Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Θα μπορούσε ο γνωστός σου να μας το διαχωρίσει σε πεντάκιλα;

Το λέω αυτό γιατί στο deli των σουπερμάρκετ έχουνε και τα κατάλληλα μαχαίρια και ζυγαριές.

Και μετά μπορεί να περάσει ο καθένας μας απ' εκεί να πάρει το μερίδιό του.

Γιατί το θεωρώ πολύ απίθανο να έχει κάποιος χώρο στο ψυγείο του για 25 κιλά βούτυρο, με το ζόρι θα βρω χώρο για τα 5 εγώ!

οκ, μίλησα μπορεί να γίνει αυτό ! :D και να πληρώσει κανονικά. Έχει 3 καταστήματα, και τα 3 βόρεια προάστια. Αν εξυπηρετεί μπορεί να έχει το βούτυρο στο κατάστημα που είναι κοντά στον σταθμό της Κηφισιάς. Αν όχι τότε τα άλλα 2 έχουν ποιο άνετο χώρο στάθμευσης και είναι και μεγαλύτερα. Σε ένα όμως πρέπει να καταλήξουμε!

Προτείνω να γράψει ο καθένας ελάχιστη και μέγιστη ποσότητα που μπορεί να πάρει, ξεκινώντας από τα 2 κιλά.

Ξεκινάω

1. mesastoura 2 κιλά ~ 5 κιλά
  2. rosie___ ~ ___
  3. vera ___ ~ ___
  4. fairy's mom ___ ~ ___
  5. camouflage ___ ~ ___
  6. miriki ___ ~ ___
  7. x ___ ~ ___
  8. y ___ ~ ___
  9. z ___ ~ ___

έτσι θα δούμε αν θέλουμε και 2ο 25κιλο :D

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2. rosie___ ~ ___
  3. vera 2 κιλά ~ 5 κιλά επι δυο
  4. fairy's mom ___ ~ ___
  5. camouflage ___ ~ ___
  6. miriki ___ ~ ___
  7. x ___ ~ ___
  8. y ___ ~ ___
  9. z ___ ~ ___

Γραφω επι δυο και για μια φιλη. Αν υπαρχει προβλημα μου λες. Να τη βαλω χωριστα?

κΑΙ δε μου λες....ειναι υποχρεωτικο δλδ να ξεκινησουμε με δυο? Εγω με τετοια τιμη παιρνω και παραπανω απο 5 αν μπορω. 3 ευρω πληρωνω τα 200 γραμμαρια τωρα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αυτό πάντως της Νέας Ερυθραίας είναι μικρό κατάστημα.

Αν είναι το βάζουμε στο άλλο της Κηφισιάς που είναι και πιο κοντά και έχει και άνετο πάρκινγκ γιατί δύσκολο να αφήσουμε το αυτοκίνητο κοντά στον ηλεκτρικό.

2. rosie 4 ~ 5
  3. vera ___ ~ ___
  4. fairy's m om ___ ~ ___
  5. camouflage ___ ~ ___
  6. miriki ___ ~ ___
  7. x ___ ~ ___
  8. y ___ ~ ___
  9. z ___ ~ ___

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

1. mesastoura 2 ~ 5
  2. rosie 4 ~ 5
  3. vera 5 ~ 5
  4. fairy's mom 2 ~ 2
  5. camouflage ___ ~ ___
  6. miriki ___ ~ ___
  7. φιλη veras 2 ~ 5
  8. y ___ ~ ___
  9. z ___ ~ ___

κΑΙ δε μου λες....ειναι υποχρεωτικο δλδ να ξεκινησουμε με δυο? Εγω με τετοια τιμη παιρνω και παραπανω απο 5 αν μπορω. 3 ευρω πληρωνω τα 200 γραμμαρια τωρα.

Όχι μπορείς να ξεκινήσεις από οτιδήποτε μεγαλύτερο του 2, π.χ. 4 όπως η Rosie (σου έβαλα 5)

Καλά πάμε, θέλουμε 3 με 10 κιλά ακόμα (google spreadsheet ;)) [εβαλα και στην fairy's mom μέχρι να μπορέσει να το δει και όποιος θέλει αλλάζει τα δικά του προς το παρόν)

Παρακαλώ παραθέστε όλη την λίστα και διορθώστε :-D

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

2. rosie 4 ~ 5
  3. vera ___ ~ ___
  4. fairy's m om 5 ~ 10
  5. camouflage ___ ~ ___
  6. miriki ___ ~ ___
  7. x ___ ~ ___
  8. y ___ ~ ___
  9. z ___ ~ ___

Θυμίστε μου μόνο κάτι. Στον καταψύκτη τα βάζουμε σε πλαστικό, σε αλουμινόχαρτο ή σε χαρτί (λαδόκολλα)?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Παιδια να κανετε quote την τελευταια λιστα καθε φορα γιατι αλλιως θα γινει μπερδεμα

2. rosie 4 ~ 5
  3. vera 5 ~ 8
  4. φιλη veras 3 ~ 5
  5. fairy's m om 5 ~ 10
  6. camouflage ___ ~ ___
  7. miriki ___ ~ ___
  8. x ___ ~ ___
  9. y ___ ~ ___
  10. z ___ ~ ___

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ο δικός μου ο σούπερ γλυκαντζής ειδικά σε τραπέζια που υπήρχαν και πολλά είδη γλυκών έπρεπε να δοκιμάσει από όλα. Λοιπόν τους τελευταίους μήνες που κάνει προσέγγιση gaps τα έχει βεβαίως κόψει τα γλυκά οικειοθελώς ποτέ δεν τον πίεσα γιατί δεν είχε και ποτέ "ανάγκη";). Τώρα τελευταία που μας καλούν και δεν αγγίζει τα γλυκά όλοι μένουν έτσι :shock::shock::shock:. Ολοι του λένε "Καλέ τα έκοψες τελε'ιως??? Από πότε??? Γιατί??". Εχουν πολύ πλάκα!!!

Ακριβώς το ίδιο και ο δικός μου! Πλέον καλύπτεται από τα επιτρεπόμενα γλυκά και το μέλι. Το μόνο που του κόστισε μία φορά ήταν το αγαπημένο του γλυκό, ένα γαλακτομπούρεκο. Και οι γονείς μου το είχαν πάρει επιτηδες για να τον προκαλέσουν. Πίστευαν ότι θα έτρωγε έστω στην ζούλα από μένα. Και με το επίμονο όχι του, έμειναν έτσι :shock::shock::shock: Τώρα βέβαια με εχει βάλει να του φτιάξω γαλακτομπούρεκο legal :lol:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Και οι γονείς μου το είχαν πάρει επιτηδες για να τον προκαλέσουν. Πίστευαν ότι θα έτρωγε έστω στην ζούλα από μένα. Και με το επίμονο όχι του' date=' έμειναν έτσι :shock::shock::shock: [/quote']

Ημαρτον!!!! Αυτο ειναι κακια. Και η μανα μου ειχε κανει το αγαπημενο μου φαγητο που το κανει μια φορα το χρονο με χιλια παρακαλια και το εκανε μονο για να με βασανισει. Και εμεινε συξυλη που αρνηθηκα να φαω......

Ωραιους γονεις εχουμε....

Αναστάσιε βρήκα σε μία πολύ ενημερωμένη κάβα της περιοχής μου αλάτι Ιμαλαίων με 12' date='5 ευρώ το κιλό. Τσιμπιμένη τιμή, άρα πρέπει να είναι καλό. Ήταν χονδρό και αρκετά ροζ. Τον ρώτησα αν είναι το αυθεντικό και ο υπάλληλος με διαβεβαίωνε. Σε ενδιαφέρει να ρωτήσω αν ξέρουν πού να βρεις Θεσσαλονίκη?

Ακόμα δεν έχω επικοινωνήσει με τους συγγενείς Κοζάνη. Θα σου πω όμως εντός της βδομάδας.[/quote']

Fairy Mom η τιμή είναι αστρονομική. Αγόρασα πριν 5 χρόνια 30κιλά απο Γερμανία σε μορφή μικρών πετρών και δεν νομίζω να πλήρωσα περισσοτερο απο 70 ευρώ. Αλάτι είναι δεν είναι χαβιάρι.

Στα ροζ αλάτια παίζει μεγάλο ρόλο η ποσότητα παραγγελίας. Αν στο πουλάνε σε βαζάκι πορσελάνης το πληρώνεις .... αν πάρεις σακί η τιμή πάει εκεί που πρέπει.

Αλάτι Ιμαλαϊων

Μία και πήραμε φόρα δεν το ψάχνουμε να πάρουμε καμία 30-50 κιλά ομαδική σε πέτρες να το κάνουμε και μπάνιο αποτοξίνωσης αντί να το τρωμε μόνο;

Metro Cash And Carry

Mesastοura και όσοι ψωνίζεται απο εκεί ζητήστε το Kerrygold Cheddar 1 κιλό συσκευασία. Το έχουν κωδικό στο σύστημα αλλά δεν είναι ενεργός. Αν το ζητήσουν πολλοί θα το ενεργοποιήσουν. Η τιμή του θα είναι 2 φορές κάτω σε σχέση με τα 200γρ συσκευασία που μας πουλάνε αλλού.

Διαφημίσεις

Metro Cash And Carry

Mesastοura και όσοι ψωνίζεται απο εκεί ζητήστε το Kerrygold Cheddar 1 κιλό συσκευασία. Το έχουν κωδικό στο σύστημα αλλά δεν είναι ενεργός. Αν το ζητήσουν πολλοί θα το ενεργοποιήσουν. Η τιμή του θα είναι 2 φορές κάτω σε σχέση με τα 200γρ συσκευασία που μας πουλάνε αλλού.

Endiaferon ακουγεται. Θελω κι εγω!

Αναστασιε ειναι out of stock to colloidal silver. Τελικα αγορασες το ακριβο? Δεν μας κανει καποιο αλλο απο iherb?

Τώρα βέβαια με εχει βάλει να του φτιάξω γαλακτομπούρεκο legal :lol:

:lol: :lol: :lol:

Πες του ότι ακόμη και να το φτιάξεις legal μόνο θεραπεία δεν θα δει αν το φάει! :lol:

Η μικρή συσκευασία Kerrygold που μου φέρνουνε από το εξωτερικό είναι χάρτινη και αν θυμάμαι καλά πιο παλιά ήτανε αλουμινένια, οπότε και τα δύο κάνουνε.

Μάλλον θα προτιμήσω το μη-τοξικό wax-paper που έχω, νομίζω ότι παραδοσιακά τη λαδόκολλα χρησιμοποιούσανε για το βούτυρο.

Θυμίστε μου μόνο κάτι. Στον καταψύκτη τα βάζουμε σε πλαστικό' date=' σε αλουμινόχαρτο ή σε χαρτί (λαδόκολλα)?[/quote']

Τι κόβεις σε κομμάτια 300γρ, τυλίγεις σε αλλουμινόχαρτο και μετά σε αεροστεγή πλαστική σακκούλα (zip-lock). Διατηρείται επ' απειρον.

Αναστάσιε τσένταρ Kerrygold του ενός κιλού βρίσκεις σχεδόν σ' όλα τα σουπερμάρκετ!

Το κακό είναι ότι πιάνει εύκολα μούχλα έτσι εγώ παίρνω λίγες φετούλες κάθε φορά, αρκετές για να μας αρκέσουνε μια βδομάδα (τα παιδιά το προτιμούνε σε slices).

Διαφημίσεις

Endiaferon ακουγεται. Θελω κι εγω!

Αναστασιε ειναι out of stock to colloidal silver. Τελικα αγορασες το ακριβο? Δεν μας κανει καποιο αλλο απο iherb?

Βερα αυτα τα δύο μπορώ να επιβεβαιώσω για την ποιότητα τους προς το παρόν

http://www.iherb.com/Sovereign-Silver-Colloidal-Bio-Active-Silver-Hydrosol-Dropper-Top-10-PPM-8-fl-oz-236-ml/4887

http://www.iherb.com/Source-Naturals-Wellness-Colloidal-Silver-30-PPM-8-fl-oz-236-56-ml/1492

Η συνταγή για τα δόντια είναι συγκλονιστικά αποτελεσματική. Δεν πιστεύω όμως ότι έιναι τόσο απαραίτητο το ακριβο colloidal silver. Μπορείς να βάλεις αλοε βέρα αντί αυτού ή μόνο σοδα αλάτι. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η οδοντόβουρτσα και η εφαρμογή. Άσε που αν αλλάξεις τα σφραγίσματα βάζεις και οξυζενέ.

Πάντως το μπουκάλι μπορεί να κρατήσει και ένα χρόνο. Βάζω 20 σταγόνες.

Αναστάσιε τσένταρ Kerrygold του ενός κιλού βρίσκεις σχεδόν σ' όλα τα σουπερμάρκετ!

Το κακό είναι ότι πιάνει εύκολα μούχλα έτσι εγώ παίρνω λίγες φετούλες κάθε φορά, αρκετές για να μας αρκέσουνε μια βδομάδα (τα παιδιά το προτιμούνε σε slices).

Rosie το Metro έχει εξαιρετικές τιμές στα γαλακτομικά σε μεγάλες συσκευασίες. Πόσο το βρίσκεις το κιλό cheddar;

7.85 το έχει ο Βερόπουλος.

Το Carrefour και ο Βασιλόπουλος πιο ακριβά.

Αλλά όπως είπα είμαι διστακτική στο να πάρω μεγάλη συσκευασία γιατί το Cheddar είναι επιρρεπές στη μούχλα.

Και ένα update απο την Ιντρο.

Μικρός αρρώσταινα πάντα απο τις αμυγδαλιές μου. Ο λαιμός μου ήταν σε μία κατάσταση που θεωρούσα φυσιολογική. Είχα γράψει πριν βδομάδες ότι είχα την εντύπωση ότι η αμυγδαλιές μου μίκρυναν σε μέγεθος.

Κοιτώ χθες στον καθρέπτη και κυριολεκτικά δεν έχω αμυγδαλιές. Εξαφανίστηκαν. Τώρα κατάλαβα πόσο πρησμένες ήτανε. Μία ζωή με πρησμένες (φλεγμονή) και έπρεπε να κάνω 4 μήνες ιντρο για να συνέλθει αυτός ο αδένας!

Πόσα πράγματα μας υπολειτουργούν και απλά δεν ξερουμε πως είναι το φυσιολογικό για να κινητοποιηθούμε για να το διορθώσουμε.

Πάλι καλά γιατί στο τσακ τις γλύτωσα απο το νυστέρι όταν ήμουνα πιτσιρίκος.

Βερα αυτα τα δύο μπορώ να επιβεβαιώσω για την ποιότητα τους προς το παρόν

http://www.iherb.com/Sovereign-Silver-Colloidal-Bio-Active-Silver-Hydrosol-Dropper-Top-10-PPM-8-fl-oz-236-ml/4887

http://www.iherb.com/Source-Naturals-Wellness-Colloidal-Silver-30-PPM-8-fl-oz-236-56-ml/1492

Η συνταγή για τα δόντια είναι συγκλονιστικά αποτελεσματική. Δεν πιστεύω όμως ότι έιναι τόσο απαραίτητο το ακριβο colloidal silver. Μπορείς να βάλεις αλοε βέρα αντί αυτού ή μόνο σοδα αλάτι. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η οδοντόβουρτσα και η εφαρμογή. Άσε που αν αλλάξεις τα σφραγίσματα βάζεις και οξυζενέ.

Πάντως το μπουκάλι μπορεί να κρατήσει και ένα χρόνο. Βάζω 20 σταγόνες.

Ξεκινησες τη θεραπεια δλδ? Τι να προσεξω στην οδοντοβουρτσα και την εφαρμογη? Εχεις κατι συγκεκριμενο?

Ξεκινησες τη θεραπεια δλδ? Τι να προσεξω στην οδοντοβουρτσα και την εφαρμογη? Εχεις κατι συγκεκριμενο?

Βέρα χρειάζεσαι συγκεκριμένη οδοντόβουρτσα.

Πρέπει να είναι παιδική, μαλακή, με ισομήκης τρίχες σε τρεις αραιές παράλληλες γραμμές.

http://www.iherb.com/Smile-Brite-Bunnies-Child-s-Toothbrush-Extra-Soft/10066

Δεν πρέπει να ειναι πυκνη.

Πήγαινε και ψαξε σε φαρμακεία και Super, βρήκα μία της Sensodyne αλλά είναι πυκνή, κάνει όμως μέχρι να πάρω απο to iherb.

Δεν τρίβεις τα δόντια αλλά βάζεις τις τριχες μέσα στα ούλα και κουνάς ελαφρά χωρίς να μετακινείς. Το σαγόνι σου θα πάρει φωτιά αλλά θα δεις αμεσα σημαντική βελτίωση.

Βέρα χρειάζεσαι συγκεκριμένη οδοντόβουρτσα.

Πρέπει να είναι παιδική, μαλακή, με ισομήκης τρίχες σε τρεις αραιές παράλληλες γραμμές.

http://www.iherb.com/Smile-Brite-Bunnies-Child-s-Toothbrush-Extra-Soft/10066

Δεν πρέπει να ειναι πυκνη.

Πήγαινε και ψαξε σε φαρμακεία και Super, βρήκα μία της Sensodyne αλλά είναι πυκνή, κάνει όμως μέχρι να πάρω απο to iherb.

Δεν τρίβεις τα δόντια αλλά βάζεις τις τριχες μέσα στα ούλα και κουνάς ελαφρά χωρίς να μετακινείς. Το σαγόνι σου θα πάρει φωτιά αλλά θα δεις αμεσα σημαντική βελτίωση.

Αυτη απο το iherb κανει δλδ. Θα την παραγγειλω. Ευχαριστω πολυ!

Ουσιαστικα δλδ χωνεις υλικο κατω απο τα ουλα, αν καταλαβα καλα.

...

Πάλι καλά γιατί στο τσακ τις γλύτωσα απο το νυστέρι όταν ήμουνα πιτσιρίκος.

Εμένα κρεατάκια μου τα κόψανε, επειδή ροχάλιζα (τι περιμένεις από πατέρα γιατρό!)

Ήμαστε στα 22 ~ 38 κιλά min ~ max :cool:

πᾶν μέτρον ἄριστον

De moy lete.....μουσταρδα επιτρεπεται? Ειχα δει μια που προτεινατε απο iherb. Σκεφτομαι να την παραγγειλω να τη βαζω στα μπιφτεκια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...