Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Προσωπικά παίρνω και τα δύο, η Campbell στο βιβλίο τονίζει ότι χρειάζεται και το CLO και επιπλέον ωμέγα-3.

Ο Mercola έχει κριλλ για παιδιά, δες στο iherb.

ναι το διαβασα και προτεινει επιπλεον nut/seed oil και fish oil.τετοια εχει και στο shopgaps

googlara το krill oil και φαινεται ανωτερο του fish...ειδα το παιδικο του mercola αλλα δεν ειδα να λεει ηλικιες.φανταζομαι ειναι οκ για 2 και πανω αλλιως θα εγραφε κατι

καμια υποδειξη για αποχυμωτη?rosie στο σαιτ που πηρες εσυ ενημερωνει μονο για 1 μοντελο,versapers και γενικα φαιναται σαν να εχει σταματησει καποια ειδη...θα τηλ.αυριο παντως

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ αυτό του Μερκόλα το έδινα στο γιο μου από δύο χρόνων, 2 καψουλίτσες τη μέρα.

Έχει πολλά χρόνια που πήρα το δικό μου αποχυμωτή, οι άλλες κοπέλες μπορούνε να σε βοηθήσουνε καλύτερα που πήρανε πιο πρόσφατα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

μου δινεις κουραγιο κατερινουλα..

το μονο γαλακτοκομικο που παιρνει ειναι το υποαλλεργικο nan.σκεφτηκα πολλες φορες να το κοψω αλλα δεν ξερω τι να του δινω 6-7 το πρωι που ξυπναει και πειναει..το πινει και ξανακοιμαται.καμια ιδεα?το χαμομηλι δε θα τον χορταινει ασε που νομιζω οτι μπορει να τον πειραζει- αυτο η το μελι που ειχα μεσα..εχω πολυ καιρο να του δωσω

το βραδυ τρωει πριν κοιμηθει φαγητο; Αν οχι, ίσως χρειαζεται. Και εμενα κοντα σε εκεινη την ηλικια, 2 χρ, επινε μισο λιτρο γαλα για να κοιμηθει (δεν τους εδινα φαγητο κανονικο για βραδυ) και το πρωι ξυπνουσε νωρις γιατι πεινουσε. Το γαλα σιγα μη τον χορτασει. Απο τοτε που ξεκινησα κανονικο βραδυνο εχω ησυχασει με την βραδυνη πεινα...

Camouflage ξέρεις αν αύριο η λαϊκη αρχίζει στις 2.30;

Κάτι τέτοιο μου είπε ο άντρας μου και αν αυτό ισχύει δεν ξέρω τι θα βρίσκει στις 5 που θα πηγαίνει :(

Διαφημίσεις

Elderberries! :D

http://woolymossroots.blogspot.gr/2012/10/harvesting-elderberries-why-theyre-so.html

Black elderberry has strong immune-stimulating properties and it is one of the most powerful anti-viral remedies known to man.

"Benefits: Elder flower syrup is Europe's most esteemed formula for colds, flus, and upper respiratory infections. Both the flowers and the berries are powerful diaphoretics; by inducing sweating, they reduce fevers. Elder also has immune-enhancing properties and is especially effective when combined with echinacea.

μου δινεις κουραγιο κατερινουλα..

το μονο γαλακτοκομικο που παιρνει ειναι το υποαλλεργικο nan.σκεφτηκα πολλες φορες να το κοψω αλλα δεν ξερω τι να του δινω 6-7 το πρωι που ξυπναει και πειναει..το πινει και ξανακοιμαται.καμια ιδεα?το χαμομηλι δε θα τον χορταινει ασε που νομιζω οτι μπορει να τον πειραζει- αυτο η το μελι που ειχα μεσα..εχω πολυ καιρο να του δωσω

Ζωμό? Ή αμυγδαλόγαλα που σου είπε η Ροζυ

Να καταργήσεις το γάλα. Επιβάλλεται. Δεν είναι ότι παίρνει μόνο λακτόζη μέσα από αυτό αλλά και ζάχαρη και ένα σωρό απαγορευτικά. Εχει κεφάλαιο στο βιβλίο

Όσο για την συμπεριφορά να σου δώσω κι εγώ ελπίδες. Εμάς εξαφανίστηκαν τα πολύ άσχημα πρωινά ξυπνήματα, τα tantrums και οι περισσότερες φοβίες της (φοβόταν ακόμα και παιδικά τραγούδια :shock:). Αλλα και η αναπτυξη της βλέπω ότι έχει μία βελτίωση. Ήταν πιο αργη σε όλα της, ενώ τώρα διακρίνω ότι πάει πιο καλά και στο κομμάτι αυτό.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κάτι τέτοιο μου είπε ο άντρας μου και αν αυτό ισχύει δεν ξέρω τι θα βρίσκει στις 5 που θα πηγαίνει :(

Ναι από 1/10

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αποχυμωτή βρες πρώτα ποιο μοντέλο θες και μετά βλέπεις από πού θα τον πάρεις. Πάντως σου συστήνω εξωτερικό, γιατί οι τιμές εδώ είναι ασύγκριτα τσουχτερες. Ενδεικτικά συστήνω uk jucers kai keimling (από Γερμανία μπορεί να στο φέρει και η κουμπάρα της Ρόζυ από το μαγαζί της με την τιμή του keimling)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμεις λεμε να ξεκινησουμε ιντρο κι ο Θεος βοηθος. Νεραιδομαμα θα σε τρελλανω στα τηλεφωνα, προετοιμασου ψυχολογικα! Θα την παμε οσο αντεξουμε και βλεπουμε. Ο μικρος παει γενικα καλα υτα κακα του τελευταιες μερες εχουν σφιξει ωραια, λιγο το χρωμα θελει ακομα να φτιαξει. Επισης παρατηρησα οτι η αλλεργια στο αυγο εχει υποχωρησει.

Περιμένω!! :lol:

Φαίνεται πως το έντερο ξεκινάει να γιατρεύει τις πληγές του. Πολυ καλά νέα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Και η αναγνώριση των κόπων ήρθε από την.... πεθερά! :shock::lol:

Στις διακοπες είδε τις μάχες που έδινα στην κουζίνα κάθε μέρα και φαίνεται ότι εκτίμησε πάρα πολύ όσα κάνω για τα εγγόνια της. Πήγε λοιπόν το σκ στην αδερφή της στο Αιγειο και έφερε

2 κιλά καθαρισμένα αμυγδαλα άγρια, 1 κιλό καθαρισμένα καρύδια, άγρια φιρίκια, κόκορα αλανιάρη, αυγα που μαζεψε η ιδια από αλανιαρες κοτες, αποξαραμενα σύκα που τρώνε κανονικά το keimling, αγρια ροδακινα, κομποστα χωρίς ζαχαρη για το παιδι από αγρια ροδακινα, πιπεριες, μελιτζάνες, κολοκύθα, 2 κιλά μελι που τον έβαλε να το βγάλει μπροστά της για να σιγουρευτεί ότι είναι άθερμο! Με αφησε με το στόμα ανοιχτό και κυρίως για το ότι καθαρισε τόσα αμυγδαλα και καρύδια γιατί ήξερε ότι με τα παιδιά δεν προλαβαίνω. Με σκλάβωσε η πεθερούλα! :D

Επίσης μου είπε ότι μπορεί να μου φέρνει κουνέλια που τρώνε μόνο χορταράκια. Και ότι πήρε και μία ανιψιά από αυτήν την θεια κουνέλια για να κάνει παραγωγή στον Γερακα. Όχι επαγγελματικά, αλλά να πουλάει στην γειτονιά (με 5 ευρώ το κιλό). Καμουφλάζ και όποιος άλλος θέλει, ας μου πει να σας δώσω στοιχεία αν ενδιαφέρεστε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

ωχ καλα που μου το θυμισες! 2:30 ναι...:-(

Ναι, το επιβεβαιώνω και εγώ :( Το έλεγαν όλοι την προηγούμενη βδομάδα. Ελπίζω και εγώ να προλάβω κάποια πράγματα σήμερα. Πέρυσι πάντως προλάβαινα αρκετά. Εμένα όμως με βολεύει και το Σάββατο στο Ίλιον, χωρίς καθόλου βιασύνη ;)

..κομποστα χωρίς ζαχαρη ...

Μπράβο στην πεθερά! (ελπίζω η κομπόστα να μην είχε κάποιο άλλο τεχνητό γλυκαντικό)

Φαντάζομαι ότι όταν έχεις συνηθίσει να τα κάνεις όλα μόνη σου ή έστω και μικρή βοήθεια είναι μεγάλη ανακούφιση :)

... έλεγα να ξεκινήσω gaps από Οκτώβριο αλλά με ένα θεματάκι υγείας έχει πάει πίσω αυτό το πλάνο.

Από ένα άρθρο που συζητά την σημασία της 1ης ώρας μετά την γέννα:

Perspective 6: The bacteriological point of view

At birth' date=' a baby is germ-free. An hour later there are millions of germs covering her mucous membranes. To be born is to enter the world of microbes. The question is, which germs will be the first to colonize the babyʼs body? Bacteriologists know that the winners of the race will be the rulers of the territory. The germ environment of the mother is already familiar and friendly from the perspective of the newborn because mother and baby share the same antibodies (IgG). In other words, from a bacteriological point of view, the newborn human baby urgently needs to be in contact with only one person—her mother. If we add that early consumption of colostrum ([i']πρωτόγαλα[/i]) will help establish an ideal gut flora, there is no doubt that, from a bacteriological point of view, the hour following birth is a critical period with lifelong consequences. Our gut flora can be presented as an aspect of our personality that cannot be easily modified later on in life.

πηγή

πᾶν μέτρον ἄριστον

Πρωτη μερα ιντρο και εχω σαλταρει ηδη χωρις φρουτα. Το παιδι εφαγε λιγη σουπα με ζωμο μεσα, εφαγε λιγο μπροκολο και το κανα μπανιο με επσομ. Με το ζορι του βαλα και το προβιοτικο. Δε δεχνει να χει θεμα, γενικως δεν τρωει τρελα. Εγω δεν ξερω πως θα την βγαλω. Θελει και να θηλαζει συνεχεια...λογικο αφου εστειλα τον αδερφο του στους παππουδες και δεν εχει παρεα.

Εντω μεταξυ οι εξετασεις που εκανα δειχνουν ψηλο λευκωμα ουρων 24ωρου, μαλλον απο τα πολλα αυγα. Ελπιζω να μη παθουμε τιποτα με τοση αυγοφαια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λοιπόν, πήγα στην οδοντίατρο μου σήμερα και επιτέλους θυμήθηκα να τη ρωτήσω τι υλικό βάζει στα σφραγίσματα (σημειώστε ότι εγώ δεν ανέφερα τίποτα για ΒΡΑ).

Μου απάντησε ότι βάζει σύνθετη ρητίνη χωρίς ΒΡΑ, γιατί η βισφενόλη λέει εγκυμονεί κινδύνους, ιδιαίτερα στα παιδιά!

Χρησιμοποιεί, σύμφωνα μ΄αυτήν, την καλύτερη και ακριβότερη ποιότητα υλικού για λευκά σφραγίσματα, G-aenial posterior.

Και μια άλλη εξίσου καλή όπως λέει, τη Voco Posterior.

Θα κάνω μια αναζήτηση αργότερα να διαβάσω λεπτομέρειες για τα υλικά αυτά, αλλά όπως είπα την εμπιστεύομαι πολύ.

Μου είπε ότι πάντα ενημερώνεται για τις τελευταίες μελέτες και τα καλύτερα και ασφαλέστερα υλικά στην οδοντιατρική.

Χλωμό το βλέπω κάποιος συμβατικός οδοντίατρος να χρησιμοποιεί ρητίνη χωρίς ΒΡΑ :(

Αποθηκεύτηκε στην επιφάνεια εργασίας, και περιμένει ενημέρωση.:)

----------------------

Διαφημίσεις

Στις διακοπες είδε τις μάχες που έδινα στην κουζίνα κάθε μέρα και φαίνεται ότι εκτίμησε πάρα πολύ όσα κάνω για τα εγγόνια της. Πήγε λοιπόν το σκ στην αδερφή της στο Αιγειο και έφερε

2 κιλά καθαρισμένα αμυγδαλα άγρια' date=' 1 κιλό καθαρισμένα καρύδια, άγρια φιρίκια, κόκορα αλανιάρη, αυγα που μαζεψε η ιδια από αλανιαρες κοτες, αποξαραμενα σύκα που τρώνε κανονικά το keimling, αγρια ροδακινα, κομποστα χωρίς ζαχαρη για το παιδι από αγρια ροδακινα, πιπεριες, μελιτζάνες, κολοκύθα, 2 κιλά μελι που τον έβαλε να το βγάλει μπροστά της για να σιγουρευτεί ότι είναι άθερμο! Με αφησε με το στόμα ανοιχτό και κυρίως για το ότι καθαρισε τόσα αμυγδαλα και καρύδια γιατί ήξερε ότι με τα παιδιά δεν προλαβαίνω. Με σκλάβωσε η πεθερούλα! :D

Επίσης μου είπε ότι μπορεί να μου φέρνει κουνέλια που τρώνε μόνο χορταράκια. Και ότι πήρε και μία ανιψιά από αυτήν την θεια κουνέλια για να κάνει παραγωγή στον Γερακα. Όχι επαγγελματικά, αλλά να πουλάει στην γειτονιά (με 5 ευρώ το κιλό). Καμουφλάζ και όποιος άλλος θέλει, ας μου πει να σας δώσω στοιχεία αν ενδιαφέρεστε.[/quote']

Μπράβο, κάτι τέτοια τα κάνει και η δικιά μου, είναι καλούλες τελικά μωρέ μωρέ!:P

----------------------

Κορίτσια εγώ που θηλάζω, νομίζω πως δεν έχω κάποιο περιορισμό να πάρω ωμέγα-3 , σωστά , η κάτι μου διαφεύγει; Επίσης, είδα στο iHerb, αυτές τις κάψουλες, που δεν προέρχονται από ψαράκια , αλλά από άλγη, δείτε λίγο την περιγραφή, τι λέτε;

http://www.iherb.com/Ovega-3-Omega-3s-DHA-EPA-60-Veggie-Softgels/41142

Αλλιώς ποιο προτείνετε;

Τι άλλο θα μπορούσα να πάρω σαν συμπλήρωμα το οποίο να με τονώνει (ώρες ώρες νομίζω πως θα πέσω κάτω) και πιθανόν, να περνάει ευεγερτικές ουσίες και στην μικρή μου μέσω του γάλακτος που πίνει, την σωστή διατροφή την κάνουμε βέβαια, αλλά…

Επίσης, έχει πάνω από μήνα που έχω τοποθετήσει αποχλωριωτή στο ντουζ του μπάνιου, νομίζω πως κάνει δουλειά.

http://www.iherb.com/Rainshow-r-CQ-1000-Dechlorinating-Shower-Filter-1-Water-Filter/16307

Να σας πω, μην φρίξετε, καλά το ξέρω πως θα φρίξετε, αλλά να σήμερα στο super είδα αυτά τα συσκευασμένα ροφήματα Κεφίρ, και δεν γράφει πως είναι από παστεριωμένο γάλα, θα σας αντιγράψω τα ακριβή συστατικά

Κεφίρ ΜΕΒΓΑΛ συστατικά: φρέσκο ημιαποβουτυρωνένο αγελαδινο γάλα, οξυγαλακτική καλλιέργεια , καλλιέργεια κεφίρ .

Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ συστατικά:Φρέσκο ημιαποβουτυρωμένο γάλα αγελάδος, μαγιά Κεφίρ

Είχα πάρει παλιά και Κουκάκη και ένα που γίνεται στον Δρυμό Θεσσαλονίκης, αυτό ήταν φοβερό, σου γαργαλούσε την γλώσσα πολύ έντονα.

Δεν έχω σπόρους κεφίρ, και σε ένα ρώσικο μαγαζάκι που ρώτησα μου είπε πολύ δύσκολο να μου βρουν, επίσης το δικό τους Κεφίρ Καυκάσου ήταν περισσότερο σαν γιαούρτι, παρά σαν ρόφημα.

----------------------

Να σας πω' date=' μην φρίξετε, καλά το ξέρω πως θα φρίξετε, αλλά να σήμερα στο super είδα αυτά τα συσκευασμένα ροφήματα Κεφίρ, και δεν γράφει πως είναι από παστεριωμένο γάλα, θα σας αντιγράψω τα ακριβή συστατικά

Κεφίρ ΜΕΒΓΑΛ συστατικά: φρέσκο ημιαποβουτυρωνένο αγελαδινο γάλα, οξυγαλακτική καλλιέργεια , καλλιέργεια κεφίρ .

Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ συστατικά:Φρέσκο ημιαποβουτυρωμένο γάλα αγελάδος, μαγιά Κεφίρ

Είχα πάρει παλιά και Κουκάκη και ένα που γίνεται στον Δρυμό Θεσσαλονίκης, αυτό ήταν φοβερό, σου γαργαλούσε την γλώσσα πολύ έντονα.[/quote']

Το ίδιο το κεφίρ είναι παστεριωμένο στην περίπτωση αυτή, δηλαδή τα προβιοτικά του είναι ήδη νεκρά!

Ξέρω κάποιες κοπέλες με σπόρους κεφίρ στη Θεσσαλονίκη, σε ποια περιοχή μένεις;

Επίσης' date=' έχει πάνω από μήνα που έχω τοποθετήσει αποχλωριωτή στο ντουζ του μπάνιου, νομίζω πως κάνει δουλειά.

http://www.iherb.com/Rainshow-r-CQ-1000-Dechlorinating-Shower-Filter-1-Water-Filter/16307

[/quote']

Δηλαδή εφαρμόζει ΟΚ στις ντουζιέρες μας παρόλο που είναι αμερικάνικων προδιαγραφών;

Γιατί είναι καιρός να αλλάξουμε κι εμείς τα φίλτρα στις ντουζιέρες μας και το κάθε ανταλλακτικό στοιχίζει το λιγότερο 50 Ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό! :shock:

Φτου φτου μη το ματιασω τρωει τη σουπα του μια χαρα. Μαλιστα επειδη ζωμο σε ποτηρι σεν πινει του τον εβαλα στη σουπα και ηπιε καμποσο με το κουταλι. Απο το τιποτα μια χαρα ειναι.

Δεν πολυτρωει το μπροκολο και το καροτο αλλα το κρεας το τσακισε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

έτοιμα, λαμβάνετε με το nickname σας http://www.thanopoulos.gr/el/kifisia1

Mέχρι πότε μπορούμε να τα παραλάβουμε?

Γιατί εγώ που είμαι κάπως μακριά να έλεγα στην αδελφή του άντρα μου?

Yugup3.png

Mέχρι πότε μπορούμε να τα παραλάβουμε?

δεν υπάρχει θέμα

Γιατί εγώ που είμαι κάπως μακριά να έλεγα στην αδελφή του άντρα μου?

φυσικά. ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Το ίδιο το κεφίρ είναι παστεριωμένο στην περίπτωση αυτή, δηλαδή τα προβιοτικά του είναι ήδη νεκρά!

Ξέρω κάποιες κοπέλες με σπόρους κεφίρ στη Θεσσαλονίκη, σε ποια περιοχή μένεις;

Δηλαδή οι σπόροι είναι παστεριωμένοι; Μάλιστα : (

Προς το παρόν μένουμε Δυτική Θεσσαλονίκη (ψαχνόμαστε όμως να μετακομίσουμε ), κάποια στιγμή όταν τα χρειαστώ, θα σου στείλω π.μ. για να δούμε αν βολεύει και τις κοπέλες που γνωρίζεις, αν και , δεν έχω ιδιαίτερο θέμα να κινηθώ ανατολικά, ευχαριστώ Rosie!

Δηλαδή εφαρμόζει ΟΚ στις ντουζιέρες μας παρόλο που είναι αμερικάνικων προδιαγραφών;

Γιατί είναι καιρός να αλλάξουμε κι εμείς τα φίλτρα στις ντουζιέρες μας και το κάθε ανταλλακτικό στοιχίζει το λιγότερο 50 Ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό!

Ναι, αν διαβάσεις και τα σχόλια, υπάρχουν αρκετοί αγοραστές από Ευρώπη.

Στο σπίτι που νοικιάζουμε, ο ιδιοκτήτης φυσικά και έχει βάλει την πιο απλή κοινή μπαταρία μπάνιου, δες εδώ στο περίπου Κοινή μπαταρία μπάνιου

Και ταιριάζει ναι, απλά επειδή κάνει μια ελαφριά κούρμπα χρειάζεται να βάλουμε λίγη ταινία Teflon, για να μην έχει καθόλου διαρροή, πως είναι η δικιά σας, στο εσώκλειστο φυλλάδιο αναφέρει πως είναι συμβατό με τις περισσότερες ντουζιέρες-μπαταρίες.

Επίσης το ανταλλακτικό έχει σχετικά καλή τιμή .

http://www.iherb.com/Rainshow-r-Replaceable-Filter-Cartridge-1-Cartridge/16308

----------------------

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...