Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Τα γιαουρτάκια μου πήξανε, μόλις έριξα μια κλεφτή ματιά! :D

Το βουλγάρικο άργησε αρκετά να πήξει και σε κάποια φάση ανησύχησα ότι δεν θα γίνει...

Μου κάνει εντύπωση που συγκρίνω τα γιαουρτάκια με το Ρούμελη και αυτό του Κουκάκη και τα πρώτα είναι κιτρινωπά ενώ με το άλλο γάλα κάτασπρα :?

Αντε καλή αρχή και στην παραγωγή γιαουρτιού! :D

Μην ανησυχείς θα πήξει και το βουλγάρικο. ;) Εμένα μου έχει πήξει πολύ καλά. Και νομίζω ότι φταίει που δεν έβαλα μεγάλη ποσότητα μαγιάς, όπως συμβουλεύει και ο Κατζ. Πραγματικά είναι πολύ πιο νόστιμο από το ελληνικό!

Μπορείς να δεις του Κουκάκη πόσες παστεριώσεις έχει δεχτεί?

Καταλήγω πάντως στο ότι το Ρούμελη πρέπει να είναι το πιο ποιοτικό.

Το Αξία είναι πάντως από αγελάδες που τρέφονται με ζωοτροφές και φαίνεται ότι είναι και περήφανοι γι αυτό, αφού το αναγράφουν με λεπτομέρειες στο μπουκάλι τους :-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ απ' την άλλη αυτές τις μέρες ζω με ζωμούς, πίνω το ζωμό με μπόλικο λίπος και μετά δεν πεινάω για μεσημεριανό ή βραδινό.

Δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό, αλλά τι να κάνω που δεν πεινάω; :(

Αν ο οργανισμός σου ήθελε να τραφεί δεν θα παραπονιόταν η κοιλιά σου? ;)

Συνέχισε έτσι μέχρι ο οργανισμός σου να ζητήσει κατι άλλο.

Μήπως έχει σχέση και με αυτό που χρησιμοπιείς για τα δόντια?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Το σαμπουάν πάντως το χρησιμοποίησα και είναι μία χαρά (το μαλλί μου είναι λιπαρό' date=' δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχε σε ένα πιο ξηρό μαλλί). [/quote']

Τέτοια λέγε μου που είμαι λαδοπόντικας... Αλλά αποκλείεται να κάτσω να το φτιάξω και αυτό. Με τίποτα. Πάω να καλοπιάσω τη Σοφία να μου φτιάξει εκείνη (με το αζημείωτο βέβαια). Κόρες σας βλέπω να ανοίγεται σύντομα το etsy μαγαζάκι σας με gaps legal καλυντικά. Μεριμνήστε για έκπτωση σε εμάς τις ακαμάτρες (τι στο καλό δε θα υπάρχει κι άλλη σαν εμένα; ) που μας ξέρετε καιρό.... χαχάαααα

Τα καλά νέα είναι ότι δεν αντιδρά ο μικρός στο διαφορετικό φαγητό που τρώει εκείνος στο σχολείο. Μάλιστα ακόμη λέει ότι η μια δασκάλα του έβαλε τοστ κι εκείνος της είπε ότι δεν το τρώει. Τα κακά νέα είναι ότι το σ/κ πάλι ρημαδιο τα έκανα...... Προσπαθώ να στοκάρω όμως μισοέτοιμες λύσεις (π.χ. κατεψυγμένο ζωμό ή κρεατάκι, κολοκύθα κλπ). Θα δείξει.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μπορείς να δεις του Κουκάκη πόσες παστεριώσεις έχει δεχτεί?

Μόλις κοίταξα... 5 λέει!!! :shock:

Είναι ποτέ δυνατόν; Μήπως ο αριθμός αυτός σημαίνει κάτι άλλο;

Γιατί βάζετε αποσμητικό το χειμώνα; Εγώ μόνο το καλοκαίρι και μόνο άμα είναι να λείψω πολλές ώρες από το σπίτι.

Πιστεύω ότι όσο πιο λίγα βάζουμε πάνω στο σώμα μας τόσο το καλύτερο.

Πάντως λένε (ο Mercola ειδικά) ότι ένας υγιής οργανισμός δεν παράγει ιδρώτα που μυρίζει άσχημα.

Με τον ιδρώτα αποτοξινώμαστε οπότε το ιδανικό είναι να μην βάζουμε τίποτα στην περιοχή προκειμένου να βγει ο ιδρώτας ανενόχλητος.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Τα καλά νέα είναι ότι δεν αντιδρά ο μικρός στο διαφορετικό φαγητό που τρώει εκείνος στο σχολείο. Μάλιστα ακόμη λέει ότι η μια δασκάλα του έβαλε τοστ κι εκείνος της είπε ότι δεν το τρώει. Τα κακά νέα είναι ότι το σ/κ πάλι ρημαδιο τα έκανα...... Προσπαθώ να στοκάρω όμως μισοέτοιμες λύσεις (π.χ. κατεψυγμένο ζωμό ή κρεατάκι, κολοκύθα κλπ). Θα δείξει.....

Καλά βρε μιρικακι πάτε σούπερ στον παιδικό (μα αρνηθηκε τοστ, αυτό είναι απίστευτο για ένα 3χρονο!) και τα χαλάς σκ?

Πραγματικά η δικιά μου δεν ξέρω αν θα αρνιόταν ένα τοστ! Σε όλα την καλύπτω εκτός από αυτό και τις πατάτες. Αν ποτέ κλέψει ,είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα από τα δύο

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν προκάνω η δόλια μάνα γιαυτό...... Επίσης είναι και ο σύζυξ στη μέση που τώρα τελευταία έχει αρχίσει να πείθεται ότι το παιδί δε νιώθει μειονεκτικά τελικά, αλλά είναι δικό μας το θέμα. Ευτυχώς το πε και η δασκάλα μας χτες οπότε γιούρια.....

Είναι δυνατόν να είναι έτοιμο το τουρσί σε δύο εβδομάδες; Λάχανο σκέτο ήτο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Γιατί βάζετε αποσμητικό το χειμώνα; Εγώ μόνο το καλοκαίρι και μόνο άμα είναι να λείψω πολλές ώρες από το σπίτι.

Πιστεύω ότι όσο πιο λίγα βάζουμε πάνω στο σώμα μας τόσο το καλύτερο.

Πάντως λένε (ο Mercola ειδικά) ότι ένας υγιής οργανισμός δεν παράγει ιδρώτα που μυρίζει άσχημα.

Με τον ιδρώτα αποτοξινώμαστε οπότε το ιδανικό είναι να μην βάζουμε τίποτα στην περιοχή προκειμένου να βγει ο ιδρώτας ανενόχλητος.

Δεν μπορώ την αίσθηση του ιδρώτα. Δεν ιδρώνω γενικά πολύ, ευτυχώς! Αλλά όσο να ναι με τα παιδιά, τα ψώνια, τις κούνιες, τα μπάνια τους και όλο το τρέξιμο, ε θα ιδρώσω δεν γίνεται.

Εχω παρατηρησει παντως ότι δεν μυρίζει πάντα άσχημα ο ιδρώτας μου. Όπως επίσης και ότι μπορεί να ιδρώσω σε μία πολύ κρύα μέρα, πολύ περισσοτερο από μία καλοκαιρινή.

Το καθημερινό πλύσιμο με σαπούνι το έχω κόψει και στην μασχάλη. Ακόμα και το νερό κάνει μία χαρά δουλειά. Δοκίμασε το και θα πειστείς. Δεν ξέρω όμως μήπως θέλει λίγες μέρες προσαρμογής η περιοχή στο πλύσιμο μόνο με νερό.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Είναι δυνατόν να είναι έτοιμο το τουρσί σε δύο εβδομάδες; Λάχανο σκέτο ήτο.

Θεωρητικά είναι έτοιμο, αλλά αν το αφησεις 4 εβδομάδες (σε φιντο) θα είναι το τελείως σωστό και σίγουρα και πολύ πιο νόστιμο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Should I be taking the BioKult with food? My practitioner has me

taking it on an empty stomach....

For most GAPS patients, it wouldn't matter much if you took the Bio-Kult with or

without food. You will actually see both recommendations in different sections

of the GAPS book. The reason for this is that the majority of GAPS patients

have low stomach acid so there is not the worry of stomach acid killing the

bacteria. The Introduction Diet actually has you taking the probiotic in the

morning prior to eating. Once you have started healing and have improved

digestive function, it would probably be a good idea to move into taking the

probiotic with food.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Will natural remedies such as grapefruit seed extract and oregano oil kill the good bacteria like antibiotics do?

Yes, they will. That is why they need to be used only in certain cases, when the overgrowth of a particular pathogen, such as candida, warrants its use. While attacking candida with these remedies, keep adding beneficial bacteria to the gut in the form of both fermented foods and a good quality probiotics.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

The Top 10 Celebrities Who Use Virgin Coconut Oil

Γράφει και για την Gwyneth Paltrow (τη βρίσκω πολύ κούκλα και στυλάτη, από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς!) που κάνει μπάνια με Epsom salts και μετά βάζει λάδι καρύδας για ενυδάτωση! ;)

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Τέτοια λέγε μου που είμαι λαδοπόντικας... Αλλά αποκλείεται να κάτσω να το φτιάξω και αυτό. Με τίποτα. Πάω να καλοπιάσω τη Σοφία να μου φτιάξει εκείνη (με το αζημείωτο βέβαια). Κόρες σας βλέπω να ανοίγεται σύντομα το etsy μαγαζάκι σας με gaps legal καλυντικά. Μεριμνήστε για έκπτωση σε εμάς τις ακαμάτρες (τι στο καλό δε θα υπάρχει κι άλλη σαν εμένα; ) που μας ξέρετε καιρό.... χαχάαααα

εγω εγω! τα εχω βαλει στην todo list ολα αυτα αλλα δε κανω τιποτα!

Διαφημίσεις

Όχι' date=' αυτό σημαίνει. Πέταμα λοιπόν...[/quote']

Γειά σας κορίτσια εγώ είμαι Κύπρο και γι'αυτό χάθηκα!:lol:

Βασικά για τον ιδρώτα που λέτε ήθελα να ανοίξω θέμα πριν λίγες μέρες και με προλάβατε! Λοιπόν παρατήρησα πως αν φάω κάτι "κακό" μόνο τότε ιδρώνω και εχω ασχημη αισθηση διαφορετικά δεν εχω κανενα προβλημα. Από τότε που έμεινα εγκυος σταματησα να χρησιμοποιώ τακτικά αποσμητικό δεν άντεχα την μυρωδιά αλλά και στο la leche μας είχαν πει οτί δεν αρέσει σε πολλά μωρά. Εκτοτε χρησιμοποιώ από τα εναλλακτικά-κρυστάλους κλπ αλλά δεν φοράω πάντα. Πιστεύω σε αυτό που ανέφερε η Rosie για την υγεία της μασχάλης και είναι και το πώς θα συνηθίσει η περιοχή ;)

Επίσης απ'οτι μου έχει πει φίλη που δουλεύει σε ανεφοδιασμό σούπερ μάρκετ μέχρι τον αριθμό 4 έχουν τα γάλατα οπότε δεν νομίζω ειδικά αυτά τα γάλατα που τελειώνουν αμέσως να παστεριώνονται 5 φορές!!! Ψαξτε το!

Εδώ δυστυχώς δεν κάνουμε gaps καθόλου :-(. ¨ολο μας καλούν και δυστυχώς τρώμε ότι μας προσφέρουν. Σε γενικές γραμές καλά τα πάμε αλλά κάνουμε και παρασπονδίες. Τί σου έλεγα Rosie? To πρώτο πράγμα που ήθελε μόλις ήρθαμε ήταν να φάει πίτα!!:lol::lol::lol: Δεν το ξεχνάει ποτέ!

Yugup3.png

Κορίτσια το γάλα ρούμελη πού το βρίσκετε; Είναι αγελαδινό ή κατσικίσιο;

Αύριο έχουν παστίτσιο στο σχολείο και θα το φτιάξω με κολοκυθομακαρόνια και τη μπεσαμέλ με κεφίρ και αλεύρι καρύδας. Αν τρώγεται θα σας πω.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορίτσια το γάλα ρούμελη πού το βρίσκετε; Είναι αγελαδινό ή κατσικίσιο;

Αύριο έχουν παστίτσιο στο σχολείο και θα το φτιάξω με κολοκυθομακαρόνια και τη μπεσαμέλ με κεφίρ και αλεύρι καρύδας. Αν τρώγεται θα σας πω.

Kαπου πρέπει να έχει στο άλλο θέμα συνταγή για μπεσαμελ...

Yugup3.png

Ευχαριστώ. Το ερίφι το γνωρίζω, αλλά είναι υψηλής παστερίωσης. Το Ρούμελη;

Κατερίνα ευχαριστώ την έχω δει. Απλά πειραματίζομαι με τις κλασικές μου συνταγές πειραγμένες αλά γκαπς και στα κέικ τουλάχιστον πετυχαίνει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

..

Εμείς βρήκαμε στον δρόμο μας αυτά http://www.inahos.gr/ τα οποία είναι ποιοτικά αλλά όχι πιστοποιημένα.

Κάτι μου θύμιζαν τα Ρούμελη, και πράγματι μάλλον εγώ τα είχα πάρει πρώτος πριν 2 μήνες.

Μόλις διάβασα μεγάλο μέρος του νέου faq, όπου λέει λεμόνι για αποσμητικό.

γράφει πολλά και ενδιαφέροντα ανεξάρτητα από το αν κάποιος σκέφτεται να κάνει gaps ή όχι.

Πχ για την πίεση (blood pressure) , την ομοιοπαθητική , την ασπιρίνη, τα

προβιοτικά , το μέλι , το oil puilling (για το δόντια), καθάρισμα δοντιών με

σόδα και λάδι , χοληστερίνη, καρκίνο, στρεπτόκοκκο (strep throat) , Bruxism,

vaccines, row food, oil, milk, και άλλα πολλά. Βολεύει το search.

Ξεχώρισα: your body has much more wisdom than any science

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ευχαριστώ. Το ερίφι το γνωρίζω, αλλά είναι υψηλής παστερίωσης. Το Ρούμελη;

Κατερίνα ευχαριστώ την έχω δει. Απλά πειραματίζομαι με τις κλασικές μου συνταγές πειραγμένες αλά γκαπς και στα κέικ τουλάχιστον πετυχαίνει.

Για γράψε τότε καμμιά συνταγή :lol::lol::lol:

Πραγματικά μερικές συνταγές gaps απλά λυπασαι τα υλικά :rolleyes:

Yugup3.png

Οπτικά δείχνει μια χαρά. Περιμένω να κρυώσει για να σας πω. Πάντως είναι πραγματικά κρίμα το κεφίρ π.χ. να το σπαταλάω έτσι, αλλά η μάχη για το κανονικό παστίτσιο είναι τρελλή. Σκέφτομαι να δοκιμάσω να φτιάξω και τυροπιτάκια κουρού (έτσι για σνακ μία στο τόσο).....

Καλοί οι ζωμοί κλπ αλλά που και που κάτι που να θυμίζει ελληνική κουζίνα δε βλάπτει νομίζω....

FLcUp3.png0BQfp3.png

The Top 10 Celebrities Who Use Virgin Coconut Oil

Γράφει και για την Gwyneth Paltrow (τη βρίσκω πολύ κούκλα και στυλάτη, από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς!) που κάνει μπάνια με Epsom salts και μετά βάζει λάδι καρύδας για ενυδάτωση! ;)

By far η πιο καλοντυμένη του Χολυγουντ! Όποτε βλέπω φωτο από διασημες του εξωτερικού πάντα κολλάω στα ρούχα της Πάλτροου!

Εμένα μου άρεσε και η Ζιζελ από τότε που είχα διαβάσει ότι τα έβαλε με τους δερματολογους λόγω των μερκολικών απόψεων της περί αντηλιακών και γιατί είχε δηλώσει ότι θηλαζει το παιδί της για πολύ καιρο και θεωρούσε τον θηλασμό εξαιρετικά σημαντικό.

Όσο για τον dr Oz δεν θυμάμαι πού, αλλά είχα διαβάσει ότι ο ίδιος δεν εμβολιαζει τα παιδιά του, ενώ φυσικά σαν γιατρός συστήνει τους εμβολιασμους :rolleyes: Τις καλές συνήθειες τις κραταει για την οικογένεια του...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

μιρικι εγώ είχα κάνει μπεσαμελ από γιαουρτι και ακόμα η μεγάλη μου ζητάει παπουτσάκια, που κατά τα άλλα σιχένεται τις μελιτζάνες! Δοκιμάστε να βάλετε και τριμμένο τυρί και λίγη μουστάρδα. γιαμι!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...