Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Τα κυδώνια δεν τρώγονται ωμά γιατί είναι πολύ στιφά (μόνο ο μπαμπάς μου τα καταφέρνει....).

Κατερίνα μόνο ομοιο δίνω και αυτά όχι πάντα. Δυστυχώς αυτή τη φορά έδωσα και το ντεπόν στο 39,5 (τη μία από τις τρεις φορές που ανέβασε μέσα στην ημέρα) γιατί αλλιώς δεν τον αναλάμβανε η θεία μου κι έπρεπε να πάω στη δουλειά. Πάντως είναι η πρώτη φορά που ανέβασε τέτοιο πυρετό και ομολογώ ότι χάρηκα γιατί ίσως έτσι από ανασοποιητικό σουρωτήρι κάποια στιγμή να αποκτήσουμε κανονικό.

Η παιδίατρος μου είπε ότι για το ιστορικό του (αντιβίωση ως νεογνό, εμβόλια κλπ) ανταποκρίνεται πολύ καλά.

Γιαυτό που λέγατε πάντως για τη φυσική επιλογή και τη μη παρέμβαση, σκεπτόμουν ότι και στην παρέμβαση πάλι λειτουργεί. Π.χ. δεν ανταποκρίνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο στα εμβόλια και στις αντιβιώσεις απλά εκεί τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα κι έτσι δεν μπορεί να συσχετιστεί. Ομολογώ πάντως ότι τα κότσια της Ρόζι δεν τα έχω... και δε νομίζω και να τα αποκτήσω.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως στη διάλεξη της η Campbell αναφέρει ότι η καζεϊνη Α2 (που έχουνε οι Jersey cows δηλαδή) δεν ενοχλεί.

Μετά απ' αυτά που άκουσα για την καζεϊνη Α1 από τις αγελάδες Frankestain όπως τις αποκαλεί λέω να μην ξαναπάρω κρέμα Κουκάκη, δέστε κι εσείς την παρουσίαση της να βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα.

Άσε που είναι κάτασπρη σε σχέση με την Jersey, δεν έχει κανένα θρεπτικό συστατικό γιατί προφανώς οι αγελάδες τρέφονται με σπόρους :?

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Μήπως είναι die off?

Πάντως οι κρέμες φαίνεται να εχουν πειραξει και το μωρό. Ακόμα και η sour cream. Το λάθος μου βέβαια είναι ότι δεν ξεκίνησα με πολύ μικρή ποσότητα. Δάσκαλε που δίδασκες...

Μπα.....σαν γκαστρωμενη ειμαι σημερα, χωρις πλακα. Πρησμενη μεχρι αηδιας, δεν λεει να ησυχασει το εντερο μου. Πρεπει να γυρισω πισω μηπως και συνελθω.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

O μικρος παλι ειναι μια χαρα. Εκανε κακα ξανα το βραδυ, τελεια μιλαμε. Καμμια σχεση με το αισχος χθες. Υποψιαζομαι μηπως τελικα εφαγε κατι.....το βραδυ που ετρωγα με απασχολησε ο αντρας μου και τον ειδα ξαφνικα να μασουλαει κατι που μαζεψε απο το ττραπεζι. Ρωτησα τι και μου πε ψωμι. Μαλλον κανα ψιχουλο που αφησε αυτος (ο τεμπελαρος δε μαζευει ποτε τα πιατα κι αποφαγια απο το τραπεζι μη παθει τιποτα απο την κουραση!). Λεω να εφαγε τιποτα χθες? Αλλα για να βγηκε αυτο το χαλι θα πρεπει να εφαγε πολυ. Δεν ξερω. Σημερα φτου φτου μια χαρα ηταν. Εγω ημουν χαλια.

Αυτος βεβαια δεν τρωει ουτε γιαουρτια, ουτε κεφιρ, αβοκαντο και μελια.

Μονο σουπες και κρεας.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Έβγαλε καινούργια FAQs η Campbell!

http://www.gapsdiet.com/uploads/FAQS_Listing_1012.pdf

Δεν με άφησε η κόρη μου να τα διαβάσω με την ησυχία μου, τα κοίταξα μόνο στα γρήγορα και φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφει.

Camouflage δες το κι εσύ, κάποιος τη ρωτάει και για τα δύδυμα.

Διαφημίσεις

Camouflage δες το κι εσύ, κάποιος τη ρωτάει και για τα δύδυμα.

πωπω στεναχωρεθηκα τωρα.. Ισχυει και στη δικη μου περιπτωση αυτο που λεει, ο ενας ειναι πιο gaps απο τον αλλο :( και ας γεννηθηκε ελαφρως βαρυτερος...Αλλα οπως λες κι εσυ μακαρι να τα ξεραμε ολα αυτα πολυ πριν την εγκυμοσυνη..εγω ημουν εντελως προβατο!

Και στη δικιά μου περίπτωση παρόλο που δεν είναι δίδυμα η κόρη μου φαίνεται να κληρονόμησε το τοξικό μου φορτίο... και είναι περίεργο αυτό γιατί γεννήθηκε δεύτερη και επίσης λένε ότι τα κοριτσάκια είναι πιο "γερά" από τα αγοράκια!

Vinegar pickling is different but has its benefits. It is not teaming with probiotic bacteria but it is a good digestive, it stimulates stomach acid production and helps to digest meats and other protein foods. I would use both the probiotic fermentation and pickling with vinegar. Depending on your familyʼs tastes it will provide a variety.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

You need to be on the 2[/font][/size][/font]nd-3rd stages of the GAPS Introduction Diet while you breastfeed. This will ʽclean-upʼ your milk and help you to heal your own gut lining.

Αυτο τι σημαινει δλδ? Οτι πρεπει να μεινεις σε αυτα τα σταδια οσο θηλαζεις και να μη προχωρησεις αν δεν αποθηλασεις?

Ειπα στο χασαπη να μου κρατησει λιπος για να κανω λαρδι. Δεν ειχε γιατι το πεταει.

Διαφημίσεις

Vera εγώ κατάλαβα ότι αυτό ισχύει μέχρι να υποχωρήσουνε οι τροφικές δυσανεξίες του παιδιού.

Η κοπέλα έκανε την GAPS μόλις 4 μήνες οπότε λογικό είναι να μην είδε βελτίωση, ειδικά αν η ίδια είχε κάποιο σοβαρό πεπτικό πρόβλημα.

Α οκ.......γιατι κι εμεις τωρα φαινεται να ξεπερασαμε την αλλεργια στο αυγο.

Δε μου λες Ροζι, με το μελι τι καταλαβες....μπορεις να τρως μονο μια κουταλια τη μερα (στην ιντρο) η και παραπανω? Γιατι εγω τρωω περισσσοτερο και η νεραιδομαμα με μαλωνει.

Δεν αναφέρει ποσότητα, αλλά μια κουταλιά είναι μια χαρά.

Άκουσε κι εσύ τη διάλεξη να το επιβεβαιώσεις, αλλά τονίζει ότι όταν το μέλι είναι ωμό και αφιλτράριστο μπορείς να το τρως "right from the start".

Και αν προσέξεις στις ερωτήσεις λέει να περιορίσουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς αλλά όχι το μέλι, ίσα-ίσα που σε 2-3 ερωτήσεις για το μέλι συγκεκριμένα γράφει μόνο για τα θετικά του μελιού.

Δεν είναι αυτό το θέμα, γράφανε οι κοπέλες στα Yahoo ότι είναι καλά στην Ίντρο να αποφεύγουμε τις γλυκιές γεύσεις προκειμένου να περιορίσουμε τα cravings μας και να αλλάξουνε τα taste buds μας ώστε να προτιμάμε το λίπος.

Δηλαδή είναι καλύτερα να φας μια κουταλιά λίπος από μια κουταλιά μέλι.

Το ότι δεν τρέφει την κάντιτα δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τρώμε όσο θέλουμε.

Διάβασε και τα FAQs, κάπου λέει η Campbell ότι όταν επέλθει επούλωση τότε ο οργανισμός μας θα γνωρίζει πόσο μέλι χρειάζεται.

Προς το παρόν είμαστε σε διαδικασία θεραπείας, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικές.

Διαφημίσεις

Mommu λογικά θα μπορείς να ανοίξεις την καψουλα...

Motherly ευχαριστώ για την διεύθυνση...!

Κορίτσια τις τελευταίες 2 μέρες έχω βγάλει κάτι παρά πολυ μικρά σπυθουρακια στην ωμοπλατη και στη μέση πολυ χαμηλά. Ελάχιστα είναι, μετρημένα στα δάκτυλα αλλα νιώθω λίγο σαν να με ενοχλουνε.... Τί μπορεί να είναι;;;; Λέτε να με ενόχλησε κι εμένα το krill oil?:lol:

Die-off?? απλά δεν είμαι συνηθισμένη σε τέτοια και με παραξενεψε. Κάτι να άλλαξα σε απορρυπαντικά και τέτοια όχι ούτε σαπουνια... Είμαι στη μέση του κύκλου.... Εχετε καμμιά ιδέα; Επίσης προσεξα ένα δυο και στο στόματακι της μικρής....

Yugup3.png

Katerina τα ιδια και ο μικρος μου...προσεξα και στην κοιλια του σημερα τετοια.

Katerina τα ιδια και ο μικρος μου...προσεξα και στην κοιλια του σημερα τετοια.

Και τί κάνουμε τώρα οέο?? :lol::lol:

Πρώτη φορά που νιώθω κάτι να με ενοχλεί!

Θα συνεχίσω να παίρνω μία καψουλίτσα για 2,3 μέρες ακόμη και θα δω τί γίνεται.... περίεργο πάντως οφείλω να ομολογήσω... εχω πάρει και στο παρελθον λαδάκια κλπ και έδινα και στην μικρή αλλά δεν είχα παρατηρήσει αντίδραση :?

Yugup3.png

εμενα δε με εχει πειραξει. Στο παιδι τελικα εδωσα και χθες γιατι ζητουσε (επαιρνε ο αδερφος του) κι επειδη ειδα οτι υποχωρησαν τα (λιγοτερα αυτη τη φορα) σπυρακια στο προσωπο. Αλλα σημερα ειδα λιγα στην κοιλια....σαν εκζεματακι. δεν δειχνει να ενοχλειται παντως.

εμενα δε με εχει πειραξει. Στο παιδι τελικα εδωσα και χθες γιατι ζητουσε (επαιρνε ο αδερφος του) κι επειδη ειδα οτι υποχωρησαν τα (λιγοτερα αυτη τη φορα) σπυρακια στο προσωπο. Αλλα σημερα ειδα λιγα στην κοιλια....σαν εκζεματακι. δεν δειχνει να ενοχλειται παντως.

Eγώ λέω να κάνουμε 2,3 προσπάθειες και αν επιμένει να το αφήσουμε για λίγο... Δεν νομίζω να είναι καλό να εχουμε αλλεργικά συμπτώματα ακόμα κι αν αυτά δεν ενοχλουν (δηλαδή διάρροιες, συμπεριφορα κλπ κλπ...) και πάλι ο οργανισμος "επιτιθεται". Εσύ λες κι αν βγάζει αυτά τα λίγα να δίνεις??

Yugup3.png

Κορίτσια ψυχολογική υποστήριξη για να μην ανοίξω αλλού θέμα please....

Tον τελευταίο καιρό νιώθω κάπως χάλια. Οταν είμαι με την μικρή ή θα πρέπει να απασχολούμαι στην κουζίνα, σπίτι κλπ ή όταν δεν κάνω αυτά εκείνη θηλάζει.... όταν φεύγω για την δουλειά αν και δεν λείπω πολλές ώρες εκείνη εχει τον πιο ποιοτικό χρόνο με την μητέρα μου που παίζουν, της μαθαίει διάφορα κλπ. Παίζουμε και μαζί όταν γυρίζω αλλά όχι πολλά πράγματα και στεναχωριέμαι πολύ. Οταν βλέπει εμένα μονίμως κλαίει γιατί θέλει να θηλάσει οπότε ή θηλάζει ή τσακωνόμαστε :rolleyes:..... Νιώθω πως χάνω ποιοτικό χρόνο μαζί της αφού δεν θέλει να πολυπαίζουμε μαζί αλλά μόνο να θηλάζει :-(. Θα μου πείτε πως μπορέι αυτό να έχει περισσότερη ανάγκη αλλά σίγουρα κάτι δεν γίνεται λάθος??

Μήπως πρέπει να το μεταφέρω και σε άλλο topic? Aχ και αυτή η gaps με τις συναισθηματικές εναλλαγες που μας φέρνει :rolleyes:

Yugup3.png

Κατερίνα join the club! :lol:

Έτσι ακριβώς κάνει η μικρή μου ειδικά τα πρωινά που λείπουνε όλοι από το σπίτι!

Τα απογεύματα είναι πιο υποφερτή η κατάσταση γιατί είναι σπίτι και ο αδερφός της και ξεχνιέται κάπως.

Εσένα που δεν έχει άλλο παιδάκι να ξεχνιέται λογικό είναι να είναι πιο κολλημένη πάνω σου.

Στο έχω ξαναπεί, εγώ είμαι 100% σίγουρη ότι αυτό οφείλεται στο GAPS σύνδρομο που έχουνε τα παιδάκια μας, παρόλο που είναι mild και τα δύο γενικά στα συμπτώματα.

Αυτά δεν είναι φυσιολογικές συμπεριφορές, τις βλέπω μόνο στα πολύ δύσκολα παιδάκια με συμπτώματα GAPS (παρόλο που οι γονείς τους εθελοτυφλούνε!).

Ο γιος μου και αυτός θήλαζε on demand και μια χαρά φυσιολογική σχέση είχε με το θηλασμό, αυτή παραμιλάει ακόμη και στον ύπνο της ότι θέλει να θηλάσει!

Τώρα για να καταλάβεις που σου γράφω θηλάζει... παρόλο που έφαγε μπόλικο κοτόπουλο, λίγες φακές και ήπιε μισό ποτήρι κεφίρ νερού!

Και ζήτησε ήδη και sour cream με μέλι για μετά! :roll:

Κορίτσια δεν ξέρω εαν είμαι στο σωστό τόπικ

Εμαθα (απο την Rosie) οτι η κυρία της gaps

συμβουλεύει την χρήση καλλυντικών

με 100% φυσικά συστατικά.

Σας γράφω συνταγή αποσμητικού

με υλικά "φαγώσιμα".

To έβαλα και στο τόπικ με τα βιολογικά

αλλά βλέπω οτι μερικές κοπέλες δεν έρχεστε απο εκεί :)

Aποσμητικό:

4 κ.Σ coconut oil

3 κ.Σ μαγειρική σόδα

Λιώνετε το coconut oil να γίνει σε υγρή μορφή

και ανακατεύετε την σόδα μέχρι να λιώσει.

Το βάζετε σε ένα γυάλινο βαζάκi.

Αλείφετε στην μασχάλη σαν να ήταν ενυδατική.

Δοκιμασμένο με εγγύηση για την αποτελεσματικότητά του!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...