Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

ναι το διαβασα και προτεινει επιπλεον nut/seed oil και fish oil.τετοια εχει και στο shopgaps

googlara το krill oil και φαινεται ανωτερο του fish...ειδα το παιδικο του mercola αλλα δεν ειδα να λεει ηλικιες.φανταζομαι ειναι οκ για 2 και πανω αλλιως θα εγραφε κατι

καμια υποδειξη για αποχυμωτη?rosie στο σαιτ που πηρες εσυ ενημερωνει μονο για 1 μοντελο,versapers και γενικα φαιναται σαν να εχει σταματησει καποια ειδη...θα τηλ.αυριο παντως

πήρα τον Αύγουστο τον OMEGA VERT κ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιατί εγώ που είμαι κάπως μακριά να έλεγα στην αδελφή του άντρα μου?

Κατερίνα για να μην τρέχει η κοπέλα στη Νέα Κηφισιά για 3 κιλά βούτυρο αν θες να πάρω και τα δικά σου και περνάει όποτε μπορεί από το σπίτι μου να της δώσω και το κεφίρ που θες.

Δηλαδή οι σπόροι είναι παστεριωμένοι; Μάλιστα : (

Όχι, παστεριωμένο είναι το έτοιμο ρόφημα κεφίρ.

Αν δεν το παστεριώσουνε τότε το ρόφημα θα συνεχίσει να ξυνίζει και υπάρχει και ο κίνδυνος έκρηξης του μπουκαλιού!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τα φίλτρα, φαίνεται να ταιριάζουνε και στη δική μας ντουζιέρα! :-D

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

το βραδυ τρωει πριν κοιμηθει φαγητο; Αν οχι, ίσως χρειαζεται. Και εμενα κοντα σε εκεινη την ηλικια, 2 χρ, επινε μισο λιτρο γαλα για να κοιμηθει (δεν τους εδινα φαγητο κανονικο για βραδυ) και το πρωι ξυπνουσε νωρις γιατι πεινουσε. Το γαλα σιγα μη τον χορτασει. Απο τοτε που ξεκινησα κανονικο βραδυνο εχω ησυχασει με την βραδυνη πεινα...

τρωει κατα τις 7 φαγητο και αν αργησει να κοιμηθει του δινω κι αλλο μετα για να αποφυγω το βραδυνο γαλα.το βραδυνο ειναι ευκολο να το παραλειψω,το πρωινο προσπαθω να προσαρμοσω.

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου με λίγο μέλι ή λιωμένο χουρμά;

πολυ καλη ιδεα,πρεπει να δω πρωτα αν τον πειραζει.αν οκ,μπορω να του δινω ποσοτητα 150 ml η ειναι too much?

εκεινο που με προβληματιζει ειναι οτι εχει να δοκιμασει πολλα καινουρια πραγματα στη gaps που δεν τα εχει ξαναφαει οποτε πρεπει να δωσω προτεραιοτητα στα πιο αναγκαια:γαλα και αλευρι αμυγδαλου,αυγα,ghee,CLO και ψαρι...και θελουν χρονο

Να καταργήσεις το γάλα. Επιβάλλεται. Δεν είναι ότι παίρνει μόνο λακτόζη μέσα από αυτό αλλά και ζάχαρη και ένα σωρό απαγορευτικά. Εχει κεφάλαιο στο βιβλίο

Όσο για την συμπεριφορά να σου δώσω κι εγώ ελπίδες. Εμάς εξαφανίστηκαν τα πολύ άσχημα πρωινά ξυπνήματα' date=' τα tantrums και οι περισσότερες φοβίες της (φοβόταν ακόμα και παιδικά τραγούδια :shock:). Αλλα και η αναπτυξη της βλέπω ότι έχει μία βελτίωση. Ήταν πιο αργη σε όλα της, ενώ τώρα διακρίνω ότι πάει πιο καλά και στο κομμάτι αυτό.[/quote']

πρεπει αλλιως δε μπορω να κανω intro kai gaps γενικοτερα..

αχ νεραιδομαμα ,τρελαινομαι οταν βλεπω το παιδακι μου τοσο επιθετικο..δαγκωνει μερικες φορες σαν κατι να τον ζοριζει απο μεσα του και να του φερνει υπερενταση,μονο που δε μπορει να εκφραστει ...ειναι ενα παιδι στην τσιτα τις περισσοτερες ωρες

Κορίτσια εγώ που θηλάζω' date=' νομίζω πως δεν έχω κάποιο περιορισμό να πάρω ωμέγα-3 , σωστά , η κάτι μου διαφεύγει; Επίσης, είδα στο iHerb, αυτές τις κάψουλες, που δεν προέρχονται από ψαράκια , αλλά από άλγη, δείτε λίγο την περιγραφή, τι λέτε;

http://www.iherb.com/Ovega-3-Omega-3s-DHA-EPA-60-Veggie-Softgels/41142

Αλλιώς ποιο προτείνετε; [/quote']

δε θα στο προτεινα,ειδα οτι εχει αμυλο καλαμποκιου,καραγενανη,σορβιτολη..κατα τη γνωμη μου CLO ,τα κοριτσια ξερουν καλυτερα να σου πουν

Κατερίνα για να μην τρέχει η κοπέλα στη Νέα Κηφισιά για 3 κιλά βούτυρο αν θες να πάρω και τα δικά σου και περνάει όποτε μπορεί από το σπίτι μου να της δώσω και το κεφίρ που θες.

Όχι, παστεριωμένο είναι το έτοιμο ρόφημα κεφίρ.

Αν δεν το παστεριώσουνε τότε το ρόφημα θα συνεχίσει να ξυνίζει και υπάρχει και ο κίνδυνος έκρηξης του μπουκαλιού!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τα φίλτρα, φαίνεται να ταιριάζουνε και στη δική μας ντουζιέρα! :-D

Rosie αν έχεις αυτή τη δυνατότητα θα με βόλευε παρά παρά πολύ!!! Σ΄ ευχαριστώ!!

Οπότε όταν πας και τα έχεις πες μου να κανονισουμε!

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Παιδιά το να μην έχει κάποιος όρεξη τί σημάδι είναι ;;; Εδώ και κάποιες μέρες δεν έχω καθόλου όρεξη για φαγητό τρώω λίγο, πινω τον χυμό μου κλπ δεν θέλω πρωινό ή βραδινό... Είναι φυσιολογικό στην gaps διατροφή ή μήπως πρέπει να ζορισω τον εαυτό μου;

Yugup3.png

Δευτερη μερα ιντρο και ειμαστε χαλια. Ξυπναω το πρωι να ετοιμασω τον μεγαλο για σχολειο και μολις σηκωνομαι μου ρθε εμετος. Δεν ειχα τι να βγαλω, παρολα αυτα δεν μπορουσα να σταματησω για λιγη ωρα. Μετα ναυτια συνεχεια. Πιστεψα οτι ηταν γαστρεντεριτιδα αλλα οχι, πρεπει να ειναι die off. Δεν μπορουσα να φαω τιποτα για ωρα, ναυτια συνεχεια και να ζαλιζομαι απο την αδυναμια. Το καλο ηταν οτι πρωτη φορα σημερα στα δυο χρονια που δεν ειχα διαρροια. Μου κανε μεγαλη εντυπωση.

Το παιδι ομως ολη νυχτα ηθελε αγκαλια να θηλαζει, δεν με αφησε να κοιμηθω, δεν τρωει τιποτα, θελει μονο γαλα, αν δεν δινω χτυπιεται στο κλαμμα, σκετη απελπισια. Ηρεμησε λιγο οταν ηρθε ο παππους, φανηκε αρκετα καλα και κεφατος, αλλα δεν τρωει και δεν ξεκολλαει απο πανω μου. Του εκανα μπανιο με σοδα και ειναι δυσκολο να τον κρατησω μεσα 20 λεπτα.

Εγω εφαγα σουπα κοτοπουλο, κουνουπιδι και ηπια ζωμο, αλλα νιωθω ακομα χαλια και πεινασμενη συνεχως. Μου ρχεται να φαω μισο κιλο μελι!!!

Οσοι κανατε ιντρο εχετε καμμια συμβουλη για να παρω πανω μου? Δεν ξερω αν θα αντεξω και σκεφτομαι οτι αυριο θα ειμαι πολυ χειροτερα. Διαβαζω το δευτερο σταδιο και δεν βλεπω κατι να μας ανεβασει ιδιαιτερα. Απο το τριτο νομιζω θα βελτιωθουμε καπως.

Ελπιζω να φαει ο μικρος, θα τον βαλω να πιει ζωμο με το ζορι γιατι αν δεν τρωει δεν εχει νοημα, απλα παιρνει τις τοξινες μου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Και σαν να μη φθανουν αυτα εχω το μεγαλο που γυρισε απο το σχολειο με πυρετο 37, 8 προς το παρον. Ειναι στη μανα μου βεβαια κι εχω αγχος μη τον πλακωσει στα ντεπον, της ειπα να παρει εχινακεια αλλα τωρα που το σκεφτομαι φοβαμαι οτι θα ρωτησει τη φαρμακοποιο και θα του δωσει ντεπον. Αυτη με 37 πυρετο οταν αρρωστησε πρωτη φορα στα 2 μισι ηθελε να παμε νοσοκομειο και να χορηγησουμε αντιβιωση. Πατατα εκανα!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Παιδιά το να μην έχει κάποιος όρεξη τί σημάδι είναι ;;; Εδώ και κάποιες μέρες δεν έχω καθόλου όρεξη για φαγητό τρώω λίγο, πινω τον χυμό μου κλπ δεν θέλω πρωινό ή βραδινό... Είναι φυσιολογικό στην gaps διατροφή ή μήπως πρέπει να ζορισω τον εαυτό μου;

Μηπως εισαι αρρωστη?

Μηπως εισαι αρρωστη?

Μπά δεν νομίζω να είμαι άρρωστη σαν να περνάω φάση αισθάνομαι...

Κουράγιο με την ιντρο!!! Ακριβώς έτσι ένιωθα κι εγώ αλλα και η μικρή τις λιγοστές μέρες που καναμε....

Θυμάμαι ο Αναστάσιος ανέφερε πολύ το λίπος!! Τρώγε όσο αντεχεις για να παίρνεις ενέργεια! Τι να πω; Μακάρι να τα καταφέρετε! Μαμα, θηλαζουσα και ιντρο είναι πραγματικά άθλος!!

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Εσας σκεφτομουν Κατερινα.

Βλεπω το καλο αποτελεσμα (σε μενα) και θελω να προσπαθησω . Περιμενω να δω τα δικα του κακα αν εχουν βελτιωση. Αλλα αν δεν τρωει/πινει ζωμο εχουμε προβλημα. Καμμια βελτιωση δεν θα εχει αντιθετα θα παρει ενα καρο τοξινες. Θα παω να κανω ενα μπανιο detox τουλαχιστον.

Εντωμεταξυ ειναι ολο γκρινια, θελει να κοιμηθει αλλα δεν κοιμαται...νομιζω οτι η ιντρο του το προκαλει αυτο. Ξυπνησε 8 μισι η ωρα σημερα θα πρεπε να ειχε πεσει ξερος ηδη. Θα παω να τον βαλω να πιει λιγο ζωμο με το ζορι τωρα. Το ιδιο θα κανω και με το προβιοτικο γιατι δεν το πινει στο νερο που το εβαλα.

Ποσο αντεξατε εσεις Κατερινα?

Και δεν με αφηνει σε ησυχια........υποτιθεται πεσαμε να κοιμηθουμε, εκανα εγω την κοιμισμενη κι αυτος σηκωθηκε να παει στο σαλονι να παιξει. Μολις παω εκει και με δει θα θελει παλι αγκαλια και γαλα. δΕ μπορω να κανω τιποτα!

Μπά δεν νομίζω να είμαι άρρωστη σαν να περνάω φάση αισθάνομαι...

Κουράγιο με την ιντρο!!! Ακριβώς έτσι ένιωθα κι εγώ αλλα και η μικρή τις λιγοστές μέρες που καναμε....

Θυμάμαι ο Αναστάσιος ανέφερε πολύ το λίπος!! Τρώγε όσο αντέχεις για να παίρνεις ενέργεια! Τι να πω; Μακάρι να τα καταφέρετε! Μαμα, θηλαζουσα και ιντρο είναι πραγματικά άθλος!!

Λογικά είναι φάση αποτοξίνωσης.

Πήγα χθες Ν. Κηφισιά: Γνωρίζουν και στην είσοδο αλλά στα τυριά πρέπει να πάτε, στο βάθος. Εγώ πήρα νουμερακι (είχε αρκετή ουρά και ήθελα και άλλα πράγματα). Αν πει για το βούτυρο στην ειδική τιμή θα καταλάβουν.

Αριστερά από τα τυρία παρατήρησα περιμένοντας αρκετά καλά γάλατα όπως Κουκάκι και Λιβαδερού. Δεν είχε γράψει κάποιος πως σταμάτησε το Λιβαδερού;

tip: πάρτε πρώτα χαρτάκι και μετά χάζι στο κατάστημα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Μην ανησυχείς Βερα. Έτσι είναι στην αρχή. Στον άντρα μου κράτησαν τα συμπτώματα μια εβδομάδα. Τόσο αντέξαμε την ίντρο δυστυχώς. Μετά πήγανε στην φουλ γκαπς και πήρε γενικότερα τα πάνω του. Με εξαιρέση την κόπωση που σίγουρα οφειλότανε σε έλλειψη λίπους.

Υπομονή. Θα περάσει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

έτοιμα, λαμβάνετε με το nickname σας http://www.thanopoulos.gr/el/kifisia1

Ευχαριστούμε!

Δεν είχε γράψει κάποιος πως σταμάτησε το Λιβαδερού;

:shock::shock: Ετσι μας ειπαν σε μαγαζια με βιολογικα που τα φερνανε (προσωπικα ρωτησα σε 2).

Διαφημίσεις

Βρε παιδιά τα biokult ακόμα να φανούν!!

Rosie σε σας άργησαν να τα στείλουν;

Mesastoura κι εγώ έτσι σκέφτομαι μάλλον φάση αποτοξινωσης απλά μου κάνει εντύπωση γιατί γενικά είχα πολυ μεγάλη όρεξη και έτρωγα μεγάλες ποσότητες :cool:

Yugup3.png

Και δεν με αφηνει σε ησυχια........υποτιθεται πεσαμε να κοιμηθουμε, εκανα εγω την κοιμισμενη κι αυτος σηκωθηκε να παει στο σαλονι να παιξει. Μολις παω εκει και με δει θα θελει παλι αγκαλια και γαλα. δΕ μπορω να κανω τιποτα!

Αχ Θεέ μου αυτό μου το κάνει η μικρή μου τις τελευταίες μέρες! Δυσκολεύεται τόσο πολυ να κοιμηθεί και έκοψε και τον μεσημεριανό ύπνο!:shock: αλλά απο χτες το βράδυ μου έβγαλε δεκατακια και μυξες...

Το κακό είναι πως πάνω που κοψαμε τους πολλούς θηλασμους και κάναμε και προσπάθειες να μην θηλαΖουμε στο νανουρισμα.... Τώρα ξανά κόλλησε πάνω μου με την ιωση:-(

Yugup3.png

Όχι, ήρθανε πολύ σύντομα, με κούριερ στο σπίτι.

Ο Λιβαδερός εξακολουθεί να βγάζει το ξινόγαλο, αυτό θα είδε ο Αντώνης.

Κατερίνα κι εγώ σε παρόμοια φάση βρίσκομαι, εδώ και αρκετό καιρό μάλιστα δεν τρώω καθόλου βραδινό, και το μεσημεριανό με το ζόρι.

Ίσως είναι και η ζέστη, πιστεύω ότι μόλις πιάσουνε τα κρύα εγώ τουλάχιστον θα επανέλθω!

και θα το είχε ακόμα στο site του;

Υπάρχει και τηλ και μαιλ... για τους δύσπιστους, όχι ότι δεν είμαι απρόσεχτος μερικές φορές (είχε μάλιστα και καλή ποσότητα! στα 2,6? )

πᾶν μέτρον ἄριστον

Μην ανησυχείς Βερα. Έτσι είναι στην αρχή. Στον άντρα μου κράτησαν τα συμπτώματα μια εβδομάδα. Τόσο αντέξαμε την ίντρο δυστυχώς. Μετά πήγανε στην φουλ γκαπς και πήρε γενικότερα τα πάνω του. Με εξαιρέση την κόπωση που σίγουρα οφειλότανε σε έλλειψη λίπους.

Υπομονή. Θα περάσει.

Γιωτα ποσο κρατησατε το καθε σταδιο?

δΟΞΑ ΤΟ θΕΟ, κοιμηθηκε λιγο και καταφερα να κανω ενα μπανιο! Φτιανχω γιουβαρλακια τωρα μπας και φαει. Μονο ενα κεφτε εφαγε σημερα.

Μήπως περνάς φάση αποτοξίνωσης?

Η Καμπελ λέει ακούστε την όρεξη σας και ττι ζητάει το σώμα σας. Οπότε μην ζορίσεις τον οργανισμό σου.

Κάνε αν μπορείς και κανένα μπάνιο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γιωτα ποσο κρατησατε το καθε σταδιο?

Βερα στο είπα και το τηλ. αλλά το ξαναγράφω γιατί είναι πολύ σημαντικό και να το δουν κι άλλοι. Το 1ο στάδιο 2-3 μέρες. Αν υπάρχει συνεχόμενη διαρροια τότε το κρατάμε 1 βδομάδα το πολύ.

Τα επόμενα στάδια είναι πολύ προσωπικά πόσο θα κρατήσουν. Ενδεικτικά 2 βδομάδες το καθένα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

αχ νεραιδομαμα ,τρελαινομαι οταν βλεπω το παιδακι μου τοσο επιθετικο..δαγκωνει μερικες φορες σαν κατι να τον ζοριζει απο μεσα του και να του φερνει υπερενταση,μονο που δε μπορει να εκφραστει ...ειναι ενα παιδι στην τσιτα τις περισσοτερες ωρες

Σε καταλαβαίνω όσο δεν φανταζεσαι!

Θα δεις πόσο πολύ θα ηρεμήσει μετά από κάποιους μήνες με την γκαπς. Θα περάσει ο καιρός και ξαφνικά θα συνειδητοποιήσεις μία μέρα ότι το παιδί σου έχει αλλάξει προς το καλύτερο! Η βελτίωση θα γίνεται κάθε μέρα και σταδιακά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...