και μεγαλη ελλειψη χρονου ή μαλλον θα εχω απο τον καινουργιο χρονο που προβλεπεται να αρχισω κανονικα δουλεια 8+2 (μετακινησεις) = 10ωρο/ημερα. Διαβασα και τους προβληματισμους σας και προβληματιστηκα ακομη περισσοτερο. Τελικα, το εχει καταφερει καμμια σας?

Εκτος απο τον χρονο, πώς αντιμετωπισατε τα die-off στη δουλεια? Ειμαι σιγουρη οτι θα κανω πολλα και εντονα die-off γιατι το τοξικο μου φορτιο ειναι πολυ μεγαλο και με απασχολει το πώς θα αποδιδω στη δουλεια...

Τελος, κατι που μαλλον θα σας φανει χαζο...Δεν ανησυχειτε για θεματα ασφαλειας κατα την παρασκευη των stocks? Φοβαμαι να πεσω για υπνο και η κουζινα να δουλευει...Και αν γινει κανα βραχυκυκλωμα? Το εχετε σκεφτει αυτο?

Πρεπει, οπωσδηποτε, να καταφερω την GAPS κυριως για το καλο της μικρης αλλα και δικο μου (ο γιος μου ισως και να μην την χρειαζεται τοσο αμεσα) και με προβληματιζουν πολυ τα παραπανω. Εσεις, πώς τα λυσατε?

Καλο απογευμα!

yleap2.png In10p2.png

Ξεκινησε ο Μερκολα τα δωρεαν μεταφορικα.

για αλευρι to 3 pack kai 1 gallon λαδι καρυδας τα βαζουμε στην ιδια παραγγελια η δε μπορουμε να παραγγειλουμε τοσο?

παιρνετε τιποτα αλλο απο εκει?

γενικα προσεχουμε το συνολικο ποσο να μην ξεπερναει καποιο οριο(ποιο)?

alex welcome

Διαφημίσεις

χωρια βαλτα. σΥΝΗΘΩς αν ειναι εφικτο κανουμε παραγγελιες γυρω στα 40-60 δολλαρια

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Αλεξ φυσικα και μπορεις να κανεις γκαπς χωρις να θηλαζεις, ειναι και πιο ευκολο. Θα φροντισεις το μωρο να τρωει αυτα που πρεπει (ζωμους, κρεας και σουπες) θα παρεις τα προβιοτικα baby biotics και θα κανεις και εσυ παραλληλα.

Δεν μπορω να πω οτι εχω κανει τεραστιες παραγγελιες. Βασικα το αγχος μου στην αρχη ηταν τα ψωμια και επαιρνα απο νωρις αλευρια. Στοκαρα αρκετα νομιζοντας οτι καθε μερα θα εψηνα ψωμι. Θες λοιπον αλευρια καρυδας και αμυγδαλου, λαδι καρυδας και καλο βουτυρο (μπορει να βρεις ακομα το kerrygold στην καλη τιμη των 3.90 στο Θανοπουλο), να ξεκινησεις να φτιαχνεις τουρσια, να βρεις κεφιρ γαλακτος και φρουτου, να παραγγειλεις προβιοτικα, να προμηθευτεις αθερμο ανεπεξεργαστο μελι. Θα βρεις χωρο σε αλλα σημεια του σπιτιου για αποθηκευση αν χρειαστει. Επισης αναλογα με τα οικονομικα σου να εχεις προσβαση σε καλα κρεατα, οσον αφορα μοσχαρι τουλαχιστον.

Θα ξεκινησετε αφαιρωντας σταδιακα τροφες απο τη διατροφη σας, πρωτα ζαχαρη, μετα γλουτενη (δημητριακα) και τελος τα αμυλα. Στο παιδι θα ειναι ευκολο, οσο πιο μικρα τοσο ευκλοτερα θα μαθουν. Θα δεις οτι μολις τα κοψεις θα σταματησει ηδη η ξυνιλα/βρωμα στα κακα του. Το πιο δυσκολο ειναι να πινουν καθημερινα ζωμους, κατα διαστηματα σου βγαζουν την πιστη.

Αφου ξεκινησετε full gaps για ενα διαστημα και βρειτε τα κατατοπια θα κανετε την ιντρο. Θα ελεγα οτι μια βδομαδα καλυτερα να μη δουλευεις και να χεις βοηθεια σπιτι. Εγω υπεφερα πολυ την πρωτη βδομαδα, μετα εστρωσα. Θα χεις πολλη γκρινια απο το μωρο, θα ναι ολη μερα κολλημενο πανω σου. Για αυτο θα χρειαστεις λιγη βοηθεια εκεινο τον καιρο. Συνηθως τα εντονα die off εκδηλωνονται με ναυτιες και ισως και με εμετους. Θα χεις πολλα νευρα το πρωτο διαστημα.

Εγω συνηθως δεν αφηνω την κουζινα ολη νυχτα ανοιχτη αν και δεν ανησυχω, τον φουρνο αφησα δυο φορες ως τωρα και δεν θα γινεται συχνα μετα τον λογαριασμο που μας ηρθε (λογω θερμοσιφωνα για τα detox μπανια βασικα)

http://shop.mercola.com/product/coconut-oil-1-gal-per-container-1-container,193,0.htm

λαδι καρυδας

http://shop.mercola.com/product/coconut-flour-22-lbs-per-bag-3-bags,458,0.htm

Αλευρι καρυδας (εγω παιρνω συνηθως απο iherb, δεν λογαριασα αν συμφερει περισσοτερο ο μερκολα αλλα λενε οτι ειναι πολυ καλης ποιοτητας)

http://shop.mercola.com/product/himalayan-crystal-cooking-salt-1-lb-2-oz-3-pack,908,0.htm

Alati ιμαλλαιων

πΑΝΤΩς στην αρχη σου φαινεται βουνο η gaps, μετα συνηθιζεις σιγα σιγα, μπαινεις σε προγραμμα και δεν εχεις προβλημα. Κατ εμε το θεμα ειναι το οικονομικο και επισης το να πηγαινεις σε ξενα σπιτια, να κρατανε τη διατροφη οι παππουδες οταν προσεχουν τα παιδια. Τετοια πραγματα. Ολα τα αλλα συνηθιζονται και λυνονται. Οσο περναει ο καιρος θα συνηθιζετε και δεν θα σας λειπουν αλλα πραγματα.

κΑΙ μενα μου φαινοταν βουνο η ιντρο, ελεγα οτι δεν θα αντεχαμε ουτε βδομαδα χωρις φρουτα και τωρα ειμαστε 45 μερες, μονο στο 3ο σταδιο και δε μου κανει καμμια αισθηση οτι δεν τρωω. Το προβλημα μου ειναι η λαιμαργια μου σε αυτα που επιτρεπεται να φαω αλλα σε μικρη ποσοτητα μονο.

Εγω συνηθως δεν αφηνω την κουζινα ολη νυχτα ανοιχτη αν και δεν ανησυχω, τον φουρνο αφησα δυο φορες ως τωρα και δεν θα γινεται συχνα μετα τον λογαριασμο που μας ηρθε (λογω θερμοσιφωνα για τα detox μπανια βασικα)

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, με βοηθας πολυ. Ετοιμαζω ηδη τις παραγγελιες και ναι, ξεκινησα απο τα αλευρια!

Φανταζομαι οτι θα σας πρηξω με αποριες, ειδικα μολις ερθει το βιβλιο. Να πω, μονο εδω, και επειδη σε εχω ξαναδιαβασει να αναφερεις το θεμα του θερμοσιφωνα, οτι εγω περισυ τον χειμωνα και επειδη ειχα δυο μωρα που ηθελαν καθε τρεις και λιγο πλυσιμο, αποφασισα και αφησα τον θερμοσιφωνα συνεχεια ανοιχτο. Και ακομη ετσι ειναι, τον κλεινω μονο αν φυγουμε για διακοπες. Ισως φαινεται περιεργο, αλλα δεν ειχαμε καθολου αυξηση καταναλωσης. Προφανως, απλως καθε φορα και συχνα ζεσταινεται το καινουργιο νερο που προστιθεται και αυτο ειναι το ιδιο με το να ζεσταινεται απο την αρχη ολη η ποσοτητα νερου που παιρνει ο

θερμοσιφωνας 2-3 φορες/ημερα.

Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη, τα γραφω και βιαστικα γιατι φευγω για δουλεια, αν θες περισσοτερες διευκρινησεις, ρωτα. Παντως, εμεις καναμε καθημερινα μπανιερα και στα 2 μωρα με ξεχωριστο νερο στο καθενα, μπανια εμεις και μονιμα ζεστο νερο στην κουζινα (δεν αντεχω να πλενω πιατα με κρυο νερο) χωρις μπαλκονια, πλυντηρια κλπ κλπ...

yleap2.png In10p2.png

Διαφημίσεις

πΑΝΤΩς στην αρχη σου φαινεται βουνο η gaps, μετα συνηθιζεις σιγα σιγα, μπαινεις σε προγραμμα και δεν εχεις προβλημα. Κατ εμε το θεμα ειναι το οικονομικο και επισης το να πηγαινεις σε ξενα σπιτια, να κρατανε τη διατροφη οι παππουδες οταν προσεχουν τα παιδια. Τετοια πραγματα. Ολα τα αλλα συνηθιζονται και λυνονται. Οσο περναει ο καιρος θα συνηθιζετε και δεν θα σας λειπουν αλλα πραγματα.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι μου φαινεται ΒΟΥΝΟ!!! Αλλα, πρεπει να τα καταφερω, ειναι απολυτη αναγκη για την μικρη και για εμενα. Το καλο ειναι οτι νομιζω οτι οι δικοι μας παπουδες θα συνεργαστουν, ελπιζω δηλαδη. Το κακο ειναι οτι δεν τα κρατανε πολυ και θα πρεπει να περασω τα ζορια μονη μου...

Ευχαριστω για ολα! Και για τα λινκς! :-)

yleap2.png In10p2.png

Εδω θα μαστε να σε βοηθαμε!

Αχ δεν τολμαω καν να δοκιμασω κατι τετοιο, θα με σφαξει ο αντρας μου. Ηδη καθε μερα παει και βλεπει το μετρητη, εκνευριζεται μονο που μαγειρευω.

Υποψιν οτι τα αλευρια καρυδας συμφερουν περισσοτερο γιατι χρησιμοποιεις μικρη ποσοτητα στις συνταγες (ουτε καν μια κουπα για ενα ψωμι) ενω το αμυγδαλου φευγει ολο το πακετο για ενα ψωμακι η μια πιτσα.

Αν εχεις ανθρωπο να σε προμηθευσει καρυδια και αμυγδαλα κοιταξε το για να γλυτωσεις λεφτα. Αν θες φρουτα αποξηραμενα εμεις παραγγελνουμε απο keimling αλλα οσο μπορεις λιγοτερα να καταναλωνεις γιατι κι αυτα τρεφουν την καντιντα.

Επισης δες το θεμα των μαυρων σφραγισματων αν εχεις να τα βγαλεις, γιατι με αυτα δεν θα ξεμπερδεψεις απο τους μυκηττες (εγω πχ που ξερω οτι θα χρειαστει να επαναλαβω ιντρο αφου τα βγαλω)

Θα μαζευεις γυαλες σιγα σιγα, θα αγοτασεις γυαλες fido, και ξεκινα να πειραματιζεσαι με τα τουρσια γιατι δεν ειναι ευκολο να τα πετυχεις και θα χρειαστεις ποσοτητες. Αν μπορουν να στα φτιαξουν οι δικοι σου ακομα καλυτερα. Για κεφιρ θα μας πεις σε ποια περιοχη μενεις μηπως μπορεις να παρεις απο καποια απο μας.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι μου φαινεται ΒΟΥΝΟ!!! Αλλα, πρεπει να τα καταφερω, ειναι απολυτη αναγκη για την μικρη και για εμενα. Το καλο ειναι οτι νομιζω οτι οι δικοι μας παπουδες θα συνεργαστουν, ελπιζω δηλαδη. Το κακο ειναι οτι δεν τα κρατανε πολυ και θα πρεπει να περασω τα ζορια μονη μου...

Ευχαριστω για ολα! Και για τα λινκς! :-)

Αν ξερουν απο τουρσια βαλτους να σου φτιαχνουν, εγω αυτο κανω και ειναι μεγαλη βοηθεια.

Μπορεις επισης να ζητας να σου μαγειρευουν φαγητο για σας (πχ ζωμους) η για τον αντρα σου. Ειναι κουραστικο να μαγειρευεις και για σας και εξτρα γι αυτον αν δεν κανει γκαπς. Συνηθως κανεις κατι συνοδευτικο πχ με το κρεας αλλα μπορει συντομα να βαρεθει και να γκρινιαζει.

Διαφημίσεις

Ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τα βαρεα μεταλλα και την απορροφηση τους απο τον οργανισμο.

Γινεται μονο μεσω του φαγητου ή κινδυνευουμε και απο αντικειμενα οπως τα faux bizoux (σκουλαρικια, βραχιολια κλπ) τα οποια τα φοραμε στο δερμα μας για ωρες?Ειναι επικινδυνα ή οχι?

(Μακαρι να μην ειναι γιατι μου αρεσουν πολυ)

Καπου ειχα ακουσει οτι και το χρυσο και το ασημι περιεχουν και αλλα μεταλλα μεσα.Κατα ποσο κινδυνευουμε ενα φοραμε καθημερινα και για πολλλες ωρες χρυσαφικα-αληθινα ή ψευτικα αραγε?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

http://gutflora.com/?p=1232

Gut dysbiosis is present in patients with cystic fibrosis, study finds

ευχαριστώ για αυτό, τυχαίνει και με ενδιαφέρει για φίλο φίλου.

Ενδιαφέρον αυτό το τεστ με το σάλιο που περιγράφει εδώ:

http://oiko-iasis.blogspot.gr/2011/06/candida-threelac.html?m=1

(το προϊόν που προωθούν περιέχει μόνο 3 ποικιλίες αντί 14! - βλέπε bio-kult)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τα βαρεα μεταλλα και την απορροφηση τους απο τον οργανισμο.

Γινεται μονο μεσω του φαγητου ή κινδυνευουμε και απο αντικειμενα οπως τα faux bizoux (σκουλαρικια, βραχιολια κλπ) τα οποια τα φοραμε στο δερμα μας για ωρες?Ειναι επικινδυνα ή οχι?

(Μακαρι να μην ειναι γιατι μου αρεσουν πολυ)

Καπου ειχα ακουσει οτι και το χρυσο και το ασημι περιεχουν και αλλα μεταλλα μεσα.Κατα ποσο κινδυνευουμε ενα φοραμε καθημερινα και για πολλλες ωρες χρυσαφικα-αληθινα ή ψευτικα αραγε?

Μια γιατρός κάποτε με είχε συμβουλεψει ακομα και το ρολόι μου αν μπορούσα να του εβαζα δερμάτινο λουρακι. Είχε παει σε ένα συνέδριο και είχαν θίξει γενικώς το θέμα των μετάλλων ότι μπορεί να προκαλέσει καρκινωματα κλπ. Δεν το έχω ψάξει το θέμα πολυ μιας και φοραω μόνο την χρυσή μου βερα και το stainless steel ρολόι μου που του έβαλα δερμάτινο λουρακι και το μεταλλικό το φοραω πιο σπάνια....

Αλεξ καλωσόρισες στην παρέα μας. Θα σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε! Μην αγχωνεσαι η γκαπς μοιάζει βουνό αλλα τελικά δεν είναι ;) συνήθιζεις σε ένα άλλο τροπο ζωής.

Εμένα πλέον βουνό μου φαίνονται οι περίοδοι εκτός σπιτιού που το illegal παει σύννεφο :-( είχαμε κάτι εμμονές και γκρίνιες εδώ λόγω γλουτενης :mad:. Ευτυχώς που γυρίζουμε σήμερα και θα ξανά πάμε στην διατροφή μας...

Εμείς έχουμε βάλει θερμό σύμφωνα ηλιακό και επίσης χρόνο διακόπτη και τον αναβουμε σε ώρες μειωμένου ρεύματος. Αν είναι μεγάλος μας κρατάει όλη μέρα.

Yugup3.png

Για τα μεταλλσ θα πω οτι επειδη φτιαχνω και φοραω κοσμηματα, θα ανησυχουσα για κατι που φοραω ολη μερα και οχι για τα faux που φοραω για λιγες ωρες οταν εχω εξοδο. Ειναι αλλα που μας επηρρεαζουν περισσοτερο και με σοβαροτερες επιπτωσεις.

κοριτσια εχω ενα μαυρο σφραγισμα μονο το οποιο ειναι πανω σε φρονιμητη,το ειχα κανει πολυ μικρη γιατι δεν ηθελα να μου βγαλουν το δοντι φοβομουν:rolleyes:(τους αλλους 3 τους εχω βγαλει ουτως η αλλως).Πρεπει να παω σε ολιστικο οδοντιατρο για αφαιρεση η κ σε κανονικο δεν πειραζει?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ολιστικο ειπαμε. Ο κανονικος απλα θα το τροχισει και θα φας το μισο. Αμα δεν πειραζε τοτε δεν θα το καναμε και θεμα.

Καλησπερα και ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα σας!

Αλευρια, λαδι, αλατι ενταξει. Προβιοτικα παραγγελνουμε απο τον Μερκολα? Και αν ναι, για την μικρη φανταζομαι οτι ειναι τα παιδικα. Για εμενα να παρω τα κανονικα ή αυτα που ειναι για γυναικες?

Krill oil?

Ξερω οτι ψωνιζετε και απο αλλα σαϊτς, αλλα το λαθος που εκανα οσο σας διαβαζα ειναι οτι δεν κρατησα σημειωσεις και αντε τωρα να ψαχνεις μεσα στο θεμα...

Κατα τ' αλλα... Εχουμε κοψει την ζαχαρη εδω και μια εβδομαδα. Εγω, δηλαδη, γιατι το ηλιθιο πραγμα που πινει η μικρη μου και που θελει να λεγεται γαλα εχει μεσα σιροπι γλυκοζης. Και εδω ειναι το πρωτο μου (και βασικο) προβλημα σε σχεση με την GAPS της μικρης. Και το σημειο που δεν εχω καταλαβει καθολου σε σχεση με την GAPS διαβαζοντας τα ποστς σας, ισως επειδη ολες θηλαζετε ακομη.

Εδω και ενα μηνα περιπου, πινει ενα απο αυτα τα γαλατα σε σκονες με υδρολυμενη πρωτεϊνη γαλακτος. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτο πρεπει να κοπει ειτε κανει GAPS ειτε οχι. Τι δινω? Η παιδιατρος ειπε οτι δοκιμες κανουμε μετα τον χρονο και αν και εφοσον περασουν τα συγκαματα κλπ. (που ομως δεν προκειται να περασουν οσο πινει αυτο το πραγμα). Αρα? Κοβω τελειως το γαλα? (Ο μισος μου περιγυρος θα παθει εγκεφαλικο, βεβαια, αλλα αυτο ειναι δευτερευον) Η GAPS τι λεει? Ξερω οτι προτεινει αλλη σειρα εισαγωγης τροφων. Aλλα για γαλα τι λεει? Δεν δινουμε γαλακτοκτοκομικα οταν υπαρχει δυσανεξια σε αυτα ακομη και αν ο ασθενης ειναι βρεφος? Μεχρι να ειμαστε ετοιμες να ξεκινησουμε (να ερθει και να διαβασω το βιβλιο δηλαδη), τι προτεινετε να κανω με το γαλα της?

Μενω Αθηνα. Και καποτε ειχα γνωρισει τη νεραϊδομαμα γιατι με ειχε βοηθησει σε ασχετο θεμα και ξερω οτι μενουμε σχετικα κοντα. Ελπιζω, λοιπον, οτι θα μπορεσω να προμηθευτω κεφιρ.

Οσο για τα τουρσια, ειμαι παντελως ασχετη και ολη μου η οικογενεια επισης. :-( Ισως, ομως, μπορεσω να τους μαθω και να τους αγγαρεψω να τα φτιαχνουν. Θα δουμε...πρωτα πρεπει, παντως, να μαθω εγω.

Που βρισκω βαζα fido? Σκεφτομουν τα γυαλινα του ΙΚΕΑ, δεν κανουν?

Τα βασικα μου πλεονεκτηματα σε σχεση με την διατροφη ειναι οτι

1ον) ο ανδρας μου τρωει στη δουλεια του, οποτε δεν θα εχω εξτρα μαγειρεμα για ατομο που δεν κανει GAPS, οχι πολυ τουλαχιστον

και 2ον) εχω ψαρια (οχι ιχθυοτροφειου), αυγα και κοτοπουλα απο το χωριο (οχι βιολογικα, σπιτικου κοτετσιου ομως που σιγουρα δεν παιρνουν ετοιμες τροφες και φαρμακα) και μπορω να βρω φθηνο αρνι grass-fed.

Εδω και καιρο αγοραζω φρουτα και λαχανικα βιολογικα καθως και μοσχαρι (αυτο μονο για τα παιδια, πανακριβο ειναι το ατιμο, αλλα τωρα θα αρχισω και για εμενα). Παντως, συμφωνω οτι το κοστος ειναι βασικο προβλημα και ειδικα στις εποχες που ζουμε...

vera, επιμενω. Αφου μετρατε καταναλωση, μετρηστε πεντε μερες ετσι (χωρις να εχετε αναμμενο τον θερμοσιφωνα) και πεντε μερες αλλιως. Πιστευω οτι θα εκπλαγειτε απο το αποτελεσμα.

yleap2.png In10p2.png

Ολιστικο ειπαμε. Ο κανονικος απλα θα το τροχισει και θα φας το μισο. Αμα δεν πειραζε τοτε δεν θα το καναμε και θεμα.

Βερα ειναι φρονιμητης μιλαω για αφαιρεση ολο το δοντι οχι του σφραγισματος.Αρα κ για αφαιρεση του δοντιου πρεπει να παω σε ολιστικο γιατι ισως καταπιω κατι?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Βερα ειναι φρονιμητης μιλαω για αφαιρεση ολο το δοντι οχι του σφραγισματος.Αρα κ για αφαιρεση του δοντιου πρεπει να παω σε ολιστικο γιατι ισως καταπιω κατι?

Σε παρόμοια ερώτηση που έκανε κοπέλα στην Campbell (από τα Yahoo Groups και μας αντίγραψε την απάντηση) η Campbell της πρότεινε να διακόψει το θηλασμό γιατί είναι πολύ επικίνδυνο αυτό, ο υδράργυρος εισχωρεί και στο εσωτερικό των ούλων και χρειάζεται αποτοξίνωση όλοκληρη η περιοχή μετά.

Της έγραψε θυμάμαι και λεπτομέρειες για τα αποτοξινωτικά σκευάσματα αλλά και πάλι μετά τη διακοπή του θηλασμού.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...