Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

The “Do Nothing” Approach to Illness – Your Ticket to Wellness?

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/the-do-nothing-approach-to-illness-your-ticket-to-wellness/

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Rosie μου φερε ο μπαμπας μου σημερα αλλα δυο μελια ρεικι και ειναι και τα δυο μαλλον ζαχαρωμενα. Φαινεται ενα πραγμα σαν αφρος πανω και εγω μαλιστα το δοκιμασα. Το νιωθεις ζαχαρωμενο. Αυτο ειναι φυσιολογικο για ενα αθερμο μελι και ειναι ιντρο legal? Η την εκανα την πατατα?

Εβαλα στον αντρα μου να φαει με γιαουρτι και μου πε πως ειναι ζαχαρωμενο, δεν του αρεσε......τι κανουμε τωρα?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

The “Do Nothing” Approach to Illness – Your Ticket to Wellness?

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/the-do-nothing-approach-to-illness-your-ticket-to-wellness/

Εντάξει, νομίζω ότι αγγίζουμε λίγο τα όρια της υπερβολής. Έχετε περάσει στρεπτόκοκκο; Εγώ ναι. Κατέληξα στο νοσοκομείο μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, όχι γιατί δεν ήθελα να κάνω τίποτα αλλά γιατί δεν πρόλαβα. Μόνο ενδοφλέβια με έπιανε.Τώρα θα μου πεις αν ήμουνα παιδί ίσως να μην με έπιανε τόσο βαριά.

Αλλά βρε κορίτσια. Θα αφήνατε το παιδί σας με σαλμονέλα χωρίς αγωγή;

Νομίζω ότι πάμε στο άλλο άκρο.

Παρεπιπτόντως, χθες πήγαμε για εμβόλιο στην παιδίατρο η οποία έχει ρίξει πολύ νερό στο κρασί της για τους εμβολιασμούς. Στο τελευταίο, λέει, συνέδριο που πήγε τους ξεκαθάρισαν ότι τα εμβόλια είναι προαιρετικά. Εμένα μου είπε ότι αν δεν θέλω να κάνω το MMR μπορώ να μην το κάνω ή να κάνω μόνο μια δόση. Άλλωστε είπε και μια δόση φουλ στα αντισώματα είσαι. Τι να πω. Τώρα το ανακάλυψαν αυτό; Σε λίγο θα μας πουν ότι τα εμβόλια είναι άχρηστα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κατερίνα το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι είχε αρχίσει να ξυνίζει η κρέμα σου, μόλις ξαναμύρισα την κρέμα με το κεφίρ και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά, σαν γιαούρτι αλλά πολύ ήπια μυρίζει.

Θα δεις την κουνιάδα σου σύντομα; Αν θέλει ας περάσει από το σπίτι μου να της δώσω ένα βαζάκι με πηκτή κρέμα Jersey να τη δοκιμάσεις, ο άντρας σου θα θέλει να την φάει με το κουτάλι!

΄Εχει και ένα πολύ όμορφο κίτρινο χρώμα όχι σαν του Κουκάκη που είναι λευκή.

Θα σου κρατήσω εγώ το βαζάκι, αυτή η κρέμα δεν χαλάει οπότε περνάει όποτε θέλει.

Rosie σ'ευχαριστώ πολύ για την προσφορά! Με σκλαβώνεις :D αλλά θα φύγω αυτή την βδομαδα οπότε δεν προλαβαίνω... Μόλις γυρίσω με το καλό θα το κανονίσουμε ;)

Μύρισα το γιαούρτι και μου φαίνεται καλή...:cool: ακόμα να βρω κουράγιο για δοκιμή :lol::lol::lol:

Πανω πάνω πάντως κι εμένα κίτρινη έγινε...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

h κρεμα απο κουκακη εμενα δεν εγινε κιτρινη. Η ρουμελη μονο που ειναι εξαρχης κιτρινη.

24 ωρες την ειχα κρατησει την γιαουρτι. 48 την κεφιρ

Εντάξει, νομίζω ότι αγγίζουμε λίγο τα όρια της υπερβολής. Έχετε περάσει στρεπτόκοκκο; Εγώ ναι. Κατέληξα στο νοσοκομείο μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, όχι γιατί δεν ήθελα να κάνω τίποτα αλλά γιατί δεν πρόλαβα. Μόνο ενδοφλέβια με έπιανε.Τώρα θα μου πεις αν ήμουνα παιδί ίσως να μην με έπιανε τόσο βαριά.

Αλλά βρε κορίτσια. Θα αφήνατε το παιδί σας με σαλμονέλα χωρίς αγωγή;

Νομίζω ότι πάμε στο άλλο άκρο.

Παρεπιπτόντως, χθες πήγαμε για εμβόλιο στην παιδίατρο η οποία έχει ρίξει πολύ νερό στο κρασί της για τους εμβολιασμούς. Στο τελευταίο, λέει, συνέδριο που πήγε τους ξεκαθάρισαν ότι τα εμβόλια είναι προαιρετικά. Εμένα μου είπε ότι αν δεν θέλω να κάνω το MMR μπορώ να μην το κάνω ή να κάνω μόνο μια δόση. Άλλωστε είπε και μια δόση φουλ στα αντισώματα είσαι. Τι να πω. Τώρα το ανακάλυψαν αυτό; Σε λίγο θα μας πουν ότι τα εμβόλια είναι άχρηστα.

Κι εγώ δεν συμφωνώ απόλυτα μπορώ να πω αλλά έχω ελάχιστες γνώσεις πάνω στο θέμα. Θυμάμαι σε μια συνέντευξη της Καμπελ για την σκλήρυνση κατά πλάκας που ανέφερε οτί οι ιώσεις είναι ωφέλιμες για τον πάσχοντα αλλά δεν το ανέλυσε και πολύ το θέμα...

Βασικά με το να μην κάνεις τίποτα όπως αναφέρει και η Καμπελ στο κεφάλαιο με τα εμβόλια πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου οτί μπορεί να χρειαστεί να αποδεχτείς κάτι μοιραίο.... εγώ προσωπικά δεν μπορώ...

Πιστεύω πως πρέπει να ζυγίζουμε τις καταστάσεις. Πάνω από ένα χρόνο έχω να δώσω φάρμακο ή αντιβιοτικό στο παιδί μου αλλά Δοξα τω Θεό δεν πέρασε κατι βαρύ και συνήθως αναρρώνει πολύ γρήγορα. Σίγουρα τα περισσότερα μπορέις να τα ξεπεράσεις χωρίς να κανεις τίποτε αλλά υπάρχουν και καταστάσεις που μπορόυν να αποβουν μοιραίες.... εε εκεί δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια βρε παιδιά!

Yugup3.png

Δοκιμασα τωρα τη γιαουρτοκρεμα μετα απο 48 ωρες ζυμωσης και ξυνιζει. Την εβαλα ψυγειο για να δω τη γευση της κρυα.

Λοιπον εχω φαει ενα κολλημα να ξεκινησουμε παλι ιντρο απο την αρχη για λιγες μερες τα πρωτα σταδια. Καθως ειμαστε ακομα σταδιο 3 δεν ειναι μεγαλο το πισωγυρισμα. Σκεφτομουν 2 μερες σταδιο 1 και βλεπω ποσο σταδιο 2, μετα παμε 3 για λιγο κι ανεβαινουμε στο 4. Καναμε μια βλακεια στο 2, μπερδευτηκα με το βιβλιο της Καρα (που διαβαζα παραλληλα με της Καμπελ) και αντι να εισαγουμε ζουμια απο τουρσια στο 2ο ξεκινησαμε λαχανο. Η Καρα γςνικως τα τρεχει περισσοτερο και το καταλαβα αργα.

Ο μικρος δειχνει να μην επηρρεαζεται πλεον απο το αυγο αλλα σημερα δεν εκανε καλα κακα. Ηταν σαν μια περιεργη λασπη και δεν ξερω που να το αποδωσω περα απο τα αμυγδαλα που εφαγε χθες. Εχει κολλησει με αυτα τωρα και δεν θελει τα καρυδια. Τωρα το βραδυ φαγαμε και τηγανητο αυγο. Εγω παλι σημερα ειχα διαρροιες και σκεφτομαι οτι λογω ατασθαλιων τον τελευταιο καιρο (καρυδια, μελια και κρεμες) ισως μου κανει καλο μια μικρη επιστροφη πισω. Τωρα που ξεπερασα και τη δυσκοιλιοτητα.

Μηπως δλδ και πετυχουμε μια καλυτερη ιαση. Τωρα ποσο θα καταφερω να αντισταθω σε κρεμες και γιαουρτια δεν ξερω. Εστω λιγες μερες μεχρι να ερθει και ο αποχυμωτης να μπορεσουμε να μπουμε σταδιο 4 τωρα που ξεπερασαμε την αλλεργια στα αυγα που μας κρατουσαν πισω τοσο καιρο.

Νεραιδομαμα τι λες?

.

mommu ποια βιταμινη D παιρνετε?

υπαρχουν πολλες και απο εταιρειες τυπου solgar ,ο μερκολα σε αρθρο του τις βγαζει "αχρηστες" απο οτι καταλαβα σε σχεση με την συνθεση της απο τον ηλιο(πρεπει να πουλησει και τα σολαριουμ;))

παντως εχω πειστει για τη μεγαλη της αξια και η αληθεια ειναι πως οσο ηλιολουστη χωρα και να ειμαστε υπαρχουν πολλοι λογοι που το χειμωνα ,ακομα και τωρα,δεν εχουμε αρκετη η καθημερινη(μαλλον οχι και τοσο καθημερινη) εκθεση.

εχει κανεις αλλος χρησιμοποιησει βιταμινη D και ποια?(εκτος των λαδιων)

Motherly έχω καταδιχαστεί με αυτή την βιταμίνη, εκεί που ήμουν αποφασισμένη να την πάρω, πρώτη φορά κιόλας, τελικά διαβασα στο NT πως αυτά τα συμπληρώματα είναι άχρηστα, θα πάρω το cod liver( το οποίο δεν βρίσκω ούτε στο red, και δεν κάνω πλάκα θα γράψω ένα γραμματάκι στο iHerb να αρχίσουν να το διαθέτουν, δεν θα κάνω 800 λογαριασμούς για κάθε προϊόν :lol:) και krill oil, ελπίζω να καλυφθούμε και εγώ και η μικρή.

Βρίσκομαι ακόμη πολλές σελίδες πίσω, θέλω να βρω χρόνο να διαβάσω τι γράψατε όσο δεν βρισκόμουν εντός internet, αν είναι κάποια κοπέλα απο Θεσσαλονίκη αύριο το πρωί ραντεβού στον Λευκό Πύργο, είναι εβδομάδα θηλασμού μην ξεχνιόμαστε, καλό βράδυ αγόρια και κορίτσια!:D

----------------------

Διαφημίσεις

Κι εγώ δεν συμφωνώ απόλυτα μπορώ να πω αλλά έχω ελάχιστες γνώσεις πάνω στο θέμα. Θυμάμαι σε μια συνέντευξη της Καμπελ για την σκλήρυνση κατά πλάκας που ανέφερε οτί οι ιώσεις είναι ωφέλιμες για τον πάσχοντα αλλά δεν το ανέλυσε και πολύ το θέμα...

Στην τελευταία της παρουσίαση αναφέρει την περίπτωση των αναπνευστικών προβλημάτων στα παιδιά και τις επιπτώσεις από τις παρεμβάσεις σ' αυτά.

Όταν δηλαδή το παιδί πάθει την πρώτη του ασθματική κρίση ο οργανισμός "κλείνει" μια αναπνευστική δίοδο προκειμένου να κάνει την απαραίτητη επιδιόρθωση. Οι γονείς πανικοβλημένοι παίρνουνε τηλέφωνο το γιατρό και τους δίνει εισπνεόμενο που ανοίγει αμέσως ξανά την αναπνευστική οδό χωρίς να έχει προλάβει να επιδιορθωθεί.

Την περίπτωση αυτή την παρομοιάζει σαν ένα δρόμο που έχει κάποιο πρόβλημα και οι εργάτες κόβουνε τον δρόμο για να τον επιδιορθώσουνε. Αν τον αφήσουνε ανοικτό ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο δρόμο αλλά και σ' αυτούς που χρησιμοποιούνε το δρόμο;

Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά, την επόμενη φορά που θα πάθουνε κρίση στο αναπνευστικό ο οργανισμός θα κλείσει όχι μόνο την καινούργια προβληματική οδό αλλά και την παλιά, εμείς θα τον "ξαναβοηθήσουμε" κοκ και φυσικά μ' αυτό τον τρόπο τα παιδιά καταλήγουνε με "αλλεργικό" άσθμα κτλ :?

Την ακούγαμε με τον άντρα μου και ανατριχιάσαμε, 4 μηνών η κόρη μου έπαθε την πρώτη της ασθματική βροχίτιδα, και το ξανάπαθε μέσα στον ίδιο χειμώνα, και τον επόμενο χειμώνα βροχοπνευμονία.

Αν εγώ πανικοβαλλόμουνα (γιατί εγώ είμαι η ψύχραιμη σ' αυτές τις καταστάσεις) μπορεί το κοριτσάκι μου τώρα να ήτανε ασθματικό! :(

Ναι της έδωσα ομοιοπαθητικό γιατί ο άντρας μου και οι γονείς μου θα καλούσανε την κοινωνική πρόνοια αν δεν έδινα τίποτα αλλά τώρα κατάλαβα ότι την ίαση την επέφερε από μόνος του ο ίδιος ο οργανισμός της και χαίρομαι.

Βέβαια περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές, ειδικά στη βροχοπνευμονία που την έβλεπα να "λιώνει" για μέρες και μέρες (οι γονείς μου σταματήσανε να έρχονται στο σπίτι μου τότε και μου είπανε ότι αν πάθει κάτι το παιδί θα έχω το κρίμα στο λαιμό μου!!! :mad:) αλλά είχα την υποστήριξη της παιδιάτρου μας και ακολουθούσα και το ένστικτό μου και τελικά τα καταφέραμε, με τις κομπρέσες μουσταρδούλας και τα ατμόλουτρα ανακουφίζαμε το μωρό και έτσι έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει ο οργανισμός του για να θεραπευθεί! :D

Αναμένω πώς και πως το καινούργιο βιβλίο της Campbell, θα προκαλέσει μεγάλο σοκ στο ιατρικό (συμβατικό και εναλλακτικό) κατεστημένο!

Και εννοείται ότι τη Sarah πολύ την πάω και τη θαυμάζω, είναι πανέξυπνη και δυναμική!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αγαπητή μου Rosie. Η ένστασή μου, όπως φαντάζομαι και της Κατερίνας, είναι σε σοβαρές καταστάσεις, κυρίως μικροβιακές και όχι ιώσεις, όπως η σαλμονέλα. Έχω την πεποίθηση ότι τέτοιο μικρόβιο έιναι πολύ δύσκολο να το καταπολεμήσει ο οργανισμός μόνος του, εκτός πια αν έχει σούπερ ανοσοποιητικό. Αλλά παίζεις με τις πιθανότητες για τη ζωή του παιδιού σου;

Φυσικά όταν πρόκειται για κάτι απλό, όπως βροχικά, ωτίτιδα, γρίπη ή άλλες ιώσεις δεν είναι απαραίτητα τα χημικά φάρμακα. Και εγώ ομοιό δίνω αλλά πάντα ο παιδίατρος είναι stand by.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Επισης αν εχεις μαυρα σφραγισματα φροντισε να τα αφαιρεσεις σταδιακα σε ειδικο ολιστικο οδοντιατρο. Ειναι πολυ σημαντικο για τα παιδια που θα κυοφορησεις αλλα επισης δεν θα απαλλαγεις ποτε απο την καντιντα οσο τα εχεις στο στομα σου. Μη διανοηθεις να τα αφαιρεσεις σε συμβατικο οδοντιατρο γιατι θα γεμισεις τον οργανισμο υδραργυρο και θα παρουσιασεις εξαρση.

vera γιατί κάνουν κακό τα μαύρα σφραγίσματα σε σχέση με τα άσπρα; Μόλις έκανα 4 γιατί φτιάχνω τα δόντια μου αυτή την περίοδο και ένα από αυτά είναι μαύρο. Αν πω στην οδοντίατρο που μου το έκανε να το αφαιρέσει θα είναι λάθος; Ειδικός ολιστικός δεν υπάρχει εδώ...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Μα η σαλμονέλλα δεν είναι κάτι το φοβερό, οποιαδήποτε μόλυνση σαλμονέλλας που περνάμε εκφράζεται ως γαστρεντερίτιδα. Η γαστρεντερίτιδα "υποτροπιάζει" όταν το ανοσοποιητικό μας είναι πολύ αδύναμο, διαφορετικά θα την ξεπεράσουμε εντελώς μέσα σε λίγες μέρες.

Η σαλμονέλλα είναι βακτήριο και όμως τις πιο πολλές φορές περνάει εύκολα χωρίς καμία ιατρική παρέμβαση.

Μικρόβιο είχε και η κόρη μου στη βροχοπνευμονία και γι' αυτό έχριζε αντιβίωσης κανονικά.

Αλλά και πάλι μια χαρά τα κατάφερε ο οργανισμός της παρόλο που είναι και GAPS παιδάκι.

Τίποτα υπερβολικό δεν βρίσκω σ' αυτά που λέει η Sarah, πρησμένες αμυγδαλές με πύον είχα πολλές φορές (GAPS σύμπτωμα) και δεν πήρα τίποτα, μόνο εχινάκεια και βιταμίνη C κάποιες φορές, και πέρασε από μόνο του.

vera γιατί κάνουν κακό τα μαύρα σφραγίσματα σε σχέση με τα άσπρα; Μόλις έκανα 4 γιατί φτιάχνω τα δόντια μου αυτή την περίοδο και ένα από αυτά είναι μαύρο. Αν πω στην οδοντίατρο που μου το έκανε να το αφαιρέσει θα είναι λάθος; Ειδικός ολιστικός δεν υπάρχει εδώ...

Melina εχουμε συζητησει πολλες φορες το θεμα εδω μεσα και με λινκς. Τα μαυρα σφραγισματα ειναι γεματα υδραργυρο kai καθε φορα που τρως και μασας μικες ποσοτητες ελευθερωνονται απο το σφραγισμα και τα τρως. Αυτα επικαθονται στα οργανα σου, προκαλουν εξαρση καντιντα και σε δηλητηριαζουν. Το ποσο που ελευθερωνεται καθε φορα ειναι μεγαλυτερο κι απο αυτο που παιρνεις τρωγοντας ενα ψαρι για το οποιο πλεον γινεται τοσος ντορος και μας αποτρεπουν απο το να τα τρωμε γιατι εχουν υδραργυρο. Κι ομως τα μαυρα σφραγισματα επιτρεπονται ακομα. Στην αμερικη γινεται μεγαλο θεμα (στην Ελλαδα κοιμομαστε ακομα οπως σε τοσα αλλα πραγματα) και οι μισοι τουλαχιστον οδοντιατροι δεν τα χρησιμοποιουν πλεον.

Βεβαια εχει ανακυψει θεμα και με τα λευκα σφραγισματα τα οποια περιεχουν BPA και επηρρεαζουν σε μεγαλο βαθμο τη συμπεριφορα των παιδιων μας και δεν ξερουμε πια απο που να προφυλαχθουμε. Οι ολιστικοι οδοντιατροι ειναιε νημεροι και τα δυο θεματα και χρησιμοποιουν ασφαλη υλικα.

Αν προσπαθησεις να βγαλεις μαυρο σφραγισμα με τις συμβατικες μεθοδους θα καταληξεις να φας μεγαλο μερος του. Υπαρχει ειδικη μεθοδος αφαιρεσης μαυρων σφραγισματων που τα απορροφα την ωρα που αφαιρειται το σφργισμα ωστε να μην εισερθουν μορια του στον οργανισμο. Καπου πιο πισω εχω ποσταρει (ξανα) ενα αρθρο σχετικο απο το weston price.

Διαφημίσεις

Ti nea exete απο την κρεμα με γιαουρτι/ εΜΕΝΑ εσφιξε πολυ σχεδον οπως ηταν αρχικα η κρεμα και δεν φαινεται καλη η ζυμωση. Δεν ξυνιζει αρκετα. Αμφιβαλω αν θα την φαω. Εσεις που την κανατε ζεσταινοντας την σας πετυχε? Να το επιχειρησω η θα αει χαμενη? Μονο αυτη με το κεφιρ φανηκε να πετυχαινει.

Rosie μου φερε ο μπαμπας μου σημερα αλλα δυο μελια ρεικι και ειναι και τα δυο μαλλον ζαχαρωμενα. Φαινεται ενα πραγμα σαν αφρος πανω και εγω μαλιστα το δοκιμασα. Το νιωθεις ζαχαρωμενο. Αυτο ειναι φυσιολογικο για ενα αθερμο μελι και ειναι ιντρο legal? Η την εκανα την πατατα?

Eγώ ξέρω ότι τα καλά μέλια ζαχαρώνουν. Αλλά έχει να κάνει και με τον τύπο του μελιού χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δοκιμασα τωρα τη γιαουρτοκρεμα μετα απο 48 ωρες ζυμωσης και ξυνιζει. Την εβαλα ψυγειο για να δω τη γευση της κρυα.

Λοιπον εχω φαει ενα κολλημα να ξεκινησουμε παλι ιντρο απο την αρχη για λιγες μερες τα πρωτα σταδια. Καθως ειμαστε ακομα σταδιο 3 δεν ειναι μεγαλο το πισωγυρισμα. Σκεφτομουν 2 μερες σταδιο 1 και βλεπω ποσο σταδιο 2, μετα παμε 3 για λιγο κι ανεβαινουμε στο 4. Καναμε μια βλακεια στο 2, μπερδευτηκα με το βιβλιο της Καρα (που διαβαζα παραλληλα με της Καμπελ) και αντι να εισαγουμε ζουμια απο τουρσια στο 2ο ξεκινησαμε λαχανο. Η Καρα γςνικως τα τρεχει περισσοτερο και το καταλαβα αργα.

Ο μικρος δειχνει να μην επηρρεαζεται πλεον απο το αυγο αλλα σημερα δεν εκανε καλα κακα. Ηταν σαν μια περιεργη λασπη και δεν ξερω που να το αποδωσω περα απο τα αμυγδαλα που εφαγε χθες. Εχει κολλησει με αυτα τωρα και δεν θελει τα καρυδια. Τωρα το βραδυ φαγαμε και τηγανητο αυγο. Εγω παλι σημερα ειχα διαρροιες και σκεφτομαι οτι λογω ατασθαλιων τον τελευταιο καιρο (καρυδια, μελια και κρεμες) ισως μου κανει καλο μια μικρη επιστροφη πισω. Τωρα που ξεπερασα και τη δυσκοιλιοτητα.

Μηπως δλδ και πετυχουμε μια καλυτερη ιαση. Τωρα ποσο θα καταφερω να αντισταθω σε κρεμες και γιαουρτια δεν ξερω. Εστω λιγες μερες μεχρι να ερθει και ο αποχυμωτης να μπορεσουμε να μπουμε σταδιο 4 τωρα που ξεπερασαμε την αλλεργια στα αυγα που μας κρατουσαν πισω τοσο καιρο.

Νεραιδομαμα τι λες?

Στα είπα και στο τηλ (ή μάλλον στα ψιθύρισα :lol:) αλλά τα γράφω κι εδώ που διαβάζουν και άλλοι ενδιαφερομένοι. Η γνώμη μου είναι ότι φταίνε οι ξηροί καρποί. Καλύτερα να προχωρούσες στα ψητά ή και στο βούτυρο και να άφηνες τους ξηρούς καρπούς για πιο μετά.

Μην κάνεις πισωγύρισμα. Δες πώς θα πάτε τις επόμενες 2-3 μερες (που πιστεύω ότι θα είστε οκ). Αν πια δεις ότι σε 2-3 μέρες συνεχίζετε και είστε άσχημα, τότε σκέψου το ενδεχόμενο να πας πίσω ένα μόνο στάδιο και όχι από την αρχή την ίντρο. Αν όμως στις 2-3 μέρες είστε καλά, τότε προχώρα στα ψητά. Στην γάστρα ή σε ταψί με λαδόκολλα από πάνω, στους 140-150 βαθμούς με γκι ή και χωρίς τίποτα, μόνο με το λίπος του κρέατος, αναλογα τι κρέας βάζεις πχ το χοιρινό δεν θέλει κάτι συνήθως.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ti nea exete απο την κρεμα με γιαουρτι/ εΜΕΝΑ εσφιξε πολυ σχεδον οπως ηταν αρχικα η κρεμα και δεν φαινεται καλη η ζυμωση. Δεν ξυνιζει αρκετα. Αμφιβαλω αν θα την φαω. Εσεις που την κανατε ζεσταινοντας την σας πετυχε? Να το επιχειρησω η θα αει χαμενη? Μονο αυτη με το κεφιρ φανηκε να πετυχαινει.

Μόλις τη δοκίμασα μετά από 37 περίπου ώρες ζύμωσης πάνω στον πάγκο και είναι μια χαρά, ακόμη λίγο ξυνή και αρκετά μαλακιά και αφράτη.

Κι εγώ ακούω σαλμονέλα ή στρεπτόκοκο και τρομάζω, αλλά εκείνη την στιγμή (που ποτέ να μην έρθει) θα πάρω γνώμες από τους 2 γιατρούς που εμπιστεύομαι περισσότερο δλδ τον ομοιο και την παιδιάτρο μου διευκρινίζοντας τους ότι θέλω να αποφύγουμε τα φάρμακα ει δυνατόν. Και θα ακολουθήσω τις δικές τους οδηγίες.

Κατά τα άλλα ούτε εγώ την βρήκα υπερβολική. Μου άρεσε η αντιμετώπιση της. Αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει έναν πατέρα και τώρα παππού γιατρό. Άλλο να έχεις τον γιατρό μέσα στο σπίτι σου. Αν δεν προερχόταν από οικογενεια γιατρού το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν πιο υποχωρητική σε κάποια πράγματα.

Το έχω γράψει και σε άλλο θέμα παλιότερα, ότι ο ομοιο είχε δώσει σε αλλεργική κρίση στο παιδί του όμοιο και ξεφούσκωσε το χέρι του. Ποιος από μας όμως διακινδυνεύει σε αλλεργική αντίδραση να κάνει κάτι ανάλογο χωρίς να έχει τον γιατρό του μπροστά?

Επίσης μου έκανε εντυπωση που σε δύσκολες καταστασεις προτιμά την ομοιοπαθητική από τα βότανα. Δεν το περίμενα. Γράφει αυτό

Homeopathy works with the body, not against it and does not stifle any of the natural healing mechanisms.

Δλδ τα βότανα δεν κάνουν την ίδια δουλειά? :confused:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Eγώ ξέρω ότι τα καλά μέλια ζαχαρώνουν. Αλλά έχει να κάνει και με τον τύπο του μελιού χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες.

κατι τετοιο γνωρίζω κι εγω, δε σημαίνει οτι ζαχαρώνουν όλα και πάντα αλλά είναι νομίζω ανάλογα σε ποιά φυτά έχουν παει οι μέλισσες

gNrhp2.png

Μόλις τη δοκίμασα μετά από 37 περίπου ώρες ζύμωσης πάνω στον πάγκο και είναι μια χαρά, ακόμη λίγο ξυνή και αρκετά μαλακιά και αφράτη.

Ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με την κρεμούλα μου! Εχω χειροτερέψει και δεν μου κάνει καρδιά να ασχοληθώ με τίποτα! Με το ζόρι έβαλα να φτιάξω ζωμό γιατί νιώθω ότι τον χρειάζομαι πολύ και...φασολάκια για κυριακάτικο φαγητό :rolleyes: Και πολύ τους είναι...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Επίσης μου έκανε εντυπωση που σε δύσκολες καταστασεις προτιμά την ομοιοπαθητική από τα βότανα. Δεν το περίμενα. Γράφει αυτό

Homeopathy works with the body' date=' not against it and does not stifle any of the natural healing mechanisms.

Δλδ τα βότανα δεν κάνουν την ίδια δουλειά? :confused:[/quote']

Τα βότανα δεν αποτελούνε μια οργανωμένη θεραπευτική προσέγγιση γιατί ελάχιστοι γιατροί έχουνε εκπαιδευτεί στη βοτανολογία, ενώ ομοιοπαθητικοί υπάρχουνε πολλοί.

Ευτυχώς που η δικιά μας παιδίατρος κατέχει τα βότανα πάρα πολύ καλά, γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να ακολουθήσουμε λανθασμένα γιατροσόφια.

Αν και προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη σοφία πίσω από τα περισσότερα παραδοσιακά γιατροσόφια, αλλά σε δύσκολες καταστάσεις δεν θα τα εφάρμοζα χωρίς την καθοδήγηση γιατρού, πχ δεν θα έκανα κομπρέσσες μαύρης μουστάρδας (που είναι πολύ δυνατή!) στο μωρό αν δεν μου έλεγε η παιδίατρος μου.

Σε μένα δοκιμάζω πολύ πιο εύκολα γιατροσόφια, και μου έχει μάθει αρκετά και η γυναικολόγος μου που αν και ομοιοπαθητικός προτιμάει τα βότανα σαν πρώτη αντιμετώπιση, είναι πολύ φειδωλή στα ομοιοπαθητικά.

Tην πήρα τηλ το πρωί για μένα (την παιδίατρο μας) και μου πρότεινε να πίνω πολύ βήχιο και φασκόμηλο. Το φασκόμηλο δεν είναι που μειώνει την παραγωγή ή τα μπερδεύω? Βήχιο ευτυχώς είχα και το ξεκίνησα άμεσα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Nαι μειώνει την παραγωγή αλλά δεν θηλάζεις βρέφος και θα πρέπει να πίνεις μεγάλη ποσότητα.

Θυμάμαι μου πρότεινε τσάι φασκόμηλο η γυναικολόγος μου για την υπερπαραγωγή που είχα στη μικρή αλλά δεν πήρα γιατί δεν μου αρέσει, προτιμώ δυόσμο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...