Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Επίσης άλλη μια:

Βαθιά ενυδάτωση προσώπου

Κάθε βράδυ απλώστε στο πρόσωπό σας

χυμό απο το τζελ αλόης βέρας.

Την επόμενη μέρα θα είναι βελούδινο!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατερίνα join the club! :lol:

Έτσι ακριβώς κάνει η μικρή μου ειδικά τα πρωινά που λείπουνε όλοι από το σπίτι!

Τα απογεύματα είναι πιο υποφερτή η κατάσταση γιατί είναι σπίτι και ο αδερφός της και ξεχνιέται κάπως.

Εσένα που δεν έχει άλλο παιδάκι να ξεχνιέται λογικό είναι να είναι πιο κολλημένη πάνω σου.

Στο έχω ξαναπεί, εγώ είμαι 100% σίγουρη ότι αυτό οφείλεται στο GAPS σύνδρομο που έχουνε τα παιδάκια μας, παρόλο που είναι mild και τα δύο γενικά στα συμπτώματα.

Αυτά δεν είναι φυσιολογικές συμπεριφορές, τις βλέπω μόνο στα πολύ δύσκολα παιδάκια με συμπτώματα GAPS (παρόλο που οι γονείς τους εθελοτυφλούνε!).

Ο γιος μου και αυτός θήλαζε on demand και μια χαρά φυσιολογική σχέση είχε με το θηλασμό, αυτή παραμιλάει ακόμη και στον ύπνο της ότι θέλει να θηλάσει!

Τώρα για να καταλάβεις που σου γράφω θηλάζει... παρόλο που έφαγε μπόλικο κοτόπουλο, λίγες φακές και ήπιε μισό ποτήρι κεφίρ νερού!

Και ζήτησε ήδη και sour cream με μέλι για μετά! :roll:

Καλά οτί δεν εχει καμμία σχέση με το φαγητό αυτό είναι σίγουρο. Και η δικιά μου τρώει παρα πολύ καλά σε σημείο να με ρωτάνε οι άλλες μαμάδες πώς την καταφέρνω και τρώει από όλα και σε ποσότητες!

Επίσης έχω καταλάβει κι εγώ οτί σχετίζεται με την gaps απλά μου κάνει εντύπωση πώς πχ πολλά παιδιά με το που κόβουν το θηλασμό ή το βραδινό μπιμπερό αρχίζουν να κοιμούνται και όλη τη νύχτα κι ας είναι gaps? (έχω αρκετά παραδείγματα ) Οπότε σε κάποιο φαύλο κύκλο έχουμε πέσει.

Μου φαίνεται πάντως τις τελευταίες βδομάδες που κάνω προσπάθεια για μείωση αντιδράει ασχημα σε σημείο να κάνει και λίγο τσίσα πάνω της ή να κάνει και το βράδυ (μια δυο φορές έτυχε) που έχουμε κόψει την πάνα από τον Μαιο και δεν είχε ποτέ ατυχήματα :-( Μαλλον δεν είναι καθόλου έτοιμη και θα επανέλθω στο να της δίνω όποτε θέλει.

Εσενα δεν σε πειρ'αζει που δεν 'εχετε δημιουργικό χρόνο μαζί??? Να μου πεις όταν αποθηλάσει με το καλό θα έχουμε άπλετο χρόνο αλλά μετά θα πάει σταθμό και πάλι θα την χάσω :-( Εν τω μεταξύ με τις επιπλέον σπουδές που σκέφτομαι να ξεκινήσω του χρόνου με έχουν φάει λίγο οι τύψεις...

Απλά μου κάνει εντύπωση εν κατακλείδι οτί προτιμάει να παίζει μόνη της και όταν είμαστε μαζί να θηλάζει. Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο να ενοχλέιται και λίγο ο άντρας μου και γι'αυτο προσπάθησα κι εγώ να μειώσω ους θηλασμούς αλλά δεν...:rolleyes:

Yugup3.png

Κατερίνα ακριβώς το ίδιο πράγμα περνούσαμε πέρσι (τι πέρσι μέχρι το Ιούλιο σίγουρα).

Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι gaps θεματάκι, αλλά και ότι δεν είναι καθόλου έτοιμη να αποθηλάσει. Νυχτερινό αποθηλασμό καταφέραμε τέλη του περασμένου Ιουλίου (34μ). Ο μικρός μου άρχισε να κοιμάται σερί κάποια βράδια (όλο και περισσότερα αν δε μας τα χαλάνε οι ιώσεις) από το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως και να κοιμάται μόνος του το μεσημέρι στο σχολείο και όταν δεν είμαι παρούσα.

Τελευταία πριν το κύμα των ιώσεων κοιμήθηκε μόνος του και μερικά βράδια απλά ήρθε δίπλα μου ξάπλωσε και τέλος.

Μην της αρνείσαι θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα τελικά. Όσο για τον ποιοτικό χρόνο άσε την ποιότητα να την ορίσει το παιδί καλύτερα.

Παρότι έχω φάει πολλές αηδίες τελευταία, οι σούπες αρχίζουν να μου φαίνονται ολοένα και πιο δελεαστικές και σκοπεύω να το εκμεταλλευτώ. Με βλέπω να αφαιρώ πράγματα μέχρι το στάδιο 3 της ίντρο και μετά οψόμεθα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Όσο για τον ποιοτικό χρόνο άσε την ποιότητα να την ορίσει το παιδί καλύτερα.

Θα συμφωνησω!!!! Θεωρω πολυ ποιοτικο ακομα και τον χρονο του θηλασμου, για το παιδι τουλαχιστον ειναι αφου τον επιθυμει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Παω να ανοιξω την κρεμα τωρα για να δοκιμασω να φτιαξω αλλη μια δοση με κεφιρ (και να βαλω γαλα οπως την πρωτη φορα) και τι βλεπω? Έπιασε μουχλα!!!!!!

Ελαφρα σε καποια σημεια, μερικα πανω κι αλλου περιμετρικα στο πλαινο του κουτιου δλδ, ισα που φαινοταν κατι να σκουραινει. Ουτε μια βδομαδα δεν περασε. Εν τω μεταξυ 3η-4η φορα την ανοιγω και την εχω στο ψυγειο χαμηλα οπου εχει καλη υποτιθεται ψυξη. Στο καπακι ειδα οτι ειχε μαζεψει υγρασια, σταγονες νερου. Παει για πεταμα δλδ.

Απορω πως ειπαν οτι μπορουμε να την κρατησουμε στο ψυγειο πολυ καιρο. Σε τι κατασταση πρεπει να ειναι δλδ? Σοκαριστηκα και το κοιταζα συνεχεια μηπως εκανα λαθος.

Κοιταξα προηγουμενως την ξινη κρεμα που εφτιαξα την προηγουμενη φορα και δαγκωσα λιγο (μου λειπει και πεθαινω της πεινας αυτες τις μερες που δεν την τρωω) και δεν ειδα κατι.

Τεσπα.....αν καποια ενδιαφερεται να παραγγειλουμε απο Κουκακη ας μου πει. Τουλαχιστον εκεινη την καναμε αμεσως χωρις προβληματα και βγηκε πολυ καλη.

Και προσεξτε Ροζι και Fairy τις κρεμες σας μηπως σας εμφανιστει μουχλα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Έψαχνα να βρω ένα άρθρο για συμπτώματα gaps σε μωρά, και βρήκα αυτό

How do you know if your baby has GAPS?

Είχατε τέτοια σημάδια-συμπτώματα εσείς ; , εμένα η μικρή μου είχε το πρώτο διάστημα ΓΟΠ πάντως.

----------------------

Vera τώρα επέστρεψα σπίτι και κοίταξα αμέσως σχολαστικά την κρέμα μου και δεν πρόσεξα κάτι.

Όταν λες μούχλα εννοείς μπλε χρώματος ή τριχούλες;

Περίεργο, γιατί να πιάσει μούχλα; Στη θέση σου θα τους έπαιρνα τηλέφωνο, κάνε το αύριο πρωί-πρωί!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Rosie, πως μπορούμε να συνεννοηθούμε για τους σπόρους κεφιρ στην Θεσσαλονίκη; δεν μπορώ να σου στείλω π.μ μου βγάζει αυτό

Ο χρήστης $user[username] έχει επιλέξει να μη λαμβάνει προσωπικά μηνύματα ή δεν του επιτρέπεται να λαμβάνει προσωπικά μηνύματα. Για αυτό δε μπορείτε να του/της αποστείλετε μήνυμα.

----------------------

· Αν πάρετε ρύζι με τη φλούδα να ξέρετε πως περιέχει φυτικό οξύ το οποίο εμποδιζει την απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων κ βιταμινών από όλες τις τροφές που καταναλώνονται μαζί. Από την άλλη το ρύζι χωρίς τη φλούδα είναι θρεπτικά ένα μηδενικό. Άρα ενώ προτιμάμε θρεπτικά το καφέ ρύζι πρέπει να κάνουμε κάτι για το φυτικό οξύ του. Σύμφωνα με έρευνες (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814608002513

) το να μουλιάζεις απλά το ρύζι δεν έχει αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνεις το εξής:

1η φορά: Μουλιάζω το καφέ ρύζι σε νερό (εμφιαλωμένο). Το αφήνω για 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να αλλάξω το νερό. Στο τέλος του 24ωρου κρατάω το 10% του νερού στο οποίο έχω μουλιάσει το ρύζι, πετάω το υπόλοιπο κ μαγειρεύω το ρύζι σε καθαρό (άλλο) νερό.

· 2η φορά κάνω το ίδιο αλλά βάζω στο μείγμα κ το νερό από τη πρώτη φορά (το 10% που έχω κρατήσει).

• 3η φορά το ίδιο. ΔΗΛΑΔΗ κάθε φορά κρατάω 10% του νερού στο οποίο έχω μουλιάσει το ρύζι κ το προσθέτω στο επόμενο μούλιασμα (άλλου ρυζιού). Άρα σαν να έχω εμπλουτισμένο μείγμα κάθε φορά κ περισσότερο.

· Μετά από 3-4 φορες (αν θυμάμαι καλά) αυτή η διαδικασία απομακρύνει το 96% του φυτικού οξέος οπότε έχω θρεπτικό ρύζι κ καλή απορρόφηση ιχνοστοιχείων κ βιταμινών από το γεύμα μου.

Προφανώς αυτή η διαδικασία δημιουργεί κάποιους μικροοργανισμούς οι οποίοι παράγουν φυτάση - το ένζυμο που μειώνει το φυτικό οξύ - κ όσο προχωράει η διαδικασία εμπλουτίζεται (καθώς το ρυζι από μόνο του περιέχει ελάχιστη φυτάση).

Sofia Joni Kousta

----------------------

Το ρύζι απαγορεύεται στην GAPS!!!

Δεν έχει πια η φίλη μου σπόρους, αλλά αν κάνεις μια εγγραφή στην ομάδα του κεφίρ και της κομπούχας στο FB θα βρεις πολλούς που μπορούνε να σου δώσουνε.

Διαφημίσεις

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/lacto-fermented-sloppy-joe/

Sarah, TheHealthyHomeEconomist September 6, 2012 at 8:24 pm Sure, we eat it sometimes with no bun too. You can also mix in some brown rice pasta … keep that in mind after you start reintroducing grains after youʼve healed your gut on GAPS. Brown rice is the first grain to introduce.

Sarah, TheHealthyHomeEconomist\ʼs last post: Lacto-Fermented Sloppy Joe

http://www.beatcfsandfms.org/html/HealYourGut.html

Foods That Discourage Fermentation (good)

The following foods are helpful when one has a fermentation problem: Complex carbohydrates (e.g. brown rice, buckwheat, popcorn, rice cakes), vegetables, cranberries and blueberries (non-sweet fruit), Lingonberries (red sour small berries), no sugar soy milk, Aloe Juice, no sugar yogurt, goat yogurt, Keifer milk, cheese, milk, tomatoes, peppers, sesame-seed paste, pocono buckwheat, hominy grits (white corn grits), squashes are excellent, olives (black and green, not from metal can, w/o sulfite preservative), goat feta cheese is excellent (not cow feta), potatoes in small quantities, brown rice is excellent, millet is ok most of the time, small amounts of turkey (possibly with digestive aids), fish, flax oil, olive and weight-lifters MCT oils (caprylate + gammalinolenate), and Rutabagas (good against Candida). One can use Alanine or Stevia for sweeteners.

----------------------

Ας μην γράφουμε και λανθασμένη πληροφόρηση, το ρύζι ούτε καν το αναφέρει η Campbell στο Part 3 της διατροφής, αρχίζουμε με πατάτες και buckwheat, millet και quinoa!

Και το καστανό ρύζι δεν απαραίτητα καλύτερο από το λευκό ρύζι:

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/what-white-rice-better-than-brown/

Υπάρχει άλλο θέμα για το μούλιασμα και το fermentation των δημητριακών, δεν αφορά την GAPS αυτό.

Το τονίζω γιατί μας διαβάζουνε πολλοί και δεν πρέπει να τους μπερδεύουμε με τα ρύζια και το κινόα κτλ, απαγορεύονται στην GAPS.

Τι λέει η Σαρα

Sarah Smith October 5, 2012 9:46 AM

According to the GAPS protocol, white rice would not be allowed because it is a starch. Like you mentioned, others see it as a safe starch (such as the Perfect Health Diet authors). For me, staying on strict GAPS longer was obviously leading to worsening of my adrenal problems, as I just couldn't seem to get enough carbs no matter what I did (well, okay, I could if I ate ice cream three times a day, but my body got tired of that relatively quickly).

So I am trying to find a balance between eating GAPS and including some starches like potatoes and rice. If I eat too many starches, my joint pain starts to come back. If I eat strictly GAPS, I start feeling like a zombie with no energy at all. Now, according to the GAPS protocol, this will NOT lead to me permanently healing my gut issues, based on the fact that compromised guts cannot properly digest starches so they tend to sit in the gut and feed the bad bacteria. But, for me, strict GAPS is no longer sustainable. I'm sure it works great for some people, but it is not a good long-term diet for me with my adrenal problems. (And I did strict GAPS for over 18 months before finally figuring out that the lack of carbs was giving me such intense low energy problems.)

http://nourishedandnurtured.blogspot.gr/2012/10/is-white-rice-better-than-brown-rice.html

Αν θέλετε το κοιτάτε, αν όχι το προσπερνάτε για εμένα το ίδιο κάνει ;):)

----------------------

Mommu δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η Sarah, εμείς ακολουθούμε το πρωτόκολλο της Campbell.

Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει όποια παραλλαγή του κατέβει, αυτή δεν κάνει GAPS πια.

Γι' αυτό και τονίζουμε ξανά και ξανά σε όποιον ενδιαφέρεται για την GAPS να διαβάσει το βιβλίο και τα FAQs της Campbell γιατί αλλού μπορείς να λάβεις μεγάλη παραπληροφόρηση γύρω από το θέμα.

Διαφημίσεις

Koρίτσια αρχικά ευχαριστώ για την υποστήριξή σας;)

Κατα δεύτερον mommu η gaps είναι πολύ προσωπικό θέμα. Τοο τονίζει η Καμπελ άπειρες φορές! Διάβασε αν μπορέις και τα τελευταία faqs θα το δεις πολλές φορές γραμμένο. Ο κάθε ένας μας κάνει ότι και όπως τον οδηγεί το σώμα του.

Να σου πω την δικιάμου εμπειρία... Μετά από κάποιους μήνες πολύ αυστηρής Gaps χωρίς ούτε ένα ψίχουλο παρασπονδίας ήρθα μια βδομάδα σε ένα σημείο "απόγνωσης" να το πώ??? Πάντως αισθανόμουν χάλια κυρίως ψυχολογικά. Ξαφνικά ένιωθα οτί μου έλειπαν πάρα πολύ οι υδατάνθρακες. Εψαξα αρκετά στο νετ και είδα κάποια πραγματάκια σχετικά με τα νεύρα μας και την ψυχολογία μας και πώς επηρεάζεται από τις τροφές. Εψαχνα πολλές μέρες και τελικά κατέληξα να φάω λίγο ρύζι. Εφαγα μια δυο μέρες έτσι λίγο συνήλθα και ξανάρχισα την αυστηρή δίαιτα για άλλους τόσους μήνες :D

Θέλω να πω πως πρεπει να ακούμε και το σώμα μας. Δεν ήμουν σε καμμιά αρχική φάση που μου έλειπαν οι υδατάνθρακες (αυτό κράτησε μόνο 3 μέρες για να απεξαρτηθώ :wink:) ήταν κάτι άλλο, το σώμα μου ζητούσε κάτι και το άκουσα.

Λοιπόν η Κάμπελ λέει πως αν ελευθερωθούμε από τις επεξεργασμένες τροφές θα αποκτήσουμε πάλι την ιδιότητα να ακούμε το σώμα μας. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ όμως! ;)

Πρέπει να ξεκινησεις την διατροφή και να δεις πώς σε πάει. Μήν διαβάζεις όλο μαρτυρίες άλλων. Δεν λέω βοηθάνε πολύ αλλά δεν είναι για όλους ένα πράγμα και τελείωσε. Γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν και τόσα faqs και οι πρακτισιονερς γιατί ο καθένας το βιώνει διαφορέτικά.

Για την Sarah προφανώς ήρθε η ώρα επανένταξης στα δημητριακά. Εκανε και 18 μήνες την διατροφή που δεν είναι και λιγοι...:P

Yugup3.png

να σας πω για την αδερφή μου

συνεχίζει την αποχή και προσέχει γενικώς τη διατροφή της, απο εκείνη τη μέρα είχε μόνο 2 φορές "υποψία" ημικρανίας και την ξεπέρασε με κομπρέσες ξυδιού και ήπιε χυμό λεμονιου, της ήρθε περίοδος κανονικά και με κανονική ροή (ενω τα τελευταία χρόνια ήταν ασταθης ο κύκλος της και η ροή πάρα πολύ μεγάλη ) - αυτό ίσως να ήταν και τυχαιο, δεν ξέρω

γενικά έχει φτιάξει πολύ η διάθεση της μιας και δεν υποφέρει πια απο ημικρανια και απ'οτι μου είπε έχει αρκετή ενέργεια παρόλο που εργάζεται πολλές ώρες

gNrhp2.png

Κατερίνα σου απάντησα κι εγώ για τον ποιοτικό χρόνο που λες αλλά, ως συνήθως, θήλαζε η κόρη μου την ώρα που έγραφα και όταν ήτανε να το ποστάρω εξαφανίστηκε! :evil:

Το παθαίνω συχνά αυτό και βαριέμαι μετά να το ξαναγράψω...

Δεν σας είπα, τα Epsom τα έχουνε 7 Ευρώ το κιλό στα ΒΠ της Αθήνας! :evil:

Το δε ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Προβατά έχει μόνο τα πιστοποιημένα και τα έχει πάνω από 11 Ευρώ το κιλό...

να σας πω για την αδερφή μου

συνεχίζει την αποχή και προσέχει γενικώς τη διατροφή της, απο εκείνη τη μέρα είχε μόνο 2 φορές "υποψία" ημικρανίας και την ξεπέρασε με κομπρέσες ξυδιού και ήπιε χυμό λεμονιου, της ήρθε περίοδος κανονικά και με κανονική ροή (ενω τα τελευταία χρόνια ήταν ασταθης ο κύκλος της και η ροή πάρα πολύ μεγάλη ) - αυτό ίσως να ήταν και τυχαιο, δεν ξέρω

γενικά έχει φτιάξει πολύ η διάθεση της μιας και δεν υποφέρει πια απο ημικρανια και απ'οτι μου είπε έχει αρκετή ενέργεια παρόλο που εργάζεται πολλές ώρες

Μπράβο Amande χαίρομαι πολύ!

Να της τονίσεις να δώσει έμφαση σε τροφές προβιοτικών (τουρσιά, κεφίρ κτλ) και ζωμούς και όλα θα πάνε καλά.

Το έχω ξαναγράψει, στην τελευταία της παρουσίαση η Campbell λέει ότι οι ημικρανίες είναι digestion problem!

Και σκέψου ότι γενικά εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το πεπτικό μου, μια χαρά ήμουνα και οι κενώσεις μου πάντα νορμάλ.

Αλλά προφανώς το πρόβλημα μου βγήκε στις ημικρανίες, στον καθένα εμφανίζεται διαφορετικά το GAPS.

ναι, της το έχω πει για τα προβιοτικα

κι εγω είμαι πολύ χαρούμενη:):)

μπραβο της!

μονο αποχή κάνει (φανταζομαι απο ολα τα απαγορευμένα ετσι; ) ή και πίνει ζωμους και τρωει τουρσιά; Ρωταω για να δω αν μονο η αποχη εχει αποτελεσμα.

Ροζυ εσυ δεν εχεις τωρα πια καθολου ημικρανίες με την γκαπς;

Εμενα με πιανει ενας πονοκεφαλος πριν και ενας μετα την περιοδο. Νομιζω σχεδον καθε μηνα. Ειναι χαρακτηριστικος ομως.

προς το παρόν δεν εχει φαει τουρσί, περιμένει να της στείλω (μόνο λίγο κεφίρ πίει, εμπορίου - όταν πάω θα της δώσω κι απο αυτό)

αποχη απ'όλα τα απαγορευμένα και καταναλωνει ζωμούς (είτε πίνει όσο μπορεί είτε ξαναβράζει τα λαχανικά της εκεί)

gNrhp2.png

προς το παρόν δεν εχει φαει τουρσί, περιμένει να της στείλω (μόνο λίγο κεφίρ πίει, εμπορίου - όταν πάω θα της δώσω κι απο αυτό)

αποχη απ'όλα τα απαγορευμένα και καταναλωνει ζωμούς (είτε πίνει όσο μπορεί είτε ξαναβράζει τα λαχανικά της εκεί)

ευχαριστω! η μαμα μου εχει ημικρανιες αλλα δεν προκειται να την πεισω να πινει ζωμους...

Ροζυ εσυ δεν εχεις τωρα πια καθολου ημικρανίες με την γκαπς;

Τους τελευταίους μήνες κι εγώ μόνο όταν έχω περίοδο και είναι πολύ ήπιες, δεν διαρκούνε πολύ και με μια ασπιρίνη συνήθως περνάνε.

Αλλά εννοείται ότι ακόμη είμαι σε διαδικασία θεραπείας και έχω και ένα πολύ μικρό αμάλγαμα να αφαιρέσω και μετά αποτοξίνωση από τον υδράργυρο.

Η αποχή βοηθάει αλλά δεν ξέρω για πόσο και σε τι βαθμό, δεν θα σου λύσει το πρόβλημα δηλαδή και δεν ξέρω αν μακροπρόθεσμα βοηθάει εφόσον το έντερο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...