Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Δοκίμασα την κρέμα με το γιαούρτι και βγήκε παρα πολύ καλή!

Τώρα πλέον είμαι σίγουρη οτί τον καθοριστικό ρόλο τον παίζει η μαγια!

Εμένα είναι σφιχτή σφιχτή σαν εμπορίου και με βελούδινη υφή! Πολύ χάρηκα γιατί είχα στεναχωρηθεί πολύ με το κεφίρ και δεν ήθελα να πάει τόση κρέμα χαμένη! Απο εδώ και στο εξής θα την κα΄νω με γιαούρτι!

Αντε να δούμε τώρα αν θα θέλει η μικρή να φάει...:rolleyes:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εμενα με το γιαουρτι βγηκε τελεια!!!!

Αυτη η κρεμα ρουμελη ομως δεν ειναι για sour creme φοβαμαι.....eκτος κι αν ανακατευτει με γαλα και γινει με τη μεθοδο κεφιρ. Νομιζω οτι για την κρεμα μας ειναι καλυτερη επιλογη η κουκακη.

Κοιταξα τωρα την κεφιρ που εφτιαξα με μαλακωμενη κρεμα ρουμελη και φαινεται να παει αρκετα καλα, να ειναι μαλακη το δευτερο 24ωρο θα κλεισει το απογευμα...θα δουμε. Αν σκληρυνει κι αυτη μετα στο ψυγειο, τερμα δεν ξανακανω κρεμα με αυτη.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Bερα σ ευχαριστώ πολύ! Έχεις δίκιο ότι κοιμόμαστε, εγώ δεν είχα ιδέα κ τώρα έχω θυμώσει κ με τον εαυτό μου που δεν ημουν ενημερωμένη αλλά κ με τη γιατρό μου! Θα θελα να πάρω το μην σου κ να της το δείξω να δω τι θα μου ελεγε! Να σαι καλά που μπήκες στον κοπο να μου τα εξηγήσεις.

Ναι σαι καλα. Υπαρχει πολυ υλικο να διαβασεις να εισαι ενημερωμενη. Εγω τα ειπα πολυ προχειρα. Με τους γιατρους δεν βγαζεις ακρη σε αυτα τα πραγματα, αν το κατειχε δεν θα σου κανε τετοιο σφραγισμα, ακομα και στην Ελλαδα δεν τα συνηθιζουν τοσο πολυ πια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κοριτσια καλησπερα ,να ρωτησω κατι, αυριο θα μου φερουν δυο μαντεμενια σκευη που παρηγγειλα και κατι ειχα διαβασει οτι κανουμε σε αυτα τα σκευη μια προετοιμασια κατι τετοιο.ξερετε μηπως να με διαφωτισετε?χρειαζεται να κανω κατι πριν τα χρησιμοποιησω?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ δοκίασα να κάνω λίγη κρέμα με μαγιά sour cream γιαουρτιου και το έβαλα στον αφυγραντήρα στους 30 και κατι βαθμούς. Μου διαχωρίστηκε σε κρέμα βρωμερή που δεν τολμάω να δοκιμάσω και βούτυρο!! Το χώρισα το βούτυρο (τουλάχιστον έτσι δείχνει) το έβλα σε βάζο στο ψυγείο και λέω να δοκιμάσω να κάνω αυγα σε αυτό να δω πως θα είναι.

Το λαδί κορίτσια τέλειο! Φθηνό, γρήγορο, νόστιμο και πολύ απαραίτητο στην γκαπς, ειδικά στην ίντρο (Βερα θα ήταν καλή ιδέα να φτιάξεις λίγο λαρδί, θα σου βγει και πιο φθηνό από το γκι που χρυσοπληρώνουμε)

Αύριο λέω να δοκιμάσω να κάνω βούτυρο από το συνταγή που παρεθεσες εσύ Βέρα στο άλλο θέμα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Neraidomama σημερα ειναι χειροτερα. Εκανε κακα το βραδυ μονο κιτρινη λασπη (σαν διαρροια) που βρωμουσε ξυνιλα οπως οταν ετρωγε τα illegal.

Σημερα εφαγε μονο αρνακι με πρασα, αυγα κι ενα σουβλακι και ηπιε ζωμο. Τιποτε απο αυτα δεν ειχε προκαλεσει κατι αναλογο πριν. Χθες και σημερα το βραδακι εφαγε αυγα ματια τηγανισμενα σε γκι. Δεν μπορω να καταλαβω τι δεν παει καλα.......

Η λύση νομίζω ότι είναι δλυο πράγματα: Πρώτον πρέπει να πίνει 3 κούπες ζωμο την ημέρα. Μόνο έτσι θα κάνει γρήγορο healing και ό,τι και αν τον πειραζει από αυτά που έφαγε θα καταφέρει να το δεχτεί. Δεύτερον εκτός από τους ζωμούς και πάρα πολύ λίπος. Να κολυμπάνε τα αυγά του, το φαί του κλπ στο λίπος (γκι, βούτυρο κλπ). Και αυτό θα βοηθήσει στην επούλωση. Τέλος δώσε λίγο έφμαση τις επόμενες μέρες στον τύπο του κρέατος που του δίνεις. Δλδ άσε τα στεγνά κρέατα πχ σουβλάκι και δώσε κυρίως μοσχάρι (ποντίκι, κότσι με πολύ ζελε) ή κατσίκι/αρνί κομμάτια του λαιμού που έχουν πολύ λίπος ή χοιρινές μπριζόλες λαιμού.

Τα σκεφτόμουν αυτά αφού κλείσαμε μέσα στην ημέρα μου, αλλά λόγω φωνής δεν σε ξαναπήρα. Νομίζω ότι αν δώσεις έμφαση σε ζωμούς και πολύυυυυυυ λίπος θα παει καλά. Τρώει πολύ λίγα για να κόβεις πάλι.

Όσο για το αυγό μην το κόψεις τελείως αν δεν θες, απλά δώσε μόνο κρόκο όσο λιγότερο μαγειρεμένο γίνεται και άσε στην άκρη το ασπράδι για λίγο.

Σημείωση: Κάπου νομίζω ότι είχα διαβάσει για τα κίτρινα κακά ότι έχουν να κάνουν με την πέψη του λίπους. Οι διαβάσμένες βοήθηστε με, κάνω λάθος? Αν ισχύει αυτό πρέπει να ακολουθήσεις και άλλες μεθόδους.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Θα ήθελα να δοκιμάσω λαρδί!

Απλά δεν μου αρέσει η ιδέα των σταβλισμένων γουρουνιών, ειδικά μετά την παρουσιάση που είδα της Fallon :(

Έβαλα τους σπόρους κεφίρ δύο φορές συνεχόμενες σε γάλα Ρούμελη και τριπλασιάστηκαν τουλάχιστον!!! :shock:

Έχω τόσους πολλούς που δεν ξέρω τι να τους κάνω τώρα... έδωσα και σε τόσο κόσμο πρόσφατα, λυπάμαι να τους πετάω αυτούς σαν τους άλλους.

Τελικα Epsom από πού παίρνουμε από Ελλάδα; Πήγα να βάλω παραγγελία στο iherb και λέει διέκοψαν το προϊόν!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Σημείωση: Κάπου νομίζω ότι είχα διαβάσει για τα κίτρινα κακά ότι έχουν να κάνουν με την πέψη του λίπους. Οι διαβάσμένες βοήθηστε με' date=' κάνω λάθος? Αν ισχύει αυτό πρέπει να ακολουθήσεις και άλλες μεθόδους.[/quote']

Όχι τα κίτρινα, τα ασπριδερά.

mommu κι εγω ετσι κατεληξα,ηλιος οσο γινεται και τα λαδια(τα οποια δεν εχω ξεκινησει ακομα)

να ρωτησω για το krill αν υπαρχει περιπτωση να προκαλεσει αντιδραση και να μην ταιριαξει σε καποιον οργανισμο?π.χ ο 5 ετων γιος μου δεν εχει ακομα φαει θαλασσινα (γαριδες,οστρακα κλπ),δε θελει ουτε να τα μυρισει(δεν του αρεσουν).,και δεν ξερω καν αν εχει καποια αλλεργια σε αυτα..

δεν ξερω πως τα συσχετισα αυτα τωρα ,μπορει και να λεω χαζομαρα:oops:,

Motherly να σου αναφέρω αυτά που αναγράφει επάνω στην συσκευασία; Σήμερα το παρέλαβα απο το ταχυδρομείο, επιτέλους!

WARNING:if you are allergic to shellfish, have a blood coagulation condition, or are taking anticoagulants such as Warfarin (coumadin), do not use.

----------------------

Διαφημίσεις

Κορίτσια και αγόρια, σήμερα έγραψα στο iHerb, πως με ενδιαφέρει το CLO της Green Pasture και καλό είναι να αρχίσουν να το διαθέτουν.

Τι λέτε, δεν γράφετε και εσείς κάτι ανάλογο μπας και αρχίσουν να το σκέφτονται τουλάχιστον;;)

Λοιπόν, σχετικά με το krill oil πρέπει οπωσδήποτε να παίρνω τρεις κάψουλες ημερησίως μαζί με το φαγητό; Η ποσότητα είναι ενδεικτική; Εσείς πόσο παίρνετε; Επίσης για πόσο διάστημα; Ισχύει και για το krill oil όπως και για άλλα συμπληρώματα μια σχετική αποχή και μετά επαναφορά στην ημερήσια δίαιτα;

----------------------

Θα ήθελα να δοκιμάσω λαρδί!

Απλά δεν μου αρέσει η ιδέα των σταβλισμένων γουρουνιών, ειδικά μετά την παρουσιάση που είδα της Fallon :(

Έβαλα τους σπόρους κεφίρ δύο φορές συνεχόμενες σε γάλα Ρούμελη και τριπλασιάστηκαν τουλάχιστον!!! :shock:

Έχω τόσους πολλούς που δεν ξέρω τι να τους κάνω τώρα... έδωσα και σε τόσο κόσμο πρόσφατα, λυπάμαι να τους πετάω αυτούς σαν τους άλλους.

Τελικα Epsom από πού παίρνουμε από Ελλάδα; Πήγα να βάλω παραγγελία στο iherb και λέει διέκοψαν το προϊόν!

Mα δεν είχαν να μου δώσουν λίπος στο βιολογικό κρεοπωλείο! Το πιστεύεις? Τώρα έκανα με αυτό που είναι θεωρώ ό,τι καλύτερο μη βιολογικό που μπορώ να βρω. Θα ρωτήσω όμως και στον Γέρακα αν πάω επιτέλους να ψωνίσω και από εκεί. Αν θες πάντως θα σου δώσω να δοκιμάσεις όταν ξαναβρεθούμε.

Και μενα το ίδιο το κεφίρ! Και έχω δώσει σε 4 την τελευταία βδομάδα!

Εγώ πλέον έπαιρνα από το φαρμακείο, αλλά μου είπε η Βερα ότι είναι πάμφθηνο σε ένα μαγαζάκι στο κέντρο στην Αθήνα. Δεν ξέρω στοιχεία όμως. Αχ, ποιος κατεβαίνει κέντρο, μου λες?

Κάθε πότε τους κάνεις αποτοξινωτικά μπάνια? Γιατί εγώ τα έχω κόψει ειδικά τώρα τώρα που οι κενώσεις του μωρού έχουν περάσει στην διαρροια. Αν επιστρέψει στην δυσκοιλιοτητα θα τα ξαναρχίσω.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Mommu φτιάξε την υπογραφή σου γιατί θα λάβεις κάρτα σύντομα!

πες μου τι βλέπεις; θα με τρελάνει αυτη η υπογραφή, κάποια στιγμή εξαφανίστηκε, δημιουργησα καινούργια, και τωρα επανεμφανίστηκε η παλιά, τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ :rolleyes:

edit: παρακαλώ Ελίνα:)

----------------------

Διαφημίσεις

Για μένα τα θέλω μπας και καταφέρω να αποτοξινώσω όλο το συσσωρευμένο υδράργυρο τώρα που αφαίρεσα τα μαύρα σφραγίσματα...

Στα παιδιά δεν κάνω, δεν έχω κάποια ένδειξη ότι έχουνε τοξίνες, δεν εμβολιαστήκανε, δεν πήρανε ποτέ χημικό φάρμακο, αν πήρανε κάτι θα το πήρανε από μένα.

Αλλά όπως λέει η Campbell όταν η διατροφή είναι σωστή τότε και από μόνος του ο οργανισμός αποτοξινώνεται.

Αν και τη μικρή λέω να τη βάζω μαζί μου στο μπάνιο.

Εμπιστευόμαστε δηλαδή τα χύμα Epson?

Βασικά δεν μπορώ να διαβάσω καν ολόκληρο το μήνυμα σου, κόβεται γιατί έχεις πολύ μεγάλη υπογραφή!

Αφαίρεσαι το δεύτερο τικεράκι.

Δεν ξέρω αν μπορεί να έχει μια θέση στην gaps δίαιτα, αλλά το έφτιαξα σήμερα, και ένα σας λέω, πιο νόστιμο πεθαίνεις!!! α και παρέλειψα το ρύζι!

Κοτόπουλο Φρικασέ Με Μαρούλι

Rosie, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, στον πίνακα ελέγχου μου δείχνει ένα ticker, οπότε τι να διαγράψω;

Απαντήστε μου σας παρακαλώ για το krill oil!:)

----------------------

παιδια αντιγραφω εδω το θεμα της εκπομπης του στ.θεοδωρακη που θα παιξει στις 8-11.

Στον κάμπο της Θεσσαλίας ταξίδεψαν οι «Πρωταγωνιστές» για να βρουν απάντηση στο ερώτημα «Ποιος θα σώσει την Ελλάδα;»

Στον Σταύρο Θεοδωράκη δίνουν τη δική τους απάντηση:

Ο Θέμης Αυγέρης 26 χρόνων από τα Τρίκαλα που πιστεύει ότι «τα γουρούνια θα σώσουν την Ελλάδα». Ο Θέμης σπούδασε Γεωπονική κι έξω από τα Τρίκαλα σε μια πλαγιά με βελανιδιές, εκτρέφει 200 γουρούνια από την αρχέγονη φυλή του ελληνικού μαύρου χοίρου.

Η Ζαχαρούλα Λούδα 35 χρόνων από την Διάβα Καλαμπάκας που λέει ότι «το κρασί θα σώσει την Ελλάδα». Η Ζαχαρούλα έφυγε πριν λίγα χρόνια από την Αθήνα και σήμερα με τον άντρα της Κωνσταντίνο Λούδα έχει μια μικρή αλλά εξαγωγική εταιρεία κρασιού.

Ο Σωκράτης Πούλιος 32 χρόνων από την Λάρισα που δηλώνει ότι «τα βότανα θα σώσουν την Ελλάδα». Ο Σωκράτης πήρε 16 στρέμματα, επωφελούμενος από το μοίρασμα αγροτικής γης του Υπουργείου Γεωργίας στους νέους αγρότες και ετοιμάζεται να φυτέψει μπλούμπερι, αρόνια, φασκόμηλο, ρίγανη και ιπποφαές.

Η Ιωάννα Καράμπελα 28 χρόνων από τα Φάρσαλα που λέει ότι «οι καρυδιές θα σώσουν την Ελλάδα». Η Ιωάννα πήρε 36 στρέμματα από το μοίρασμα αγροτικής γης του Υπουργείου Γεωργίας στους νέους αγρότες και ετοιμάζεται μαζί με τον φίλο της Κώστα Δημακόπουλο 29 χρονών, να φυτέψουν 400 καρυδιές.

Ο Δημήτρης Δήμου που είναι σίγουρος ότι «η αγελάδα θα σώσει την Ελλάδα». Ο κ. Δήμου διατηρεί έξω από το χωριό Αύρα της Καλαμπάκας ένα από τα πιο σημαντικά κτήματα εκτροφής αυτοχθόνων και αρχέγονων φυλών της χώρας. Εκεί βόσκουν ελεύθερες 150 αγελάδες της φυλής της Κατερίνης (από τις 250 που διασώζονται σε όλη την Ελλάδα).

Η Εύη 26 χρόνων, κόρη του Δημήτρη Δήμου, που λέει ότι «ο αγροτουρισμός θα σώσει την Ελλάδα». Η Εύη σπούδασε στην Γεωπονική Αθηνών και τώρα φροντίζει 30 πόνυ Σκύρου με στόχο να δημιουργήσει μια φάρμα με προϊόντα και ζώα εκτατικής καλλιέργειας.

«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, στις 23.30 στο MEGA.

λετε να υπαρχει και στην ελλαδα αξιοπιστη πηγη για προιοντα grass-fed αγελαδων που τοσο αναζηταμε?εχει ενδιαφερον αυτη η εκπομπη

Καλημέρα! Τέταρτη ίωση στη σειρά (τα χω παίξει κι εγώ κι ο μικρός). Επιτέλους κάναμε και πυρετό (μέχρι 39,5). Να σας ρωτήσω τα κυδώνια είναι legal;

Νεραϊδομανούλα περαστικά.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Για μένα τα θέλω μπας και καταφέρω να αποτοξινώσω όλο το συσσωρευμένο υδράργυρο τώρα που αφαίρεσα τα μαύρα σφραγίσματα..

Εμπιστευόμαστε δηλαδή τα χύμα Epson?

rosie εγω παρηγγειλα απο το μαγαζι στο κεντρο της αθηνας(ρουμπουλακης),ολα οκ το μονο που με παραξενεψε ηταν οτι μεσα στις σακουλες υπηρχε και αλατι σε κομματια,οπως γινεται νομιζω απο την υγρασια,διαλυεται πολυ καλα ομως μεσα στη μπανιερα.

ο συγκεκριμενος κανει και χονδρικη και προμηθευει πολλα φαρμακεια ,εκει που το βρηκα εγω συγκεκριμενα ειναι απο τα πιο ενημερωμενα φαρμακεια της πολης μου,οποτε τα εμπιστευτηκα...ασε που με τετοια τιμη(χονδρικης??1.23/κιλο)που να αντισταθεις...το φαρμακειο τα ειχε 6.50

κανε την ερευνα σου παρολα αυτα αν εισαι δυσπιστη..

λιγο ετεροχρονισμενο,αλλα σου βγαζω το καπελο για την ψυχραιμια σου;);)

Καλημέρα! Τέταρτη ίωση στη σειρά (τα χω παίξει κι εγώ κι ο μικρός). Επιτέλους κάναμε και πυρετό (μέχρι 39,5). Να σας ρωτήσω τα κυδώνια είναι legal;

Αναρωτιέμαι κι εγώ... γιατί είναι μεν φρούτο αλλά τρώγεται άγουρο (σωστά; ) οπότε έχει πολύ άμυλο. Σαν το plantain ένα πράγμα που είναι μεγάλη μπανάνα αλλά την μαγειρεύουνε όσο είναι ακόμη άγουρη, γι' αυτό και απαγορεύεται στην GAPS.

Motherly ευχαριστώ!

Θα πάρω από το φαρμακείο και αν ποτέ βρεθεί ο σύζυγος στο κέντρο θα του πω να περάσει να πάρει λίγα, γιατί εγώ φοβάμαι πια να κυκλοφορώ σ' αυτές τις περιοχές της Αθήνας ειδικά με παιδιά...

ποση ποσότητα βάζουμε απο τα αλατα στη μπανιέρα?

Ξεκινας με μισή κούπα και σταδιακα μέχρι 2 μπορείς. Αν θες να κανεις στα παιδια πουλανε κατι μικρες μπανιεριτσες.. στο Ηρα ειχα βρει που διπλώνουν και τα βαζεις εκει για να μην γεμιζεις ολοκληρη την μπανιερα καθε φορα και ετσι βαζεις και λιγοτερη ποσότητα από αλατα.

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...