Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

Καλησπέρα..θα ήθελα να ρωτήσω για ταινία επίδομα του ΟΑΕΔ.εχω γεννήσει πήρα τα επιδόματα απο το ΙΚΑ έστειλα τα χαρτια στον ΟΑΕΔ για το συμπληρωματικό επίδομα μητρότητας όπου η υπάλληλος συγκεκριμενα για τα επιδοματα έλειπε διακοπές και δεν ήξερε καμία να απαντήσει στις απορίες μου.τελοσπαντων κατέθεσα τα χαρτια αφου τους έπεισαν να μην ξαναπαω σε δεκαπέντε μέρες που επέστρεφε το χαρτί πάνω γραφει 96,63 μεταφορά κυοφοριασ να πάρω απο τον ΟΑΕΔ.θελω να ρωτήσω εγω αποφάσισα να πάρω το εξάμηνο το δήλωσα στον εργοδότη μου τι δικαιούμαι απο εδω και πέρα αν αυτα τα 96 ευρω είναι όντως το επίδομα μου απο τον ΟΑΕΔ και αν θα πληρώνομαι κάθε μήνα απο τον εργοδότη η απο τον ΟΑΕΔ και αν φυσικά θα πληρώνομαι κάθε μήνα για το εξάμηνο.σας ευχαριστω

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

εχω γεννήσει πήρα τα επιδόματα απο το ΙΚΑ έστειλα τα χαρτια στον ΟΑΕΔ για το συμπληρωματικό επίδομα μητρότητας όπου η υπάλληλος συγκεκριμενα για τα επιδοματα έλειπε διακοπές και δεν ήξερε καμία να απαντήσει στις απορίες μου.τελοσπαντων κατέθεσα τα χαρτια αφου τους έπεισαν να μην ξαναπαω σε δεκαπέντε μέρες που επέστρεφε το χαρτί πάνω γραφει 96,63 μεταφορά κυοφοριασ να πάρω απο τον ΟΑΕΔ.θελω να ρωτήσω εγω αποφάσισα να πάρω το εξάμηνο το δήλωσα στον εργοδότη μου τι δικαιούμαι απο εδω και πέρα αν αυτα τα 96 ευρω είναι όντως το επίδομα μου απο τον ΟΑΕΔ και αν θα πληρώνομαι κάθε μήνα απο τον εργοδότη η απο τον ΟΑΕΔ και αν φυσικά θα πληρώνομαι κάθε μήνα για το εξάμηνο.σας ευχαριστω

Τα 96 Eur δεν είναι το επίδομα του ΟΑΕΔ. Απ'ό,τι καταλαβαίνω γέννησες νωρίτερα απ'τη ΠΗΤ και τα 96 Eur ενώ κανονικά περιλαμβάνονταν στο επίδομα κυοφορίας, "μεταφέρθηκαν" στο επίδομα λοχείας.

Το συμπληρωματικό επίδομα είναι η διαφορά μεταξύ των χρημάτων που πήρες απ'τα επιδόματα του ΙΚΑ και του μισθού σου αν δούλευες το διάστημα που καθόσουν. Δίνεται απ'τον ΟΑΕΔ.

Το 6μηνο του ΟΑΕΔ είναι 516 Eur καθαρά και είναι διαφορετική αίτηση απ'αυτή του συμπληρωματικού. Κατέθεσες και γι'αυτό χαρτιά;

Ap1rp3.png

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απάντηση σου,ναι γεννησα τρεισ μερεσ νωριτερα απο την ΠΗΤ .δεν έχω καταθέσει αυτα τα χαρτια δεν το γνώριζα στις 6 Αυγούστου λήγει η αδεια λοχειας μου ενημέρωσα τον εργοδότη μου ότι θα πάρω το εξάμηνο και μου είπε ότι θα μου στείλει κάτι χαρτια που θα καταθέσω στον ΟΑΕΔ

αλλα μιας και μου το λες θα πρέπει να πάω να δω τι άλλο χρειάζονται.ξερεις πόσο άμεσα μπαίνει το επίδομα μετα την κατάθεση τον δικαιολογητικών να υπόθεσω σε ένα μήνα;σε ευχαριστω και πάλι.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κανένα πρόβλημα, να χαίρεστε το μωρό σας!

Τα επιδόματα του ΙΚΑ μπαίνουν κάθε 1η και 15η στον λογαριασμό που τους έχεις δώσει.

Για να σου καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, πρέπει να'χεις λογαριασμό στην Εθνική. Εμένα το συμπληρωματικό, καταβλήθηκε την επομένη που κατέθεσα τα χαρτιά και το μητρότητας καταβάλλεται αρχές κάθε μήνα.

Ap1rp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα και απο μενα. εχω καποιες αποριες. δεν μπορεσα να διαβασω ολοκληρο το θεμα και ετσι ζηταω συγνωμη αν κατι απο αυτα που θα ρωτησω εχει ηδη απαντηθει. πητ απο τον υπερηχο β επιπεδου εχω 14/11. σημερα εκλεισα ραντεβου στο ικα για 10/9 για να μου δωσει ο γιατρος τη σχετικη βεβαιωση που συμπληρωνει ο ιδιος, εγω και ο εργοδοτης μου. τα καταθετω στην υπηρεσια μου μια μερα πριν ξεκινησει η αδεια μου και την πρωτη μερα της αδειας θα ξαναπαω στο ικα για να τα δωσω στις παροχες. συμφωνα με τους δικους μου υπολογισμους σταματαω 19/9 για αδεια. απο τον εργοδοτη μου θα πληρωθω κανονικα αυτες τις μερες που θα δουλεψω τον σεπτεμβρη? επισης καπου διαβασα πως αν εχεις ενα χρονο στον ιδιο εργοδοτη δικαιουσαι τις αποδοχες ενος ολοκληρου μηνα, ισχυει αυτό? εγω στον ιδιο εργοδοτη εχω συμπληρωμενο ενα χρονο εργασιας. τι θα παρω απο τον εργοδοτη τελικα και τι απο το ικα? και επισης μετα που θα γεννησω και θα ξαναπαω στο ικα για το επιδομα τοκετου για ποιο λογο πρεπει να παω και στον οαεδ? τι συμπληρωμα θα παρω απο εκει? ρωταω γιατι δεν θελω να χασω κατι το οποιο δικαιουμαι. σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Διαφημίσεις

ΚΑλημέρα. Από την εργασία σου δικαιούσαι έναν ολόκληρο μισθό με την προυπόθεση ότι δεν έχεις πάρει αναρρωτική από την εργασία σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου ούτε μια μέρα. Ο εργοδότης σου θα σε πληρώσει κανονικά τις ημέρες που δούλεψες και τα υπόλοιπα το ικα για την άδεια κύησης. Όταν γεννήσεις θα πάς στο ικα και θα πάρεις το επίδομα λοχείας και τοκετού αν δεν πας σε νοσοκομείο με ΕΟΠΥΥ και έπεια στον ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ θα σου δώσει αν δικαιούσαι ( εξαρτάται από το ποσό που θα πάρεις από το ικα) το συμπλήρωμα των μισθών που έπαιρνες αν δούλευες. ΠΧ αν δούλευες και πληρωνόσουν 4000 για τους μήνες κύησης λοχείας αλλά το ικα σου έδωσε τα 3000 ο ΟΑΕΔ θα σου δώσει περίπου τα υπόλοιπα 1000 ευρώ. Με το καλό να γεννήσεις!!!

ΚΑλημέρα. Από την εργασία σου δικαιούσαι έναν ολόκληρο μισθό με την προυπόθεση ότι δεν έχεις πάρει αναρρωτική από την εργασία σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου ούτε μια μέρα. Ο εργοδότης σου θα σε πληρώσει κανονικά τις ημέρες που δούλεψες και τα υπόλοιπα το ικα για την άδεια κύησης. Όταν γεννήσεις θα πάς στο ικα και θα πάρεις το επίδομα λοχείας και τοκετού αν δεν πας σε νοσοκομείο με ΕΟΠΥΥ και έπεια στον ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ θα σου δώσει αν δικαιούσαι ( εξαρτάται από το ποσό που θα πάρεις από το ικα) το συμπλήρωμα των μισθών που έπαιρνες αν δούλευες. ΠΧ αν δούλευες και πληρωνόσουν 4000 για τους μήνες κύησης λοχείας αλλά το ικα σου έδωσε τα 3000 ο ΟΑΕΔ θα σου δώσει περίπου τα υπόλοιπα 1000 ευρώ. Με το καλό να γεννήσεις!!!

σε ευχαριστω πολυ. κατι ακομα. εχω μια αναρρωτικη 11 ημερες αρα δεν παιρνω ολοκληρο το μισθο. σταματωντας τη δουλεια μου παιρνω οσο αντιστοιχει στο μισθο μου μειον την αναρρωτικη και οσες μερες δουλεψω τον σεπτεμβριο?

Απο οσο ξερω ο μισθος δεν ειναι ολοκληρος,ο εργοδοτης πρεπει να σου δωσει το ποσο που του αναλογουσε εαν επαιρνες αναρρωτικη.Δηλαδη εαν επαιρνες 1 μηνα αναρρωτικη θα σου εδινε ενα ποσο το ικα και ενα ποσο ο εργοδοτης.Αυτο το ποσο που του αναλογουσε θα πρεπει να δωσει.Εσυ που πηρες 11 μερες αναρρωτικη θα σε πληρωσει για τις υπολοιπες που δεν πηρες.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Καλημερα! Παρακαλω πολυ 8α η8ελα να με διαφωτισετε! Προσληφθηκα σε μια εταιρια 3 ιουλιου 2012 και εμεινα εγκυος με πι8ανη ημερομηνια τοκετου 25Μαρτιου. Θα ηθελα να γνωριζω τι δικαιουμε απο αδεια λ επιδοματα δεδομενου οτι 200 ενσυμα συμπληρωνω στο 8 μηνα κυησης! Ευχαριστω!

• 1 month later...

Καλησπερα εργαζομαι στην εταιρεια του συζυγου κλαι πριν 3 μηνεσ γεννησα το πρωτο μου παιδακι.

Θελω να κανω τα χαρτια μου για το 6μηνο του οαεδ,σε καποιο σημειο ρωτανε αν υπαρχει συγγενικη σχεση με τον εργοδοτη. Γνωριζετε κατι γι'αυτο?

Υπαρχει περιπτωση να μη δικαουμαι το επιδομα?

Εκτος απο αυτη την πληροφορια δε ζητανε κανενα αλλο στοιχειο ωστε να διαπιστωσουνε τη συγγενεια, γνωριζετε αν κανουνε διασταυρωση με αλλες υπηρεσιες?

Δε ξερω τι να κανω, υπολογιζα σε αυτα τα χρηματα, Εειναι αδικια να μη παρω το επιδομα. Ο αντρας μου πληρωνει κανονικα τις εισφορες χωρις καμια μειωση.

Διαφημίσεις

Καλησπερα εργαζομαι στην εταιρεια του συζυγου κλαι πριν 3 μηνεσ γεννησα το πρωτο μου παιδακι.

Θελω να κανω τα χαρτια μου για το 6μηνο του οαεδ,σε καποιο σημειο ρωτανε αν υπαρχει συγγενικη σχεση με τον εργοδοτη. Γνωριζετε κατι γι'αυτο?

Υπαρχει περιπτωση να μη δικαουμαι το επιδομα?

Εκτος απο αυτη την πληροφορια δε ζητανε κανενα αλλο στοιχειο ωστε να διαπιστωσουνε τη συγγενεια, γνωριζετε αν κανουνε διασταυρωση με αλλες υπηρεσιες?

Δε ξερω τι να κανω, υπολογιζα σε αυτα τα χρηματα, Εειναι αδικια να μη παρω το επιδομα. Ο αντρας μου πληρωνει κανονικα τις εισφορες χωρις καμια μειωση.

Ναι ισχυει οτι εαν δουλευεις σε συγγενικο προσωπο δεν δικαιουσαι το 6μηνο γιατι ο εργοδοτης εχει μειωμενες εισφορες.Εσυ,εφοσον οι εισφορες ειναι κανονικες και μιας και δεν φαινεται απο πουθενα η συγγενεια λογικα δεν θα εχεις προβλημα.

Ευχομαι να το παρεις ;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Έχουν αγριέψει τα πράγματα και δε δίνουν τα επιδόματα.

Εγω βγήκα σε άδεια στις 30 Μαΐου. Μια χαζή συνάδελφος στο λογιστήριο έκανε λάθος και μου "κόλλησε" ένσημα και τον Ιούνιο!!!!

Αποτέλεσμα, ο ΟΑΕΔ έχει παγώσει όλα τα επιδόματα.

Είμαστε χωρίς λεφτά. Και είχαμε καταθέσει τα χαρτιά πόσο καιρό και δε μας ενημέρωσε κανεναΣ.

Πήγε ο σύζυγος γιατί δεν είχαν μπει τα λεφτά και το διαπιστώσαμε!!!

Τώρα κυνηγαμε τον εργοδότη να κάνει ακύρωση στο ΙΚΑ και νΑ πάει, υπηρεσιακά, το χαρτί στον ΟΑΕΔ.

Και δε τους νοιάζει πως θα περάσουμε.

Ο ΟΑΕΔ δε κάνει τίποτα. Πως περιμένουν ΝΣ επιλυθούν όλα αυτά;;;_

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.. ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ? ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΗΣΗΣ. Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ 25ΗΜΕΡΟ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙ ΑΡΚΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ. ΘΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 25ΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ. ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΩ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.. ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ? ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΗΣΗΣ. Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ 25ΗΜΕΡΟ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙ ΑΡΚΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ. ΘΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 25ΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ. ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΩ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Εχεις παρει καθολου αναρρωτικη κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης?Εαν οχι,ο εργοδοτης πρεπει να σου δωσει καποια χρηματα για τις 25 αναρρωτικη που ειχες δικαιωμα να παρεις και δεν πηρες.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

ΝΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 11 ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ. ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 14 ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ? ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ? ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑΤΡΟ, ΚΑΙ ΟΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΟΥΝ. ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ?

Διαφημίσεις

ΝΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 11 ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ. ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 14 ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ? ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ? ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑΤΡΟ, ΚΑΙ ΟΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΟΥΝ. ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ?

Τις 11 μερες που πηρες δεν πληρωθηκες μονο απο το ΙΚΑ αλλα και απο τον εργοδοτη σου,οποτε μενουν αλλες 14(δεν ειναι 14 μεροκαματα,μην μπερδευτεις,ενα ποσοστο ειναι που δεν ξερω πως ακριβως βγαινει)

Εφοσον δεν πηγες στο ΙΚΑ για την αδεια απο τον ιδιωτη δεν φαινονται πουθενα αυτες οι μερες.Δεν καταλαβα ομως γιατι δεν πηγες στο ΙΚΑ να σου τις γραψουν αυτες τις μερες και να τις πληρωθεις...

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Τις 11 μερες που πηρες δεν πληρωθηκες μονο απο το ΙΚΑ αλλα και απο τον εργοδοτη σου,οποτε μενουν αλλες 14(δεν ειναι 14 μεροκαματα,μην μπερδευτεις,ενα ποσοστο ειναι που δεν ξερω πως ακριβως βγαινει)

Εφοσον δεν πηγες στο ΙΚΑ για την αδεια απο τον ιδιωτη δεν φαινονται πουθενα αυτες οι μερες.Δεν καταλαβα ομως γιατι δεν πηγες στο ΙΚΑ να σου τις γραψουν αυτες τις μερες και να τις πληρωθεις...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΟΥΝ. ΤΟ ΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟ 4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑ ΚΑΤΙ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΧΑΡΤΙ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΟΥΝ. ΤΟ ΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟ 4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑ ΚΑΤΙ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΧΑΡΤΙ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Ναι,ετσι ειναι αλλα τις 3 πρωτες μερες σου δινει ο εργοδοτης μισο ημερομισθιο.Σε πληρωσε ο εργοδοτης σου?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Ναι,ετσι ειναι αλλα τις 3 πρωτες μερες σου δινει ο εργοδοτης μισο ημερομισθιο.Σε πληρωσε ο εργοδοτης σου?

ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ?

ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ?

Sorry,εννοουσα τις ημερες που σου εδωσε αδεια ο ιδιωτης αν πηρες κατι απο τον εργοδοτη.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Sorry,εννοουσα τις ημερες που σου εδωσε αδεια ο ιδιωτης αν πηρες κατι απο τον εργοδοτη.

ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΧΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΙΣ 11 ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ. ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΩΡΑ Η ΡΩΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ?

• 1 month later...

Να ρωτήσω και εγώ κάτι...Στις 15/11 κατέθεσα τα χαρτιά μου στο ικα για το επιδομα κυησης.Εχει πάει ο μήνας 6/12 αλλά τα χρήματα δεν έχουν μπεί ακόμα στον λογαριασμό.Ξέρει καμία καθε πότε γίνονται οι πληρωμές?

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Να ρωτήσω και εγώ κάτι...Στις 15/11 κατέθεσα τα χαρτιά μου στο ικα για το επιδομα κυησης.Εχει πάει ο μήνας 6/12 αλλά τα χρήματα δεν έχουν μπεί ακόμα στον λογαριασμό.Ξέρει καμία καθε πότε γίνονται οι πληρωμές?

Καθε 1 και 15 του μηνα,εαν δεν πληρωθεις στις 15 Δεκεμβρη πηγαινε στο ΙΚΑ να ρωτησεις!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 2 months later...

Κοριτσια καλησπερα!!θελω να σας ρωτησω κατι γιατι αγχωθηκα πολυ τωρα!ειμαι στον 4ο μηνα κυησης και εχω αναρρωτικη αδεια σχεδον με το που το εμαθα..δηλαδη εχω παρει 3 φορες αναρρωτικη μεχρι στιγμης.εγω τοσο καιρο δεν εχω ενσημα;;;γιατι νομιζα οτι κανονικα μου κολλουσαν γιατι χωρις αυτα δε θα συμπληρωσω τα 200 ενσημα που πρεπει ναχω για να δικαιουμαι επιδοματα!μπορει καποια να με βοηθησει;;σας ευχαριστω πολυ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...